Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Tipzy

Har i forresten set Victor Nelssons kommentar til Robinson deltageren Martin Svensson?
Skrevet af JMM
Ambitionerne er store, men når vi får spillerne ind der kan realisere dem, bliver dialogen hurtigt ledt over på salg og penge, da FCN ikke har kommercielle indtægter der kan balancere udgifterne. Det betyder at vores klub bliver en svingdørsklub, hvor alle er på vej et sted – op og ud. Og gerne hurtigt. Narrativet hedder i øjeblikket Schjelderup – trods han ikke har præsteret det helt store endnu, og han ikke engang er 18 år tales der om et stort salg allerede.

Jeg kan simpelthen ikke få sportslig ambitioner til at gå op med den præmis når vi sælger de gode alt for tidligt – uanset hvad der står i spillestilsbeskrivelser, strategiplaner og udtalelser. Faktum er, at vi lige har fået en røvfuld af FCK på hjemmebane, og vejen til at være med helt øverst ser meget svær ud pt. Hvad skal ændre på det?
Skrevet af Dew
Schjelderup spiller da altså spids i weekenden og venstre kant til vanlig - når han da i utgangspunktet er 8´er. Det er da ganske vanvittig å legge skylden på en 17 år gammel gutt for at FCN ikke har spillerlogistikken i orden. Han har prestert godt ut fra forutsetningene.

Fra et utsideperspektiv så synes jeg Frese, Kofod og Thychosen har levert svake kampe i lang tid, spesielt med tanke på at de er blant de mer erfarne som skal lede holdet.
Skrevet af JMM
Du misforstår. Schjelderup gøres ikke til syndebuk, han er åbenbart bare næste i rækkken til et stort salg, hvilket er det eneste der fokuseres på i narrativet FCN.
Det er langt mere relevant - som du selv er inde på - hvorfor flere rutinerede - Kofod, Døhr oa. - underpræsterer. Vores forsvar er hullet som en si, vi kan ikke slå Randers og AAB som vi gerne vil måle os med. Og - meget forsimplet - er det eneste der fokuseres på er hvor meget en 17 årig norsk knægt kan sælges for.
Skrevet af Nandeyanen
@JulioSalinas

Nu er 10 år blevet nævnt nogle gange i tråden i alle mulige sammenhænge. Det blev også nævnt sidste år og året før det.

For nogle år siden var det 10 år og så kunne man kæmpe med om guldet. Nu er der 10 år og så er akademiet i Egypten 100% færdig og først der kan man kæmpe med om guldet?

Vi er enige om at det kan ikke blive ved med at være 10 år hvert år.....
______________________________________________________

Derudover så når man ikke sin målsætning på magisk vis eller med et knips.

Det skulle gerne være sådan at der kommer en gradvis udvikling. Altså at en 6. plads bliver til en 5. plads. en 5. plads bliver til en 4. plads. så bliver man fast inventar i top 3 og dernæst udfordrer til guldet.

Den gradvise udvikling synes jeg ikke jeg ser i FC Nordsjælland.

Lige nu synes jeg personligt I som klub stadig er i en position hvor top 6 hele tiden er på grænsen.

Jeres næste udviklingstadie er vel at sikre top 6 to-fire runder før mellemspillet slutter.

Lige nu synes jeg I sidder fast i det stadie hvor det bliver afgjort på sidste spillerunde og at man også er afhængige af andre klubbers resultater selvom man vinder på sidste dagen.

I møder FCK i Parken på sidste spilledag. Det er ikke den bedste kamp for jer hvis I er presset til sejr.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JMM
@nande

Det er tidligere blevet modargumenteret med, at der skal forventes udsving fra år til år. Det kan der givetvist være.

Men som flere herinde nævner fejler vores talentmotor ikke noget. Dog halter bilens øvrige karrosseri.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Døhr underpræsterer ærligt talt fordi han er placeret som CB. Han har simpelthen ikke fysikken/højden til den rolle. Han overspilles jo på alle indlæg.

Kofod er stagneret, men er dog stadig en stabil spiller. Han har jo aldrig været den der bare skaber det vilde offensivt.

