Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(131458220804)
Et hold der ser sig selv som top 6 kandidat som nu ligger 3. sidst og har tabt 5 i streg med 2 mål i de 5 kampe. Selvfølgelig snakkes der om at flytte Flemming tilbage i sin gamle rolle.

Djourou har i øvrigt været god for vores defensiv der især i starten blev meget bedre med ham. 1 kamp uden ham og der går bogstaveligt talt 5 minutter inden der scores på hjørne. Det er jo klart at Djourou ikke kan afhjælpe offensiven. Essien er desuden stadig "trainee" eller på begynderstadiet af sin trænertid så han har jo meget at lære endnu. Men ja, det virker ikke til at spillerne ofrer sig betydeligt for at bevise deres værd overfor ham.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af ligepå
@rambo jeg forstår hvad du mener, og er meget enig. Der skal ikke køres heksejagt på ham, fordi det fortjener han ikke. Fra mit perspektiv har jeg kæmpe respekt for Flemming og ville begræde hvis han skulle væk fra klubben - fordi det skal han selvfølgelig ikke. Men i en anden rolle - helt klart.

Ifht. En ny træner holder jeg fast i at man burde rykke Kurland op og give ham chancen - det ville også have en snært af kontinuitet på trods af at man rykker rundt.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Hvis man skal pege på en afløser for Flemming P er det også værd at nævne Didi Dramani den nuværend transitionstræner i FCN.

Han har selv tidligere været fodboldspiller og spillet på landsholdet. Han er uddannet fodboldtræner fra universitetet. Han har stået for træneruddannelse på Right to Dream akademiet. Derudover har han været cheftræner i klubfodbold i Ghana i 5 år. Han har to gange vundet prisen som årets træner i Ghana. Han har et ghanesisk mesterskab bag sig som træner. Derudover har han været træner for Ghanas Q-U17 hold der som det første afrikanske hold nogensinde vandt medaljer ved VM.

Han nævnes flere steder som en kommende landstræner i Ghana. EDIT: Han har også været landstræner for Ghanas kvindelandshold.

Jeg skal dog lige tilføje, at jeg ikke er fan af at udskifte Flemming P.

Herudover er jeg heller ikke tilhænger af at FCN skal til at spille med vildskab og fight. I stedet skal man bruge foråret til at tilpasse, videreudvikle og justere spillestilen og mest af alt - få mere fart i spillet. Altså spille så hurtigt, at modstanderen ikke når at få fat i bolden og bliver rundtosset i FCN´s spillemønstre.

Jeg håber så på færre salg til sommer. Jeg forventer, at Kamaldeen og Victor Jensen forsvinder - samt nogle stykker der er blevet vejet og fundet for lette. Næste led i fødekæden er i år ikke blevet tilstrækkelig udviklet, pga. manglende kampe i reserveholdsturneringen og Baltic Sea Cup, og derfor bør man spille videre med og udvikle den nuværende stamme. Samme spillestil - med mindre justeringer - bare meget hurtigere.

Det kan dog sagtens være, at der skal mere guidning fra sidelinien til at hjælpe spillerne med selv at træffe de rigtige beslutninger på banen. Meget nødigt Bach Bak typer el. ledertyper a la Stig Tøfting på banen der deler svinere ud og bremser udviklingen af den selvstændige stillingtagen. Heller ikke vildskab og fight, men hurtigere spil.

Nå ja - så skal vi have Juan Mata ind til sommer hvor hans kontrakt udløber i United. Hans kone er i øvrigt fra Malmø, så det er endnu en ting der trækker.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Kan vi i øvrigt ikke også indse at Kofod ikke er offensiv men ganske almindelig central midt? Det eksperiment må være dødt nu. Det virker til tider som om vi forsøger at tvinge mere defensive spillere til at spille offensive pladser (Tochi og Kofod især). Sikkert blot fordi offensivspillere sælger for mere, det er jo helt blæst.

