Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg høre intet fra FC Nordsjælland om sportslige ambitioner


FCN har siden Tom Vernons overtagelse ikke meldt en eneste konkret målbar målsætning ud.

For RTD Group som FCN nu er medlem af, er Medaljer til FCN el. lign. heller ikke det vigtigste. Det vigtigste for RTD Group er at få modellen til at virke - dvs. at tjene tilstrækkelig penge på fodbolden til at give muligheder og håb i Afrika samt yde hjælp-til-selvhjælp sammesteds.

FCN er selvfølgelig en brik heri og det siger sig selv, at desto bedre FCN og spillerne præsterer desto mere interesse skaber det om RTD´s spillere og desto flere penge kan man sælge spillere for med det formål at kunne give endnu bedre muligheder i Afrika.

Så selvfølgelig har FCN ambitioner - også sportslige.

Den ultimative målsætning er stadig at vinde mesterskabet en dag med et 100% egenudviklet hold. Stadig vil det være et af de alleryngste hold i Europa. Samtidig vil man stadig sælge spillere når man mener, at de er klar til en top-5 liga.

Det lyder som en umulighed, men det gjorde det jo også da man for fem år siden påstod at man kunne have så mange egenudviklede spillere, konstant sælge de bedste, spille med Europas yngste hold og konstant komme i top-6.

Måden FCN´s ideer skal lykkedes på, er ved at talentudviklingen bliver endnu bedre, således at der kommer endnu flere, endnu dygtigere spillere - nu bare fra tre akademier i stedet for to. Forhåbningen er altså, at der kommer endnu flere Kudus, Damgsgaard, Kamaldeen, ASO, Mathias Jensen, Victor Nelsson etc. og formentlig genemsnitlig to fra hevert akademi hvert år. Render der således en 6-10 stykker af den slags spillere rundt på banen samtidig burde FCN velsagtens ret nemt kunne begå sig i toppen af dansk fodbold samt kvalificere sig til europæisk spil.

Man melder blot ikke en konkret målsætning ud om, at man om x år skal skal være nr. x.

Istedet fortæller man at man vil have et akademi i FCN i den europæiske top. At man vil gøre endnu mere af det man allerede gør, men bare gøre det endnu bedre så der kommer endnu flere, endnu bedre talenter op. Det har også været nævnte at Djourou og Essien ikke er de sidste i den klasse vi har set.

Man formulerer altså ikke målbare sportslige ambitioner, men at man vil være endnu bedre til det man gør. Samtidig vil man stadig sælge spillere. Mit gæt er dog formentlig først ½ år senere så de også for noget europæisk bold med i bagagen inden de ryger ud.

Faren ved at melde en konkret målsætning ud er, at den kan komme til at blive styrende og, at man derved tager kortsigtede beslutninger for at nå målet i stedet for at fokusere på det overordnede som handler om at man skal blive bedre - og så tro på, at det virker.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Har du tålmodighed (og adgang til databaser) finder du til sidst hvad du søger.

Jeg skrev tidligere at BT havde omtalt Ahmed El-Maghrabi som en person der havde siddet flere år i fængsel for korruption etc.

Det viser sig at Ahmed El-Maghrabi ved to forskellige instanser blev frikendt, i alle anklager. Han sad dog i fængsel i 3 år mens han var anklaget og i ventetiden mens sagen blev anket. Den sidste anke blev afvist af Højesteret, men han sad altså stadig i fængsel mens sagen blev anket og indtil Højesteret til sidst afvise sagen.

Altså en frikendelse - BT omtaler kun at han var fængslet. Ikke at det kun var under undersøgelserne, retssagerne og under appelsagerne. Retsagerne mod Ahmed El-Maghrabi var en del af retsopgøret mod Egyptens tidligere regering efter Det arabiske Forår.

Dermed stadig ingen "smoking gun". Der har dog været anklager som man er blevet frikendt for. Desuden er der rejst mistanker, der dog aldrig er blevet bevist. Så er der dog lige sagen om Panama Papers - det eneste man ved her er dog at et medlem af familien har været investor i et firma der er nævnt i papirerne.

Hvis nogle hører el. ser andre rygter så viderbring dem gerne. Jeg skal meget gerne lege faktatjekker og viderebringer selvfølgelig også negative konklusioner om familien.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
https://www.thebureauinvestigates.com/stories/2011-05-01/hsbc-under-fire-over-its-role-in-controversial-egyptian-land-deals

Former Egyptian housing minister Ahmed el-Maghrabi and his cousin, former transport minister Mohamed Mansour, are shareholders in the parent company of Palm Hills, which is Egypt´s second-biggest listed developer. Mansour´s brother is Palm Hills´ chairman.

