Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Den kan i den grad gå begge veje.


Ja, det er også sådan en følelse jeg har.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
2 halvlege der var som nat og dag. En 1. halvleg der - lige bortset fra et mål til AGF - var lige efter bogen. Hurtigt spil, snævre kombinationer og flot spil. Og så en 2. halvleg hvor holdet ligner noget der ikke hører til i Superligaen. Pilen peger rigtig meget på Yttergård der igen, igen står bag kampafgørende fejl.

Tipsbladet rammer det meget godt i deres behandling af kampens bedste og værste:

Kampens bedste:
Mikkel Rygaard tiltrak stor interesse i sommerens transfervindue fra netop AGF. Søndag spillede han en fornem kamp for FC Nordsjælland. Han satte flere gange sine offensive medspillere i scene med fantastiske afleveringer. Han lagde også op til Kians Hansens scoring, og han var tæt på at score et flot mål i anden halvleg, men Jovanovic reddede.

Kampens værste
Hele FC Nordsjællands dumper i denne kamp. Store fejl fra Mathias Rasmussen og Ulrik Jenssen kostede dyrt. Defensiven lignede kegler, når AGF´s Mustapha Bundu angreb mod mål. Der er derfor noget at arbejde på for FC Nordsjælland, hvis de skal gøre forhåbninger om at komme i top 6.


Jeg står lidt rådvild og kan ikke rigtig forstå, at FCN kan spille to så forskellige halvlege. Forskellen på halvlegene er vel at AGF træder et par skridt frem og går lidt mere fysisk ind i kampen og FCN ikke havde et modsvar imod det. Ideen er vel at FCN skal kunne spille så hurtigt, at man kan spille sig ud af presset. Lige nu ligner Tochi svaret som den - Meiner Meinung Nach - der kan spille hurtigst af alle på holdet. Meget pres at lægge på en 16-årig, og det kan han selvfølgelig ikke løfte. Lige nu ved jeg dog ikke hvad man ellers skal diske op med?

På den anden side - havde det nu ikke været for alle de brændte chancer i 1. halvleg, så havde FCN jo lukket og slukket kampen i 1. halvleg.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg sidder med følelsen af at det mere var FCN der tabte end det var AGF som vandt.
Selvom vi i store dele af kampen er dominerende så er det somom vi er for svage defensivt. Måske er vores backer en tand for offensive eller måske spiller vi med for meget risiko i vores pasningspil hvilket gør at AGF får en del chancer foræret og fanger os ude af balance. Og så er den gode gamle sang om vores manglende evne til at forsvare dødbolde. Hvis vi kigger på antal chancer så må vi også bare konstaterer at vi er for ineffektive.
Jeg regnede med en hård kamp men jeg er alligevel skuffet over hvordan vi falder sammen i anden halvleg og underpræsterer som kollektiv.
Nå, vi skal videre. Håber iøvrigt at Antwi er ok.
Næste modstander Lyngby...hjemme.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Kampen i går gav en rigtig skidt fornemmelse.
Man kan altid tabe, men måden vi gjorde det på var ikke noget jeg har set længe.

Usikkerheden i bagerste geled
Vi må simpelthen stoppe med at give modstanderne nogle alt for lette mål i starten af kampene. Det er i den grad op ad bakke, når man får så hurtigt et mål imod sig og det er jo ikke første gang.
De to øvrige mål er også alt for lette, men det hele skal jo ikke rettes mod forsvaret. I den periode står vi slet ikke rigtigt og midtbanen får ikke brudt godt nok.
Det skal altså forbedres.

Målkrise
Vi scorer igen på en standard. Hvem havde troet det? Dejligt at det også kan lade sig gøre, men lad os lige sætte fokus på de manglende mål oppe foran.
For et par sæsoner siden sad man roligt når modstanderen scorede tre mål. Vi skulle jo nok hurtigt plaffe 3-4 stykker ind selv, men nu er det en anderledes målhøst og vi mangler altså en angriber der kan ligge i den sjove ende af topscorerlisten. Atanga, som er vores mest scorende, ligger ikke i top 10.
De mange brændte chancer i første halvleg er ikke de eneste brændte chancer. De foregående kampe har bundt på mange chancer, hvor kun meget få ender i scoring.

