Snak

Mere indhold efter annoncen
Kampen i går
Jeg synes vi startede flot ud i et godt pres. Med sådan et pres ved man også at det aftager, da ingen hold kan holde til sådan et prestempo en hel kamp igennem.
Vi fik i starten stresset Brøndby godt, men jeg synes allerede det var tydeligt i starten at vi ikke kommer frem til nok afslutninger når vi så erobrer bolden.
Der er simpelthen ikke tur i den i øjeblikket og troen/viljen til udfordring mangler lidt.
Frem mod straffesparket har jeg dog stadig troen på det, men efter det straffe kollapser forsvaret – af flere årssager. Jeg vil ikke kun pege fingrer af de bagerste fire.
Det er svært at argumentere imod at Brøndby skulle være fire mål bedre end os i går, når nu det er resultatet, men jeg føler at vi i perioder er på samme niveau.

Kudus startede ude
Han er muligvis solgt og det kan være årsagen til at man vil prøve nogle nye midtbanekonstellationer af. Som hold bør vi også kunne holde niveauet uden Kudus, ellers ser det jo frygtelig ud frem mod næste sæson. Jeg synes det virker fornuftigt af Flemming at sætte ham af, nu hvor vi hverken kan nå det ene eller andet. Jeg synes det er tydeligt at der allerede nu ses frem mod næste sæson, hvilket vi traditionelt har set i de andre slutspil også. Vi så det med Rothmann, Jaxe og Woledzi i går, som kunne ligne en ny fremtidig akse.

Rothmann
Og når snakken så falder på Rothmann, ja så må man bare sige at han igen ikke griber chancen. Han er for mig helt utrolig anonym og jeg har svært ved at se hans forcer. Hvordan ville I beskrive ham? Mit indtryk er nu at han er et talent, men i hvor høj grad? Og hvorfor var Frese inde? Har han niveauet og vil man til at satse på ham? Efter det skadeshelvede han har været igennem var det mit indtryk at han var meget længere fra holdet. Står han ikke til kontraktudløb til sommer?

Yttergårds kvaliteter
Jeg er enig i at han koster mål. Omvendt synes jeg at han har været en vigtig faktor i stabiliseringen af vores forsvar efter sæsonstarten hvor alt gik ind på os. Ser man bort fra i går, så er det mit indtryk at vores forsvar har været ganske hæderligt i 2020. Han er blevet markant bedre som forsvarsspiller over de senere år, men han er klar bedst med en stabil makker. Derudover så er han offensivt dygtig. Han kan både føre bolden frem og er en af vores få trusler i ved hjørnespark.
Når det så er sagt, så hedder vores forsvar i den kommende sæson ”Døhr-Kian-Mesik-Sadiq” måske ”Døhr-Kian-Woledzi-Mesik” hvis Woledzi udvikler sig godt. Må sige at han spillede flot i går. Mesik er jeg meget imponeret af, når man tager hans alder og korte tid i klubben i betragtning.

Situationen lige nu
Vi er virkelig inde i en periode hvor det bare ikke spiller for os. Det tror jeg nu også er sundt for drengene at opleve. Hvis bare de kan ryste det af sig igen og komme sprudlende ud til næste sæson. Tidligere har vi talt meget om forsvaret, men i de seneste kampe er det i den grad offensiven der halter. Vi er super gode til vi når deres forsvar og så render vi bare mod muren gang på gang. Jeg kan godt frygte de sidste kampe, men håber på en trodsreaktion fra spillerne, som forhåbentlig kan slide sig ud af dødvandet. Især hvis de andre hold mere eller mindre er gået på sommerferie.
@FCN
Måske man skulle begynde at følge U-19 holdet i stedet. Der virker det mere naturligt hele tiden at tage afsked med alle de bedste og gå efter udvikling mere end resultater. Det er sgu surt at sluge et 4-0 nederlag, vel vidende at alle de bedste spillere bliver solgt lige om lidt.

