Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
Der må vel stadig komme 500 ind? Er de udelukkende gået til sponsorer?


300 billetter skulle være i spil. De 200 går til spillere, trænere, TV-folk, journalister, vagter etc.

Mit gæt er, at de bliver fordelt ligeligt mellem sponsorer og fans. Formentlig med fortrinsret for sæsonkortholdere blandt fans.

EDIT:
Altså 500 i alt - heraf 300 til fans og sponsorer.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Er man den sjældne type der finder matematik, økonomi og fodbold interessant på samme tid og gerne i en kombination, vil man finde flg. link dybt interessant: https://www.idan.dk/nyhedsoversigt/nyheder/2020/b346_hvem-faar-mest-for-pengene-i-dansk-fodbold/ Den korte version er at FCN præsterer bedre end hvad økonomien tilsiger, når man skal forklare det ud fra matematikkens verden.

Tipsbladet har Atanga på rundens hold med flg. begrundelse:

Han mangler til tider slutprodukt i sit spil, men mod OB scorede han et flot mål, da han vippede bolden forbi Oliver Christensen. Hans speed er en trussel for enhver defensiv, så hvis Isaac Atanga kan blive en dygtigere afslutter, kan han blive en markant profil i Superligaen


Kantar Gallup har offentliggjort seertal. Siden Discoevery er røget ud af YouSee´s pakker er tallene styrtdykker. Der var således kun 25.000 der så OB-FCN.

Frederiksborg Amts Avis skriver om OB-FCN at FCN slap nådigt og, at spillerne var glade for ét point.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
U19 pokalfinale: FCN vs FCK

Husk pokalfinalen kl. 19.
Den livestreames på følgende link: https://www.youtube.com/watch?v=UJfAyVEBkvA&ab_channel=FCNordsj%C3%A6lland
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af ligepå
Vores U19 drenge blev kørt over, af FCK, i 2. halvleg af pokalfinalen. Maxwell blev kåret som årets pokalfighter.

To spillere i kampen der sprang rigtigt meget i øjnene var faktisk to FCK spillere;

Marko Stamenic, der i min optik var banens bedste spiller - https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/fck-henter-stort-midtbanetalent-i-new-zealand/

Derudover viste deres unge Islandske kant Hákon Arnor Haraldsson sig også at være rigtig spændende.

Fra vores eget hold synes jeg at notable mentions er Eric Oteng, Bredahl og vores nye venstre back Daniel Svensson. Kampen ligger på Youtube i rigtig fin kvalitet.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af LaChrissen
Så Antwi til Esbjerg. Det er da fornuftigt nok. Jeg hæfter mig dog ved at hans kontrakt udløber næste sommer - skal man ikke have ham forlænget med det samme eller hvad er planen?
FCN - Arsenal - Vejle - Hillerød
Skrevet af Slettet(581021212205)
I Tipsbladet vurderer lars Jacobsen, at Kamaldeen kan komme til at koste "langt over 100 mio.": https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/ekspert-fc-nordsjaelland-komet-kan-koste-langt-over-100-millioner

Tipsbladet har desuden en lidt anderledes sjov artikel hvor man vurderer sandsynligheden for nedrykning for de enkelte hold, herunder FCN: https://www.tipsbladet.dk/blog/troels-bagerthoegersen/messi-i-herning-og-konkurser-saa-sandsynlig-er-nedrykning-i-superligaen
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
Mon ikke det betyder et "farvel og tak" til Antwi?
Når en spiller som Martin Frese, der har været langtidsskadet on-off de sidste to år kan komme ind og overhale Antwi på pladsen som venstre back, så er det da et signal, der er til at tage og føle på.
Frese har ovenikøbet skullet omskoles fra kant til back - og har gjort det med pæn succes.

Jeg må indrømme, at Frese kommer bag på mig som en positiv overraskelse. Jeg havde afskrevet ham grundet de lange skader og det faktum, at han hidtil har befundet sig i udkanten af førsteholdet, så det er virkelig flot at han har kunnet gå ind og erobre pladsen på venstre back i denne sæson.
FCN
Skrevet af JulioSalinas
Afløseren
Mon ikke det betyder et "farvel og tak" til Antwi?


Tjo. Vi ved jo ikke helt præcist hvad der sker i kulissen men mit gæt er at man ikke længere vil bruge spilletid på Antwi. Enten fordi Antwi afviser at forlænge sin kontrakt eller måske fordi FCN føler at der er bedre alternativer som er værd at satse på.
Jeg vil tro at FCN under alle omstændigheder har en vis interesse i at lave en lille forlængelse med Antwi således at man har lidt mere tid at køre på med hensyn til et salg. Vi skulle jo gerne undgå at stå i samme situation som vi stod i da Mumin forlod os kvit og frit siste sæson.
Jeg ved godt at et salg af Antwi pt. ikke ville udløse den store formue men der er en signalværdi i at få solgt spillerne istedet at havne i de triste kontraktudløb.

