Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det er rigtig nok Gundelach der har rekorden for FCN.

I superligaen er det Kjær for Horsens der fik debut og scorede på sin 16 års fødselsdag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Mandag: 3x45 mins kamp mod Vejle i Vildbjerg kl. 17:30

Truppen + lidt ekstra U19 spillere er taget på træningslejr ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. De skal være der en uge og planen er at de skal spille to kampe. Idag spiller FCN således en 3x45 mins. træningskamp mod oprykkerne fra Vejle.

Kampen livestreames af Vejle BK og et link dertil skulle senere på dagen blive delt af FCN. Frank Hjortebjerg har lavet en lille optakt som ligger på FCNs hjemmeside som jeg her linker til -> https://fcn.dk/2020/08/hjortebjergs-optakt-en-anden-type-kamp/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Stream til Vejle-kampen

Link -> https://www.youtube.com/watch?v=XOxc29e-hWk
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Rodet affære, 3-1 nederlag, en del brændte chancer og spilletid til en de unge. Videre.
Skrevet af RasmusGunnar
Det så ikke godt ud i går. Har det altid lidt specielt med træningskampe på nuværende tidspunkt. Svært at se slutproduktet til når superligaen fløjtes i gang. Eller det håber jeg, for vi skal godt nok løfte os meget, hvis vi skal komme godt fra land.

Det virkede tungt og rodet i går, ligesom det heller ikke var en fornøjelse at se dem mod Køge.

Det er en atypisk opstart for alle, men hold nu op der skal spilles en helt anden kamp mod vores næste modstander før jeg begynder at sove trygt om natten igen.
Skrevet af Ninjaen
Jeg er helt enig i at det så ikke specielt godt ud i går. Tungt og rodet er et godt ord og for mange spillere der ikke leverer. Frygter for den kommende sæson.
Skrevet af JMM
Jeg tror der har været en del trætte ben på den bane igår. Trænerteamet udtalte at de betragtede kampen som en halv hviledag. Opstarten har utvivlsomt været hård - især når den er så kort.
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det var ikke ligefrem en imponerende indsats mod VB. Den intensitet der var blevet lovet var der ikke rigtig noget af, og generelt var det bare en sløj omgang. Der var ikke rigtig nogle der imponerede el. stak ud.

Vejle Folkeblad skriver at FCN stillede i stærkest mulige opstilling. At VB spillede deres hidtil bedste træningskamp og lignede et hold der havde noget at byde på i Superligaen. Vejles træner udtaler:

Jeg er tilfreds, men der var mange store fejl, og så savnede jeg, at vi var mere på bolden. -Det var et godt resultat for os, men vi skal huske, vi spillede en træningskamp


Puha - håber det bliver bedre mod AGF.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Lidt tanker omkring opstart og kampen mod Vejle BK

Jeg kan godt genkende bekymringen. FCN er nok en lidt speciel klub da vi somregel sælger vores profiler over sommeren og derfor har en krævende opstart hvor vi både skal finde formen og erstatninger for dem som er forsvundet.
Denne sommer er vi derudover også ramt af de specielle omstændigheder omkring "corona" hvilket jeg tænker i særlig grad rammer de klubber som skal køre mange nye spillere ind på deres hold.

Vores fordel er dog at vi finder de fleste erstatninger "internt" i klubben hvilket alt andet lige gør deres indkøring i SL-truppen nemmere.

I år er der 4 bærende kræfter som er forsvundet. Damsgaard, Kudus, Mumin og Nicolai Larsen.

Jeg tænker at Vindahl er vores nye førstemålmand og at vi også har reserverne på plads i Vantruba og Gülstorff.

Med hensyn til Mumin så har vi allerede i en vis grad indkørt Mesik og i mindre grad Maxwell. De har begge set fornuftige ud men jeg tænker måske at vi kommer til at savne Mumin som "lynafleder" i feltet når vi har dødbolde imod os. Til gengæld er Vindahl stærk på indlæg så det er lidt "give and take".

Vores bærende offensive kræfter var i høj grad Damsgaard og Kudus i sidste sæson. Damsgaard som den angrebslystne playmaker med udgangpunkt i venstre side og Kudus vores gennembrudsstærke "falske" 9er som kunne ændre spillet ved at falde ned i banen og modtage bolden for derefter at føre den frem i kraftfulde "raids".