Det ene udelukker vel ikke det andet. Du tropper bare op der er rigeligt med plads og så er det gratis. Sæsonen starter lige om lidt. Jeg skal nok give en kop kaffe ;)
Jeg kan dog ikke garantere for resultaterne. Fodbold er fodbold på alle planer.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
@julio

Jeg ser nu allerede en del U-19 kampe. Gætter på at det bliver en 5-6 stykker om året.

Det var mere et bøvs i et øjebliks frustration om, at det ville være lettere at acceptere den konstante udskiftning på U-19 end 1. holdet.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Da jeg var ungdomstræner, lavede modstanderen tonsvis af mål, fordi de overløb vores højtstående forsvarskæde. Vi fik justeret forsvarskæden, så den blev sænket 5-10 meter længere tilbage, og der blev efterfølgende scoret langt færre mål fra modstanderen, da de ikke kunne køre kontra på samme måde.

Jeg ser det samme ske med FCN. Kamp efter kamp vælger vi at stå med forsvarskæden helt oppe på midten. Det kan være rigtig gavnligt, når har en boldsikkerhed som Barcelona og Manchester City eller en forsvarskæde, der kan løbe modstandernes kontraer op som Liverpool med Van Dijk og Joe Gomez. Vi har dog ingen af delene. Vores pasningsspil er dsv. ikke stærkt nok til, at vi kan stå så langt fremme, og vores hurtighed nede bagved halter også ift. at stå så langt fremme.

Jeg gad godt at se, hvad der skete, hvis vi lod forsvarskæden falde 5-15 meter. Det gør både FCK, FCM, BIF og andre forsvarsstærke hold. Det er langt sværere at nedbryde. Selvfølgelig har trænerteamet allerede tænkt over dette, det virker bare underligt, at de bliver ved med at spille så risikobetonet med forsvarslinjen. Det må være for at ruste spillerene til det internationale spil, hvor flere storhold spiler med høje forsvarskæder.
.
Jeg ved godt, en af de ting som kendetegner Nordsjælland er, at vi er en sympatisk klub, hvor der måske er lidt længere snor, end mange andre steder, men vi må altså også se i øjnene, at vi skal levere nogle resultater, og når det ikke sker, skal der ændres på nogle ting.

Det her mesterskabsspil har simpelthen vist, at niveauet ikke er højt nok. Vi har skrabet sølle 4 point ind ud af 18 mulige, og for andet år i træk, er vi reelt blinde passagerer, som højst sandsynligt ender på en 6. plads igen.´

Jeg er med på alle herinde åbenbart elsker Flemming P og ser ham som det helt store fodbold orakel. Jeg har aldrig personligt mødt ham, så det skal jeg ikke kunne betvivle, men han tager en række beslutninger, som jeg meget gerne vil stille mig kritisk til.

Hvis vi tager kampen i går: (selvom der kunne være eksempler i alle vores kampe pånær hjemme mod FCK, som var vores eneste gode kamp imo)
Så kan jeg simpelthen ikke se, hvad Rothmann, Frese og især Jacob Christensen skal på den bane. Rothmann var måske en habil målscorer i ungdomsligaerne, men han har fået så mange chancer nu, uden at levere. Og det handler ikke blot om målene. Det ligner slet ikke han kender kombinationerne og eller presspillet, når han løber rundt. Og hvis han er så dygtig en afslutter, som jeg har hørt, så må det falde tilbage på trænestaben, at han hverken kommer frem til chancerne eller fungerer i taktikken.
Frese har selvfølgelig været meget skadet, hvilket er så synd for ham, og jeg har som sådan heller intet dårligt at sige om hans præstation - men hvem i alverden vælger, at han skal sparke straffet? Hørte fra en, at han selv skulle have taget beslutningen, og hvis det er tilfældet er det da ren miniput fodbold?? Det da træneren som skærer igennem og siger du sparker punktum. Og så vælger man simpelthen ikke en, som lige er kommet på banen, og stadig er ved at vende sig til det psykologiske aspekt at være på og igang. Og slet ikke en, som ikke har spillet superliga siden september sidste år.
Til slut Jacob Christensen. Undskyld mig, men hvad laver han på holdet? Hvad er det han bidrager med? Jeg er så nysgerrig. Han er fin til at spille bolden rundt på den defensive midt, men hvem i alverden kan ikke det på den position? Han skaber intet offensivt, han fylder intet defensivt, han har ikke det store overblik og han gør ingen af de andre spillere bedre.

