Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
@ligepå

CEO Søren Kristensen har nævnt at der foreligger en "moderklubsaftale" af 1999 mellem Farum BK og FCN hvor det står klart at alle superliga-kampe skal spilles i Farum.
Så vidt jeg ved er der ingen undtagelser.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af ligepå
@Salinas.

Så i virkeligheden er det Farum BK der skal indgåes en aftale med, for at spille udenfor bygrænsen, fremfor en aftale med DBU?

Med det positive samarbejde der er imellem Farum BK of FCN, burde en sådan aftale da være realistisk.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Nordland1337
@afløseren

Det er mit klare indtryk at fansene enten elsker ham eller synes det stik modsatte afhængig af kampen af samme grund som jeg skrev. Nørgaard er klar fan favorit og gør det fantastisk - hans fravær er så tydeligt på brentford holdet.

Om MJ er det hemmelige våben, ved jeg ikke, men Frank bruger midtbanen til at ændre holdets udtryk, Vil man have dynamik og fysik tager man Da Silva eller Baptiste - vil man have kreativitet og boldomgang tager man Jensen eller Marcondes - Nørgaard lige bagved som balancespilleren uagtet. I hvert fald sådan man gjorde sidste sæson.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Så i virkeligheden er det Farum BK der skal indgåes en aftale med, for at spille udenfor bygrænsen, fremfor en aftale med DBU?

Med det positive samarbejde der er imellem Farum BK of FCN, burde en sådan aftale da være realistisk.


Der er sket en tinglysning af at kampe på Farum BK´s licens skal spilles på Farum Park. I forbindelse med CHL, hvor det ikke var muligt blev det ændret til noget i stil med "I det omfang det er muligt" - jeg kender ikke den præcise ordlyd. Det er dog en tilføjelse som advokater sikkert kan fortolke i videst mulige omfang.

Problemet med et superligastadion er, at det er en underskudsforretning. Alene at opføre det er en investering i +300 mio. kr. klassen. Der er ingen stadions i DK der giver overskud - udover Parken med sine kontortårne. Man kunne gøre det mindre underskudsgivende hvis man f.eks. kunne afholde koncerter, speedwaystævner, messer, udstillinger o.l. Derudover kan der ligge et pænt indtægtsgrundlag i at arrangere fodboldstævner, såfremt man også har et træningsanlæg det kan overholdes i. Der er ingen af disse forhold der er muligt for FCN, da stadion er placeret i et villaområde.

Problemet er, at der ikke er nogen der har lyst til at opføre et stadion, fordi det er ren tilsætning. Derfor har FCN heller ikke mulighed for at flytte andre steder hen såfremt Furesø Kommune skruer op for huslejen el. lægger andre hindringer i vejen. Eneste løsning er at forhandle sig frem til en løsning som alle parter kan være interesserede i.

På den anden side kan Furesø Kommune heller ikke bare smide FCN ud - for der er ikke nogen der vil leje stadion hvis FCN rykker ud. Som jeg har forstået det kan Furesø Kommune heller ikke blot hæve huslejen som de har lyst til - de skal retfærddigøre en huslejestigning. Det har de nu forsøgt på, ved at få nogen til at udarbejde en rapport (som sportsøkonom Troels Troelsen kalder "bestil arbejde" og EB dokumenterer er helt hen i vejret") og vil nu forhøje Danmarks højeste stadionleje me 159%. I de fleste øvrige kommuner tegner man i stedet støttesponsorater for at få klubben gennem Coronaperioden.

Furesø Kommune har tidligere forsøgt at hæve huslejen efter Farumkommisionens rapport. Den gang argumenterede man med, at huslejen var for lav fordi den inkluderede et hotel. Her tog man udgangspunkt i hvad en 4-stjernet hotel centralt i KBH ville koste at leje. Det blev dog afvist i retten, netop med grund i at hotellet ikke lå i KBH og, at man ikke ville kunne leje det dyrere ud end man gjorde det til FCN. Kommunen havde ellers lagt sag an mod FCN for "manglende huslejebetaling", men blev altså afvist - vistnok ved landsretten. Rent faktisk belaster det FCN økonomisk at drive hotellet.

En rapport fra DBU og Divisionsforeningen udarbejdet af Epinion i 2017 viste at:

En gennemsnitlig Superligaklub omtales i gennemsnit i 4507 tilfælde i eksterne medier på et år – både nationalt og regionalt. Annonceringsværdien af dette anslås til at have en samlet værdi af 180.000.000 kr. Klubbens lokalområde er nævnt i over 40% af den totale årlige omtale af klubberne i eksterne medier.

