Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det er da meget fedt at ønske sig tilbage til værnepligtstiden med en sergent el. tiden i en serieklub med en karismatisk træner.

Men hvad bliver man bedst af - at der står en og råber af en og fortæller hvad man skal gøre, el. at man bliver guidet til selv at kunne regne ud hvad der er bedst at foretage sig?

Jeg foretrækker intelligente spillere der selv kan regne den ud og træffe de rette beslutninger på banen frem for marionetter der lader sig dirigere rundt mens testetoronen drøner i kroppen. For hvad sker der hvis træneren lige pludselig ikke er der? hvem af de to typer vil så kunne klare sig bedst?

Der har ALDRIG været disse Bach Bak el. Stg Tøfting typer i FCN siden Wieghorst blev træner. Hvorfor skulle man lige pludselig ønske sig det. FCN har med anderledes trænertyper, der uddanner den enkelte spiller til selv at kunne træffe de rigtige beslutninger på banen, udviklet det ene stortalent efter det andet.

Kommer man igennem DK´s bedste akademi uden en vinderkultur?
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Rambo92
@Anders31 jo det var vidst ham, jeg forvekslede. Så er jeg mere optimistisk :-)

@FC Nordsjælland
Det er godt med forskellige syn/ holdninger til klubben, og måden den fremadrettet skal ledes. For mit vedkommende så håber jeg på, at der sker noget på træner fronten. Det behøver ikke være en Bach Bak type eller Tøfting. Hjulmand kunne sagtens både udvikle og gejle spillerne op med råb og attitude fra sidelinjen - det savner jeg! Jeg vil se ild i øjenene både på spillerne og på træneren, som har som 1 prioritet at VINDE. Udviklingen kan være 1 prioriteten på vores ungdomshold, hvor spillerne skal føle sig trygge, men på et professionelt niveau i superligaen, så er det ikke nok bare at tænke på udvikling og tage et nederlag med et smil. Hvis ikke der kommer den rette mand til på trænerposten, så er jeg bange for, at vi kommer til at se et FCN hold uden gejst og vilje på banen, som man har set i en del kampe efter Hjulmand. Intet ondt ord om Flemming, men der skal findes en ny stilling til ham. En stilling som han også brænder for. Som sagt så er det helt fint at være en stille og rolig "pædagogisk type" på vores ungdomshold, men der skal andre boller på suppen, når det hedder FCN´s 1 hold, ligesom i alle andre professionelle klubber, vores spillere bliver solgt til, hvor det kun er sejre, der tæller. Den mentalitet mener jeg, at klubben skal udvikle sig på.
FCN siden 2006
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af Brixtofte Saints
Mike Tullberg er som en krølle på halen faktisk opvokset i Farum.

- Ikke at det skal betyde noget ift. en evt. stilling hos FCN, men blot et ekstra add-on :)
Skrevet af Rambo92
@Anders31
Fuldstændig enig!
Det vil ikke kun forberede vores spillere på deres udlandsophold, men vil helt sikkert også fremme deres niveau/præstationer og vores placering i tabellen. Win, win :-)
FCN siden 2006
Skrevet af Slettet(301120211302)
Superligaen har 4 spillere med på årets liste fra UEFA med 50 unge spillere man skal holde øje med

FC Midtjylland har en enkelt i Cajuste. FC Nordsjælland har to i Diamonde og Kamaldeen. Den sidste - og eneste dansker på listen - er Faghir fra Vejle.


https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0265-113c77c33b88-3dda4706173e-1000--50-for-the-future-uefa-com-s-ones-to-watch-for-2021/
Skrevet af Slettet(581021212205)
Man kunne måske forestille sig at Essien kom med på sidelinien efterhånden som han færdiggør sin uddannelse. Han er velsagtens billedet på vinderkultur og den der er nærmest spillerne til hverdag hvor han udfører træningsøvelserne sammen med spillerne. Mon har ikke i den daglige træning også får banket lidt "vinderkultur" i dem her.

Hvis man spiller med Europas yngste og mest uerfarne hold, altid kommer i top-6 og set over de seneste 4 år er det hold i Superligaen der har samlet 4. flest point sammen. Er det noget man kan gøre uden "vinderkultur"?

