Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Som følger af FCN er det jo ret fedt at klubben kører som "not-for-divend" som nogenlunde skulle sikre at profitten bliver i klubben.
Er der nogen garanti for at man ikke på et tidspunkt ændre denne status?
Det ville være noget surt hvis man på et tidspunkt igen oplevede at ejeren tømte klubben ligesom det skete da AKP solgte klubben.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Sjovt at se at man prøver Tochi af lidt længere fremme på banen og super fedt at se Schjelderup på banen.


Tochi gjorde det godt mod Viborg, og han var tilpas på niveauet. Den fremskudte position gav ham også mulighed for at komme mere i boksen, hvor han er med i begge mål.

Kunne han være breakthrough player her i forårssæsonen?!?
Skrevet af Nordland1337
@Juliosalinas

Not-for-divident er et meget vidt begreb. Du skal huske på at dividenter jo er det sidste i et cash waterfall.

Dvs. du bare kan give eksempelvis højere lønninger eller gøre andet så din profit bliver minimal alligevel. Ikke at jeg tror det sker, men man skal være meget OBS på småting.

Derudover, kan man sagtens lave et såkaldt shareholder loan fra et moderselskab (Vernon) til en datterselskab (i dette tilfælde FCN) så får man stadigvæk "dividenter" det er bare skjult som finansielle omkostninger.

Jeg tror du ved mere end mig om klubbens økonomiske sammensætning. Bare for at sige, at hvis man gerne vil have penge ud af klubben, kan det sagtens lade sig gøre - også i en not-for-divident organisation. Om de kan ændre det "label" ved jeg ikke.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Julio

Som følger af FCN er det jo ret fedt at klubben kører som "not-for-divend" som nogenlunde skulle sikre at profitten bliver i klubben.
Er der nogen garanti for at man ikke på et tidspunkt ændre denne status?
Det ville være noget surt hvis man på et tidspunkt igen oplevede at ejeren tømte klubben ligesom det skete da AKP solgte klubben.


Jeg vil først lige understrege at det her med at AKP tømte klubben for værdier jo har noget at gøre med hvor meget de nye investorer ville betale for klubben. Havde de været villige til at betale kr. 50 mio. mere, så havde AKP jo trukket 50 mio. mindre ud. FCN var godt polstret da AKP ejede klubben. Denne polstring var de nye investorer ikke villige til at betale for, derfor trak AKP det ud. Det har været aftalt i forbindelse med salget og AKP har derfor ikke gjort noget forkert. Som fan var det selvfølgelig surt at se en rig klub, pludselig blive mindre værd. Det skyldtes dog den pris RTD ville betale for klubben og fjernelse af klubbens kapital har helt sikker været aftalt i handlen og Tom Vernon vidende herom.

Når klubben kaldes "not-for dividend" og ikke non-profit, skyldes det at klubben er registreret efter engelske not-for-dividend regler. Jeg har kun et overfladisk kendskab til hvordan disse regler er skruet sammen. Personligt ville jeg foretrække at klubben var en selvejende institution og blev registreret som en NGO, men jeg formoder at der ligger overvejelser bag som jeg ikke kender. Der er lempligere regler for hvordan et not-for-dividend selskab må bruge sine midler end et non-profit.

Jeg er ikke bekendt med om man kan lave om på not-for-dividend og derefter blot trække midlerne ud.

Mansour Group har en forretningsstrategi om langsigtede investeringer og har derudover også en ren filantropisk side. Jeg har dog svært ved at tro, at investeringen i RTD udelukkende er filantropisk. Det er rent gætværk, men man KAN forestille sig at formålet med investeringen eksempelvis vil give en rigtig stor goodwill i Egypten og smitte af på Mansourbrandet hvilket kan medføre en større indtjening i andre divisioner og åbne døre der ellers ville være lukkede. Man kan også forestille sig at når den næste "Mansour Group" vil investere i RTD - det kunne f.eks. være et asiatisk el. sydamerikansk konglomerat, vil RTD-Group være værdisat langt højere end det er tilfældet i dag. Det kunne medføre at den næste investor vil købe en del af Mansour Groups ejerandel til en højere pris, end hvad Mansour Group investerer. Der er således flere forskellige måder hvor Mansour Group kan tjene sin investering hjem igen, vel og mærke uden at trække penge ud af RTD Group.

Hvad jeg kan frygte er den udmeldte fokus på fodbold i England. Man KAN frygte at man i den forbindelse ikke ønsker at udvikle FCN til mere end en talentfabrik i top-6 men, at investeringerne i stedet lægges i England. Det vil dog ikke være en naturlov, at det ville se sådan ud, selvom der blev investeret i England.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af riou123
Bruges den nye Farum BK tribute trøje ikke som udebanetrøje?

