Snak

Mere indhold efter annoncen
Jeg kan ikke lige se fidusen i et akademi i Egypten? hverken Egypten eller de omkringliggende lande er jo noget som helst værd rent fodboldmæssigt? Eneste spiller fra den region der er rigtig god er vel Salah.

Synes heller ikke jeg har set tegn på at der bliver investeret mere i fodbold i de lande eller at interessen er stigende.

Derudover er regionen også bare vanvittigt ustabil rent politisk.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
@FCN-KBH

Men hvis man laver et skriv baseret på brudstykker i interviews, artikler, opgørelser fra DBU osv., synes du så ikke at Wild Tigers er en bedre afsender?


Jeg tænker ikke at det skal være et dokument der laves af 3. mand på baggrund af brudstykker. Det skal naturligvis udarbejdes af ledelsen selv så det kommer så tæt på den virkelighed de arbejder med. Ledelsen fastlægger strategien så hvem bedre til at beskrive den end ledelsen selv?

Selvfølgelig er et officielt dokument ikke nødvendigvis særlig "sexet" men det behøver det heller ikke at være. Det handler om at tydeliggør hvad det egentlig er FCN gør og så handler det om at beskrive de bagvedliggende tanker og ambitioner. "FCN-logik" kan for udeforstående (og faktisk også vores egne fans) virke kontraintuitiv og ligefrem uambitiøs og det er en historie som vi godt kunne gøre en indsats for at ændre. Det hele starter dog med at vi bliver så præcise så muligt omkring hvad det egentlig er vi/FCN gør og derfor synes jeg det er nødvendigt med et officielt dokument. Jeg ser det lidt som en slags "grundlov" for klubben.

Så kan kommunikationsafdelingen, med reference til "modellen", gøre det mere "spiseligt" og i den daglige kommunikation arbejde med hvordan de forskellige ting passer ind i vores overordnet strategi. Resultatet skulle gerne være at vi fik alle med på hvorfor FCN har gang i et fantastisk spændende og gennemtænkt projekt og hver gang vi ser vores unge knægte træde ud på grønsværen så skulle det gerne være sådan at man ikke alene så en fodboldkamp men en klub i udvikling. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Antman, tjo, måske, men jeg tror ikke talentet rækker til mere end midten af 2. bundesliga på sigt.


Men hvad er det vi forventer af FCN og deres spillere.. Det er jo ikke alle der kan nå op og blive en del af øverste hylde.. Hvis en spiller som Antman , bare for at nævne ham, får en karrierer hvor højdepunktet er i midten af 2. bundesliga. Så har han vel egentlig haft en "ok" karriere i forhold til mange andre fodboldspillere..

Hvis vi forventer at alle skal nå øverste hylde(ikke at jeg siger at det er tilfældet), så tror jeg bare at man bliver slemt skuffet. Selvfølgelig skal der være en god volume af dem der kommer ud og får en stor karriere. Men at man skaber en spiller der får en fin karriere i f.eks 2. bundesliga. Det er vel stadig fint...

Så længe at fcn undgår at hente udpegede mega talenter, som derefter "flopper". Lidt modsigende det jeg skrev ovenover, men en Klub som fcm, med købet af Karinen. som lige er blevet skippet videre... Ham var der så vidt jeg husker en del hype omkring at han nok skulle nå det helt store markede... det kan han da nå endnu, men intet peger på det , lige pt. Det må være et "ærgerligt" bekendtskab i Fcm..

Hvis Kamaldeen mod forventning skulle floppe helt vildt og endte i den svenske eller norske liga efter FCN, så ville jeg være ærgerlig på fcns vegne, da det er en spiller man virkelig tror på- med god grund.

Men så længe de undgår at for mange spillere ryger ned i de lavere rækker i Danmark, eller de lavere divisoner i lande udover top 5. så synes jeg stadig godt man kan være stolt af at have hjulpet de spillere på vej, set i et fodboldmæssigt perspektiv.
@puting kuneho

Det er enormt krævende for unge spillere at slå igennem i elite-fodbold generelt. FCN er kendt for at give unge spillere chancen men der er stor konkurrence om pladserne og det er kun de få som overhovedet kommer i betragtning til SL-truppen hvor de typisk igen skal "starte forfra" da niveauet på a-holdet er et par niveauer højere end U19.