Nat og dag
Vi har meget svært ved at spille to gode halvlege. Efter AGF’s føringsmål spillede vi os godt op og dominerede flot. Anden halvleg går vi i stå og især efter 3-1 målet så jeg en flok meget demotiverede spillere.
Det var udtrykket her der gjorde mest indtryk på mig. Før hen kløede vi altid på. Et hurtigt 3-2 mål kunne jo i den grad ændre kampbilledet, men vi virkede modløse. Gejsten, glæden og spillelysten viser sig ikke.

Fremad
Nu venter et par, på papiret, nemmere kampe. Nu skal vi ind i en stime, hvis vi skal holde os til i top 6 og så må heldet også gerne vende til vores fordel.
Lyngby hjemme skal vindes (Selvom det er lokalderby og alt kan ske). Vi bør være et bedre hold og jeg forventer også en trodsreaktion fra vores side ovenpå weekendens nederlag.
Sønderjyske efterfulgt af OB (begge ude) skal vi have noget med fra. Det er direkte konkurrenter til top 6 og nu skal de udebanesejre komme.
Skrevet af avanir
Reserveliga live BIF - FCN

http://indefra.brondby.com/
Skrevet af RasmusGunnar
Og det ser jo heller ikke for godt ud med den reserveholdskamp...
Skrevet af JulioSalinas
Jeg har tænkt på det med at vi somregel dominerer kampene i lange perioder. Det er perioder hvor vi langsomt bygger op og får rykket holdet frem samtidigt med at modstanderne bliver presset tilbage. Det har også en negativ effekt på modstanderens spil da de føler sig presset og frustreret over at vi holder på bolden.
Vi prøver også bevidst at slå kontraer på vores modstandere og sende vores hurtige fløje afsted med mere eller mindre risikable afleveringer som til tider går tabt og til tider faktisk skaber store muligheder men det er ikke på den måde at vi sætter os på kampen. Jeg tænker at vi skulle overveje at skrue lidt ned for det direkte kontra-spil og fokusere mere på det langsomt opbyggende spil. Når jeg skriver "langsomt opbyggende spil" så mener jeg ikke at vi skal spille langsomt. Vi skal spille hurtige "sikre" afleveringer så vi stille, roligt og uden at vi risikerer at komme ud af balance, rykker frem på banen. Når vi styrer kampen så får vi også en del selvtillid hvor det modsatte sker for vores modstandere. Der er også den fordel at hvis vi mister bolden langt oppe på modstanderens halvdel så er de så langt fra vores mål at vi ikke risikerer at det bliver rigtigt farligt medmindre de laver en eller anden genial lang aflevering.
Vi er somregel bedre teknikkere end vores modstandrere så det er vores store styrke at styre kampene men det går galt hvis vi får ofte bliver fristet af de hurtige kontrachancer som har den bivirkning at vi overlader spillet til vores modstandere der dermed har meget nemmere ved at teste vores forsvar.
Vores hurtige spillere kan sagtens blive sat i scene selvom vi skruer lidt ned på de risikable kontramuligheder. I de perioder hvor vi styrer kampene så synes jeg vi som udgangspunkt har været gode til at skifte spillet fra side til side så der skal vi nok få brug for vores hurtige kanter.
Nå, nu blev det sgu en længere smørre igen ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

BT´s fodboldpodcast fortæller at FCN i sommers lagde et konkret bud på SønderjyskE´s Alexander Bah. Han er venstre wing 21 år og spiller på U-21 landsholdet. FCM bød også men SJE sagde nej tak til begge bud.