Last week, an Egyptian court ruled that a state land deal that formed part of a luxury 960,000 sq m residential development north-east of Cairo was illegal. Palm Hills is appealing.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
https://www.opendemocracy.net/en/dark-money-investigations/exclusive-egyptian-billionaires-firms-15m-export-deal-unveiled-days-after-tory-donation/

The Tories have been accused of giving donors "special treatment on government policy" and exchanging political favours "for large amounts of hard cash" after awarding the export finance deal to Unatrac Ltd, a company that has given more than £600,000 to the Conservatives over the past five years.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Hvis nogle hører el. ser andre rygter så viderbring dem gerne. Jeg skal meget gerne lege faktatjekker og viderebringer selvfølgelig også negative konklusioner om familien.


Smukt @FCN!

Som du selv skriver før så er der alverdens journalister der graver uden der tilsyneladende er kommet noget væsentligt frem som peger på at Mansourgruppen skulle være andet end "legit". Tom Vernon fortalte også på pressemødet at de havde brugt et par år til at gøre deres "due diligence" så det vil være stærkt overraskende hvis der nu pludseligt dukker ting frem i en størrelsesorden hvor det kan være et reelt problem for RTD/FCN.

Endnu engang tak fordi du gider at tjekke efter. Det er værdsat :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen

Sagen omkring Palm Hill tilbage fra 2011 endte med en frikendelse da den blev appelleret.

Sagen om "special treatment on government policy" handler om, at et datterselskab i Mansourgruppen der i mange år har støttet de konservative. Man har ydet kontant støtte i størrelseordenen 6 mio GBP over en årrække. Få dage efter at man havde betalt et af de mange tilskud over årene fik selskabet en regeringsordre. En politisk modstander påstod, at det måtte være korruption og bad om en officiel undersøgelse. Så vidt jeg kan se er det aldrig kommet en undersøgelse. Der er aldrig faldet dom, men udelukkende tale om en politisk modstander der påstår at der må være en sammenhæng. Som tidligere nævnt har Mærsk også ydet støtte til borgerlige partier og fået lovgivning der passede dem samt ordrer fra den danske stat - derfor er Mærsk vel ikke korrupt (selvom Enhedslisten sikkert ville påstå noget andet).

Sagen om skattely (som nævnt i Panama Papers).
Det var ny information for mig - tak for det. Artiklen du linker til viser at et selskab oprettet af tidligere Præsident i Egypten Hosni Mubaraks søn Alaa Mubarak. Alaa Mubarak brugte selskabet til, via et kompliceret netværk af andre selskaber, at trække penge i skattely og begå skatteunddragelse.

Dette selskab investerede på et tidspunkt i et selskab på Cayman Islands med en lang række egyptere som ejere, herunder et medlem af Mansour familien. Dette selskab investerede i 18 forskellige egyptiske virksomheder. Selskabet blev lukket i 2010. Dette er altså grunden til at Mansour familien er nævnt i Panama Papers - Hosni Mubaraks søn investerede via et skatteunddragelse i en virksomhed på Cayman Islands hvor et medlem af Mansour familien også havde investeret. Jeg skal ikke afvise at der KAN have været begået ulovligheder via dette selskab, men det oplyser Panama Papers ikke noget om.

Jeg kan altså ikke stadig ikke se nogen "smoking gun".

Jo, det har været rejst anklager der er tilbagevist ved retten, mistanker der aldrig er dokumenteret, Mansour familien har investeret i et firma hvor et betændt firma også investerede (mon ikke det kan siges om mange andre virksomheder?).

Jeg skal understrege at jeg ikke har til formål at frikende Mansour Gruppen. Har FCN en kriminel ejer skal det eddermaneme frem i lyset. Folk er stadig velkomne til at smide links, mistanker etc. min vej og jeg skal prøve at faktatjekke dem.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Angående sagen om frifindelse af korruption har jeg forstået det sådan at Mansour familien indgik et forlig med den Egyptiske stat og betale $175m tilbage.

Så kan man kalde det hvad man vil. Men en frifindelse er ikke altid ensbetydende med at man er helt uskyldig.

