Snak

Mere indhold efter annoncen
De har haft store indkomster i form af transfers, ja. Men at drevet de to akademier er bestemt også en stor udgift. Det er altså for naivt at tro at pengene landede direkte i banken og stadig står der urørt.
FCK Barça
Lidt reflektioner over en umiddelbart skuffelse

Det er fair nok at være skuffet på bagkant at en tabt kamp og ja et første halvår af 20/21 hvor vores spil ikke har fungeret men jeg synes måske der er nogle af jer som glemmer de forudsætninger vi arbejder ud fra.

Havde vi ikke fulgt den proces som Jan Laursen og AKP startede for efterhånden mange år siden så ville FCN have været en klub med meget beskedne midler og formentlig slet ikke været i superligaen. At FCN overhovedet kan konkurrere som et af de bedre hold i superligaen er jo fantastisk og som jeg med al respekt synes nogle stykker af jer underkender.

At vi tillader os at være skuffet over en tabt kamp mod FCK som opererer med en helt anden lønramme vidner om den succes som klubben har.
Vi vil selvfølgeligt godt vinde titler og pokaler men vi bliver altså nødt til lige at klappe hesten.

Vi kan kun være enige om at vi kontinuerligt skal bestræbe os på at blive bedre og det føler jeg også at de ledende personer i FCN gør. I den proces bliver man også nødt til at forholde sig til de ting som virker for man smider jo ikke mange års arbejde ud med "badevandet" fordi man møder lidt modgang. Processen er langsigtet og man bliver hele tiden nødt til at forholde sig til det alternativ (eller mangel på samme) som man ønsker som erstatning. Personligt kan jeg ikke se et bedre alternativ. Som jeg før har skrevet i denne tråd så er der heldigvis mulighed for at lave justeringen indenfor den nuværende "model" hvilket jeg også tror at man vil gøre hvis klubben over flere år ikke præsterer som man har ambitioner om.

Hvis man ikke allerede har set det så kan jeg anbefale at man ser interviewet med Jan Laursen hvor han forholder sig til temaet omkring at holde på spillere kontra at sælge dem tidligt.

Link til interview med Jan Laursen ->
https://www.youtube.com/watch?v=nFwPJdv-pFI&t=1s&ab_channel=JulioSalinas
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Det er jo heller ikke fordi jeg er fortaler for at gå full-on BIF og købe spillere man ikke har råd til. Det ville få mig til at stoppe med at støtte FCN fuldstændigt. Jeg elsker konceptet og jeg er kæmpe fan af talentudvikling og det arbejde der gøres.

Jeg synes bare ikke jeg ser tegn på at vi nærmer os målet, og jeg synes bestemt ikke at "den næste generation er endnu bedre" hvilket jo har været mantraet. Jeg synes derimod at den nuværende/kommende generation, især af danske spillere, er af bekymrende kvalitet.

Derudover er 10 år så urealistisk og uhåndgribelig en tidsramme at den bliver nødt til at blive indsnævret, ellers virker det ærligt talt bare som en god undskyldning for at fortsætte som man plejer og sælge ud ved første mulighed.

Problemet er ikke at vi taber til FCK. Problemet er at vi taber til alle top 6 hold med meget få undtagelser, og det er ikke ændret de sidste 4 sæsoner, på nogen måde.

Man kan selvfølgelig heller ikke forvente at det vælter ind med nye Kudus- og Kamaldeener, men jeg er alligevel lidt bekymret for fremtiden og vores plads i den sjove ende af tabellen.

Jeg ved ikke om det er en bedre måde at formulere det på, men måske det er lettere at forstå hvor mine frustrationer kommer fra jf. ovenstående.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Der er godt nok ikke meget tålmodighed blandt fans i FCN lige pt. Et par kampe uden sejr og fanden males på væggen.

Gu fanden er der ambitioner. Jo, FCN vil højere op og skal helst blande sig i top-3 hvert år. Måden det skal ske på er jo som bekendt ved at de talenter der kommer op skal være endnu større og endnu dygtigere.

Vi kan se at FCN´s akademi rates højere år for år. Spillerne får bedre faciliteter, bedre træning. Nordens bedste træningsfaciliteter er på vej i det nye træningscenter i Hillerød. Akademiet i Ghana og det i Farum er efterhånden harmoniseret og har lært af hinanden og dermed kommet på et højere niveau.