Det er forresten Flemming P der mest af alle har udviklet spillestilen og står bag den skabelon som spillestilen indlæres efter. Kan man finde en træner der bare lige kan finde ud af det? Og som er villig til at være træner i FCN´s spillestil?

Derudover så er det jo ikke så meget cheftræneren der afgør og styrer alting i FCN, men snarere et trænerkollegie med forskellige kompetencer der tilsammen beslutter hvad der skal ske. Måden man angriber kampene på bliver jo ofte udviklet af spillerne der er med til at udarbejde det taktiske oplæg og spilmønstre.

Jeg må indrømme at jeg finder, at der er noget ønske om "tilbage til kuvøsen" hvor man fralægger sig ansvaret som spiller og i stedet lader træneren styre det fra sidelinien. Jeg kan ikke forstå behovet for denne her person der skal stå og råbe begejstring el. "vindermentalitet" ind i spillerne. Den bør de selv kunne finde.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af Slettet(581021212205)
I øvrigt så er vores spillestil blevet for kompliceret, hvis andre trænere ikke kan overtage. Fordi hvis en anden træner ikke kan forstå vores spillestil, så er det altså også svært at få en 18 årig knægt til at forstå den.


De 18-årige knægte har jo så typisk haft 5-6 år til at lære det. Måske kan en anden træner godt forstå den, men derfra at udføre den er svært. Kian H havde utroligt svært ved det da han kom til klubben.

Hvis man vil læse om hvordan spillestilen er bygget op, så kan man i øvrigt gøre det her: https://www.mediano.nu/oversigt/2016/11/10/fodboldstrategi-lren-om-the-modern-game-anno-2016

I øvrigt er Ajax spillestil bygget op efter meget tæt på samme skabelon. Man har oven i købet særlige baner hvor felterne er markeret i forskellige farver så spillerne kan forstå skabelonen. Vil man have forklaret spillestilen kan man også lytte til denne podcast: https://www.mediano.nu/oversigt/2019/2/19/her-er-den-taktiske-opskrift-p-fc-nordsjllands-spil?rq=flemming%20pedersen

Og nej - Bo Henriksen vil nok aldrig forstå det. Men spillere og den samlede trænerstab gør. Det gør det dog også svært at få en træner ind udefra, med mindre man skal lave det hele om.

Problemet er bare, at når pulsen og adrenalinen pumper, så tager du som spiller ikke rationelle beslutninger


Nej, derfor skal spillestilen overindlæres så du gør det automatisk.

Der er derfor, at man skal have en naturlig leder, som viser dem vejen, og det mener jeg ikke, at vi har.


Altså den enkelte spiller skal ikke selv kunne træffe beslutninger, men overlade det til en anden der skal gøre det for dem? Det er en væsentlig del af FCN-spillernes værdi, at de netop selv er i stand til at træffe de rigtige beslutninger.

Jeg hørte på et tidspunkt i en podcast med Rygaard, at det er spillerne selv, som skal tage en række beslutninger i pausen om både spil- og presformationer. Der nævnte han, at han sommetider savnede en, der bare sagde, hvad de skulle fremfor, at de skulle lægge alle planerne selv.


Ja, det kan godt være kompliceret at skulle tænke selv - og det er da meget nemmere hvis der er en der gør det for en. Men hvem er bedst - en der er god til ikke at tænke men adlyde. El. en der kan træffe de rette beslutninger? En der kan tænke så han kan forstå hvad der skal gøres, el. en der kan gøre hvad en anden siger?

FCN er ikke en gymnasieklasse, hvor træneren/læreren skal høre, hvad alle mener, og give dem karakter efter, hvor kloge de er.


Nej, men som en del af holdets udvikling skal spillerne fra tid til anden selv komme op med løsninger på hvordan de som spillere mener de skal løse udfordringerne, det er en del af udviklingen af spilleren, holdet og klubben. "Karakteren" kommer først ved salgsprisen. Til tider bliver den enkelte spiller i øvrigt også konfronteret af spillere på samme position på de yngre hold der analyserer spillerens beslutninger og kritiserer spilleren. Det er en måde at udvikle de yngre spillere på og samtidig den etablerede spiller.

