Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JMM
Vildt at Kamaldeen allerede skal debutere for Ghana. Salgsprisen ryger kun op, men han mangler dog et rigtig gennembrud og konsistente præstationer over sæsonen.

In other news: Johan Djourou træner med. Han er åbenbart en ven af huset - hvem havde set den komme? Og skal øse ud af sin erfaring. Er han god på skalle som tidligere, så ser jeg ham gerne trække i trøjen. Ulrik Jenssen må gerne pakke og returnere til fjeldet hurtigst muligt.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Anders 31

Uden at være helt sikker, så tror jeg at Corona spiller ind. Der er vist både udrejserestriktioner fra Ghana og indrejserestriktioner til DK. Med andre ord sidder der vist nogle fast i Ghana.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@Anders31
I øvrigt kan jeg se, at der er snak om, hvilke spillere fra RtD vi kan se frem til. Jeg er meget overrasket over, at ingen af dem ikke kom herop denne sommer.

Så vidt jeg har forstået så har vi skrevet kontrakt med Emmanuel Ogura, Adamo Nagalo og Moussa Sangare denne sommer. De er i hver tilfælde indskrevet i U19 truppen. Jeg har hørt at grunden til at vi endnu ikke har set dem i Farum er at de er under corona-lockdown i Ghana. Jeg synes egentlig godt at FCN kunne komme med en udmelding omkring deres situation. Både for at komme mytedannelser i forkøbet og fordi følgere af FCN naturligvis er interesseret i dette tema. Efter min mening måtte man godt trække RTD lidt frem i lyset.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Godsway solgt til israelske Maccabi Haifa

Dette kommer næppe som nogle overraskelse men alligevel dejligt at man nu lukker den "sag". Jeg vil tro at vores kompensation vil være forholdsvis beskeden men et salg nu er trods alt bedre end at gå imod et kontraktudløb til sommer.

Vi har efterhånden fået afklaring på en del "løse" ender men der stadigvæk spørgsmål omkring evt. salg eller kontrakforlængelse af Rygaard, Yttergård og for den sags skyld også Antwi som alle har kontraktudløb til sommer.

Link til artikel omkring salget af Godsway ->
https://fcn.dk/2020/09/godsway-donyoh-solgt-til-israel/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Ja, og så ville det være fint at få skudt Rasmussen afsted. Han vægter tungt i lønbudgettet og er langt fra spilletid.

Al held og Lykke til Donyoh
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

FCN U-19 vandt lørdag 3-0 over AGF U-19. Det mener de i AGF ikke var et retvisende resultat (det var det nu): https://stiften.dk/artikel/agf-u19-l%C3%B8b-ind-i-s%C3%A6sonens-f%C3%B8rste-nederlag-mod-fc-nordsj%C3%A6lland-indstillingen-var-ikke-god-nok

Transfermarkt skriver at FCN kun fik 50.000 Euro for Godsway. Det er godt nok et salg der er gået galt.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Transfermarkt skriver at FCN kun fik 50.000 Euro for Godsway. Det er godt nok et salg der er gået galt.

Ja sådan går det nogle gange. Man kan håbe på at det er lykkedes os at forhandle en fornuftig videresalgsklausul som kompensation.
Udover selve profitten skal man også medtage at klubben bliver fri for at betale hans løn fremadrettet men ja det er stadigvæk meget lidt. Det fortæller også lidt om hvordan markedsmekanismerne fungerer. Godsway har lidt skadehistorik, er ikke helt ung længere og så har han være "kold" i et år og det gør at han bliver uinterresant for de fleste klubber.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Rygtet går på at Aston Villa har budt 75 mio. for Victor Nelsson.

En gang imellem kunne jeg godt tænke mig, at FCN beholdt spillerne et års tid mere...

Jeg er med på, at FCN ikke ville få samme pris som FCK og, at Nelsson heller ikke ville have haft mulighed for at præstere internationalt, hvilket ville have på virket prisen. Men alligvel - det havde givet kassen at vente et års tid mere. Det samme med Damsgaard, A/S Olsen etc. Kudus kan jeg godt se skulle af sted - han var trods alt for god til ligaen og det ville have stoppet hans udvikling.

Det kunne dog være så fedt lige at holde lidt længere på spillerne. Mon ikke også det ville give bedre resultater i ligaen samt mulighed for europæiske kampe, flere tilskuere og, dermed kunne betale sig hjem i sig selv endda uden at tage den højere salgspris i betragtning?