Der har jo ikke tidligere været talenter på Kamaldeen og Kudusniveau og måske heller ikke Damsgaard.

Man supplerer op med spillere som Thycosen, Kian H, Djorou. Trænerstaben med folk som Essien.

Stadig vil der være udsving.

De offensive spillere vi har nu er ikke de boldbesiddende pasningsstærke spillere som vi tidligere har haft - det er kompetencer som skal bygges på dem. Til gengæld er der et styrket forsvar og så må vi håbe, at angrebet får bygget på, så vi ikke blot bliver et omstillingshold.

Der er enorme talenter på vej - folk glemmer blot at de endnu kun er 17-18. Tochi, Bredahl har potentiale til at blive spillere på niveau med Kudus og Kamaldeen.

Så kunne man bryde løfterne til de spillere der er her nu. Lade være med at sælge Kamaldeen (så den næste Kamaldeen ikke vælger FCN). Hvad ville der være sket hvis man ikke havde givet Damsgaard spilletid trods sparsomt output, men i stedet holdt på de spillere der stod foran ham.

Jeg ser kun én mulighed, at fortsætte strategien som den ser ud nu. Når det lige nu ser sværere ud skyldes det bl.a. også eksterne forhold. BIF har fået styr over butikken. AGF leverer på et stabilt højt niveau. Glenn i SJE har fået alt hvad han har peget på de sidste 4 transfervinduer og nye investorer. FCM er blevet et helt andet hold. FCK har kassen. AaB har ligledes lavet rigtig store investeringer i spillertruppen - så selvfølgelig bliver det sværre.

Men giv nu ikke op pga. et par nederlag. FCN er ved at gøre noget ingen andre har gjort før. Ha´ lidt tålmodgihed. Støt op om holdet. I stedet for at tro at man bare kan købe sig til succes.

Og kampen i dag, den tippede lige akkurat til FCK´s side - det kunne let være blevet uafgjort el. FCN-sejr.

Og pengene man får ind? I første omgang er de gået til at dække driftsunderskud. Dernæst har man betalt de oprindelige Pathway-investorer ud, så FCN i dag er uafhængige. Stadig er der rigtig mange penge ude at svømme som forfalder i rater over de næste år.

Når man nu klager over at de 17-årige talenter ikke slår til, så bør man måske huske på, at Mathias Jensen ikke erobrede en stamplads før han blev 21.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Dejlig optimisme og helt rigtig mentalitet i kommer med. Det her projekt kommer til at tage mange år, men det man står med på den anden side, vil være noget helt specielt. Det er infrastrukturen der bygges i disse år. Rom blev ikke bygget på én dag. Det er det lange seje træk som det kræver.
At man så gerne vil vinde på dagen og er skuffet over et resultat er en ting, men at sætte spørgsmålstegn ved strategien er naivt.
FCK Barça
Jeg tror langt de fleste inklusive mig selv, synes det FCN har gang i overordnet er fantastisk og enormt spændene! Og det kræver selvfølgelig en del tålmodighed en gang imellem, men når det spiller - er det fantastisk at følge.

Jeg tror hvis man har været fan af klubben i længere tid, måske betvivler det overordnede mål med strategien fordi vi er stagneret. I må huske på, at vi har en historie med pokalfinaler, champions League (heldigt, ja, men ikke desto mindre), Mesterskab, Sølvtøj og andet godt. Ak, selv Jens Stryger gik fra Brøndby til FCN, det var den tiltrækningskraft man havde, man var et storklub i folks bevidsthed.

Jeg tror derfor baren er ganske høj af forventninger blandt ældre fans, fordi den overstående historie er referencepunktet.

Dernæst, har jeg det lidt, på mine dårlige dage, som om man "venter" på et unikt kuld der kan kæmpe om medaljer, men hvad hvis man ét år for et hold med talent men ikke præsterer - så er klubben reelt truet på dens eksistens, fordi man ikke har nogle stamspillere at trække på.

Dernæst, har jeg det lidt, på mine dårlige dage, som om man "venter" på et unikt kuld der kan kæmpe om medaljer, men hvad hvis man ét år for et hold med talent men ikke præsterer - så er klubben reelt truet på dens eksistens, fordi man ikke har nogle stamspillere at trække på.