Der er store forventninger fra fans, sponsorater og andre interessenter om, at der bliver levererer fuldt ud.


Og fokuserer man kun på outputtet her og nu og ikke den langsigtede udvikling, så kommer vi ikke videre, men bliver lige som alle de andre klubber der ikke udvikler klubben langsigtet og derfor konstant må have kapitaludvideler, sugardaddys etc. Set over de seneste 10 år er FCN én ud af tre klubber der samlet set har givet overskud. FCN har valgt en forretningsmodel der fokuserer på at uddanne spillere der sælges hvilket skaber fortjenesten. Der gør pt. FCN til en af de eneste bæredygtige klubber i DK. Beholdt man spillerne i længere tid er jeg overbevist om, at man ville præsetere bedre. Det ville desværre bare spærre for det næste talent i rækken, så der ikke er en fremtidig indtægt. Jeg er ret så overbevist om at de spillere der pt. er i klubben "leverer fuldt ud". Ellers bliver de kasseret og pladsen overtaget af dem der ånder dem i nakken.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af JulioSalinas
FCN efter Rygaard

I Rygaard mister vi efter min mening en af vores vigtigeste spillere. En spiller som spillede med et højt bundniveau og som kunne bruges både på midten og på de offensive positioner. Han var ikke den mest højtråbende men en leder af eksempel og her tænker jeg især når han var på bolden hvor han ofte viste vejen når vi var presset. Derudover var han naturligvis også en af de mest erfarne spillere i vores trup.

I en tid hvor vi virkelig kæmper med at få vores "normale" boldbesiddende spil til at fungere kommer hans afgang virkelig til at ramme os og det fremprovokerer naturligvis et spørgsmål omkring hvorvidt vi skal ud og forstærke os?

Situationen på midtbanen

Pt. Er Kofod, Jaxe og Diomande nok vores bedste kandidater på midtbanen. På kort sigt er Diomande skadet og på længere sigt er der en mulighed for at Kofod bliver solgt til sommer hvor han har to år tilbage af sin kontrakt. Tochi står i kulissen og har endnu ikke vist det helt store så man kan godt sige at vi er en lille smule presset på midtbanen. Her tænker jeg naturligvis også på hvis vi yderligere bliver ramt af skader, karantæner etc. Vi har naturligvis også typer som Antman og Francis som ville kunne spille på midten men det er nok ikke der de primært er tiltænkt en rolle.

Hvis vi kigger i retning af U19-holdet så er vores midtbane rigtig talentfuld men også meget unge. Zidan er stadigvæk kun 15 år og Leo Walta er 17 år men fysisk er han stadigvæk meget klein og jeg tror han ville få en virkelig hård overgang til superligaen hvis han blev hevet op allerede nu. 16 årige Schjelderup viser stor klasse og kunne muligvis spille på midten selvom han efter min mening er markant bedre på venstre wing/angriber positionen. Derudover er der også nogle RTD-spillere som er på vej men det er for tidligt at sige så meget om dem.

Situationen i angrebet

I angrebet er vi knap så presset. Jeg vil tro at Kamaldeen kunne tage den "svære" "falske" 9er position og videreudvikle sit spil der og på kanterne ser det rigtig spændende ud. Antman og Francis udvikler sig stødt og roligt og derudover kan vi vel heller ikke afskrive Sadiq og Atanga som potentielt kan finde formen.

På reservefronten og U19 ser det meget spændende ud. Vi har jo stadigvæk Bredahl og Emeka i truppen og derudover så har vi nogle ret interessant U19-spillere i førnævnte Schjelderup og derudover Simon Adingra som også virker ret lovende. Den nye Moussa Sangare virker også somom han potentielt kunne lave lidt ravage på superliga niveau men han er først lige begyndt på U19 så der går nok et lille år før han evt. bliver inkluderet i superligatruppen.

Mulige erstatninger?

Vores niveau i den boldbesiddende del af spillet vil alt andet lige falde på kort sigt og jeg synes vi ser lidt tynde ud på midten og især til sommer hvis Kofod bliver solgt. Vi kan så håbe på at Diomande kommer tilbage fra sin skade uden yderligere komplikationer og indtager rollen som den offensive kreatør på midten for det er vel netop det som vi kommer til at mangle efter Rygaard.

Leo Walta og Schjelderup har disse kvaliteter så på den lange banen ser det fornuftigt ud men jeg tænker at vi godt kunne bruge en afprøvet spiller på midten nu og her som har nogle af de samme kompetencer som Rygaard. Det bliver dog svært at finde sådan umiddelbart.

Hvem kunne det være?
Det kunne være interessant at se hvem i har som forholdsvis realistiske kandidater på jeres shortlister ;)

Når jeg kigger de forskellige trupper igennem i superligaen og første division så synes jeg at det svært at finde realistiske kandidater som samtidigt kunne være interessante i FCN. Måske en type som Patrick Olsen som pt. vistnok oplever et formdyk i AGF men han vil set i FCN-forhold være dyr og løntung.

Så er der en type som Lasse Vigen som har kontraktudløb til sommer og som tilmed har lidt erfaring men så er det vel ligefør at man hellere skulle satse på et ungt talent som evt. Magnus Mattson eller Emanuel Toku som før har været sat i forbindelse med FCN.

En "dark horse" kunne være en type som 30 årige Mikkel Nøhr fra Hvidovre som er en rigtig god og erfaren boldspiller i første division men hvor der nok vil være lidt usikkerhed omkring hvorvidt han kan holde niveauet i superligaen.

Lørdag nævnte Tipsbladet også at FCN kiggede i retning af et 18 årige finsk midtbanetalent som angiveligt er eftertragtet af mange store europæiske klubber samt FCM herhjemmefra. Det kunne også være en mulighed så vi vil være bedre polstret hvis Kofod forlader os til sommer.

Som det før er blevet nævnt herinde så ser det ud til at vi går et "gratis" halvår imøde så det ville være oplagt at hente denne eventuelle forstærkning ind allerede i dette vinter-vindue så man kunne kunne bruge foråret på at køre ham ind.

Alternativt kunne man bruge foråret på at give lidt mere spilletid til Tochi og evt. prøve Walta og Schjelderup af for at se hvor de står i forhold til superligaen.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Det handler jo heller ikke om at få en eller anden tosse ind til at stå og råbe og svine spillerne til. Det er også alt for simplificeret at reducere Rambo og co.´s argument til det.

Det handler om at have en træner der tydeligt siger til spillerne efter dårlige præstationer, at "dét der, det er sgu ikke OK og det skal gøres bedre" og ellers give konstruktiv, men også kritisk, feedback - og ikke blot sige, at det var godt vi fik endnu en 17 årig i spil, så det er velsagtens en sejr for FCN, selvom vi blev kørt ud af banen.

I øvrigt så er det en træners ansvar at lede og guide, ikke at side og se på. Så kunne vi lige så godt lade være med at have en træner og i stedet køre med konceptet om en spillende træner a la Kompany/Rooney (læs Essien) :)

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
Hvad Flemming siger til spillerne efterfølgende ved vi vel egentlig ikke så meget om men ja ud fra hans adfærd i medierne kan man godt forestille sig at han er forholdsvis konstruktiv i sin kritik. Jeg skal ikke kunne sige om der er nogle af spillerne som ville reagere bedre på en anden form for kommunikation men faktum er at ledelsen som ansatte Flemming på forhånd kendte hans stil og derfor tror jeg ikke at de ser det som et problem.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Rambo92
Problemet er jo, at ansættelsen skete på baggrund af, at Hjulmand stoppede, hvorefter man bad Flemming tage over, selvom han ikke ser sig selv som en cheftræner .Derfor kan jeg kun se dette valg både for Flemming og FCN som et midlertidigt valg, før man finder den rette træner. Og det er et rigtig godt tidspunkt med noget nyt. Spillet er ikke hvad det har været og gnisten er væk. Ved godt at materialet ikke er det samme, da vi sælger profiler kontinuerligt, men derfor skal spillet på banen med boldbesiddelse og det flotte spil, vi kender klubben for ikke stoppe. Det er ikke Flemming skyld på nogen måde, men der trænger til ny energi fra en træner, der ser sig selv som en cheftræner
FCN siden 2006
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det handler om at have en træner der tydeligt siger til spillerne efter dårlige præstationer, at "dét der, det er sgu ikke OK og det skal gøres bedre" og ellers give konstruktiv, men også kritisk, feedback - og ikke blot sige, at det var godt vi fik endnu en 17 årig i spil, så det er velsagtens en sejr for FCN, selvom vi blev kørt ud af banen.


Måden det sker på i FCN er som oftest ved, at spilleren sammen med en af trænerne gennemgår vidoeklip af præstationen i kampen. Her diskuteres og analyseres den enkelte spillers indsats. Det er såvel gode som dårlige præstationer. Efter en kamp mødes spillertruppen desuden til udvalgte sekvenser ved analytiker Birk hvor det gennemgås hvad der fungerede og hvad der ikke fungerede. Til tider kan der også op til kampe være en kobmination af udvalgte klip fra den foregående kamp og sidste kamp mod den kommende modstander hvor spillerne på baggrund af disse skal komme med oplæg til næste kamp.

I ungdomsafdelingen skal hver enkelt spiller efter hver eneste kamp monitorere og notere alle sine aktioner efter kampen. På den måde måles hver spiller individuelt på noget i stil med 30 forskellige parametre. Dette sammenholdes med deres fysiske aktivitet der måles ved GPS. Alle disse data tilgår trænerstaben der på baggrund heraf udarbejder individuelle træningsplaner for den enkelte spiller. Det kan f.eks. være noget med pasningssikkerhed, antal højintense løb, antal vendinger etc.

Superligaspillernes aktivitet monitoreres også, men mindre detaljeret, og spillerens udvikling og træningsplaner tilrettelægges også ud fra dette.

Spillerne får altså en lang bedre feed-back end hvis cheftræneren blot udvalgte enkelte ting til en enkelt spiller der ikke havde gjort det tilstrækkeligt. Man kan måske kalde det en Feed-forward i stedet.

I øvrigt så er det en træners ansvar at lede og guide, ikke at side og se på.

Fordi det altid er sådan man har gjort el.? Skal der kommes med detaljerede instruktioner i kampens løb og kommenteres på den enkeltes spillers indsats? El. lærer man mere af at gennemgå det når pulsen er kommet ned og man kan gennemgå det vha. videoklip.

Problemet er jo, at ansættelsen skete på baggrund af, at Hjulmand stoppede, hvorefter man bad Flemming tage over, selvom han ikke ser sig selv som en cheftræner . Derfor kan jeg kun se dette valg både for Flemming og FCN som et midlertidigt valg, før man finder den rette træner.

Man var jo klar over at Hjulmand formentlig ville stoppe. Da han stoppede nedsatte man et ansættelsesudvalg bestående af CV, Jan Lauersen og Flemming P. De to andre - samt Tom Vernon - opfordrede Flemming P til at overtage cheftrænersædet, hvilket han sagde ja til. Han var altså med til at ansætte sig selv. Men derfor kan det da godt være, at han på et tidspunkt i fremtiden vil have en anden funktion.

Spillet er ikke hvad det har været og gnisten er væk. Ved godt at materialet ikke er det samme, da vi sælger profiler kontinuerligt, men derfor skal spillet på banen med boldbesiddelse og det flotte spil, vi kender klubben for ikke stoppe.

Vi kan være helt enige i, at der pt. ikke spilles det fejende, flotte boldbesiddende angrebsspil som normalt kendetegner klubben. Jeg er dog ret overbevist om at det ikke skyldes en dårlig trænerstab el. dårlige spillere. Det skyldes dog nok mere den strategi som klubben har valgt med at være selvforsynende med spillere. Man har solgt de spillere som bandt offensiven sammen og kunne fodre de hurtige dribelestærke spiller i front (Damsgaard, Kudus - og nu også Rygaard desværre). Normalt er det sådan at man ikke erstatter spillere en-til-en, men at holdet udvikler sig ved at spillere i andre positioner vokser og tager over. I den konkrete sitauation har det dog ikke sket et udvikling blandt de øvrige spillere i angrebet til at tage over fra manglen af "det offensive es", hvorfor spillet pt. absolut ikke ser ud som det tidligere har gjort. Jeg er overbevist om, at FCN rigtig, rigtig gerne vil vende tilbage til det ægte FCN-udtryk, men pt. mangler man bare spillertyperne til det.

Jeg synes i øvrigt at det i den forbindelse er imponerende at trænerstaben formår at omstille holdet til mere resultatfodbold. I øvrigt kan alle vel godt være enige i at FCN er vokset i forsvaret. Men enig - det halter i angrebet. Jeg tror dog blot mere det er spillermaterialet der er årsagen - af samme årsag fatter jeg i øvrigt ikke hvorfor man lader Rygaard gå.

Jeg er fuldstændig uenig i, at det skulle dreje sig om "ny energi", "vindermentalitet", "ild i øjnene", "opgejling fra sidelinien". Det handler om et spillermateriale der pt. ikke er til at spille den ægte FCN-style. Man kan her bebrejde trænerstab og sportslig ledelse at de ikke har set hvilken vej udviklingen gik og, at de ikke har sørget for de rigtige spillerprofiler.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Rambo92
@FC Nordsjælland.
Jeg er normalt meget enig i alle dine indslag, men på trænerfronten og ledelsestypen er jeg dybt uenig. Der skal simpelthen nyt blod til for at rykke vores klub resultatmæssigt. Lad os blive enige om, at være uenige :-)
FCN siden 2006
Skrevet af JulioSalinas
@Rambo92

Derfor kan jeg kun se dette valg både for Flemming og FCN som et midlertidigt valg, før man finder den rette træner.


Ja, når Flemming ærlig melder ud at cheftrænerrollen ikke er hans drømmejob så er det også min vurdering at man arbejder hen imod en løsning hvor Flemming får en rolle som en overordnet tovholder for FCNs fodboldsfilosofi eller noget i den stil. Det sker formentlig uden det store drama når klubben har fundet den "rigtige" afløser.
Dvs. det er mit håb for jeg vil næsten tro at der efterhånden er mange klubber som kunne være interesseret i en kapacitet som Flemming. Krydser fingrene for at han bliver.

@FCN
...af samme årsag fatter jeg i øvrigt ikke hvorfor man lader Rygaard gå.


Jeg tror at Jan Laursen ville sige at det handler om troværdighed. Når man ved kontraktskrivningen stiller spilleren i udsigt at man arbejder efter en plan hvor man sender ham til udlandet så skal man naturligvis også honerere dette ønske. I Rygaards tilfælde så virker det somom at man formentlig godt kunne have matched den polske klubs økonomisk så på den måde kan man måske undre sig over at FCN ikke har været mere insisterende på at forlænge med ham. Vi kan naturligvis ikke vide hvor dybfølt Rygaards ønske om at komme til udlandet var for det kan sagtens være at det for ham har handlet om nogle andre ting end penge.

Jeg så også gerne at man havde fundet frem til en løsning hvor man havde skrevet en generøs 2-3 årig kontrakt med Rygaard.

Jeg er overbevist om, at FCN rigtig, rigtig gerne vil vende tilbage til det ægte FCN-udtryk, men pt. mangler man bare spillertyperne til det.


Enig. Jeg tror heller ikke det er med stabens gode vilje at vores udtryk på banen er blevet så direkte som det har været tilfældet i efteråret. Vores "gamle" spillestil er jo bundet op på strategien om at udvikle offensive spillertyper og så vidt jeg ved så har man ikke ændret strategien på dette punkt.
Jeg tror hele "problemet" starter med vi har været nødt til at spille 3-4-3 da vores forsvar har været for svagt når vi har spillet med 2 center backer. Det gør at vi som udgangspunkt mangler en spiller centralt midten som vi til dels har kunne kompensere for ved at lade en type som Diomande spille på venstre back hvor han så har søgt ind på midten når vi har været i boldbesiddelse men det er ikke helt optimalt og Diomande er som bekendt skadet nu så det gør bare at vores boldbesiddende spil har svære betingelser. Med i ligningen hører naturligvis også afgangen af Dams og Kudus som forventeligt har haft en kæmpe betydning for vores opspil.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Ang. "Situationen efter Rygaard"

Jeg vil mene, at man i stedet kunne kalde det "situationen efter Rygaard, Kudus og Damsgaard". Jeg mener at det blødende punkt pt. er denne her kreative offensive spiller der binder spillet sammen, og som man ikke har sørget for at få erstattet. Normalt vokser holdet så andre steder på banen, men det har i dette tilfælde ikke været tilstrækkeligt. Jeg vil derfor mene, at der er brug for en transfer i Djourou-klassen som kan være den bærende spiller som en offensiv, teknisk orienteret bærende midtbanespiller der kan støtte de unge spillere. Blot skal man være opmærksom på, at man ikke kommer til at spærre pladsen for de unge spillere der er på vej på pladsen. Derfor skulle det også gerne være en spiller der kunne dække flere pladser.

Hvis en sådan transfer kunne lykkes ville man så have to ældre erfarne spillere i form af Djourou og Kian H i forsvaret samt en offensiv midt - den plads som Rygaard indtil nu har udfyldt og dermed kun tre pladser hvor man spærrede for unge spillere.

Problemet er, at en spiller der kunne udfylde en sådan plads som en bærende spiller der kunne støtte de unge ville være totalt økonomisk urealistisk for FCN - el. stort set alle andre klubber i Superligaen - at hente.

Et par urealistiske bud, som dog såfremt alt gik i hak måske alligevel kunne lade sig gøre kunne f.eks. være Marcondes der har et halvt år tilbage på kontrakten og er rimelig fast rotationsspiller i Brentford, men alligevel ikke kan være tilfreds med situationen. Hans største succes har været i FCN´s spillesystem hvor han træningsmæssigt var et forbillede for stort set alle i klubben. En anden endnu mere urealistisk spiller kunne være stifteren af Common Goal, hvor FCN er den klub der bakker mest op omkring situationen, Juan Mata ligeledes med ½ år tilbage på kontrakten, der er reduceret til indskiftningsspiller i United. Såfremt han på samme måde som Djourou er faldet for FCN´s filosofi kunne han være en mulighed.

Jeg vil mene, at der er brug for en spiller i en sådan klasse. Alternativt hvis FCN kan se en el. anden spiller der lige pludselig kan brage igennem på positionen. Jeg har dog blot svært ved at se hvem det skulle være.

Jeg håber dog på en kanin op af hatten a la Djorou, blot som teknisk orienteret offensiv midt der kan binde offensiven sammen og støtte de unge spillere, i januars transfervindue.

Og så er de fleste herinde vel klar over, at jeg ikke mener, at aben er placeret hos Flemming P :-)
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Problemet er, at en spiller der kunne udfylde en sådan plads som en bærende spiller der kunne støtte de unge ville være totalt økonomisk urealistisk for FCN - el. stort set alle andre klubber i Superligaen - at hente.


Ja, når man betragter superligaen bliver det virkeligt svært at finde en på samme niveau. Man skal også huske på at Rygaard var spillet ind på holdet og havde fået "principperne" på ryggraden og hvis man henter en ny rutineret midtbaneprofil så må man forvente en transitionsperiode.

Jeg håber dog på en kanin op af hatten a la Djorou, blot som teknisk orienteret offensiv midt der kan binde offensiven sammen og støtte de unge spillere, i januars transfervindue.


En andet mere eller mindre realistisk bud er Lasse Schöne som vistnok er faldet i unåde hos Genoa. Han er 34 år så det kunne være at hans fremskredne alder samt det faktum at hans kontrakt udløber til sommer måske gør at det kunne lade sig gøre.
På sine ældre dage er han dog knap så offensiv mere så det taler lidt imod ham.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce
0