Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Rambo92
Vi har nu tabt 4 kampe i træk. Der skal godt nok ske noget til næste kamp, hvis der ikke snart skal kigges efter en ny træner. Der blev snakket om, at der skal skabes relationer på holdet, så nytter det ikke noget, at skifte så meget ud, som der gør. Spil nu kontinuerligt med Victor Jensen, Kamaldeen og schjelderup oppe i front. Og hent nu Adu hjem på en fri transfer!!!
FCN siden 2006
Skrevet af tbhj
Ja det var et lidt vildt eksperiment med den nye opstilling i en så vigtig kamp fremfor trods alt mere rutinerede spillere som atanga og sadiq. Hjalp i 2 halvleg men FP´s udtalelse om " manglede lige det sidste" synes jeg var langt væk fra det man så spille mæssigt.
Skrevet af gamsta27
Jeg er træt af Flemming Pedersen. Jeg gider personligt ikke længere høre på at udvikling er vigtigere end resultater. Jeg blev ikke fan af FC Nordsjælland/Farum Bk tilbage i 99 for at se udvikling. Jeg blev fan fordi jeg ville se resultater, og han har selv udtalt, at udvikling kommet før resultater. Til grin....
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg var bestemt skeptisk omkring Flemming P. som træner da han fik cheftrænerrollen, men han har imponeret mig ganske meget. Jeg er vild med filosofien og hans metodiske tilgang til træning og spil. Lidt naivt til tider, vil nogen måske påstå, men det var der også mange der skød Hjumand i skoene.

Flemming er om noget det mest konsistente på holdet, så det ville ikke give mening at skifte ham ud.

Og ja, fire nederlag i streg, men tænk også på hvilke hold vi har mødt. Står vi efter de næste kampe med feks 8 nederlag i streg, ja så bør man nok overveje hvad der er galt. Om det er hos træneren, eller et andet sted ved jeg ikke, men faktum er nu stadig at vi er ved at spille et nyt hold sammen.

Med sejre kommer selvtillid og alle de selvforstærkende elementer der kan løfte et hold med mange procent. Nederlag har den modsatte effekt. Lad os nu arbejde videre. Vi ved at modellen virker. Lige nu er vi nede i en bølgedal men hvem ved. Måske løfter vi trofæet næste år.
Skrevet af Rambo92
Ingen tvivl om, at Flemming er en kæmpe kapacitet og gevinst for FCN. Jeg er også stor tilhænger af ham, bare ikke som cheftræner.
Stig Tøfting ramte spot on med sin analyse i optakten vedr. FCN. FCN er ikke andet end en udviklingsklub, der som overordnet mål har at sælge og udvikle spillere til udlandet. Målet om resultater er ikke eksisterende. FCN må snart indse, at man er en del af en konkurrence sport, hvor fans mm. Forventer sportslige ambitioner og ikke blot udvikle spillere for deres bedste og ikke klubbens resultater. I FCN er alle over klubben. FCN er nedprioriteret selvom professionelt fodbold handler om resultater. Håber virkelig inderligt, at det snart går op for FCN, at det altså som 1 prioritet er resultater, der gælder. Man kan sagtens udvikle spillere samtidig med, at ens målsætning er at vinde for alt i verden.

FCN siden 2006
Skrevet af LaChrissen
Jeg tænker bare - @fc nordsjælland - hvorfor benytter man sig ikke mere af udlejninger? Vi gør det lidt - men ikke specielt meget ift. den talentmasse som vi har. Selvfølgelig kan man ikke udleje nogen flere år i træk - men at være væk fra "hjem" i et år er sgu også med til at give hår på brystet - uanset hvor meget man spiller. Der burde da være flere klubber i den bedste liga i fx Sverige, Norge, Finland og Island, hvor man kunne sende dem hen? Abdul Mumin havde også meget godt af sit ophold i HB Køge husker jeg?

Edit: denne lå på min computer i et stykke tid, før jeg fik trykket "send". Den er som svar til FC Nordsjællands indlæg fra i dag 08:14
FCN - Arsenal - Vejle - Hillerød
Skrevet af Slettet(131458220804)
Det der med udlejninger er jeg meget enig i. Det betyder også at vi ikke skal skyde spillere afsted så hurtigt som muligt for at give plads til "de næste i rækken". Så kan de næste i rækken få lidt flere kampe imens vi udvikler på stammen og ikke udskifter så meget.

