Snak

Mere indhold efter annoncen

FC Midtjylland - Underholdningens mestre

lør 23. jun 2012
Velkommen til Midtjylland-tråden.
Lige et spørgsmål til jer FCM´ere..
Hvad blev der egentlig af den der rige inder der så gerne ville smide jeg ved ikke hvor mange millioner i jeres selskab? Skræmte I ham væk igen eller var det en and?
Jeg er en subjektiv medløber, der ikke kan forholde sig faktuelt og realistisk. Støtter kun kapitalistiske og korrupte topklubber, med pengegriske spillere og latterlige såkaldte fans. Black Stars
Jeg korter første indlæg i tråden ned for overskuelighedens skyld pga. bold.dk´s nye design. Første indlæg i tråden så således ud:

-------------------

Så, nu gør jeg lige noget radikalt og laver os en ny tråd. Interaktiv overskrift er det, folket vil ha´. Desuden er det på høje tid at banke noget liv i vores Midtjylland-tråd. Ulvegraven er fand´me stadig nede (gad vide hvor længe), og jeg begynder at få abstinenser. Silly season ruller jo derudaf.

Jakob Poulsen til Monaco! EB var som sædvanlig på pletten og kom først med nyheden. 10 mio. kroner til os og 600.000 kroner til de hviie. Det er en rigtig fin handel, og herfra skal der lyde et stille tak til den rige russer ved Middelhavet. Det giver os nogle sportslige udfordringer, men til gengæld må det også give lidt pusterum til vores trængte budget.

Jeg håber, vindene fra Steen Hessels "revolution" stadig blæser, og sparekniven skal ikke ligge stille for længe (håndbold raus etc.), men det må næsten være en historisk reducering af den samlede spillerløn med de afgange. Der er sparet meget, og der er næppe tvivl om, at det har været nødvendigt. Måske er vi endelig ved at nå et niveau, der er tilpasset år 2012? Nu er det vel kun Bak, der for alvor stikker ud med sin efter sigende fyrstelige løn.

Selvom vi sikkert ikke er færdige med at lege på transfermarkedet, så synes jeg, at løsningen i truppen ligger lige for. Ny fast mand i startopstillingen: Mads Albæk. Simpelt. Jeg tror egentlig ikke, næste sæson byder på medaljer for os, for det har vi ikke bredden til, men jeg har tiltro til, at Albæk kan gå ind og gøre det nødvendige som fast mand. Det har han selv lagt op til, så her er chancen.

Hvad tror I? Flere transfers ind/ud? Hvem? Og klarer vi startprogrammet, der kværner os igennem resten af den overståede sæsons top 4?

----------------------------

Det var på ingen måde en and. Han er skam med. Inderne har to ud af syv pladser i bestyrelsen.

Mht. pengene, så var det omkring 70 mio. kroner, og ikke 100, som det så sensationelt blev kørt frem i overskrifterne. De penge er først og fremmest afsat til talentarbejde. Det er meningen, at vi skal have et akademi op at køre hos Dempo i Indien lige som vi har med Ebedei i Nigeria. Desuden skulle nogle af pengene komme i rater, så FCM har - så vidt jeg er informeret - ikke fået alle pengene endnu.

Klubbens økonomi har blødt længe, og derfor er det ikke nok med pengeindsprøjtninger, for det kurerer ikke det langsigtede problem. Det gælder om at lukke hullet og bygge en fornuftig forretning op igen. Tåbelige investeringer såsom håndbold og racing har stjålet sin del, men lønnen til spillertrup og personalet omkring klubben har været højere, end vi egentlig magtede. Det er så (forhåbentlig) ved at blive bedre nu.

FCM er ikke blevet fyldt op med indiske rupees, så der kunne leges FM med klubben. Til gengæld lignede det ud fra regnskaberne, at klubben havde kurs direkte mod afgrunden. Det har Shrinivas Dempo så måske reddet. I hvert fald i første omgang, men det er svært at vide med sikkerhed.

