Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af RasmusGunnar
Der tales meget om presspillet i preseason og nu skal vi til at se det mod AGF. I Hjortebjergs optakt kan jeg ikke gennemskue om trænerteamet har været tilfredse med hvad de har set på træningsbanen. I kamp har det i hvert fald ikke set godt ud.

Men der har været arbejdet intenst og drengene er blevet presset kan jeg læse mig frem til.

Det er godt nok svært at vurdere hvor vi står.
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar

...og vi bliver ikke klogere imorgen da AGF vil holde kampen hemmelig. Synes det er noget pjat og jeg håber fremover at vi kun arrangerer træningskampe mod modstandere som ikke gemmer på fortrolige statshemmeligheder i deres taktik.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Sir_C

Der refereres til Politiken generelt.

Politiken har vært udsat for et scam som de er faldet i med begge ben.

En ledende medarbejder fra Right to Dream blev fyret for nogle år siden. Han har siden haft som mål at overtage RTD. Dette har han fortalt et par europæiske klubber som han har besøgt, fortæller det vidt og bredt i Ghana, og FCN har gjort Politiken opmærksom på dette.

Den tidligere medarbejder er en del af et netværk der i Ghana er under efterforskning for "illegal trafficking of minor players". Dette har FCN også gjort Politiken opmærksom på.

For nogle år siden bestak netværket sig adgang til en U-17 landsholdslejr og fik her samlet alle RTD U-17 spillerne og forsøgte her, at overbevise RTD-spillerne om, at RTD udnyttede dem og de kunne få langt bedre forhold såfremt de skiftede til det pågældende netværk. Dette har været dokumenteret i ghanesisk presse og kan findes ved simple søgninger. Herudover har de haft fat i andre tidligere RTD-spillere og i alt fået trukket omkring 8 spillere over til sig, ifølge FCN´s udtalelser. Det er disse spillere som Politiken har gjort til sandhedsvidner i deres historier.

Netværket har desuden opsøgt nuværende og tidligere pigespillere fra RTD-akademiet og tilbudt dem og deres familier store pengebeløb mod at de ville fortælle Politiken at de havde været udsat for seksuelle overgreb på RTD-akademiet. Dette har FCN via edsvorne erklæringer gjort Politiken opmærksom på.

Alligevel har Politiken valgt at bruge disse spillere som sandhedsvidner.

I Ghana er man godt klar over hvordan tingene hænger sammen og her har Politikens historier ikke været viderebragt udover i enkelte små notitser og af en blogger der er en del af netværket, så vidt jeg kan se. Det vil eddermaneme undre mig hvis ikke det omtalte netværk har bombarderet diverse nyhedsredaktioner med historiern - men de er altså belvet ignoreret i Ghana.

Det ghanesiske fodboldforbund har valgt af afbryde samarbejdet med de spillere der er kommet i folden hos det omtalte netværk og holdt op med at udtage dem til ungdomslandshold da der desværre er mange tidligere historier med spillere som har været repræsenteret af det omtalte netværk der stort set alle har fået ødelagt deres karrierer og man er bekendt med deres "illagal trafficking of minor players". Da man udtager spillere til de ghanesiske landshold med henblik på, at de skal udvikles til spillere på A-landsholdet har man derfor fravalgt spillere repræsenteret af dette netværk. Der er også historier hvor det omtalte netværk har købt værgerettigheder over spillere af deres forældre og på den måde har kunnet træffe beslutninger på deres vegne. For et par år siden var der en historie i ghanesisk presse om utilfredse agenter der stormede en U-17 landsholdslejr og et hotel og fysisk angreb trænere og officials for at kræve deres spillere på holdet. Det lyder som en vanvittig historie, men en spiller der kommer til Europa ses som en uendelig guldgrube og der opstår gangsternetværk der forsøger at udnytte dette. Ligesom hele landsbyer kan stå bag at betale korrupte agenter for at skaffe spillere illegalt til Europa.

Af de 8-10 spillere som netværket fik lokket fra RTD er der kun tre der i dag er aktive. 1 i en større liga. 1 er udlejet til en sekundaliga og 1 gør sig som deltidsprofessionel i Finland - i hvert fald så vidt jeg kan finde frem til.

