Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JMM
Amon er nu bagerst i køen. Med Sadiq, Atanga, Chukwuani, Dams og Godsway i spil til kanterne ser det svært ud for ham.

Herligt med en sejr idag mod Guld Glen. SJE er gode hjemme, og jeg forventede en meget tæt kamp med fight. Og at vi minimum ville lukke 2 ind. Chancerne var så også til det, men SJE formåede ikke at udnytte dem. Det gjorde Damsgaard dog, for helvede hvor er det fortjent at han spiller en stor kamp idag og scorer 2. Det første mål kanoneret ind med flot sparketeknik, og nummer to viser han glimrende fodboldintelligens og tager løbet kort efter at bolden har forladt Rygaards fod til Atanga. Da backen ser det er det for sent. Atanga spiller en halvleg på det jævne, men stopper op og laver TO assists på fem minutter. Rygaard spillede også en god kamp, han laver altså nogle gode ting, bryder kæderne og laver afgørende afleveringer.

MEN hvor er vores nordmand skidt pt. Ulrik Jenssen har IKKE niveauet til FCN. Han ser skidt ud ved målet hvor han bliver overspillet, og han kommer på mellemhånd i mange situationer. Fodboldintelligensen er simpelthen ikke god nok, der er stadig for mange børnesygdomme i ham.
Skrevet af JulioSalinas
Stadig ingen Amon :(


Det er et luksus problem at vi simpelthen har så mange gode fløje efterhånden.
Hvis vi taler venstre fløj så ser det ud til at rotationen er Damsgaard/Sadiq med Amon som det 3. valg. Jeg tror Flemming P foretrækker at have en spillende wing (Damsgaard) og en hurtig wing (Atanga/Sadiq). Atanga har bidt sig fast på højre kanten så Amons udsigter er vel ikke så gode lige pt. Selvfølgelig kan han få chancen hvis han feks. viser sig godt frem til træning og i reservekampene ellers er det vel kun hvis der kommer skader ol. at han får chancen.

Endnu værre ser det ud for Godsway Donyoh. Skal vi gætte på at han er på vej væk?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Donyoh sad senest på bænken mod Vendsyssel og AGF. Han fik et indhop mod Lyngby. Han er bare længere tilbage i køen eftersom andre har budt sig til, og Flemming P er konsekvent. Han skal op i gear, præcis som Rygaard efter en tid på bænken.
Skrevet af Rambo92
Lækker sejr i går! Vi har virkelig en stærk trup efterhånden. Francis og Tochi går ind fra bænken, og får sat deres aftryk, samt Mumin som faktisk virkede rigtigt sikker i sine pasninger. Hvis vi tager skarpheden med videre, så skal dette nok blive en god sæson.

Spændende at høre i optakten, at Flemming er begyndt at læse med her på siden.
FCN siden 2006
Skrevet af JMM
Spændende at høre i optakten, at Flemming er begyndt at læse med her på siden.


Mange fra klubben læser med. Det er ikke nyt, men det er positivt at de lader til at lytte en smule. Super fedt.Skrevet af RasmusGunnar
Vi fik en sejr. Det var virkelig dejligt. To i træk på udebane, hvis vi tager Vendsyssel-kampen med. Der er mulighed for hattrick mod OB og får vi en sejr der, så tipper det i den grad til vores fordel, da vi begynder at sejre på udebane også. OB bliver dog en meget svær opgave og de spiller bedre end deres resultater viser, synes jeg.

Ser vi på kampen i går, så vipper den også på en knivsæg. Med lidt utur kunne SønderjyskE have fået et par mål mere. Vi var overordentligt heldige i går føler jeg.
Som de seneste mange kampe har vi i perioder spillet meget flot. Vi skaber også chancerne, men mangler i den grad en der kan prikke dem ind. Heldigvis for os har Damsgaard fundet målformen. Det må give ham lidt gejst og tro på tingene.
Desværre gør vi som i de fleste andre kampe - Lukker modstanderne tilbage i kampen. Vi får en meget flot mål og bliver så bange for at spille. I hvert fald kommer der megen usikkerhed på holdet. Der kan det hurtigt tippe til modstandernes fordel, hvis ikke vi får stoppet den tendens.