Det er til tider en prøvelse af være FCN-fan...

EDIT
Jeg glemte at tænke på, at FCN formentlig får 20% af mersalgsprisen ved salg af Nelsson. Dvs. ca. ekstra 10 mio oven i de 27 man oprindelig fik. Det får selvfølgelig regnestykket til at se lidt bedre ud, men alligevel ville det have været en bedre business case hvis man havde beholdt ham et ekstra år.

EDIT - EDIT
Når jeg nu tænker mig endnu bedre om, så var der nok heller ikke kommet et bud fra Aston Villa på 75 mio. såfremt han stadig havde spillet i FCN. Så prisen havde samlet set nok ikke været væsentligt over hvad man nu kan få ud af det. Dog havde man ikke haft behov for at signe Kian H til 7 mio og en monsterløn og alt andet lige tror jeg, at FCN ville have klaret sig bedre med Nelsson end med Kian H, som jeg ellers har stor respekt for.


EDIT - EDIT - EDIT
Jeg er vild med "Hjortebjergs optakt" det er fodboldnørderi på både højt og dybt plan. Rigtig gode spørgsmål, vildt interessante svar og en indsigt som man bare ikke finder i andre klubber: https://fcn.dk/2020/09/hjortebjergs-optakt-man-skal-ikke-male-fanden-paa-vaeggen/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(131458220804)
@FC Nordsjælland

Bare vent, Kamaldeen er solgt til vinter og Diomande er væk til sommer. Tochi er sikkert også væk om max halvandet år. Så det er fint med de store ord fra klubbens side, men det er jo desværre en decideret løgn.

Samtlige andre FCN spillere mener jeg slet ikke har nogen salgsværdi på nuværende tidspunkt, i hvert fald ikke i den høje ende, så dem kan vi måske få lov til at beholde lidt længere... Og det er der jo nok en årsag til. Det kan dog være at Francis og Antman stille og roligt slår til, samt at Mesik ser lovende ud.

Kofod er vel reelt den eneste med et godt bundniveau det er lykkedes at beholde i lidt længere tid.

Hvis FCN gad at holde på spillerne ville FCN jo ende i top 3-4 hvert år. Det skyldes altid et svingende og primært elendigt efterår at FCN ikke ender højere i tabellen. Anden halvdel af sæsonen plejer jo være der FCN lige sniger sig i top 6.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JMM
@JG Jeg anerkender din skepsis, men der jo gjort sit til at have lange kontrakter på de mest spændende aktiver som eksempelvis Kamaldeen og Diomande. Om klubben kan afvise høje bud med begrundelse i at det svækker holdet for meget - det må tiden jo vise. Økonomien er ikke presset, og vi har fine videresalgsklausuler hos eksempelvis Nelsson, som rygtes til Villa for et stort beløb.

Skrevet af JulioSalinas
@FCN
En gang imellem kunne jeg godt tænke mig, at FCN beholdt spillerne et års tid mere...


Jeg husker at det var Victor Nelsson som ville væk så lige i det tilfælde ville det måske være svært. Der er dog den mulighed at man kunne overtale ham til at tage et ekstra år i FCN ved feks. at tilføje en klausul i hans kontrakt så han kunne få nogle procenter af et kommende salg.
Jeg var lidt inde på det i min spekulationer omkring mulige justeringer af modellen hvor man kunne kanaliserer noget af den skabte profit til kontraktforlængelser med især forsvarsspillere i et forsøg på at styrke holdets fundament. Uden at have regnet på det så tror jeg allerede vi gør det i mindre grad i dag men det er bestemt noget af overveje i takt med at vi lykkedes os at sælge vores øvrige profiler med stor profit.

Mon ikke også det ville give bedre resultater i ligaen samt mulighed for europæiske kampe, flere tilskuere og, dermed kunne betale sig hjem i sig selv endda uden at tage den højere salgspris i betragtning?

