Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Det er surt med Larsen. På den anden side måske også lidt ventet - men stadig surt.

Tja tjo...man frigør jo sådan set en plads til en anden spiller som har omtrent samme niveau men et større udviklings- og videresalgspotentiale. Derudover slipper man en løntung spiller hvilket betyder at man kan bruge resourcerne et andet sted.
Det man reelt mister ved Larsen er værdifuld erfaring og dertil efterlader det os med en lidt tvivlsom situation omkring niveauet på vores reservekeepere.
Jeg tror det er fint nok med et skifte nu. Både for Larsen og for FCN.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Rambo92
Kan se at der går en del rygter på Simon Tibbling til FCN - Noget I har hørt om?

Sidste sommer skulle Brøndby have modtaget et bud på 8 mil.
Umiddelbart ser det ud til, at Simon Tibbling lejeren håber på et skifte til FCN.
FCN siden 2006
Skrevet af Rambo92
Hvis der er hold i rygterne og dette lykkedes plus man henter Adu hjem, så er vi ved at være der, hvor vi kan gøre os gældende i toppen næste år, selvom vi sælger kudus og Damsgaard.
FCN siden 2006
Skrevet af JMM
@Nandeyanen

Det bliver et pænt nej tak til Thomsen herfra. Vi foretrækker at vores spillere kan se ud af begge øjne.. :-)

@Julio
Kommer der et bud i det niveau på Tofod er det naturligvis interessant. Alt er jo til salg i vores butik - til den rette pris. Den Vandrende Pind og Rygaard er ikke en konstellation jeg har tilid til kan løfte opgaven centralt. Tochi er stadig kun 17 og mangler meget før han er superligaklar. I kampen mod AGF kæmpede han både med beslutningerne og teknikken. Jeg tror man passer på og venter lidt.

Kunne vi få Adu hjem ville det jo være en ønskesigning. Han er 29 og har stadig gode år tilbage i sig og kunne agere rollemodel for de unge ghanesere. Hentes han ind, er salget af Tofod garanteret.

Tibbling til holdet tør jeg ikke drømme om. Han er en drøm af en spiller, forstår ikke at Niels F ikke kan få mere ud af ham. Under Zorniger var han blandt de bedste i rækken.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Kan se at der går en del rygter på Simon Tibbling til FCN - Noget I har hørt om?


Det er et rygte der er bragt frem i BT´s transferpodcast om, at han var tæt på at skrifte til FCN sidste år. Der KAN godt være noget hold i det sidste år - og så alligevel ikke. Der var en chance for at Kudus var på vej væk sidste år. Han ville umiddelbart ikke forlænge kontrakten sidste år og FCN accepterede derfor et bud fra Everton. Imidlertid ville Everton leje ham ud til en hollandsk klub, hvilket han ikke var interesseret i, og han forlængede derfor kontrakten. Desuden var Rygaard utilfreds med spilletiden og AGF luftede interesse for ham. Såfremt man havde mistet både Rygaard og Kudus kunne det godt ligne at man kunne være interesseret i Tibbling der ville være en spiller der ville passe godt ind på midtbanen. Imod taler, at han sidste sommer var vurderet til 2,5 mio. Euro og det ville være 2,5 x transferrekorden i FCN og, at han i BIF får en løn på over 200.000 og nok ikke var interesseret i en lønnedgang.

Tibbling har nu 1 år mindre tilbage på sin kontrakt og har ikke spillet i stort set et år. Mister vi både Kudus og Kofoed i kombination med at prisen på Tibbling er faldet væsentligt og, han er villig til at at sluge en lønnedgang på 50% kunne han selvfølgelig godt være interessant. Tibbling er i dag vurderet til 1,6 mio. Euro, hvilket stadig ville være 60% over den hidtidige transferrekord. Umiddelbart har vi dog stadig Jaxe, Abu, Antman, Diomande, Tochi til at spille pladsen, samt hvad der måtte komme fra U-19/RTD.