Det var jo det som AKP indså som faren ved kun at have ét akademi. Med to akademier burde risikoen være væsentlig minimeret. Derudover har FCN jo vist sig villig til i sådanne tilfælde at holde længere på spillerne. Eksempelvis holdt man jo længere på Bartolec og Mini (trods højlydte og voldsomme protester fra sidstnævnte). Kofoed stod jo egentlig også til at blive skudt af denne sommer, men blev. Så har man suppleret op med spillere som Thycosen, Kian H, Djourou. Mon ikke man ville holde ½-1 år længere på et par spillere hvis fødekæden svigter samt supplere op med en enkelt el. to udefra?

Det er jo heller ikke længe siden at Jan Lauersen fortalte at vi ikke var færdige med at se tilgange som Djourou, Essien o.l.

Men indrømmet det er jo aldrig set før hvad FCN er i gang med, så selvfølgelig kan det fejle.

Men hvis det lykkes...

Jeg regner mig i øvrigt som "ældre fans" da jeg har været her siden 08/09.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
DIGITALT FANCOMMUNITY FOR FC NORDSJÆLLAND?

Kære alle

Flere af jer har efterspurgt og gjort jer tanker om et fanforum for FC Nordsjælland. Den ide har jeg valgt at udvide og gøre til genstand for mit bachelorprojekt. Jeg startede med at gøre mig nogle skitserende tanker, som jeg først har drøftet med klubbens nye daglige leder, der har fået kasketten ”Director of Brand, Culture & Community”, klubbens fankoordinator, repræsentanter fra Wild Tigers, Young Tigers og Dreamin’, der alle umiddelbart bakker op om ideen og har været med til at kvalificere mine tanker.

Det eneste rigtige er, at et sådant community udvikles i fællesskab. Jeg har jo som sådan intet ”mandat”, og dette er jo i første omgang et bachelorprojekt, så intet af dette er i sagens natur mejslet i granit. Men ambitionen og målet er bestemt, at det skal blive en realitet.

Planen er at lave det som en udbygning af- eller overbygning på Wild Tigers hjemmeside, som i øjeblikket ligger stille. Her skal vi selvfølgelig beholde meget af det eksisterende. Dertil tænker jeg, at vi skal tilføre og udbygge tre elementer:

1. Klassisk fan forum

Vores digitale dialog er i øjeblikket spredt og delvist lukket. Der er tråden her, to facebook-grupper og åbne dialoger på twitter. Dertil kommer lukkede chats på begge medier. Dette er i sig selv intet problem, men det fremstår nogle gange meget tilfældigt. F.eks. når der kører en heftig debat om Hillerød-projektet i gruppen for Københavnske fans på Facebook, der vil mindst hvis ikke mere vedrører fans i klubbens lokalområde, og debat om generelle nyheder om klubben i ”kamp-tråde”. Ønsker vi at fortsætte tilgangen af fans, der ikke i forvejen har en personlig indgang til klubbens etablerede fanmiljø, så ser jeg det som essentielt, at vi dels får samlet og åbnet op for den digitale dialog imellem os.

Vi har jo konstateret, at klubben læser med her i tråden, ligesom en fra klubbens ledelse har deltaget i vores facebook-gruppe for københavnske fans. Generelt synes jeg, at der er et tæt, nærmest familiært, forhold mellem klubben og fans. Derfor spurgte jeg klubbens nye daglige leder ind til, hvorvidt klubbens ledelse kunne forestilles at deltage i debatten fra tid til anden. Og det vil man umiddelbart gerne fra klubbens side.

Dertil giver det jo den helt lavpraktiske mulighed, at vi kan have flere debatter kørerende på samme tid, så vi både kan komme mere i dybden og i bredden og forhåbentlig åbne for, at flere kan deltage i debatten inden for deres interesseområde. Oplagte tråde kunne være Transfer(ryger), Model/Strategi, Optakt(den nørdede) Home og Away(mere lavpraktisk, koordination og hygge), Hillerødprojektet, Brixtofte, Akademi mv. Kom meget gerne med forslag. Og tænk meget gerne i, hvordan vi kan få inkluderet flest muligt.