Forventningen er vel ikke at vi erstatter dem 1 til 1 men derimod at der dukker andre typer frem som kan løfte deres niveau i takt med at de får spilletid.
Kamaldeen har i nogen grad allerede vist at han har niveau til at gøre en forskel i superligaen. Hidtil har han spillet vores venstre angriber/wing men han har efter sigende en fortid hvor han har været brugt som den "falske" 9er. FlemmingP har dog udtalt at de er forsigtige med at bruge ham for meget da han skal først skal bygges op fysisk før vi ser ham spille fulde kampe.

Hvis vi antager at Kamaldeen snart bliver den faste venstre angriber så mangler vi at finde en starter til den udfordrende "falske" 9er. Det er ikke fordi vi mangler kandidater fordi de står jo nærmest i kø. Det "sikre" valg er nok Rygaard som før har vist at han kan spille positionen på et udemærket niveau men han er muligvis tiltænkt en rolle på midten og man kan argumentere for at der er for lidt angriber i ham og at han tilmed mangler eksplosivitet.
Derudover så har vi eller et hav at spillere som kunne afprøves. Diomande, Bredahl, Antman, Rothman, Francis, Godsway, Sadiq og sågar Emeka hvis man ville køre en regulær 9er. På sigt vil Amon sandsynligvis også melde sig ind i kampen om en af de offensive positioner når/hvis han nogensinde bliver sit skadeshelved kvit. Adingra lurer også et sted i baggrunden men så vidt jeg kan forstå så starter han sæsonen på U19 men jeg tænker at der er mulighed for at vi kommer til at se ham i SL-truppen hvis hans gode udvikling fortsætter.

Kampen mod Vejle BK

Vi kan hurtigt blive enige om at vores anden træningskamp blev en rodet affære. Hele formatet omkring de 3 halvlege og så de typisk mange udskiftninger gjorde det nok heller ikke nemmere og vi må bare konstatere at det aldrig blev vores kamp.
Som en indskydelse var jeg rigtig glad for at kampen blev streamet men en smule ærgelig over at vores kameramand fra Vejle ikke gjorde brug af det fine tv-tårn.

Nå men tilbage til selve kampen. Hvad kan vi muligvis tage med derfra?

Først var det interessant at se vores startopstilling og formation.
Så vidt jeg kunne se så spillede vi 4-3-3 og startede som følger:

Angreb: Antman - Diomande - Atanga
Midtbane: Tochi - Francis - Rygaard
Forsvar: Frese - Yttergård - Kian - Rasmussen
Målmand: Vantruba

Selve formationen 4-3-3 var sådan vi startede sidste sæson og jeg lurer lidt på om FlemmingP overvejer at vende tilbage til den når superligaen går igang.

FlemmingP udtalte efter kampen at han så første del af kampen før de mange udskiftninger som A-holdet og derefter kom der mange reserve og sågar U19 spillere ind.

Umiddelbart undrede det mig at Kofod, Døhr og til dels "Jaxe" ikke var med. De er vel ikke ved at blive solgt? Uanset om det er manglende form, skader etc. så er det spillere som er vigtige for holdet så det kan godt bekymre mig lidt at de ikke spiller når vi tænker på at vores første kamp allerede ligger den 13/9.

Det var også værd at bemærke vores faste venstre back i foråret Diomande startede på toppen som den "falske" 9er og at Frese startede som venstre back.
Antman startede som den venstre angriber så processen med at finde erstatningen for Dams og Kudus er i fuld gang. Kamaldeen kommer ind sidst i kampen og jeg tolker dette som en indikation på at han endnu er under fysisk opbygning og at vi således ikke skal forvente at han spiller fulde kampe når superligaen går igang.

Iøvrigt så er det rart at se at spillere som Godsway og Rasmussen som angiveligt er på vej væk stadigvæk er professionelle og at man tilmed fra klubbens side inkluderer dem i træningskampene. Det vidner om en sund kultur.

