Hvis de nye trøjer er den som ses på sidste billede på FCN´s nye post på Instagram, så græder jeg! Av den er gyselig...
FCN siden 2006
Det interessante er at se hvor meget skat de har betalt i forhold til klubbens størrelse. Jeg ved ikke hvor meget klubberne har betalt i skat.
Men jeg giver ikke meget for det argument at FC Nordsjælland er det eneste hold der har betalt skat i Danmark de sidste 4 år hvis de fx. kun har betalt 1kr. I skat om året.
Det jeg gerne vil se, det er tal på skat betalt i forhold til klubbens størrelse.
FC Nordsjælland er et af de bedste eksempler på, at DBU og UEFA´s Home Grownregler langt fra er alt, man skal bruge for at forstå talentudvikling og brugen af egenudviklede spillere på et førstehold. FCN scorer højt i Superligaen med lige omkring entredjedel af spilletiden til egenudviklede, men det dækker over, at klubbens vestafrikanske spillere fra Right To Dreamakademiet ikke tælles som egenudviklede. I betragtning af, hvor tæt de to fodboldprojekter arbejder sammen, forstår man godt, at FCN selv regner RTD-spillerne som egenudviklede. Talte vi dem sådan, lå FC Nordsjælland på svimlende 58 procent.
FCN har efter dette transfervindues salg af Mikkel Rygaard kun to mand uddannet i andre danske klubber, der fået spilletid i efteråret. FCN har overvejet, om man skal klare sig udelukkende med egne talenter og særdeles dygtige udlændinge, men det er næppe realistisk i de næste par sæsoner. For selv om man er glad for at være et af Europas yngste førstehold, skal der trods alt også vindes kampe, og med Mansour Group fra Egypten som ny ejer kan FC Nordsjælland sagtens tillade sig at drømme om endnu mere erfarne og stærke profiler til at supplere det væld af spillere, man selv uddanner i Danmark og Ghana.
Det var især lovende på FC Nordsjællands vegne at se, hvordan holdets boldbesiddende spil ser ud til at have nydt godt af lidt ekstra fokus i denne opstart. Det har været øverst på listen over ting, der skulle arbejdes med oven på efterårssæsonen, og det ser ud til at have hjulpet.
Brøndby har de senere år været et atletisk hold med hurtige spillere, så nogle af vores spidskompetencer, for eksempel hurtigheden, har de kunnet annullere. Forskellen på Brøndby anno 2017/ 18 og Brøndby anno 2021 er, at vi får lidt mere ro på bolden i vores opbygningsspil end under Zorniger, til gengæld kunne vi under Zorniger tit komme igennem, når de gik højt på os. Det nuværende Brøndby-hold efterlader ikke så store rum bagved. De er positioneret dybere i banen. Men der er noget med det atletiske, det fysiske, hvor vi bliver matchet og til tider også overmatchet, og de seneste to sæsoner har de gjort rigtig ondt på os i deres kontraspil.
Vores boldomgang i denne sæson generelt ikke har været lige så god som det, vi normalt står for i FC Nordsjælland. Vi har i opstarten haft stor fokus på at forbedre spillet med bolden og blive endnu bedre til at spille gennem modstandernes linjer, have endnu bedre pasningskvalitet. Kan vi ikke få vores modstandere ud at løbe, bliver det meget svært. Det har altid været vores styrke." " Vi har nogle andre spillertyper, som er lidt mere løse, men som også kan skabe det uventede. Spillertyper som er hurtigere til at gå til gennembrud frem for at spille én eller to afleveringer mere inden gennembrudsfasen. Det kan både være godt og ondt. Vi vil gerne være lidt mere flyvske, men vi er blevet for løse, så det er med at finde en balance. En spiller som Kamaldeen behøver ikke at drible eller sætte bolden på spil, hver gang han har muligheden.