Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg taber gerne 47-0 for en hyggelig dag med reserverne :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Hvis Hvidovre kan vinde 2-0 så er jeg stensikker på at vi kan klare den hjem med et nederlag på kun 10 mål, afhængigt af om vi får et par øl før eller efter kampen ;)
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
Vi kan da også bare lave blandede hold og blandede øl.
Det som kunne være rigtig sjovt er hvis en fan-hold skulle prøve sig af mod nogle af u-holdene for at se hvilke af dem vi kunne slå. Hvem tror i vi kunne slå. U10? hahahah
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Måske 11-15 faste fans skal melde sig som modstandere til vores reserver, så kan de få kampe på bagen og møde modstandere de ved ikke har corona. Jeg melder mig gerne helt frivilligt ;)

Muligvis en idiotisk idé, men måske kvinderne kan spille mod vores reserver, så holder de sig begge varme? Resultatet er jo ligegyldigt, begge får trænet spilmønstre m.v. Måske det endda kan presse vores kvinder op i niveau.


Det var så en af de lidt vildere ideer jeg har set :-) Fans er jo nok dødfødt. Hvad angår kvinder mener jeg det samme. Det er to helt forskellige måder at spille på hvor kvinderne vil blive totalt udspillet på fart og fysik og ingen af trupperne vil få noget ud af det.

FCN har en førsteholdstrup på 26 spillere, så man kan jo stadig spille 11 mod 11 til træning. Derudover hiver man ofte spillere fra U-19 op så der tit er nogle stykker der får lov at deltage i træningen. Den daglige træning er altså ikke et problem. Det er kampe hvor der står noget på spil der mangler.

Ang. "reflektion over coronakrisens konsekvenser" så er det klart, at flere klubber vil fokusere på talentudvikling. Danmark har altid været en udviklingsliga, der er bare ikke så mange der har gjort så meget ud af det her med udvikling. Tendensen til øget talentudvikling var der dog allerede inden coronakrisen, forskellen er nu blot bare, at at man vil se flere unge få spilletid.

Det giver selvfølgelig en større konkurrence om talenterne, men de vil i høj grad også nok gå efter hvor de kan få spilletid og hvor højt akademierne er rated. Her ligger FCN jo med Danmarks bedste akademi som ifølge DBU´ rangering er "et akademi i international topklasse" og herudover er der Nordens bedste træningsfaciliteter på vej i Hillerød. Så jo, øget konkurrence om talenterne - men ikke i en grad der ligefrem truer FCN på eksistensen. Derudover kan det være en fordel at det er øget modstand til talenterne.

FCN har i forvejen Europas yngste trup. Der er altså ingen andre klubber der som FCN giver unge spillere chancen og selvom nogle af de andre klubber sænker gennemsnitsalderen et års tid er der lang vej til at give så mange talenter chancen som FCN gør. I den forbindelse er det i øvrigt interessant at se på Holland der jo er en liga på et højere niveau end DK, men her er rigtig mange unge trupper.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg er hjemsendt og i isolation pga. coronasituationen så her kommer lige et længere skriv om FCN og Furesø Kommune:

Samarbejdet mellem FCN og Furesø Kommune

Samarbejdet mellem FCN og Furesø Kommune ser godt nok ud til at knage i denne tid. Det har gjort det gennem lang tid. Allerede under AKP var han så utilfreds med opbakningen at han truede med at flytte klubben til Hillerød (men opdagede at det ikke kunne lade sig gøre). Der var INGEN politikere der havde lyst til at blive set på Farum Park el. blive associeret med klubben oven på Brixtofte-skandalen. Det er desværre en tendens der fortsætter i dag, hvor FCN ikke har samme kommunale opbakning som andre superligaklubber el. i stedet ligefrem har modstand fra kommunal side.