Det er dog et interessant spørgsmål du stiller når du siger "hvad forventer man af FCN?"
Det er jo ret svært at opstille en eller anden succesrate men jeg tænker at man kan gøre det op på en enkelt økonomisk måde. Lykkedes det at uddanne spillere af sådan en kvalitet at man ved salg af disse kan betale omkostningerne ved at drive klub + akademier så lykkedes "FCN-modellen" med sin intention. Processen skal helst skabe en vis form for profit så man kontinuerligt kan "skrue op" på de parametre som gør at klubben kan fortsætte sin udvikling imod et højere sportsligt niveau.

Det er også i det lys jeg ser sidste års bedrifter som en kæmpe succes. Sportsligt lander vi på en anstændig 6. plads men vi formår at sælge spillere for over 100 millioner hvilket sikre os at processen kan fortsætte og det er nøglen hvis man tænker på den lange bane.

Derudover er der selvfølgelig også en eller anden udefinerbar værdi i at vi formår at sælge en spiller som Kudus som kommer RTD-akademiet og formår at gå direkte ind på Ajax hold hvor han, før han blevet skadet, allerede blev betragtet som værende en profil efter meget få kampe. Det er jo noget som bliver lagt mærke til ude i den store verden og det betyder naturligvis også at brandingen af RTD og FCN bliver markant boostet.

Men ja du har da ret i at det potentielt kan virke med modsat fortegn hvis man feks. henter en virkelig hypet teenager som så stagnere og ikke bliver til noget. Det er dog ikke en bekymring som fylder noget da nogle af de største talenter som vi henter udefra stort set er ukendte for den brede offentlighed.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Er helt enig i det du skriver Salinas.

Det var mere i forhold til nogle kommentarer om at antmans niveau måske ikke rakte til mere end midten af 2. Bundesliga. .. men lad os sige han eller andre spillere skifter i den retning. Så betyder det jo ikke at FCN taber penge på ham . Klubberne i den liga kan godt betale penge for spillere også.

Og som du nævner med det seneste virkelig flotte transfervindue. Så er det vel en af pointerne. At der skal sælges så hele konceptet kan kører rundt af sig selv og gerne med overskud så man kan optimere endnu mere på forskellige ting.

Så jeg synes faktisk vi der følger FCN , skal være ret stolte af det her projekt. Også selvom man pt måske står et sted hvor man nemt kan begynde at se sort på tingene. For det handler jo netop om hvordan man ser på det.. jeg sad egentlig og blev lidt negativ stemt efter de mange kommentarer om at det gik skidt og at der ingen nye kvalitets talenter var på vej. Og bif var bare bedre osv osv... Indtil jeg så får læst et par solide indspark fra blandt andet dig mener jeg og brugeren FC Nordsjælland, og flere også...så blev man / jeg pludselig optimist igen og endnu mere tændt på at følge dette projekt :D
@puting kuneho

... Indtil jeg så får læst et par solide indspark fra blandt andet dig mener jeg og brugeren FC Nordsjælland, og flere også...så blev man / jeg pludselig optimist igen og endnu mere tændt på at følge dette projekt :D


Det var flotte ord og tak for det. Jeg prøver egentlig bare at formidle min egen begejstring for "projektet". Som jeg skrev før så kan det godt virke lidt kontraintuitivt det FCN har gang i og dermed kan man måske godt misse de "store linjer".
Det er jo heller ikke sådan at jeg mener at projektet ikke skal kritiseres. Man skal bare altid huske på de forudsætninger man arbejder ud fra og når der bliver taget to skridt frem og et tilbage så nytter det ikke at man isoleret set kigger på tilbageskridtet for så tegner man et forvrænget billed af den egentlige udvikling.

