Snak

Mere indhold efter annoncen
Der bliver skrevet at der bruges to akademier for at sikre sig flere talenter, kunne man forestille sig at man startede endnu et akademi op , i et andet land/anden region?

for at sikre sig endnu flere talenter. Jeg tænker at det brasilianske marked også kunne være spændende, evt et andet sydamerikansk land ?

eller evt at man starter noget op i Asien?

et land som er up and coming i forhold til fodbolden, er Filippinerne. Dernede er basket det helt store, men der er begyndt at komme en stigende interesse for fodbold i landet. Der er flere forskellige academies dernede , startet af større internationale klubber.. Men hvis man brugte right to dream modellen i landet, kunne det virkelig rykke noget(men det kunne det sikkert i mange lande)
Men vigtigst af alt vil jeg jo gerne vide, om i ville bruge et sådant forum :)
Stolt Københavnsk FCN-fan
@Puting

Der har tidligere været snak om at der skulle åbnes flere akademier rundt om i verden. Asien og Sydamerika har været nævnt tidligere. Jeg mener at Jenner (FC Nordsjælland) kom med et bud på, at der skulle åbnes et akademi i Egypten. Hvis jeg ikke husker meget galt havde det vist nok en sammenhæng med en sponsoraftale eller lignende.

Det er dog ikke gratis at etablere nye akademier. Så vidt jeg husker havde Jenner skrevet at det koster 37,5 mio kroner (pr. Akademi?) Om året. Dertil er der alle de "usynlige" omkostninger, såsom integrationsindsatser mv.
Tanken om yderligere akademier er selvfølgelig besnærende i forhold til at nå et af målene om at have en trup baseret på 100% egen avl, men det bliver dyrt - og jeg vil også tro, at man vil skulle lave en procentvis fordeling af spillerne på førsteholdet, så der også er et vist lokalt islæt (dansk) på holdet. Det tror jeg vil være afgørende for om folk gider komme på stadion.
Hvis alle spillerne er fra Afrika og Asien (eksempelvis) så forsvinder den lokale tilknytning til Farum og omegn og det vil, i min optik, være et dødsstød til den i forvejen lille skare af trofaste fans.
FCN
Det er lidt op og ned for tiden, syntes jeg.

I øjeblikket syntes jeg at den måde vi spiller på bærer mere præg af praktiske-Olafur end af kollektive-Hjulmand. Vi er meget sat op på omstillinger og enkelte spillers evner. Naturligvis fedt at se at vi kan lave en profil eller to som Kamaldeen og Damsgaard, men det klæder os bedst som boldbesiddende hold, hvis i spørger mig.

Vi sidestepper lidt udviklingsmæssigt. Jeg kan vitterligt ikke se at de danske talenter har imponeret. Bredahl falder igennem mod græsrødderne, og Tochi er som en Labrador på en motorvej og hænger 1-2 meter efter sin mand.

Skal man tro vores målsætning og strategi skal begge kunne begå sig på acceptabelt niveau for nuværende, og det er desværre ikke tilfældet. Kan man så reelt forvente det af 17-18 årige når hele landet støvsuges for talent. Det er jeg ikke sikker på. Jeg tror vi skal indstille os på at vores talentmasse kommer til at komme fra andre steder end DK (Foruden Ghana) Se Ivan Mesik & Daniel Svensson eksempelvis (18 & 19 år)- Det hænger også sammen med "Flere-akademier-konceptet"