Hvad angår Tochi har jeg en højere mening om ham i forhold til de fleste herinde. Han regnes som det måske største talent der er kommet igennem FCN´s akademi. Han er - Meiner Meinung Nach - på niveau med Kudus og regnes som værende mindst lige så god som Rasmussen der blev solgt til Ajax for + 3 mio. Euro for et års tid siden. Jeg ser problemerne omkring ham på superligaholdet, mere som at spillerne omkring ham ikke er vant til at spille så hurtigt som ham og ikke forstår hvor hurtigt han egentlig kan spille. Altså skal han blot spilles ind på holdet. Trods min erklærede beundring og kærlighed til Adu, så jeg heller Tochi på holdet - hvilket siger ikke så lidt.

Om Kofoed:
Han er og vil også i næste sæson blive en vigtig spiller for holdet men det er klart at hvis vi får et godt bud på ham dvs. 40+ mio så tror jeg at man slår til.


Tipsbladet har vurderet spillerpriser før og efter Corona og skriver om prisen på Kofoed: Gammel pris: 25-50 - Ny pris: 15-30. Jeg tror på den baggrund ikke, at der kommer et bud på +40 mio. for Kofoed.

Revisionsfirmaet KMPG har forleden været ude med en større rapport om værdifastsætning af klubber i de 5 store ligaer og her er værdien post-corona gennemsnitlig sat 25% lavere end pre-corona. Man må formode, at priserne på spillere alt-andet-lige er faldet mere end dette da klubberne er presset på deres likviditet.

så er der en ret spændende type i Hektor Højbjerre-Thomsen som for mig hidtil har været ukendt men som ser overordenlig spændende ud. Jeg tænker at han muligivs har turneret med det internationale akademi?


Det internationale akademi har ikke spillet kampe siden vinteroptakten da alt har været lukket ned pga. Corona. RTD-spilleres ophold i Farum har også været aflyst. Det internationale Akademi har dermed de facto været lukket siden vinter.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Dreamin er ude med en ny udsendelse der denne gang handler om økonomi.

Dreamin er et rigtig godt initiativ, men her er man altså ude på et sted hvor man har noget svært ved at bunde. Det er et emne der ligger lidt langt fra de øvrige panaldeltageres kompetencer - sagt med al respekt for en ellers fin udsendelsesrække.

Steen Houmann er gæst i udsendelsen. Steen Houmann er ikke økonom, men særdeles interesseret i økonomi i Superligaen og 1. division og har opstillet et særdeles interessant og brugbart sammenligningsgrundlag når det kommer til klubbernes økonomi. Svagheden ved Steen Houmanns sammenligning er, at han for at have det bedste sammenligningsgrundlag bliver nød til at simplificere regnskaberne og dermed bliver det til tider lidt rigeligt forenklet.

Eksempelvis skelner Steen Houmann ikke mellem spillerbudget og personaleomkostninger fordi det ikke er muligt at få et præcist tal for personaleomkostninger for alle klubber. Dermed anvender man det lidt mere upræcise begreb personaleomkostninger. Eksempelvis har FCN personaleomkostninger til Hotel FC Nordsjælland med i regnskaberne mens Lyngby f.eks. kun har de direkte ansatte omkring superligaholdet. Man kan derfor ikke direkte sammenligne personaleomkostninger klubberne imellem.

Steen Houmann har desuden en tendens til at forsøge at begrunde alt i økonomi og hvad der kan måles kvantitativt og dermed ikke tager andre kvalitative forhold med.

Der er et par ting fra podcasten jeg gerne vil starte med at skyde ned.

Der spekuleres i om FCN ikke kan have interesse i at føre overskud til Ghana. FCN fører IKKE overskud til Ghana, hvilket tydligt kan aflæses af regnskabet og ville være meget svært at skjule. FCN er meget åbne i regnskabet om at man betaler et beløb pr. spiller til RTD. Derudover kan man ud af regnskabet aflæse at der IKKE overføres penge til Ghana. Der kan godt være mindre forhold såsom at FCN måske betaler rejseomkostninger mellem de to destinationer og der måske kan være en enkelt ansat i Ghana der aflønnes i DK. Det var dog spørgsmål som man kunne stille direkte til FCN.

FCN beholder sit overskud i DK og betaler skat efter gældende regler heraf. Mit bud er, at FCN er den fodboldklub i DK der har betalt det næsthøjeste beløb i skat over de seneste 10 år.