FCN tabte 1-7 i reserveholdskampen i dag. I slutningen af kampen tog FCN to spillere ud så man spillede 9 mod 11: https://brondby.com/nyhed/2019/09/30/storsejr-i-reserveligaen

Vindahl, Kofoed Damsgaard er udtaget til U-21 landsholdet. Jaxe er altså sorteret fra. Jaxe er i stedet udtaget til U-19 landsholdet, hvor Villadsen iøvrigt også er udtaget. Til U-18 landsholdet der spiller 8. oktbber er udtaget forsvarspiller Jonas Jensen-Abbew. Med U-17 landsholdet i disse dage er udtaget Målmand Andreas Gülstorf Pedersen, forsvarsspiller Marcelo Peter Cunha Randolf, midtbanespiller Andreas Jimenez Garly Andersen, midtbanespiller Tochi Chukwuani, Angrebsspiller Andreas Pedersen Bredahl. Holdet spillede i går mod Litauen og vandt 6-1. På banen fra FCN var Andreas Gülstorf Pedersen, Marcelo Peter Cunha Randolf, Andreas Jimenez Garly Andersen. Tochi kom på banen i 61. minut. Marcelo Randolf scorede et mål. Bredahl er også med i truppen og spillede for et par dage siden, men omtales ikke i denne kamp.

Århus Stiftstidende er tæt på at være én stor hyldest til AGF. David Nielsen citeres dog for at sige, at AGF var på hælene mod FCN før pausen.

Børsen skriver, at AGF-aktien steg 6,8% efter sejren over FCN - til 0,35 øre...

Her på bold.dk siger Flemming P flg.:

- Vi er især skuffet over vores anden halvleg, specielt starten hvor vi satte bolden på spil.
- Dels formåede vi ikke at spille os ud af deres pres og kom derfor til at spille med længere bolde, dels smed vi bolden for let væk. Det var under vores normale niveau.
- I løbet af første halvleg kunne vi se, at da vi fandt rytmen og fik vendt spillet, fik vi AGF på hælene og tilspillede os nogle muligheder.
- AGF giver ikke mange chancer væk, så vi vidste godt, at vi sandsynligvis ikke kunne skabe så meget. Men det er umuligt for os at vinde en kamp, når man giver bolden så nemt væk, som vi gjorde i anden halvleg.
AGF scorede to mål på tre minutter, og dét besværliggjorde en taktisk justering for cheftræneren.
- Jeg så faktisk ikke 2-1-målet, fordi vi talte om, at vi var nødt til at reagere nu, siger Pedersen og uddyber:
- Vi overvejede, om vi skulle spille med tre i bagkæden og rykke lidt på positionerne, eller om vi skulle have nogle hurtige folk op foran, så vi kunne spille længere bolde for at komme ud af deres pres.
- Så vi troede så meget på, at vi kunne fortsætte med at spille os ud af deres pres, at det var resten af gameplanen.
- Men vi vurderede de forskellige muligheder, for vi kunne godt se, at vi kom for meget på bagbenene. 3-1-målet kom så hurtigt, at vi ikke ville ændre planen markant, siger Pedersen.


Frederiksborg Amts Avis har i den trykte udgave et stort kampreferat af kampen mod AGF som man kalder for "en tynd FCN-omgang". Avisen har ligeledes en reportage fra kvindernes kamp mod VSK.

TV3Sport har et interview med Flemming P der fastslår, at niveauet skal hæves: https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/flemming-p-slar-fast-niveauet-skal-haeves

I øvrigt mener jeg
At det kunne ligne, at FCN har ophævet samarbejdet med mediepartner Copa 90. Jeg kan i hvert fald slet ikke få øje på nogen kommunikation der ligner noget der er lavet af Copa 90. Indtil nu kan jeg faktisk ikke få øje på noget som helst positivt ved den nye "mediestrategi" som mest af alt ligner en meget underlig spareøvelse der har til formål ikke at kommunikere noget som helst om kerneproduktet - fodbold.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FC Nordsjælland

Jeg kan anbefale dig at lytte til denne her http://www.mediano.nu/oversigt/2019/2/19/her-er-den-taktiske-opskrift-p-fc-nordsjllands-spil?rq=flemming%20pedersen


Jeg tror efterhånden jeg har hørt de fleste af de podcasts men tak for tippet alligevel. Kan også anbefale dem til andre der er interesseret :)

BT´s fodboldpodcast fortæller at FCN i sommers lagde et konkret bud på SønderjyskE´s Alexander Bah. Han er venstre wing 21 år og spiller på U-21 landsholdet. FCM bød også men SJE sagde nej tak til begge bud.


