Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Krolben
Kaare Barslund er ikke med i U19-truppen til dagens kamp. Det kunne ligne en udtagelse til 1. holdet, nu hvor Marxen er ude. Eller hvad tænker I?
FC Nordsjælland
Skrevet af Jennerdrengen2
Tak for ros - det er nu ikke et specielt stort arbejde jeg lægger i det. Jeg har adgang til en søgemaskine hvor jeg blot taster "FC Nordsjælland" og så kommer alt frem der er skrevet det sidste døgn om FCN i trykte og elektroniske medier (bortset fra sociale medier). Oven i købet giver det også adgang til hvad der er bag betalingsmur. Derudover er der ofte nogen der deler noget på twitter.

Derefter er det bare at copy+paste adressen til jer andre der gider læse det. Jeg kan godt selv lide at læse lidt mere end hvad FCN og bold.dk bringer og gætter på, at der er andre der har det på samme måde.

Det er selvfølgelig ikke alt jeg deler (meget er også gentagelser), men jeg selekterer lidt i det.
FCN
Skrevet af O.O.
Det er super fint Jenner. Jeg æder input og giver dem videre til min sæsonkort gruppe på 11 personer. Tak for det.

Jeg er utrolig spændt på om Bidstrup spiller. Han betyder så meget for bindeleddet på holdet.
Ligesom eksempelvis Stockholm, Adu og Lobotka gjorde det.

Sidste år ved samme tid knækkede vores positive kurve ude vs Aab hvor vi efter 6 kampe havde 13 point og herefter kun vandt 1 ud af de resterende 16 kampe i grundspillet.
Tror på mere denne gang og jeg er vildt spændt på Dorgeles når han får lov.
Nogen som ved hvorfor bruttotrup først offentliggøres få timer før start. Tidligere var det altid præcis 24 timer før kampstart.

Hvis vi får point i Aab tror jeg på mange til topopgør vs Silkeborg som er min favorit til DM.
Skrevet af Jennerdrengen2
FCN i medierne

Mange AaB-fans dukkede op til lørdagens træning med utilfredse bannere: https://nordjyske.dk/nyheder/sport/aab-fans-sendte-et-klart-budskab-til-spillerne/3354365

og lidt mere fra AaB-lejren: https://nordjyske.dk/nyheder/sport/ny-profil-klar-til-at-stemple-ind-for-aab/3354406

Ser man frem mod næste weekends "El Plastico" skriver Midtjyllands Avis af SIF ikke vil spare spillere selvom man onsdag spillere europæisk mod HJK Helsinki. Ifølge Kent Nielsen vil man stille det bedste hold til alle kampe. Lidt modsigende fortæller Helenius at han forventer at han og nogle ældre spillere vil bliver sparet i nogle af kampene.

FCN´s U-19 hold tabte i går i den første kamp mod FCM med 1-2. FCN´s U-17 hold vandt med de samme cifre og høstede stor ros fra FCM. Omtale og highlights fra U-19 holdet kan ses på fcn.dk.

Hvad angår de sene bruttotrupoffentliggørelser så mener jeg, at det før sidste sæson var et krav at truppen blev offentliggjort 24 timer før kampstart. Det blev sløjfet i sidste sæson og det er formentlig af konkurrencehensyn at de først offentliggøres i løbet af kampdagen. Lidt irriterende som fan, men forståeligt nok når man har muligheden.

Ang. SIF som mestre så tror jeg ikke på den. Jeg er overbevist om, at de mister deres tre bedste spillere inden transfervinduet er slut. Truppen er for smal og de kører døde med tre turneringer i efteråret. Derudover sælger de et par spillere mere til januar. SIF er en gang kræmmere der ikke vil investere i holdet og de står med en trup der vil være kvalitetsmæssigt reduceret til foråret. Best case Scenario for SIF er top-4.
FCN
Skrevet af RasmusGunnar
Spændende navne i truppen i dag. Rocco er med igen, Dorgeless er med, vores nye svensker og Kaare Barslund.
Kian og Nagalo er klar til forsvaret, Bidstrup er med. Alt i alt spændende
Skrevet af Nordland1337
Vores spillemæssigt bedste kamp indtil videre synes jeg - hvorfor det er lidt uheldigt vi ikke får de 3 point. Der mangler lidt dynamik på den sidste tredjedel. For første gang savner jeg lidt Kofod, han lavede mange gode løb der splittede tingene lidt. Derudover mangler vi en afslutter der banker til den en gang i mellem.