Steen Houmann simplificering af forhold for at kunne sammenligne indeholder i tilfældet FCN også en svaghed. Når der bruges ca. 35 mio. årligt på at drive akademiet i Ghana, så er det jo penge der bruges med henblik på at styrke 1. holdet i FCN. Denne udgift fremgår ikke af regnskabet i DK og derfor tager Steen Houmann den ikke med i sin vurdering af hvor mange penge der bruges i de enkelt klubber. Det ville være mere retvisende at inddrage dette i FCN´s udgifter eftersom det alt andet lige er en investering i den sportslige præstation i FCN. Det passer dog ikke rigtig ind i Steen Houmanns sammenligningsgrundlag, hvorfor det ignoreres.

Steen Houmann tager heller ikke et forhold som at FCN´s spillere er yngre og mindre erfarne og dermed får mindre i løn med ind i sammenligningen. Her viser FCN jo at man godt kan få høj kvalitet med en mindre investering.

Her er altså nogle kvalitative forhold som ikke passer ind i Steen Houmanns kvantitative sammenligningsgrundlag og derfor ses der totalt bort fra dem, hvilket er en svaghed og giver et upræcist billede.

Dreamin slutter udsendelsen af med en meget fin pointe hvor de fra regnskabet fortæller at FCN sidste år betalte Farum Boldklub lidt over kr. 1 mio. Dette stammer fra de år hvor FCN spillerne officielt har spillet for Farum Boldklub og er en såkaldt træningskompensation. Dette til trods for, at FCN afholder alle udgifter omkring ungdomsholdene. En pointe Dreamin ikke får fortalt er, at FCN også betale kontingentet for alle de spillere der spiller på FCN ungdomshold i Farum Boldklub. Hvis man antager at der i alt findes 12 drenge- og pigehold med 16 spillere på hvert og FCN betaler kr. 2.000 årligt i kontingent giver dette en indtægt for Farum Boldklub på ca. 380.000 årligt oven i den mio. som FCN betaler i træningskompensation, uden at FB har nogle udgifter hertil. Der er altså en stor økonomisk gevinst for Farum Boldklub i samarbejdet med FCN.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Kampånden
Kom så AaB.
Kampen på søndag bliver så meget mere interessant
Skrevet af Slettet(581021212205)
At Politiken har et horn i siden på FCN/RTD er vist de fleste bekendt. At Politiken heller ikke sætter sig ordentlig ind i tingene når det kommer til FCN/RTD er vist også de fleste bekendt.

Politiken fortsætter i dag i en artikel med overskriften: "Nogle opdrætter kvæg, andre opdrætter spillere". I artiklen sættes lighedstegn mellem opdrætning af kvæg og FCN´s uddannelse af fodboldspillere. Derudover konkluderer man, at det gøres af hensyn til engelske pengemænds ønske om overskud. Undervejs blander man Danmarks handel af slaver ind i billedet ligesom man stiller spørgsmålstegn ved om det ikke går ud over danske talenter. Et snævertsyn som jeg sjældent har set det i Politiken.

Hvad der tænkes og præsteres i Nordsjælland, er styret af et forretningsmæssigt hensyn. Ikke af ære og pokaler, men af omsætning og overskud.

Hvor nogle opdrætter kvæg og heste og andre sælger vandsenge, køleskabe, biler og kjoler, opdrætter FC Nordsjælland, der ejes af en engelsk investorgruppe, fodboldspillere - og sælger fodboldspillere.

Og tjener penge på det.

Fodbold er en forretningsmodel. Kloge folk har forstået, at man gennem dygtighed, kapital og planlægning kan opstøve talenter, bruge deres passion for fodbold, dygtiggøre dem, skrive kontrakter med dem - og omdanne dem til en handelsvare, der kan omsættes på markedet. Sådan.

FOR DE FLESTE SPILLERE gælder det, at de dog blot er med til at holde forretningen og udstillingsvinduet gående i den bedste række, hvor klubben er med til at konkurrere på spillets gammeldags sportslige betingelser.

Men så er der de få spillere, der yder det helt ekstraordinære, der gør dem interessante for mere købestærke klubber - og de millioner, der kommer ind i den forbindelse, betaler rigeligt investeringen i alle ´ de andre´ og sikrer investorerne det ønskede overskud. Hvis de gode spillere så også skaffer medaljer, er det en pyntelig sidegevinst.