Kunne forstå at det var et samtaleemne i pausen. Det med at tro på sig selv og sine medspillere. Turde tage løbene og turde spille bolden.
Der sker jo det modsatte hvor man burde opbygge momentum, trækker man sig.

Og igen er det for nemt at score på os. En stikning ned imellem vores midterforsvar, hvor man spadserer igennem, er bare ikke godt nok. Vi var meget heldige med det underkendte mål og så var der bare flere gange, hvor man kommer for nemt til afslutning imod os.

Det er vanvittigt tæt i superligaen, men hvis vi vil bide os fast i top seks, så skal vi have point på udebane i næste kamp. En sejr vil være perfekt, så vi får udebanekomplekset væk, får to sejrer i træk og begge dele vil skabe den stabilitet der har manglet lidt.

Jeg har en følelse af at det her hold kan gå langt, hvis de får den fornødne selvtillid. De perioder hvor man føler at alt går ind og ingen kan score mod en, gir en gejst og ro på bolden der vinder fodboldkampe.
Skrevet af JulioSalinas
Spændende at høre i optakten, at Flemming er begyndt at læse med her på siden.


Måske et lidt underligt spørgsmål men er der nogen som har et link eller noget til optakten? :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
U17 Ligaen, lørdag den 19/10-19

Aab U17 vs FCN U17 4-0

Der foreligger et kampreferat lavet af Aab -> https://aabsport.dk/nyheder/2019/oktober/staerk-storsejr-i-u17-ligaen-over-fc-nordsjaelland/

Link til DBU kampfakta -> https://www.dbu.dk/resultater/kamp/910508_304847/kampfakta
Link til U17 Ligaen, stilling -> https://www.bold.dk/fodbold/danmark/u17-ligaen/

Det går lidt op og ned for U17 knægtene og i weekenden måtte de sande endnu et nederlag til Aab som ellers lå forholdsvis langt nede i tabellen. Jeg har desværre ikke set kampen men ud fra kampfakta kan jeg se at vi spillede uden vores helt store stjerne Bredahl som også ifølge FCNs hjemmeside er rykket op til U19. Derudover er det bemærkelsesværdigt at Jakob Gaardsøe blev dobbelt målscorer for Aab. (det skulle vel ikke være familie?)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Måske et lidt underligt spørgsmål men er der nogen som har et link eller noget til optakten? :)


Det er stadig tilgængeligt på Viaplay.dk, så måske du kan låne et password. Flemming P fortæller at han synes at der er mange interessante spørgsmål og en fodboldintelligens i tråden som han følger med i. Det er måske derfor jeg har fået en føler om jeg ville være med til at flytte tråden til et andet Forum - f.eks. Nordsjælland Dreamin - hvor der også kunne diskuteres videre på Dreamins udsendelser.

Personligt ville jeg dog nok finde det mere interessant at få noget fodbolddebat ind på Wild Tigers hjemmeside for på den måde at styrke fanklubben. Såfremt FCN skulle kunne deltage i tråden, skal det dog måske være et andet sted -f.eks. Dreamin.

Lige pt. Synes jeg dog at det er svært nok at følge med i FCN generelt, efter at FCN er holdt op med at kommunikere fodbold udover i twitterformat og drosler lige pt. lidt ned på min FCN-aktivitet der er kommet til at fylde lidt for meget.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg kan godt følge ideen om at FCN fans skal have et "online hjem" som kunne være et samlingspunkt for diverse aktiviteter. Som altid når der er mennesker involveret så er der sikkert delte meninger om hvordan sådan et "hjem" skal se ud og hvem der skal stå med det overordnede ansvar. Det er måske nemmere at man bare bygger hjemmet og så lade folk flytte ind hvis de har lyst. "Nordsjælland Dreamin´" ville være en god kandidat og det kunne "Wild Tigers" også være. I sidste ende handler det vel om at hjemmesiden har et godt forum og at de/den ansvarlige er forholdsvis engageret og imødekommende.
Det er iøvrigt ingen kritik af bold.dk´s forum og hjemmeside som er ganske glimrende og på så vis også er et godt samlingspunkt for fans på tværs af klubberne.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Apropos optakten til kampen ude mod SønderJyske så fandt jeg dette lille klip med Flemming P hvor han kommenterer på det at være en klub med få fans. (adblocker skal slås fra for at se det)

https://www.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/superligatraener-delte-fernet-branca-ud-til-fansene
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Statistikker er jo en herlig håndgribelig ting og som Storm P. sagde:

”Statistikker er som lygtepæle, ikke særlig oplysende men gode at støtte sig opad.”

Efter 13 kampe er der 6 point mellem nummer 3 og nummer 10.
Vi har spillet godt til tider og ikke helt fået udnyttet de mange gode chancer vi har fået skabt. Jeg har tidligere påpeget at vi mangler en decideret target-man der var garant for mål i hver/hver anden kamp. Om det er en decideret 9’er eller en falsk betyder i min optik ikke så meget. Marcondes, Ingvartsen og Skov Olsen er alle bud på forskellige pladser der formår at prikke bolden ind på et stabilt niveau. Den type har vi manglet.

Dog må vi alligevel konstatere at vi har scoret 24 mål, hvilket kun er matchet eller overgået af FCK og Brøndby. Det som i denne sæson har været positivt er at flere spillere byder sig til i forhold til målscoringen. Noget der i sidste sæson var lagt mere over på Skov Olsen alene.
Det fede er at vi kunne have scoret endnu flere med lidt mere coolness.

Når vi så alligevel ligger hvor vi ligger, på en kedelig 7. plads, så skyldes det, i min verden to ting.

Stabilitet i forsvaret
Kun 4 hold har lukket flere mål ind end os og vi har lukket 4 gange så mange mål ind som FC Midtjylland.
Flemming har tidligere forklaret det hullede forsvar med at vi spiller med mere risiko og det er jo også en del af forklaringen.
Dog må vi bare konstatere at det er alt alt for nemt at score imod os. Kun 3 gange er vi gået fra banen med et clean sheet.
Vi kan ikke forvente at vores offensiv bliver så meget beder at vi scorer 3-4 mål hver eneste gang vi spiller, så derfor er forsvarsspillet nød til at blive en prioritering.
Vi skal heller ikke glemme at vi til tider har været lidt heldige at modstanderen ikke har haft den fornødne kvalitet til at putte nogle af de mange chancer ind som bliver skabt imod os.
Det er i forsvaret vi kan vinde flere fodboldkampe, eller blot trække uafgjort.
Kunne vi bare forhindre hver 4. mål ville vi ligge lunt til i top seks, og måske endda blande os i top tre.

Udfald i kampene
Dette hænger lidt sammen med ovenstående. Udfaldene sker på baggrund af usikkerhed. Der er perioder i kampene hvor vi bliver usikre og stopper med at spille vores spil. Den sikkerhed skal komme bagfra, så man ikke frygter en hurtig udligning eller at kampene kan blive vendt på hovedet på 10 min. Får vi stabilitet i de bagerste rækker, vil den usikkerhed sikkert også forsvinde og vi vil kontrollere kampene bedre i alle 90 minutter.

Og så vil jeg igen flage den manglende kommunikation fra klubbens side. Måske er det mere klart internt i organisationen, men hvor står vi i forhold til målsætninger. Hvilke forventninger er der til denne sæson. Noget der også må give spillerne en ide om hvad de kan forvente, så man ikke bare føler sig som en ung knægt i en udviklingsklub, der blot venter på at blive skudt afsted.
Skrevet af ligepå
Stabilitet i forsvaret
Kun 4 hold har lukket flere mål ind end os og vi har lukket 4 gange så mange mål ind som FC Midtjylland.
Flemming har tidligere forklaret det hullede forsvar med at vi spiller med mere risiko og det er jo også en del af forklaringen.


Jeg synes bare ikke rigtigt at den holder helt vand længere. Risikoen i vores spil, ligger jo i at vi gerne vil spille bolden kort ud fra målmand/centerbacks. Samtidig med at vi står højt, især i den første halvdel af kampen da vi investerer i det høje pres - Der kræver det at bagkæden skubber med op for at holde kæderne samlet.

Men mange - Eller for mange - af de mål der bliver scoret i mod os er i perioder hvor vi melder os ud af kampen og bliver presset i bund ude foran eget felt. Kluddermål, hovedstød, standardsituation ol.

Det kan man kun dæmme op for med benhårdt forsvarsspil med stort F - Det har altså ikke noget at gøre med spillestilen i mange af de her situationer. Det handler mere om at vores forsvarsspillere ikke er gode nok til at forsvare.

Men sådan har det altid været - Der går altid 50+ mål ind imod os uanset om vi bliver nummer 3 eller nummer 9 - Det er, eller burde være, en klar prioritering. Og lige nu ved jeg ikke hvem fra u-holdene der skal gå ind og være den næste Nelsson. Man glemmer at selv da det hed Maxsø og Gregor, der fløj boldene også ind om ørene på os.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Dreamin'
Det er rigtigt, at vi godt kunne tænke os (i samarbejde med wild tigers), at facilitere nogle af de her gode samtaler på en ny platform som vi som fans selv styrer. Og så kan vi jo i den forbindelse hjælpe med dækning af u-bold og andet som vi ikke føler får nok opmærksomhed. Jeg har i hvert fald undersøgt mulighederne for streaming, referater mv.
Vi kommer til at indkalde til et dialogmøde om det her engang i november. Håber i kunne have lyst til at være med til at lave en fanplatform ala de har det i Brøndby og FCK.
Skrevet af Dreamin'
OG så har vi forsvarsfokus imorgen i Dreamin´s fanpanel. Vi har bl.a. Kris Stadsgaard på besøg.
Så hvis i har lyst til at give input eller skyde spørgsmål, så er det bare at komme med dem nu :)
Skrevet af JulioSalinas
@ligepåbruger

Men mange - Eller for mange - af de mål der bliver scoret i mod os er i perioder hvor vi melder os ud af kampen og bliver presset i bund ude foran eget felt. Kluddermål, hovedstød, standardsituation ol.


Det er også noget af det jeg har været inde på i tidligere indlæg. Vores styrke er at være på bolden. I de perioder hvor vi for ofte risikerer de hurtige kontrabolde og mister mange af dem så mister vi også spillet og giver modstanderne mulighed for at teste vores forsvarsspil som ikke er vores styrke. Som du rigtig nok siger så er dødbolde, indlæg og såkaldt duelspil generelt ikke vores styrke så jeg vil mene at vi skal være meget påpasselige med vores omstillingsspil. Hellere flytte spillet langsomt men sikkert op på modstandernes halvdel hvor vi sagtens kan skabe chancer alligevel. Det har også den fordel at når vi så mister bolden langt op på modstanderens halvdel så kan vi lave et effektivt genpres hvor modstanderen virkelig risikerer noget i tilfælde at vi generobrer bolden. Når vi styrer spillet i længere perioder har det også den ekstra bonus at vores modstandere mentalt bliver udfordret og dermed har en tendes til at spille dårligere og modsat at vores egen selvtillid stiger da vi styrer spillet.
Jeg tror det er vigtigt at vi først og fremmest har fokus på at styre spillet. Chancerne skal nok komme og hvis der opstår en mulighed som kræver en meget svær aflevering så skal vi vente og hellere køre bolden rundt en ekstra gang velvidende at sålænge spillet foregår på vores præmisser så "vinder vi". Jeg ved godt at vi har hurtige spillere og det kan derfor være meget fristende at spille en lang bold og det er måske den fristelse vi skal have analysere på for det er også sådanne afleveringer som kan være med til at lukke vores modstandere ind i kampen.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Hellere flytte spillet langsomt men sikkert op på modstandernes halvdel hvor vi sagtens kan skabe chancer alligevel. Det har også den fordel at når vi så mister bolden langt op på modstanderens halvdel så kan vi lave et effektivt genpres hvor modstanderen virkelig risikerer noget i tilfælde at vi generobrer bolden


Det kræver et genpres af typen som Guardiola og City praktiserer, hvilket sjældent set for et superliga hold. Måske lige da BIF peakede under Zorniger.
Vores pres er langt fra særlig effektivt, og modstanderen kan ofte spille i mellemrum eller centralt hvor enten Tofod eller Jaxe ikke er tæt nok på modstanderen - eller hvor stopperne følger Særlig Tofod har jeg set ofte stå lidt for langt fra sin markering. Nuvel.

Jeg mener at vi har for mange børnefejl i det forsvar. Kian Hansen effekten har ikke indfundet sig endnu, og Ulrik Jenssen bliver VED med at lave dumme personlige fejl, og som flere herinde mener jeg det ikke er blevet bedre.
Skrevet af JulioSalinas
@JMM
Jeg mener at vi har for mange børnefejl i det forsvar. Kian Hansen effekten har ikke indfundet sig endnu, og Ulrik Jenssen bliver VED med at lave dumme personlige fejl, og som flere herinde mener jeg det ikke er blevet bedre.


Når vi spiller på vores styrker skaber vi en kamp hvor vi laver forholdsvis færre fejl. Spillet skal helst foregå i den anden ende så vi undgår dødbolde og duelspil i vores boks. Derfor er det helt vitalt at vi forstår vigtigheden i at holde på bolden og spille "sikre" afleveringer (småspil). Vi gør det jo allerede i lange perioder hvor vores spil ser fantastisk ud og så oplever vi desværre også at vi pludseligt spiller for direkte, måske ubevidst. Det betyder at vi mister en masse bolde hvilket gør at spillet bliver rykket hen på vores halvdel og det er der hvor vi ser usikre ud. Det gør så også at modstanderne igen får troen på at de kan komme tilbage i kampen og så bliver det en ond spiral.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
13. Spillerunde, rundens hold

Damsgaard, Atanga og Kudus er blevet valgt til rundens hold.
Her er det komplette rundens hold:

Jacob Rinne, AaB

Guillermo Varela, FC København
Malte Kiilerich, AC Horsens
Anthony Jung, Brøndby

Isaac Atanga, FC Nordjsælland
Mohammed Kudus, FC Nordsjælland
Dominik Kaiser, Brøndby
Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland

Ronnie Schwartz, Silkeborg IF
Kamil Wilczek, Brøndby
Michael Santos, FC København

FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Derfor er det helt vitalt at vi forstår vigtigheden i at holde på bolden og spille "sikre" afleveringer (småspil). Vi gør det jo allerede i lange perioder hvor vores spil ser fantastisk ud og så oplever vi desværre også at vi pludseligt spiller for direkte, måske ubevidst.


Formålsløs boldmassage uden retning og formål er jeg stærkt imod - vi så det i perioder under de tidligere trænere, hvor vi formåede at spille mange minutter uden at skabe én chance. Tilgengæld fløj kasserne stadig ind modsat.

Det skal ALDRIG være et forsvar at have bolden, det skal altid være målet at score, og jeg syntes egentlig at det direkte spil klæder os, og de typer vi aktuelt har på holdet. Glem ikke hvor mange af f.eks. Skov Olsens mål der kom ud af en 1 mod 1 situation, hvor han straffede et forsvar i ubalance - netop i omstillingsituationer.
Ja, vi spiller med risiko, men FLemming har også gjort os mere direkte. Måske endda mere direkte end Hjulmand. Ligemeget hvad, så er det ikke en undskyldning for at lave håbløse personlige fejl i forsvaret.
annonce
0