Antwi er "kun" 20 år og selvom han ikke har haft et stort gennembrud hos os så kunne jeg sagtens se at han udviklede sig til en god superligaspiller.

Pt. ser vi lidt "tynde" ud på venstre back og min vurdering er at vi har Frese som førstevalg med Mesik og Rasmussen som reserver. Frese har faktisk set ok ud i denne opstartsperiode så der ligger helt klart et godt potentiale i ham men han har lige været igennem et skadeshelved og det skaber altid lidt usikkerhed om fremtiden.

Kigger vi i fødekæden så ser vi også ud til at være rustet til fremtiden. Vi har både nye svenske Daniel Svensson og Eric Oteng på U19 og derudover Lucas Bøje som pt. er udlejet til Hillerød.
RTD-spilleren Lasso Coulibaly fylder 18 til oktober så jeg vil tro at vi ser ham i FCN til vinter. Om han i første omgang skal have en tilvænningsperiode på U19 må tiden vise.

Hvis vi ser skiftet fra Antwis perspektiv så virker det meget fornuftigt. Især hvis det betyder at han får fast spilletid på et nogenlunde niveau.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Ninjaen
@julio, ved du egentlig hvor mange der kommer op til FCN nede fra RTD. Hvis jeg har talt rigtigt kom der 4 spillere i vinters, 3 i sommers og så nævner du en mere, Lasso som du forventer kommer op her til vinter. Ved du om der kommer flere og hvad vi kan forvente der kommer?
Skrevet af Afløseren
@Julio
Glem ikke, at Diomande også kan tage venstre back.
At Mathias Rasmussen er fravalgt på den position er mig en kæmpe gåde, men det har jeg bralret op om så mange gange efterhånden, så den parkerer vi :-)
FCN
Skrevet af Slettet(131458220804)
Havde langt hellere set at Yttergård blev vraget... Antwi har jeg mere fidus til. Og så Hansen og Mesik på midten.

Yttergård laver ufatteligt mange fejl der resulterer i direkte gaver til modstanderen, at han skulle være blevet "bedre" kan jeg godt nok ikke se.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@Afløseren
Glem ikke, at Diomande også kan tage venstre back.

Ja det er rigtigt men i så fald tror jeg mere det vil være en nødløsning. Diomandes kvaliteter er hovedsagelige offensive og jeg tror at man er nået til konklusionen at hans fremtid ligger enten på midten eller på en af angrebspositionerne.

Hvis man kigger på det med de økonomiske briller giver det også langt mere mening at bruge ham på en af de mere offensive pladser. Hvis Diomande forsætter sin udvikling så står FCN formentlig med et stort salgsobjekt om et par år og det er ikke nogen hemmelighed at markedet betaler langt mere for spillere som har bevist sit værd på offensive pladser.

Så både sportsligt og økonomisk giver det rigtig meget mening at bruge Diomande længere fremme på banen.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Måske nogle af kapaciteterne herinde kan hjælpe.

Vi taler meget om Tom Vernon som ejer af klubben, men det er så vidt jeg ved en forenkling? Der har været snak om for nyligt at nogle investorer er betalt ud?

Hvordan ser ejerstrukturen ud lige nu? Og hvordan er den fordelt i forhold til RtD.

Nu har SønderjyskE jo fået en milliardær i ryggen, men det har vi vist også, i form af Bob Finch? Eller er han ude igen? Nu er vores visioner og opbygning så lavet sådan at de ikke skyder penge i projektet. En milliardær kunne jo snildt smide de ca. 75 mio årligt som vi ellers kører med i driftsunderskud.

Hvor ville vi mon stå hvis der blev skudt flere penge ind i foretagenet. Vi kunne måske hive lidt større kapaciteter ind, større talenter og holde længere på dem. Man kan godt føle lidt at der skal ske noget før vi kan tage det næste skridt. Det er jo en årlig tilbagevendende ting, at vi sælger de 3-4 største profiler og så igen skal spille et nyt hold ind.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@RasmusGunnar

FCN blev købt af en investorgruppe med Tom Vernon i spidsen. Det var milliadæren Bob Finch ganske rigtig en del af. Desuden var bl.a. tidligere amerikanske værtsfamilier for RTD-elever i USA.

Investeringen har dog været midlertidig og der har været en aftale fra starten, at FCN kunne betale investorerne ud. For at sikre deres investeringer har et par af dem fået sæde i bestyrelsen.

