Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
Lidt tanker om U19 pokalkampen mod Helsingør

Hvor er det dog fedt at komme hjem fra arbejde og kunne følge U19 på stream. Jeg har ikke hørt noget officielt om det men jeg håber virkeligt at FCN har taget en "politisk" beslutning om at streame alle U19 kampe. Udover at være en kæmpe gestus til FCNs fans både i Danmark og i Ghana så er det også bare med til at sætte en fed streg under at FCN er en klub hvor man i ekstraordinær grad prioriterer ungdommen.

Udover den gode signalværdi så er der faktisk allerede en ganske pæn interesse for disse "U19-streams". Således kan man se at de sidste to U19 ligakampe som blev streamet på FCNs youtubekanal fik henholdsvis ca. 3900 og 2100 "views". Det overrasker mig positivt og jeg tænker at det vil være helt naturligt at udvikle dette område yderligere.

Med hensyn til pokalkampen så kan jeg ikke undgå at få lidt medlidenhed med Helsingør som virkeligt fik ørene i maskinen. Helsingør U19 spiller til dagligt i den næstebedste U19 række og ud fra denne kamp tyder det på at der er et par niveauers forskel imellem disse turneringer.

Når det er sagt så var kampen en god lejlighed til at få lidt kamptræning her i opstartsfasen og det var da også en god anledning til at besigtige vores nye skandinaviske indkøb Daniel Svensson og Andreas Schjelderup.
Svensson som spillede venstre wing/back virker som en ganske fornuftig boldspiller som både er god offensiv og defensiv.
Schjelderup spillede idag på den centrale midtbane og virkede umiddelbart til at være god på bolden og jeg synes især hans løb med bold så godt ud.
De bliver begge meget spændende at følge i den kommende U19 sæson.

Udover vores nye spillere synes jeg også det var helt fint at se Garly løse opgaven som 6er og jeg må også indrømme er jeg efterhånden er blevet rigtig begejstret for Hektor Højbjerre Thomsen som viser rigtig gode takter på midten hvor han finder gode positioner, agerer playmaker og sågar har nogle smukke løb med bolden.

Nu kan vi se frem til pokalfinalen tirsdag den 22. september kl. 19 på Tingbjergs Idrætspark. Modstanderen findes imorgen (onsdag) hvor Brøndby tager imod FCK.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne [i]De historier FCN el. bold.dk ikke bringer[/i

SN.dk skriver at det med den nuværende lokalplan ikke er muligt at bygge et stadion i det planlagte område, da området er reserveret til et datacenter. Hillerøds borgmester vil nu tage et møde med ministeren for at få ændret de pågældende plan. Det forventes at forsinke planerne med ca. ½ år, såfremt en tilladelse gives: https://sn.dk/Hilleroed-Posten/Fingerplan-kan-saette-en-stopper-for-nyt-stadion/artikel/1349285

En anden artikel skriver, at det vil kræve en dispensation fra Erhvervsministeriet at opføre et stadionkvarter: https://sn.dk/Hilleroed/Minister-kan-spaende-ben-for-nyt-stadion/artikel/1349435

Tipsbladet skriver at Andreas Skov Olsen er tæt på at skifte på en lejeaftale til nyoprykkerne i Serie A - Spezia: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/serie/andreas-skov-olsen-taet-paa-ny-klub

Tipsbladet skriver desuden at den tidligere anfører for FCN´s reservehold Nicklas Mouritsen har imponeret under et træningsophold i Vensyssel: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/1-division/proevespiller-imponerede-vendsyssel-chef-en-meget-interessant-spiller

Og så skal lige mindes om at fcn.dk har to interessante historier. Dels om U-19 holdets storsejr på 12-2 over Helsingør og så den rigtig interessante - et 12.30 min. langt interview med Flemming Pedersen, og sportsdirektør, Jan Laursen, til en snak omkring højdepunkter fra sidste sæson, den igangværende pre season og den kommende sæson
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
U19 pokalturnering...vores modstander til finalen er fundet

Igår tørnede U19 Brøndby og U19 FCK sammen. I en meget målrig kamp står det nu klart at vores drenge skal møde FCK U19 i finalen den 22. september. De vandt således hele 8-3 hvoraf Rasmus Højlund scorede 4 af dem.