Det er sød musik i mine ører. Det er bestemt en spiller med potentiale men ok vi fik ham ikke og det gør vist heller ikke så meget da vi er fint dækket ind på den position.

FCN tabte 1-7 i reserveholdskampen i dag. I slutningen af kampen tog FCN to spillere ud så man spillede 9 mod 11


Ja ok. Det er vist det de mener med at presse spillerne maksimalt for at teste deres karakter når der er modstand. Glæder mig dog alligevel til at se streamen fra Brøndby indefra. Jeg kan så også lige sige at de ikke alene tester spillernes karakter men også denne fan...hehehehe. Synes lige der er mange nederlag at forholde sig til i denne periode inkl. U19 der taber hele 0-4 til OB U19 hjemme.

Indtil nu kan jeg faktisk ikke få øje på noget som helst positivt ved den nye "mediestrategi" som mest af alt ligner en meget underlig spareøvelse der har til formål ikke at kommunikere noget som helst om kerneproduktet - fodbold.


Også på denne front tester de os. Om 10 år når vi kigger tilbage på denne periode vil vi sikkert grine af det....eller noget ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Synes lige der er mange nederlag at forholde sig til i denne periode inkl. U19 der taber hele 0-4 til OB U19 hjemme.


Nå, ja - glemte lige OB´s kampreferat at U-19 kampen:

U19-drengene var endnu en gang suveræne, da de på udebane vandt med 4-0 over FC Nordsjælland og sikrede sig den sjette sejr i træk.
U19-Ligaen
Lørdag 28. september, kl. 15.00, Right To Dream Park
FC Nordsjælland – OB 0-4 (0-2)
0-1 Tarik Ibrahimagic (45.)
0-2 Max Fenger (45.)
0-3 Max Fenger (47.)
0-4 Emil Suarez (57.)

Kampens forløb:
U19-drengene stod lørdag overfor en af de på papiret sværeste opgaver, da de gæstede FC Nordsjælland på Right To Dream Park. FCN er traditionelt set stærke i U19-årgangen, hvor de i sidste sæson blev nummer tre. Derudover vandt de U17-Ligaen, så det var to stærke årgange, der var samlet som modstandere i dagens kamp, hvor de i startopstillingen havde hele fem forskellige nationaliteter.

Kim Engstrøms U19-drenge havde fået en perfekt start på sæsonen, hvor det i de første fem kampe var blevet til fem sejre – og kun i en enkelt kamp havde lukket mål ind. Derfor var der også store forventninger til defensiven denne lørdag, og den levede fuldt ud op til forventningerne.

Hjemmeholdet havde det svært mod OB-defensiven, der stod imod de hurtige, offensive spillere fra FC Nordsjælland, og i de første 45 minutter kom de ikke igennem til en eneste chance. Det var dog heller ikke, fordi OB-spillerne væltede om sig i store chancer, men på er par frisparksforsøg nærmede de sig en scoring – først ved Tarik Ibrahimagic, der sparkede tæt over mål og sidenhen ved Jonathan Harboe, der måtte se sit forsøg reddet af FCN-keeperen.

I første halvlegs sidste minut blev OB så tildelt endnu et frispark, da Jonathan Harboe blev nedlagt på kanten af straffesparksfeltet. Tarik Ibrahimagic tog bolden til sig, og han bragede bolden over i det fjerneste hjørne, hvor keeperen kun kunne se til.

Dermed lignede det en stribet pauseføring på 1-0, men i andet minuts overtid fik vi endnu en lækker scoring på kunstgræsbanen. Anders Klynge trak ind i banen fra højre side – og i bedste Laudrup-stil vippede han bolden forbi FCN-forsvaret. Bag dem kom Max Fenger stormende, og han lagde køligt bolden i nettet til 2-0 på første halvlegs sidste chance.

