Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rambo92
@Nandeyanen
"Jeg kan godt forstå den kritik af FP. Han var glad og grinte efter nederlaget til FCK fordi han så en udvikling i spillet. Han var lige glad om FCN taber eller vinder. Det vigtigste for ham er at se spillerudvikling.

Jeg ved ikke hvad der sker i omklædningsrummet, men I har brug for en person der råber som Bach Bak. Jeg tænker at spillerne bliver nurset for meget.

Det kan blive et problem når spillerne skifter til udlandet og de så får kritik og bliver råbt ad hvis de ikke er vant til det.

Jeg ser alle de Superliga kampe jeg kan se og FC Nordsjælland virker mindst bedrøvet af alle hold der taber. Hvor er vinder mentaliteten?"

DET er lige præcis det samme jeg ser. Og du rammer sport on mht. det med at spillerne bliver nurset for meget!
FCN siden 2006
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg synes det er svært at sammenligne med RB Salzburg. Salzburg er også en klub der har FCKs budget i en liga hvor gennemsnitsholdene i hvert fald ikke er bedre end Superligaholdene - jeg vil endda påstå at de fleste af holdene er betydeligt dårligere.

Salzburg i Østrig er vel meget lig Ajax i Holland, dog har Ajax selvfølgelig et endnu højere budget.

Derudover har Salzburg også en rigtig pæn talent pipeline fra hele RB setupet, som jo er det FCN er ved at opbygge pt. med tilføjelsen af endnu et akademi.

De to kan altså ikke sammenlignes hvis du spørger mig.

Jeg er dog ekstremt enig i at reduceringen af hold i SL har skadet FCN massivt. FCN får reelt klart de fleste point mod holdene uden for top 6 - dem er der så kun 5 andre af nu. Det er et kæmpe problem for pointhøsten. Man taber konsekvent til FCK, FCM og BIF (Vi har vel 1 sejr mod de 3 hold i 3 sæsoners tid), og man taber i 50-75% af kampene mod de andre top 6 hold, AGF, SJE m.v.

Nu får vi så også konkurrence fra BIF om danske talenter, så at vi får et egyptisk akademi netop nu er decideret livsnødvendigt for FCN, og vel egentligt den eneste redning for hele vores setup. BIF skifter selvfølgelig strategi som vinden blæser, så man må håbe de falder tilbage til deres gamle jeg snart.

@Julio
Jeg er enig i Nandeyans vurdering af, at det bliver kritisk hvis vi ender uden for top 6 i en årrække. Der er internationale scouts der følger med i top 6. Der er derimod ikke nogen international interesse for nedrykningsklubberne. Det er klart at en enkelt sæson nede og vende i nedrykningsspillet ikke ændrer på vores internationale anseelse, men bliver det en vane, ja så forsvinder hypen og den internationale interesse også. Det er dog rigtigt at det er for tidligt at tage sorgerne på forskud hvad det angår, men risikoen er der.

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Afløseren
Selvom den efter alt at dømme kommer til at stå på bund-6 i år, så frygter jeg ikke for at de Internationale klubber vil holde sig væk fra Farum.
Jeg tror efterhånden at FCN har et godt ry for at udvikle nogle spændende spillere med stort potentiale - også selvom spillerne måske ikke slår igennem I første omgang.
FCN
Skrevet af JulioSalinas
@FG-FCN
Der er internationale scouts der følger med i top 6. Der er derimod ikke nogen international interesse for nedrykningsklubberne.


