Snak

Mere indhold efter annoncen
Når/hvis der blir indført fuldtidsprofessionalisme vil der nok blive taget syvmileskridt. Også på drt fysiske.
@JG-FCN
I øvrigt kunne jeg godt tænke mig at høre om hvor mange her der følger vores kvindehold? De spiller jo nu engang ganske godt og har tilmed vundet pokalen :)


For mig handler "kvindesatsningen" mindre om resultater her og nu og mere om at skabe et egentlig marked der kan understøtte kvindefodbolden generelt. Det må være den største udfordring her og nu.
Der ligger en podcast derude hvor Tom Vernon fortæller om hans overordnede syn på kvindefodbold hvor han understreger at det er meningen at kvinderne på sigt skal skabe en selvstændig identitet og en økonomi der ikke nødvendigvis er en kopi af herreafdelingen. Dermed er det vi oplever nu en periode hvor FCN investerer penge i kvindeprojektet. Tom Vernon er meget optimistisk omkring udsigten til at skabe et marked for kvindefodbold og siger i podcasten af hvis man feks. sammenligner kvinderne med mændene i RTD så er kvindernes økonomi relativt bedre end hvad mændenes økonomi var da det var på samme stadie.

Jeg tror iøvrigt at det her i starten handler om at tiltrække progressive sponsorere som ser en ide at understøtte kvindefodbold i perioden hvor der endnu ikke er skabt et "naturligt" marked igennem tilskuerinteresse, spillersalg, tv-penge og "normale" sponsorer.

Kort sagt, min begejstring er pt. på vågeblus men jeg tror sagtens at kvindefodbold i FCN kunne fange min interesse når man begynder at se konturerne af en bæredygtig økonomi og en egentlig forretningsmodel.

Link til podcast med Tom Vernon omhandlende kvindefold i FCN -> https://soundcloud.com/mediano3fliga/fcns-ejer-tom-vernon-om-klubbens-satsning-pa-kvindefodbold-ligelon-er-ikke-malet
Interviewet er på engelsk.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Citat Damsgaard:
"Italiensk fodbold er jo noget andet og noget mere taktisk og fokuseret på at vinde kampene. Det er ikke som i Nordsjælland med fokus på udvikling, og det er til at mærke, synes jeg"

Denne udtalelse bekræfter mig i, at FCN´s hovedmål ikke er at vinde kampene, men at udvikle spillerne, så de kan komme videre. Det bekræfter også at der ingen vindermentalitet er i klubben, som jeg efterspørger så ofte efter mange kampe. Det er jo klart at spillerne ikke har ild i øjnene og brænder for klubbens trøje, da man ser hver enkelte kamp som er endnu en kamp, hvor man bare samler erfaring. Denne mentalitet skal ændres, hvis vi vil vinde noget fremover! Derfor skal der nogle nye folk til i ledelsen, der både kan udvikle spillere, men også bliver motiveret af sejre og succeser og har dette som hovedmål! Ellers vil vi altid bare være en Ungdomsklub, hvor spillerne ikke går op i at vinde, da der ingen ambitioner eller forventninger om sejre er.

Det skal selvfølgelig siges, at jeg elsker FCN af hele mit hjerte, og jeg er kæmpe fan af projektet, som skiller sig ud, men der skal også bare være nogle sportslige ambitioner og forventninger, når man er en professionel fodboldklub.
FCN siden 2006
Vinder man kampe uden at udvikle spillerne?

Hvad ville der ske med resultaterne hvis man ikke fokuserede på at udvikle uerfarne spillere på Europas yngste hold?

Er det på langt sigt det bedste altid at satse på point i den enkelte kamp, fremfor msåke at afprøve ting der på længere sigt kan styrke holdet yderligere?

FCN er et andet sted i fødekæden og der bliver man nød til at fokusere på andre ting end end et hold højere i fødekæden.

Fokus i FCN er, over en 5-10 årig periode at udvikle FCN til at spille med om medaljer hvert år, ikke at hver eneste kamp SKAL vindes her og nu. Det ville gå ud over udviklingen af spillerne og af klubben.

Kommer FCN på et niveau hvor man er blandt medaljetagere hvert år vil det være naturligt at fokus vil ændre sig.

Ja. de fleste spillere ser FCN som et sted de udvikler sig på vej mod de store ligaer. Det er naturligt som FCN ligger pt. Kravler FCN op er et fast top-3 hold, vil der være flere der vil blive længere. Klubben og spillerne skal dog først lige udvikle sig til at komme derop.

PS. Jeg er også utålmodig og så det også gerne ske efterhånden.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
@Rambo92

Tingene hænger sammen. Klubben har valgt en model hvor man har ambitioner om at udvikle klubben over lang sigt. Man har ikke midlerne til at købe sig til success som storklubberne og derfor har man valgt at dyrke talentudvikling i en ekstrem grad. Det er efter min mening det eneste der er at gøre når man er en lille klub med beskedne forudsætninger men samtidig har ambitioner om at bide skeer med toppen af dansk fodbold.
Det kan godt være at den megen fokus på udvikling er a-typisk men ikke desto mindre er det langt mere ambitiøst end hvad man ser i mange andre klubber som ikke rigtig har nogle overordnet plan og derfor bliver drevet som vinden blæser.

