Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(131458220804)
Apropros ikke at dele information, hvorfor i hede hulen er kampen mod Helsingborg for "lukkede døre"? Kan da ikke være de vildeste statshemmeligheder de to klubber gemmer på. Virker sgu lidt skørt haha.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af RasmusGunnar
Det er vel fordi Brøndby ikke skal vide hvordan vi stiller op i den første kamp mod dem. Det gælder om at udnytte alle små mulige fordele.
Skrevet af JulioSalinas
@Nande
Hvad nu hvis man får både stor sportslig og økonomisk succes med indkøbene?
Hvis det viser sig at det der er bedst sportslig og økonomisk er en blanding mellem egenudviklede og indkøb?

Vil man så stadig fastholde i klubben at det skal være 100% egenudviklede?

At vinde mesterskabet udelukkende med spillere fra egen avl skal man betragte som en "end-game" vision. Jeg tror at FCN er udemærket klar over at der endnu er et godt stykke vej til at vi når dertil. Selv når det Ægyptiske akademi er 100% funktionelt om ca. 7-10 år så vil talentniveauet formentlig stadigvæk være for lavt til at realiserer denne vision og således vil FCN i en del år fremover komme til at supplere med spillere udefra.

Det "nye" for FCN er at man nu står i en forbedret økonomisk situation hvilket har åbnet nogle døre i forhold at styrke de positioner hvor vores egne talenter ikke helt lever op til forventningerne.

Tidligere har man hovedsageligt styrket akademiet med spillere udefra men nu kan man altså også i højere grad gøre det fra "toppen" og direkte styrke de positioner i superligaholdet hvor vi ikke står så stærkt.

I forhold til om de nye spiller-investeringer er økonomisk bæredygtige så afhænger det naturligvis hvordan de udvikler sig og præsterer. I teorien vil jeg tro at FCN får mere ud af at sørge for at alle positioner er besat af salgsobjekter istedet for at lade stå til med middelmådige spillere som ikke har de store muligheder for salg.
Udover transferindtægter så gavner det også FCN indirekte når man hæver det sportslige niveau da det har en gavnlig indflydelse på tilskuerindtægter, sponsorater, penge fra europæisk deltagelse etc.

Så teoretisk set giver det meget mening det som FCN gør. Det er dog en balancegang for man ønsker stadigvæk at vise de unge spillere fra akademierne at der er en realistisk vej til førsteholdet.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
https://beta.bold.dk/fodbold/nyheder/fcn-koebte-loes-aab-keeper-vigtigste-transfer

Rigtig spændende interview, der løfter sløret for FCN´s start-11er.
Det bliver Nygren på toppen og Mads Hansen på højre kant.
FCN
Skrevet af Jennerdrengen2
En FCN-fan har gjort sig den ulejlighed, at sætte alle efterårets highlights sammen og forsyne dem med start-11´er, boldbesiddelse etc. Go fornøjelse: https://www.youtube.com/watch?v=5eV7z8jMYOc

FCN
Skrevet af JMM
- Vi har nul scoringer fra tap-ins og nul scoringer fra returbolde, og det er aldrig sket før for os, så det skal der laves om på nu, siger Flemming Pedersen med et grin.


Fra highlights har jeg umiddelbart ikke bemærket Nygreens deciderede målnæse, som skal skaffe os de "lette mål". Jeg har store forventninger til MK og Nygren.
Skrevet af Jennerdrengen2
FCN i medierne (el. rettere Tipsbladet)

FCN afviser ifølge Tipsbladet at have betalt 15 mio. + Thycosen for Mads Andersen. Et par andre steder har jeg set at prisen skulle være 15 mio. men, at Thycosen skulle være en del af den handel med en værdi af 4 mio. Altså 11 mio. kontant + Thycosen for Mads Andersen. https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/boss-afviser-det-er-ikke-15-mio-plus-mads-doehr

Tipsbladet i den trykte version (der ligger inde i EB fredag) har analyseret brugen af egenudviklede spillere, udenlandske spillere og spillere udviklet i andre klubber. Ikke overraskende har FCN mest spilletid til egenudviklede spillere med 42,3%. Top-3: FCN 42,3, FCM 35,3, SIF 34,1. Bund-3: SJE 9,8, AGF 13,7, VB: 14,9.