Det meste af superligaen foregår i en samlet turneringsformat og det skulle da være underligt hvis scout udelukkende fokusere på mesterskabsspillet. I så fald ville det være meget lidt fordelagtig fordi du bliver snydt for de mindre klubbers store talenter.
Iøvrigt så så vi sidste år Horsens sælge Jeppe Kjær til Ajax og Lyngby sælge Frederik Winther til bundesligaklubben FC Augsburg hvilket ikke helt understøtter jeres teori. FCN/RTD har et rigtig godt omdømme og det er ikke noget som forsvinder blot fordi vi skulle have nogle sæsoner udenfor top 6. Så jeg er uenig når man bruger et ord som "kritisk".

redigeret: ja enig afløseren ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg er så uenig i den med udlejning. Lige pt. handler det for FCN om for alt i verden at skyde spillere afsted så hurtigt som overhovedet muligt og helst i går, for så kan "den næste i rækken" som er "endnu bedre" (det udsagn lader sig vente på at blive en realitet) hurtigst muligt komme til og helst inden han fylder 18. På den måde er det skruen uden ende om hurtigst muligt at banke talenter afsted og nedbryde stammen i en uendelighed.


Du er med på, at det er FCN du holder med? og at FCN´s forretningsmodel og strategi er bygget op på spillersalg?

Udlejning skal ses som et værktøj der kan give vores yngre talenter spilletid på 1. holdet i andre professionelle setups, eventuelt i udlandet og helst i øverste division selvfølgelig. Udlejning betyder så at FCN ikke skal skynde sig for alt i verden at skyde spillere afsted for at forhindre at de står i vejen for nyt talent. Dermed kan vi holde længere på spillerne.


Der er jo en grund til at der kommer flere talenter gennem FCN. Det er ikke blot med at finde nogle og så går resten af sig selv. Det har jo i høj grad også noget at gøre med det miljø, den stab og de faciliteter der er til rådighed. Spillerne vil ikke få samme udvikling i alle mulige andre tilfældige klubber. I nogle tilfælde kan det dog være det rigtige.

I øvrigt så må FCN jo synes at modstand i lavere rækker er fint, når man nu vælger at spilde hele sin pre-season optakt på sådan modstand for vores A-trup.

Du kan jo ikke generalisere på den måde. FCN havde i denne preseason brug for at blive bedre på bolden og valgte derfor en lavere type modstand for at have mere tid på bolden og kunne udvikle den del af spillet. Følger du med omkring FCN vil du have set at FCN også forsøgte at få træningskampe mod hhv. AaB og AGF men at disse først sent i deres foløb besluttede at blive i DK og der havde FCN allerede modstanderne på plads.

Og en stikpille her, der er sat noget på spidsen: hvis jeg og andre heppede på at have superligaens bedste økonomi så kunne vi jo lige så godt gå ud og være fans af Nordea eller Mærsk og heppe på at de får et rigtigt flot overskud. Jeg er med på at man skal bygge en stamme op, og den økonomiske tankegang er jo rigtig klog for FCN, men at have en skide flot økonomi er ikke specielt spændende for fans, for på et eller andet tidspunkt må det simpelthen resultere i et sportsligt afkast også. Bevares, den metafor er formentlig elendig, men det bør snart kunne ses sportsligt at FCN har tjent over en halv milliard på salg. Derfor er det også fair at vi sætter forventninger herefter.


At tjene på, er ikke det samme som overskud. FCN´s overskud under ejerskabet af Tom Vernon udgør i alt 57,1 mio. Vel og mærke ud fra en tom kassebeholdning. FCN har altså reserver på 57,1 mio. pt. Det er ikke meget man kan øge budgettet ud fra det.

De fleste andre klubber satser, bruger flere penge end de har og bliver så reddet af kapitalstærke rigmænd i nærområdet el. kapitaltilførsler. Jeg tror ikke den opbakning findes omkring FCN. Istedet vælger man at vokse langsomt og i stedet for at banke spillerbudgetterne op smider man de fleste penge i akademiet og får i stedet bedre og bedre spillere op.

De fleste klubber lever i en økonomisk urealistisk verden hvor man må ud med hatten i hånden og reddes den ene gang efter den anden. Så er det da bedre med en forsvarlig udvikling.

Down to basic så kan i års problemer skæres ned til, at der ikke er de spillere man har forventet der skulle tage det næste skridt. Det er ikke så meget klubbens strategi den er gal med.