Netværket kan lokke med at de skaffer ghanesiske spillere til Europa. Dette gøres ved at de tilbyder spillere som de opreklamerer helt vildt til klubber i Europa med en aftale om at de blot kan rive kontrakterne i stykker efter 14 dage såfremt de ikke slår til. Dermed kan spillerne få arbejds- og opholdstilladelse i Europa, og har efterfølgende ret til at opholde sig ½ år i landet, selvom kontrakten rives i stykker. Et eksempel på en spiller der på denne måde kom fra en klub, der så vidt jeg kan se er kontrolleret af netværket, kan ses her: https://nordjyske.dk/nyheder/aalborg/ung-mand-doed-i-drukneulykke-i-vestre-fjordpark/c5901574-6370-421b-8c73-386f978d2a66

FCN har forelagt alle disse forhold for Politiken, som alligevel har valgt at bringe historierne. De udtalelser og forhold som Politikens sandhedsvidner bringer er alle blevet tilbagevist af tidligere elever fra RTD, hvoraf flere ikke længere har tilknytning til RTD. Desuden af sociale myndigheder, officielle myndigheder etc. i Ghana. Alligevel fastholder Politiken deres historier, selvom FCN har fremlagt dokumentation for avisen. Det meste af dokumentationen er også fremlagt på fcn.dk.

I nogle tilfælde har Politiken dog fat i den lange ende. Eksempelvis er det jo helt korrekt at RTD har været støttet af Manchester City med omkring 8 mio. årligt og denne støtte blev ført via et skattely fordi Manchester City ikke ønskede af offentligheden skulle kende til det. Der var dog ikke noget juridisk galt med hvad der blev gjort.

Det er også korrekt at RTD og City kontraktligt har givet City råderet over RTD-spiller som 3. parts rettigheder. Rettigheden blev dog opdaget ikke var lovlig inden Politiken gik ind i sagen. Den blev ophævet inden Politiken gik ind i sagen og har aldrig været effektueret.

Det er også korrekt at samarbejdet mellem City og RTD ikke gav de ønskede resultater for spillerne. Modsat det aftalte benyttede City dem som værdispillere og lejede dem ud til sekundaklubber - meget tæt på den forretningsmodel som FCM bruger. Det var faktisk årsagen til at RTD opkøbte FCN for at give spillerne bedre muligheder end det City egentlig lovede, men aldrig overholdt. Dette kritiserer Politiken dog RTD for.

Der er flere forskellige detaljer som Politiken fremstiller som urimelig disciplinering af RTD-spillere. Blandt andet et, i England meget anvendt, belønningssystem hvor man belønnes for indsats og god opførsel beskrives i Politiken som angstfremjaldende og undertrykkende. Man benytter samme system på en bemandet legeplads i Københavns Nordvestkvarter hvor fodbold er en stor del af hverdagen og i en dokumentar på DR blev det fremhævet som en utrolig succeshistorie.

Der er flere andre sådanne detaljer som Politiken fordrejer, men det vil blive for langt at gennemgå dem alle her.

Jeg blev voldsom bekymret da jeg læste historierne i Politiken. Jeg har tidligere gennem mange år været abonnent på Politiken og har stor respekt for deres undersøgende journalistik. Jeg er jo så ikke journalist, men ved at søge på nettet i Ghana og gennem samtaler med ikke så få folk via Messenger i Ghana - den ene var faktisk en agent der havde lagt sag an mod RTD, men alligevel bekræftede sammenhængene - er det meget enkelt lykkedes mig at finde frem til en del sammenhænge. Det ville klæde Politiken at prøve at gøre det samme. Desværre er dementier jo en meget sjælden set ting i dansk presse, og et par steder har de da også fat i den lange ende - men generelt set er det et stort scam som man er hoppet i.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
I forlængelse af ovenstående er det i øvrigt korrekt at Politiken har fået priser for nogle af deres udmærkede afsløringer fra Football Leaks. De har dog ikke fået nogle priser for deres "afsløringer" af RTD/FCN.

De udtalelser som Politiken viderebringer fra tidligere RTD-elever kan dækkes ind under, at “det er selvstændige personer over 18 år som selv står frem med og lægger navn til deres påstande og derfor har Politiken som medie ikke ansvaret for deres påstande, selvom de har bragt dem”, hvorfor Politiken formentlig aldrig vil bringe et dementi. Heller ikke selvom Politiken har spekuleret videre i dem og kogt suppe på dem.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Tipsblader har en "Alt om FC Nordsjælland: Er det næste kuld talenter gode nok?": https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/alt-om-fc-nordsjaelland-hvor-gode-er-det-naeste-kuld-talenter
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Sir , moderator
Vild historie FCN. Du er rimelig dedikeret, med den research du laver. Respekt for det. Det er rimelig nemt at blive uretfærdigt behandlet i pressen, for den “gode” histories skyld.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Nu efter sidste test må jeg godt nok erklære mig bekymret. Jeg ved godt at AGF scorede begge mål inden for 2 minutter, men FCN kommer jo ikke med noget... Jeg kunne selvsagt ikke se kampen, så måske spillet har været til mere? Det håber jeg da.

Måske jeg er den eneste, men synes ikke umiddelbart nogle af de unge leverer på et niveau FCN har ambitioner om. Jeg kan ikke se den næste "Skov Olsen" der kommer ud af ingenting og bare leverer.