En fortjent pauseføring til et OB-hold, der var bedre i begge ender af banen end hjemmeholdet fra FC Nordsjælland.

Og den kvalitetsforskel fortsatte i starten af anden halvleg, da Max Fenger allerede efter to minutters spil blev dobbelt målscorer, og denne gang var det Jonathan Harboe, der var i oplæggerens rolle. En perfekt times dybdeaflevering og et perfekt timet dybdeløb gav en stor chance til Max Fenger, der med en flot afslutning sendte bolden over i det lange hjørne og OB foran med 3-0.

Små ti minutter senere blev selvsamme Max Fenger sendt afsted i dybden. FCN-keeperen kom stormende ud af sit mål, og udenfor straffesparksfeltet lod han bold være bold og fokuserede i stedet på Max Fenger, som han skubbede i jorden. Rødt kort til keeperen – og frispark til OB 25 meter fra målet.

Selvom vi i første halvleg var blevet forkælet med en flot frisparsscoring, så fik vi endnu en på Right To Dream Park. Denne gang var det Emil Suarez, der gik til bolden, og ligesom Ibrahimagic gjorde i første halvleg – så sendte han bolden op i målhjørnet, så keeperen kun kunne se, at bolden gik i kassen til 4-0.

Herefter blev det en anderledes fodboldkamp. OB-spillerne stillede sig tilfredse med føringen på 4-0, og FC Nordsjælland kom bedre med i kampen, og de fik skabt et par muligheder i kampen, hvor spillet bølgede frem og tilbage.

OB skabte også chancer, og vi kunne sagtens have fået flere mål i kampen, efter Striberne slap kontrollen. Det kom der dog ikke, og det endte med en både flot og fortjent sejr til OB på 4-0 over FC Nordsjælland. Sejren var den sjette i træk, og samtidig var det clean sheet nummer fem i træk til OB-holdet, der fører U19-Ligaen med maksimumpoint.

Kommentar fra Kim Engstrøm:
Vi er selvfølgelig rigtig glade og stolte på drengene, trænerteamet og lederne omkring holdets vegne. Vi leverede en mere eller mindre perfekt kamp på en svær udebane, som vi havde nævnt inden kampen. Vi er fremragende godt organiseret, og langt hen ad vejen skaber de ikke en afslutning, som man kan sige, de skal score på. Vi var meget disciplinerede, og vi holdt vores gameplan hele vejen igennem.

I første halvleg scorede vi på et flot frispark og kort efter lavede vi en fremragende scoring ved Max. Vi lukkede så kampen i starten af anden halvleg, så jeg er superstolt og glad på hele holdets vegne.

Drengene er vokset gevaldigt i løbet af sæsonen, og de begynder at ligne mænd i deres spil. Det vidner seks sejre og fem clean sheets i træk i den grad også om.

OB’s holdopstilling:
Hans Christian Bernat - Christian Vestergaard, Daniel Obbekjær (Jonathan Khemdee, 62.), Teitur Magnusson - Jonas Skytte, Anders Klynge (Anton Stage, 65.), Jonathan Harboe, Tarik Ibrahimagic, Lasse Skøtt - Max Fenger (Rasmus Nissen, 76.), Emil Suarez
Bænken: Peter Bergmann, Jonathan Khemdee, Anton Stage, Rasmus Nissen


FCN´s start-11´er:
1 Rasmus Alexander From
2 Marcus Mustac Gudmann
3 Gideon Mensah
4 Maxwell Woledzi
5 Lucas Bøje-Larsen
6 Marcus Korang
7 Oliver Antman
8 Boubacar Konte
9 Jesper Dickman
10 Oliver Tølbøll Rimmen
11 Chukwuemeka Paul Nnamani

Målmand Rasmus From blev udvist i 55´ minut.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af ligepå
Nogle der ved lidt mere om Marcus Korang - Har vi ham på en lang kontrakt?
Han var eftersigende i søgelyset hos Sevilla da han var bedst i FCK.