Ift. udviklingen af klubben:

Vi har aldrig haft så velsmurt et talentmaskineri som nu, Kamaldeen blev lynhurtigt erstattet af Adingra/Schjelderup som man roligt kan sige er rigtigt gode spillere. Der hvor der mangler spillere er så også 2 nøglepositioner - Højre wing og angriberpladsen. Det er dét som er så udslagsgivende ift. antallet af brændte gigantchancer. Vi har ingen kyniske afsluttere eller naturlige angribere. Her skal klubben indse manglen og give sig ift. den stædige fastholdelse af egen avl politikken.

Spillet har jo også kørt allerede fra kamp 2. Det er aldrig set før. Men igen er skarpheden der ikke, og så kan de være bedøvende ligegyldigt om vi er gode til at flytte bolde rundt. Forsvaret fungerer så heller ikke igen, hvilket skete da vi mistede Vindahl. Det undrer mig lidt at en målmand kan være så udslagsgivende her.

Scorer vi på de chancer der bør scores på, ja så havde vi i hvert fald slået FCM og Randers. Formentlig også AaB. Havde vi også scoret på den gigachance til Kofod mod FCK havde det også set anderledes ud.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@Nandeyanen

Nu er 10 år blevet nævnt nogle gange i tråden i alle mulige sammenhænge. Det blev også nævnt sidste år og året før det.
For nogle år siden var det 10 år og så kunne man kæmpe med om guldet. Nu er der 10 år og så er akademiet i Egypten 100% færdig og først der kan man kæmpe med om guldet?
Vi er enige om at det kan ikke blive ved med at være 10 år hvert år.....


Jeg ved ikke hvad andre siger men forhåbenligt har de nogle ting at hænge deres "drømme" på.

Når jeg nævner 10 år så er det fordi jeg har hørt at Tom Vernon vurderede at det er ca. er den tid det kommer til at tage før det Ægyptiske akademi er på 100%.

Om de 3 akademier i Danmark, Ghana og Ægypten er nok til at bringe os helt op omkring mesterskabet det kan jeg godt tvivle på. Jeg tror måske vi skal op omkring 4-5 akademier før det bliver aktuelt men det er så spekulativt om/hvis det kommer til at ske og da der ikke på nuværende tidspunkt er meldt noget ud omkring et fjerde akademi så kan vi reelt ikke sige noget om tidshorisonten på de ting vi snakker om ud over at det synes til at være på den rigtig lange bane.

Man kan så til gengæld sige at grunden til at det er rigtig fornuftigt at vi har fået en ejer som Mansour Gruppen som har en rigtig stærk økonomi er at vi formentligt kan tage nogle skridt i den retning før det oprindeligt var tiltænkt.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af tbhj
Vi er ikke alene om at mangle en rigtig 9er, det gør Manc C også, iht eksperterne på 3+!
Skrevet af Nandeyanen
@JulioSalinas

Jeg læste et debat indlæg fra en Hillerød borger fra i år der var meget skeptisk over planen og Propreco. Han skrev således:

Propreco.

Udviklingsselskabet Propreco har fået forkøbsret til at matche et hvert tilbud, når Hillerød kommune skal sælge grundene.

Bag Propreco står David Ernst-Sunne. En person med et bemærkelsesværdig CV, ifølge erhvervsregistrene Ownr.dk, Proff.dk, BiQ.dk og CVR.dk. Siden 2003 har han været direktør eller bestyrelsesformand/medlem i 20 selskaber, som alle er gået konkurs eller er blevet tvangsopløst. Her og nu er han direktør i 11 selskaber. Imponerende!!

Tilbage i 2008 var han en blandt flere end 26 personer, som med ejendomsspekulationer og pantebrevshandler, var med til at få den danske finansverden til at skælve i sin grundvold, ifølge bogen "Andre folks penge", skrevet af journalisterne Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg. 16 banker krakkede, 36 banker blev overtaget af andre, ejerne tabte mere end 100 mia.kr. og flere tusinde ansatte mistede deres job.

Der er nogle forhold omkring Favrholm Stadionby, som rejser spørgsmålet, om kommunen bør overveje at lave en risikoanalyse?

Jeg er måske lidt bekymret for en gentagelse af kejserens nye klæder.

______________________________________________________

Jeg har også været inde lige nu og tjekke deres årsrapport. Propreco er en virksomhed der har en egen kapital på 15m DKK.