Erhvervsnetværkene omkring Superligaklubberne giver klubberne en gennemsnitlig omsætning årligt på 71.000.000 kr. per klub. Netværkene består primært af både lokale virksomheder og virksomheder fra regionen omkring kommunen, hvor klubben hører hjemme. Superligaen generer hvert år over 10.000.000 kr. i turistomsætning, fra de besøgende klubber og fans, til deres lokalområder – dette tal er undtaget pokal- og evt. europæiske kampe.

Samme rapport viser at:

1/3 adspurgte borgere i Danmark mener, at det at de har en Superligaklub i området, gør det mere attraktivt selv at bo i området.
- 1/4 adspurgte danskere mener, at det at have en Superligaklub i området gør dem gladere for at bo der selv.
- Hver 10. borger i Danmark siger, at det at en Superligaklub ligger i deres lokalområde, gør det mere sandsynligt, at de ikke vil fraflytte området.
- 3/10 adspurgte i kommuner uden en Superligaklub mener, at det er mere attraktivt at besøge en anden kommune pga. en Superligaklub f.eks. i forbindelse med en hjemmekamp.
- 1/5 adspurgte borgere fra kommuner uden en Superligaklub mener, at det ville være mere attraktivt at flytte til en kommune med en Superligaklub, hvis de skulle flytte.
- 6/10 af de adspurgte i kommuner med en Superligaklub mener, at det giver bedre
sportsmuligheder, bedre sammenhold og bedre fællesskab for borgerne, at de har en
Superligaklub i området.

Det virker ikke helt til at det er sådan Furesø Kommune betragter FCN.

Herudover betaler FCN rent faktisk skat. Man uddeler over 100.000 kr. årligt til sociale initiativer såsom Børnehust Siv. Man modtager folk i atktiveringsordninger etc. Som en af de eneste klubber modtager FCN ikke kommunal sponsorstøtte. FCN udbetaler ikke overskud el. trækker penge ud.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@ligepå

Så i virkeligheden er det Farum BK der skal indgåes en aftale med, for at spille udenfor bygrænsen, fremfor en aftale med DBU?


Jeg er virkelig blank på det område. Jeg kunne sagtens forestille mig at DBU har defineret en eller anden "ramme" for hvad man kan tillade sig i en "moderklubsaftale" så om Farum BK og FCN kan forhandle helt frit kan jeg godt tvivle på.

Jeg kan dog nævne at CEO Søren Kristensen også har udtalt at der er følgende to scenarier der kan gøre at FCN kan spille udenfor Farum.

1. "...hvis Farum Boldklub ikke gider os mere,..."
2. "...eller hvis kommunen river stadion ned."

Citaterne er tager fra en bold.dk artikel fra februar som jeg linker til her -> https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/fcn-direktoer-forsikrer-vi-bliver-i-farum/

På baggrund af de citater så er der noget som tyder på at der er nogle klausuler i "moderskabsaftalen" som gør at FCN faktisk kan spille udenfor Farum hvis ovenstående betingelser gør sig gældende.

Iøvrigt så lavede podcasten "Dreamin´" en episode hvor Søren Kristensen medvirkede for at prøve at mane til besindighed. Du kan høre episoden ved at følge dette link -> https://fcndreamin.libsyn.com/er-fcn-et-farum-hold
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Nordvestnyt fortæller at FCN og Lyngby i samarbejde med testscenter Stenhus i Holbæk arbejder med en ny metode til at forbedre den enkelte spillers fysiske niveau. Et par klip fra artiklen:

Det nye element er, at Nicklas Jungsgaard tester samspillet mellem kraft og bevægelse. Det kendes som force-velocity-kurven, som viser sammenhængen mellem kraft og hastighed, når musklerne strækkes eller spændes. -Ved en normal sprinttest, får du kun målt nogle tider. I en force-velocity-test kan du, hvis du kender temperaturen, lufttrykket og testpersonens masse beregne den kraft, personen præsterer, forklarer Nicklas Junge. Men den nye test kan man bedre vurdere effekten af træningne og skræddersy træningen til den enkelte spiller og den enkelte sportsgren. -Det er altid vigtigt at finde noget, der rammer så sportsspecifikt som muligt.