I øvrigt er jeg lidt usikker på om FCN har en strategi for spilletid til danske talenter - Eller om den "bare" hedder spilletid til talenter uanset om de er fra Ghana, Danmark Finland eller andet?
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Slettet(581021212205)
^ Der er ikke offentliggjort nogle detaljer om Macus Korangs kontrakt. Så ingen anelse om hvor lang tid den er på. Mest sandsynligt har man dog hentet ham på en 3-års kontrakt.

Nej, der er ikke nogen strategi for spilletid til danske talenter. De to akademier er 100% ligestillede og spillere herfra kæmper på lige vilkår om at blive oprykket til Superligatruppen. Spillere fra RTD overgår til FCN når de bliver 18 og går enten direkte i Superligatruppen el. tager først et år på U-19. Fra de er 17 til de bliver 18 er de typisk en del af FCN´s "internationale akademi" og opholder sig her i landet i 2x3 mdr. inden de bliver 18. Her indgår de i træningen og deltager i turneringer rundt om i verden på mixede RTD/FCN hold.

Det er de bedste spillere der kommer i Superligatruppen, uanset om de kommer fra RTD el. FCN. Man kan derfor godt forestille sig en situation en gang i fremtiden hvor der vil være flest spillere fra RTD. Eftersom FCN henter spillere ind fra hele Norden til U-19 holdet ligner det dog, at der er en stærkere stamme i FCN samtidig med at der også købes enkelte spillere ind til superligaholdet, hvorfor det forekomer usandsynligt at RTD-spillerne skulle komme i overtal.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

TV3Sport har et interview med Kian H om hvorfor han valgte FCN - desværre med hele tre kommentatorer som er mere interesseret i at høre sig selv tale, end at høre Kian H´s svar: https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/kian-h-om-klubskifte-derfor-matte-jeg-bare-tage-imod-fcn-s-tilbud

Det lyder som om, at Kian H har fået en endog meget god lønpakke.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Er der nogen der har stødt på FCN startopstillingen (gerne med numre) fra reservekampen mod Brøndby forleden?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Betxpert har en pæn lang artikel om odds-sandsynligheder og anbefalinger til FCN-Lyngby, hvor man forventer en FCN-sejr: https://www.betxpert.com/tips/fc-nordsjaelland-lyngby-ah-1-25-1

Tipsbladet har en grundig optakt til FCN-Lyngby: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/optakt-fc-nordsjaelland-lyngby-boldklub

Kian H fortæller på TV3 at han savner tilskuere: https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/kian-hansen-om-tiden-i-ligue-1-jeg-savner-tilskuerne-havde-25-000-til-hver-kamp

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Der er god og hektisk krig på twitter mellem FCN og Lyngby. Følg med her (skal ses i rækkefølge):

1: https://twitter.com/FCNordsjaelland/status/1178627050833358849

2: https://twitter.com/LyngbyBoldklub/status/1178660737876680704

3: https://twitter.com/LyngbyBoldklub/status/1179064054188560384

4: https://twitter.com/FCNordsjaelland/status/1179077117377748992

5: https://twitter.com/FCNordsjaelland/status/1179380725918916612 (alle målene blev scoret af tidligere Lyngbyspillere: Bjelland, Beckmann, Laudrup)

6: https://twitter.com/LyngbyBoldklub/status/1179399559442829313

7: https://twitter.com/FCNordsjaelland/status/1179411445567705088

8: https://twitter.com/LyngbyBoldklub/status/1179430312754987008

9: https://twitter.com/FCNordsjaelland/status/1179441228661903361

Det ser ud til at FCN´s har defineret en ny målgruppe primært af twitter-brugere. FCN er langt mere aktiv på twitter end andre medier. Det er så en lidt sur strategi for de af FCN´s fans der ikke er aktive Twitter-brugere... På Twitter er der yderligere den fordel at opslag kun er på dansk og ikke både dansk og engelsk.