Jeg håber på den realistiske tilgang af Adu og den mindre realistiske af Mata. Derudover forventer jeg også Kamaldeens afgang. Jeg ser en mulighed i at forlænge Victors leje med et halvt år dog, især hvis Ajax køber Kamaldeen.

Derudover forventer jeg en tilgang af en rigtig angriber der rent faktisk kan score mål. For lige pt. kan ingen af vores spillere score mål. Jo Kamaldeen, men han er væk næste sæson.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Afløseren
Lidt refleksioner/tanker om FCN.

Vi har tabt 5 i streg. Det er voldsomt, og det gør ondt på min og klubbens selvforståelse. Jeg kan ikke huske hvornår klubben senest har været inde i en så frygtelig stime.
Når det er sagt, så mindes jeg, at vi de sidste to sæsoner har sneget os med i top6 - udelukkende baseret på et fremragende forår og held. Nu er lykken vendt, og klubben må acceptere at den skal orientere sig nedad snarere end opad i tabellen. Det er sørgerligt, men sandt.

Jeg har derfor indstillet mig på, at sæsonen i år kommer til at handle om overlevelse. Til sommer mister vi efter alt at dømme Kamaldeen, Jensen og Kofod - måske også Yttergaard.
Det er, uagtet lidt svingende præstationer, én nøglespiller fra hver kæde.
Det betyder en ny genopbygningsproces til sommer. (Igen)

Angående Flemming P, så synes jeg han virker som et varmt og sindssygt intelligent menneske. Jeg tror han har en af Danmarks bedste fodboldhjerner og jeg ville være virkelig ked af at se ham forlade klubben.
Jeg har svært ved at afgøre hvorvidt han er bedst i en rolle som cheftræner eller som Head of Football Philosophy. Bottom Line er blot, at uagtet om han er cheftræner eller ej, vil spillerne skulle agere efter hans tanker og ideer under alle omstændigheder.
FCN
Skrevet af JMM
@FCN

Jeg forstår ikke din kritik af ledertyper på fodboldbanen? Det er helt afgørende for en hierakisk gruppe kan fungere, at der er en tydelig leder som viser vejen og er et eksempel for gruppen. Han definerer gruppen og hierakiet. Han kan hive gruppen op, når det går skidt, og har et højt bundniveau. Ingen af de kompetencer syntes jeg Kian viser synderligt mange af. For mig fremstår Tychosen mere som den uformelle leder i gruppen.

Det er en interessant debat ift. den selvstændig tænkende spiller, men jeg mener at alle netop ikke skal tænke som individer men tænke på holdet. Hvis alle tænkte på individniveau - og dermed egoistisk - ville de kun tænke på egen vinding altid.

@Ligepå

Kurland kunne sagtens være et tema, men han er vist stadig for uerfaren endnu.

@JG

Hvis Tochi skal spille def midt / centralt har han et stykke vej endnu. De gange han har fået chancen centralt hænger han 1-2 meter efter sin modstander, står forkert placeret og ikke kunne tæmme en lagkage.

Edit edit: Er jeg den eneste der er irriterret over at FCN betoner statistikkerne som noget vi er vindere af, og kan tage med fra kampen?

Vindere af offensive statistikker, yay!
Skrevet af RasmusGunnar
I min studietid brugte jeg meget tid på at studere magtrelationer. Ingen er lige... Opstår der lighed vil begge parter forsøge at vinde magten (Den kan så vindes på mange måder), men der er først når hierarkiet har indfundet sig på en god måde, at alle føler sig glade og optimale i situationen.

Det er derfor kritisk at vi hvert år sælger en stamme af spillere og forventer at nye bare træder ind. For der er stadig masser af magtstrukturer der skal falde på plads.

Også derfor man siger at et hold peaker efter at have spillet sammen i 2-3 år.

Nu er magtrelationerne i den grad rystet efter sommerens afgange og ikke mindst Rygaards, som jeg ser det.

Det er i sig selv ikke trænerens værk, men problemet opstår i spillernes relation til træneren. Hvis det går dårligt kan spillerne miste tro og respekt for en træner. Det er set ofte.

Men Håber ikke det blir tilfældet her.

Uanset hvad så håber jeg på at man kan bygge en stamme op som kan holde i en årrække og så kan man godt sælge talenter uden om denne stamme.
Skrevet af ligepå
@JMM - Du har måske ret, jeg orker bare ikke en af de vante leverpostejstrænere i superligakarusellen der kommer ind. Så vil jeg hellere se noget nyt.

Kurland har tidl. været ungdomstræner i New York Red Bulls samt været cheftræner i to sæsoner i 1. Division, så lidt erfaring har han da.

Dramini kan også være et emne - Men jeg må ærligt erkende at jeg, på trods af de fine meritter han har opnået, ikke er helt overbevist om niveauet i Ghana rent taktisk er højt nok. Men indtil videre har han været vigtig i rollen som transitionstræner - Der ville jeg nødigt undvære ham.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ JMM

Jeg forstår ikke din kritik af ledertyper på fodboldbanen? Det er helt afgørende for en hierakisk gruppe kan fungere, at der er en tydelig leder som viser vejen og er et eksempel for gruppen. Han definerer gruppen og hierakiet. Han kan hive gruppen op, når det går skidt, og har et højt bundniveau. Ingen af de kompetencer syntes jeg Kian viser synderligt mange af. For mig fremstår Tychosen mere som den uformelle leder i gruppen


Thycosen er for mig prototypen på en fodboldleder. Han er den der råber højest, spiller med følelserne ude på tøjet, skriger sine frustrationer ud og fysisk kæmper med alle sine kræfter. En ren testetoronbombe. Det er som regel den slags man kigger efter som ledere på fodboldbanen. Jeg er bare ikke sikker på, at det er den slags ledere der er behov for.

I FCN har man i stedet en anførergruppe som er indstillet af spillerne - og herefter udpeges af ledelsen. Det er spillere som de andre spillere har respekt for, som de mener kan tage styringen, dirigere de øvrige spillere og lære fra sig. Jeg er noget mere til den ledertyper end til testetoronbomber der deler svinere ud. Stig Tøfting har jo været inde på det samme, og han mener nok at der er brug for nogle som ham i FCN.

Jeg er iøvrigt ikke enig i, at det er nogle enkelte ledere der skal definere klubben. Jeg mener snarere, at det er en kultur der skal definere den og, at den kultur formes af alle deltagerne på baggrund af de værdier der findes i klubben.

@ RasmusGunnar.
Selvfølgelig er der hierarki. Mange af dem der bliver solgt, er dem der er øverst i hierarkiet og selvfølgelig ryster det truppen. Kontinuitet er med til at fasholde hierarkiet og du har en pointe i, at det kan påvirke gruppen og dens præstationer.

I FCN har man dog indtil nu modbevist ikke så få sandheder. Man kan ikke opnå resultater med så ungt et hold. Man kan ikke sælge spillerne år for år og så tro man bare kan præstere etc. etc. FCN har nu siden sommeren 2016 og frem til nu modbevist dette år efter år.

Hele tiden har vi dog også fået at vide, at der vil komme udsving med så ungt et hold. Det ser vi nu. Man har i år fejlbedømt udvilingen i truppen og derfor kommer der et udsving. At man så lader Rygaard gå midt i det hele når det lige netop er på denne position den er gal, fatter jeg så hat af.

Personligt er jeg villig til at acceptere udsving i enkelte år - omend det aldrig er rart. Jeg må dog så indrømme, at min forventning var at det var udsving fra et højere niveau. Jeg har hele tiden forventet at FCN skulle spille med om medaljer (hvilket ikke er det samme som at få dem) og der så kunne komme udsving fra dette i enkelte år. Nedrykningsspil er ikke lige noget jeg havde regnet med - omend det realistisk set er noget der selvfølgelig kan forekomme meget sjældent.