Jeg kan ikke finde den artikel hvor nummeret $175m men de afleverede det land de købte for billige penge, tilbage til staten.

https://www.thenationalnews.com/business/palm-hills-down-as-land-handed-back-in-cairo-1.357739

https://www.reuters.com/article/egypt-palmhills-court/update-2-egypts-palm-hills-chairman-cleared-of-corruption-idUSLDE7630TW20110705?feedType=RSS
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Nandeyanen

Men en frifindelse er ikke altid ensbetydende med at man er helt uskyldig.


Nej, det kan selvfølgelig være noget med bevisets stilling etc. Man lad os være enige om, at det er lidt svært på baggrund af en frifindelse at påstå at virksomheden er korrupt, anløben el. lign.

Jeg har læst de links som du henviser til. Det ene link viser at en lang række ejendomshandler under Mubarak ved en domstol er blevet erklæret ulovlige. Det angives ikke hvorfor, men jeg formoder at de er solgt for billige - at en el. anden i regeringen har trukket penge ud til sig selv el. lign. Mansour Group har på denne baggrund besluttet at levere to store grunde de har købt tilbage til den egyptiske regering og dermed er anklagerne mod dem faldet. Medmindre Mansour Group har været bevidst om, at de købte grundene for billigt, at der var ulovligheder el. lign i handlen, har jeg svært ved at se det kriminelle heri. Det kunne lige så godt - tænkt eksempel - være at regeringen har haft brur for likvider og derfor sælger ud af grunde og Mansour Group har slet til fordi de anså grundene som billige. Lige som f.eks. den danske regering solgte DONG til hvad der senere viste sig at være en meget billig penge.

At det ikke er en helt gal løsning bakkes jo op af det andet link fra Reuters du lægger:

Analysts said the verdict may indicate that courts were not succumbing to public pressure for convictions whatever the reality of a case.

“This is good news for the market. It indicates that businessmen will have a fair trial and not all be convicted,” says Osama Mourad of Arab Finance Brokerage.


Jeg kan ikke se nogen steder at Mansour Gruppen skulle have betalt 175 mio tilbage til staten. Jeg kan kun se, at Mansour Gruppen har valgt at aflevere en grund tilbage til staten efter at en domstol i en lignende sag afgjorde at salget var sket for billigt og, at Mansour Gruppen i samme sag er frikendt for korruption. Personligt kunne jeg da godt tænke mig at noget lignende skete i DK med salget af DONG som Corydon påstod skete til markedspris hvorefter selskabet steg noget der ligner 10x i værdi.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
Okay venner, back on track fra KYC/Hvidvask reviewet af Mansour :-)

Vores nye Co-direktør Trine Hesselund Hopp Møller er ude og slå fast at RtD Park skal fyldes, og flere mennesker skal på stadion.

https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/fcn-vil-arbejde-paa-at-faa-fyldt-stadion/

Èn af hendes primære KPI´er er forventeligt at øge sponsorindtægterne, så butikkens primære drift kører bedre rundt. I artiklen nævner hun specifikt:

- Det kræver noget af os. Det kræver, at vi får mere fyld på fortællingen om, hvem vi er, vores værdier og hvad vi står for. Vi skal have det globale afsæt ind i den rette kontekst, her hvor vi er i Farum, i Nordsjælland.


Er jeg den eneste der ikke rigtig er overbevidst ? Er målgruppen stadig børnefamilier er det jo næppe de parameter om en identiditet eller ophavsfortælling der kan trække folk på stadion.

Hvad mener i der skal til ?
Skrevet af JulioSalinas
Jeg mener at mange af de artikler som kommer dryssende efter onsdagens pressemøde egentlig bare er opsummeringer af hvad der blev sagt på pressemødet og ikke særskilte udmeldinger.

Jeg hører flere FCN-følgere nævne at de i mange år er blevet lovet et klubhus.
Det var måske et tiltag som man nu har råd til at investere i. Det kunne være et sted fans kunne mødes før og efter kampene og som tilmed kunne huse diverse arrangementer og fan-møder.
Det ville umiddelbart være et godt signal at sende fra klubben og så vil det da klart skabe mere sammenhold blandt stemningsfans og langsidefans.