Jeg håber, det var svar nok. :)
Midtjylland!
Tror du slet ikke på forstærkninger, acebone?
Jeg kender ikke FCMs økonomi indgående, men i har da lige solgt for små 20 millioner i dette vindue, mon ikke der ef råd til en spiller eller 2. Om ikke andet en fra transfer eller den slags.
Noget helt andet, er der egentlig nogle spændende talenter tilbage på akademiet, udover pione sisto? Altså som kunne være det næste store.

Udover det så tror jeg egentlig nok i kan være med om medaljer næste sæson. Et eller andet siger mig der er lidt døgnflue over fcn, og jeg tror sagtens de kan komme i store problemer med det stramme program de får i efteråret...

Fck bliver nok mestre igen, og så skal i nok kæmpe med ac horsens og agf om medaljerne. Det er hvertfald mit bud, og det holder jeg ved med mindre i sælger yderligere profiler.
A little girl is in the bathroom when her father steps out of the shower. She says, “Daddy! When am I gonna get a penis?” “As soon as Mommy leaves for work.”
Det ville faktisk være typisk FCM at prøve at smide en mindre transferbombe, når man ikke venter det. Som f.eks. med Jakob Poulsen for to år siden. Nu er der nok i første omgang nogle investorer, der skal have penge fra salget, men måske er der også nogle villige til en ny investering.

Jeg kan dog ikke se, at vi behøver en direkte erstatning for Poulsen. Mads Albæk er helt oplagt til at skulle overtage. Hvis han ikke får chancen nu, kan man ikke fortænke ham i at blive rastløs. Alligevel er midtbanen mere tyndslidt end længe, hvilket er uvant for os. Det har længe været der, vi var bedst polstret, men med Salami og Poulsen ude i samme vindue, skal der ikke mere til end en skade til Izunna eller Albæk, før panikken spreder sig. Netop derfor ville jeg gerne have beholdt Salami, men reelt har vi brug for en mere pålidelig spiller end ham (mht. skadesfrekvens). Men hvem vi skulle hente, har jeg ikke noget kvalificeret bud på.

Forsvaret ser uændret ud i optimalformationen lige nu. Kibebe ryger ind som førstereserve i stedet for Albrechtsen. Ipsa og Møller var vi vant til at undvære. Angrebet er primært Sylvester. Bliver han solgt, skal der naturligvis en forstærkning ind, for Jude og Hvilsom har ikke kvalitet nok til at være faste startere, og Janssen er sikkert stadig halvskadet.

"Små 20 mio." i øvrigt? Er det med forventningen om, at Morten Knudsen til Inter er done deal? Den er sikkert god nok, men den er ikke officiel endnu.

Mht. akademiet, så er det ikke min stærke side, da jeg ikke lusker rundt i området til daglig. Man hører selvfølgelig navne, og Pione Sisto, som du selv nævner, er vist det største navn, vi har i talentfolden. Det ved Hausser garanteret mere om.

Hvis jeg skal komme med en placering, spår jeg os til en 5.-plads i den kommende sæson. Men det er Superligaen, vi snakker om, og den ser ekstra tricky ud i år, så jeg er faktisk på bar bund. Nedrykningsspillet kan snildt komme til at involvere halvdelen af rækken, og det er sgu ikke for sjov. Randers og Esbjerg kommer med noget helt andet end HB Køge og Lyngby.
Midtjylland!
Godt initiativ.

Fik vi virkelig 10mio. ud af Jakob P-handlen? Flere steder læste jeg, at AGF havde fået proppet en stor, fed videresalgsklausul med, mens EFB vel også får lidt. Og så var der Steinleins kommentar om, at Jakob-P-salget ikke vil dække 8mio.-gappet. Holder EB´s historie, så er jeg dog svært tilfreds, men det er i høj grad Jakobs egen fortjeneste med det overraskende EM.
- Jakob P skal have tak for alt, og især en sidstesæson hvor han for mig var bedste dansker på Superligaens centrale midtbanepladser. EM-udtagelsen var ham derfor alle dage velundt.

Det er erfarne folk, vi mister i Albrechtsen, Ipsa, Salami og Borring, men omvendt også folk uden større spilletid i vores stærke forårssæson. Glen har ligesom foregrebet situationen lidt - frivilligt som af nødvendighed, hvilket man ikke skal glemme.

