Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
JMM
Nu har jeg set Tochi til træning en enkelt gang her i opstarten, og jeg må sige at jeg er imponeret. Hurtig, adræt, godt overblik og afgørende. Højt niveau. Efter sigende arbejder han voldsomt hårdt på at overføre de ting han viser til træning til kampene.

Ja og en ret voldsom fysik som er sjældent set hos en midtbanespiller i FCN. Han skal dog lige lære at bruge den. Man kan vel sige at han har hele pakken og det er vel også derfor at han vurderes til at være en af vores allerstørste talenter pt.
I det hele taget så ser det ud til at vi har gang i rigtig mange store midtbanetalenter i akademiet som vi forhåbnligt får at se i superligaen i de kommende år.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg ser Tochis største force som hans pasningsspil, førstegangsafleveringer og evnen til at spille hurtigt. Jeg er ret sikker på, at han kommer til at overgå Enoch Kofi Adu på det punkt.

Han er jo derudover et fysisk pragteksemplar at se på, men stadig temmelig hvalpet at se på en bane.

Jeg tror dog først vi kommer til at se det rigtige gennembrud i næste sæson.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Ninjaen
Jeg håber så meget i har ret med hensyn til Tochi men nogle gange kunne jeg mistænke nogle af jer, specielt @fcn og @julio, for at i har en anpart i ham sådan som i taler ham op (blink og smil). Han er heldigvis stadigvæk ung og måske der har været lagt alt for store forventninger på ham men skal vi ikke satse på at han får sit store gennembrud i år selvom han har skuffet lidt indtil videre.
Skrevet af JulioSalinas
@Ninjaen
Han er heldigvis stadigvæk ung og måske der har været lagt alt for store forventninger på ham men skal vi ikke satse på at han får sit store gennembrud i år selvom han har skuffet lidt indtil videre.


Tror måske at du misforstår vores snak om potentiale med at han skulle være klar nu. Når jeg snakker om uprøvede talenter er der altid en underforstået "disclaimer" angående den uforudsigelig der tilknytter sig transitionen til superliganiveau.

Det min begejstring går på med hensyn til Tochi og andre store talenter er somregel de perspektiver der ligger i spilleren et par år ude i fremtiden. Det er rigtigt at der er enkelte spillere som feks. Kamaldeen og Diomande som formår at gå direkte ind på superliganiveau uden de store problemer men det er mere undtagelsen en reglen.
Tochi er lige begyndt at få lidt spilletid og det bliver rigtig spændende at følge hans transition. Vi har stadigvæk en del spillere som pt ligger på et højere niveau end Tochi men FCN er en klub hvor potentiale vægter rigtig meget så jeg vil da tro at vi nok skal få ham at se i denne sæson. Når Kofod og evt. Rygaard sandsynligvis forlader os i løbet af næste år så skulle han gerne være på et niveau som gør ham til en mulig erstatning.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Fedt! Så blev det officielt. https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/fcn-chef-essien-er-blevet-inspireret-af-miljoeet/

Er sikker på han bliver en gevinst. Af flere grunde.

Alene det han har opnået må være en kæmpe inspiration for de unge, så de lytter til hvad han siger.

Trænertemaet er super dygtige men Flemming har tidligere udtalt de så efter en med spillererfaring og her er det noget af en kapacitet at hive ind.

Og så hans Ghanesiske afstamning, hvilket linker alt i klubben super godt sammen.

Hvordan han så er i omklædningsrummet ved jeg jo ikke, men alene tilstedeværelsen må få folk til lige at give den en ekstra procent eller to.

Skrevet af JMM
Kæmpe tilføjelse, og netop en spiller der har været igennem det meste, og kan være med til at skabe den vinderkultur vi efterspørger.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i Medierne

Tipsbladet har en længere artikel om Essien og interview med Dickoh der har spillet sammen med ham på Ghanas landshold: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/dansker-spillede-sammen-med-essien-mourinhos-soen-kunne-ydmyge-modspillere

Tipsbladet har en grundig optakt til BIF-FCN. BIF er uden Corlu og Maxsø: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/optakt-broendby-if-fc-nordsjaelland-10

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af RasmusGunnar
Det bør også nævnes at Tipsbladet spår en 3-1 sejr til Brøndby.

Også svært at se udfaldet anderledes. Vi har haft en skidt opstart, resultatmæssigt. Brøndby det modsatte mod gode hold.

Dét sammenholdt med historikken. Brøndby har vi det bare svært imod.

Men hvor ville det dog være skønt, hvis det gik anderledes :)
Skrevet af JulioSalinas
Lidt tanker om Michael Essien som "player coach" i FCN

Jeg så en bold.dk-bruger lidt nedladende beskrive den indgåede aftale med Michael Essien som værende lidt af en "Football Manager" signing. Nu er det jo ikke alle ting i FM som er dårlige så spørgsmålet man med rette kan stille er om det er mere end blot lir´ når man tilknytter en legende til staben selvom han angiveligt ikke rigtig har nogen trænererfaring som udefra set berettiger ham til at have sin gang på superliga-niveau.

Jeg kan se flere grunde til at det er en god ide med sådan en aftale:

* Først og fremmest er der hele "branding" perspektivet. Når en fodboldlegende er i FCNs stab skaber det helt naturligt en del interesse i medierne og jeg vil tro at det giver fin anledning til at fortælle omverdenen historien om FCN og RTD.

* Michael Essien besidder en meget relevant erfaring som han på daglig basis kan videregive til de unge knægte. Her tænnker jeg ikke kun på det fodboldfaglige men især på det "mindset" som en professionel fodboldspiller på det højeste plan besidder.

* Udover rollen som inspirationskilde for spillerne så er Michael Essiens gået igang en træneruddannelse hvilket gør at han er motiveret for at udvikle sig og derfor vil han formenligt stille en masse spørgsmål til staben hvilket er en ganske fin ting. Efter en livslange erfaring som spiller med diverse verdensklasse trænere så vil jeg også tro at han har gjort sig nogle tanker om hvilke "ting" som virker i praksis. Det kan være alt fra "mandskabsbehandling" til hvordan taktiske koncepter virker set fra spillerens perspektiv. Altsammen noget som gør hans "input" værdifuldt og kan være med til at inspire hele staben.

* Hans ghanesiske baggrund er naturligvis også kæmpestort især for vores mange RTD-spillere. Michael Essien er personifiseringen af den drøm mange af vores spillere går rundt med og hvad kan være mere inspirerende end at stå ansigt til ansigt med sin drøm på træningsbanen hver dag?

* Flemming P. har fra tid til anden sat fokus på nogle ideer omkring at fodboldspillere i princippet burde uddanne sig tidligt som trænere således at de har en dyb taktisk forståelse imens de er aktive som fodboldspillere. Jeg tænker at konceptet med trænere som deltager i spillet på træningsbanen muligvis trækker i den retning. Det er lidt revolutionerende tanker men noget som giver fin mening i min verden. En type som Essien kan muligvis være inspirerende i den retning og jeg tænker i hver tilfælde at ideen om trænere som er med i træningen er noget som er kommet for at blive i FCN.

* Nu kan jeg forstå at Michael og Tom Vernon er venner og derfor vil jeg også tro at de deler hele den altruistiske tilgang til fodbold. Jeg kan godt forestille mig at Michael Essiens blotte tilstedeværelse vil styrke hele RTD projektet.

Aftalen med Michael Essien gavner FCN men jeg vil også tro at FCN er noget nær et perfekt sted for en ung assisterende træner som er under uddannelse. I FCN får han adgang til et seriøst setup hvor man over flere år har udviklet et klart spillekoncept. Derudover er presset og mediehysteriet i FCN på et minimum og han kan derved få ro til at fokusere på at udvikle sig som træner.

Sådan en aftale er således efter min mening ganske fornuftig af overstående grunde. Jeg siger ikke at det er noget som nødvendigvis ændre noget radikalt men det er et "lille" tiltag som sætter lidt krydderi på hverdagen i FCN i den kommende periode. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Måske ikke det bedste grundlag at sammenligne på - men alligevel.