Hvis man ønsker flere folk på stadion så skal man tænke i selve stadionoplevelsen. Der kunne man godt tænke i at gøre mere ud af lyd/lys faciliteter. Det er bare med at give den gas med 3D projektioner, sikker pyroteknik og alt hvad den ellers kan trække :)

Trine nævner det selv at det er et langt og sejt træk og udover selve stadionoplevelse er det også en opgave for kommunikationsafdeling som helt klart har et udviklingspotentiale når det gælder om at fortælle historien om FCN. Ikke blot RTD-værdierne men også den forholdsvis unikke strategiske tilgang vi har til at udvikle klubben på sigt ud fra de beskedne forudsætninger som FCN faktisk havde før RTD og nu Mansourgruppen kom ind i billedet.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nordland1337
Undskyld mig, men hver gerne uenig. Hvis man tror at fordi vi driver et ungdomsakademi/skole/velfærdsprojekt i Ghana, gør at folk kommer på stadion, tror jeg seriøst man fejlfortolker publikummet fuldstændig.

Det HAR været mange på stadion før. Og det skyldtes ganske enkelt 1. Det gik strygende for klubben (Mesterskab, pokalfinaler etc.) 2. Man formåede på en eller anden måde at få samlet byen omkring klubben, blandt andet via strategiske fribilletter til lokale butikker
3) lokale events. Dertil var man mere mangfoldig og loose omkring stadion og publikum (kan også være en stor del) men det gjorde at de folk, der ikke synes Wild Tigers var for dem, lavede deres egen fangrupperinger ofte med høj promille men det skabte en stemning.

Det der så skete var, at resultaterne var nedadgående, man stoppede med at være super aktiv lokalt på samme måde ihvertfald, man ændrede stadion oplevelsen således at den var målrettet mod børnefamilier - i samme omgang smed man fulde mennesker ud, gav karantæne osv.

Folk går på stadion for at 1) se deres hold vinde 2) overordnet oplevelse (hvad får man mere end at se det i TV?) 3) dyrkelse af subkultur - hvis den subkultur man dyrker og identificere sig med går på stadion, så gør man også.

Jeg er fuld forståelig for at vi er stolte over vores strategi og forretning, men RTD projektet må altså ikke blive løsningen på ALLE problemer man står overfor. Savner et lidt pragmatisk syn.
Skrevet af Afløseren
Godt skriv, Nordland. Jeg synes du rammer hovedet ret godt på sømmet der. Noget andet man måske kunne påpege er;
1) FCN´s opsigelse af samarbejdet med Wild Tigers for nogle år tilbage
2) FCN´s meget ensidige fokus på at få børnefamilier på stadion.

Der findes jo en "hård kerne" omkring Farum Kro, der gerne bragte noget gejst og fankultur på stadion, men det er svært at være hardcore fan og lave en lydkulisse, når man er omringet af små børn bag målet (groft sagt).

Skal FCN have fans på stadion skal der også være en fankultur blandt tilhængerne. Lige nu synes jeg, at der famles meget i blinde fra klubbens side. Man prøver en masse forskellige tiltag for at skabe stemning på stadion, men intet kontinuerligt.
FCN
Skrevet af RasmusGunnar
Nu er jeg en af dem der nyder at tage mine børn med på stadion og synes det er både trygt og rart.
Når det så er sagt så kunne da da være fedt med noget mere stemning på tribunen.

Mener I at det holde de festlige/hard CoRE grupper væk at der er børn på stadion? Men kunne mådke opdele det noget mere, så os kedelige med børn kan sidde på langsiden og så kunne der gives ekstra gas bag målet. Mere end nu.

Synes også faciliteterne før og efter kamp bør forbedres. Farbar/klubhus skal forbedre mere end den lille bar vi har nu hvor folk står langt ude på vejen fordi der ikke er plads.

Cheerleaders i pausen, pyroteknik, konkurrencer og anden underholdning virker.

Parken oplevede stort dyk i tilskuerantallet efter man droslede ned på pauseunderholdningen. Hvis jeg husker korrekt.
Skrevet af Afløseren
Selvfølgelig skal børn og børnefamilier mfl. Kunne komme på stadion og opleve det som både trygt, rart og sjovt. Der er ingen tvivl om, at de fleste børn får en kedelig oplevelse, hvis de er omgivet af fulde mænd, der bander som sømænd (det tror jeg er en kedelig oplevelse for alle, faktisk), men den opførsel er OGSÅ en del af at gå på stadion. Jeg synes personligt det kunne være fedt hvis børnefamilier og andre "tilbagelænede" fans (jeg kan ikke finde på et bedre ord, beklager!) kunne sidde påden bløde langside, mens brølaberne kan få pladsen bag målet.
FCN
Skrevet af JulioSalinas
"Langsidefans" er ordet. ;)
Naturligvis skal der være plads til alle. Der er jo også mange af de helt unge spillere i FCN og Farum BK som naturligvis har en interesse i at komme og se superligaholdet. Man kunne jo håbe på at de hang ved klubben når de blev ældre.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
I like it :0)

Det er fedt der er så meget at tale om her i vinterpausen men vi går jo sket ikke snakket om træningskampene. Hvad er jeres vurdering af spillere, generelt niveau osv?
Skrevet af JulioSalinas
Ja der er mange ting at forholde sig til i disse tider og det tager naturligvis fokus fra det som sker på banen.

Det er også bare sådan med træningskampe at de lever lidt deres eget liv. Sjovt at se at man prøver Tochi af lidt længere fremme på banen og super fedt at se Schjelderup på banen. Det er en fornøjelse at se ham på bolden også selvom han ikke fik vist det helt store mod Viborg.

Jeg lurer lidt på om Flemming har tænkt sig at starte superligaen med 2 centerbacker eller om han vil gå tilbage til 3 som i efteråret.

Nå ja så må vi ikke glemme vores "goal getter" Emeka. Hvis han bliver ved med at score så bliver han svært at holde ud fra startopstillingen.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Hvis du er interesseret i at læse om fodboldklubber ejet i offshore lande kan jeg anbefale denne her research paper der har kigget på det i England og Skotland.

Det forklarer meget godt i detaljer hvad det hele går ud på og er meget interessant. Det handler ikke kun om tax. Der er mange andre tricks. Det farlige ved det er at ejerne kan kører en klub i grunden som man så ved Rangers fordi man ikke kan få indblik i økonomien.
Størstedelen af de Engelske hold er ejet i offshore lande.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://taxjustice.net/wp-content/uploads/2020/11/Final-Offshore-Game-Report.pdf&ved=2ahUKEwiH6dy4hrbuAhWrxIsKHVQxB9wQFjABegQIARAB&usg=AOvVaw1IQHiWek4N5a3-_d_Qw6tfSucces is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen

Ang. offshore companies som rapporten du linker til handler om, så man man anskue det fra lidt forskellige vinkler.

Ja, pengene der kommer ind i RTD Group som FCN er en del af kommer fra et skattely (Cayman Islands). Det kan være kritisabelt at de penge som nu skal finansiere RTD Group kan være penge der ikke er beskattet. Man kan anføre at det er en uretmæssig konkurrencefordel for RTD Group og dermed FCN.

Overskuddet i RTD Group kan det være kritisabelt trækkes ud til et skattely - lige bortset fra at RTD Group er et not-for-dividend selskab som der ikke (må) trækkes penge ud af. Penge genereret i RTD Group skal således geninvesteres i RTD Group.

Ang. FCN så kan det være kritisabelt såfremt der pumpes ubeskattede penge fra skattely ind i FCN hvilket giver en unfair konkurrencefordel. Det kan ikke afvises at det vil ske, men umiddelbart vil jeg formode at der ikke pumpes penge ind i FCN, men at FCN fortsat skal finansieres via spillersalg.

Såfremt penge fra FCN trækkes ud til et skattely kan det også kritiseres. FCN er ligesom resten af RTD Group dog et not-for-dividend selskab og der trækkes dermed ikke penge ud. Evt. overskud fra FCN beskattes (ligesom tidligere) i DK. FCN har betalt skat i DK i alle årene med Tom Vernon bag ejerskabet.

Konklusionen må være at det kritisable i denne forbindelse er, at pengene der kommer til at finansiere RTD Group formentlig er ubeskattede penge - ligesom investorerne i FCK og BIF har størstedelen af deres formue i lande med bankhemmelighed i hhv. Schweiz og Luxemborg. Det må dog formodes at der ikke vil tilføres penge til FCN el. kun i meget begrænset omfang vil blive tilført penge til FCN. Ligeledes vil FCN fortsat blive beskattet i DK. Fun Fact er, at FCN er den eneste klub der har betalt skat i alle de sidste fire år i DK. Dette af den simple årsag, at FCN er den eneste klub der har haft overskud i alle fire år.

Jo, der er forhold om ejerskabet i skattely der kan kritiseres, men egentlig ikke væsentlig mere end andre klubber. Stadig er der ikke noget ulovligt i konstruktionen. Eksempelvis er 15% af alle ligaklubber i Storbritannien finansieret på nogenlunde samme måde. Stadig ville min personlige holdning dog være, at jeg ville foretrække at selskabet bag RTD Group ikke opererede fra et sted som Cayman Islands.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0