Er der nogle der har bedre indsigt i det som kan sige lidt om top 3-5 talenter der er tilført superligatruppen? Tochi er jeg klar over, selvom jeg ikke synes han er nogen Kudus (jovist, han kan udvikle sig meget endnu). Ellers andre spillere der kan gøre mig mere fortrøstningsfuld omkring næste sæson ud fra hvad i andre vurderer fra opstarten?
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ JG

Jeg tror at vi mere skal sætte vores lid til allerede oprykkede spillere end et ukendt talent der pludselig slår igennem. Det bedste bud af oprykkerne kunne måske være Bredahl, men jeg gætter på at det først bliver i næste sæson. Ligeså med Tochi.

Mesik, Kamaldeen, Sadiq, Atanga, Kofoed tror jeg er spillere der vokser og bliver profiler i denne sæson.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
0-2 mod AGF er da hæderligt hvis man isoleret ser på resultatet.
Jeg tror forventningerne til os i efteråret er ret lave og vi bliver også ekstra udfordret af den nye struktur med færre hold. Vores spillespil plejer at være effektiv mod hold de hold som har det laveste niveau i ligaen så der kommer vi til at undvære vigtige point.

Det er ikke nødvendigvis vores helt nye talenter som skal bære os frem. I første omgang tror jeg at det er de unge som allerede har været inde omkring superligatruppen som får chancen og så tror jeg at vi vil se de "nye" som reserver og "jokere" som bliver prøvet af når der skal ske noget. Naturligvis kan de unge springe over i "køen" hvis de levere til træning eller griber chancen når de bliver prøvet af i forbindelse med pokalkampe, ved skader etc.

Nu gælder det igen AGF på mandag...tror jeg nok. Jeg synes flere steder at lørdagens kamp mod AGF er blevet omtalt som vores sidste kamp inden superligastart så når FCN selv skriver at vi spiller VAR test kamp mod AGF på mandag så undre det mig lidt. Er det fordi vi stiller med et alternativ hold?

På FCNs hjemmeside har FlemmingP delt sine tanker om kampen i lørdags mod AGF. Link til denne artikel -> https://fcn.dk/2020/09/flemming-p-vi-var-meget-mere-en-enhed/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@JG-FCN
Jeg kan ikke se den næste "Skov Olsen" der kommer ud af ingenting og bare leverer.

Det er noget af det som er så fascinerende ved udviklingen af talenter. Det er i nogen grad uforudsigeligt hvad der sker når talenter stepper op på et højere niveau. Som udgangspunkt vil man regne med at den unge spiller som debuterer i superligaen har brug for en transitionsperiode før vi reelt ser hvad han indeholder. Spilleren skal vænne sig til et højere tempo, større fysisk modstand i duellerne, mere eller mindre nye holdkammerater, eksterne faktorer som flere tilskuere og medieopmærksomhed etc. Altsammen noget som udfordrer spilleren fysisk men ikke mindst psykisk.

Sådan en radikal transitionsperiode vil i nogle tilfælde også sende spilleren på en ny udviklingsbane hvilket både kan være positivt og desværre også i nogle tilfælde negativt. En klub som FCN har efterhånden meget erfaring i denne process og derfor har de skabt rammerne således at det på bedste vis hjælper spillerne før, under og efter denne process men stadigvæk er der en stor grad af uforudsigelighed forbundet med det. Det er også det som er magien ved det.
Uden at vide det 100% så tror jeg også at det er derfor at FCN nu fokuserer en del på at udvikle spillerens "mindset". Man har formentlig erkendt at der er en sammenhænge med et bestemt "mindset" og hvorledes man håndterer at tage skridtet op på et højere niveau. Modstand og nederlag er godt for personen som har redskaberne til at håndtere det men det kan også knække en hvis man ikke kender de psykologiske mekanismer som er i spil i en udviklingsproces.
Dette emne berører noget af det som er kernen ved FCNs radikale udviklingsprojekt så det er super spændende temaer som bringes i spil og de grundlæggende mekanismer omkring udvikling er iøvrigt også noget så gælder mere universielt og altså ikke kun findes i fodboldens verden.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg håber at jeg bliver positivt overrasket og at de får sat skub i deres udvikling. Jeg har dog svært ved at se hvor målene skal komme fra ud over fra Kamaldeen.

Hvad tror i bliver startopstillingen?

Vindahl
Døhr - Hansen - Mesik - Antwi
Francis - Kofod - Diomande
Atanga - Bredahl - Kamaldeen?

Mere eller mindre faste indskiftere: Tochi, Frese, Rygaard, Christensen og Amon hvis han nogensinde bliver sin skade kvit.