Det var mere i forhold til nogle kommentarer om at antmans niveau måske ikke rakte til mere end midten af 2. Bundesliga. .. men lad os sige han eller andre spillere skifter i den retning. Så betyder det jo ikke at FCN taber penge på ham . Klubberne i den liga kan godt betale penge for spillere også.


Umiddelbart så synes jeg ikke man skal forkusere så meget på den enkelte spiller. En del af styrken ved at arbejde med talentudvikling er at risikoen spredes ud på flere spillere. Dvs. ud af en gruppe spillere så er der allerede taget højde for at mange af dem ikke bliver store stjerner og dermed ikke kommer til at skabe et profit. Det som reelt får hjulene til at køre rundt er dem som får gennembrudet. Dvs. Damsgaard, Kudus, Mor, Skov Olsen etc etc etc.
Deres gennembrud er dog kun toppen af isbjerget og derefter vil der være en stor masse af spillere som ikke udvikledede sig som "man" havde håbet på. Det er helt forventeligt at det er sådan selvom man naturligvis kontinuerligt arbejder på at optimere rammerne for spillerne så endnu flere kan lykkedes på den store scene. Det er også derfor spillekoncept, faciliteter (Hillerød), U20 træning, udvekslingsture til Ghana og Danmark etc. er tiltag i et forsøg på at blive endnu bedre.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Reflektion over debatten omhandlende "danske FCN-talenter"

De seneste par dage har der været snakket lidt omkring at vi ikke uddanner så mange danske talenter mere. Jeg sidder ikke inde med en statistik omkring det men jeg kan godt forestille mig at man i fremtiden vil se et forholdsvis mindre antal danske talenter komme igennem FCN akademiet. Det er dog ikke noget problem i sig selv da FCN (så vidt jeg ved) ikke har nogen målsætning om specifikt at uddanne danske talenter men snarere interesserer sig for at uddanne talenter uagtet af deres nationalitet.

Grunden til at jeg tror at tendensen vil være nedafgående for antallet af danske talenter som kommer igennem akademiet er af den simple grund at konkurrencen er skærpet over de seneste år. Akademiet i FCN får kontinuerligt tilgang fra både RTD-akademiet og derudover får man tilgang af primært skandinaviske talenter og da størrelsen på superligatruppen mere eller mindre er fastsat så vil der være flere af de udenlandske talenter som udkonkurrere danske talenter.
Som sagt er det ikke noget problem. Tværtimod. Det er et udtryk for at de spillere vi får fra RTD og andre steder er med til at løfte niveauet hvilket også er helt i tråd med udmeldingerne fra ledelsen om at kontinuerligt styrke akademiet.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
@Salinas.

Det er da et problem ifht. at udvikle til dansk fodbold og være en fødekæde til det dasnke A-landshold.

Men ellers har du ret.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
@Ligepå og Julio

Det er lige netop det jeg mener. For FCN er jeg bedøvende ligeglad med om vores spillere kommer fra Danmark, Sverige, Påskeøerne eller Guatemala. Om end det da er lidt bekymrende at vores danske akademi ikke leverer varen. Hvis ikke der kommer de forventede talenter til SL-truppen er det jo reelt set bare en dyr underskudsforretning at have sådan et akademi.

Det er ift. landsholdet, som jeg nu engang også er fan af, og dansk fodbold generelt. Jeg vil rigtig gerne se flere af vores danske spillere repræsentere A-landsholdet på sigt, og ikke bare U19 og U21 for derefter at forsvinde mere eller mindre.

Vi har selvfølgelig haft Damsgaard, Skov Olsen, Nelsson og Mathias Jensen som alle banker på til A-landsholdet, og måske Marcondes. I den kommende tid kan jeg dog ikke se hvem der skal kunne gå ind og lege med på A-landsholdet af vores danskere - Heller ikke på længere sigt :)


FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Helt enig. I alle de mange år jeg har været fan af FCN har en af de fede ting været at de udvikler dytige danske fodbold talenter og man har kunne følge de bedste af spillerne på U21 og A-landsholdet.
annonce