Når Damsgaard udtaler at det er noget andet i Sampdoria end FCN så er det fuldkommen korrekt. Du behøver ikke at tage til Italien for stort set alle andre klubber griber tingene anderledes an end FCN med enkelte undtagelser. Tag en klub som AGF. De spiller defensivt og med et modent hold. Det er mere effektivt og kræver ikke så dygtige offensive spillere men tilgengæld så evner de ikke at generere transferindtægter i samme grad som FCN fordi klubben ikke er gearet til det.
I FCN dyrker vi en offensiv spillestil og bruger helt unge gutter. Det er netop derfor at vi formår at generere de transferindtægter vi ser og det er derfor vi formår at have resourcer til yderligere at udvikle klubben. Det burde vi sætte pris på for uden den retning så ville FCN formentlig slet ikke kunne blande sig kontinuerligt i top6. Så når du skriver at FCNs hovedmål blot er at udvikle spillere så er det på sin vis rigtig men det er ikke for sjovt at man gør det. Det er netop fordi man ønsker at drive klubben fremad.

Du påstulerer at der ikke er en vindermentalitet i truppen og dertil må jeg blankt erkende at der er mit kendskab til de enkelte spilleres personlighed for lille til at kunne be-/afkræfte det. Det ville dog undre mig hvis det forholdt sig sådan for de spillere vi ser i superligatruppen er spillere som i mange år har overlevet en benhård udskilningsproces hvor kun de absolut bedste er blevet valgt. Jeg tænker derfor at de besidder en god potion "drive" og jeg er ret overbevidst om at man også arbejder på hvordan man konstruktivt bruger det "drive" i en gruppe så man kan inspirere hinanden.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Lidt nyt fra akademiet

Som jeg nævnte engang i sommers så har U19 truppen tilføjet 3 nye spillere fra RTD. Det drejer sig om Emmanuel Ogura, Adamo Nagalo og Moussa Sangare som desværre er blevet forhindret i at rejse til Danmark pga. corona-restriktioner.
I FCNs ugentlige "U-nyt" oplyses det at man forventer at de kommer til Danmark senere på måneden.

Derudover nævnes det også at FCN nu er begyndt at lave U-20 træninger.
Dette gør man for at matche de unge spillere på et højere niveau og tilmed vil det angiveligt hjælpe på integrationen af akademi-spillerne i superligatruppen. Alt andet lige vil dette hjælpe akademi-spillerne når de laver transitionen til superligaen.

Læs FCNs "ugens u-nyt" på følgende link -> https://fcn.dk/2020/10/ugens-u-nyt-landsholdspause-og-u15-i-haderslev/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Så er der tid til at finde nye ledere i FCK til at tage styringen og vi har ikke noget klar. Mon ikke vi kigger lidt herinde, der er en Jan Laursen der lyder lidt interessant
Succes is temporary loyalty is forever
@Nandeyanen

Er Quist ikke en permanent løsning som sportlig leder/sportsdirektør?

Såfremt ikke, kunne jeg da godt forestille mig at i vil smide boksen efter Jan Lauersen - desværre. Om han så finder det interessant mere at gå efter kortsigtede her og nu løsninger end det lange seje træk ved jeg ikke. Der er vist ikke nogen der kan opponere mod at han er den sportschef der har gjort det bedst i ligaen. Derudover har vi jo så også en scoutingafdeling der rent faktisk scouter. En fysisk sektor hvor spillerne ikke konstant er skadet etc.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
@FC Nordsjælland

Kvist er midlertidlig.

I den situation, vi står i lige nu, ser jeg det som et kæmpe plus, at vi har Hjalte til at tage over,” siger William Kvist, der er midlertidig sportslig leder i F.C. København.


Det er taget fra FCKs egen hjemmeside: https://www.fck.dk/nyhed/hjalte-bo-noerregaard-bliver-midlertidig-cheftraener

William Kvist er bestyrelsesmedlem og man kan ikke både være bestyrelsesmedlem og sportsdirektør fordi så kan der opstå conflict of interest. Så det er kun midlertidigt.

Bestyrelsesformand Bo Rygaard har sagt Ståle ikke har haft for meget magt, men erkender at magten er udsædvanlig i forhold til andre klubber. Så de vil lige nu diskutere om de vil fortsætte med Sportsdirektør/Træner rolle i en position eller dele det op i to positioner.

Jeg tror vi deler det op i to positioner, så vi kommer til at hente en sportsdirektør. Jeg tror personligt vi henter en sportsdirektør før en træner og sportsdirektøren kommer til at have ligeså meget magt som Ståle havde, så det bliver nok også ham der er med til at ansætte den nye træner.

Jan Laursen vil være et fint bud som Sportsdirektør, han vil få ligeså meget magt som han har i FCN. Men han har bare langt flere penge at arbejde med.

Og så kan han foresten lige tage Kamaldeen med sig ;)
Succes is temporary loyalty is forever
Håber da godt nok ikke at vi mister Jan Laursen.
Jan har jo før afslået tilbud fra Aab og Brøndby og det er sågar "store" klubber som prøver at gøre lidt af det samme som FCN nemlig at styrke deres talentudvikling.
Jeg har ikke set helt den samme ungdomsoprustning fra FCKs side så det vil på sin vis overraske mig hvis de havde Jan Laursen i kikkerten.
Der er altid den mulighed at Jan er løbet sur i det i FCN men mon ikke at han så havde takket ja til enten Brøndby eller Aab da de sendte bud efter ham? Jeg tænker at FCN på en måde er lidt af hans "hjertebarn" som han ikke forlader for nogen anden dansk klub og jeg håber da at hans værdi for klubben også kommer til udtryk i en generøs lønaftale. :)

PS: Er David Nielsen ikke inde i billedet evt. med Bo Henriksen som sportsdirektør? ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce