Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rambo92
Mht Kamaldeen, så følger han desværre allerede Leverkusen på Instagram. Tror ikke, han spiller hos os, når sæsonen starter op igen. Hvis han gør, så er det nok fordi, at der er indgået en aftale om, at han først skifter næste sæson. Han er ALT for god til ligaen allerede, men hvor kunne vi tjene mange flere penge på ham om 1-2 år, når Coronaen forhåbentlig har lagt sig. Øv!
FCN siden 2006
Skrevet af RasmusGunnar
Hvis de køber ham for 75 mio og der er videresalgsklausul på 25% så fint med mig.
Skrevet af JulioSalinas
@Rambo

Uanset om der bliver bliver lavet en handel eller ej så er det vel ikke helt unaturligt at følge en klub som viser interesse for en.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af riou123
Han følger også Ajax og Dortmund, så ved ikke om man kan konkludere ud fra det.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Mansourgroup
Mansourgruppen har flere steder været nævnt som en mulig investor der offentliggøres på tirsdag. Så skal vi kigge lidt på dem som potentiel investor, kommer lidt info her:

Mansourgruppen blev grundlagt i 1952 af Loutfy Mansour der havde tjent på en formue på at sælge egyptisk bomuld til hele verden. Loutfy Mansour, der døde i 1976, kom fra en anerkendt og gammel familie i Egypten og fik en universitetsuddannelse i England.

I 1964 blev familiens virksomhed nationaliseret af den egyptiske regering og familien flyttede til Schweiz hvor man fortsatte med at handle bomuld. I 1975 vendte familien tilbage til Egypten med en eneforhorhandlig af General Motors i Egypten. Fra da af er det gået stærkt og Mansourgruppen er vokset eksplosivt siden.

I dag har Mansourgruppen i store dele af Afrika og Mellemøsten franchiserettigheder el. salgsrettigheder til McDonalds, General Motors, Phillip Morris, IBM, Microsoft, HP, Compaq. Derudover ejer Mansourgruppen bl.a. en supermarkedskæde, har investeret i uddannelsessektoren og har senest startet investeringsvirksomheden MAN Sports.

Fra 2001 formulerede Mansourgruop et etisk kodeks om langsigtede investeringer og løsninger med respekt for lokalsamfundet og at leve op til menneskerettigheder, overholde etiske standarder etc. Blandt arbejder man for at udbrede uddannelser, kvinders rettigheder. Udover dette dedikeres en stor del af omsætningen til f.eks. mikrolån til kvinder, sociale initiativer etc.

I 2010 kom en kapitaldel til Mansourgruppen hvor man målrettet begyndte at arbejde med virksomhedens kapital som en stærk kapitalpartner. Virksomhedens omsætning udgør i dag et sted omkring 50 mia DKK årligt. Der er over 100 virksomheder i gruppen der er et konglomerat med mange forskelligartede virksomheder.

Jeg kom tidligere til at skrive at ledere fra Mansourgruppen ikke havde været ministre under Hosni Mubarak - det var desværre en fejl fra min side. Det var Mubaraks parti der tidligere havde nationaliseret Mansourgruop, så det forekommer noget selvmodsigende. Det egyptiske styre var dog et diktatur der var gennemsyret af korruption og inkomptente politikere. I slutningen af styret gjorde man op med dette og bragte folk ind der rent faktisk kunne noget, for at forsøge at redde landet fra bankerot. En af dem var stifteren af Mansourgruppen der i en kortere periode sad som transportminister. En sjov krølle på historien var at stifteren af Mansourgroup i øvrigt i 30´erne var målmand på Egyptens fodboldlandshold.

Mansourgruppen har gennem de seneste 20 år været en af de største investorer i Sub-Sahara og Vestafrika og med virksomhedens sociale sigte og dedikation har RTD og Mansourgroup haft et mangeårigt samarbejde hvor Mansourgroup gennem et datterselskab betalte og opfærte RTD akademiet i Ghane. Senest har Mansourgroup garanteret for et lån på 50 mio i FCN.

Ud fra hvad jeg kan grave op om Mansourgruppen er det altså en "positive capitalism" virksomhed med høje etiske standarder og et socialt sigte. Hvis man for franchiserettighederne til McD i det meste af Afrika og Mellemsøsten samt salgsrettighederne for store internationale virksomheder er det formentlig ikke en samling af utroværdige gangstere. Men om der kan graves skidt frem om konglomeratet skal jeg ikke kunne sige - min research ser dog positiv ud. Men OK, grene af virksomheden er stærkt involveret i tobaksindustrien og sammenligner man med f.eks. rettigheder og lønninger i DK er der sikkert steder i verden hvor man ikke ligefrem vil mene at det er fantastiske forhold. Som jeg har kunnet researche mig frem til tilbyder mansourgroup dog altid nogle af de bedste forhold i de lande de er involveret i.

Virksomheden er i dag opdelt i 6 hovedgrupper som bestyres af forskellige grene af familien, så der kan også være forskelle divisionerne imellem.

Mansourgroup som den "hemmelige investor"
Tom Vernon fortalte på et tidspunkt at der var en venteliste af regeringer og organisationer der gerne ville have RTD til at starte akademier og oven i købet betale for det. Jeg kan godt forestille mig at Mansour Group kunne være en af disse. Stort set alle Mansourgruppens virksomheder hedder noget med MAN. For lidt over ½ år siden blev oprettet virksomheden MAN Sport som en undervirksomhed til MAN Capital. Det er den virksomhed der garanterer lånet i FCN.

Familien skulle være stærkt fodboldinteresseret, lige siden stifterens korte landsholdskarriere. Man har store investeringer i uddannelsessektoren og arbejder for kvinders rettigheder og at forbedre uddannelse i Egypten - der ville et RTD jo passe perfekt ind.

Egypten har en enorm fodboldinteresse, klarer sig rigtig godt i ungdomslandshold og på klubniveau i Afrika - men næsten ingen spillere kommer til Europa. Der burde være potentiale for langt bedre talentudvikling i Egypten og interessen er der. Så kombineret med et akademi i Egypten, kunne Mansourgroup godt være et potentielt bud. Det ville være et meget ubetydelig greb i lommen at smide et tre-cifret mio.-beløb i FCN.

De sidste vurderinger jeg har set af FCN´s værdi er ca. 350 mio. (klubben blev købt for ca. 80). Såfremt Mansourgruppen ville være ligestillet med Tom Vernon ville der således være tale om en kapitaludvidelse på 175-350 mio DKK. Såfremt Mansourgruppen skulle overtage majoriteten ville beløbet formentlig være endnu større.

Set i det lys kunne et køb af Farum Park, fordobling af spillerbudgettet, yderligere investering i akademierne etc. sagtens være realistisk. Men OK - vi bliver klogere på tirsdag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Kunne være meget fedt hvis han havnede i Ajax sammen med Kudus
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Investeringsrationalet for Mansour er der uden tvivl. Jenners gennemgang er fin. Men RtD pipelinen i Ghana fejler mig bekendt intet, så åbnes et akademi yderligere medfører det uden tvivl at flere udenlandske spillere sendes til Farum.

Det ville det være "de bedste" talenter, hvilket set fra et ambitions og fodoldfaglig vinkel isoleret set positivt. Men jeg er personligt at den holdning, at det vil skade vores egen talentudvikling i et betydeligt omfang. Men løfter vi spiller- og investeringsbudgettet kunne det give mulighed for at holde på de bedste vi alle sukker efter gennem større kontrakter og investering i spilletrup og derigennem et øge vores ambitionsniveau.

Tirsdag kan ikke komme hurtig nok!
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg er nu ikke nervøs for at det vil hæmme dansk talentudvikling, tværtimod. De få rigtige talenter skal nok stadig klare sig og de blir nu matchet hårdere og i et internationalt miljø. Jeg ser kun positive ting ved det.

Men ja, lad os se og i morgen virker som alt for langt væk lige nu :)
Skrevet af Krook
Man kan vel næsten argumentere for at flere talenter i Kamaldeen-størrelsen vil gøre det sværere for klubben at nå nogen vegne resultatmæssigt (uagtet at det sikkert vil være lukrativt). I og med at endnu flere spillere så vil blive solgt inden for et års tid og der vil være endnu mindre kontinuitet.
Skrevet af JulioSalinas
@JMM

Investeringsrationalet for Mansour er der uden tvivl. Jenners gennemgang er fin. Men RtD pipelinen i Ghana fejler mig bekendt intet, så åbnes et akademi yderligere medfører det uden tvivl at flere udenlandske spillere sendes til Farum.


Ja. Uden tvivl. Intentionen om at åbne flere akademier er dog ikke noget vi finder på. Det er noget Tom Vernon selv har meldt ud i flere podcast. Tror du kan finde det i de tidlige Mediano podcasts fra 2015-16 hvor Tom Vernon lufter sine visioner.

Men jeg er personligt at den holdning, at det vil skade vores egen talentudvikling i et betydeligt omfang.

Til en vis grad kan jeg godt følge din bekymring. Alt andet lige vil det betyde at sammensætningen af spillere i superligatruppen i fremtiden vil have en forholdsvis mindre antal spillere som har taget den "lange" vej igennem FCN-akademiet i Farum.
Det er en udvikling som startede i 2016 da RTD kom på banen og efterfølgende også blev forstærket da man begyndte at rekruttere skandinaviske talenter til akademiet.
Hvis man udelukkende har de danske spilleres interesse for øje kan det afgjort ses som et problem i den forstand at der bliver en større konkurrence og at der dermed er et mindre antal af dem som kommer i betragtning til superligaholdet. På den anden side så kan man til gengæld sige at dem som trods alt kommer igennem bliver matchet på et højere niveau og vil dermed have mulighed for at udvikle sig på et højere plan end hvad vi hidtil har set.

I forbindelse med at åbne flere akademier vil det nok heller ikke være utænkeligt at tænke i retning af at overtage andre mindre klubber så man ikke ender med at "smide guld på gaden". Man kunne sagtens forestille sig at man kunne skabe "veje" til mange af de spillere som ikke får tildelt en kontrakt i FCN men som stadigvæk har et højt niveau. For nyligt talte vi om et type klub som svenske Brommapojkarna som har profil som minder om FCN med en stærk ungdomssetup med et stort potentiale. Der er mange muligheder ved det spor som FCN/RTD følger og en af de oplagte er at udvide netværket så det inkluderer flere akademier og klubber. Det er selvfølgeligt noget som kræver lidt kapital hvilket vi på sigt selv kan skabe eller måske ved at få andre investore om bord.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af SNIFIS
Jeg er ikke sikker på at nye midler fra ekstern side, umiddelbart tilfalder FC Nordsjælland, men mere RTD. FC Nordsjælland har historisk dårlig forhold til såvel kommune som Farum Boldklub.

Til orientering er mindretalsaktionærer i FC Nordsjælland ikke informeret om nogen ændringer.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Til den Frederiksborg Amts Avis i dag udtaler Flemming P om 9´er positionen (desværre ikke på sn.dk):

I øjeblikket har vi Joachim Rothmann og Andreas Bredahl og Emeka, og hvor Bredahl og Rothmann er småskadede, så de spillede ikke i dag. Emeka spillede nier i 2. halvleg, og med tre mål og den arbejdsindsats han lægger for dagen, så var det et klart signal til trænerstaben om, at han gerne vil have noget mere tid på superligaholdet.

Flemming P siger desuden:

Vi har et stort fokus i øjeblikket på spillet med bolden, fordi vi har ikke været dårligere i de sidste seks år med bolden, end vi er i denne sæson.


Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg er ikke sikker på at nye midler fra ekstern side, umiddelbart tilfalder FC Nordsjælland, men mere RTD.


Ubehagelig pointe...

Jeg satser nu stadig på, at der i morgen kommer en meddelelse om at Mansour Group har købet ½ af aktierne i FCN for mindst 350 mio. At FCN vil købe Farum Park og desuden har signet Juan Mata.

Mindst...
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Nej, nej, nej...det viser sig at Juan Mata faktisk er selve investoren som kommer med en pose guld og yderligere insisterer på at spille i FCN de næste 2 år, uden løn naturligvis. Derfor er der pludselig penge til at købe RTD Park, åbne endnu et akademi og tilmed erhverve sig Brommapojkana. hehehe skål! ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Ninjaen
Ja måske ubehagelig pointe men jeg tænker da også at det mest realistiske er at en ny køber/investor køber sig ind i RTD for at udvikle den del.
Hvad det får af betydning or FCN er svært at spå om men det må vi se.
Skrevet af JulioSalinas
Transferrygte: Lecce interesseret i U19-angriberen Noah Crone

Ifølge flere italienske medier skulle serie-b klubben Lecce være interesseret i at hente den 18 årige FCN spiller som har været nogenlunde fast mand på U19 holdet denne sæson. Der er ikke meldinger om noget egentlig transferbeløb og jeg er personligt heller ikke vidende om hvilke kontraktlige forhold Noah har til FCN.

Noah Crone skulle i første omgang være tiltænkt en rolle på Lecces ungdomshold.

Noah har spillet 11 kampe for U19 denne sæson og har scoret 2 mål og lavet 3 assists.

Link->
https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/medier-lecce-lurer-paa-18-aarig-fcn-angriber/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Hvem var det der sagde at vi ikke skulle gætte og spekulere i mulighederne ;0)
Skrevet af TommyOlsen
Noah Crone har udløb i 2022. Så der er 1.5 år tilbage af kontrakten på nuværende tidspunkt.
På u19 er han ikke helt så dominerende som jeg havde håbet på i år.
Omvendt var Svensson det heller ikke, og han har jo klaret det fremragende omstændighederne taget i betragtning.
Skrevet af JulioSalinas
@TommyOlsen

Enig.
Med 1½ år tilbage så kan der måske godt blive tale om et pænt beløb og man kan håbe på at man har held til at forhandle en fornuftig videresalgsklausul for det er slet ikke urealistisk at han pludseligt tager gode skridt i den rigtige retning.
Jeg synes i det hele taget at vi generelt har rigtig mange gode talenter på U19 og selvom flertallet af dem ikke kommer i betragtning til superligatruppen så er de på et niveau hvor man sagtens kunne forestille sig at nogle af dem alligevel gik en stor foldboldkarriere imøde.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af DanishBhoy
Hvis man tænker langsigtet vil det ikke være billigere at bygge et nyt stadion istedet for at købe Right to Dream Park? - så man stod som ejere af det - hvis lejen stiger til 6.5m så vil det jo være mere end fx Jysk Park kostede at opføre i Silkeborg. Jeg ved godt at at det nok er dyrere at bygge i Farum, men ift til at Right to Dream Park er 21 år gammel - så kunne det måske godt give god mening, så var man også 100% indeover hvad det skulle bruges til
Is it cold in his shadow?
annonce
0