Det smerter sgu lidt i sjælen at man kan skele til Pestegnen, og se BIF have et spændende kuld af unge spillere i bl.a. Lindstrøm, Frendrup, Bruus & Slimane anført af vores tidligere anfører, Maxsø. Suk.
@JMM
Jeg synes du er lidt hård ved holdet. Vi har da Magnus Kofod, Kamal-Deen, Pete, Dio og Tochi, som alle er af egen avl.
Brøndby gør det godt i år og en spiller som Lindstrøm har virkelig fået et flot gennembrud. Frendrup er stadigvæk meget ung og uprøvet - det samme gælder Bruus og Bjur. Ben Slimane ser derimod rigtig spændende ud og jeg kan ikke forstå hvorfor FCN ikke hentede ham i AB i sin tid. Måske man skelede lidt til Bassel Jradi og historikken med ham, men jeg synes ikke, at BIF på nogen måde er i nærheden af FCN når det gælder talenter. Det er vel første gang siden 2003-2004 at de har noget der minder om et godt kuld.
Dem har vi trods alt haft et par stykker af siden.
FCN
Jeg er helt enig med @JMM.
Tidligere var vi kendt for at avle danske talenter, men hvis vi skal være lidt hårde så er det vel Dams og Jakse som er de seneste danske talenter, hvor det er lykkedes dem at bide sig fast på holdet. Dem der er kommet bagefter er ikke lykkedes overhovedet, måske de dog heller ikke har fået lige så optimale betingelser som tidligere danske talenter.
Afløser, det har du ret i. Vi har fine spillere i Big Pete og Tofod. Men min anke gik mere på det næste danske kuld vi har på vej. Tofod og Vindahl er jo årgang ´98 + ´99

Tochi er i talentpuljen, men i min optik næppe en ny Kudus, medmindre han rykker sig helt vildt. Han virker til at kæmpe lidt med fysikken, som han har udnyttet meget på U holdene.
@FCN-KBH

Det er skam ikke fordi det er Wild Tigers at jeg har undgået det - jeg har intet imod Wild Tigers :) Jeg er bare ikke typen der er med i fanklubber af diverse klubber.

Derudover er jeg elendig til at følge med i fora så interessen ryger lidt for det fra min side - men det er jo ikke ensbetydende med at andre er af samme opfattelse.
Såfremt kommunikationen samles ét sted for FCN ville jeg dog nok følge med :) Især hvis klubben også svarer der.
___

I øvrigt var der ikke snak om et akademi i Sydamerika?

Tochi har heller ikke imponeret mig, men han er så også meget ung. Han har en fysik der er ret imponerende men han skal lige lære at bruge den. Han skal jo heller ikke blive en Kudus i og med at han er en mere defensiv midt.
Jeg har dog også sagt tidligere at jeg synes vores danske talenter er af bekymrende kvalitet. Bredahl er jeg sleeet ikke imponeret af, Rothmann er til FC Roskilde niveau og bliver nok ikke bedre, og det er altså vores danske "toptalenter" pt...

Jeg tror også vi bliver enormt udfordret på tiltrækningskræften af danske talenter hvis BIF går ind i kampen for alvor.

Det kunne være fedt at være noget nær first-mover på talenter i Asien. Filippinerne eller Kina har jo rigeligt med mennesker så nogle af dem må jo kunne spille fodbold. Japan kunne også være interessant.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
@JG. Shit, jeg havde også glemt Rothmann. Truppens bedste afslutter. Det må vist være i FIFA.
Blot så vi lige får sat tingene lidt i perspektiv.

Bredahl og Tochi er mellem 2 og 4 år yngre end de Brøndby spillere du nævner og FCN har 5-6 danske landsholdspillere i årgang 2003 - Brøndby har 2!

Angående de spillere du nævner så blander du æbler og bananer.

Jesper Lindstrøm er født i 2000 - Mikkel Damsgaard er født i 2000

Peter Bjur og Andreas Bruus er født i 99 - Andreas Skov Olsen er født i 99.

Slimane og Frendrup er født i årgang 2001 - Jaxe er født i årgang 2001.

Derudover er der en lang række spillere som er født i de samme som har spillet i FCN men er videre.

Maxsø skiftede til FCN som U16 spiller, hvor Brøndby ikke brugte/prioriterede ham og FCN udviklede ham så til den topspiller han er i dag.

Lad os nu få nuancerne med inden vi bare er kritiske.
annonce