Force-Velocity gør det muligt at træne mere specifikt i forhold til ens fysiologiske forudsætninger, fortæller Christian Møller Madsen, der har opbygget testcenteret på Stenhus og selv har udviklet en meget udbredt test til badmintonspillere. Og ifølge Nicklas Junge, giver det god mening at bruge testformen i fodbold. -Nogle har en høj maxfart, men accelerationen er lav. I fodbold er der ikke så mange sprinter, hvor du holder maxfarten over 20-25 meter, fortæller Nicklas Junge.

Han fortæller, at en spiller med en høj maxfart og dårlig acceleration måske skal arbejde med slædetræning med ekstra belastning. Omvendt kan en spiller med høj acceleration og lav maxfart arbejde med elastikker, der bringer ham op på en højere hastighed, end han kan opnå ved egen hjælp. -Jeg tror ikke, det er noget, der tidligere er blevet anvendt i dansk fodbold. Der er FC Nordsjælland og Lyngby first movers, siger Nicklas Junge.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Iaften kl. 19:30 spiller U21-landsholdet ude mod Rumænien i et forsøg på at kvalificere sig til EM.

Så vidt jeg kan se så er Kofod i truppen men Damsgaard er vel stadigvæk med a-landsholdet?

Se hele U21-truppen her -> https://www.dbu.dk/landshold/herrelandshold/u21-landsholdet/

Kampen bliver iøvrigt vist på "6´eren"

redigeret: Klubben FCN har på sin hjemmeside selv lavet et lille overblik over de nuværende samt tidligere spillere som er med i landskampene i denne uge. Således skulle Damsgaard stadigvæk være i a-landsholdstruppen. Tak for det klub FCN :)
Link til artiklen -> https://fcn.dk/2020/11/magnus-kofod-og-ivan-mesik-spiller-u21-i-aften/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Er der nogen der overhovedet kan se 6´eren længere? Røvirriterende man ikke kan se landskampe for tiden (uden at streame på mere eller mindre legitime sider altså...).
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af ligepå
@Salinas.

Alt Dreamin er allerede hørt :)
Men synes ikke rigtigt at Søren Kristensen klarlægger mulighederne/prblemerne omkring at man er stavnsbundet til at spille fodbold i Farum.

Det er nok også bare mig der har virkelig svært ved at forene mig med det - Ikke fordi at jeg ønsker klubben ude af Farum, men lige nu bliver udviklingen bare tydeligvis bremset.

@JG-FCN
Jeg har Eurosport Player, og der bliver den i hvert fald vist i aften.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Er der nogen der overhovedet kan se 6´eren længere? Røvirriterende man ikke kan se landskampe for tiden (uden at streame på mere eller mindre legitime sider altså...).


Eurosportplauer giver adgang til kampe på Kanal 5, 6´eren, canal 9, Eurosport 1 & 2 til 990 pr. år - og deler man det så med en ven... https://auth.eurosportplayer.com/product

Ellers er der jo altid Farum Kro.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Kvinderne ud af kommunen
mener Furesø Kommune tilsyneladende

Som tidligere skrevet har FCN for et år siden henvendt sig til Furesø Kommune for at få lov til at anlægge kunstgræs på de nuværende grusbaner. Grunden til at FCN ønsker mere kunstgræs skyldes at der er sket en voldsom udvidelse af kvindefodbold i FCN og, at FCN kunne se, at der simpelthen ikke var plads til kvindeholdet. Kvindeholdet kan kun træne om aftenen da de har fuldtidsarbejde ved siden af. Her er stadion optaget - primært af Farum Boldklub som jo har 30% råderet over stadion. FCN lejer så en bane noget af tiden fr Farum Boldklub, men denne er også udnyttet maksimalt. Altså ingen kunstbaner og dermed ingen træning til kvindeholdet i vinterperioden.

FCN bad altså Furesø Kommune om lov til at lægge kunst på gruset. FCN tilbød at betale 70% af udgiften hertil, da Farum Boldklub ville få 30% banetid på banen. Når FCN flytter akademi til Hillerød ville FCN overdrage banen 100% til Farum Boldklub der også er i bekneb for tider.

Farum Boldklub kunne godt se ideen heri og tilbød derfor at de gerne ville betale for opførelsen af lys. Til gengæld vil de så om tre år få et næsten nyt kunstgræsanlæg.

Furesø sagde først nej, fordi det var en parkeringsplads. Det fremgik dog af lokalplanen at det var en fodboldbane. FCN foreslog så at man kunne anlægge en parkeringsplads på noget andet af kommunens jord. Det syntes Furesø Kommune var en god idé - men FCN skulle betale herfor.

Furesø Kommune har så sagt at sagen trak i langdrag pga. miljøundersøgelser og at der skulle anlægges dræn. FCN tilbød så at anlægge dræn. Herefter krævede Furesø Kommune så, at der også skulle opføres en støjvold og, at FCN også skulle betale for den. Der er ingen andre fodboldanlæg i kommunen der har støjvolde omkring. Imidlertid ligger denne forpligtigelse på kommunen idet det er kommunen der skal klargøre grunden for at det kan etableres kunstgræs på den. Da FCN ikke ville betale støjvold ligner det nu at kommunen trækker sagen i langdrag med forklaringer om yderligere miljøundersøgelser, offentligt udbud etc.

Sagen er altså endt med, at man har sendt kvindefodbold ud af kommunen. Dette til trods for at FCN et år før behovet opstår gør opmærksom på det. FCN tilbyder at betale 70% af udgiften. Farum Boldklub tilbyder at betale lys. FCN tilbyder at betale klargøring af grunden og overdrage den kvit og frit til Farum Boldklub om tre år. Kommunen bliver ved med at stille nye krav og trække sagen i langdrag.

Konklusioen må være at Furesø Kommune IKKE ønsker kvindefodbold på højt niveau i Farum - i hvert ikke medmindre at FCN betaler alting og derefter forærer det til farum Boldklub.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Furesø er i hver tilfælde mere end modspiller end en medspiller.
Jeg går ud fra at du nævner "kvinderne" med et glimt i øjet da Furesø vel ikke har noget specielt imod netop kvinderne men blot har et generelt antiparti mod FCN?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@ligepå

Men synes ikke rigtigt at Søren Kristensen klarlægger mulighederne/prblemerne omkring at man er stavnsbundet til at spille fodbold i Farum.


Det kan jeg godt give dig ret i. Jeg tænker at han nok gerne ville lægge alle kortene på bordet og delagtige omverdenen for hans og FCNs frustrationer men til deres forsvar er der sikkert nogle kommunikationsmæssige hensyn som gør at de træder varsomt. De er jo trods alt afhængige af både kommune og Farum BK. Der er også et hensyn at tage til især de fans som er forankret i Farum. De vil naturligvis være meget skeptiske omkring alt hvad Søren Kristensen melder ud og hvis han begynder at snakke om de muligheder der måtte være for at spille superligakampen udenfor Farum vil der givetvis komme negative reaktioner for disse.

Det er nok også bare mig der har virkelig svært ved at forene mig med det - Ikke fordi at jeg ønsker klubben ude af Farum, men lige nu bliver udviklingen bare tydeligvis bremset.


Du er skam ikke alene. Jeg tror samtlige FCN fans inklusiv dem som er forankret i Farum er bekymret for de rammer som Furesø tilbyder FCN.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Julio

I den konkrete situation handler det jo mest om at Furesø Kommune tager kvindefodbolden som gidsel ved ikke at ville medvirke til at der kan sikres banetider til netop kvindefodbold.

Generelt set er jeg derudover enig i, at Furesø Kommune - modsat stort set alle andre kommuner - ikke ser superligaklubben som en ressource og et aktiv. Furesø Kommune forekommer i sin ageren pt. ikke som en medspiller men en modspiller - senest i sagen om at forhøje landets i forvejen dyreste stadionleje.

Sagen om kunstgræs er i den forbindelse kun et af flere punkter. Jeg er dog forarget over at man på den måde negligerer og tager kvindefodbold som gidsel.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

I den konkrete situation handler det jo mest om at Furesø Kommune tager kvindefodbolden som gidsel ved ikke at ville medvirke til at der kan sikres banetider til netop kvindefodbold.