Jeg sidder lidt og drømmer om Marcondes tilbage - så tror jeg helt alvorligt vi ville være titelkandidater, er det fuldstændig urealistisk med en lejeaftale?

Men alt i alt, point på udebane mod AAB er godkendt!
Skrevet af Tipzy
Marcondes tror jeg ikke er mulig pt. Han har siddet på bænken de sidste par kampe og jeg kunne forestille mig at han har store ambitioner om at få fast spilletid i PL
Skrevet af Jennerdrengen2
Efter en kamp med 68% boldbesiddelse samt 626 afleveringer i en kamp der lignede en træningskamp hvor FCN øvede pasningsspil skulle man tro at man var jublende tilfreds efter at FCN nu i flere år ikke har lignet sig selv og kæmpet med at få pasningsspillet til at fungere.

Jeg er muligvis utaknemmelig men, skuffelsen over at man med sådan et overtag ikke kan finde ud af at score overskygger nu selve spillet. Men OK - 1 point på udebane er vel fint.

Men så kan man da glæde sig over defensiven hvor der kun er gået 2 mål ind i 5 kampe og et pasningsspil der ser godt ud.

Nå Flemming P er klogere end mit - hans reaktion lige efter kampen: https://fcn.dk/2022/08/flemming-pedersen-efter-0-0-alle-point-er-vigtige/
FCN
Skrevet af Slettet(382112220209)
Ja et ungt fint hold. Men håbede på konkret 3 point til Aab.-nu er fcn ikke helt reelle omkring scouting og direkte fiske unge spillere. Direkte kontakt, opsøge spillere efter kamp, lokke med diverse ting efter kampe-- her taler vi om især u10- 12 segmentet.--det klæder dem ikke....forhåbentligt har de lært af det, og elimineret det frem over...for lige her har de trods stærkt akademi ikke den bedste etiske ageren
Skrevet af Nordland1337
Meget heftige anklager - du har dog her slettet "som åbenlyst har fisket ungdomsspillere med direkte kontakt til forældre, opsøger dem til kampe samt giver dem lidt til ganen mm ( især omkring u10-12)" - som du skrev i kamptråden. Har du nogle beviser? Din generelle ageren på Bold virker lidt off.

Når det er sagt, at det er meget normalt at man prøver at få de bedste spillere til klubben (også unge knægte). Det sker dog i alle klubber herunder BIF, KB, AB, Lyngby mv. Det sker dog altid på en meget ærlig måde, hvor forældrene er involveret. Source: Jeg blev selv forsøgt "fisket (som du benævner det)" af Farum Boldklub, da jeg som knægt spillede i Frederiksund. Jeg mindes ikke mine forældre eller jeg fik "lidt til ganen" eller andet, faktisk husker jeg det som en god oplevelse.
Skrevet af Jennerdrengen2
@Celtic etc.

Der findes meget klare regler udstukket af DBU for hvordan man kontakter og scouter spillere. FCN overholder dem alle, alternativt vil det få konsekvenser for FCN´s akademier.

FCN har tidligere fået kritik for en enkelt scouts væremåde i forbindelse med scouting. Dette ligger dog flere år tilbage.

FCN opsøger ikke spillere efter kamp - det er i modstrid med DBU´s regler. FCN lokker ikke med diverse ting efter kampe - det er i modstrid med DBU´s regler.

Kender du til konkrete eksempler på klubber, el. enkelte scouts, der bryder DBU´s regler vil jeg foreslå, at du kontakter DBU el. klubben direkte i stedet for udokumenterede påstande på et anonymt debatforum. Jeg tror, at alle seriøse aktører ønsker DBU´s regler overholdt.