Jeg er ikke til at lave strategien om, fordi der kommer udsving i en sæson. Jeg mener ikke at man skal ændre spillestillen til at satse på fight og vilje fremfor at forsøge den offensive og tekniske spillestil hvor man spiller hurtigere end alle andre. Det er i stedet sidstnævnte man skal fortsætte med at udvikle på - også selvom det er gået helt galt i år. Og jo, man skal også fortsætte med at sælge spillere. Dog helst et ½ år senere end nu og efter man har haft europæiske kampe.

Jeg synes heller ikke at pilen peger direkte på Flemming P som følge af ovenstående. Jeg tror ikke en anden trænertype lige pludselig vil forandre det store. Jeg tror i stedet på den langsigtede strategi.

Jeg er dog også træt af at vente. Jeg er også skuffet over, at den står på nedrykningsspil. Jeg synes også det er sølle som holdet præsterer lige nu. Jeg tor dog mere at løsningen heder udvikling, udvikling, udvikling samt hurtigere og hurtigere spil (selvom man ikke magter det for tiden).

Men næste år... (håber jeg). Men helt ærligt, så tvivler jeg da også på at det kan lade sig gøre. Der er jo aldrig nogen der før har gjort hvad FCN prøver at gøre - hvilket så også er en af grundene til at jeg holder med klubben.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
Al ære og respekt for Stig Tøftings liv og karriere, men hvis det civile retssystem fungerende inde på banen, havde han nok også fået flere voldsdomme end de to han fik uden for banen.
Jeg forstår dog godt hans efterspørgsel på en vokal leder/indpisker. Sådan en type har vi vel ikke haft siden Bjelland og Stockholm var i klubben?
FCN
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg forstår dog godt hans efterspørgsel på en vokal leder/indpisker. Sådan en type har vi vel ikke haft siden Bjelland og Stockholm var i klubben?


Nope - medmindre man regne Vingaard til kategorien. Og det er jo egentlig gået OK siden da (lige bortset fra i år).

Men når det går skidt, vender man tilbage til det kendte og det der har virket tidligere. Der er dog aldrig nogen der er kommet foran ved at gå i andres fodspor.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
Jeg kunne sagtens forestille mig Døhr som Captain. Men efter Kian bliver det nok Djourou.

OT: Kunne i forestille jer at vi sælger en midtstopper til sommer for at gøre plads til noget fra U19/RTD ?
Skrevet af RasmusGunnar
Flemming er ude og tale om OB´s fysik. Vi blev overmatchet.

Men hvad blev der af eksperimentet med den ekstra hårde opstart (Altså i sommer) og fokus på vores fysik/stamina? Vi skulle jo have det ekstra gear at spille i, så det hurtige spil kunne blive endnu hurtigere.

Udeblev effekten, gav det bagslag eller ville det have set endnu værre ud nu?

For vi har ikke den fornødne kvalitet, vi spiller ikke hurtigt nok og i det hele taget har vi ikke rigtig noget hvor vi er det bedre hold.
Skrevet af TommyOlsen
Jeg tror alle lige skal tage en slapper og trække luft ind.

Ja vi har tabt 5 i streg (Dog mod stærke modstandere) og spillet flyder mildest talt ikke...

Men at snakke trænerfyring giver KUN mening hvis man frygter at Flemming ikke kan overleve denne sæson.

For hvorfor skulle man ellers fyre ham forhastet midt i en sæson? Det burde kun være et værktøj man trækker frem som aller sidste valg.

For når man kigger tilbage over en lang periode hvorfor er det så lige vi klarer os bedre end vores budget tillader? Det er fordi vi er konsistente i vores strategi og ikke ryster på hånden.

Når det er sagt, er der nogen åbenlyse ting der skal rettes ind:

Når det ikke ruller skal man måske overveje hvor meget taktisk fleksibilitet man giver de unge?