Jeg har været træner i børnefodbold og her har vi nogle gange hentet en af de bedste spillere ned fra et par årgange over og ladet dem spille med til træning i træningskampe. Vi har selvfølgelig udvalgt en som samtidig forstod at coache på den rigtige måde. Her har de løbet og givet råd, dirigeret spillerne på plads. Hjulpet spillerne med positionering, vist dem en finte i en konkret situation og brugt et par andre træningsøvelser. Det har været enormt inspirerende for drengene og løfter holdet allerede efter et par træningspas og giver samtidig os trænere noget at arbejde videre på.

Jeg kender en der er rigtig gode venner med en spiller i superligatruppen i FCN. Han ved ikke at jeg skriver på bold.dk, så jeg går og pumper ham om alt muligt. Som jeg kan forstå det har Essien haft nogenlunde samme rolle i træningerne. Han kan nogle ting og har et niveau som mange af dem aldrig har set set før. Essien har da også flere steder været beskrevet som "verdens bedste 6´er" da han var på sit højeste. Han løfter niveauet ganske væsentligt når han går med i træningsøvelserne og skulle virke vildt inspirerende.

Det giver god mening at kanalisere spillererfaring ind i truppen på den måde. Jeg er derudover enig med Julio i hans betragtninger. Jeg formoder at det også skaber noget respekt om FCN som mange desværre stadig betragter som en klub der er heldige med at finde nogle talenter, er ligeglade med resultater og aldrig bliver til noget.

Personligt håber jeg også at få Essien at se i et par kampe i løbet af året.

Tænk sig forresten hvis FCM havde brugt VDV på samme måde...
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Det giver god mening at kanalisere spillererfaring ind i truppen på den måde.
Enig. Det giver så meget mening fordi vi netop har en trup som er så ung.
Det behøver så vidt ikke at være en legende men det kan også bare være en som repræsentere et forbilledligt "mindset" og tilmed har en naturlig respekt omkring sig. Jeg tænker at der på sigt må være nogle af vores "egne" spillere som kunne vende tilbage i sådan en rolle. De er trods alt formet af klubbens værdier og vil alt andet lige være "nemme" at hive ind da man allerede har et indgående kendskab til deres personlighed osv. Det ville også være oplagt i forbindelse med de personer som lige er stoppet med fodbold og går med tanker i retning af uddanne sig som træner, fysioterapeaut etc. Det er win/win og det er noget vi samler på ;)

Personligt håber jeg også at få Essien at se i et par kampe i løbet af året.

Det ville være interessant men han er vel ikke registreret som spiller? Men ok han kunne måske få et par træningskampe hvor han kunne inspirere gutterne. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg er helt enig i jeres betragtninger og tror også at han bliver en gevinst.

Kunne man tiltrække en enkelt eller to supertalenter på den bekostning ville det også være fantastisk. Måske havde man oven i købet kunne lokke Jeppe kjær til, hvis man havde Essiene i omklædningsrummet.

Og nej, han er player coach og ikke playing coach. Han blir ikke registreret til at spille, selv om det kunne være spændende at se.

Og at man i den forbindelse ville have sprængt banken for at få Jeppe Kjær er jo interessant. Ligger der nogle eventuelle store transfers fremadrettet? Talenter, men også nogle der ville kunne styrke startelleveren fra dag 1 ville være fedt.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Michael Essien til FCN giver noget genlyd ude i verden. Copa 90 der har knap 200.000 følgere på deres Twitterprofil har lavet en serie på ikke mindre end 9 tweets om Essien, FCN, RTD: https://twitter.com/Copa90/status/1304066301732835330

Nu vi er ved den internationale omtale så har African Business Magazine en interessant, lang og dybdegående artikel om RTD/FCN: https://africanbusinessmagazine.com/region/west-africa/winning-streak-for-ghanaian-football-academy/

ABM antyder i øvrigt at pigespillere om 1½ års tid skulle begynde at komme til FCN Q. Jeg kan ikke forestille mig at det vil ske uden at FCN Q bliver heltidsprofessionelle, så måske artiklen afslører en interessant udvikling her? Artiklen afslører i øvrigt at det koster 25.000 USD pr. elev pr. år at drive RTD. Såfremt der er 20 spillere pr. årgang (tror faktisk, at det er lidt færre) for hhv. piger og drenge og de går på skolen i 6 år giver det en årlig udgift på
6 mio. USD svarende til knap 38 mio. DKK årligt (måske lidt lavere). Der blev for et par år siden oplyst at FCN samlet på de to akademier brugte 37 mio. årligt. Det var dog inden pigefodbold var blevet indfaset på alle årgange, så tallet forekommer ikke helt urealistisk såfremt man indregner, at faciliteter på RTD også er blevet opgraderet de seneste år.

sn.dk har en større artikel om Kamaldeen - dsværre bag betalingsmur: https://sn.dk/Sport-Nordsjaelland/Den-nye-10er-er-klar-paa-mere/artikel/1354885. Som sædvanligt laver Tipsbladet 15 min, efter et lille opkog: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/fc-nordsjaellands-nye-10er-ronaldinho-har-altid-vaeret-mit-idol
I forhold til Tipsbladets artikel afslører Kamaldeen på sn.dk at FCN´s må i år hedder top-6, hvorfra man vil forsøge at spille sig i Europa. sn.dk mener, at Kamaldeen vil starte inde, men stadig er på kanten til at kunne spille 90 min. Kamaldeen udtaler, at hans skal være mere fit da hans manglende tilbageløb til tider har sat holdet under pres. Desuden fortælles det at Amon "har svært ved at blive fit". Artiklen er også i Frederiksborg Amts Avis som man jo kan købe på gammeldags vis.

Tipsbladet trykte udgave tipper FCn nr. 5 i den kommende sæson og skriver:

Sidste sæson var unge Mikkel Damsgaard styrmand på FC Nordsjælland-midtbanen, men han er siden skiftet til Sampdoria.

Klubben skal derfor hive en ny kanin op af hatten, hvis den fortsat vil spille boldbesiddende fodbold. Godt nok plejer de unge talenter at stå i kø, når en ny sæson står for døren i Farum, men alligevel bør det netop overståede slutspil fremtvinge en panderynke eller to. Her satte Flemming Pedersens trupper ikke mange fødder rigtigt, og nå ja, Mohammed Kudus er også smuttet. Hold øje med 18-årige Kamaldeen Sulemana, der sidste sæson brillerede i glimt. Han er en sand driblekonge og kan meget vel blive næste supersalg i den nordsjællandske talentfabrik.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
^var der ikke også noget om, at FCN og Copa 90 skulle have en eller anden form for samarbejdsaftale?

Anyway. Tak for at dele - især ABM. Jeg anede ikke at det overhovedet fandtes.
FCN
Skrevet af Slettet(581021212205)
var der ikke også noget om, at FCN og Copa 90 skulle have en eller anden form for samarbejdsaftale?


Da FCN fyrede hele sin medieafdeling, ansatte man i stedet Copa 90 som mediepartner til at varetage FCN´s kommunikation. De blev dog fyret igen efter nogle måneder og samarbejdet ophørte altså for lidt under et år siden.

Jeg ved ikke om der er en aftale mellem RTD og Copa 90.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
^ok, tak for opklaringen, Jenner.
FCN
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN livestreamer U-19 kampen mod SIF lørdag kl. 13.00. Stream starter 5 min. før kampstart: https://www.youtube.com/watch?v=VeeOct2OBmw
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Hjortebjergs optakt er ude: https://fcn.dk/2020/09/hjortebjergs-optakt-broendby-har-givet-os-udfordringer/

Det er godt nok åbenhed på et højt plan og rigtig spændende indsigt som fan. Jeg bliver dog helt bekymret for at modstanderne i fremtiden vil kigge med, for så har de da opskriften på hvordan de skal gribe kampen an.