Det ser ud til at de er afhængige af at låne penge og det er da ikke betryggende at han har mistet andre folks penge i mange forskellige virksomheder hvor projekterne er mislykkedes.

Så kunne man ligeså godt sætte Mansour til at bygge det. De har trods alt erfaring med byggerier og derudover har de en langt større egen kapital og er ikke afhængige af alle mulige investorer.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg forstår så udmærket den bekymring. Dog håber jeg at Hillerød og FCN holder godt styr på projektet.
Og mon ikke Propreco er interesseret i at projektet bliver færdigt. Aftalen lyder nemlig:

”Her har Propreco en forkøbsret som følge af udviklingsaftalen med Hillerød Kommune, hvor de ikke modtager honorar.”

Hvilket må være en enorm økonomisk gulerod.

Projektet står i øvrigt klar i 2030, hvis planen følges. Det er nogenlunde samme tidshorisont som akademiet i Egypten, hvis man runder op og ned.

Så om 10 år er vi i omdrejninger og så kan vi høste frugten om 15-20 år.

15 år med midterplaceringer og så måske, altså kun måske kan vi se opad…

Jeg er helt enig i at der ikke er megen fremskridt i tingene.
For 5 år siden ville man gerne kunne holde et år eller to på spillerne. Det vil man ikke engang mere.
Nu sælges spillerne når de er på vippen af gennembrud. Ikke når de har præsteret i 1½-2 sæsonner.

Talenterne skulle også blive flere og større, men bortset fra Kudus og Kamaldeen, så har talenterne fra Ghana være fra nogenlunde til ok superligaspillere. Det kunne være en statistisk boble med de to store talenter.
Fra DK har vi skudt Dams og Skov Olsen af, som nogle helt store talenter de sidste to år. Ingen af de danske spillere der er på banen nu, ligner lige så gode spillere.

Det med at man spærrer pladsen, hvis vi holder talenterne et år eller to mere, den køber jeg ikke. Talent der træner mod talent udvikler sig vel knap så meget som talent der træner mod gode etablerede spillere. Der burde også være nok kampe til at alle kan få spilletid. Især hvis man nåede længer i pokalen og måske nåede europæisk fodbold.
Der roteres allerede flittigt og det kan man se som øget konkurrence. Man kan også se det som at ganske få spillere, skiller sig positivt ud.

Der tales meget om at vi skal sælge for at dække driftsunderskuddet, men hvor ligger dette underskud? På akademidelen? Så vil det underskud jo kun blive større med et egyptisk akademi. Skal vi så sælge spillere årligt for over 100 mio fremadrettet? Puha…
Skrevet af Slettet(131458220804)
Høste frugten om 20 år... Til den tid er jeg 47 og en del af os er sikkert over 50. Det er satme en lang tidshorisont med total stagnering hvis vi skal vente så længe inden vi rykker os fra den evige 6. plads.

Jeg synes bestemt talenterne bliver flere end de har været tidligere. Vi har jo decideret kø på midtbanepladserne. I forsvaret har vi i teorien også kø, heraf udlejningen af Mesik. På målmandsposten har vi sågar også 2 gode muligheder.

Vi har før været inde på at den Ghanesiske talentmasse er underligt lille pt. hvor de afrikanske spillere hovedsageligt kommer fra Elfenbenskysten. Men jeg synes ikke det er helt retvisende at sige kun Kudus og Kamaldeen har været rigtigt gode. Mumin, Atanga, Sadiq, Francis, Donyoh synes jeg er blandt nogle rigtigt gode spillere vi har og har haft.

Derudover har vi Woledzi som jeg også er stor fan af.

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@Nandeyanen
Så kunne man ligeså godt sætte Mansour til at bygge det. De har trods alt erfaring med byggerier og derudover har de en langt større egen kapital og er ikke afhængige af alle mulige investorer.

Nu hører vi ikke så meget om fremskridt i projektet men jeg antager at FCN/Mansour har hyret advokater og folk som er eksperter i sådanne ting.
Unden at vide det 100% så tror jeg det er meget normalt at byggeprojekter bliver finansieret ved hjælp af investorer udefra men det er da klart at hvis udviklingsselskabet har en meget skidt "track record" så er det nok noget man skal kigge på. Det formoder jeg at man har.