Tipsbladet bemærker i øvrigt at udenlandske spillere for første gang siden 2014, da man begyndte at lave analysen, nu fylder mere end spillere uddannet i Superligaen.

Tipsbladet fortæller desuden hvordan handlen med Mads Hansen blev til: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/saadan-blev-fcm-og-fcns-store-millionhandel-til

Tipsbladet har desuden en analyse af hvilke 5 spillere de ser få et gennembrud i forårssæsonen og peger her bl.a. på Mads Bistrup med flg. begrundelse: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/her-er-fem-spillere-der-kan-faa-et-sl-gennembrud

I 2018 blev Mads Bidstrup solgt fra FC København til RB Leipzig for 20 millioner kroner. Nu som 20-årig er han i FC Nordsjælland på leje fra Brentford, hvor han har været inde og snuse til Premier League. Han bliver en vigtig mand for Farum-klubben i den kommende halvsæson, og han kan i det hele taget blive en seværdig spiller i Superligaen. Det havde han formentlig allerede været, hvis han ikke var taget til udlandet i en meget tidlig alder.


Hvis man interesserer sig for økonomi i Superligaen, så har (igen Tipsbladet) en oversigt over spillerbudgetterne i Superligaen. Her ligger FCN nr. 7. https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/her-er-superligaens-seks-stoerste-millionbudgetter
og
https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/her-er-superligaens-seks-mindste-millionbudgetter

Og endelig en nyhed der ikke er fra Tipsbladet. Bloggeren Steen Houman har analyseret sammenhængen mellem spillerbudgetter og økonomiske resultater. Hans måde at beregne spillerbudgetter beror sig imidlertid kun på statistik og stikker til tider noget af fra virkeligheden: https://steenhouman.com/2022/02/12/fodbold-superligaen-starter-snart-hvad-er-sammenhaengen-mellem-okonomi-og-placering/
FCN
Skrevet af Nandeyanen
Tipsbladet i den trykte version (der ligger inde i EB fredag) har analyseret brugen af egenudviklede spillere, udenlandske spillere og spillere udviklet i andre klubber. Ikke overraskende har FCN mest spilletid til egenudviklede spillere med 42,3%. Top-3: FCN 42,3, FCM 35,3, SIF 34,1. Bund-3: SJE 9,8, AGF 13,7, VB: 14,9.


Interessant, for det stemmer slet ikke overens med CIES football observatory.

Jeg tror CIES har lidt mere styr på det fordi de er et anerkendt analyse institution
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Jennerdrengen2
Interessant, for det stemmer slet ikke overens med CIES football observatory.

Jeg tror CIES har lidt mere styr på det fordi de er et anerkendt analyse institution


Tipsbladet fortæller flg. om deres undersøgelse:

SÅDAN BLEV UNDERSØGELSEN TIL

I den analyse, som ligger til grund for historierne på disse sider, har vi delt alle spillere i de 12 Superliga-klubber, der har været på banen i efteråret i Superligaen, op i tre kategorier.

Vi har benyttet UEFA og DBU´s kriterier for, hvor en spiller er ´ home grown´, eller egenudviklet, fordi disse kriterier styrer, hvilke spillere klubber i Danmark og resten af Europa må registrere i deres førsteholdstrupper til nationale og europæiske klubkampe.

For at være egenudviklet i en klub skal en spiller have tilbragt mindst 36 måneder der mellem sin 15-og 21-års fødselsdag.

Tiden før og tiden efter de fødselsdage betyder også noget for en fodboldspillers udvikling og dygtighed, men for at have et fælles kriterium til at måle alle Superliga-spillere og de 12 klubber går vi ud fra denne regel.

På et enkelt punkt fraviger vores undersøgelse i Tipsbladet UEFA´s ´ Home Grown´-regler en smule. Ifølge reglerne må Superliga-klubberne i denne sæson frit benytte såkaldte B-spillere, som er spillere født i årgang 2000 eller senere.

I Tipsbladets undersøgelse har vi i de tilfælde, hvor en sådan ung spiller allerede har spillet 36 måneder i en klub og dermed i resten af sin karriere vil kvalificere som klubtrænet det pågældende sted, registreret spilleren som udviklet i den klub.

Det betyder for eksempel, at vi har registreret Brøndbys Anis Ben Slimane som klubtrænet i AB, hvor han har tilbragt mere end 36 måneder siden sin 15-års fødselsdag, og fordi Slimane aldrig vil få mulighed for at blive klubtrænet i Brøndby IF. I DBU´s regelsæt tæller Slimane, som er født i årgang 2001, dog som B-liste-spiller i denne sæson.

Vi har valgt denne fremgangsmåde, fordi vi i denne historie er interesseret i, hvor spillerne har fået den væsentligste del af deres fodboldopdragelse, ikke om klubberne via B-liste-spillere hentet i andre klubber på kort sigt har mange unge spillere.

Information om spilletiden i sæsonen stammer fra statistikmediet danskfodbold.

com. Tabellen på venstre side om top 4-klubberne er målt ud fra de fire klubber med det største budget, ikke ud fra den aktuelle tabel.
FCN
Skrevet af Nandeyanen
Stemmer stadig ikke overens for selvom Tipsbladet kommer med en undtagelse vil det kun kunne falde og ikke stige.

Jeg har skrevet til Danskfodbold.com for at se om de kan gøre mig klogere.

Både CIES og Tipsbladet har FC Midtjylland til 35.3% så det er jo ramt rigtigt. Jeg er interesseret i hvad forskellen er på FC Nordsjælland.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af avanir
Fantastisk vindue for Herrerne hvorimod kvinderne Har haft historisk magert vindue med en række marginal spillere som er søgt videre og ingen nyerhvervelser udefra men efter sigende en første pige fra Ghana akademiet .
Det ligner stort fokus på egenudviklede spillere og en række piger fra akademiet ser ud til at få chancen .
Meget lidt info fra klubben og jeg får lyst til at sige alt for lidt det være sig om truppen og om træningskampe .
Kvinderne har spillet en enkelt træningskamp hvor de vandt 4-0 over Sundby som satser ret hårdt på oprykning til den øverste række med en masse nyerhvervelser bla Amalie Littau fra os .
Idag er kvinderne taget til Malmø og spiller mod de svenske mestre fra Rosengården og kampen streames mod betaling på 39 svenske kroner kampstart kl 14 :

https://play.spiideo.com/games/481bcbf1-d987-4f07-a1b1-58b51457c622
Skrevet af Slettet(131458220804)
-
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af avanir
Jeg ved ikke hvor du får dine oplysninger fra men det er altså helt skævt det du skriver hvad er det for udvekslingsspillere du taler om ? --der har aldrig været sådanne ?
Skrevet af Slettet(131458220804)
-
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af avanir
Som sagt har der aldrig været udvekslingsspillere i fcn og heller ikke i resten af ligaen .De amerikanske piger som kommer til DK er typisk piger som er blevet færdige på college hvor de har spillet bold --fodbold er den største pige idræt i USA men der er kun en enkelt professionel liga som er særdeles svær at komme ind i via deres draft system og der er således amerikanske piger som søger prof fodbold i europa evt som eventyr .
Reed er amerikaner med dominikansk baggrund og blev kontaktet Af det dominikanske forbund og har nu dobbelt statsborgerskab .Hun er ikke med i dagens kamp og heller ikke Jessie Davies --således helt nyt midtforsvar og det tog kun Rosengård 8 min at score 2 mål dog har fcn nu reduceret til 2-1 .
Som sagt er det stort set samme trup som i efteråret så man ville kunne genkende spillerne hvis man ellers fulgte med .Ja fcn kom rigtig skidt for start efter sommer sidste år men det var også efter en kæmpe åreladning af spillere men kom dog ok efter det og spillede jo 1-1 mod Køge i sidste kamp i efterår .Køge har vel min dobbelt så stort spillerbudget .
Skrevet af RasmusGunnar
Avinir - dejligt med lidt dybere indsigt i kvindefodbolden herinde også. Det er ofte herresiden der tales om, herunder Ungdomsbolden.