Ser man på stadionleje f.eks., så er realiteten at FCN reelt har landets største husleje. Tallene her er:

AaB: 2,9 mio.
FCN: 2.543 mio. kr. som Furesø Kommune ønsker hævet til 6.585 mio for 70% udnyttelse. Oven i dette betaler FCN el, vand og varme på 1,8 mio.
AGF: 2,5 mio. inkl. et idrætsanlæg udover selve stadion.
RFC: 2 mio.
SJE: 1,8 mio fratrukket kommunal sponsorstøtte. De 1,7 mio. er et beløb der går til opførelse af nye tribuner.
Lyngby: 1,3 mio.
VB: 1,1 mio.
OB: 1 mio fratrukket sponsorstøtte fra kommunen.
Horsens: 735.000 fratrukket et sponsorat på 250.000 fra Kommunen.

Det har ikke været muligt at få priser for FCM´s stadion. BIF og FCK ejer selv deres stadion og indgår derfor ikke i opgørelsen.

AaB har ganske vist en på papiret højere husleje men dykker man ned i lejekontrakten fremgår det at 1 mio. af huslejen kan bruges på forbedringer som AaB måtte ønske. Udover dette har næsten alle klubber kommunale træningsanlæg med i prisen. Man skal så tage i betragtning at FCN kun har 70% rådighed over stadionbanen men betaler 100% vedligehold og 100% el, vand og varme som for næsten alle superligaklubber indgår i lejen. Herudover har FCN kun én træningsbane uden for stadion (men betaler til tider derudover for leje af en ekstra bane).

Man kan så anføre at FCN har et hotel med i prisen. Det er dog en underskudsgivende forretning der belaster FCN og klubben har lukket såvel hotel som restaurant fordi det hiver penge ud af klubben. Dog kan man stadig leje hotellet til konferencer med overnatning. FCN har dog omdannet ganske mange værelser til kollegie så der er kun ca. 25 ud af 48 værelser til rådighed for overnattende konferencer. Stadig er det en underskudsforretning, som FCN formentlig helst ville være foruden.

At eje et stadion er ALTID en underskudsgivende forretning – medmindre det er Parken hvor der også er indtægter fra kontortårne, koncerter, landskampe etc. Brixtofte var jo fuldstændig ligeglad med om stadion gav overskud el. ej og valgte at placere det midt i et villakvarter. Det betyder, at der ikke er parkeringspladser. At der er begrænsninger på hvor mange timer man må have lysmasterne oppe, at man ikke kan holde koncerter, at man ikke må have udstillinger/messer o.l. Altså er der ingen muligheder for ekstraindtægter. Jo, hotellet – men det kan jo ikke løbe rundt og bidrager til underskuddet.

De fleste kommuner støtter de lokale klubber så meget det overhovedet er dem muligt inden for lovens rammer – dog ikke i Farum. Udvalgte Eksempler er at Haderslev Kommune sponsorerer SJE med 800.000 årligt og lader 1,7 mio. kr. af stadionlejen gå til tribuneopførsler så huslejen reelt kun er på 100.000 årligt. AaB får 375.000 i sponsorat og 1 mio. af huslejen bruge til forbedringer efter AaB’s ønske. Herning Kommune offentliggør ikke hvor meget de betaler, men udover den normale sponsorstøtte har man i år tegnet et særligt Covid-19 sponsorat på 1. mio. for at hjælpe klubben gennem Corona-krisen. Odense Kommune støtter OB med 700.000 årligt. Horsens betaler 115.000 årligt i støtte og har netop indgået et to-årigt Covid-19 sponsorat på 250.000 årligt.

Furesø Kommune er med i sponsornetværket hos FCN og betaler 43.000 årligt for dette. Man stiller ikke træningsanlæg til rådighed og lader herudover FCN betale for forbrug. Herudover betaler FCN for vedligehold af banen, udskiftning af banen etc – selvom kommunen har 30% råderet over banen. Alle andre steder er det kommunen der står for dette.

Retfærdigvis skal det siges, at Furesø Kommune betaler for drift og vedligeholdelse af stadion – ligesom alle andre kommuner. FCN har dog i forhandlinger med Furesø Kommune fremlagt en rapport der viser manglende vedligehold for ca. 15 mio. Bl.a. er der fugt og svamp i kældrene, betonfundamentet smuldrer etc.

Furesø Kommune vil gerne af med stadion og fik sidste år udarbejdet en rapport der viser at FCN skulle betale 70 mio. for stadion (det er ikke officielt offentliggjort en pris men har man adgang til de databaser jeg har, fremgår tallet flere steder). FCN ønsker dog ikke at overtage stadion fordi det er en underskudsforretning med manglende vedligehold og det er placeret i et villaområde uden parkering og infrastruktur med så mange restriktioner på brugen af stadion, at man aldrig vil kunne tjene penge på det. Et problem der falder tilbage på den hedengangne Farum Kommune der har placeret stadion et åndssvagt sted. Lige nu ligner det at Furesø Kommune forsøger at gøre samarbejdet så besværligt at FCN køber stadion fordi det er for besværligt andet. Eksempelvis vil kommunen ikke imødekomme FCN’s krav om manglende vedligeholdelse. Kommunen ønsker ikke at sponsorere FCN. Kommunen vil ikke medvirke til at opføre en dome ud fra FCN’s krav. Kommunen vil ikke etablere parkeringspladser. Sidste problem er, at kommunen tilsyneladende gør hvad den kan for at trække etableringen af nye kunstgræsbaner i langdrag.

Pga. manglende banetider for såvel Farum Boldklub og FCN samt satsningen på kvindefodbold henvendte FCN sig for lidt over et år siden til Furesø kommune. FCN tilbød at betale 70% af etableringen af nye kunstgræsbaner, svarende til hvor meget FCN vil benytte banerne. Da Farum Boldklub også vil benytte banerne har de tilbudt at betale for opførelsen af lys (Farum Boldklub har da også for nylig modtaget lidt over 1 mio. kr. fra FCN som uddannelseskompensation for solgte spillere som har spillet på FBK licens i ungdomsårene). FCN har tilbudt at klubben kvit og frit vil overdrage anlægget til FBK når klubben rykker administration og træning til Hillerød.

Kommunens svar var i første omgang nej, med argumentationen om, at det var en parkeringsplads (de gamle grusbaner). Imidlertid fremgår det af lokalplanen at det er fodboldbaner. Det gik der ca. et halvt år med. Sidan da har Furesø Kommune forklaret at de skal lave miljøundersøgelser. Derudover skal grunden (som Furesø Kommune jo ejer) klargøres til at der kan lægges kunstgræs. Dvs. at der bl.a. skal lægges dræn. Det ligner at Furesø Kommune gerne vil slippe for denne udgift. I hvert fald har formanden for Fritidsudvalget over for mig forklaret at man gerne ser FCN gøre dette og, at det vil tage meget lang tid såfremt Furesø Kommune skal sende opgaven i offentlig udbud, men at FCN jo bare selv kunne vælge at betale for dette.
Furesø Kommune har nu behandlet sagen i over et år og har altså ikke truffet en afgørelse endnu hvorfor kvindefodbold er sendt ud af kommunen. Mit bud er, at man ønsker at FCN skal klargøre den grund som kommunen ejer og som vil blive overdraget til FBK når FCN rykker træning til Hillerød.

Samtidig spiller kommunen ud med en forhøjelse af stadionlejen – der i forvejen reelt er Danmarks højeste stadionleje – med 159% (hvilket sportsøkonomen Troels Troelsen kalder ”bestilt arbejde”) og vil ikke vedligeholde stadion tilstrækkeligt samtidig med, at man gør hvad man kan for at forhindre at FCN kan få ordentlige træningsforhold og undlader at støtte klubben på samme vis som normalen er i andre kommuner.

Man kan så diskutere om det er en kommunes opgave at støtte en privat superligaklub, hvilket jeg da også er kritisk overfor. Faktum er blot at alle andre kommuner ser superligaklubben som en reesource som man aktivt støtter, hvorfor det stille FCN dårligere at kommunen ikke vil gøre det. Furesø Kommune vil meget gerne af med stadion, hvilket man ikke kan fortænke kommunen i – men at FCN ikke ønsker at købe et dårligt vedligeholdt stadion til overpris, som blot vil belaste klubben yderligere kan man vel også forstå. Derudover skal man tage i betragtning, at FCN i forvejen reelt betaler DK’s højeste husleje.

Mit bud er, at man i Furesø Kommune i bedste fald er ligeglad med FC Nordsjælland og helst vil ud af samarbejdet og skille sig af med stadion, problemet er blot at ingen vil købe det - el. have det foræret. Der er ikke nogen opbakning til FCN (og de ca. 100 arbejdspladser) og man ser fra kommunal side FCN som en irriterende belastning som man helst vil af med.

Desværre for Furesø Kommune opførte Brixtofte jo så et møgdyrt stadion på et åndssvagt sted og kommunen hænger i den forbindelse på udgifter i forbindelse med stadion. Dem vil man helst ikke betale og man ser det ikke som sin opgave at medvirke til at FCN kan udvikle sig ved at støtte klubben (som alle andre kommuner gør) el. medvirke til at sørge for tilstrækkelige træningsfaciliteter etc. Derfor er der er meget anstrengt forhold mellem klubben og Furesø Kommune som reelt nok hellere var foruden FCN.

Derfor vælger FCN så også at flytte administration og træning til Hillerød. I den forbindelse ender det nok med at FCN vil videreudleje administrationsbygningen som almindelige kontorbygninger og kun beholde selve stadiondelen. Dermed mister Farum så også konferencecenteret.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Det giver selvfølgelig en større konkurrence om talenterne, men de vil i høj grad også nok gå efter hvor de kan få spilletid og hvor højt akademierne er rated.


Min bekymring gik på hvis konsekvensen af coronakrisen fik andre større klubber til at gøre det som FCN gør, nemlig at give spilletid til de unge og generelt opprioritere deres akademier.

Da de i forvejen er mere attraktive klubber pga. størrelse, fanbase, historie etc. så ville de true FCNs position som "klubben for de unge talenter". Jeg siger ikke at FCN dermed ville blive truet på sin eksistens men det er åbenlys at det vil give os langt mere konkurrence i kampen om talenterne og vi ville formentlig miste vores nicheposition. Man kunne også tænke sig at de store klubber i deres forsøg på at få deres ungdomssatsning hurtigt op at stå begyndte at hyre nøglepersonale blandt FCNs stab og selvom vi har mange gode folk i organisationen så er det noget som kan svække os betragteligt.

For mig er det en bekymring som overstiger de mere kortsigtede økonomiske konsekvenser.
Det er dog pt. en hypotetisk bekymring for udover Brøndby så jeg ser endnu ikke de store antræk til at gå i FCNs retning.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Fin gennemgang af forholdene vedrørende relationen mellem Furesø og FCN. Det er dog deprimerende læsning. Som vi før har snakket om så er FCN bogstavelig talt stavnsbundet til Furesø via sin afhængighed af Farum BKs licens. Det stiller FCN i en virkelig ubehagelig situation hvor de stort set ingen muligheder har i forhold til sagen omkring RTD Park.

Hvad gør FCN hvis Furesø beslutter at jævne RTD Park med jorden? Kan de gøre det?
Er det ikke noget med at den nuværende aftale er "uopsigelig"?

Jeg kan virkelig godt forstå at FCN har travlt med at komme ud af kommunen men på den anden side så undre det mig også at borgerne i Furesø ikke formår at lægge pres på magthaverne således at forholdene for FCN bliver mere tålelige.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
"Jeg er hjemsendt og i isolation pga. coronasituationen så her kommer lige et længere skriv om FCN og Furesø Kommune:"

Nu spørger jeg dumt, men arbejder du for FCN?

I øvrigt så håber jeg det går fint og at du ikke har corona :)

on-topic så tror jeg FCN er et for stort aktiv for Furesø til at de har nogen interesse i at skubbe klubben ud eller jævne stadion med jorden. Dermed sagt kan de jo godt være hårde forhandlere. Husk på at FCN nærmest fik stadion gratis pga. en vis herre :)

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
Nej, Jeg arbejder ikke for FCN.

Jeg ar alm. sæsonkortholder og alenefar. Da mine børn var helt små og blev lagt i seng hver aften ved 20-tiden blev det til tider nogle lange aftener hvor jeg bl.a. brugte tiden på fodboldnyheder. FCN blev en hobby der har taget lidt overhånd. Jeg har gennem mit arbejde adgang til en database over samtlige trykte nyheder i DK og har gennem knap 10 år læst noget i stil med 95% af alle nyheder om FCN og har efterhånden en stor viden. Her på bold.dk var der godt nok mange der skrev mærkværdige ting om FCN og jeg begyndte at smide nogle fakta ind hist og her. Jeg er ikke typen der står i bar mave bag målet, men ville gerne bidrage til fankulturen og tænkte at jeg kunne gøre det ved at starte en fantråd. Jeg har derfor siden 2014 el. noget lign. opdateret med nyheder om FCN. Jeg er derudover økonom og DJØFfer og smider derfor også lidt analyser af økonomi o.l. fra tid til anden. Inden for fodbold har jeg tidligere været hjælpetræner i fodbold og er fodbolddommer. Jeg har ikke nogen speciel adgang til klubben udover jeg dukker op til forskellige arrangementer og en enkelt gang har deltaget i en fokusgruppe samt "kender nogen der kender nogen" - FCN er jo en meget tilgængelig klub når vi er så få fans. Jeg har skrevet til FCN hvem jeg er, for at de kan kontakte mig hvis jeg kommer til at skrive noget helt vanvittigt - der er sket en gang el. to, ligesom jeg har henvendt mig et par gange og spurgt om noget. Stort set alle i FCN læser vist aktivt med herinde fra tid til anden.

Jeg er ikke syg, men der er et meget stort og kraftig udbrud af corona på mit arbejde som er lukket ned og jeg har været i nærkontakt med smittede. Lige nu er jeg ret træt af at kigge på mine fire vægge :-)

Nej, Furesø er ikke ude på at lukke klubben. Politikerne er meget bange for at blive beskyldt for at favorisere FCN efter Brixtoftes favoriseren af klubben derfor tager det lidt overhånd i med ikke at støtte klubben. Man støtter ikke klubben og er formentlig temmelig ligeglade med den og irriterede over, de udgifter og forhold der er forbundet med Farum Park. Andre steder ser man en superligaklub som et aktiv og en ressource. Det er desværre ikke tilfældet i Farum hvor det fra politisk hold ligner at man blot ser det som en irriterende udgift og et minde om Brixtofte.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Din dedikation er værdsat. Som ny "fan" har dette forum været kraftigt medvirkende til at skabe min interesse omkring FCN. Sidste sommer var FCNs kommunikationsafdeling ikke-eksisterende så dette forum + Dreamin´ podcasten var nærmest de to eneste kilder hvor jeg kunne finde viden omkring FCN. Heldigvis er kommnunikationsafdelingen genopstået men jeg synes stadigvæk at dette forum er et super sted hvor man kan fornemme hvad der rør sig i FCN og ikke mindst hvordan fans´ne føler og tænker. Twitter har også et fint FCN-fælleskab men der er det rimelig overfladisk pga af det korte format. Nå men tak for din indsats bruger "FCN" :)

PS: retfærdigvis må jeg også nævne FCNs youtube-kanal som en virkelig god materialekilde.

Det er desværre ikke tilfældet i Farum hvor det fra politisk hold ligner at man blot ser det som en irriterende udgift og et minde om Brixtofte.

Med hvad med borgerne i Farum? Er der ikke nogen som protestere over politikernes ageren? Der må vel være en del FCN-fans som også har stemmeret til de kommunale valg i Furesø?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Med hvad med borgerne i Farum? Er der ikke nogen som protestere over politikernes ageren? Der må vel være en del FCN-fans som også har stemmeret til de kommunale valg i Furesø?


Jeg tror ikke at der er så mange der er klar over problemerne - jeg var heller ikke klar over hvor galt det stod til før jeg dykkede ned i den, men havde det godt på fornemmelsen.