Jeg håber det ikke det er den på billederne, den er da hyle grim.
Skrevet af AmaroneBold
Mine ydmyge tanker om hele den her "flere fans på stadion"-debat :

Der er gået rigtig mange ting galt i rigtig mange år. Bl.a. fanbaren som et nemt eksempel. Først havde man kælderen under hotellet. Så blev det rykket op i Bite, så rykkede det i kælderen igen, så tilbage i Bite osv. og det går bare ikke. Der skal være et eller andet fast holdepunkt hvor man kan opbygge noget kultur og traditioner. Så man har et sted hvor man mødes fast og det bliver en fast del af det ritual det er at gå til fodbold på stadion.
Så er der hele det her fokus på børnefamilier. Jeg er helt enig i at der er mange der ikke ville syntes det er særlig fedt at være omringet af stive idioter der gør dem utrygge, men på den anden side er der heller ikke særlig mange af de "hardcore", som typisk er dem der synger mest og højest, der syntes det særlig fedt eller cool at være omringet af 12-årlige børn. Jeg ved der har været vendt mange ideer og mange af dem har ikke været mulige at føre ud i livet af forskellige årsager. Jeg ved dog også at man pt leger med en tanke om opdele D-tribunen i flere afsnit så det bliver mere udtalt at det er en stemningstribune. Dog stadig med plads til familierne med børn, sådan lidt ala stemningsafsnit i midten på betonen, stemningsafsnit for sidende ved siden af betonen og familie-stemningsafsnit på pladserne tættest på langsiden. Imo er det en rigtig spændende ide jeg håber man arbejder videre med. Jeg kender flere der har oplevet at sidde på D-tribunen hvor folk har brokket sig over at de råbte for højt og så er det sgu ikke så mærkeligt der ikke er mere liv i vores tribuner. Selvom at alle skal have mulighed for at gå til fodbold og langsiderne altså er dyrere end D-tribunen, så skal D-tribunen være for dem der vil lave stemning og ikke bar dem der vil have de billigste pladser. Er der familier der kæmper med økonomien, så må vi finde en løsning på det.

I min optik er det slet ikke nogen svaghed at vi har så mange familier og børn på tribunerne, vi skal bare have fundet en vej på at vi får tingene til at spille på den rigtige måde. Selvom alle statistikker viser at det er sikkert at gå til fodbold, så er der stadig mange der syntes det er utrygt og imo har vi potientialet til at blive et sted hvor man kan komme og give den gas og have der sjovt, men i nogle trygge rammer.

Skrevet af AmaroneBold
Og apropos hele fan-snakken, så vil jeg da selvfølgelig lige opfordre alle til at melde sig ind i Wild Tigers. Selv hvis man ikke er den store stemningsskaber der har det bedst på langsiden og foretrækker sofaen frem for bussen når vi spiller på udebane, så man jo stadig med til at støtte stemningen. Bannere, tifoer, flag, trommer, trommestikker osv er alt sammen noget der jævnligt skal skiftes ud og det er desværre ikke gratis.

Samtidig gør det jo også vores arbejde nemmere i forhold til hvad vi skal ønske af forbedringer for fansene når vi får inputs fra flere personer og det bliver nemmere at få gennemført nu flere folks stemmer vi har med i ryggen.

Og er man utilfreds med det arbejde WT laver, så kan man jo også selv være med til at ændre retningen man ønsker.

http://wildtigers.dk/?page_id=17
Skrevet af riou123
@AmaroneBold
Hvad koster et medlemskab?
Skrevet af JulioSalinas
Rygtebørsen: Premier League-klubber jagter Mikkel Damsgaard

Fra tipsbladet:

Mikkel Damsgaard fra Sampdoria til West Ham eller Tottenham
Note: Den danske playmaker har vist sig glimrende frem i sin første sæson i Italien, og det har gjort større klubber interesseret.
Sandsynlighed: Under middel
Kilde: Clubdoria
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af AmaroneBold
@riou123

125,- om året for folk under 18 og 200,- om året for voksne. For nye indmeldelser er der et administrationsgebyr på 25,-,
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Fun Fact er, at FCN er den eneste klub der har betalt skat i alle de sidste fire år i DK. Dette af den simple årsag, at FCN er den eneste klub der har haft overskud i alle fire år.


Det er jo så noget der sikkert stopper nu. Som tricket i artiklen forklarer, så tager man et kæmpe lån for at få tæt på 100% af ejerskabet og så sælger man det kort efter til et offshore firma.

Spillersalg osv. vil gå direkte til at betale gælden af, så klubben ikke opnår profit og derfor undgår skat.
Derefter bliver der investeret i klubben via lån fra et søster firma fra de samme ejere med ekstrem høje renter osv. Lån som vil være ulovlige at tage i Danmark.

Klubben, i dette her tilfælde FC Nordsjælland vil så bytte om på profitten. Så ejerne får FC Nordsjællands profit og FC Nordsjælland vil fortsat være i gæld til sine egne ejere.

Hvis FC Nordsjælland en dag ikke kan levere høje salg af profiler osv. og ejerne synes ikke det er en profitabel business mere. Så kan ejerne begære klubben konkurs og hive alle pengene ud til sig selv som man så ved Rangers.

I de fleste tilfælde går det ikke så galt.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af avanir
Kan du hjælpe med et link til medlemsskab af wild tigers ?
På forhånd tak .
Skrevet af AmaroneBold
Skrevet af RasmusGunnar
Skrevet af JMM
Jeg har aldrig været med på away bustur. Med to skrigende unger derhjemme er behovet bestemt ikke blevet mindre.