Nu kigger vi fremad mod den sidste træningskamp på lørdag mod AGF som nok bliver en slags generalprøve før det for alvor går løs i superligaen :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Fine tanker, her på bagkant af Vejlekampen.
Skrevet af Ninjaen
@julio,

Kofoed, Vindahl og Jaxe er vist nok med U-landsholdene så muligvis derfor de ikke var med i Vejle kampen.
Edit: Døhr har vist været lidt skadet i opstarten. Håber han bliver klar til sæsonstart

Med hensyn til 9´eren glæder jeg mig til den dag vi finder og kan spille med en rigtig 9´er istedet for den falske.
Skrevet af JMM
Jeg tror næppe vi har stået ved en opstart i nyere tid med så store ubekendte på holdet , positivt. Potentialet er kæmpestort, og flere nye er kommet til. Om det bliver Brelle, Tochi, Rimmen, Frese, eller en helt tredje der får gennembruddet er uvist. Men det kommer, det gør det altid.

Og vi har stadig det bedste til gode hos Dio, Antman, Sadiq, Atanga og selvfølgelig Kamaldeen. Det er satme spændende!

Skrevet af Pindhunden
Den anden dag fortalte nogen mig, at der på FCN/Farums meget stærke U13-hold kun er en enkelt lokal Farum-spiller. Resten er pendlere fra rundt om på Sjælland, Storkøbenhavn og en enkelt svensker fra Malmø.
Det er alligevel imponerende, at børn i den alder pendler så langt til fem træninger/kampe pr uge. Til gengæld er holdet tilsyneladende klart det bedste i Danmark.

Jeg ville blot høre, om nogen ved, om billedet er det samme på alle U-holdene?
Skrevet af Slettet(581021212205)
Som en indskydelse var jeg rigtig glad for at kampen blev streamet men en smule ærgelig over at vores kameramand fra Vejle ikke gjorde brug af det fine tv-tårn.

FCN optager alle sine kampe og benytter dem til videoanalyse, analyse efter kampen etc. Der er også nogle af spillerne der via Eye4Talent systemet monitorerer deres egen perfomance. Se evt.: https://fcn.dk/2015/06/hebo-glad-for-nyt-analysevaerktoej/

Hvis man kiggede efter kunne man se at TV-tårnet var optaget - formentlig af FCN der optog kampen. Jeg har tidligere været i Holland til FCN´s træningslejre og set kampe. Her har klubben haft lejet kraner ind for at kunne filme fra højden. Så det var formentlig FCN´s skyld at vi ikke fik en bedre TV-vinkel.

Ang. tankerne om sæsonen, så er jeg personligt bekymret over Kudus manglende fysik og boldfasthed på midten. Jeg synes FCN nogle gange er blevet tromlet uden ham på banen. Den eneste på midten med samme boldfasthed er Rygaard.

Alt andet lige burde holdet være bedre sammenspillet. Der kom 14 nye spillere ind sidste år. I år er det indtil nu kun 5 nye spillere, hvoraf de 4 er fra eget akademi der har været med omkring holdet før. Det så dog ikke godt ud mod VB. Lad os håbe at det var pga. den hårde optakt, for der var ikke meget der lykkedes.

Jeg gætter på Kamaldeen, Atanga, Diomande og måske Sadiq som de store offensive profiler i år. Jeg tror desuden på noget mere stabilitet i forsvaret, hvor jeg - trods mange navne - er mere bekymret for midtbanen og den manglende fysik.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Pindhunden

Den anden dag fortalte nogen mig, at der på FCN/Farums meget stærke U13-hold kun er en enkelt lokal Farum-spiller. Resten er pendlere fra rundt om på Sjælland, Storkøbenhavn og en enkelt svensker fra Malmø.
Det er alligevel imponerende, at børn i den alder pendler så langt til fem træninger/kampe pr uge. Til gengæld er holdet tilsyneladende klart det bedste i Danmark.

Jeg ville blot høre, om nogen ved, om billedet er det samme på alle U-holdene?


FCN overtager holdene allerede fra U-10, men man må først hente spillere ind fra andre klubber fra U-12. Her er der så mange mindre klubber der oplever at de bedste forsvinder. Den klub jeg har været involveret i oplevede et år at 12 spillere forsvandt til FCN, BIF, AB, Barcelona akademiet og Lyngby ved overgangen til U-12.