Det ligner for mig, at at Kommunen har erobret mediedagsordenen ved af flere omgange at melde ud at FCN er urimelige. Da FCN foreslog løsninger til parkeringssitutionen blev det jo vendt til at FCN forsøgte at tromle borgerne. Når FCN ville anlægge nye kunstgræsbaner lød det at man forurenede med mikroplast. Da FCN meldte ud om et nyt træningsanlæg i Hillerød forlød det man vendte Farum ryggen etc. Søren Kristensen har en enkelt gang været ude med et bittert læserbrev hvor han skarpt kritiserer kommunen: https://sn.dk/Debat-Furesoe/Undlad-os-gerne-i-jeres-spin-og-roegsloer-tak/artikel/917048

Ellers er det mest stille om situationen bortset fra når diverse politikere smider et lille pip om at FCN får i hoved og r.. og derudover er urimelige og kommunen jo kun er rimelige.

Jo, FCN er derudover bundet til at spille i Farum pga. Farum-licensen og jeg er da helt enig i, at det er i Farum FCN hører til. En lille kattelem er der dog. Aftalen blev omkring CHL ændret til at FCN "i videst mulige omfang" skal spille i Farum - så hvis man ikke kan spille i Farum, er der er en kattelem.

Derudover er der en uopsigelig lejekontrakt - som dog udløber til marts. Det er dog utænkeligt at man ligefrem smider FCN ud - der er ingen andre der vil have stadion. Man kan så til gengæld sætte huslejen væsentligt op, men man skal så godtgøre at det er rimeligt. Det er det man har forsøgt gennem den rapport man nu har betalt et masse penge for at få udarbejdet ud fra hvilken man mener at huslejen skal sættes op med 159% - de fleste andre kommuner reagerer ved i stedet at tegne støttesponsorater, Furesø lægger yderligere udgifter på. Rapporten kaldes jo så af sporstsøkonom Troels Troelsen for "bestilt arbejde" og EB´s sammenligning af huslejer viser jo også at den er helt hen i vejret.

Der er ingen tvivl om, at Furesø Kommune helst så FCN købe Farum Park fordi det er en underskudsforretning at eje et superligastadion - særligt når kommunen har placeret det midt i et villaområde fyldt med restriktioner på bruges så man ikke kan tjene penge på det. FCN har selvfølgelig ikke lyst til at overtage en kæmpeudgift på et dårligt vedligeholdt stadion, som man ikke må bruge og ikke tjene penge på.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

En lille kattelem er der dog. Aftalen blev omkring CHL ændret til at FCN "i videst mulige omfang" skal spille i Farum - så hvis man ikke kan spille i Farum, er der er en kattelem.


Gælder den ændring generelt ved alle slags kampe eller er det kun i forhold til CL-kampe?

Derudover er der en uopsigelig lejekontrakt - som dog udløber til marts.


Hvad sker der hvis man ikke bliver enige om en ny aftale? Det ser ud til at FCN har alt at miste og at Furesø dermed nærmest kan kræve hvad det skal være fordi de ved at FCN ikke har andre muligheder.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Gælder den ændring generelt ved alle slags kampe eller er det kun i forhold til CL-kampe?


Det er jo så det man må diskutere.

Inden tråden stikker af og man begynder at diskutere at FCN forlader Farum el. lign. er det jo en aller-allersidste løsning.

Hvad sker der hvis man ikke bliver enige om en ny aftale? Det ser ud til at FCN har alt at miste og at Furesø dermed nærmest kan kræve hvad det skal være fordi de ved at FCN ikke har andre muligheder.


Vi er ude i noget juridisk som ligger ud over mit gebet - men umiddelbart har kommunen jo fat i den lange ende. Jeg mener dog at Furesø Kommune skal retfærdiggøre en prisstrigning - hvilket de har forsøgt at gøre gennem den rapport som sportsøkonom Troels Troelsen kalder "bestilt arbejde". Det er jo også tydeligt at se, når man sammenligner med de øvrige huslejer i Superligaen. Furesø Kommune kalder det vist en "markedsbaseret husleje", hvilket det jo tydeligvis ikke er. Der kan være to muligheder - enten forsøger kommunen at skrue bissen på over for FCN, el. også er de blevet narret til at betale for en intetsigende fejlagtig rapport. Jeg hælder mest til det sidste - og tror, at det første spiller lidt ind.