Imidlertid er alle investorerne nu betalt ud så Tom Vernon nu står som eneejer af den største aktiepost på omkring 97%. For at blive eneejer har Tom Vernon optaget et lån på ca. 50 mio. DKK Lånet er garanteret af en egyptisk millionær ved navn Mansour der bl.a. står bag Caterpillar i Afrika samt en række andre store virksomheder. Han skulle være god for omkring 6-7 mia. USD. Mit bud er at Mansour til gengæld har fået lovning på at det næste RTD-akademi kommer til at ligge i Egypten.

Der er dog et stykke vej fra de 50 mio. til den investering der oprindeligt blev foretaget i FCN. På baggrund af indsigt i AKP´s regnskaber har jeg tidligere i tråden oplyst at den oprindelige investering var på ca. 112 mio., da dette var beløbet AKP fik ud af FCN. I dette beløb havde jeg dog glemt, at AKP også lavede en ekstrordinær udbyttebetaling inden han solgte selskabet. Den korrekte pris for FCN er formentlig derfor 80 mio DKK. Derudover har man skudtt 10 mio. i kapital ind i selskabet, så AKP tømte FCN for likvider.

Tom Vernon har så nu betalt ca. 90 mio. DKK tilbage hvoraf de 50 mio. altså stammer fra et lån. De sidste 40 mio. er der noget usikkerhed om hvor stammer fra. Det er ikke sandsynligt at noget nævneværdigt beløb stammer fra RTD der jo er en non-profit organisation. Dermed stammer hovedparten af pengene formentlig fra de overskud der er genereret gennem de senere år i FCN, som er brugt til at betale investorerne ud.

Der er således ikke længere pengemænd involveret i FCN. Ejerskabet er Tom Vernons. Tom Vernon har ikke selv nogen nævneværdig formue. Han ejerskab er kommet i stand via et lån. De udenlandske pengemænd var udelukkende en midliertidig foranstaltning og venligtsindede millionærer der midlertidig stillede kapital til rådighed.

FCN skal fortsat sælge spillere for minimum DKK +/- 60 mio. årligt for at butikken løber rundt. Man har stadig en vision om, at man skal have nogle store internationale sponsorer der skal lægge et væsentligt beløb, således man bliver mindre afhængig af spillersalg.

Der er altså ikke nogen i ejerkredsen der lige kan spytte mio. i FCN. FCN skal selv ud og tjene pengene. Forløbig går det dog meget godt. I har har været et rekordår hvad angår spillersalg og Kamaldeen er lige blevet vurderet til "over 100 mio." i et salg til næste år.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Stor artikel om vores tidligere målmand Runar Alex Runarsson og skiftet til Arsenael: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/tidligere-superliga-maalmand-er-havnet-i-arsenal-han-er-en-droem-en-traener

Den tidligere U-19 spiller Frederik Munck der kom til klubbens U-17 hold fra HB Køge er skiftet tilbage til HB Køge og fik debut for klubbens 1. hold onsdag.

EFB-træner Olafur Kristjansson udtaler til Jyske Vestkysten om Antwi:

Clinton Antwi er hentet hertil for at spille, og så er planen at rykke Kevin Conboy ind i det centrale forsvar ved siden af Rodolph Austin. Jeg synes, vi mangler styring og duelstyrke i den centrale del af banen, og det kan Kevin give os. Når vi ikke kan hente den centrale forsvarsspiller, vi vil have, må vi løse problemet internt, sagde Olafur Kristjansson, der har udnyttet sine kontakter i FC Nordsjælland, hvor han også har været cheftræner, for at få aftalen med Clinton Antwi på plads.


Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Hvor ville vi mon stå hvis der blev skudt flere penge ind i foretagenet. Vi kunne måske hive lidt større kapaciteter ind, større talenter og holde længere på dem. Man kan godt føle lidt at der skal ske noget før vi kan tage det næste skridt. Det er jo en årlig tilbagevendende ting, at vi sælger de 3-4 største profiler og så igen skal spille et nyt hold ind.