Jeg er far til en dreng, hvor fire fra hans hold endte på FCN´s U-12 hold og yderligere tre spillere var inde over FCN´s specifiktræning. Der var intet der ligner det du beskriver. Jeg har derimod set forældre opsøge scouts (også fra andre hold) og forsøge at gøre opmærksom på deres børn. De "scouts" jeg har set der har været i konflikt med reglerne er derimod trænere fra konkurrende mindre klubber der forsøger at fiske spillere. De større klubber har generelt styr over regler og procedurer og overholder disse.
FCN
Skrevet af Slettet(382112220209)
Hen ad vejen en fin struktureret beskrivelse af, hvordan man scouter ift. regelsæt. Nu kender jeg mere specifikt til ( kommandovejen ) omkring se en spiller til selve kontakt til klub, leder ogi sidste ende forældre mm.
Tidligere har de netop fisket spillere---men det er ikke kun flere år siden....dsv.

Alle ønsker en sober og korrekt debat, men det er et varmt emne omkring scouting/ kontakt til spillere.

Jeg behøver som sådan ikke kontakte dbu--de ved allerede, hvilke klubber der har( fået en næse)-
Der foregår mere end man som udeforstående / forældre kender til. Lige omkring deres u 12-- det er så lige der, som den ligger for ikke længe siden....men godt du ikke har ikke har haft problemer....

Men der er eksempler--bla midt/ østjysk klub som har kontaktet en 9 årig!!- det er ikke kutyme-- her screener man og kontakter slet ikke direkte...der er andre klubber i superligaen, der agerer sådan...
Men der er sket forbedringer dog...Men fcn har stadig de samme i klubben....det er ikke kun de mindre klubber, der fisker( kunne jeg også nævne et par stykker( på Sjælland).
Skrevet af O.O.
Dejligt at se spillet var sammenhængen og vi spillede os ud af Aab pres.
Dorgeles gjorde det godt og var god med bolden. Håber han bliver den nye Kudus.
Hvis vi kan holde på truppen de sidste par uger af vinduet så har vi en bred og god trup som også kan begå sig i top 6.
Håber virkelig der kommer mange til de næste 2 hjemme kampe så spillerne kan mærke opbakning.
Det er jo nr 1 vs nr 2 Silkeborg på søndag.
Skrevet af RasmusGunnar
Ja, der er dømt topopgør de kommende to hjemmekampe.

Kampen i går viste et solidt hold, muligvis på en billig baggrund, men vi stod flot og tillod ikke meget.
Det var dog tydeligt at vi har et stort problem med at skabe store chancer og score på dem.

Den første 2/3 af kampen kommer vi meget til baglinjen og smækker den ind over. Der manglede en type som Nygren. Da han så kommer ind, så får vi ikke rigtig smækket dem ind over mere.
Lidt en skam.

Der var heller ikke mange langskud udefra og de ramte heller ikke målet, de få der var. Det på trods af at vi ikke blev presset særlig meget i skudøjeblikket. Det er i det offensive vi har problemerne.

Nu knækkede Silkeborg mod Viborg. Det var lidt en skam, for nu kommer de sikkert bragende ud til kampen mod os. Vi kan håbe at et par af deres profiler bliver solgt i ugens løb ; 0 )
Kan vi vinde mod Silkeborg, så er det jo en helt vild start vi har fået og der må være 5-6 point til nummer to.
Skrevet af fozziedk
Nu har jeg en søn på det hold der lige er blevet U12!

Der har næsten ikke været nogen udskifninger, så jeg går ud fra at du taler om dem der nu er U13.

I slutningen af U12 gør man klar til 11 mands og der skal man have en del nye i truppen.

FCN har faktisk ændret en del da man i gamle dage skiftede ekstremt meget ud på holdende U10-U12 det gør man ikke mere!
Skrevet af Slettet(382112220209)
I know....man gør klar til 11 mands ift. U13----når man er i den verden ved vi dette.

Det er da godt, hvis man har ændret på mindre udskiftning--men udfordring ligger primært på et bestemt U hold i det regi....det er almindeligt udbredt i det nordsjællandske og storkøbenhavn....

Vil nok anbefale et godt og solidt set up i Lyngby i stedet for---ellers selvfølgelig Masterclass også..
Skrevet af Jennerdrengen2
@Celtic etc.