Jeg antager at du følger FCN´s kvinder tættere end gennemsnittet. Kan du komme med lidt betragtninger. Hvad er status, hvordan udvikler vi os og hvordan ser fremtiden ud?
Skrevet af Slettet(131458220804)
Tak for svar :) Det var nok åreladningen ved sæsonstart der har sat sig i min hukommelse så.

Hvorfor har FCN ikke reklameret med et stream til kampen? Plejer altid se FCN smide et - dem har jeg ikke set længe. Måske derfor min viden ikke er så up to date mere da jeg plejer at hoppe ind og se streamet.

Det er også min holdning at kvindeligaen er alt for lille. Selv herreligaen er håbløst lille med 12 hold. Kvinderne har så endnu færre. Det gør bare at man hele tiden møder BIF eller Hjørring, samt alle hold ryger i slutspil undtagen de to nedrykkere. Det giver ikke så meget spænding og ja, så er der bare rigtigt få kampe i det hele taget, og få kampe man kan tillade sig at prøve nye ting af i.

Det er i øvrigt ikke en kritik af kvindefodbold men mere et ønske om at ligaen da skal udvides!

@Avanir

Mindes ikke at have set dig få ofte herinde i øvrigt, men et glædeligt nyt bekendtskab da :) Er du, som en anden spørger, tæt på kvindefodbolden eller hvordan?
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Nandeyanen
@Jenner

Jeg fik svar fra Danskfodbold.com. De kunne ikke hjælpe. De ved ikke hvordan Tipsbladet har regnet det tal for FC Nordsjælland.

Buddet er at Tipsbladet har regnet RTD spillerne med som homegrown.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
Der er spillet 11*90*17 = 16830 minutter.

Det er fordelt på de spillere:

Vindahl 450 min (homegrown)
Ogura 630 min
Dudu 450 min
Nagalo 1287 min
Woledzi 537 min
Kian H. 862 min
JJ-Abbew 280 min
Frese 1133 min (homegrown)
Svensson 505 min
Villadsen 1345 min (homegrown)
Lykkegaard 22 min (homegrown)
Kofod 1396 min (homegrown)
Jaxe 521 min (homegrown)
Diomande 816 min
Coulibaly 1065 min
Walta 305 min
Schjelderup 976 min
Francis 1031 min
Antman 483 min (homegrown)
Bredahl 143 min (homegrown)
Sadiq 180 min (homegrown)
Thycosen 1413 min
Kumado 44 min
Agnero 23 min
Nnanami 32 min (homegrown)
Adingra 912 min

Homegrown er 34.6% af minutterne

Det er det Danskfodbold og CIES football observatory har.

Det giver en 3. plads i Dansk fodbold.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Afløseren
Ogura, Nagalo, Maxwell, AJ, Svensson, Dio, Lassa, Walta, Schjelderup, Francis, Kumado, Agnero og Adingra er alle egen avl så snart de har været i klubben i tre år.
Jeg regner langt de fleste som værende "home grown" selvom de ikke lever op til de officielle kriterier endnu, som er: mindst tre år i samme klub mens spilleren er mellem 15 og 21.

Emeka er dog egen avl, så det er en fejl hvis han ikke er regnet med - ikke at det gør den store forskel.
FCN
annonce
0