Jeg har dog forstået det sådan at FCN ikke har penge i klemme i projektet og står som lejere af faciliteterne.

@RasmusGunnar
15 år med midterplaceringer og så måske, altså kun måske kan vi se opad…

Sålænge akademierne ikke dækker vores "talentbehov" så fomoder jeg at vi bliver ved med at tilføje talenter udefra til akademiet. Det kunne være at man kan gøre det på en lidt større hylde nu når der er lidt penge i kassen. Der skulle også være mulighed for at udvikle på vores "spejdernetværk" osv. så jeg tænker ikke at klubben står helt stille udviklingsmæssigt imens vi venter på nye akademier.

Der tales meget om at vi skal sælge for at dække driftsunderskuddet, men hvor ligger dette underskud? På akademidelen? Så vil det underskud jo kun blive større med et egyptisk akademi. Skal vi så sælge spillere årligt for over 100 mio fremadrettet?

Tror du skal se det sådan at FCNs setup er rettet mod at udvikle talenter men det er tilgengæld også fra de talenter som profitten kommer fra. Med flere akademier vil driftsomkostninger stige men i den anden ende vil der også komme flere transferindtægter da vi får flere store salg og således er modellen stadigvæk bæredygtigt. Udover selve transferindtægterne så kunne man da også håbe på at det større mængde talenter også løftede holdet på banen og fik os mere eller mindre fast med i europæisk turneringer. Således ville det udløse endnu flere resourser.

@JG-FCN
Men jeg synes ikke det er helt retvisende at sige kun Kudus og Kamaldeen har været rigtigt gode. Mumin, Atanga, Sadiq, Francis, Donyoh synes jeg er blandt nogle rigtigt gode spillere vi har og har haft.

Derudover har vi Woledzi som jeg også er stor fan af.

Lad os lige tilføje Dio, Lasso, Adingra og Nagalo. Jeg har stor optur over vores trup. Det er jo nogle ret spændende spillere og prikken over i´et er vores offensive tilgang til spillet hvilket sjældent gør det kedeligt at se gutterne spille. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Okay okay okay, det var også for at kridt stregerne op med de lidt negative briller.
Der nævnes mange fine spillere, men jeg synes nu stadig det er få af dem som kan vinde kampe for os. Der er uden tvivl megen talent i mange af gutterne, men jeg synes bare at holdet, som det er nu, mangler en del for at kunne gøre sig gældende i toppen.

Og så er vi hvor vi startede.

Jeg synes ikke vi som hold rykker os. Vi er et bedre midterhold, når det går godt. Vi er ikke blevet et sikkert top seks hold, selv om vi plejer at få slæbt os med.
Skrevet af Slettet(131458220804)
@JulioSalinas

Jeg snakker om Ghanesiske talenter - Dio, Lasso, Adingra og Nagalo er ivorianske :) Dem er jeg alle meget stor fan af.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@JG-FCN

Ok. Forstår ikke at du skelner på nationalitet. De kommer fra samme akademi så hvad betydning har det hvilket land de kommer fra?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Der er uden tvivl megen talent i mange af gutterne, men jeg synes bare at holdet, som det er nu, mangler en del for at kunne gøre sig gældende i toppen.

Ja det kan jeg da godt følge dig i. Resultaterne og spil indikerer at vi mangler en del når det kommer til de helt store hvilket nu også er ganske naturligt når vi kigger på de økonomier vi er oppe imod.
Jeg synes ikke vi som hold rykker os. Vi er et bedre midterhold, når det går godt. Vi er ikke blevet et sikkert top seks hold, selv om vi plejer at få slæbt os med.

Det er måske lidt tidligt at dømme. Vi ligger fint til i tabellen allerede og tiden plejer at arbejde på vores side.

FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
@Julio

Det var et svar til en kommentar fra tidligere hvor der blev ment at vores ghanesiske spillere udover Kudus og Kamaldeen ikke har været synderligt imponerende. Så det var for at fremhæve at vi har haft ganske gode ghanesere forbi klubben :)
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(131458220804)
Prince Kwabena Adu.

Ham må FCN da være efter. Køber ham altid i FM.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Landa
Salinas:
Mange tak, for dit fyldestgørende svar.
Jeg er blevet lidt klogere.
annonce
0