Snak

Mere indhold efter annoncen
Hvis de nye trøjer er den som ses på sidste billede på FCN´s nye post på Instagram, så græder jeg! Av den er gyselig...
FCN siden 2006
Simon Adingra inkluderet i seniortruppen

Der er måske nogen herinde som kan huske at jeg har talt en del om hr. Adingra og nu er han så officielt blevet inkluderet i seniorholdet.
Det var især i foråret hvor Adingra var en offensiv tornado i U19-slutspillet og derfor var det også lidt overraskende at han ikke allerede i sommers blev inkluderet i superligatruppen. I efteråret var Adingra desværre så uheldig at brække armen og således har han misset meget af halvåret men er nu tilbage igen så hvis vi er heldige kan vi måske få ham at se i dagens træningskamp.

Jeg vil også lige rette opmærksomheden på FCNs introduktion som beskriver lidt mere omkring Adingras baggrund.

Link->
https://fcn.dk/2021/01/fra-akademi-til-superliga-simon-adingra/

redigeret: Glemte lige en vigtig ting for dem som ikke gider at læse hele introduktionen. Adingra skulle nemlig også kunne spille den falske 9er hvilket giver os lidt ekstra muligheder. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Link->
https://fcn.dk/2021/01/fra-akademi-til-superliga-simon-adingra/

"Ce moi, je suis la" - fed introduktion

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Får vi mon Adingra at se som fast inventar i start 11eren eller som supersub fremover? Jeg håber det :)

Sadiq og Atanga er dog nok foran i køen.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
@FC Nordsjælland

Det interessante er at se hvor meget skat de har betalt i forhold til klubbens størrelse. Jeg ved ikke hvor meget klubberne har betalt i skat.

Men jeg giver ikke meget for det argument at FC Nordsjælland er det eneste hold der har betalt skat i Danmark de sidste 4 år hvis de fx. kun har betalt 1kr. I skat om året.

Det jeg gerne vil se, det er tal på skat betalt i forhold til klubbens størrelse.
Succes is temporary loyalty is forever
Jeg smider lige en lidt anden anbefaling her i tråden. I programmet Brinkmanns Briks på P1 27. Januar 2021 er Jonathan Richter inde og fortælle om dengang han blev ramt af lynet + de menneskelige og psykologiske omkostninger for ham. Det er yderst anbefalelsesværdigt.
FCN
@Nandeyanen

Det interessante er at se hvor meget skat de har betalt i forhold til klubbens størrelse. Jeg ved ikke hvor meget klubberne har betalt i skat.

Men jeg giver ikke meget for det argument at FC Nordsjælland er det eneste hold der har betalt skat i Danmark de sidste 4 år hvis de fx. kun har betalt 1kr. I skat om året.

Det jeg gerne vil se, det er tal på skat betalt i forhold til klubbens størrelse.


En præcisering af hvad jeg har skrevet, så er FCN den eneste klub i Superligaen der har betalt skal i alle 4 år. De klubber der har haft overskud i de enkelte år har selvfølgelig betalt skat heraf. Eksempelvis er FCK normalt en pænt stor skattebetaler (som næsten den eneste klub udover FCN), men selskabet har altså været ramt af underskud i perioden. Jeg ligger ikke inde med tal for skattebetalingen for alle klubber i alle årene.

Det fungerer meget enkelt. Man opererer med en faktor der hedder overskud før skat. Dette beløb betaler man almindelig dansk selskabsskat på 22% af, ligesom alle andre virksomheder.

År 2016: Omsætning: 157,5 mio. skattebetaling: 5,3 mio overskud før skat: 28,7 mio. Overskud efter skat: 23,4 mio
År 2017: Omsætning: 137,4 mio. skattebetaling: 1,5 mio. overskud før skat: 6,8 mio. Overskud efter skat: 5,4 mio.
År 2018: Omsætning: 132,8 mio. skattebetaling: 2,5 mio. overskud før skat: 11,5 mio. Overskud efter skat: 9 mio.
År 2019: Omsætning: 179,6 mio. skattebetaling: 5,5 mio. overskud før skat: 24,9 mio. Overskud efter skat: 19,3 mio.