Jo men det jeg mener er at Furesø jo ikke handler specielt ud fra at det er et kvindehold men formentlig havde gjort akkurat det samme hvis det havde været et hvilket som helt andet FCN hold som stod i samme situation som kvinderne befinder sig i.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af avanir
Furesø kommune vil ganske enkelt ikke FCN og er ikke klar over hvilken eksponering de får ved at have en sådan klub i kommunen .
Når det er sagt så er det bemærkelsesværdigt at det endnu engang er kvindeholdet som bliver brugt som skyts imod kommunen .
Hvad er det lige som gør at det er kvindeholdet som bliver præsenteret med 4 x træning på en efterskole 15 km fra omklædning og fysiske træningslokaler alt imedens de er hårdest presset pga job og skolegang ?
Som jeg har forstået det er der dog nu fundet løsninger som bla omfatter morgentræning inden kvinderne skal på arbejde eller til studier og kun en enkelt træning om ugen på efterskolen .
Det man skal være klar over er at disse piger netop har prioriteret setup med træninger på lækre baner og iøvrigt dygtige trænere/stab men hvis dette parameter ikke er der så er der flere klubber som kan tilbyde bedre vilkår , en enkelt klub varsler sågar fuldtids professionalisme til sommer noget som FCN er meget langt fra .
Der har været nævnt beløb på udgifter for kvinderne men disse har været skudt langt over målet --det er bestemt ikke for pengene på kort sigt at man spiller for fcn , det dækker på ingen måder de beløb man ville kunne opnå ved et arbejde på tanken .
Pigerne spiller fodbold fordi de elsker fodbold og fordi FCN som nogen af de første tilbød et elite setup med fokus på deres udvikling .
Det er en skændsel at Kommunen ikke bakker op om projektet og det kan måske have at gøre med Brixtofte fortiden men klubben og projektet har i den grad ikke fortjent denne skæbne .

Skrevet af RasmusGunnar
Som bosiddende i kommunen må jeg bare sige, at lokalpolitikken er en skændsel.

Man har ikke følelsen af at politikerne vil kommunens bedste. Om det, i dette tilfælde, drejer sig om fodbolden eller den generelle byudvikling.
Et sjovt eksempel er den nye Rema1000 som er ved at blive bygget på hovedgaden. Den har været 6 år undervejs. 6 år, hvor Rema1000 har måtte betale skatter og afgifter ud over selve finansieringen af grunden, helt uden mulighed for omsætning. Et under at de ikke er løbet skrigende væk.

Og sådanne sager er der jo mange af.

En kommune hvor der efterhånden er meget få større virksomheder tilbage. Kommunerne omkring blomstrer jo, men ikke Furesø.
Så virker det som en god idé at skræmme en af de sidste få virksomheder væk der omsætter for et så betragteligt millionbeløb som FCN gør.
En virksomhed der skaber jobs og glæde for så mange.

Der er ikke plads i byen (Farum), påstås det. Samtidig har flere talt om at overdække motorvejen, der går igennem Farum. Hvor mange boldbaner kan der mon ligger herpå:) Hvor er visionerne?

Skrevet af Slettet(581021212205)
Når det er sagt så er det bemærkelsesværdigt at det endnu engang er kvindeholdet som bliver brugt som skyts imod kommunen .


Nu er det mig - det ikke er ansat af FCN - som tager kvindeholdet op som "skyts" og ikke FCN. Jeg bemærkede en artikel om at kvindeholdet måtte rykke ud og har gravet i sagen. Det er ikke min intention at bruge kvindeholdet som "skyts". Jeg er forarget på kvindeholdets vegne over, at kommunen ikke vil være behjælpelige med at finde banetider til holdet. Derudover er jeg forarget over den manglende samarbejdsvilje fra Kommunen. Jeg har ikke intentioner om at bruge kvindeholdet som skyts og beklager hvis det er kommet til at fremstå sådan.

Hvad er det lige som gør at det er kvindeholdet som bliver præsenteret med 4 x træning på en efterskole 15 km fra omklædning og fysiske træningslokaler alt imedens de er hårdest presset pga job og skolegang ?


Problemet er jo, at der skal bruges flere baner pga. af mere kvindefodbold - hurra for det. Alternativet ville være, at skubbe nogle af de andre ungdomshold væk fra Farum pga. øget kvindefodbold og, at kvindefodbold dermed ville presse andre FCN-hold ud af kommunen, fordi der nu kun er den træningstid der er. De øvrige hold er ungdomshold der ikke har mulighed for egentransport ud af kommunen. Det eneste hold der kunne tåle at blive smidt væk var dermed kvindeholdet. Jeg fik så fortalt af en person tæt på klubben, at man nu tilsyneladende alligevel har fundet en el. anden ordning hvor det til tider er andre af kvindeholdene som træner i Hørsholm - hvilke og hvor meget ved jeg ikke. Kvindeholdet har således stadig noget træningstid i Farum.

Der har været nævnt beløb på udgifter for kvinderne men disse har været skudt langt over målet --det er bestemt ikke for pengene på kort sigt at man spiller for fcn , det dækker på ingen måder de beløb man ville kunne opnå ved et arbejde på tanken .