Jeg mangler et roadmap der tydeligt viser hvornår man påtænker at have hvad på plads for fundamentet og den generelle plan fremadrettet. Ellers er tidshorisonten udefinerbar og reelt set evig.


Den kan jeg til gengæld godt følge dig i - og jeg tror, de fleste øvrige fans ligeså. Problemet er bare at laver man en detaljeret plan, så holder den sgu ikke. Man kan ikke lægge ind i den hvad de andre hold gør og hvordan de udvikler sig. Det er sgu også svært at spå om fodboldspilleres fremtdige udvikling. I stedet bliver svaret det noget floffy "vi gør det så godt vi kan - og forventer resultaterne bliver bedre af det". Meeen - det ville nu være rart med nogle målsætninger, også selvom de ikke altid holder.

For nylig sagde Flemming P dog at han forventer at FCN spiller europæisk inden for de næste to sæsoner.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Fordi man er fan af klubben behøver man jo ikke være optimistisk omkring alt de foretager sig :)

Jeg ved i øvrigt at du er ganske enig i at klubben bør være lidt længere om at skyde spillerne afsted end tilfældet er i dag og vil være det de næste 10-15 år. Jeg er fan af klubbens strategi selv, men jeg savner efter en del år nu at se resultaterne begynde at vise sig - bl.a. udsagnet om at holde et halvt til et helt år mere på spillerne.

Og som du siger - talenterne pt. er ikke på det ventede niveau. Derfor skal man ikke forhaste sig med at skyde de etablerede spillere afsted for alt i verden. De talenter vi har nu har jo tydeligvis ikke været klar. Lige nu virker det jo til at man bare skal have de nye ind hurtigst muligt, uanset om de er klar eller ej.

Og bare lige for at slå det helt fast: Jeg er kæmpe fan af klubbens overordnede strategi og ønsker IKKE at vi gør som Brøndby OB. Derfor kan man godt ønske at se noget sportsligt afkast efterhånden som årene skrider frem. Det er selvfølgelig forventligt at det helt store leap først sker når vi får Hillerød og Egypten op at køre.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
Tilgengæld taber FC Nordsjælland mange kampe til de øverste hold. Her henter Randers, SønderjyskE osv. flere point via uafgjorte og et par enkelte sejre


Her er det jo faktisk gået bedre i år med sejre over FCM og AGF, men så er der desværre glippet et par kampe mod svagere modstandere.

Jeg kan godt forstå den kritik af FP. Han var glad og grinte efter nederlaget til FCK fordi han så en udvikling i spillet. Han var lige glad om FCN taber eller vinder. Det vigtigste for ham er at se spillerudvikling.


Det er jo fordi FCN tænker langsigtet og ikke kun i nuet. Hvis der er spillerudvikling vil holdet også præstere i fremtiden. At der så er et par bump på vejen er i den forbindelse jo ikke det vigtigste.

Jeg ved ikke hvad der sker i omklædningsrummet, men I har brug for en person der råber som Bach Bak. Jeg tænker at spillerne bliver nurset for meget.


Da jeg var i Ligarden var det fedt at kunne lægge hjernen til side og bare gøre hvad der blev sagt. Straffen kom prompte og med det samme når man ikke gjorde nok. Det er sådan lidt at komme tilbage til kuvøsen hvor der er en der tager sig af alting og tænker for en. Det kan godt være meget fedt. I FCN tror man dog på, at man får bedre spillere ved at have 11 på banen der selv kan tænke og i samarbejde træffe beslutninger frem for en el. anden skrigeballon på sidelinien der dirigerer sine marionetter rundt som skakbrikker. 11 hjerner tænker bedre end en. Men det er da til tider fedt at kunne lægge hjernen til side og undgå at tænke selv. I FCN gør man i stedet det at man gennemgår de forskellige situationer individuelt med hver enkelt spiller og får spilleren til selv at reflektere hvad man burde gøre en anden gang. Jeg er tilhænger af sidstenævnte og har aldrig udviklet mig af at blive råbt af.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg ved i øvrigt at du er ganske enig i at klubben bør være lidt længere om at skyde spillerne afsted end tilfældet er i dag og vil være det de næste 10-15 år. Jeg er fan af klubbens strategi selv, men jeg savner efter en del år nu at se resultaterne begynde at vise sig - bl.a. udsagnet om at holde et halvt til et helt år mere på spillerne.


Ja, jeg kunne godt tænke mig at se spillerne ½-1 år mere i FCN. Jeg tror også at man kunne holde ½ år mere på dem hvis man kunne lokke med europæiske kampe. Det ville være et bedre udstillingsvindue og give kampe på det niveau som spillerne kunne forvente at blive solgt til. Det ville give dem mere i bagagen og forberede dem bedre på det niveau de ville komme til.

På den anden side - en Kudus skal sgu´ ikke rende rundt i Superligaen, lige meget om han kan få europæiske kampe ved siden af. Der er enkelte spillere man bliver nød til at skyde af. Kamaldeen er formentlig af samme kaliber. Jeg ville dog gerne have set Damsgaard ½ år mere i klubben samtidig med at man fik europæiske kampe.

Og som du siger - talenterne pt. er ikke på det ventede niveau. Derfor skal man ikke forhaste sig med at skyde de etablerede spillere afsted for alt i verden. De talenter vi har nu har jo tydeligvis ikke været klar. Lige nu virker det jo til at man bare skal have de nye ind hurtigst muligt, uanset om de er klar eller ej.


Man har jo sagt det samme hvert år. Hvor skal målene komme fra? FCN er blevet dømt til nedrykning år efter år, men alligevel er der poppet nye spillere op.

I år er det dog gået galt. Blandt Antman, Kofoed, Abu Francis, Tochi, Bredahl, Diomande, Atanga, Sadiq er der ikke nogle der har taget det kæmpeskridt der normalt er 1-2 der normalt der gør. Klubben har taget fejl - til gengæld er det første gang det sker og mon ikke en del af dem kommer i foråret el. til næste år? Til gengæld lider vi under det i år. Jeg har til gengæld ret meget fidus til, at Victor Jensen vil få en del af dem til at blomstre og det bliver bedre i foråret.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Analyse af kampen

En FCN-fan har lavet denne meget grundige illustrerede analyse af BIF´s mål: https://twitter.com/kasperpeders/status/1357971310576619521

Desuden har Tap-in en analyse af Expected Goals. Ifølge den burde FCN have vundet.

Så er der altid analytiker Frederik Birks grundige analyse i detaljen: https://fcn.dk/2021/02/birks-analyse-staerkt-presspil-og-fin-kontrol-men-vi-profiterer-for-lidt/

Ikke at forglemme Flemming P´s kommentarer efter kampen: https://fcn.dk/2021/02/flemming-p-det-er-pisse-aergerligt/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
I år er det dog gået galt. Blandt Antman, Kofoed, Abu Francis, Tochi, Bredahl, Diomande, Atanga, Sadiq er der ikke nogle der har taget det kæmpeskridt der normalt er 1-2 der normalt der gør.


Jeg vil sige at der er to som har taget store skridt i Diomande og Vindahl. Derudover har Kamaldeen også meldt sin ankomst men ham tæller vi måske ikke med da han allerede viste en del potentiale i foråret?

Jeg tænker egentlig at problemet ligger i at at der generelt i truppen er mange som tager "musseskridt" hvor vi godt kunne have forventet en mere moderat udvikling.
Ok, vi skal også lige huske at der have været noget "corona" ind over og så er 20/21 heller ikke helt slut endnu så vi kan vel ikke helt afskrive dem endnu.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Tipsbladets analyse af spillerbudget - januar 2021

Tipsbladet er ude med deres store halvårlige analyse af spillerbudgetter. Efter at have fulgt spillerbudgetter gennem mere end 10 år vurderer jeg Tipsbladets estimater som meget troværdige omend der er et element af skøn i dem. EB kommer en gang imellem også med bud på spillerbudgetter, men de virker mere gættende og medtager ikke udgifter til transfers. Derudover er der alle mulige "eksperter" på diverse sociale medier der kommer med mere el. mindre brugelige gæt. En meget præcis kilde er Steen Houman, men har arbejder med samlede personaleomkostninger og ikke kun spillerbudgetter.

Tipsbladet har på det seneste været ude med nogle dommedagsprofetier af transfermarkedet som man frygter vil tæt på kollapse i den kommende tid. Dette primært pga. en trickle-down effekt hvor de store klubber ikke har økonomien til de store spillerkøb vil smitte af nedad i ligaerne som dermed ikke får indtægter til fremtidige køb, som følge af svigtende salg. Et ubehageligt perspektiv for FCN der har de primære indtægter gennem spillersalg.

Ser man på det samlede transferbudget i Superligaen over den seneste 12 år (siden finanskrisen) er der noget der kan tyde på, at Tipsbladet har ret. Faldet i år er større end under finanskrisen. Nedenstående tal er i mio. Jeg skal beklage, at det ikke kan opstilles mere overskueligt på bold.dk

Vintervindue Køb salg
2009 73 mio 112
2010 38,5 81,7
2011 8,6 52,4
2012 15,2 50,1
2013 5,5 34,8
2014 39,7 40,0
2015 34,7 51,5
2016 34,3 108,4
2017 35,8 56,5
2018 41,2 195,8
2019 61,6 45,2
2020 47,7 90,9
2021 12,8 23,6

Ser man på de enkelte klubbers spillerbudgetter kan de ses nedenstående (igen desværre lettere uoverskueligt). Jeg har samlet tal ind fra de seneste mange år og tilføjer dem til tallene fra i år.

Klub Jan 2021 Sep 20 Jan 20 Sep 19 Feb 19 17/18 16/17 15/16 14/15 13/14 12/13 11/12 10/11 9/10 8/9
FCK 165 155 165 160 135 127 117 102 112 92 ? 102 110 125 125
FCM 120 115 105 95 83 72 67 63 42 32 ? 32 32 37 37
BIF 65 70 85 95 85 75 76 95 95 72 ? 57 62 67 67
AGF 43 42 39 44 41 41 40 32 27 ? 25 22 27 27
AaB 42 42 40 38 38 32 30 27 24 22 ? 32 32 37 27
OB 40 40 38 36 32 31 30 37 42 52 ? 65 47 47 42
FCN 35 35 35 34 30 27 29 42 42 42 ? 19 19 21 21
EFB - - 29 25 23 - 33 34 29 24 ?
SJE 30 29 28 25 23 20 19 18 16 16 ? 11 17 17 15
RFC 27 28 28 28 26 29 28 29 32 32 ? 25 32 27
VB 27 25 22
ACH 19 20 23 25 22 12 11 - - _ ? 22
LYN 18 18 18 15 - ?
SIF - - 17 15 - 19 16 - 15 - ? 22 20 21 ?
HOB - - 14 15 14 13 - - 9 - ?

Specifikt for i år nævnes det, at Rygaard er forsvundet, hvilket har betydet en besparelse. Jeg har selv tidligere anslået at Rygaard havde en månedsløn på ca. kr. 150.000 pr måned.

Værd at bemærke i spillerbudgetterne er at FCM har skruet voldsomt op over de seneste år. At SJE har skruet 50% op over de seneste tre år. Desuden har BIF skruet voldsomt ned.

Når man udregner spillerbudgettet ser man på løn til såvel spillere som trænere. Spillerbudgettet er inkl. løn, bonusser og afskrivning på transfers samt sign-on fees. Tipsbladet opstiller et eksempel. SJE har købt Emil Holm til en pris på 2 mio. Man antager at han får en løn på 2 mio. årligt. oven i dette lægges afskrivning på trasnfersummen hvor kontrakten løber til sommer 2025. Dermed belaster han spillerbudgettet med 1,44 mio. årligt.

Man kunne anføre at man burde medtage udgifter til akademier i forbindelse med spillerbudgetterne. Her oplyste FCN for ca. tre år siden at man brugte 37 mio. (hvilket formentlig er øget i størrelsesordenen 10 mio.) FCK brugte dengang ca. 15 mio, FCM tilsvarende og BIF ca. 10-12 mio. De øvrige hold væsentligt mindre. Senere har bl.a. AaB skruet voldsomt op for akademidelen (men ligger formentlig stadig pænt under 10 mio.) Derudover ser man at næsten alle klubber skruer op for akademierne.

Man kunne også vælge at se på de samlede personaleomkostninger, hvilket Steen Houman har gjort på flg. link: https://steenhouman.com/2020/12/28/fodbold-status-pa-superligaen-sammenhaeng-mellem-okonomi-og-placering/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nordland1337
@FC Nordsjælland

Tusind tak! Fantastisk indlæg.

En ting jeg hæfter mig ved, er Rygaards lønestimat? Kan de virkelig passe?

Ift. til det kendskab jeg havde i løbet af mesterskabsårene (uden det er noget jeg VED) så lyder det vanvittig højt.

Det kan da tyde på at klubben har rykket sig, hvilket er godt! Og måske er jeg bare ude af sync. Men jeg havde helt alvorligt regne med at Rygaards løn, lå på en tredjedel. Så forstår jeg da slet ikke, at han havde så tralvt med at komme til Polen, hvis 150.000 om måneden passer.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
FCN 35 35 35 34 30 27 29 42 42 42 ? 19 19 21 21

Radikal nedgang i lønudgifterne for ca. 5 år siden?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af riou123
Var det ikke også omkring der Vernon købte klubben. Ved ikke om det har noget med det at gøre.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg tænker at man har gået over til en ny metode at opgøre udgifter på. Ja nok i forbindelse med ejerskifte.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN 35 35 35 34 30 27 29 42 42 42 ? 19 19 21 21

Radikal nedgang i lønudgifterne for ca. 5 år siden?


FCN skruede en del op for budgetterne efter mesterskabssæsonen. Der var en del spillere der pudselig blev væsentlig mere værd. Samtidig hentede man ekstra spillere ind. Så fra et spillebudget på ca. 19 mio. i mesterskabssæsonen steg det til 42 mio frem til og med januar 16. Det var rigtig nok herfra, at spillerbudgettet begyndte at falde.

Det var dog en strategi man allerede havde slået ind på tidliger. AKP havde søsat en strategi der meget ligner den der findes i dag, men kun med ét akademi. Derudover havde man en del transfers ind. Man havde dog allerede besluttet at udgifterne skulle skæres ned, men for at give Olafur Kristjansson de bedste muligheder havde man dog valgt at beholde nogle dyre spillere lidt længere end egentlig planlagt.

I januar 16 valgte man at beholde næsten alle spillere. Samtidig gik klubben fra en 6. plads inden overtagelsen til en 9. plads med Hjulmand som ny træner. Man brugte et halvår på at vurdere hvilke spiller der skulle fortsætte i det nye FCN under Tom Vernon og skilte sig herefter af med en del spillere i sommertransfervinduet 16.

Blandt spillere der forsvandt var bl.a. Gudmundur Thorarinsson, Ramon, Moberg Karlsson, Joshua John, Emre Mor, Martin Vingaard, David Jensen, Oliver Thycosen. Ramon, Moberg Karlsson, Joshua John havde alle meget høje lønninger og belastede desuden spillerbudgettet gennem afskrivninger på høje transfers. John og Karlsson var købt for ca. 4 mio. Ramon for omkring 3. Der var rygter om at John havde en løn på 300.000 om måneden (hvilket jeg dog anser som urealistisk), men de var alle højt lønnede og belastede velsagtens budgettet med i alt 9 mio. årligt (inkl. afskrivning på transfers) hvilket forklarer det meste af nedgangen. Vingaard var desuden også højt lønnet. Samtidig begyndte langt flere spillere at være ungdomsspillere til væsentligt lavere lønninger.

Det var dog en strategi som allerede var besluttet og begyndt implementeret under AKP. Dog supplerede man op med transfers, men klubben gav samtidig i de to sidste år under AKP et årligt underskud på omkring 10 mio. årligt.

Jeg tænker at man har gået over til en ny metode at opgøre udgifter på. Ja nok i forbindelse med ejerskifte.


Nej der er tale om at spillere med høje lønninger der havde været købt ind med forholdsvist dyre transfers, hvilket belaster spillerbudgettet i form at afskrivninger blev skippet videre. Derudover at langt flere spillere var ungdomsspillere på langt billigere kontrakter - mange af dem helt ned til ca. 25.000 pr. måned (hvilket er en standard DBU-ungdomskontrakt). Der var på et tidspunkt kun en håndfuld spillere til "normalt dyre kontrakter" i klubben.

Lidt pudsigt voksede de samlede personaleudgifter i klubben dog efter Tom Vernons overtagelse. Dette er primært gået til langt flere ansatte i staben, trænere på akademiet etc. Udgifter til kvindeholdet har også betydet flere lønudgifter. De totale lønudgifter i FCN er de 4. højeste i Superligaen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Optakt til dagens kamp

Tipsbladet med den sædvanlige grundige optakt: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/optakt-fc-nordsjaelland-ob-12

Assistenttræner Frank Hjortebjerg fortæller hvordan FCN vil gribe kampen an: https://fcn.dk/2021/02/podcast-hjortebjergs-optakt-vs-ob-vi-kommer-til-at-have-bolden-mere-end-ob/

OB´s syn på kampen: https://www.ob.dk/nyhedsarkiv/vi-har-noget-vi-skal-ud-og-revanchere/
og https://www.ob.dk/nyhedsarkiv/tverskov-om-fcn-en-mulighed-for-at-starte-en-stime/

En tråd om spilforslag til FCN - OB: https://www.betxpert.com/forum/spilforslag/fc-nordsjaelland-ob-17

OB mangler begge backs - Jørgen Skjelvik og Ryan Johnson Laursen. Derudover er Max Fenger og Sayouba Mande skadede. Desuden er Sabbi ude med karantæne.

Odds hedder: 2,65 - 3,50 - 2,60. Personligt er jeg ret sikker på FCN i denne kamp.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Digital Matchday Experience

Ligesom sidste kamp så Beta-tester FCN igen det nye tiltag som de kalder Digitale Matchday Experience....som jeg fremover vil kalde DME ;)

Showet er sat til at starter 12:45

Link til DME->
https://www.youtube.com/watch?v=dNZiBtjC0So&ab_channel=FCNordsj%C3%A6lland
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Rambo92
Stærk opstilling i dag! Håber det bliver den fremadrettet konstellation på midten og i angrebet. Jeg tror minimum på 1 mål for Victor Jensen i dag.

Forza FCN!
FCN siden 2006
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jensen starter vel som offensiv midt/Angriber, Schelderup og Kofod som CM og Jaxe som DM. Det ser fornuftigt ud. Det ligner at man altså spiller med den her diamant jeg egentligt foreslog forleden ;) Dog med Jaxe og ikke Tochi som DM.

OB er som sagt ligegyldigheden selv, men jeg er bestemt ikke sikker på en sejr, selvom vi mand til mand teoretisk er betydeligt bedre på velsagtens alle positioner.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
annonce
0