Holdene dannes så af en stamme fra Farum Boldklub (ikke særligt mange) kombineret med spillere fra samarbejdssklubberne der har deltaget i FCN´s specifiktræning. Dvs. primært fra det nordsjællandske område, men også enkelte helt fra Raklev ved Kalundborg. Derudover kan der være enkelte uden for FCN´s samarbejdsklubber som er blevet scoutet af FCN. FCN har to busser der hver dag kører rundt i hele Nordsjælland og samler spillere op og ofte er forældrene også med på sidelinien.

Hvordan det så går fra U-12 er forskelligt. Eksempelvis har 03 har meget lille udskiftning, mens 04 har haft meget stor udskiftning. FCN scouter løbende og på nogle hold er der større udskiftning end andre. Tidligere har der været noget tendens til at nogle spillere shoppede rundt mellem klubber som BIF, FCK, Lyngby, AB.

Som noget nyt er FCN herudover begyndt at scoute til U-19 holdet, så her foregår også en vis udskiftning. De seneste år har det været nogle meget store trupper, så man faktisk har kunnet stille to hold.

Det er efterhånden gået op for de fleste at FCN har DK´s bedste akademi så det tiltrækker efterhånden fra hele Sjælland, men de fleste er vist fra Nordsjælland.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Ninjaen
@FCN, det er lige præcis samme bekymring jeg har. Kampen mod HBK var heller ikke overbevisende andet end vi fik scoret en masse mål. Håber at en dårlig generalprøve giver en god premiere.

@pindhunden, tror ikke man kan forvente mere end maks 1-2 Farum spillere på FCN´s ungdomshold fra U12 og op. Ingvartsen er vel den seneste rigtige Farum spiller der har spillet for SL holdet.
Skrevet af Slettet(581021212205)
tror ikke man kan forvente mere end maks 1-2 Farum spillere på FCN´s ungdomshold fra U12 og op. Ingvartsen er vel den seneste rigtige Farum spiller der har spillet for SL holdet.


Men så kan der da nævnes Damsgaard, Mathias Jensen, Kofoed, Tochi, Jaxe, ASO, Nelsson, Mini, Petry der alle har spillet i klubben fra U-12 og før det har gået til specifiktræning i klubben.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Ninjaen
@FCN Ja de har været der siden U12-14 stykker men de er i mine øjne ikke definitionen på en original Farum spiller da de allesammen er blevet hentet i FCN regi og kun derfor har spillet kampe i Farum trøjen. Pindhunden vil jo heller ikke nævne at der kun var 1 Farum spiller på U13 med mindre han mente en spiller der er opvokset i Farum og Farum Boldklub.
Ingvartsen var jo opvokset i Farum og startede i Farum boldklub som 5-6 årig.
Skrevet af Slettet(131458220804)
FCN mangler i den grad fysik. Kudus var vel reelt set den eneste "store" spiller vi havde, uden at han var nogen kæmpe. Selvfølgelig spiller FCN på deres små og hurtige spillere, men i en liga hvor fysik er vigtigere end reelle tekniske evner er det bare ofte at FCN spillerne bare skubbes væk.

Jeg er lidt bekymret ud fra optakten. Som regel er der en eller anden guldfugl der brillere, som Skov Olsen bl.a. gjorde det i optakten tidligere. I år synes jeg ingen af spillerne har vist noget særligt. Tochi har vist glimt men synes ikke det ligefrem er "Kudus niveau" han har lagt for dagen.

Indrømmeligt er jeg heller ikke så meget inde i FCNs helt nye kuld, så mon ikke jeg kan blive positivt overrasket... Det lader dog vente på sig indtil videre.

Som noget andet, ved nogle af jer om FCN er begyndt at tage dødbolde (især hjørnespark) mere alvorligt end hidtil? Jeg bliver godt nok træt af at se hvor håbløst der dækkes op på hjørnespark. Selv hvis FCN får hjørnespark er det mere sandsynligt at modstanderen scorer som direkte følge af det FCN hjørne.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
annonce
0