Hvem vil skulle spille i front for os? Bredahl som starter virker satset. Alternativt Rygaard men det synes jeg sjældent har virket.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Afløseren
Jeg kunne godt forestille mig en opstilling som følger:
Pete
Døhr Mesik Kian Maxwell Diomande
Tochi Kofod
Atanga Rygaard Kamaldeen

Opstillingen ovenfor er en 3-4-3, hvor Døhr og Diomande udgør vores wingback.
Jeg kunne ærlig talt godt tænke mig at FCN havde flere muskler på midtbanen og jeg håber, at Tochi med sin fysik, kan få flere kilo på kroppen. Jeg ser ham lidt som en spiller a la Clarence Seedorf - blot uden den voldsomme fysik.

Ovenstående opstilling er rent gætværk fra min side.
FCN
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg kan læse mig frem til at de fleste er lidt skeptiske i forhold til hvor vi står, forud for superligaopstarten.
Nogle ret så lunkne træningskampe og en tradition for svingende efterår, får i kombination med et svært kampprogram, det til at løbe koldt ned ad ryggen. Vi kan efter de første 4-5 kampe ligge omkring nedrykning. Sandheden er jo at vi møder en række hold der må siges at være top 6 bejlere, med undtagelse af Lyngby som er et derby hvor alt kan ske. Og ja, de top 6 hold har vi ikke høstet mange point imod i 2020.

Men det er sortseerbrillerne og man kan jo håbe vi rammer sømmet i stedet. For at refere til Tour de France, så er det sjældent dem der møder op i topform der vinder, men dem som ikke helt er der men er på vej. Det er dem der peaker når først det går i gang og det kan vi jo også håbe er tilfældet her.

Og ja, det er lidt pudsigt, hvordan de to AGF kampe bliver omtalt. Det lyder som om vi har spillet den sidste test, men i dag er der VAR kamp.
Mit indtryk var, at førsteholdet skulle testes af i en VAR kamp, men nu er det nok nærmere reserver og marginalspillere det får den kamp? Hvad skal den så gøre godt for?
Træning af dommere i VAR?
Skrevet af AmaroneBold
VAR-kampene er sådan en lidt spøjs størrelse hvor spillerne f.eks. Ka blive bedt om at gøre bestemte ting for at fremprovokere en situation der skal igennem VAR, så det nok derfor man ikke regner den som en "rigtig" træningskamp.
Skrevet af JulioSalinas
@AmaroneBold

Hva´ satan? Jeg vidste ikke at du var til dette format med lange skriplerier? ;)
Velkommen til. Nu er du den origiale AmaroneBold ik´? hehe

Kampen skulle blive streamet på http://www.superliga.dk/ kl. 16 så det bliver da lidt spændende at se hvordan sådan noget foregår.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar

For at refere til Tour de France, så er det sjældent dem der møder op i topform der vinder, men dem som ikke helt er der men er på vej.


Det passer meget godt med FCNs udviklingscyklus hvor vi opbygger i efteråret og begynder at se holdet løfte sig i foråret. Fra sæson til sæson skulle vi dog med tiden begynde at se at vi relativt set starter/slutter på et højere niveau.

Men hensyn til skepsis fra os følgere/fans så tror jeg det er en ganske naturlig ting når nu vi er et hold som i høj grad spiller med unge "ukendte" spillere. Det er ret unikt og bryder med et indgroet dogme om at fodbold på eliteplan kræver kendte erfarne spillere. Selvom "modellen" efterhånden har bevidst sig at være gangbar så er talentudvikling også bare sådan en størrelse at der nok altid vil være en del usikkerhed forbundet med det.

Jeg tror da også man kan spore en vis "usikkerhed" blandt spillerne. Det er langt at foretrække frem for en følelse af overlegenhed. "Usikkerhed" kan man bruge som motivationsbrændsel til at løbe de ekstra meter der skal til for at præstere på topplan så det er ikke så tosset endda ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af AmaroneBold
@JulioSalinas

Haha det er mig og har skam været herinde længe, er bar ikke så aktiv, men læser alt hvad der bliver skrevet herinde .
Skrevet af Slettet(581021212205)
Joshua John rykket til VVV Venlo i Æresdivisionen.

Så er det forresten imponerende at Jaxe og U-20 landsholdet to gange i træk vandt over Tyskland U-20 i to træningskampe.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Betxpert med en spændende gennemgang af alle Superligaens hold og spådomme om slutplacering: https://www.betxpert.com/artikel/superliga-optakt-broendby-blandt-nederste-ni
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
Nu har jeg set Tochi til træning en enkelt gang her i opstarten, og jeg må sige at jeg er imponeret. Hurtig, adræt, godt overblik og afgørende. Højt niveau. Efter sigende arbejder han voldsomt hårdt på at overføre de ting han viser til træning til kampene.
annonce
0