Inden tråden stikke af og vi begynder at diskutere flytning af FCN, nedrivning af Farum Park etc. skal jeg opfordre til at slå koldt vand i blodet og se hvad forhandlingerne bringer frem. Jeg er ikke i tvivl om at Furesø Kommune er ude på et vildspor som de ikke rigtig kan få noget ud af.

Det kunne dog være rart med en kommune der så klubben som en ressource og samarbejdspartner istedet for blot en irriterende udgift.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(131458220804)
En forhandling foregår jo typisk på den måde at man starter med et (for) højt bud og ellers forhandler sig ned på et kompromis, det samme sker her :) Der er intet at være bekymret over. Det er fuldstændigt som en lønforhandling, der forsøger man jo også altid at presse den op på noget man formentlig ved ikke lander.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
Sådan forgår det tillayneladende ikke i andre klubber hvor man i stedet ser klubben som en ressource og ønsker at støtte klubben. FCN betaler i forvejen den højeste stadionleje i DK.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Inden tråden stikker af og man begynder at diskutere at FCN forlader Farum el. lign. er det jo en aller-allersidste løsning.


Jeg prøver at danne mig et overblik over de reelle scenarier der er i spil. Jeg får et indtryk af at FCN hviler på et meget "skrøbeligt" fundament og det bekymrer mig naturligvis.
Jeg er super begejstret for hele "FCN-projektet" og derfor også bekymret for de ting som potentielt kan begrænse det. Uvisheden omkring FCNs forhandlingsposition hjælper heller ikke på det men det er fair nok hvis du ikke ønsker at gå ind i en debat om de scenarier som en mislykket forhandling kan resultere i. Vi må se hvad tiden bringer og man kan da håbe på at klubben selv opdaterer os løbende så vi undgår fejlagtige rygtedannelser.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Ny afsnit af podcasten "Dreamin´" rammer gaden :)

Link -> https://fcndreamin.libsyn.com/dreamin-i-hillerd
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nordland1337
Dejligt at se Mathias Jensen aka den danske pirlo, folde sig ud i landsholdstrøjen. Hvis han bliver mere stabil i sine præstationer hos Brentford, kan han tage næste step. I de (få) kampe jeg har set for dem, er han enten langt over Championship eller er helt ude af kampen. Det er en ærgerligt "sygdom".
Skrevet af Afløseren
Ja, det var fedt! Især fordi han er så eminent til at læse det offensive spil så godt. I FCN slog han tit de lange, dybe afleveringer, som fuldstændig kunne splitte modstanderes forsvar ad. Jeg synes på den måde, at han minder mig om Guti, som også slog nogle fabelagtige lange afleveringer.
Det er også mit indtryk, at han er vellidt i Brentford - var det ikke ham, Thomas Frank omtalte som deres "hemmelige våben" eller var det Nørgaard?
FCN
Skrevet af ligepå
@FCN

Tak for beskrivende og god indsigt i klubbens aktuelle konflikt med kommunen.
Jeg kunne godt være nervøs for at det i sidste ende kunne ende grimt/dyrt for FCN.

Jeg tænkte på om man, i worst case eller alternativt i mangel af en løsning, evt. Lejede sig ind på Gladsaxe stadion (blot et eksempel) i en 1-2 årig periode og spillede sine superligakampe der på en dispensation - i mellemtiden blev der opført et nyt stadion i Hillerød eller Farum som man så kunne flytte ind i når det stod klart.

På den måde kunne man også lade Furesø kommune stå alene med regningen for RTD Park i den periode.

Det der med at klubben SKAL spille i Farum må da være til forhandling med DBU - Eller det er måske allerede forsøgt? Det lyder virkelig låst og ufleksibelt.

Igen - Jeg tænker blot højt - Det er nok ikke muligt :)
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
annonce
0