På Facebook kan FCN vist ikke rigtig blive enige med sig selv om hvorvidt man både kommunikerer på dansk og engelsk el. ej. Her er dukket en del opslag op der kun er på dansk.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Vil lige anbefale denne Mediano podcast hvor der snakkes løst og fast om talentudvikling og hvor en af gæsterne er Frank Hjortebjerg som er assistent på FCNs superligahold.

http://www.mediano.nu/oversigt/2019/8/10/talenterne-kulturen-og-pengene-kom-med-ind-i-maskinrummet-hvor-de-store-talenter-udvikles
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Apropos hvor man får sine FCN nyheder fra, så tak til jer der deler alle de gode og sjove ting herinde. Jeg får klart mest ud af at se i denne tråd.

Rigtig god lir med Lyngby, men det er først rigtig sjovt når vi har vundet fredag aften.

I kan også læse denne artikel om FCN på fransk (Oversæt med Google Translate og I er godt på vej) https://thelinebreaker.net/la-utopia-danesa/

Og så denne artikel der også handler om udlandets fokus på FCN
https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/kep-og-graulund-med-skarp-superliga-analyse-kian-h-afslorer-sine-bedste-medspillere-se-hele-offside-her

Skrevet af Slettet(581021212205)
Tak for links.

FCN i medierne

Nordsjælland Dreamin er ude med en Derby-special podcast: https://fcndreamin.libsyn.com

Bartolec fortæller om hvorfor han skiftede til FCK: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/bartolec-er-slet-ikke-i-tvivl-fc-koebenhavn-er-bedst-i-skandinavien

I Dreaminudsendelsen er der besøg af to Lyngbyfans der bliver bedt om at komme med deres største fordomme om FCN. Et af kritikpunkterne er bl.a. at FCN´s ungdomsafdeling skulle være blevet mindre attraktiv, fordi når man når til U-19, så risikerer man at miste sin plads til en spiller der kommer ind på holdet fra Ghana.

Jeg kan forstå kritikken set udefra. Dog vil spillerne på de enkelte pladser formentlig kende hinanden på forhånd idet de enkelte ungdomsårgange jo rimelig ofte mødes og har fælles træninger (men dog aldrig spiller mod hinanden) og dermed ved hvem man er oppe imod. Der er ikke tale om en totalt ukendt spiller der pludselige kommer flyvende ind fra højre. I en del tilfælde vil man også have oplevet at have spillet sammen på mixede hold i internationale turneringer. Man ved også som U-19 spiller, at der kommer nogle RTD-spillere herop som 18-årige. De bedste vil gå direkte ind på Superligaholdet - men det vil man jo også selv hvis man er den bedste. De næstbedste vil få chancen et år på U-19, men det vil man også selv såfremt man er den bedste. Er man ikke den bedste - ja, så ryger man om bag i køen. Jeg ved ikke hvor mange der skræmmer væk? Umiddelbart fører det vel til ekstra intensitet, ekstra pres og dermed ekstra udvikling?

Derudover forlyder det, at intensiteten til træningen skulle være blevet højnet af de ghanesiske spillere. Man kan lidt forenklet sige, at de danske spillere, spiller fordi de synes det et sjpvt. De ghanesiske spillere, spiller for deres liv. Hvis de ikke lykkes er der et helt bagland de svigter og en væsentlig mindre attraktiv tilværelse de har at vende tilbage til. Det skulle give sig en del udslag i indsatsen til træningen som gør, at de danske spiller må oppe sig en del for at følge med.

Lyngbyfans bringer også Politikens skriverier om FCN op. Deres indtryk er at FCN nærmest som automatreaktion smed et mange sider "manifest" op hvor de tilbageviste alt. Der mener de, at det ville have klædt FCN at gå ind i sagen og indrømme de fejl der har været. "Amaronebold" der er deltager i programmet udtaler i den forbindelse, at der jo nok ikke kommer røg uden en brand, så måske...