I FC NORDSJÆLLAND har man en samarbejdspartner i Ghana i Vestafrika, der leverer talenter til landet i nord, og hvor man for nogle hundred år siden stod for tilfangetagelsen af de slaver, som driftige danske købmænd sejlede til sukkerplantagerne i Dansk Vestindien. Det tales og skrives der en del om for tiden, men det er en helt anden historie.

Ni ghanesiske spillere præger i dag FC Nordsjællands trup, og de leverer blændende underholdning. Man kan kun blive imponeret - også af talentspejderne.

Jeg siger blot: Tænk, hvis talentblikket var så skarpt, at det også øjnede flere end de danske spillere, der allerede er opdaget og solgt videre til bl. a. England, og som må gå rundt i FC Nordsjællands danske samarbejdsklubber, og som på sigt kunne komme til at styrke det danske landshold.

Der må være en Svend-Erik og en Hugo, som måske bliver overset. Eller er de danske velfærdstalenter ikke ærgerrige nok? Ikke lige så sultne og stræbsomme som Mohammed Kudus, der kom fra de engelske pengemænds fodboldskole i Ghana til Farum som 17-årig? Jeg ved det ikke. Men det gør forretningsmændene utvivlsomt.


Lad os starte med at tilbagevise et par påstande.

Der genereres ikke penge i organisationen der udbetales til engelsk pengemænd. Der er ikke trukket en eneste krone ud af FC Nordsjælland. Alt overskud i FCN geninvesteres i klubben.

RTD er ikke nogle engelske pengemænds fodboldskole i Ghana. RTD er en non-profit organisation der er anerkendt som en NGO. Alt overskud ved driften af RTD geninvesteres i organisationen. Politiken undlader så i øvrigt at fortælle at over ½ af spillerne studerer videre i USA på stipendier skaffet af RTD. Politiken glemmer også at fortælle at RTD er forkæmper for ligestilling i Afrika ved at drive det eneste pigeakademi på kontinentet og skaffe uddannelse og ligestilling til afrikanske kvinder. Politiken glemmer også at fortælle at RTD driver en af de bedste skoler i Ghana.

Herudover udviser Politiken en utrolig snævertsynethed ved at mene at udviklingen af fodboldspillere snarere burde komme danske spillere frem for afrikanske spillere (som man sidestillet med kvægopdræt) til gode.

Jeg undrer mig desuden over sætningen:

Hvad der tænkes og præsteres i Nordsjælland, er styret af et forretningsmæssigt hensyn. Ikke af ære og pokaler, men af omsætning og overskud.

Er der modstrid mellem de to forhold. Kan man ikke fokusere på begge ting? Bør man ikke sørge for at have orden i forretningen samtidig med de sportslige ambitioner? El. skal en klub helst have underskud? Er det forkert at arbejde mod et økonomisk overskud som geninvesteres i klubben?

Det tyder på, at der er nogle journalister hos Politiken der er frustrerede over at deres "afsløringer" om RTD/FCN ikke vakte den opsigt de havde forventet og i bitterhed fortsætter med at angribe RTD/FCN. Søger man på historien i Ghana vakte Politikens artikler da heller ingen opsigt, da man her godt ved hvordan tingene hænger sammen.

At det hæderkronede Politiken vil lægge spalter til et sådant lavpunkt af journalistik er mig en gåde.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
Lige nu har FC Nordsjælland et lille overtal af Nordiske spillere i forhold til Afrikanske spillere.

Til sommer ryger Mikkel Damsgaard og Larsen.

Rygaard rygtes til AGF og Rasmussen rygtes også væk.

Det bliver interessant at se hvem de bliver erstattet af.

Personligt synes jeg det er kritisk hvis FC Nordsjælland ender med at have flere Afrikanske spillere end Nordiske efter denne sommer og jeg tror også godt selv de er opmærksomme på at det kan give negativ medieomtale fordi for den normale Dansker der ikke sætter sig ind i den mindste detalje kan det godt virke som om at FC Nordsjællands ejer ikke er interesseret i Danske værdier og traditioner men kun interesserer sig for sine personlige ambitioner.

For eksempel er FC Nordsjællands instagram profil mere og mere begyndt kun på at skrive i Engelsk når der er tale om det mandlige setup og det synes jeg er ret underligt.
Er det fordi man kan spare rigtig mange penge på løn ved at hyre en eller anden Ghanesisk mediemand der styrer de sociale medier??

Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af bold3520
Hvem er forfatter af disse artikler?
Måske værd at grave lidt frem på denne/disse og deres motiver?

Noget kunne tyde på at de selv arbejder for ussel mammon frem for at stræbe efter pokaler/Cavling prisen?
Hvordan er deres klub tilhørsforhold? Er deres negative vinkel drevet af misundelse?

Ufatteligt at et så stort medie som Politiken, ikke har mere kritisk sans og selvcensur.
Måske derfor at de forlængst er sorteret fra i min foretrukne læsebunke.
Skrevet af ligepå
Off topic.
Puha - Det er en flad indsats her til aften.. Kredit til Brøndby der, synes jeg, udmanøvrerer os.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Sir , moderator
" At Politiken har et horn i siden på FCN/RTD er vist de fleste bekendt. "

Hvorfor og er der lidt flere eksempler? Det virker lidt mærkeligt at en avis skulle have et horn i siden på FCN.
Dette er en signatur.
Skrevet af Afløseren
^Politiken havde i december 2018 en artikelserie om akademiet i Ghana, hvor de viderebragte tvivlsomme historier om forhold, hvor de unge spillere blev fysisk afstraffet for fejl og/eller dårlig opførsel. Ifølge nogle tidligere spillere, skulle RTD i Ghana minde mere om en militærlejr end et fodboldakademi.
På trods af at samtlige påstande kunne tilbagevises, så fortsatte Politiken med at viderebringe den slags historier fra kilder, hvis udsagn kunne drages meget i tvivl.
FCN
Skrevet af JulioSalinas
U19 slutspillet strammer til

Da U19 drengene i onsdags tabte 4-3 til Brøndby så det ud til at der skulle et lille mirakel til hvis vi skulle gøre os nogen forhåbninger om at kunne vinde turneringen.
Samme aften gik det sådan at turneringens nr. 1 OB måtte nøjes med 2-2 mod FCM hvilket betød at vi på trods af vores beskedne pointhøst på forunderlig vis stadigvæk havde en lille chance for at hente dem.
Igår søndag tabte OB yderligere 3-1 ude mod AGF hvilket betyder at vi nu har mulighed for at afgøre det selv i forhold til OB. Det kræver dog at vi vinder på onsdag mod AGF og til sidst slår OB.
I søndags spille Brøndby yderligere mod Vejle. De vandt 2-0 hvilket bringer dem 3 point foran os med en +1 målscore i forhold til os med en kamp tilbage.
Ja, det er rimeligt kompliceret nu men det ser stadigvæk ud til at vi kan afgøre det selv med 2 sejre i vores to sidste kampe og så kan det så være at vi kommer i en situation hvor der bliver pointlighed mellem FCN og BIF.
Kommende kampe med relevans for afgørelsen af U19 slutspillet:

onsdag: 13:30 FCK - BIF, 15:00 FCN - AGF
søndag: 12:30 OB - FCN

Link til den nuværende stilling i U19 slutspillet -> https://www.dbu.dk/resultater/pulje/331373/stilling


FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Det var en underlig kamp i går. Kommentatorerne var fuld af beundring og roste Brøndby, men jeg havde en god fornemmelse i første halvleg.
Selv om vi gik til pause bagud så tænkte jeg at vi godt kunne vende det i anden, men vi kom ikke rigtig ud.

Der var for lidt initiativ og det så ud som om man ikke rigtig troede på sig selv eller medspillerne. Flere gange var der løb i dybden, hvor bolden ikke blev spillet.
Afslutningerne virkede halvhjertede og i det hele taget manglede der en tro på egne evner synes jeg.