Jeg kan rigtig godt lide at FCN går forrest og præsenterer denne åbenhed, meeen - der står jo direkte hvad FCN vil gøre. Er det for åbent?
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Lørdag på RTD Park, u-bold. El-plasticos ;)

Både U17 og U19 skal i aktion på RTD Park.

Kl. 13:00 U19: FCN - Silkeborg (livestreames på youtube)
Kl. 15:30 U17: FCN - Silkeborg

Stadion vil være åbent for tilskuere under gældende corona-retningslinier.

Det er jo bare super luksus med livestream og personligt er der masser af ting jeg glæder mig til at se i U19 kampen mod Silkeborg.

Modstanderen Silkeborg har i nogle år satset på talentudvikling og har efterhånden fået et fornuftigt akademi på benene. Deres førstehold er efterhånden også ret ungt med pt. kun 3 spillere over 25 år så de har helt klart gang i et spændende projekt som måske i nogen grad er inspireret af FCN.
Så vidt jeg ved så følger de også et fast spillekoncept på alle årgange hvor de også insisterer på at spille fodbold langs jorden. Silkeborg er en af de klubber som også har kunstgræs og derfor er min forventning er vi får at se en kamp hvor bolden bliver flyttet rundt i et godt tempo.

Når det gælder vores eget U19 hold bliver det naturligt interessant at holde øje med vores nye spillere. Både de 3 gutter fra RTD og tilmed vores skandinaviske forstærkerninger. Vi har allerede set både Daniel Svensson og Andreas Schjelderup og selvom de naturligvis godt kan været lidt "generte" i starten så synes jeg allerede de har vist at det er knægte som har et fint potentiale som peger i retning af en fremtid i superligaen.
Hvorfor vi endnu ikke har set vores 3 nye rekrutter fra RTD akademiet ved jeg ikke men jeg vil da med spænding holde øje med om de er med i truppen idag.
Udover de nye spillere så er vores hold i forvejen fyldt med talent. Værd at holde øje med er Simon Adingra på venstre kanten som er lidt af en troldmand som altid har et par tricks i "posen".
Jeg synes også at vores 9er Noah Crone udvikler sig rigtig fint så han bliver også rigtig spændende at følge...naturligvis også fordi at superligatruppen pt. godt kunne bruge en god 9er.
Så er der hele vores talentfulde midtbane. Walta, Garly, Shjelderup og Højbjerre-Thomsen. Vi plejer kun at spille 3 af dem så vi har lidt af et luksusproblem.
Derudover har vi også den kun 15 årige Zidan Sertdemir som presser sig på. En meget spændende spiller på midten men givet de mange midtbanespillere på U19 kunne det godt være at han spiller på U17 i år. Der er selvfølgelig også den mulighed at man vurderer at hans talent er så stort at det er vigtig at han bliver udfordret på U19 for at udvikle sig optimalt. Det må vi se kl. 13. :)

Link til livestream af kampem mellem U19: FCN - Silkeborg kl. 13 ->
https://www.youtube.com/watch?v=VeeOct2OBmw&ab_channel=FCNordsj%C3%A6lland

FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
^ Julio
"Silkeborg har i nogle år satset på talentudvikling og har efterhånden fået et fornuftigt akademi på benene."

Det er en mild underdrivelse :-)

SIF har i mindst 15 år haft en topprofessionelt akademi og var, mig bekendt, nogle af de første til at tilknytte en HF uddannelse sammen med akademiet. Silkeborg har dog været i hård konkurrence med FCM, AGF og Vejle om de store talenter i området og det er mit indtryk, at SIF har skiftet lidt frem og tilbage mellem at prioritere akademiet eller lade være.
Der har ikke været en egentlig strategi, som man har satset på, da klubben har været et elevator-hold i superligaen og derfor ikke i tilstrækkelig grad har satset på egne talenter til overlevelseskampen.
Derudover sælger de også deres talenter tidligere end eksempelvis FCN. En af de eneste undtagelser herfor er Robert Skov.
Min pointe er blot, at deres ungdomsafdeling og akademi slet ikke er så tosset endda - hvad du jo også pointerer i dit indlæg - men SIF skal bestemt ikke undervurderes :-)
FCN
annonce
0