Det kalder næsten på en indmeldelse i WT.
Skrevet af JulioSalinas
Superliga.dk gør lidt status på FCN

Link->
https://www.superliga.dk/artikel/8-dage-til-3f-superliga-0
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Kim W

https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/fcn-ejeres-firma-solgte-udstyr-til-diktatur-det-har-aldrig-set-vaerre-ud


Der er mange der kigger efter smuds om Mansour Group i disse dage.

Tipsbladets historie tager udgangspunkt i at den egyptiske regering ønsker at købe overvågningsudstyr. Tipsbladet citerer eksperter for at den egyptiske regering er et diktatur. Ifølge Tipsbladet er en medarbejder Mansour Group involveret i denne handel.

Tipsbladet skriver også at en handel fra det italienske firma der producerer overvågningsudstyret først skal godkendes af den italienske regering for at sikre, at udstyret ikke havner i de forkerte hænder. Såfremt en handel godkendes vil den altså være juridisk lovlig.

Det er altså præcis magen til når den danske våbenvirksomhed Terma leverer dele til F-35 kampflyet der efterfølgende sælges til den egyptiske regering.

Ville det være et problem hvis Mærsk var involveret i en sådan handel og f.eks. sejlede flyene til Egypten. Er Terma en fordækt el. kriminel virksomhed? Er Mansour Group?

Jeg skal ikke afvise at Mansour Group gør noget forkert. Men såfremt virksomheden er involveret i en handel hvor den egyptiske regering ønsker at købe overvågningsustyr og en sådan handel første skal godkendes af den italienske regering, har jeg svært ved at se problemet - ligesom jeg har svært ved at se det når Terma leverer dele til kampfly der anvendes i Egypten. Altså lige udover at jeg da ville ønske at våbenhandel ikke var nødvendigt.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Nandyanen

Du skriver at FCN "sikkert" vil ophøre med at betale skat fordi der nu er kommet nye ejere til. I forhold til de virksomheder der beskrives i dit paper om ofshore ejerskaber er der dog lige den krølle på halen at RTD er en NGO og såvel RTD som FCN er Not-for-dividend selskaber som der ikke må trækkes penge ud af. Det er ikke gældende i det paper du linkede til.

At man gennem den selskabskonstruktion der er skabt måske har mulighed for at fixe sine regnskaber så man kan undgå at betale skat er ikke det samme som at det er noget som "sikkert" vil ske.

FCN har haft overskud, og har betalt skat, i alle de regnskabsår klubben har været under ejerskab af Tom Vernon. Der er ikke offentliggjort regnskab for 2020 og jeg kan derfor ikke se hvordan FCN´s situation er påvirket. Så vidt jeg kan tolke udmeldingerne fra FCN er der dog ikke trukket penge ud af FCN i sidste regnskabsår til RTD. FCN har indgået en aftale med RTD om at man betaler et beløb pr. spiller fra RTD der kommer til FCN. Dette beløb ligger i omegnen af 1,2 mio. når en spiller rammer Superligaen. Derudover vokser beløbet desto bedre spilleren klarer sig. Desuden er der videresalgsklausuler når spillerne sælges fra FCN. FCN er altså med til at finansiere RTD ved at betale for spillere der kommer til FCN og afleverer uddannelseskompensation og videresalgsprocenter ved salg. Da RTD er en non-for-dividend organisation må disse penge ikke trækkes ud af RTD, men skal geninvesteres.

Rent praktisk var Tom Vernons køb af FCN oprindelig organiseret sådan at RTD oprettede et selskab ved navn Pathway Group hvor en lang række tidligere værtsfamilier - for tidligere RTD-elever der nu studerede i USA el. England - skød kapital ind sammen med RTD for at købe FCN. RTD har løbende betalt disse ud og valgte i sommers at betale den sidste andel ud ved at optage et lån på 55 mio. DK. Samtidig blev Pathway Group nedlagt så det nu var RTD der stod som ejer af FCN. RTD var ejet af Tom Vernon. RTD er indregistreret i London. Tom Vernon har nu solgt ca. +70% af aktierne til Mansour Group. Som jeg opfatter det går pengene fra salget ikke til Tom Vernon, men placeres derimod i RTD som Tom Vernon så fortsat ejer max. 30% af. Tom Vernon er fortsat bestyrelsesformand i RTD Group.

Man kan anføre at FCN sender penge til RTD ved at betale for spillere der kommer til FCN og aflevere uddannelseskompensation og videresalgsklausuler til RTD. En del af disse penge er formentlig gået til at betale de oprindelige investorer i Pathway Group ud - altså til at betale af på RTD´s gæld.

Der er ikke noget der tyder på, at man vil til at trække penge ud af FCN for at betale af på gæld el. føre dem til Cayman Islands. Rent teknisk er det heller ikke muligt ifølge dansk skattelovgivning uden først at betale skat af dem. Udover hvis man altså betaler en ydelse som f.eks. kompenserer RTD for at levere talenter til FCN.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0