FCN har DK´s bedste akademi. Det er ifølge ratingen i DBU. Det er det akademi hvor der er fleste trænere og den største stab omkring holdene så det er også det akademi hvor man har mest tid til hver enkelt spiller.

FCN har en klar politik om hvordan man udtager hold og spillere. Fra U-9 dannes de første hold. Man er meget grundige med udvælgelsen, da man vil være sikre på, at det er spillere der kan blive på holdet frem til minimum U-12. Fra U-9 til U-12 foregår stort set ingen udskiftning af spillere. Det er den samme stamme af spillere som går igen i tre år. Fra U-12 suppleres så op med flere spillere når man skal til at spille 11-mands fodbold.

Sjællandske Nyheder gik på et tidspunkt ind i problemstillingen for at se hvor meget der blev skiftet ud i de enkelte klubbers akademier og der var ikke nogen nævneværdig forskel på Lyngby og FC Nordsjælland. Det kan ikke udelukkes, at der er enkelte årgange hvor mønsteret kan se anderledes ud. Eksempelvis på årgang 07 har det været en del utilfredse forældre, efter deres børn blev vraget i FCN, el. som mente, at man skulle træne på en anderledes måde. Disse har efterflg. haft en nomadetilværelse i nordsjællandske klubber. Man forsøgte at samle en konkurrent til FCN i Ølstykke men projektet gik dødt og spillerne er nu spredt over det meste af Nordsjælland - bl.a. en del i Helsingør.

Lyngby som du anbefaler har i øvrigt færre spillere der går hele vejen fra akademi til 1. holdet og også færre spillere der kommer til at spille i de danske divisioner end FCN. Dette skal ikke ses som en kritik af Lyngby. FCN har blot en talentudvikling på et højere niveeau og uddanner flere talenter end f.eks. Lyngby - el. BIF og FCK el. samtlige andre danske klubber for den sags skyld.
FCN
Skrevet af Jennerdrengen2
FCN i medierne

Frederiksborg Amts Avis/sn.dk med et old school kampreferat (gratis info): https://www.sn.dk/furesoe-kommune/foering-udbygget-med-nullert/

og yderligere uddybning (gratis info): https://www.sn.dk/furesoe-kommune/skuffelse-i-fcn-efter-deling/

Interview med Andreas Hansen i NordJyske: https://nordjyske.dk/nyheder/sport/tidligere-aab-keeper-blomstrer-i-sit-nye-bur/3355042

Tipsbladet med deres sædvanlige "bedst & værst": https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/bedstvaerst-top-seks-er-meget-langt-vaek-lige-nu

Abdul Mumin måske i stedet til Bournemouth i stedet for Angers: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/rygter/rygteboersen-pl-oprykker-jagter-tidl-sl-spiller
FCN
Skrevet af Slettet(382112220209)
Jeg kender ganske udmærket rating.

Er ikke hvor bla masterclass starter fra---i de lavere årgange bliver der stadig set kampe. Helt korrekt screener man 10-11.---U 12 som nok er den vigtigste årgang starter man for alvor segmentering omhandlende kontakt ad formelle kanaler...Den sidste der reelt ved besked er selve spilleren---har selv været der.

Lyngby er dog en klub, som jeg altid har syntes har fint og nobert indhold i deres etik omkring u spillere( er godt klar over Lbk har lidt i klemme over fcn)- og ikke ligger højest på rating-men de gør det rette.

Omvendt er der en klub, som er ved, at søsætte et godt scouting set up--den ligger i Jylland---så der sker meget på dette felt..--

jeg er kommet i omtalte klubber, og er bekendt med scening af spillere. Ift. ungdom kigger man ikke nødvendigvis på position-mere på selve kompetencer for evt ny position ift hvordan man ser en spiller på en anden pos. på banen.Her synes jeg så LBK har en defineret tilgang- i det det også handler om selve mennesket bag spillere og selve plan mm...
Jeg har IKKE kendskab til andet end, at BK har ageret med åbne kort...God dag til jer...og fortsat god debat...

annonce
0