I sagen om Politiken har FCN stillet sig fuldstændig til rådighed for Politiken. FCN har svaret på ALLE Politikens spørgsmål. FCN har inviteret Politiken indenfor og også med til Ghana. Man har ladet Politiken få fuld adgang til elever, spillere, ansatte etc. Desværre har man oplevet, at Politiken ikke har lyttet til de svar, kilder, udsagn og tilbagevisniger som FCN/RTD er kommet med. FCN valgte derfor at præsentere disse udsagn i det som Lyngbyfans kalder "et manifest".

Politikens kilder drejer sig om 7-10 spillere som ikke længere er en del af RTD/FCN. Disse 7-10 spillere er allesammen en del af et agentnetværk som i Ghana efterforskes for ulovlig trafficking af spillere. Blandt de eksempler som RTD/FCN er kommet med er at dette agentnetværk bl.a. har lokket spillere væk fra RTD ved at tilbyde dem guldrandede kontrakter. Ulovligt har man udgivet sig for at være agenter for dem, mens man ikke var det og har haft dem til prøvetræninger i europæiske klubber, mens de var på kontrakt i RTD - hvilket er bekræftet af de pågældende klubber. Man har underskrevne erklæringer fra tidligere elever der er blevet opsøgt at agentnetværket og tilbudt penge mod at de ville opfinde historier om seksuelle overgreb og fortælle dem til Politiken etc., etc. Altsammen forhold som Politiken har valgt at se bort fra.

Derudover er der også erklæringer fra tidligere elever der ikke længere har tilknytning til RTD/FCN som også tilbageviser Politikens historier. En del af Politikens historier er også vinklet således at det fremstår som om at RTD nærmest står bag menneskehandel ved at sende spillere til Manchester City der herefter udlejes ud til andre klubber. En forretningsmodel som FCM i dag er stolte af og offentligt erklærer, at de benytter - hvilket ikke har fået Politiken til at reagere. At RTD opkøbte FCN netop for at sikre deres spillere bedre muligheder end gennem Manchester City nævnes ikke i den forbindelse.

Derudover fremstilles et belønningssystem i RTD som et disciplineringssystem der undertrýkker eleverne (at det samme system anvendes på en bemandet legeplads i Københavns Nordsvestkvarter overser de). At elever der ikke følger regler bliver pålagt ekstra arbejdsopgaver bliver også fremstillet som et undertrykkende disciplineringssystem etc.

Ser man på et fodboldakademi i Ghana der har til formål at fremelske de ypperste fodboldspillere i verden udfra et verdensbillede som priviligeret og højtuddannet kystbanesocialist og journalist på Politiken, ja - så får man nok noget galt i halsen. Jeg kan dog ikke se, at det er væsentlig anderledes end de detaljer der er slupper ud om Caroline Wozniackis opvækst som formentlig også ville få Politiken til at stejle hvis de gik ind i dem. Skal man udvikle verdens bedste idrætsudøvere så vil der være forhold i opvæksten som vil stride mod Politikens verdensopfattelse. Jeg ser ikke Politikens artikler som andet end et kulturelt snæversynet opstød uden en kulturel hensyntagen og forståelse.

En pointe som jeg synes at Politiken har ret i er, at der kan rejses berettiget kritik af den måde som klubber indgår kontrakter med spillere og handler med disse fremfor et system hvor fodboldspillere er ansat på funktionærvilkår. Istedet bliver de bundet og handlet. RTD er formentlig det allerbedste sted at være for et afrikansk talent og det sted der gives de allerbedste muligheder. Derfor er det en utrolig dårlig case for Politiken at benytte det måske mest etisk korrekte fodboldakademi i verden som case. Historien om hvordan man binder og handler med spillere og hvordan dette udgør kapitalgrundlaget i fodbold, kunne i stedet med rette være taget op af Politiken.

En lidt sjov historie fra Dreamin er iøvrigt at som optakt til sæsonen havde man samlet alle spillere og ansatte i klubben. Som afslutning på dagen gjorde de allesammen stadion rent og klar til sæsonen. Det havde lyngbyfans fået til at spillere der var uden for truppen blev sat til at tørre sæder af på stadion...
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0