FCN har altså haft overskud i alle årene og dermed betalt 22% i skat af overskud i alle årene. Dette er til trods for at FCN ville have haft samme mulighed for skatteunddragelse under det tidligere ejereskab som det nu oplyses at man kan få ved det nye ejerskab. Man kunne have valgt at betale overpriser (transferpriser) for de spillere man modtog fra RTD Ghana og på den måde føre overskud ud af landet. Det har man dog valgt ikke at gøre. Det er stadig Tom Vernon der sidder som bestyrelsesformand i selskabet og jeg kan ikke se hvorfor FCN pludselig skulle ændre praksis.

Regnskabet for 2020 er ikke offentliggjort, men jeg tror at man i sommers brugte en del af det akkumulerede overskud efter skat til at betale de oprindelige investorer ud af FCN.

EDIT:
Der føres penge ud af FCN til RTD Ghana. Dette foregår som betaling for spillere som kommer til FCN. Der er indgået en aftale der ligner en form for udvidet uddannelseskompensation. Som jeg har fået fortalt det betaler FCN for hver spiller fra RTD Ghana der rammer Superligaen ca. 1,2 mio. Derudover en række bonusser alt efter hvor mange kampe de spiller. Herudover et videresalgsbeløb ved salg. Dette er beløb der betales før skat ligesom når andre klubber betaler transfers.

Min vurdering er at FCN på den måde betaler noget i stil med 5-10 mio. årligt til RTD for at drive akademiet i Ghana og levere talenter til FCN. Resten af akademiet i Ghana har hidtil været betalt af store internationale sponsoerer. Mansour Group har gennem datterselskaber været en af disse.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Dagens positive nyt er, at Tipsbladet i dag ikke har en shitstorm mod FCN. Efter et par negativt ladede artikler hvor man lod eksperter (der ikke kendte til detaljer i handlen med RTD Group) udtale sig om muligheder for at bedrive skattetænkning (hvoraf nogle af mulighederne var umulige i det konkrete tilfælde) frygtede jeg hvad der kunne komme ud af Tipsbladet. Tipsbladet har dog ikke en eneste linie omtale af Mansour Gruppens indtræden i FCN.

Der kan være et par forskellige årsager:

* Der er ikke noget snavs at grave frem
* Tipsbladet vil gerne bruge noget mere tid på at behandle det snavs de har gravet frem
* Tipsbladet finder det ikke værd at omtale

Jeg håber selvfølgelig på første mulighed.

FCN i medierne

I stedet skriver Tipsbladet om FCN:

FC Nordsjælland er et af de bedste eksempler på, at DBU og UEFA´s Home Grownregler langt fra er alt, man skal bruge for at forstå talentudvikling og brugen af egenudviklede spillere på et førstehold. FCN scorer højt i Superligaen med lige omkring entredjedel af spilletiden til egenudviklede, men det dækker over, at klubbens vestafrikanske spillere fra Right To Dreamakademiet ikke tælles som egenudviklede. I betragtning af, hvor tæt de to fodboldprojekter arbejder sammen, forstår man godt, at FCN selv regner RTD-spillerne som egenudviklede. Talte vi dem sådan, lå FC Nordsjælland på svimlende 58 procent.

FCN har efter dette transfervindues salg af Mikkel Rygaard kun to mand uddannet i andre danske klubber, der fået spilletid i efteråret. FCN har overvejet, om man skal klare sig udelukkende med egne talenter og særdeles dygtige udlændinge, men det er næppe realistisk i de næste par sæsoner. For selv om man er glad for at være et af Europas yngste førstehold, skal der trods alt også vindes kampe, og med Mansour Group fra Egypten som ny ejer kan FC Nordsjælland sagtens tillade sig at drømme om endnu mere erfarne og stærke profiler til at supplere det væld af spillere, man selv uddanner i Danmark og Ghana.


sn.dk har et par artikler om kampene i går: https://sn.dk/Sport-Nordsjaelland/Forrygende-flot-sidste-test/artikel/1405958
https://sn.dk/Sport-Sjaellandske/Farum-talenter-var-for-staerke/artikel/1406038

Frederiksborg Amts Avis i den trykte version supplerer om med en lidt mere dybdegående artikel (desværre ikke på sn.dk) hvor det bl.a. hedder:

Det var især lovende på FC Nordsjællands vegne at se, hvordan holdets boldbesiddende spil ser ud til at have nydt godt af lidt ekstra fokus i denne opstart. Det har været øverst på listen over ting, der skulle arbejdes med oven på efterårssæsonen, og det ser ud til at have hjulpet.


Tipsbladet i den skriftlige version har også en artikel om kampen FCN-BIF hvor Flemming P siger:

Brøndby har de senere år været et atletisk hold med hurtige spillere, så nogle af vores spidskompetencer, for eksempel hurtigheden, har de kunnet annullere. Forskellen på Brøndby anno 2017/ 18 og Brøndby anno 2021 er, at vi får lidt mere ro på bolden i vores opbygningsspil end under Zorniger, til gengæld kunne vi under Zorniger tit komme igennem, når de gik højt på os. Det nuværende Brøndby-hold efterlader ikke så store rum bagved. De er positioneret dybere i banen. Men der er noget med det atletiske, det fysiske, hvor vi bliver matchet og til tider også overmatchet, og de seneste to sæsoner har de gjort rigtig ondt på os i deres kontraspil.

Vores boldomgang i denne sæson generelt ikke har været lige så god som det, vi normalt står for i FC Nordsjælland. Vi har i opstarten haft stor fokus på at forbedre spillet med bolden og blive endnu bedre til at spille gennem modstandernes linjer, have endnu bedre pasningskvalitet. Kan vi ikke få vores modstandere ud at løbe, bliver det meget svært. Det har altid været vores styrke." " Vi har nogle andre spillertyper, som er lidt mere løse, men som også kan skabe det uventede. Spillertyper som er hurtigere til at gå til gennembrud frem for at spille én eller to afleveringer mere inden gennembrudsfasen. Det kan både være godt og ondt. Vi vil gerne være lidt mere flyvske, men vi er blevet for løse, så det er med at finde en balance. En spiller som Kamaldeen behøver ikke at drible eller sætte bolden på spil, hver gang han har muligheden.


Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Jenner, man skulle tro at du var ansat i compliance og var uddannet vinkelskriver ;-)

4 ud af 4 mulige

Der har været behov for et pusterum i klubben i vinterpausen, da vi tabte 3 kampe i streg i de sidste turneringsrunder(FCM, FCK og SJE).

Nu er de nye ejere på plads, og roen er faldet på de interne linjer. Ikke mindst har truppen fået en pause og tanket noget energi. Vi har nu nappet fire sejre i træk her i opstarten. Det har været mod dårligere modstandere end normalt.
Flemming P forklarer lidt her: https://fcn.dk/2021/01/4-ud-af-4-rent-bord-i-sidste-testkampe/

Kamaldeen har ikke overraskende været giftig, og scoret 3 mål i 3 kampe hvor han fik spilletid. Nnamani Emeka har lavet 5 mål i 3 kampe, inkl. et hattrick mod Helsingør. Tochi har lavet 2 kasser i de 3 kampe han var involveret.

Vi er blevet lidt klogere her i opstarten, hvor det ligner at Emeka har fejet konkurrencen af bordet fra Antmann og Rothmann som 9´er. Fsva. Tochi har han stemplet ind, og lykkedes med meget. Er det niveau eller mentalt? Til træning er han et bæst, angiveligt... Han udnytter sin store størrelse, teknik med løb i feltet. Det er eddersatme spændende om han kan begynde at vise det i turneringskampene, hvor det faktisk gælder.

Det ville undre mig hvis vores start 11´er mod Brøndby ikke inkluderer Tochi og Emeka. Måske endda Schjelderup og Svensson?
Hvilken spiller er folk mest spændt på at se i foråret?

For mig er det formentlig Tochi, jeg glæder mig satme til at se ham som fast inventar på holdet. Nnamani er en tæt 2´er. Han har virkelig overrasket.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
annonce