Der er et par stykker i dette forum der har været noget utilfredse med at man satser på kvindefodbold og mener, at det trækker ressourcer væk fra herrefodbold. Der er dog kun tale om et par enkelte. Det står klart at kvindefodbold er en ekstra udgift med egen ledelse, trænere etc. Jeg tror dog, at 95% af deltagerne i dette forum finder det en god idé at smide ressourcer i kvindefodbold og hjælpe kvindefodbold i gang. Mit personlige gæt er, at kvindefodbold på lidt længere sigt vil blive en god forretning og at de to afdelinger vil have god gavn af hinanden. Derudover så skal kvinder da bare have samme vilkår som mænd. Der er ikke så meget at diskutere.

For ca. 3/4 år siden fik jeg fortalt at en del piger på det daværende U-15 hold valgte af forlade FCN pga. utilfredshed med omklædningsforhold, banetider og fornemmelsen af at kvindeungdomsfodbold ikke blev taget tilstrækkeligt seriøst. Altsammen noget der bundede i faciliteter - så der ER virkelig mangel på faciliteter og baneforhold. På Facebook har formanden for fritidsudvalget forsikret at de går meget op i kvindefodbold, men at FCN bare må prioritere anderledes og såfremt FCN bare selv ville betale hele gildet ville det gå hurtigere.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg er endnu ikke blevet helt fanget af kvindefodbold men jeg kan mærke at min interesse vokser markant i takt med at jeg hører mere om projektet fra diverse podcast.
Kvinderne har jo selv startet en podcast "#wholenewballgame" hvori de har Tom Vernon som gæst i episode 1. Den kan jeg anbefale.

Link til #wholenewballgame" episode 1 med Tom Vernon ->
https://www.youtube.com/watch?v=r585zf0HHPs

Det er jo en kæmpe opgave der foreligger kvinderne og alle omkring kvindefodbold. Det handler først og fremmest om at opbygge et marked og deri en selvstændig identitet. Det er et langt og sejt skridt men også ret spændende da det ikke nødvendigis bliver en kopi af mændenes "verden". Så udvikling er i høj grad et nøgleord i kvindefodbold pt. og derfor passer det også perfekt til en klub som FCN :)

@FCN

Mit personlige gæt er, at kvindefodbold på lidt længere sigt vil blive en god forretning og at de to afdelinger vil have god gavn af hinanden.


Ja mon ikke. Der er selvfølgelig ikke nogen garantier men det virker somom der er et kæmpe potentiale og at der også er en del "progressive" sponsorer som kunne have en interesse i at gå ind i sporten for at understøtte kvinderne i den svære opbygningsfase.

Derudover så skal kvinder da bare have samme vilkår som mænd. Der er ikke så meget at diskutere.

Ja, det kan der ikke være så mange meninger om. Jeg tænker også at kvinderne må glæde sig over planen om at flytte akademiet til Hillerød hvilket vil gøre at der ikke bliver så meget bavl med at finde træningstider osv.
Hvis planerne bliver til virkelighed kan man jo håbe på at man først bygger træningsfaciliteterne således at man vil kunne tage dem i brug længe før den samlede fodboldby står færdig.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nordland1337
Lokalpolitikken har siden det blev til Furesø kommune været helt godnat. Det tror jeg de fleste Farum borgere er enige i. Og kommuneskattetryk kan ikke være grunden længere.

Mht. Kvindefodbold, er den svær at knække, man kan lynhurtigt træde nogle over tæerne og fremstå usympatisk. But here goes; kvindefodbold bliver aldrig en populær ting globalt, lige så vel som kvindecykling ikke bliver det, og det skyldes ganske enkelt, at der rationelt ikke er nogle mennesker der ønsker et dårligere produkt, når et bedre produkt er tilgængeligt. Og kvindefodbold vil altid være på et lavere niveau. Det er fysiologisk helt logisk og ikke noget man kan gøre så meget ved med mindre der bliver gnasket på et masse russiske muskelbolsjer.

Der kan selvfølgelig være nogle irrationelle grunde til at kvindefodbold kan få lidt medvind, såsom Patriotisme (når vi når en semifinale f.eks.ved VM, Haarder vinder ballon d´or), Feminisme, Voluntarisme, Public Relations, Branding osv. dog næppe noget der vil gøre kvindefodbold stærkt nok til rigtig at stå på egne ben.

Derudover, er jeg stærk modstander at subsidiere underskudsforretninger blot fordi det er politisk korrekt, og den vej synes jeg desværre vi er på vej nedad.
annonce
0