For lige nu, ja så er vi hele tiden "ved at spille et nyt hold sammen".
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af AmaroneBold
@LaCrissen Flemming udtalte faktisk for nyligt at man havde snakket udlejning med flere spillere, men at spillerne selv ønskede at blive i FCN og kæmpe for en plads på holdet.
Skrevet af AmaroneBold
Jeg kan sagtens forstå den der "ikke mere snak om udvikling, vi vil have resultater", jeg syntes personligt heller ikke selv vi har været gode nok i den her sæson, men hvad er alternativet?

For at vi kan være relativt sikre på at være en fast del af top4 bare, så snakker vi en fordobling af det nuværende spillerbudget. Og det bar for at komme i top4. Skal vi være på nogenlunde niveau med top2 snakker vi fire gange større budget til 1.holdet.

Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre med de nye ejere, men det skaber jo ikke en holdbar model på sigt, for så falder det hele fra hinanden den dag ejerne ikke syntes det er sjovt at smide 100-200 millioner i spillerbudgettet hver sæson og så står vi med en gæld på en halv milliard og en ungdomsafdeling, der har taget årtier at bygge op, der er blevet afviklet til fordel for et kortsigtet fokus på resultater her og nu.

Kan det blive bedre? Ja! Og det skal det også! Men det kan også sagtens blive værre. Se på AGF´s årelange ørkenvandring med op-og nedrykninger inden David. Se på store traditionsklubber som Esbjerg, Viborg og Silkeborg. Man kan også kigge på lortelyngby hvis man ønsker et godt eksempel på en klub der tilsidesatte talentudvikling i jagten på resultater på et uholdbart grundlag. Man kan også kigge på OB der ikke har leverer noget nævneværdigt i snart et årti.

Hvis vi med en halv børnehaveklasse kan ligge 9 point over nedrykningsstregen i en af vores dårligste sæsoner længe, så syntes jeg altså vi skal se os selv som rimeligt priviligerede. Jeg mener stadig ikke vi har været gode nok i den her sæson, men at bevæge sig væk fra strategi eller snakke ny cheftræner mener jeg er helt ved siden af.

Skrevet af Slettet(131458220804)
Der er jo heller ingen der siger at vi skal gå all-in på at være som OB. OB er pt. den mest identitetsløse ligegyldige klub i ligaen.

Jeg tror mere folk siger at vi ikke skal smide en 16 årig ind i startopstillingen bare fordi han er 16 år, og vi skal ikke nødvendigvis forhaste afgange bare fordi den næste 16 årige skal ind og spille fast så han kan sælges hurtigst muligt.

Det handler om at sætte det bedste hold, og kunne bevare stammen i lidt længere tid end det er tilfældet nu. Så må de "næste i rækken" komme på udleje til bl.a. Hillerød eller andre klubber i 1. division eller Sverige eller lignende. Lige nu ses det som et succeskriterie hvis vi har en 16 årig i startopstillingen uanset om vi taber (hvilket vi jo ofte gør) - det skal sgu ikke være vores kærnemålsætning med antal 16 årige vi kan starte med.

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
OK - FCN er pt. ikke det hold der høster flest point, men er der et område hvor FCN er bedre end alle andre og, det er til talentudvikling. Der er en grund til at FCN er klubben der er rated højest i DBU´s talentsystem.

Dermed giver det ikke mening at sende unge talenter ud i tilfældige klubber med langt ringere træningsforhold i lavere divisioner. Selvfølgelig skal de træne i FCN hvor de får den bedste træning.

Der kan være selvfølgelig være enkeltstående tilfælde hvor udlejning kan komme på tale og være det bedste, men det giver ikke mening at begynde at masseudleje 18-årige. Ej heller at lade dem spille i U19 ligaen hvis talentet er til Superligaen.

Og denne her med at udvikling ikke er lig med resultater forstår jeg ikke. Hvis man ikke udvikler spillere hvordan opnår man så resultater? Altså medmindre man skal til at kopiere andre klubber og forsøge at være heldige med at købe spillere ind forskellige steder fra. FCN arbejder langsigtet og ved at udvikle spillere på et højere og højere niveau - og flere af dem - så kommer resultaterne også. Hvis øjeblikkelige resultater er det vigtigste mål bliver man nød til at gå på kompromis med den langsigtede strategi. I FCN´s tilfælde ville det betyde at man ikke udvikler de talenter man har brug for langsigtet og dermed må til at ændre strategi år for år.

Jo, FCN siger at udvikling er vigtigere end resultater. For hvis man har resultater som det vigtigste mål bliver man nød til at gå på kompromis med udviklingen og det betyder at man taber på længere sigt, med den strategi som FCN har valgt.

Samlet set giver Superligaen underskud år efter år og næsten alle klubber satser på resultater og får kapitalindskud såfremt det ikke lykkes. FCN har fundet en model hvor man er økonomisk uafhængig og skaber overskud. Det kræver dog at man venter på udviklingen i den tid den tager og ikke kræver quick-fix.

FCN har dog lidt af en kommunikationsopgave. Fans hepper jo på holdet for at vinde og kræver resultater her og nu.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg er så uenig i den med udlejning. Lige pt. handler det for FCN om for alt i verden at skyde spillere afsted så hurtigt som overhovedet muligt og helst i går, for så kan "den næste i rækken" som er "endnu bedre" (det udsagn lader sig vente på at blive en realitet) hurtigst muligt komme til og helst inden han fylder 18. På den måde er det skruen uden ende om hurtigst muligt at banke talenter afsted og nedbryde stammen i en uendelighed.

Udlejning skal ses som et værktøj der kan give vores yngre talenter spilletid på 1. holdet i andre professionelle setups, eventuelt i udlandet og helst i øverste division selvfølgelig. Udlejning betyder så at FCN ikke skal skynde sig for alt i verden at skyde spillere afsted for at forhindre at de står i vejen for nyt talent. Dermed kan vi holde længere på spillerne.

I øvrigt så må FCN jo synes at modstand i lavere rækker er fint, når man nu vælger at spilde hele sin pre-season optakt på sådan modstand for vores A-trup.

Og en stikpille her, der er sat noget på spidsen: hvis jeg og andre heppede på at have superligaens bedste økonomi så kunne vi jo lige så godt gå ud og være fans af Nordea eller Mærsk og heppe på at de får et rigtigt flot overskud. Jeg er med på at man skal bygge en stamme op, og den økonomiske tankegang er jo rigtig klog for FCN, men at have en skide flot økonomi er ikke specielt spændende for fans, for på et eller andet tidspunkt må det simpelthen resultere i et sportsligt afkast også. Bevares, den metafor er formentlig elendig, men det bør snart kunne ses sportsligt at FCN har tjent over en halv milliard på salg. Derfor er det også fair at vi sætter forventninger herefter.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@FCN

Hvis øjeblikkelige resultater er det vigtigste mål bliver man nød til at gå på kompromis med den langsigtede strategi. I FCN´s tilfælde ville det betyde at man ikke udvikler de talenter man har brug for langsigtet og dermed må til at ændre strategi år for år.


Hørt hørt. Med fare for at gentage mig selv så føler jeg lidt at der mangler en grundlæggende forståelse for det projekt FCN har gang i.
Hvis FCN skulle bortvige sin nuværende mega ambitiøse model så vil der ikke gå mange år før man igen vil se de manglende forudsætninger som FCN vitterligt har. Uden det nuværende setup vil transferindtægterne dale betragteligt og FCN vil over få år blive reduceret til en lille klub uden de store fremtidsperspektiver fordi der simpelthen ikke vil eksistere en økonomisk grundlag.

Jeg synes også jeg kan registrere en manglende erkendelse af det stadie som FCN er i pt. Uanset hvor meget man ønsker at ville se medaljer osv. så kommer det at tage tid. Klubben geninvestere kontinuerligt midlerne og det niveau vi ser idag er en konsekvens af de valg man traf for mange år siden og de investeringer man laver idag vil først vise deres fulde effekt om en del år.
Stadigvæk skal man huske at der ikke udstedes nogle garantier for noget som helst. Formodninger er den at hvis FCN/RTD bliver ved med at skrue på de parametre som handler om talentudvikling, rekruttering, scouting, lange kontrakter, faciliteter, nye akademier etc. etc. så vil niveauet på et tidspunkt blive så højt at vi kontinuerligt vil være i toppen af ligaen. Det er en model som indtil videre kun er lykkedes få steder i verden blandt andet i Ajax som dog ikke kan sammenlignes 1 til 1 med FCN da det er en klub som har helt andre forudsætninger og historik.

Med hensyn til den nuværende situation så er det helt forventeligt at der kommer op og nedture. Jeg synes bare det er vigtigt at man har øjne på de lange linier inden man begynder at skyde den succesfulde strategi ned.
I mine øjne er FCN allerede en kæmpe succeshistorie og det er noget som er vigtigt at huske når man bliver grebet af frustrationerne efter tabte kampe. "Mer vil ha´ mer´" og den tror jeg vi alle kan være med på men det er da super ærgeligt hvis de ivrige kortsigtede forventninger forvrænger billedet omkring FCNs succes.
Vi er på en lang rejse folkens...husk at nyd turen :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af riou123
Mit problem ved den situation klubben står i lige nu, er at spillerne virker ligeglade med FCN, og det eneste de tænker på, er det næste skridt. Jeg bliver så træt af at se 11 spillere, der lunter rundt uden nogen form for passion eller vilje. Bolden bliver bare spillet rundt og så håber man på det er Kamal-Deen, der får den til sidst og, at han kan lave lidt magi. Og så snart modstanderen får bolden kan de løbe lige igennem, som om forsvarene ikke var til stede. Jeg frygter godt nok den dag, hvor Kamal-Deen er væk.
Skrevet af Slettet(131458220804)
@Riou

Ja, der er gået U-21 landsholdsfodbold i den. Altså spillerne spiller for sig selv for at komme videre til fede kontrakter hurtigst muligt. Jovist, det kan give gode resultater at spillerne har den motivation, oftest ender det dog med at alle spillerne forsøger at sætte sig selv i scene uden at tænke på holdet.

Problemet med den der sætning om at "det tager tid..." for mig er, at det tidsperspektiv er evigt, i og med at vi genstarter hver eneste sæson. Dermed kan denne "tid" aldrig nå en ende og det vil for altid "tage lidt længere tid" at bygge noget op.

Det jeg prøver at sige med ovenstående er ganske enkelt at jeg mangler et roadmap der viser planen fremadrettet, så der ikke i en evighed kan blive sagt "i fremtiden/det tager tid..."
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@JG-FCN
Problemet med den der sætning om at "det tager tid..." for mig er, at det tidsperspektiv er evigt, i og med at vi genstarter hver eneste sæson.


Som sagt er der ingen garanti men det skulle gerne være sådan at hver gang man genstarter så gør man det på et lidt højere niveau med lidt større talenter og derudover skulle det så ydermere resulterer i at salgene bliver endnu større hvilket igen gør at man kan geninvestere i de tiltag som gør at klubben kan udvikle endnu større talenter. Det er en positiv spiral men ja det kan godt være lidt udfordrende for ens tålmodighed hvis man hungrer efter metal.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg nåede desværre ikke at redigere min kommentar inden du skrev Julio :)

Jeg hungrer ikke efter medaljer hvert år, men jeg hungrer dog efter resultater der er bedre end en 6. plads og 10 nederlag i slutspillet og nu en nedrykningsspilsplads, hvor det altså går den forkerte vej.

Jeg mangler et roadmap der tydeligt viser hvornår man påtænker at have hvad på plads for fundamentet og den generelle plan fremadrettet. Ellers er tidshorisonten udefinerbar og reelt set evig.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
JG-FCN
Jeg mangler et roadmap der tydeligt viser hvornår man påtænker at have hvad på plads for fundamentet og den generelle plan fremadrettet. Ellers er tidshorisonten udefinerbar og reelt set evig.


Jeg tror bare ikke at man med troværdighed kan opstille en egentlig tidshorisont da udviklingen afhænger af flere ting end hvad FCN selv er herre over.
FCN kan fortsætte med at gøre de ting som de tror på men de kan ikke styre hvorledes vores konkurrenter og den øvrige del af verden udvikler sig.

Jeg er dog en stærk advokat for at klubben i højere grad forsøger af formidle de tanker de har omkring udviklingen af RTD/FCN på lidt længere sigt hvor de også kunne gå i dybden med hvilke forhold som gør at de ikke arbejder med en egentlig målsætning udadtil.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nandeyanen
FC Nordsjælland lider af at der kun er 12 hold i ligaen frem for 14 hold.

Hvis man kigger på sidste sæson så taber FC Nordsjælland ikke til de 3 nederste, Esbjerg, Silkeborg og Hobro.

Tilgengæld taber FC Nordsjælland mange kampe til de øverste hold. Her henter Randers, SønderjyskE osv. flere point via uafgjorte og et par enkelte sejre.

Hvis man fjerner 2 af holdene fra sidste sæson og lader som om der var 12 hold. Så havde FC Nordsjælland næppe kommet i top 6.

Derfor synes jeg ikke det kan komme som en overraskelse at FC Nordsjælland ligger som de gør. Man har fjernet næsten 12 sikre point til dem.

Talenterne bliver udviklet når de møder de stærkeste hold og jeg mener at FC Nordsjælland er i en kritisk situation. Får de en stime af sæsoner udenfor top 6 falder markedsværdien af talenterne.
Motivation kan også ende med at falde hvilket kan blive farligt. De unge spillere ser frem til de store kampe.

Jeg kan godt forstå den kritik af FP. Han var glad og grinte efter nederlaget til FCK fordi han så en udvikling i spillet. Han var lige glad om FCN taber eller vinder. Det vigtigste for ham er at se spillerudvikling.

Jeg ved ikke hvad der sker i omklædningsrummet, men I har brug for en person der råber som Bach Bak. Jeg tænker at spillerne bliver nurset for meget.

Det kan blive et problem når spillerne skifter til udlandet og de så får kritik og bliver råbt ad hvis de ikke er vant til det.

Jeg ser alle de Superliga kampe jeg kan se og FC Nordsjælland virker mindst bedrøvet af alle hold der taber. Hvor er vinder mentaliteten?

Et hold som RB Salzburg har en gennemsnitsalder på 23år de ligger på førstepladsen og spiller i Europa og med om medaljer hvert år. Her får spillerne en tur på bænken i næste runde hvis de gør det dårligt.

Jeg har nævnt det før her inde i tråden i sidste sæson. En spiller som kamaldeen skal en tur på bænken når han gør det dårligt flere kampe i træk. Jeres bedste spillere bliver beskyttet for meget og jeg synes I mangler konkurrence på positionerne
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JulioSalinas
@Nandeyanen
Talenterne bliver udviklet når de møder de stærkeste hold og jeg mener at FC Nordsjælland er i en kritisk situation. Får de en stime af sæsoner udenfor top 6 falder markedsværdien af talenterne.


"Kritisk" er måske lige at stramme den. Det er trods alt "kun" 10 kampe det gælder per sæson.
Som du selv nævner så er niveauet i superligaen generelt blevet stærkere i og med at der er blevet fjernet to af de svageste hold så jeg ser ikke at det skulle blive "kritisk" for FCN hvis de skulle opleve et par sæsoner udenfor top 6.

Man kunne endda argumentere for at vores salgsobjekter på kort sigt kommer til at skinne endnu mere mod modstandere der er på et lavere niveau og det vil kunne være med til at sætte dem landkortet da det sminker lidt på de statistikker/data som bliver registeret og som klubber via scouting-programmer verden over forholder sig til.

Motivation kan også ende med at falde hvilket kan blive farligt. De unge spillere ser frem til de store kampe.

Det er jeg ikke helt enig i.
En af styrkerne ved at have en ung trup er at de er rigtig sultne for at bevise sit værd. For dem er at spille i superligaen en forholdsvis ny ting og kæmpe stort selv når vi møder Horsens i regnvejr ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce
0