Tredjepladsen er nu væk, men vi skal slutte ordenligt af og beviser overfor os selv at vi godt kan spille godt og slå de hold der ligger over os.
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Ja, vi var godt med og jeg synes da at vi forsøgte at angribe Brøndby hele kampen igennem også selvom det lykkedes knap så godt i anden halvleg.
Med hensyn til kommentatorerne så er det typisk at de kigger på resultatet og derefter opbygger et narrativ omkring det istedet for at kigge på hvad der reelt sker på banen.
Brøndby får det første mål og det bringer dem i en gunstig situation hvor de kan stille sig lavt, trille bolden rundt uden hast og i det hele taget ikke rigtig behøver at skabe noget. Vi prøver at skabe spillet og Brøndby lever på omstillinger fordi der bliver god plads på vores halvdel. Der skal mere til at imponere mig og jeg synes også at vores spillere 1 til 1 ser langt mere spændende ud en Brøndbys.
Men ok det var en fin test mod suppens nok pt 3. bedste defensive hold og ja vi kan da godt være skuffet fordi vi har spillerne til at kunne vinde sådan en kamp men sådan skulle det ikke være denne gang. Nu bliver det spændende på søndag hvor vi skal op mod ligaens bedste defensive hold. Forventningen er vel at vi får det svært men det er alligevel interessant for det er en lakmusprøve som indikerer noget om hvorvidt vi har udviklet os i den rigtige retning :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Sir C

" At Politiken har et horn i siden på FCN/RTD er vist de fleste bekendt. "

Hvorfor og er der lidt flere eksempler? Det virker lidt mærkeligt at en avis skulle have et horn i siden på FCN.


I forlængelse af ovenstående har jeg forsøgt min egen research. En højtstående medarbejder blev fyret fra RTD og har siden forsøgt at overtage RTD og overtage spillerne og RTD akademiet. Dette har han bekræftet over for flere forskellige europæiske agenter og klubber og FCN har fremlagt dokumentation herfor over for Politiken.

Han har slået sig sammen med tre andre ghanesere. Hvad jeg har fundet ud af så udgiver den ene sig for at være journalist og en anden har været ansat i det ghanesiske fodboldforbund. Han er vistnok blevet fyret med baggrund i korruption og for at udstede falske spillercertificater. Den sidste person har jeg ikke kunnet identificere.

Dette netværk er under efterforskning af "trafficking of minor age players" af det ghanesiske politi. Dette har FCN dokumenteret over for Politiken. Den ene person i netværket har købt forældreretten til nogle af RTD-spillerne fra forældrene og kan således træffe beslutninger på deres vegne.

Netværket har også haft mindreårige RTD-spillere til prøvetræning i europæiske klubber mens de har været på kontrakt hos RTD.

Dette netværk har også opsøgt pigespillere fra RTD og tilbudt dem og deres forældre penge for at fortælle historier om opdigtede seksuelle overgreb som skulle have fundet sted på RTD-akademiet. Dette har FCN dokumenteret overfor Politiken.

Netværket repræsenterer i dag 5-10 tidligere RTD-spillere hvoraf de har købt forældretten til nogle af dem. Det ghanesiske fodboldforbund nægter at samarbejde med dem og de spilere de repræsenterer bliver ikke udtaget til ghanesiske landshold - så vidt jeg kan se - fordi man i Ghana godt er klar over deres kriminelle henseender.

FCN og RTD har dokumenteret alt dette overfor Politiken som alligvel har valgt at bruge netværket og deres spillere som sandhedsvidner om RTD og har på den baggrund bragt historier om ydmygelser og afstraffelser. Historierne er alle blevet tilbagevist af nuværnede og tidligere spillere, inkl. tidligere spillere der ikke længere har nogen relation til RTD, samt Politi og sociale myndigheder i Ghana. Ikke desto mindre har Politiken ikke dementeret historierne.

I Ghana har pressen ikke behandlet Politikens historier da man godt er klar over, at der er tale om en and.

Politiken har stoppet med at skrive om RTD, men kommer nu - trods bedre vidende - med denne nye fordrejede artikel hvor man sammenligner FCN´s uddannelse af spillere med kvægopdræt og blander DK´s fortid som slavehandlernation ind i historien.

Politikens tidligere historier bygger iøvrigt udelukkende på kilder fra det omtalte netværk. Politiken har ikke ønsket at høre FCN´s el. RTD´s udlægning af sagen. Man har ikke interviewet andre end personer tilhørende netværket.

For ganske nylig var en historie fremme i de danske medier om en ghanesisk fodboldspiller der kommer fra en klub som netværket ejer. Han havde prøvetrænet i Hobro og efterflg. opholdt sig illegalt i DK i et halvt år inden han blev fundet død efter en drukneulykke. Politiken har ikke omtalt historien. https://www.bt.dk/superligaen/chok-tidligere-hobro-spiller-er-fundet-doed

Det er mit klare indtryk at netværket sender spillere afsted til Europa på illegal vis for at tjene penge på dem. Jeg skal dog understrege, at jeg ikke har beviser på det sidste.