Som sagt ved jeg godt vi har lidt længere til loftet i Nordsjælland end andre steder, men det er sku også okay at sætte nogle krav til spillerne, også selvom de er yngre end mange andre steder. Og undskyld det blev så sur en smøre, men jeg har ikke set os med så ligegyldigt alibi spil siden Olafur tiderne...

God dag til alle :)


@Moosey

At det skulle være ligegyldig alibifodbold a la Olafur i går er jeg ikke enig i. De første 20 min. var gode. BIF blev stresset. FCN så bedst ud. Det foregik i højt tempo. At BIF så scorer på deres to første store chancer lige efter hinanden (heraf den ene på dobbelt offside) slår holdet ud, men man vinder jo initiativet tilbage de sidste 10 min af halvlegen.

2. Halveleg var pænt lige. FCN æder sig ind i kampen og boldbesiddelsen indtil BIF får to mål til sidst da FCN satser. Jeg har svært ved at se aliebifodbolden.

Hvad angår resultater så virker trænerstaben utroligt stålsatte på, at det skal komme ved at man spiller hurtigere - hvilket så ikke rigtigt er udviklet i denne sæson, hvilket så falder tilbage på trænerstaben. Det er tilsyneladende den primære (eneste) tilgang til udviklingen af FCN. Det er formentlig et langsigtet projekt på 3-4 år, før det kommer på plads - hvilket eddermaneme er lang tid at vente som fan, specielt lige overn på et 0-4 nederlag.

Nej Rothmann har intet vist. Der må være et el. andet til træning, og så siges han jo at være en fremragende afslutter. Freese er en spiller man har forventninger til. Ifølge Rygaard er han bedre end Rygaard selv som skytte. På reserveholdet er han anfører. Derudover kan han spille et hav af pladser. Jaxe har jo tidligere - specielt mod AIK - vist at han var en absolut god spiller - men han så ikke godt ud i går, og har ikke bidraget med specielt meget i år. Man må formode, at han viser noget mere til træning. Han har i øvrigt en høj topfart og et stort løbepensum og det var formentlig derfor han var i truppen i går.

Planen er velsagtens at holdet skal spille hurtigere og hurtigere og, at det primært skal ske ved, at de talenter der kommer op er endnu dygtigere end dem der kommer nu. Altså, hvis alt går som klubben forventer så kan man i løbet af 3-4 år spille med i medaljespillet hver sæson. Oven på et 0-4 nederlag, er det ikke så lidt svært at vente 3-4 år - og også lidt svært at tro på.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
@FCN
Det var mere et bøvs i et øjebliks frustration om, at det ville være lettere at acceptere den konstante udskiftning på U-19 end 1. holdet.

Ok, jeg føler med dig. ;)
Jeg ved ikke helt hvordan jeg kommer til at reagerer da jeg endnu er på mit første-års cyklus i forhold til at følge FCN. En stor del af min fascination ved FCN er netop den tålmodige langsigtede tilgang til udviklingen af klubben så jeg bilder "migselv" ind at jeg er indstillet på at holdet skal bygges op igen.
Jeg synes godt jeg kan få øje på den ærgelse der ligger i tanken omkring "hvad nu hvis vi kunne holde på dem lidt længere" men på den anden side så er der nogle realiteter omkring økonomien som skal hænge sammen og det betyder underligt nok mindst ligeså meget for mig. Det er nok fordi jeg tænke at medaljer og den slags kommer før eller siden sålænge man tager skridtene i den rigtige retning. Men nu må vi se...det kan være at i kommer til at høre på en masse brok fra min side til efteråret når vi står med et "spritnyt" hold som ikke kan få det til at køre...hahaha ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
@FC Nordsjælland