Jo...det vil i hver tilfælde alt andet lige løfte vores niveau. Om det så er nok til at komme i Europa afhænger også af hvorledes vores konkurrenter rykker sig.
Det gode ved disse muligheder er netop at det bliver realistisk i takt med at vi skaber profit. Dvs. hvor vi for et par år siden skulle gøre det for lånte penge så kan vi i dag så småt gøre det for de midler vi selv har skabt og dermed er det økonomisk forsvarligt også selvom vi skulle misse vores mål med at komme i Europa.
Jeg er iøvrigt meget enig om at skulle man kvalificere sig til Europa så åbner sig et ekstra udstillingsvindue og klubbens status vil højnes hvilket betyder udsigt til større sponsorindtægter og det vil også hæve prisniveauet for de spillere vi sælger.
Sportlige- og økonomiske interesser går hånd i hånd men vi må også bare erkende at FCN er en ret speciel klub som udover sportslige- og økonomiske interesser også har sin helt egen dagsorden som handler om at skabe veje til unge mennesker. Man skulle dog mene at det ville være muligt for os at varetage alle 3 ting.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@JMM

@JG Jeg anerkender din skepsis, men der jo gjort sit til at have lange kontrakter på de mest spændende aktiver som eksempelvis Kamaldeen og Diomande. Om klubben kan afvise høje bud med begrundelse i at det svækker holdet for meget - det må tiden jo vise. Økonomien er ikke presset, og vi har fine videresalgsklausuler hos eksempelvis Nelsson, som rygtes til Villa for et stort beløb.


Jeg deler din optimistiske tilgang til situationen. Den profit vi skaber bliver netop geninvesteret i blandt andet lange kontrakter. Det gør at FCN har mulighed for afvise moderate bud og vente med at sælge til der er 1-2 år tilbage af spillernes kontrakter. Naturligvis kunne man godt forestille sig at man feks. solgte Kamaldeen hvis en klub bød 200 mio kr imorgen men så skal man bare tænke på at den skabte profit yderligere ville gøre det muligt for os at holde på andre spillere og tilmed hente endnu større talenter til akademiet. Det er en virkelig god positiv spiral vi har gang i som vi skal være bevidste om især når vi genopbygger holdet her om efteråret.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Lange kontrakter er fine, men det er jo i og for sig ligegyldigt om man tegnede en kontrakt på 20 år hvis man alligevel sælger spilleren efter 3 gode kampe som er tilfældet indtil videre. Jeg er næsten 100% overbevist om at især Kamaldeen er fortid senest til næste sommer. Det samme tror jeg gælder Diomande. Men lad mig da endelig blive modbevist for en gangs skyld.

Jeg synes da det er fedt at FCN er en af få klubber med styr på økonomien, men nu har vi altså pengene til at kunne holde på spillerne - så må de også gerne sætte handling bag de ord. Mon ikke der kommer et stort bud på Kamaldeen selvom man holder på ham 1 år mere... Der bør være plads og måske endda nosser nok til at man kan afvise et stort bud nu.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@JG-FCN
Lange kontrakter er fine, men det er jo i og for sig ligegyldigt om man tegnede en kontrakt på 20 år hvis man alligevel sælger spilleren efter 3 gode kampe som er tilfældet indtil videre.


Du misser en vigtig pointe. De lange kontrakter gør at man har mulighed for at afvise bud. Logikken er at hvis klubber vil købe en spiller som stadigvæk har lang tid tilbage af sin kontrakt så kommer de til at betale en merpris.
Jo bedre klubbens økonomi er jo mere "is i maven" kan man have under disse forhandlinger hvilket alt andet lige vil gøre at vi får endnu bedre priser for vores spillere i fremtiden.
FCN har på meget få år allerede skabt et fint overskud. Jeg mener brugeren "FCN" har skrevet at AKP tømte kassen ved ejerskiftet i 2016 så FCN har været nødt til at sælge profiler får at bringe sig i den fornuftige nuværende økonomiske situation.
Jeg synes det er helt fint at man i FCN gør tingene i den rigtige rækkefølge. Først etablere man en sund økonomi og derefter kan man så begynde at investere i kontrakter osv.

Jeg synes da det er fedt at FCN er en af få klubber med styr på økonomien, men nu har vi altså pengene til at kunne holde på spillerne - så må de også gerne sætte handling bag de ord.

Hvilke ord er det du referere til? FCN har sagt at man vil indgå lange kontrakter og det gør de nu. De spillere som de sælger bliver solgt 1-2 år før deres udløb og det er for så vidt fint nok. Du kan ikke regne med at vores store profiler vil forlænge med os da de har ambiotioner om at spille i større klubber så FCN kan ikke bare forlænge selv om de gerne ville.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Men min pointe er jo netop at der ikke bliver "slået is i maven" og afvist tilbud på trods af den nu rigtigt gode økonomi. Enhver spiller der præsterer i 3 kampe ryger afsted så hurtigt som overhovedet muligt stadigvæk.
Hvor længe skal den vanlige smørre om at "økomien skal forbedres bare lidt mere" fortsætte, før de rent faktisk holder på spillerne længere? Det er vel kun FCM og FCK der har en bedre økonomi end FCN.

