Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af JulioSalinas
@Ander31

"With future clubs or future academies that will be a part of our plan, they will never be placed into a hierarchy or a priority. They will be placed into mutually beneficial relationships between different entities, where everyone feels like they are growing as a result of the exchanges that we create".


Det er et spændende citat som forventeligt er rimelig diplomatisk på dette tidlige stadie af den "engelske udvikling". Jeg tvivler dog heller ikke på at klubber og akademier får gavn af hinanden og at ingen taber i sådan et netværk.
Selvom der er lagt op til en lige prioritering og at man ikke operere med et egentlig hierarki så ville klubberne helt naturligt spille forskellige roller i netværket. Især hvis man erhverver sig en klub i England som er væsentligt større end FCN både i forhold til forudsætninger og sportsligt. Så vil der være en helt naturlig progression af et spillerflow fra FCN til denne hypotetiske klub.

Umiddelbart skulle man tro at Brexit-reglerne vil være en kæmpe forhindring for denne engelske klub og man kunne derfor godt forestille sig at de fleste talenter derfor stadigvæk ville komme forbi FCN inden de evt. kvalificerede sig til en arbejdstilladelse i UK i form af at spille a-landsholdskampe.

Det er en super spændende udvikling og det er efterhånden en god tradition herinde for at vi straks begynder at spekulere og drømme over mulige fremtidsscenarier. Glæder mig til at se den omtalte video :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af DanishBhoy
i det tilfælde vil det være en stor fordel for FCN, da spillerne bla vil blive dømt på Europæiske kampe ift arbejdstilladelse til England, så det må vel være målet at FCN skal spille regelmæssigt i Europa
Is it cold in his shadow?
Skrevet af JulioSalinas
@Danishbhoy

Enig. Det tror dog jeg ambitionen altid har været på sigt så i den forstand ændre det ikke noget. Vores forudsætninger for at blive en magtfaktor i dansk forbold er dog blevet væsentlig forbedret med de nye ejere og det planlagte ægyptisk akademi skulle jeg mene.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Trend i kølvandet på Brexitregler

I forbindelse med vores snak omkring de stramme Brexitregler så er det nok ikke utænkeligt at engelske klubber vil søge samarbejdsklubber i et forsøg på at sikre sig de store talenter som de ikke umiddelbart kan få in i UK. Således ser vi idag Randers FC melde sig klar til at påtage sådan en rolle. Det kunne godt være trend vi så småt ser starte op.

Link->
https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/rfc-chef-interessant-at-vaere-rugekasse-klub/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne

Der er ikke mindre end 194 nyheder om FCN i de trykte og elektroniske medier inden for de sidste 24 timer. Langt de fleste er dog gentagelser og bringer ikke meget nyt.

Jyske Vestkysten skriver:

Vi har valgt en strategi, hvor vi fokuserer på os selv og det, vi kan gøre noget ved, i stedet for at vi fokuserer på, hvad andre gør. -Vi tror på, at hvis vi gør alle de små ting som rekruttering, spilleruddannelse og spillestil skarpere, så kommer vi til at blive bedre i de kommende år, end vi er i dag. -Men hvorvidt det betyder, at vi kommer i top-3 næste år eller på et andet tidspunkt inden for en kortere tidshorisont, det er ikke noget, vi arbejder med i klubben, siger Mikkel Hemmersam.


En udtalelse de fleste fans noget vil se som hamrende uambitiøs, forkert og floffy. Selvfølgelig vil FCN kravle op i tabellen og blande sig i toppen. I stedet for at sige f.eks. "top-3 om 2 år". Siger man (min tolkning) "vi skruer op for alt det vi gør med det formål at blive bedre". Selvfølgelig er formålet med dette at kravle længere op i tabellen. At sætte præcise tal og tidshorisont på er dog ikke en del af filosofien i FCN. En anelse konkret bliver man dog ved at sige: "Vi tror på, at hvis vi gør alle de små ting som rekruttering, spilleruddannelse og spillestil skarpere, så kommer vi til at blive bedre i de kommende år, end vi er i dag"

Dette følger en tendens i strategiarbejde der breder sig mere og mere. Ved at have præcise planer med præcise tidshorisonter risikerer man at stirre sig blind på dette. Det kan føre til at man vælger kortsigtede løsninger og overser interessante muligheder. Personligt ville jeg også gerne have noget konkret at forholde mig til - men det er altså den vej man går strategimæssigt - selvom det er pisseirriterende som fan.