Og det er jo så fint, hvis de er gode til træning, men det hjælper bare ikke meget, når de desværre intet bringer til kampene. Selvom jeg på ingen måder kender dig som person, vil jeg dog sige, at netop det du skriver med Jaxe havde en god kamp mod AIK for næsten præcis 2 år siden, meget godt fortæller historien om, at vi Nordsjælland fans generelt er lidt mere tålmodige end fans af andre klubber (hvilket igen er utrolig sympatisk), men vi kan vel godt blive enige om, at 2 år er for meget uden at præstere nævneværdigt?

Og iforhold til Frese har jeg ingen anke mod ham som spiller, og han sparker sikkert glimrende straffe normalt, men man sætter som sagt ikke en spiller til at sparke, som lige er kommet ind og ovenikøbet ikke har spillet 1.holds bold siden i snart et år.

Det er igen så fint, at man gerne vil gøre holdet klar til næste sæson allerede, og få dem til at spille hurtigere, og på den måde måske sætte lidt af resultaterne til side, hvis man så bare kunne se det?

Vi spiller noget fodbold, hvor det er afhængigt at Damsgaard/Kudus laver den helt geniale bold, fordi vores centrale/defensive midt ikke er hurtige nok til at spille fremad, samt vores kantspillere (pånær Kamaldeen) ikke kan sætte en mand eller afslutte ordentligt. Det eneste reelle fremskridt jeg synes vores taktik har fået denne sæson, er vores wingbacks, som når de er gode er fantastiske, men desværre ødelægger det utrolig meget af spillet, når især Thycosen har en dårlig kamp.

Men respekt for, du og i andre kan holde humøret højt, men jeg glæder mig godt nok allerede til næste sæson, for det ligner for mig ikke mange flere point i den her.
Sæson 20/21 Kampprogram for U17 og U19 offentliggjort!

DBU har offentliggjort kamprogrammerne til både U17 og U19 som spiller i FCN regi.
Kampene bliver spillet lørdage med en enkelt undtagelse og da jeg skimtede kampene hurtigt igennem så det øjensynligt ud til at de er koordineret indbyrdes så feks. FCN U19 og U17 spiller hjemme mod FCK samme dag lige efter hinanden. Dette er selvfølgeligt værdsat af dem (mig) som har lidt transporttid til Farum og gerne vil se begge kampe, så tak til dem som planlægger sådan noget :)

Skulle man være nysgerrig på U15 som så vidt jeg ved spiller i Farum BK regi så er deres kampprogram også at finde nedestående.

Link til FarumBK U15 kampprogram 20/21 -> https://www.dbu.dk/resultater/hold/404519_333775/kampprogram

Link til FCN U17 kampprogram 20/21 -> https://www.dbu.dk/resultater/hold/16386_333773/kampprogram

Link til FCN U19 kampprogram 20/21 -> https://www.dbu.dk/resultater/hold/16387_333771/kampprogram
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skulle der være nogle der ikke får kigget forbi fcn.dk, så vil jeg anbefale "Birks Analyse" på fcn.dk, hvor FCN´s analytiker gennemgår de taktiske dispositioner i kampen. Det er en indsigt og åbenhed på højt niveau, hvor FCN deler ud som jeg aldrig før har set en klub gøre det. Det burde jo være pensum i fodboldtræneruddannelsen. Som alm. fan er det godt nok spændende at få indsigt i de taktiske dispositioner og overvejelser samt få begrundelser for hvordan man griber tingene an: https://fcn.dk/2020/07/frederik-birk-analyserer-bif-kampen/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce