Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
Der er andre der har linket til Superliga.dk´s portræt af FCN som optakt til sæsonen. Jeg vælger dog alligevel at copy+paste præsentationen af Kamaldeen, hvis nogle ikke skulle have set den:

FC Nordsjællands ghanesiske guldfugl Kamaldeen Sulemana har været holdets største oplevelse i denne sæson. Den eksplosive kantspiller har været direkte involveret i seks scoringer i 12 kampe og kan meget blive klubbens næste store salg. Sulemana er ekstremt hurtig og er den spiller i ligaen, der har registreret den højeste topfart i efteråret (35.2 km/timen). Han er samtidig en fantastisk dygtig dribler, hvilket gør ham utrolig svær at håndtere. Sulemana er med afstand den spiller i 3F Superliga, der har noteret sig for flest succesfulde driblinger (62) - mere end dobbelt så mange som nummer to på listen - Arbnor Mucolli fra Vejle Boldklub (29). Det svarer til et snit på 5.4 succesfulde driblinger pr. kamp, og man skal helt tilbage til sæsonen 2015-16 for at finde en spiller på samme niveau. Her imponerede Emre Mor stort med et gennemsnit på 5.9 succesfulde driblinger pr. kamp. Kigger man mod Europa er der ifølge OPTA faktisk kun to spillere, der har noteret sig for flere succesfulde driblinger pr. kamp end Sulemana. Neymar (PSG) og Adama Traoré (Wolverhampton).


EDIT
Kamaldeen nåede op på 35,4 i sidste sæson. Vi skal tilbage til sæsonen 17/18 før der har været en hurtigere topfart. Det var Asante med 35,7
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(131458220804)
I "resultatfodboldens" era er en teknisk stærk driblekonge altså også bare et savn - pissefedt at have sådan en herre på holdet og for fodboldens underholdningsværdi generelt.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
Tipsbladet har en artikel om at selskabet der har købt sig ind i RTD Group, og dermed FCN, er placereret på Cayman islands: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/fc-nordsjaelland-ejes-fra-berygtet-skattely-det-er-en-piratstat

Tipsbladet interviewer forskellige eksperter der er stærkt kritiske overfor Cayman Islands og det status som skattely. Der nævnes i den forbindelse tre metoder som FCN kan benytte til skatteunddragelse i fremtiden.

* Ved at betale udbytte (hvilket man så skriver alligevel ikke gælder for FCN, da FCN som not-for-dividend selskab ikke betaler udbytte).

* Transferpricing (dvs. den pris man afregner varer/tjenesteydelser til mellem de forskellige selskaber. her er en hyppigt forekommende finte, at man betaler overpris fra lande med høj selskabs til lande med lav selskabsskat). Altså f.eks. ved at FCN begyndte at betale overpriser for talenter fra Ghana. Dermed ville der føres overskud ud af DK, som der så ikke skulle betales skat af. Det har dog ikke noget at gøre med Cayman Islands da der ikke er nogen selskaber i RTD Group der kan føre pengene videre til Cayman Islands da de alle er not-for-dividend selskaber. Rent teoretisk kunne FCN dog godt begynde at købe f.eks. konsulentydelser fra MAN Sport på Cayman Islands til overpris og på den måde undgå at have overskud og dermed lade være med at betale skat i DK. Det ville dog formentlig give problemer med at få en revisor til at godkende regnskabet. Jeg tror desuden at rigtige mange medier ville granske FCN´s regnskaber for at se om det skete og den badwill der ville medføre ville være mere skadelig end gevinsten.

Ved et salg i fremtiden (Her kunne den merpris som Mansour Group evt. kunne få føres til Cayman Islands og dermed undgå at blive beskattet). Det er korrekt at dette vil kunne forekomme. Hvilket så ikke er ensbetydende med at det rent faktisk vil ske.

Kilderne i artiklen understreger, at de ikke kender strukturen i de nye ejerforhold i detaljer, men at det er selve modellen som de kritiserer.

Tipsbladet skriver desuden at Mansour Group har været nævnt i to tilfælde i Panama Papers i to forskellige firmaer. Tipsbladet oplyser at Panama Papers handler om kendte, kriminelle (Hvad Tipsbladet ikke oplyser er at der også var 6 danskere nævnt - herunder Marc Rieper og Brian Steen Nielsen) o.l. der etablerede selskaber i skattely. Tipsbladet oplyser ikke nærmere herom. Jeg har kun kendskab til det ene eksempel hvor en af ejerne i Mansour Group havde investeret i et selskab der investerede i Egypten. På et tidspunkt investerede Sadats søn også i dette selskab og det skulle altså være forbindelsen til Panama Papers - det oplyser Tipsbladet ikke.

Jeg vil mene, at med lidt kildekritik og analyse på ganske almindeligt gymnasieniveau så sætter Tipsbladet en lang række ting sammen og forsøger på den måde at tegne et billede af kriminelle ejere der vil suge penge ud af DK og undgå at betale skat. Forsøger man at dekomponere artiklen lidt og pille oplysningerne fra hinanden ligner det at Tipsbladet undlader en del oplysninger, lader eksperter uden kendskab til selskabskontruktionen udtale sig i generelle vendinger og fører dette overpå FCN. Desuden glemmer Tipsbladet at nævne at hele RTD Group er non-for-dividend hvorfor en del af bladets tænkte eksempler ikke kan lade sig gøre i virkeligheden.

Konklusionen må være at Tipsbladet i den negativt ladede historie bringer et enkelt kritisk forhold frem. Det er, at ved er fremtidig salg fra Mansour Group vil virksomheden kunne undgå at betale skat af fortjenesten. Derudover kan det nævnes at Tipsbladet oplyser at Mansour Group er nævnt i to tilfælde. Det er ikke mig bekendt. Alle andre kilder jeg har set nævner at der kun er et enkelt tilfælde - som i øvrigt ikke er kritisk.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af hollie
FC Nordsjælland

Ros for dine altid dybdegående indslag på bold. Jeg synes jeres klub konstant står til måls for smålige beskyldninger herinde og i dansk presse (godt eksemplificeret ved brugeren Crespo). Jeg synes som Vejlemand, at jeres klub uden sammenligning er den mest spændende i dansk regi lige nu.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Vejle er heller ikke helt uinteressant må jeg da indrømme ;) Et ungt offensivt hold er lige min kop te, og sikkert også mange andre FCN fans ligeså.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af hollie
Tak. Vejle, historisk set, og nutidens FCN har helt sikkert ting til fældes.
Skrevet af hollie
I øvrigt skal vi sælge Faghir så jeg gerne i brugte Kamaldeen pengene ;) Men det kommer ikke til at ske selvfølgelig. Hverken fra ham eller jer.
Skrevet af JulioSalinas
@hollie

Vi kunne godt bruge en type som Faghir. Vi har rigtig mange kantspillere men knap så mange rigtige 9ere. Hvor meget tror du at i kan få for ham?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Jeg skal ikke udelukke om du har ret.

Men jeg synes det er i orden af journalisterne stiller spørgsmålet om hvorfor det flyttes til Cayman Islands.
Cayman Islands er kendt for at være et tax haven.

Stil dig selv spørgsmålet. Hvorfor skal en virksomhed af Afrikanske ejere der har at gøre med en forretning der hovedsageligt foregår i Afrika og Danmark have hovedkvarter på Cayman Islands.
Hvis man bruger simpelt logik må der være en grund til stede for at det bliver kørt på Cayman Islands.Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Hollie

Tak skal du ha.

@Nandeyanen

Og det er muligt jeg tager fejl, men jeg foretrækker at gøre det på et oplyst grundlag.

Mansour Group har ikke hovedkontor på Cayman Islands. Mansour Group har hovedkontor i Egypten. Mansour Group er ikke bare primært i Afrika og Danmark. I høj grad er man også involveret i Mellemøsten, Europa (særligt England) samt resten af verden. I alt lidt over 160 virksomheder indgår i Mansour Group der altså hovedsageligt drives fra Egypten.

Mansour Group er opdelt i forskellige divisioner. En af dem er Man Capital der ganske rigtigt har hovedsæde på Cayman Islands. Man Capital blev oprettet fordi Mohammed Mansour var utilfreds med den måde som bankerne forvaltede koncernens penge på. Derfor oprettede man sit eget kapitalselskab der har til formål at forvalte koncernens penge samt investere (langsigtet) i interessante virksomheder og områder. Hvorfor Man Capital lige netop blev oprettet på Cayman Islands ved jeg ikke. Det er man kan slippe for at betale skat er selvfølgelig et indlysende gæt. En medvirkende årsag kan også have været at Mansour familien tidligere har oplevet at alle dens værdier blev nationaliseret af den egyptiske regering og gerne ville placere pengene et sted hvor de var i sikkerhed. Mit gæt er så godt som alle mulige andre.

For 4 år siden besluttede Man Capital at den ville investere i sport og har brugt en langvarig proces for at finde det rette. Undervejs oprettede man MAN Sport som naturlig nok er indregistreret samme sted som moderfirmaet.

Naturligt nok skal der stilles spørgsmål ved en gigants indtog i dansk fodbold. Jeg har dog endnu ikke set forhold som jeg ser særligt bekymrende. Mest overrasket er jeg dog over, at jeg endnu ikke har set at virksomheden er blevet dømt skyldig i nogle lovovertrædelser trods det, at det er en af verdens 1000 største virksomheder.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af RasmusGunnar
Enig. Var det 60.000 mennesker der arbejder i virksomheden? Det svarer til næsten 10.000 flere end i Roskilde, hvor der må antages at være betydelig mere kriminalitet over årene ;0)

Men ja, selvfølgelige skal vi være kritiske men det skal heller ikke udvikle sig til en heksejagt.
Skrevet af Afløseren
Det afhænger vel også af øjnene der ser + ens egen moralske habitus.
Jeg synes det er kritisabelt i sig selv, når virksomheder placerer penge i skattely for at undgå at betale skat. Jeg er med på at det juridisk ikke er ulovligt, men jeg finder det moralsk forkasteligt og sådan er vi nok forskellige.
FCN
Skrevet af hollie
Julio

Jeg mener et bud på 20mil plus blev afslået, så nok tættere på 30mil eller mere.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Går man stadig rundt og spekulerer på hvorfor faen Mansour Group egentlig vælger at investere i FCN og RTD - ja, så kan man få svarene i Radio4´s podcast "TIME 2: DANSKE TALENTUDVIKLERE PÅ NYE HÆNDER, TRANSFERVINDUET RØRER PÅ SIG OG MERE VAR-BALLADE": https://www.radio4.dk/program/4-paa-foden/

Jeg synes det er kritisabelt i sig selv, når virksomheder placerer penge i skattely for at undgå at betale skat. Jeg er med på at det juridisk ikke er ulovligt, men jeg finder det moralsk forkasteligt og sådan er vi nok forskellige.


Jeg foretrak også at det var i DK altsammen. I en globaliseret verden er fakta desværre nok, at multinationale virksomheder beskæftiger sig med skatteoptimering, som det også kaldes med et pænere ord. Eksempelvis når du køber på adidas, nike etc. så er de stort set allesammen placeret i Holland så skattebetalingen går uden om DK. Q8, Arriva, Nobina, Tide Bus, Fujitsu, CSC, IBM, Attendo, ALDI, Burger King, Kildemoes, Kinnarps, Kuoni, Pernod Ricard (der ud over Pernod sælger Rød Aalborg), Pfizer, Scandic Hotels, Telia, Toshiba er eksampler på virksomheder der ikke har betalt skat skat i DK i minimum de sidste fem år - Q8 endda i 32 år. Rent faktisk er der 6 ud af 10 udenlandsk ejede virksomheder der ikke betaler skat i DK. Til sammenligning har FCN gjort det i alle årene under Tom Vernons ejerskab - og jeg formoder, at det fortsætter.

Lars Seier fra FCK har sin formue i Schweiz med bankhemmelighed. Jan Bech Andersen har sin i Luxemborg med skattehemmelighed - desuden investerer han i københavnske ejendomme fra et skattely på Jersey. Hvis man kigger på Vejles ejer - den Moldoviske playboymillionær Andrew Zolotko der har tjent formuer i Rusland - så er han derudover beskyldt for urent trav i forbindelse med spillerhandler. FCM fik omkring 70 mio. ud af en indisk rigmand, mod at de lovede at oprette et akademi i Indien. Bemærk, at jeg ikke har gennemgået alle ejerskaber og alle kritisable gerninger i Superligaen.

Jo, Mansour Groups kapitalforvaltning og investeringsforretning sker fra Cayman Islands. Det er foreløbig det eneste "anløbne" jeg kan finde ved en af verdens største virksomheder, repræsenteret i over 100 lande med 60.000 ansatte. Men personlig er jeg enig i, at det er et forhold jeg ikke bryder mig om. Man bør dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at trække udbytte ud af RTD Group da det jo er et not-for-dividend selskab. Man skal frem til et salg af virksomheden før det ville være en fortjeneste der evt. ville kunne føres til Cayman Islands - men prøv at lytte til podcasten.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
Er der nogle, der kan berette om dagens træningskampe?
FCN
Skrevet af JulioSalinas
@Afløseren

De spiller først torsdag.
Begge kampe bliver livestreamet.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
Ah! Det forklarer en del! :-D

Tak, Julio! Jeg var overbevist om at det var i dag! Haha
FCN
Skrevet af JulioSalinas
Som forventet da vi spiller to kampe er der udtaget en kæmpetrup fyldt med reserver + U19 spillere.
Det er værd at bemærke at Adingra og Bredahl langt om længe ser ud til at være klar efter skader som har trukket ud.

Se hele truppen på FCNs hjemmeside

Link->
https://fcn.dk/2021/01/truppen-til-hjemmekamp-mod-fremad-amager-naestved/

FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Faghir er en ren guldfugl i Vejle, købte ham da jeg spillede som FCN og solgte ham videre for 230 millioner ;) Han er nu heller ikke så ringe endda i virkeligheden. Tænker han kan blive en af de rigtigt gode løsninger på landsholdets angrebsproblemer inden alt for længe.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
Faghir ville da så afgjort være en interessant spiller at få til FCN hvis nu strategien var at pumpe nogle store transferbeløb ind i FCN. Såfremt det er korrekt, at Vejle har afvist et bud på 20 mio., så ville det under alle omstændigheder nok være lidt mere end 100% urealistisk at få ham til FCN. Her mangler dog ganske rigtigt en ægte 9´er og en offensiv teknisk stærk midt.

FCN i medierne
Frederiksborg Amts Avis skriver at Hillerød Fodbold opruster. Først var der det nye trænerteam i form af Lønstrup og Bredahl. Til min overraskelse viste det sig så, at man slet ingen kontraktspillere havde, men man har nu skrevet kontrakt med de to mest betydende spillere. Herefter kom så i går at man havde sikret en kontrakt med klubbens største talent 18-årige Marinus Due Grandt der allerede har 67 kampe på 1. holdet. Han har en fortid i FCN´s akademi. Økonomien i aftalen er sikret af et erhvervsnetværk der på tværs af sportsgrene støtter "lokal idræt med nationalt eller internationalt potentiale".

Det ligner et mere og mere spændende projekt, hvor Lønstrup da også har udtalt, at det er samarbejdet med FCN der skal løfte klubben mest. Jeg mente tidligere at Julio´s ideer om at låne spillere ud til Hillerød var urealistiske, men med det nye træner setup og professionaliseringen af klubben ser det spændende ud. Særligt for eksempelvis at give U-19 spillere et år med fuld spilletid hvor de vænner sig til en hårdere fysisk spillestil i voksenfodbold.

JP har en større artikel om FCN´s tidligere anfører Mtiliga der i dag bliver 40. Mtiliga var meget involveret i RTD-projektet og har i dag som sportschef i B93 lavet et meget nært samarbejde med FCN. Dette betyder bl.a. at en del af FCN´s ungdomsspillere der bor i KBH i stedet har morgentræning i B93, at en del B93-ungdomsspillere til tider får lov at træne med i FCN og en del udveksling på tværs af klubberne. Mtiliga er i dag i høj grad involveret i Black Lives Matters (omend han mener det bliver lidt for meget "os mod dem" til tider). Ifølge JP bruger han i dag i høj grad fodbolden som et integrationsprojekt.

Tipsbladet skriver om Rothmann:

FC Nordsjælland er berømte for deres evne til at udklække store talenter, men Farum-klubben må også sande, at der ikke er gevinst hver gang. Joachim Rothmann beskrives som en forrygende afslutter, men angriberen kan ikke få det til at spille i FCN. I 27 Superliga-kampe er han noteret for nul mål, og med sine 20 år er han ved at være forbi talentstadiet. Vil måske have godt af noget luftforandring.


Så kan jeg anbefale at købe Tipsbladet i morgen - det ligger inde i Ekstrabladet. Jeg forventer en 5-6 siders omtale af Mansour Groups overtagelse af FCN. Jeg har normalt meget stor respekt for Tipsbladet men i den konkrete sag har Tipsbladet været ude med en meget negativ tilgang til sagen. Bl.a. har man ladet eksperter omtale sagen negativt, selvom man skriver at de ikke har kendskab til detaljer i overtagelsen. Desuden har man skrevet hvordan man kunne benytte konstruktionen til skatteunddragelse - herunder metoder det ikke er mulige i det konkrete tilfælde - uagtet, at der er metoder som FCN allerede har kunnet benytte ved det tidligere ejerskab, men at FCN alligevel, som den eneste superligaklub, har betalt skat i alle de seneste fire år. Mit gæt er desværre, at Tipsbladet vil forsøge at grave snavs frem om FCN og de egyptiske ejere - men er der snavs, så skal det selvfølgelig frem i lyset. Det er dog med lidt nervøs forventning jeg ser frem til at det udkommer i morgen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0