Frederiksborg Amts Avis har i den trykte version et par større artikler om Mansour Groups indtog. Her fastslås en vigtig pointe jeg lige havde overset. Nemlig at Tom Vernon udover sæde i RTD´s bestyrelse også blive CEO (Chief Executive Officer - adm. direktør) for RTD Group. Mansour Group brugte som tidligere nævnt fire år på, at udvælge RTD og FCN at investere i. Herom siger Jan Lauersen: "Vi er utrolig stolte af, at de synes, at vi er det meste interessante at investere i" samtidig fastslår han at FCN ikke er et "legtøj" men en langsigtet investering. Af Mansour Groups hjemmesiden fremgår det desuden at langsigtede investeringer er en del af virksomheden forretningsgrundlag. I artiklen fastslå det også, at der ikke trækkes penge ud af virksomheden i forbindelse med investeringen og, at FCN fortsat vil være en "not-for-dividend" virksomhed hvor der ikke trækkes overskud ud, men overskuddet geninvesteres i virksomheden. Desuden oplyses det at investeringer primært vil foregå i akademiet hvor der vil blive "opgraderet på alle fronter". Det nævnes som en konkret mål, at FCN skal "nærme sig den europæiske talentudviklingstop".

Om Søren Kristensen skriver Frederiksborg Amts Avis:

Søren Kristensen stopper samtidig som administrerende direktør og bliver i stedet klubdirektør. Som klubdirektør skal han fokusere på den fortsatte udvikling af projektet med at etablere klubbens træningsanlæg og administration i Hillerød. Men FC Nordsjælland var meget spagfærdig om det emne på onsdagens pressemøde. -Det er ikke noget, som vi vil gå nærmere ind på i dag, lød det fra bestyrelsesformand Jan Laursen.


EB fokuserer på hvor rig Mansourfamilien er. Betyrelsesformanden er nr. 590 på listen over verdens rigeste med en formue på 20,3 mia. DKK. Et par andre familiemedlemmer er gode for hhv. 13,5 og 11,7 mia. EB bidrager med en lille faktaboks:

Fakta: HVAD SKER DER NU I FC NORDSJÆLLAND?

Helt kort betyder ejerskiftet mere af det, vi kender - men i et højere tempo. ansour Group investerer over en årrække ca. 750 mio. kr., som blandt andet skal bruges på at forbedre faciliteterne i Danmark og Ghana og et helt nyt akademi i Egypten. Det giver klubben endnu bedre forudsætninger for at skabe et internationalt talentmiljø på højeste klasse.

Transferstrategien ændres ikke. FCN skal fortsat leve af at sælge talenter, men efter Jan Laursen har overtaget formandsposten, bliver det med Mikkel Hemmersam som sportslig ansvarlig. Klubben vil fortsat blive drevet ud fra et notfor-dividend princip. Det betyder, at det overskud, som klubben genererer, skal reinvesteres i organisationen. Det kan ikke udbetales som udbytte til investorer eller aktionærer.


Tipsbladet har en artikel der lige går et spadestik dybere og forsøger at analysere baggrunden for investeringen: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/efter-fcn-opkoeb-investorer-tror-de-kan-finde-1000-nye-eriksener-i-danmark

En anden Tipsbladet artikel der også lige går lidt dybere end de fleste andre: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/ejerskifte-i-fcn-var-det-legetoej-havde-de-nok-taget-en-pl-klub

Rigtig mange medier at opkøbet "bygger på en tålmodig strategi" hvor man gradvist vil bygge på.