Der sidder tilsyneladende en enkelt journalist hos Politiken som stadig tror på at de havde fat i en historie - el. blot er pissed over at få sin historie afsløret som et falsum - og på den baggrund har skrevet den fordrejede historier om FCN/RTD som den der for nylig har været bragt. Her sammenlignes RTD/FCN samarbejdet med den danske slavehandel og der frembringes flere direkte forkerte oplysninger.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Hos Politiken findes en funktion der hedder "Læsernes redaktør", som man som læser kan skrive til såfremt man finder at der er problemer med det journalistiske indhold.

Ham har jeg skrevet til og klaget over Rasmus Bechs artikel, men har fået flg. temmelig nedslående svar:

Jeg har forelagt dine indvendinger for Rasmus Bech, men i en klumme som Sportsblik skal der være plads til betragtninger og personlige vurderinger.


Det er åbenbart OK at sammenligne uddannelse af fodboldspillere med opdræt af kvæg. At brokke sig over at afrikanske spillere for chancen for at uddanne sig som fodboldspillere - men ikke have noget imod finske, norske, slovakiske. At sammenligne samarbejdet mellem RTD og FCN med den danske handel med slaver i 1800-tallet. At fremkomme med misvisende postulater som at FCN udelukkende arbejder for profit til engelske pengemænd. At påstå at RTD er engelske pengemænds fodboldskole etc.

Jeg må tilstå, at jeg er skuffet.

Tilsyneladende er Politiken dog godt klar over at de er galt på den - uden dog at ville indrømme det. Artiklen er i hvert fald ikke til at fremsøge længere.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Du ved ret meget om mange ting der foregår i klubben. Med den viden du har skulle man nærmest tro at du er storaktionær i klubben :)
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen

Du ved ret meget om mange ting der foregår i klubben. Med den viden du har skulle man nærmest tro at du er storaktionær i klubben :)


He, he - nej, jeg er ganske alm. lønmodtager og DJØFFER. Jeg har ikke nogen økonomisk interesse i FCN udover at jeg spiller på oddset.

Jeg har fulgt FCN siden 08/09. og læst velsagtens 95% af alt hvad klubben har skrevet og udgivet om sig selv i 10-12 år. Jeg har derudover adgang til en database over samtlige nyhedsmedier i Danmark hvor jeg hver dag skimmer igennem alt hvad der bliver publiceret om FCN i DK. Jeg har altså igennem efterhånden 7-8 år læst alt hvad der er blevet offentliggjort om klubben i DK. Det er faktisk utroligt hvad man kan stykke sammen når man holder forskellige kilder op mod hinanden. Herudover kender jeg en tidligere kontraktspiller i klubben som jeg har pumpet rigeligt om hvad der foregår. Endelig er der folk på twitter der gør opmærksom på, når der optræder noget om FCN i udenlandske medier, så det får jeg også med.

Igennem mit arbejde har jeg desuden adgang til stort set alt der findes bag betalingsmur på diverse medier. Så synes jeg at det er lidt sjovt at nørde økonomi og læser også med stor interesse hvad Idrættens Analyseinstitut udgiver fra tid til anden.

Man kan desuden i dag fremsøge rigtig meget på nettet og her har jeg fået kontakt med en fremtrædende personlighed i ghanesisk fodbold som jeg får en del viden fra om hvad der foregår i Ghana. Ligesom man selv kan finde ikke så lidt.

Jeg har ikke nogen speciel kontakt til FCN. Jeg har 4-5 gange skrevet til klubben og stillet spørgsmål og en enkelt gang også deltaget i en fokusgruppe. Herudover dukker jeg op til arrangementer for sæsonkortholdere hvor man kan stille spørgsmål og få svar.

Endelig er det et par journalister og bibliotekarer i mit netværk som af og til forsyner mig med kilder el. sætter nogle ting i perspektiv.

Endelig er FCN en lille klub og det er ret nemt at få adgang til ansatte - eksempelvis dukker Flemming P f.eks. op og snakker med fans til afterpartys o.l. så der er ikke noget hokus pokus om hvor jeg har tingene fra.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0