Link til dbu kampfakta -> https://www.dbukoebenhavn.dk/resultater/kamp/581289_304107/kampfakta

Pokalfinalen finder sted tirsdag den 22. september kl. 19 på Tingbjerg Idrætspark.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Super FCN
Kunne læse mig frem til i Hjortebjergs HB Køge optakt at vores nye anfører gruppe ser sådan her ud:

Kian Hansen
Magnus Kofod
Mikkel Rygaard
Clinton Antwi
Mads Døhr
Maxwell Woledzi

Det er da alligevel meget overraskende, med 2 spillere i anførergruppen som næsten aldrig spiller.
lol, signatur
Skrevet af JulioSalinas
@Super FCN
Det er da alligevel meget overraskende, med 2 spillere i anførergruppen som næsten aldrig spiller.

Tja tjo. Jeg tror først og fremmest det handler om personlighed og den tilgang man har til "faget" men ja det er klart at der helst skal være et par sikre startere blandt de spillere man vælger. Jeg tror iøvrigt det er truppen selv som vælger anføregruppen. Et interessant emne som de måske kunne uddybe i en særskilt artikel. Hvordan ser staben den ideelle anfører i FCN? Hvad er tankerne bag anføregruppen og hvilket ansvar har de reelt?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

BT har et uddrag af bogen om Hjulmand hvor han kommer ind på "vidunderbarnet og brokkehovedet" Emre Mor, og hvad man gjorde for at tackle ham i FCN: https://www.bt.dk/fodbold/hjulmand-om-mor-han-havde-nogle-daemoner-i-sig

SN.dk har et godt gammeldags kampreferat på sn.dk med staropstilling, ind- og udskiftninger etc.: https://sn.dk/Sport-Nordsjaelland/Maalfest-mellem-FCN-og-HB-Koege/artikel/1350566
En udvidet udgave af artiklen kan findes i Frederiksborg Amts Avis

Dagbladet Køge omtaler også FCN - HB Køge hvor HB Køges træner Auri Skarbalius, modsat Flemming P, er voldsomt begejstret og fandt det en fantastisk kamp og meget lærerig kamp for HB Køge.

B93 oplyser i en pressemeddelelse, at man har tiknyttet den tidligere FCN-spiller Benjamin Lund der siden tiden i FCN har været i Vendsyssel, men sidste sæson var lejet ud til B93.

VSK Århus i 2. div. har hentet den tidligere U-19 målmand Rasmus From der i sæsonens sidste kampe var reserve på superligaholdet.

Weekendavisen har en kritisk anmeldelse af den nye bog om Hjulmand som den mener er et for ukritisk portræt af en vækkelsesprædikant.

Træninskampen mod HB Køge

Det var spændende at have en kapacitet som Rene Klok som medkommentator da han næsten er lige så meget "Mr. FCN" som Jan Lauersen og er ansvarlig for scouting til akademiet og derfor kunne fortælle rigtig meget om de enkelte spiller, spilsystemer, taktik etc. - når han fik lov til at tale ud.

Det var dog en kamp der ikke kunne udledes særlig meget ud af. FCN prøvede bl.a. at se hvor højt man kunne stå, hvilket naturligvis medførte nogle omstillinger og mål. FCN er desuden midt i en hård opstart og kampdagen blev set som en ½ hviledag idet kampen var det eneste på programmet. Desuden spillede en del spillere ude af position - f.eks. Emeka på højre back. Dog meget interessant at se Diomande i angrebet. Personligt tror jeg også at Freese bliver en gevinst som en poylvant spiller der kan spille alle pladser og gør det med overbevisning - der måtte gerne komme en kontraktforlængelse.

En lille teknisk detalje var, at der i denne stream var zoomet lidt mere ind på spillerne (hvilket bl.a. Julio Salinas har efterlyst) så man lidt bedre kunne følge med i spillet. Det ville dog være rart med en start-11´er i kampformation og med angivelse af rygnumre. Personligt sidder jeg hele tiden og skal bladre væk for at følge med i hvem der er hvem på hvilke pladser, hvilket fjerner noget fokus.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
Bredahl "Brelle" og Emeka. Så er der vist lagt i ovnen til en angriber duel.

Hvordan gjorde Emeka det?
Skrevet af JulioSalinas
U19: OB - FCN 1-4

Kæmpe resultat af gutterne på U19 over sidste sæsons mestre.
I første kamp vandt FCN 2-1 over FCK og derudover kvallificerede de sig til pokalfinalen med en 12-2 sejr over Helsingør så man må konkludere at vi ser meget stærke ud i år. Det skal lige siges at vi end ikke har gjort brug af vores 3 nye RTD spillere som formentlig vil styrke holdet yderligere.

Vores målscorere idag var Jesper Dickman, Eric Oteng, Noah Crone og sidst men ikke mindst Andreas Schjelderup (vores nye norske talent).

Link til dbu´s kampfakta -> https://www.dbu.dk/resultater/kamp/399339_333771/kampfakta
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Hvordan gjorde Emeka det?


Han spillede en noget uvant position som højre back, hvilket han ifølge René Klok aldrig havde prøvet før i FCN. Lidt umuligt at bedømme ham der på en halvleg på en lidt uklar stream i første træningskamp, men det så vel OK ud.

Ifølge fcn.dk skal han bruge et års tid til at vænne sig til tempoet og intensiteten i Superligaen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
U19: OB - FCN 1-4


OB har et kampreferat af hvilket det bl.a. fremgår:

Der er ikke noget at sige til, at FCN vinder. På alle parametre er de foran os i dag,


https://www.ob.dk/nyhedsarkiv/u19-ramte-ikke-dagen-og-tabte-fortjent/

Måske lidt tidligt at konkludere, men det kunne godt ligne lidt af en sæson for U-19. Spillede nogenlunde lige op med Næstveds seniorhold i en træningskamp. Vandt 2-1 over FCK trods to man i undertal. Vandt 11-2 over Helsingør og nu 4-1 over sidste sæsons mestre.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Måske lidt tidligt at konkludere, men det kunne godt ligne lidt af en sæson for U-19.


Ja. Der er også kæmpe konkurrence især på midtbanen hvor vi har virkeligt mange talenter. Andreas Garly, Leo Walta, Hektor Højbjerre-Thomsen, Andreas Schjelderup og Zidan Sertdemir er alle spillere med et højt potentiale. Også den fleksible Eric Oteng kan spille på midten så der er særdeles mange spillere som byder sig til.
Der er nærmest opstået lidt af en flaskehals hvor en type som Zidan stadigvæk spiller U17 muligvis fordi der er så mange spillere om budet på U19.

I angrebet er det værd at bemærke at en spiller som Simon Adingra ser ud til at spille U19 igen i denne sæson. På baggrund af hans høje niveau sidste sæson havde jeg forventet at han var blevet hevet op i superligatruppen men truppen er formentlig allerede så stor at man vælger at give ham lidt ekstra tid på U19 hvilket selvfølgeligt bare øget niveauet.

Når de 3 nye RTD spillere gør deres indtog på U19 holdet så kunne jeg godt forestille mig at niveaet bliver så højt at vi i visse kampe kommer til at efterlyse reel modstand.

Hvis vi skal sætte udviklingen lidt i perspektiv så er det vel heller ikke overraskende at vores U19 hold er særdeles stærkt. FCNs plan med at bruge nogle af de tjente penge på at styrke akademiet i form af indkøb af toptalenter fra skandinavien samt en stadig influx af RTD talenter gør at man må forvente at det er her man ser de første tegn på succes. Holder man fra FCNs side fast i denne tilgang så tænker jeg at vi i årene fremover vil se et mere eller mindre suværent U19 hold som kommer til at dominere U19 ligaen. Sidenhen skulle dette øget niveau også hæve superligatruppen i takt med at talenterne rykkes op og modnes.
De profiler vi kommer til at sælge i fremtiden vil som en konsekvens af denne udvikling derfor være på et højere niveau end vi hidtil har set og således vil vi alt andet lige komme til at opleve endnu større transfers hvilket igen gør at vi kan løfte niveauet på akademiet yderligere. Det er et sindsygt spændende og ambitiøst projekt som FCN har søsat som allerede i nogen grad har bevist sit værd. Det bliver virkeligt interessant at følge hvorledes de tænkte planer realiseres :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Når de 3 nye RTD spillere gør deres indtog på U19 holdet så kunne jeg godt forestille mig at niveaet bliver så højt at vi i visse kampe kommer til at efterlyse reel modstand.


Pas på - vi lever i Jante-land...

Du er svært optimistisk, lad os håbe at du har ret mht. kvaliteten.

Det taler dog lidt imod, at FCN flere gange har talt om, at man i fremtiden vil spille med et endnu yngre hold hvor endnu større talenter oprykkes tidligere end i dag.

Men det er en imponerende start på sæsonen so far. Det er godt nok ærgerligt såfremt Baltic Sea Cup aflyses pga. Coronasituationen. Om FCN så kunne finde på selv at arrangere internationale træningskampe må vi se. For et par år siden sendte man f. eks. et akademihold på en en-dags tur ned og spille mod Slavia Prag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Du er svært optimistisk, lad os håbe at du har ret mht. kvaliteten.


Optimistisk? En klub som bruger flere resourcer på ungdomsudvikling og tilmed har tilgang af spillere fra et ekstra fodbold akademi og derudover køber unge talenter burde da være dominerende på U19. Det er ret ukontroversielt synes jeg og alt andet vil da være en skuffelse.

...og når vi så møder hold i den lavere ende af tabellen så vil vi uden tvivl være på et niveau over dem. Anderledes kan det vel ikke være og den forskel vil yderligere udbygges i fremtiden i takt med at FCN konsoliderer sig som en top klub for unge talenter.

Det er godt nok ærgerligt såfremt Baltic Sea Cup aflyses pga. Coronasituationen. Om FCN så kunne finde på selv at arrangere internationale træningskampe må vi se.

Ja. Selv med Baltic Sea Cup bekymrer det mig lidt med de få kompetitive kampe der er udsigt til for de "reserver" som ikke længere er berettiget til at spille U19 og som samtidigt ikke får spilletid i superligaen. Måske er det bare mig som er gammeldags men jeg mener at kompetitative kampe er en vital forudsætning for at udvikle en fodboldspiller. Mangler man "feedback" fra kompetitative kampe så opererer man mere eller mindre i blinde.
Jeg ved heller ikke hvad løsningen er på sigt eller i denne specielle coronasituation men det virker til at være en "ting" som på en eller anden måde skal adresseres og jeg tænker kun at "problemet" vil blive mere presserende i takt med at talentmassen nedefra vokser.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
^ Mon ikke det i stedet ender med, at man rykker talenterne tidligere op i stedet? Hvis der er så gode at de "støder hovedet mod toppen af U-19 ligaen", så skal de vel i FCN´s filosofi rykkes op i Superligaen?

Det ligger i hvert fald meget godt i tråd med de udtalelser der har været om at vi i fremtiden kommer til at stille endnu yngre op, med endnu større talenter.

Så ender det med at det bliver U-19 spillere i Superligaen, U-17 i U-19 ligaen, U-15 i U-17 etc.

For forsvarsspillere tror jeg dog ikke det vil være så udtalt. Det ligner, at de har brug for mere erfaring for at slå igennem.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Mon ikke det i stedet ender med, at man rykker talenterne tidligere op i stedet? Hvis der er så gode at de "støder hovedet mod toppen af U-19 ligaen", så skal de vel i FCN´s filosofi rykkes op i Superligaen?

Jeg tror det er mere præcist at sige at hvis man har spillere på U19 som man vurderer er bedre end dem som er i superligatruppen så rykker man dem op. Hvordan U19 holdet placerer sig i U19 ligaen er irrelevant når man vurderer den enkelte spiller.

Som du nævner så har FCN gjort en dyd ud af at klargøre de unge knægte tidligt så de kan være med i superligaen og i princippet er der vel heller ikke noget som står i vejen for at feks en 16 årig får spilletid i Danmarks bedste række men jeg tror at vi på et tidspunkt rammer et nedre loft som handler om drengenes fysiske udvikling.

redigeret: Er der ikke også noget med at superligaen har en regel om at spillerne skal være fyldt 16 år for at spille?

Vi ser allerede nu hvordan man "venter" på spillere som mentalt og fodboldsmæssigt har niveau til superligaen men hvor man er nødt til at give dem et ekstra år eller to på U19 så de kan vokse lidt mere. Det kan man muligvis forbedre lidt med endnu mere ekspertviden omkring den slags og ved at kun at rekruttere spillere som viser tegn på at udvikle sig hurtigt fysisk men på et tidspunkt vil man ikke kunne skrue på det parameter længere. Udvælgelsen af spillere bliver således også rigtig kompliceret for du kan står overfor et valg mellem en god spiller som allerede er fysisk udviklet som 17 årig og så en fantastisk spiller som først vil være fysisk på plads som 20 årig.

Endnu et fascinerende emne som vi nok kommer til at snakke mere om når vi begynder at hive "rigtig" unge spillere op i sl-truppen.

For forsvarsspillere tror jeg dog ikke det vil være så udtalt. Det ligner, at de har brug for mere erfaring for at slå igennem.

Ja og igen er fysikken også en faktor da forsvarsspillere ikke slipper for at skulle tage fysiske dueller med modstandere med senior-fysik. Heldigvis så er FCNs salgsstrategi hovedsageligt lagt an på at sælge spillere med offensive kvaliteter og således kan man betragte vores forsvarsspillere i en secondær salgskategori hvilket gør at man kan tillade sig at holde på de spillere i lidt længere tid uden at det vil få den store økonomiske betydning for klubben. Hvis det ikke lykkedes for klubben at hæve det sportslige niveau med den nuværende tilgang vil det være oplagt at prøve sig med at i særlig grad holde på vores defensive profiler. Hvis vi kigger på aldersfordelingen af truppen så er der allerede på nuværende tidspunkt også en tendens til at gennemsnitsalderen er højere på de defensive positioner i forhold til de offensive positioner.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
^ Man må ikke spille seniorfodbold før man fylder 16 - det gælder såmænd også i serie 3.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Tom Vernon kommer med et ret så opsigtsvækkende og kontroversielt forslag om, at afrikanske spillere bør boycotte VM samt en del øvrige ikke så lidt vidtgående forslag: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/generelle/fc-nordsjaelland-ejer-afrikanske-spillere-boer-overveje-boykotte-vm
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Man må ikke spille seniorfodbold før man fylder 16 - det gælder såmænd også i serie 3.


Ok, så har vi en grænse at forholde os til. Du (FCN) skulle vel ikke vide hvad rekorden er for den yngste FCN-spiller som har fået spilletid i superligaen er?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
^ er det ikke Mark Gundelach? Mener det var 16 år og 18 dage eller sådan noget, men rekorden kan jo være slået igen.
FCN
Skrevet af JulioSalinas
FCN livestreamer alle U19 hjemmekampe

SoMe-FCN har bekræftet at det er deres intention at livestreame alle U19 hjemmekampe. Det er sgu stort. Jeg ved godt at streamen til tider har været udfordret af diverse tekniske udfordringer og det er hvad det er men intentionen om at øge fokus på U19 er ikke til at tage fejl af.

Den seneste livestream af U19 var sidste uges pokalsemifinale mod U19 Helsingør hvor der pt. er ca. 2200 views.

FCN deler alle deres livestreams og diverse andet videomateriale på klubbens youtube kanal som jeg linker til her -> https://www.youtube.com/c/FCNordsj%C3%A6llandDenmark/videos
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce
0