Flere medier skriver, at FCN nu er én af otte danske klubber der primært er ejet af udlændinge. De øvrige er: Sønderjyske * FC Midtjylland. * FC Nordsjælland. * Vejle Boldklub. * HB Køge. * Fremad Amager. * Vendsyssel FF. * FC Helsingør.

Endelig kan det anbefales at gå ind på fcn.dk hvor man kan læse en fin artikel med FCNøs udlægning af overtagelsen samt se hele pressemødet.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nordland1337
Da vores største seneste salgsobjekter jo har været fra Ghana og dermed ude fra EU, forventer jeg da ikke der kommer så stor en ændring ift. de spillere.

Det er jo blandt andet grundet til at Kudus røg til Ajax. Der var behørig interesse fra PL (blandt de allerstørste klubber) men de ville skulle købe ham, udleje ham med håb om at han så ville få nok landskampe (eller andre point) til at få arbejdstilladelse, for så at have ham tilbage. Det var simpelthen en risikabel proces og nok også lidt svært for Kudus (hvordan det var for ham, ved jeg ikke med sikkerhed). Man kan jo spekulere i, om det betyder, at vi fik mindre penge end hvis han var blevet solgt til en PL-klub.

Det er jo blot denne proces der nu gælder EU-spillere også. Om den danske liga er god nok til at agere rugekasse i en form hvor spillerne kvalificere sig til en arbejdstilladelse, ved jeg ikke. Men jeg ved at det ikke var nok for en spiller som Kudus, da han skulle videre. Og han repræsentere endda en nation, som nok ikke har verdens stærkeste landshold.Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af JMM
Frederik Leth har vist en konkurrenceklausul mig bekendt der sender ham på "Garden Leave" i en periode. Men han er en enorm oplagt kandidat, hvis ikke andre klubber gafler ham først.

I øvrigt: Hvem består FCNs nye bestyrelse så af?

Jan Laursen som Formand
(Daniel Dickinson)
(Charles Vernon)
Skrevet af Afløseren
Hvis jeg må foreslå et nyt navn til tråden:
Walk like an Egyptian

Det er et gammelt Bangels hit :-)
FCN
Skrevet af JMM
Taget!
Skrevet af Afløseren
O.T. I forhold til bestyrelsen:
Er der ikke en væsentlig forskel på bestyrelse og Advosory Board? Bestyrelsen skal vel træffe de større beslutninger og sætte retningen for klubben indadtil og udadtil. Advosory boardet skal vel være tæt på "forretningen" dvs. Fodbolden og komme med væsentlige indspark til bestyrelsen?
FCN
Skrevet af Nordland1337
Jo, normalvis vil en bestyrelse repræsenterer investorerne og træffe beslutninger på deres vegne. Et Advisory board vil udøve rådgivning til bestyrelsen og ledelsen.
Skrevet af Anders31
.
.
Skrevet af JMM
Men hvem bliver i bestyrelsen? Bliver det Loufty eller old man Mansour?
Skrevet af JulioSalinas
@Anders31

FCN har hentet Moutaz Alzobi.


Fedt. Så sker der sgu noget. Ved vi noget om hvilken type/position han spiller?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@Anders31

Jeg tror at hans rigtige navn er Moutaz Ali Alzubi.

Jeg kan se at han er registreret i klubben "Andenes IL" hvor der står at han er angriber og har båret nr. 9.

Det giver måske mening i forhold til at Noah Crone vel mere eller mindre er på vej til italien.

Link til "Andenes IL" trup->
https://www.fotball.no/fotballdata/lag/spillere/?fiksId=28645


FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
Hvor fremgår det at FCN har købt ham? Jeg er bare nysgerrig :-)
FCN
Skrevet af JulioSalinas
@afløseren

Det er sparsomt med artikler endnu men du kan finde en norsk artikel som dog er (bag en abonnementsmur) på følgende link. Der er iøvrigt også et billed af ham med FCN-trøjen.

Link->
https://www.vol.no/sport/2021/01/21/AIL-spilleren-har-signert-for-FC-Nordsj%C3%A6lland-23360965.ece
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Anders31
.
.
annonce
0