Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Defensive Tunger
Kritikken går vel også nærmere på om man så blot skal udnytte dette setup til top 6 placeringer?

Som du også er lidt inde på så er salget af den ene jo ofte en af grundene til at en ny kan komme frem, så det er svært at sige hvor meget det vil hjælpe ikke at sælge x & y. Set udefra er det bare svært at slippe tanken om hvorvidt nogle af følgende spillere kunne have været på FCNs hold på samme tid. Nelsson, Mumin, Mini, Damsgaard, Kudus, Kamaldeen. Sikkert en hel masse andre.
Tag ikke fejl, jeg mener ikke alle dem på en gang og jeg kan ikke huske om jeg nævner nogen hvor det er længe siden de var i FCN. Men tankeeksperimentet med om man kunne have en super spiller som Nelsson, kombineret med Kudus og også Kamaldeen. Altså om sådan en stamme ala dem, kunne gøre at man kunne gå fra femte, til måske 2 eller 1?

OT^^ og igen, dette er ikke for at provokere eller noget som helst, blot en tanke og sikkert også noget I før har diskuteret.
Fedt er det i hvert fald, hvis man er i stand til at se hvor talentmassen måske er lidt mindre og så hente dygtige spillere som Bidstrup og måske Faghir udefra.
Skrevet af JulioSalinas
@defensivetunger

Det er en naturlig tanke. Men der er løbende regninger som skal betales og man har også en forståelse med spillerne omkring at de skal afsted når de "rigtige" bud kommer. Kortsigtet er det en fristelse at stoppe "maskinen" og høste det hele men FCN er med på den lange bane. Man har lavet en bæredygtig model som ved hvert salg kommer op på et højere niveau så der er ingen grund til at sætte det overstyr.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@defensive tunger

Her er et klip med Jan Laursen hvor han fortæller lidt det med at holde på spillere lidt ekstra. Klippet er et par år gammel men tankerne er ikke forældet.

Link->
https://www.youtube.com/watch?v=nFwPJdv-pFI&ab_channel=JulioSalinas
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Jennerdrengen2
Der er flere problemstillinger ved at holde længere på spillerne.

Det positive er selvfølgelig, at man formentlig ville opnå bedre resultater - men hvad så et år efter når resultaterne er opnået og man står overfor at skulle sælge dobbelt så mange? Det vil ofte betyde at man skal starte fuldstændig forfra med et helt nyt hold.

Derudover vil det gøre FCN mindre interessant for talenter fordi de ville skulle vente et års tid mere på at få spilletid. Det går ud over rekrutteringen og sætter spillerne tilbage i deres udvikling og gør dem dermed mindre attraktive som salgsobjekter.

Derudover vil ældre og mere erfarne spillere kræve mere i løn og dermed belaste økonomien mere.

På den anden side kunne man formentlig få mere for spillere der havde et års mere erfaring og også havde spillet europæisk.

Det er en svær balancegang som jeg tror er ret svær at gennemskue som bruger på bold.dk. Personligt mente jeg faktisk, at man burde have solgt Jaxe her i sommervinduet da jeg mener at det ligner at der står afløsere klar og, at der dermed ville være et salg mindre til sommer - men jeg er ikke sikker på at jeg har ret.

Mit bud er at truppens kvalitet skal hæves over tid men, at man skal forsøge at gøre det samtidig med, at man holder nogenlunde den samme gennemsnitsalder. Dvs. bedre talentudvikling (træningscenter i Hillerød, flere internationale træningskampe, større/bedre stab) og så samtidig fortsætte med de her lidt større transfers. FCN er jo blevet et attraktivt sted at tage hen som ungt stortalent, se blot Bidstrup Brentford, Faghir Frankfurt, Roback Milan, Rocco Lille.

EDIT:
I klippet som Julio deler ovenstående fortæller Jan Lauersen jo, at en spiller som Kamaldeen formentlig ikke havde valgt FCN såfremt han skulle vente på spilletiden, fordi der var ældre/mere erfarne spillere der optog hans plads. Husker jeg ikke forkert var der en lign. problemstilling om Kudus. Så det er en balancegang hvor man både skal give plads til unge spillere og holde længere på dem der er.
FCN
Skrevet af Nandeyanen
Man kan også ende ud i en Cajuste/Evander case hvis man beholder spillerne for lang tid.

Spillere der mister motivationen hvis man ikke får deres skifte. Flemming Pedersen siger er man for god til den Danske liga så vil man ikke stå i vejen for spillerens personlige udvikling og vil sælge spilleren.

Victor Nelsson tog til FCK og det er ikke fordi FC Nordsjælland sådan set har lyst til at sælge til FCK men det er en klub der strækker sig rigtigt meget efter spillernes ønsker. De har et fedt ry hvad angår behandling af spillere.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Defensive Tunger
Rigtig gode betragtninger, mange tak. Flere af tingene havde jeg slet ikke lige tænkt på sådan. Jeg er nok lidt vant til en anden tilgang, men jeg synes faktisk det giver super god mening.

Skrevet af RasmusGunnar
Vi har da alle her tænkt tanken. Vi ville have et vildt hold, hvis vi havde holdt på nogle af spillerne.

En gang imellem snakker vi all time favorit hold herinde, men man kunne også lave et der hed de sidste 5 år. Så kunne man tale om et slagkraftigt hold.

Kudus, Kamaldeen, ASO, Dams, Lobotka, Nelsson, Maxø Ingvartsen, Atanga, Mathias Jensen og mange flere. Jo der er nok at tage af, men der er jo så mange fysysike og psykiske faktorer der gør sig gældende, for slet ikke at tale om holddynamik etc. Se FCM der har stjernespillere på hver position, men har underpræsteret gevaldigt. Der er meget der skal gå op i en højere enhed.
Skrevet af Jennerdrengen2
FCN i medierne

FCN endnu en gang med det yngste hold i Europa, bedømt på start-11´eren - man kan på linket klikke og vælge forskellige visninger f.eks. "world, Denmark" etc.: https://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2022/wp390/en/?fbclid=IwAR36hm39knoZ9s6lhE1C4HUTN8rPkMNm8ILBT18hgfE3Wgim6Vu1UoUiQn4

Jeg gengav for et stykke tid siden spillerbudgetter i Superligaen ifølge Tipsbladet. Nu har Tipsbladet.dk skruet det ned i en række mindre artikler og fortæller her om FCN´s spillerbudget (Artiklen fortæller ikke at FCN´s spillerbudget på et år er steget 10 mio.): https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/her-er-fc-nordsjaellands-spillerbudget-i-202223

Og fik folk ikke set den geniale TikTok fra i går, tåler den en gentagelse: https://www.tiktok.com/@caroline.fcn/video/7147289053770091782?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7147332765230827014

FCN
Skrevet af JulioSalinas
Spørgsmål til FlemmingP og Johannes Thorup

Medianos "det taktiske værksted" med Rasmus Monnerup har sat Flemming og Johannes i stævne på onsdag den 28. september hvor de skal have en snak omkring FCN. De vil gerne have spørgsmål til programmet. Man kan skrive spørgsmålene i kommentarfeltet på deres opslag på twitter/facebook. Jeg linker til deres opslag nedenunder.

twitter->
https://twitter.com/MedianoFodbold/status/1573628309828665344

facebook->
https://www.facebook.com/Mediano.nu/photos/a.998070603561672/5354540901247932/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nandeyanen
@JulioSalinas

Hvis du har mulighed for at stille spørgsmålet.

Så kunne det være interessant for mig at vide:

Hvis man til Jul har nået sit mål om top 6. Har man så tænkt sig at sælge ud af arvesølvet til vinter som fx Schjelderup hvor der kører mange Sevilla rygter og så spille den nye generation klar så I står godt til næste sæson.
Eller vil man gå all-in på at opnå en af de Europæiske pladser og beholde profilerne længere.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JulioSalinas
@Nande

Jeg kan godt skrive det som et spørgsmål hvis du ikke selv er på nogle af platformene. Du skal dog ikke regne med at trænerne siger noget om spillersalg og den slags. Så vidt jeg husker så handler "det taktiske værksted" mest omkring taktik, spillestil og etc.

Redigeret: Har skrevet dit spørgsmål på facebook
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nandeyanen
I forhold til klub taktik kunne det jo være en fordel at spille den nye generation klar hvis man har opnået sine mål. Så på den måde er der lidt salg ind over det.

Så vidt jeg kan huske kom spillere som Kamaldeen og Adingra på banen efter jul. Så de fik en halv sæson. Og sæsonen efter hvor de fik en hel sæson fik de gennembrud.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Jennerdrengen2
Antman fik debut, mål, assist og blev kåret til MOTM - en meget OK dag på kontoret...
FCN
Skrevet af Jennerdrengen2
FCN i medierne

Abdul Mumin er ifølge Marca sommerens overraskelse i La Liga: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/la-liga/udpeger-tidl-sl-spiller-som-sommerens-overraskelse

Horsens Folkeblad skriver at TV-penge fordeles efter næste spillerunde.

Pengene bliver hver gang udbetalt fra tre puljer. Alle 12 klubber får det samme fra en solidaritetspulje. Her er tale om cirka to millioner kroner per klub.

Den næste pulje er større og på cirka 30 millioner kroner. Her bliver pengene udbetalt efter placering. Nummer et får over syv millioner kroner fra puljen, mens nummer 12 får et beløb på under en halv million kroner. Topholdene tager den største bid af kagen, så forskellen i pengene til betaling bliver mindre, jo længere nede i tabellen, du befinder dig.

Den sidste del af tv-pengene kommer fra markedspuljen. Her bliver pengene udbetalt med baggrund i tv-stationernes valg. Rettighedshaverne er dermed med til at fordele en pulje på knap 40 millioner kroner. Viaplay Group, der har TV 3-kanalerne, sender første-, tredje-, fjerde- og sjettevalget. Discovery har rettighederne til andet- og femtevalget.


Kigger man på de seneste års fordeling vil der kunne være op til 5 mio. forskel på hvor meget FCN får udbetalt afhængig af resultatet i næste runde hvor FCN kan risikere at ligger fra nr. 1 - 3. Beløbene varierer lidt fra år til år men, typisk vil nr. 1 få udbetalt omkring 14 mio. mens der vil være omkring 9 mio. til nr. 3. Sidste års dårlige resultater betød for FCN, at man kun fik omkring 5,5 mio.

Det er ved at være forstummet med kritikerne af FCN´s salg som tidligere blev beskyldt for ikke at kunne klare sig i udlandet. Men, holdet hvis yndlingsbeskæftigelse er at måle sig mod FCN - Lyngby, klarer sig væsentlig dårligere når man ser på salg, ifølge sn.dk: https://www.sn.dk/lyngby-taarbaek-kommune/de-rejste-paa-fodboldeventyr-ud-i-verden-men-hvordan-gik-det-dem/
FCN
Skrevet af JulioSalinas
[PODCAST] DET STRATEGISKE OVERBLIK: TRUP, TRANSFERS OG TALENTARBEJDE PÅ KVINDESIDEN

Kom med bag kulisserne, når Sportschef for akademiet, Mikkel Hemmersam, går i dybden med klubbens strategi og gennemgår sommerens transfers, talentarbejdet og setuppet på kvindesiden i den seneste udgave af FCN-podcast, som kan høres på din foretrukne podcast-platform.


Link->
https://open.spotify.com/episode/5t440w2KvYcx4SYWqaT274?si=f9a4fb1fd8db48be

Virkeligt fedt at klubben udsender lidt podcast igen. Det er jo podcastens tid og derfor helt oplagt at kommunikere ud på den måde når man skal lidt i dybden med nogle emner. Jeg tænker at man skal holde fast i et årshjul hvor man kommer med sådanne "store" opdateringer i forbindelse med at transfervinduerne lukker. Det kunne også være fedt med en årlig podcast hvor ledelsen/ejere gør status på hvordan klubben har det og evt. hvordan klubbens mange projekter udvikler sig. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Kudus på vej til Milan? https://www.tipsbladet.dk/nyhed/rygter/medie-det-vil-milan-give-tidl-sl-stjerne

112 mio ifølge artiklen. Vi solgte ham for 65 mio plus bonusser. Lad os sige 70 mio.

Får vi 20% i videresalg? Så er det 30-35 mio kroner vi kan se frem til der. Ikke helt dårligt.

Men når det så er sagt, så er det ikke mange mio vi får i videresalgsklausuler for vores spillere. Igen er vi tilbage ved om vores salg slår igennem derude. Det synes vi her i FCN at de gør, men det er da rigtigt at vi ikke blir rige på videresalgsklausuler. Dog fik vi lige under de 30 mio for Lobotka,
Rygterne siger 20 mio for Dams og så er der håb for Kamaldeen endnu, ligesom Sertemir måske også giver noget engang.

Men dejligt hvis vi kan have produceret spillere til en klub som Milan.
Skrevet af Nandeyanen
Du har lavet et forkert regnestykke. En videresalgsklausul er procentdelen af et overskud.

Så hvis I har sikret jer 20% og I solgte Kudus for 70m DKK og han bliver solgt til AC Milan for 112m DKK. Så er det 20% af 42m DKK hvilket er 8.4m DKK som FC Nordsjælland vil få.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Jennerdrengen2
Der har været andre rygter og gisninger fremme - bl.a. på Twitter - om, at han kunne blive solgt for op imod 500 mio. næste sommer. Lyder vildt, men en OK videresalgsklausul men kunne på score på + 80 mio. så.

Han skal i hvert fald holde sin nuværende målstime hvis det skulle lade sig gøre.

Og så har man jo altid the right to dream som FCN-fan
FCN
Skrevet af Jennerdrengen2
FCN i medierne

BSF kalder det for "en drømmekamp" at have trukket FCN i pokalen: https://www.sn.dk/ballerup-kommune/bsf-faar-droemmekamp-i-pokalen/

Flere medier skriver at et forbud mod gummigranulat som det anvendes i kunstgræsbaner kan være på vej da det frigiver mikroplast til naturen. Det forventes dog at tage flere år før det sker.

FCN
annonce
0