Det er nogle spændende spørgsmål du stiller RasmusGunnar.
Nu kender jeg ikke Tom Vernon personligt men ud fra det jeg har læst og hørt om hans vision for FCN så handler det primært om at give en "vej" til de unge spillere i FCN og RTD. Jeg tænker at han har været træt af at være vidne til at uddanne gode fodboldspillere med høje potentiale for derefter at sende dem videre til destinationer som ikke formår at forløse deres potentiale. I FCN får han muligheden for yderligere at klargøre dem til livet som prof. fodboldspillere og ultimativt sende dem videre med fortjeneste således at processen kan holdes i live. Nu er det så heldigt at denne vision passer perfekt til den retning FCN allerede bevægede sig i før ejerskiftet men jeg tror ikke at du skal regne med at Tom Vernon ville ændre sin tilgang til projektet fordi der evt. kom ekstra penge.
Hvis der kom en pengemand ville Tom Vernon formentlig tænke i at åbne flere akademier og yderligere optimere processen omkring talentudvikling/rekruttering og personlig dannelse. Dette er noget som han har ytret offenligt som et led i strategien på længere sigt. Personligt ville jo også tro at flere akademier på sigt vil skabe et behov for flere klubber således at man holder "vejen" åben for de unge talenter.
Man kan så spørge sig selv om denne slags "projekt" kan forenes med sportslige ambitioner. Hvor langt kan en klub som FCN nå ved at følge sådan en tilgang?
Vi er midt i processen og vi kan konstatere at FCN på nuværende tidspunkt har niveau til top 6. Vi kan også konstatere at FCNs formår at genere et pænt overskud igennem spillersalg. Vi kan også konstaterer at FCN geninvesterer pengene i længere kontrakter, bedre faciliteter og rekruttering af skadinaviske talenter til akademiet. Derudover sigter man efter at lave nordens bedste fodboldakademi i Hillerød og senest har man genoprettet klubbens kommunikationsmæssige infrastruktur.
Ideen er så at alle disse tiltag på sigt løfter hele klubben sportsligt og i takt med at man genererer endnu større transferindtægter kan man yderligere skrue op for de nævnte tiltag og dermed løftet niveauet endnu mere. En virkelig positiv spiral.

Men men men....en ting er at det på papiret burde virke men en anden ting er at se det udfolde sig i praksis. Vi skal også lige huske på at vi konkurrere med klubber som også udvikler sig og har gang i deres egner "planer".

Tom Vernon æraen er stort set lige startet og vi skal formentlig 5-10 år ud i fremtiden for at kunne evaluere på om tiltagene har den ønskede effekt. Udviklingen vil også i nogen grad være påvirket af de enkelte talenter på de forskellige årgange så jeg vil tro at vi vil opleve det som "to skridt frem og et tilbage". Kedeligt er det dog ikke :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Fedt med præciseringerne og de gode inputs.

Det er jo i bund og grund også det jeg synes er fedt ved FCN. Nemlig at man ikke bare har en milliardær i ryggen som bare køber spillere i et væk. Der ryger charmen for mit vedkommende.

Og ja, der skal et par år mere til før vi kan konkludere på projektet, dog synes jeg allerede der er flere ting som man allerede kan sige nu, er en stor succes.

Jeg er dog enig i at der skal en stor sponsor til, hvis projektet virkelig skal udfolde sig. Spørgsmålet er bare hvor langt fra den drøm vi er. Jeg tror personligt det blir svært, da reklameværdien i Danmark bare er for lille. Kan man komme i europa kontinuerligt, er det en anden sag, men for at komme det, skal vi have en mere solid trup, kvalitetsmæssigt.

Der er en enorm barriere i det, at vi sælger de store profiler hvert eneste år.

Det er lidt hønen og ægget. Desværre er usikkerheden omkring Corona heller ikke fordrende for en storsponsor.

I øvrigt spændende med endnu en stor spiller i FCN; Johan Djourou
Han er dog gevaldigt "over the hill", men har måske stadig lidt internationalt snit og erfaring at byde ind med. Selv om det blot er for en kort bemærkning.

https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/nyt-velkendt-ansigt-mangeaarig-arsenal-spiller-traener-med-i-fcn
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg er dog enig i at der skal en stor sponsor til, hvis projektet virkelig skal udfolde sig. Spørgsmålet er bare hvor langt fra den drøm vi er. Jeg tror personligt det blir svært, da reklameværdien i Danmark bare er for lille. Kan man komme i europa kontinuerligt, er det en anden sag, men for at komme det, skal vi have en mere solid trup, kvalitetsmæssigt.


Jeg ved det ikke, men man har jo nævnt at det var hvad der skulle til for at tingene skulle lykkes, lige siden overtagelsen. Stadig dog ingen storsponsor. Dog er Nike kommet til.

Herudover er det ret så småt med store sponsorer i Farum og omegn. Det blev på sæsonkortholderarrangementet sidste år nævnt af Søren Kristensen, at en af de attraktive forhold ved at flytte til Hillerød var de mange muliges sponsorer der fandtes her. Der er rigtig mange rigtig store virksomheder der holder til i Hillerød, som man havde håb om at tiltrække.

Jeg ville også gætte på at der var mange virksomheder der gerne ville associere sig med RTD/FCN historien. Jeg ville have gættet på at man også gerne ville gøre det inden man kom i Europa, for at være en del af rejsen.

Vi har efterhånden ventet længe. Et par år i top-3 og i Europa var måske noget der kunne gøre en forskel.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Tipsbladet med den sædvanlige grundige optakt til weekendens kamp: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/optakt-fc-nordsjaelland-lyngby-boldklub-0

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Anders31
.
.
annonce
0