Jeg er på ingen måde fortaler for at man bruger penge før man har dem som BIF har gjort det, men jeg synes det er fair at efterspørge resultaterne nu, hvor de har solgt for 2-300 millioner de seneste par år uden nævneværdig fremgang mod målet om at holde på spillerne. Jeg vil bl.a. mene man godt kan holde på Kamaldeen længere end til sommer, også selvom der kommer et rigtig godt bud.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@JG-FCN
Jeg vil bl.a. mene man godt kan holde på Kamaldeen længere end til sommer, også selvom der kommer et rigtig godt bud.


Det kommer vel an på buddets størrelse? Iøvrigt synes jeg måske du maler "fanden på væggen". Kamaldeen har kontrakt til 31.12.24 så hvis vi følger vores typiske salgsstrategi så har vi ham mindst til 31.12.22 dvs. ca. 2½ år endnu.
Hvis FCN solgte Kamaldeen til sommer ville det i så fald være ret atypisk.

Jeg er på ingen måde fortaler for at man bruger penge før man har dem som BIF har gjort det, men jeg synes det er fair at efterspørge resultaterne nu, hvor de har solgt for 2-300 millioner de seneste par år uden nævneværdig fremgang mod målet om at holde på spillerne.

Jeg synes måske du er lidt for utålmodig. Vi er inde i process og fordi vi nu er lykkedes med nogle fine salg så er det ikke ens betydende med at resultaterne kommer fra den ene dag til den anden. Pengene bliver geninvesteret så de kommer os til gode på sigt. FCN har en ide om at løfte niveauet nede fra akademiet så det vi sår nu ser vi først resultatet af om 2-3-4 år. Det kommer til at ske gradvist men heldigvis har FCN sået løbende ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
I glemmer at der ofte kan være et ønske fra spilleren selv om et skifte. Så kommer der et stort bud til vinter fra Langtbortistan på Kamaldeen - og han selv ønsker at skifte - skal klubben i FCN indgå i forhandlinger.

At få mangedoblet sin løn i en tidlig alder, især med tanke på hvor mange mennesker der er afhængige af RtD spillernes løn, skal bestemt ikke undervurderes. Det er ikke unormalt at adskillige familier / større opland forsørges på en fodboldspillers løn i Afrika.
Skrevet af RasmusGunnar
skal og skal. Klubben har jo ret til at afvise bud i kontraktperioden.
så kan der være lovet noget mundtligt fra klubbens side, til den enkelte spiller.

Men jeg er enig i at det ofte også blir et ønske fra spillerens side og derfor skal der nok en holdningsændring til. Jeg tænker at det er vigtigt at fortælle spillerne at her i klubben får de regelmæssig spilletid et år eller to før de ville i andre klubber. Derfor skal de også lægge et eller to år ekstra, så klubben kan høste frugten.

Det ville medføre at man kunne spille med om europæisk deltagelse og det i sig selv må også være en motivation.

Havde man bare haft Kudus, Dams og Skov Olsen i denne sæson...

Og ja, som det nævnes længere oppe; Victor Nelsson.
Skrevet af SNIFIS
Der er ikke umiddelbart noget der tyder på Tom Vernon gennem sit ejerskab vil tilføre klubben yderligere midler. Jeg er selv aktionær i FC Nordsjælland, lille, men dog aktionær. Før Tom Vernon ville tilføre klubben yderligere midler, ville han tvangsindløse de få nuværende mindretalsaktionærer. På seneste generalforsamling var der en aktionær der ønskede at sælge sine aktier, og Tom Vernon var ikke interesseret, så de blev solgt til en eksisterende aktionær.
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg vil gerne købe en enkelt aktie af dig. Kun for at kunne deltage i auktionærprogrammerne :)

Hvad blir kampen i dag? Vi har haft en del dage nu, at restituere i, da vi denne gang spiller mandag. Er vi mon friskere og kommer vi med ild i øjnene?

Håber på en 3-0 så vi ligger i top seks ;)
annonce
0