Ligesom dig, Acebone, ser jeg heller ikke det udtalte behov for en direkte afløser for Jakob P - snarere Salami, hvilket jeg påpegede i artiklen om Riddersholms "smertegrænse". For det første var Albæk ude store perioder af sidste sæson og kom alligevel stærkt igen på U21-landsholdet her senest, og for det andet fik Danny med succes en mere central rolle i foråret. For det tredje er der de "ubekendte", nemlig talenterne - Marco og Pione så vi shine lidt sidste præsæson, så det betyder forhåbentligt en lidt kortere vej til førsteholdet, og denne præsæson kan det vel blive navne som Frederik Møller og så Mads Pedersen, som har imponeret på U19-landsholdet senest samt været kåret til Årets Akademispiller. Det er altså alle nærmest profiler, der har vundet den pokal - Salami, Kjær, Albæk, Erik og Fischer.

En hidtidig bruttotrup kunne vel være (og tilføj endelig flere):

Lössl/Haugaard

Kolja/Bøge
Erik/Ludwig/Koch
32/Kibebe
Julle/Lauridsen

Izunna/Kasper Hansen
Albæk/Marc P
Rilwan/Lynge/Pione
Danny/Marco
Sly

Janssen/Jude/Hvilsom

For mig at se ser det dog stadigvæk tyndest ud på midtbanepladserne. Især defensivmidt, hvor Kasper Hansen trods adskillige sæsoner endnu ikke har overbevist mig, men hans fortsatte U21-udtagelse må vel vidne om et vis niveau.
- Kanterne er mit næste store ømme punkt, og her ser jeg os også hente en spiller ind, fordi ellers bliver vi simpelthen for afhængige af uventede gennembrud fra i hvert fald et Superliga-uprøvet talent. Thomas Raun har godt nok først kontraktudløb i det svenske til nytår, men ham ser jeg fx gerne hentet foruden en defensivmidtbane. Mon ikke, der nok skal komme et par tilgange, som gerne vil spille lidt europæisk tilmed.

Det er dog for tidligt at spå endegyldigt om placeringer, men umiddelbart kan jeg igen godt se tegninger til 3.-4.-pladsen og dermed europæisk. Der skal dog forstærkes, og så skal alle vores U21-landsholdsspillere gerne tage større ansvar - nok også Kasper Hansen, uden at kende ham så godt.


I øvrigt skal det da med, at FCM har ansat Ulrik Lindkvist som ny sælger - Ulle har været vidt omkring i det østjyske i mellemtiden, men med egne ord er han nu kommet hjem til sin anden familie.
En gyser er at holde med flagermus og ulve. Følg med på Twitter (@VCF__Nordic) & podcast (Valencia Weekly). https://soundcloud.com/valenciaweekly
Jakob Poulsen blev købt af en investorgruppe, der skal have købsprisen (umiddelbart 7,5 mio. kr.) tilbage, hvorfor der kun er et mindre beløb tilbage til FCM og de resterende parter.

AGF´s klausul skulle afhængigt af kilderne være 25% (EB) eller 40% (Herning Folkeblad) af "overskuddet". Det giver altså ca. omkring 0,5-1 mio.kr. til AGF, mens FCM vel får 1,5-2,5 mio kr. hvis tallene, der har været fremme ellers er korrekte.

Fra FCM´s side kan man jo så håbe, at investorerne putter JP-pengene i klubben på anden vis. Den slags investeringer laves jo i forvejen med hjertet.

Derudover sparer FCM en stor løn, men hvorvidt det åbner for forstærkninger afhænger jo naturligvis af omfanget af spareplanerne.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Det var på ingen måde en and. Han er skam med. Inderne har to ud af syv pladser i bestyrelsen.

Mht. pengene, så var det omkring 70 mio. kroner, og ikke 100, som det så sensationelt blev kørt frem i overskrifterne. De penge er først og fremmest afsat til talentarbejde. Det er meningen, at vi skal have et akademi op at køre hos Dempo i Indien lige som vi har med Ebedei i Nigeria. Desuden skulle nogle af pengene komme i rater, så FCM har - så vidt jeg er informeret - ikke fået alle pengene endnu.


Mente nok at kunne huske at pengene primært var til ungdomsarbejde og for at holde virksomheden "oven vande", og 70 eller 100 er i og for sig ikke det store, i forhold til ingenting ;)
Men det lyder da utrolig spændende med det projekt og man kan da håbe at det vil give pote i den lange ende og få promoveret FCM og dansk fodbold. Indien er trods alt verdens 2. mest befolkede land, så mon ikke der både er gode chancer for en fanbase og et par talentfulde spillere.

Klubbens økonomi har blødt længe, og derfor er det ikke nok med pengeindsprøjtninger, for det kurerer ikke det langsigtede problem. Det gælder om at lukke hullet og bygge en fornuftig forretning op igen. Tåbelige investeringer såsom håndbold og racing har stjålet sin del, men lønnen til spillertrup og personalet omkring klubben har været højere, end vi egentlig magtede. Det er så (forhåbentlig) ved at blive bedre nu.

FCM er ikke blevet fyldt op med indiske rupees, så der kunne leges FM med klubben. Til gengæld lignede det ud fra regnskaberne, at klubben havde kurs direkte mod afgrunden. Det har Shrinivas Dempo så måske reddet. I hvert fald i første omgang, men det er svært at vide med sikkerhed.


Det er da også klart den smarteste løsning, istedet for at ødelægge det klubben har bygget op, mht. deres akademier og talentskoler. Især når det er deres førsteprioritet.

Jeg håber, det var svar nok. :)


Det var det i hvert fald :)
Jeg er en subjektiv medløber, der ikke kan forholde sig faktuelt og realistisk. Støtter kun kapitalistiske og korrupte topklubber, med pengegriske spillere og latterlige såkaldte fans. Black Stars
Arh, troede faktisk Morten Knudsen var solgt. My bad.
Men er den ikke rimeligt sikker, trodsalt?
A little girl is in the bathroom when her father steps out of the shower. She says, “Daddy! When am I gonna get a penis?” “As soon as Mommy leaves for work.”
@FF:

Jeg er ganske enig i din trup, som tingene står nu. Jeg har også selv lidt forhåbninger til sådan en som Marco. Han virker spændende ud fra den smule, man har set til ham omkring førsteholdet.

Thomas Raun er jeg ikke umiddelbart så frisk på. Husker ham ikke som noget særligt i Suppen, men han har dog en del kampe bag sig, og det kan være guld værd i sig selv. Men vi har ikke brug for en ny Hübertz, og det frygter jeg lidt, at han vil blive.

@Moller:

Fra FCM´s side kan man jo så håbe, at investorerne putter JP-pengene i klubben på anden vis. Den slags investeringer laves jo i forvejen med hjertet.

Derudover sparer FCM en stor løn, men hvorvidt det åbner for forstærkninger afhænger jo naturligvis af omfanget af spareplanerne.


Spot on gange to. Det med de 10 mio. skal man ikke se som 10 mio. direkte i klubkassen, men tilfredse investorer er trods alt heller ikke at foragte. Hvis vi kan finde et spændende navn til rimelige penge som dengang med Poulsen, kan man godt se et investor-køb komme igen.

Jeg tror, EB´s tal er rigtige. Jeg troede umiddelbart, at AGF skulle have en større andel, men da det kun var procenter af overskuddet, giver de 600.000 perfekt mening med din udregning.

@jonas:

Arh, troede faktisk Morten Knudsen var solgt. My bad.
Men er den ikke rimeligt sikker, trodsalt?


Den lød sikker, men der har ikke lige været noget om det for nylig. Jeg tror, den kommer engang i løbet af den næste måneds tid.
Midtjylland!
Er ledelsen i fcm ved at forsøge at vende skuden, efter ham den lokale aktionær råbte højt i medierne? alle andre klubber har været i gang længe med at omstrukturere. Forstår slet slet ikke noget af at fcm solgte transferrettigheder på afrikanerne, jeres største salgsobjekter, så må man have været presset voldsomt. Udefra ligner det at fcm hamrer med 120 ind imod en betonmur uden at lette på speederen. Men det kan jo være man regner med ham inderen ligger 60 mio kr igen igen http://www.dr.dk/Sporten…/214408.htm
Brøndby IF
annonce