2. Fanscenen

Her forestiller jeg mig følgende:

En beskrivelse og henvisning til fanfraktioner som Young Tigers og FCN Copenhagen samt udenlandske fanklubber/sider
En ”sangbog”
Henvisning til og beskrivelse af Dreamin’
Altså at forsøg på at samle og vise den fanscene, der nu engang er. På klubbens hjemmeside henvises der ikke engang til Wild Tigers, men derimod til Tiger Klubben, der er nedlagt…

3. Nordsjælland-modellen/Right to Dream-modellen

Vi har jo ubestrideligt den mest unikke model og strategi i Danmark hvis ikke i hele norden. Den er og bliver dog kun beskrevet i brudstykker i forskellige interviews mv. Ser man under ”Socialt ansvar” på klubbens hjemmeside, så er der skrevet et par afsnit om noget med et par hospitalsbesøg og styrkelse af det lokale idrætsliv. Ikke alene tynd beskrevet men tydeligvis også før Tom Vernon kom ind i billedet. Pointen er her at lave et samlet skriv, med f.eks disse nedslag:
• Non profit koncern
• Boglig uddannelse og efterfølgende scholarships
• Give back projekter
• Fremmelse af ligestilling via akademierne og sats på kvindefodbold
• Transferstrategi
• Europas yngste hold
• Målsætninger om egen avl
• Ungdomsarbejdet generelt – f.eks. at man opererer med ”flydende aldersgrænser” på akademiet, deltagelse i de store ungdomsturneringer, rejser imellem akademierne mv.

Økonomi

Det forholder sig sådan, at divisionsforeningen er ved at udarbejde en platform med templates osv. klubbernes hjemmeside. Dette overvejer man fra klubbens side vælger at benytte sig af dette, vil projektet have mulighed for at komme ind under det, hvorfor det ikke vil være lige så udgiftstungt, som hvis vi skulle købe os til al kodningen. Dette betyder også, at klubben er åben overfor at bidrage økonomisk til opbygningen.

Proces
Efter at have modtaget jeres feedback og skrevet mit bachelorprojekt færdigt, agter jeg at samle en styregruppe for at føre projektet ud i livet. Jeg overvejer i den sammenhæng også at stille op til Wild Tigers bestyrelse.

Jeg ville sætte stor pris på at modtage jeres input og tanker i løbet af de næste par dage, da en hjernerystelse satte mig bagud i min bachelorskrivning, hvorfor jeg er lidt tidspresset.

Stolt Københavnsk FCN-fan
Hej FCN-KBH

Er der noget specifikt vi skal tage stilling til i ovennævnte, hvor du er i tvivl eller lignende? Der er jo mange ting at forholde sig til i ovenstående, så hvis du kan udpege bestemte punkter kan det være en hjælp.

I øvrigt superfedt du giver dig i kast med det. Jeg skrev selv marketingprojekt for FCN under min bachelor for godt 4-5 års tid siden, og det var super interessant :)

Overordnet set lyder det jo som om FCN godt kunne trænge til at støve noget af den gamle kommunikation af og samle fankommunikationen ét sted. Jeg er ikke selv den store forum-gænger og nyder helt klart primært tråden her som min FCN kommunikation. Det er dog klart der er nogle begrænsninger ved en tråd som denne, bl.a. at der kun kan diskuteres én-to ting ad gangen :)

Det kunne også være rigtigt interessant at få klubbens svar på nogle af de ting vi diskuterer her og andre steder. Det kan hjælpe os med at forstå situationen bedre, og det kan hjælpe klubben med at få en føling med hvad folk tænker om situationen og de tiltag der nu er igangsat.

Jeg har i øvrigt aldrig været en del af hele Wild Tigers projektet, og er ikke den type der står og slår på tromme på ståpladserne på stadion, så den del af dit projekt kan jeg desværre ikke hjælpe med. Jeg har dog været med som fast støtte siden omkring 2010, så hjælper gerne hvor jeg kan.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Hej JG-FCN

Tak for din kommentar. Jeg er ikke ude efter noget specifikt men blot jeres umiddelbare tanker og feedback - som jeg synes du fint bidrager med :) Jeg kunne godt tænke mig at spørge ind til det, du skriver om dit forhold til Wild Tigers. Er det en hindring for din deltagelse i et sådant forum, at det er faciliteret af Wild Tigers?
Stolt Københavnsk FCN-fan
annonce