Man skal måske forholde sig til om det er død og pine nødvendigt at vinde på sin egen måde?

Og man skal måske se ind i om ligaen generelt set har flyttet sig mere end FCN og om nogen justeringer er nødvendige at få lavet på strategisk plan.

<Tommy out>
Skrevet af RasmusGunnar
Enig enig, de 5 kampe er mod gode modstandere, men desværre er der næsten kun gode modstandere tilbage i ligaen. Vi ligger tredjesidst og jeg føler ikke vores niveau er til meget mere pt.

Men mange af de andre hold har investeret meget i spillere og setup (Samt fået investorer ind, ligesom os). Man kan derfor spørge sig selv om det vi gør er nok og/eller realistisk.

Men derfra og så til at tale trænerfyring, råbegeneraler, kompromis med system tror jeg ikke vil stille os bedre.

Om nogle år vil talentmassen se bedre ud, men jeg føler stadig at vi skal have nogle superligaprofiler ind de kan støtte sig op ad. Det har vi nu også fået i form af Kian, Døhr og Djourou, men er det nok eller hvad skal man lige gøre her.

Det gode er at vi ikke behøver forhaste os. Vi skal nok få nogle sejre. og de to under os er langt væk, endnu.
Vi skal ikke skifte kurs men holde skuden støt i stormvejret.

Dog skal man i ledelsen måske overveje hvad der skal ske når vi lægger til havn til sommer. Kan skuden holde til en ny sæson, hvis vi igen sælger masterne?

Skrevet af TommyOlsen
Præcis så dit første punkt er netop mit sidste.

Fordi noget har virket tidligere så betyder det ikke nødvendigvis det virker igen, hvis ligaen i mellemtiden har flyttet sig.

Så da vi går ind i denne halvsæson, tænker jeg det er klart for de fleste at vi er eksponerede på en central angriber, på en kvalitetsstopper, på centermidt og på højre wing.

Årsagen til man ikke investerer er jo netop, at det vælter i talenter på de pladser og man håber de hurtigt tager næste skridt - en anden strategi man også kunne have valgt var at hente en kvalitetsspiller eller to og gå efter at udleje lad os sige Tochi og Atanga.

Så alt udvikling ikke skal ske på eget græs... (som man også gør på Heden)

Nuvel, jeg tror nok det vender igen, men vi når ikke top6 målet i år.
Og så må man jo overveje situationen til sommer om der skal tilrettes i strategien eller ej.

<Tommy out>
Skrevet af Rambo92
Er helt enig i, at der ikke skal en trænerfyring til - slet ikke midt i sæsonen, når der trods alt er en del point ned til nedrykningen. Men ledelsen SKAL finde den helt rigtige mand til cheftrænerposten i FCN til den næste sæson. Det er uacceptabelt at bede en mand om, at overtage en af de vigtigste poster i klubben, når vedkommende ikke ønsker/trives som dette. Jeg gentager - det er ikke Flemming vi skal klandre men ledelsen. Vi skal helt sikkert fortsætte i samme spor, men det kræver, at der bliver investeret det, det kræver specielt på cheftrænerposten. Der er også blevet snakket meget om, at vores talentmasse skal kombineres med tidligere spillere i klubben, der har været i udlandet - derfor er jeg virkelig overrasket over, at Adu endnu ikke er hentet hjem
FCN siden 2006
Skrevet af TommyOlsen
Helt fair.

Og nu har Flemming også fået et år og selvom der har været optræk til spændende fodbold så er det i min bog også oftest forblevet på taktikbrættet.

Så ja, til sommer skal der måske justeres for klubbens bedste.
Men for nu synes jeg stadig vi skal trække luft ind og se om holdet sætter sig igen.

De fleste synes jeg glemmer lidt at vi faktisk mod både BIF og OB laver flest chancer og igen skal spille 3 nye mand ind igen.

<Tommy out>
Skrevet af Slettet(131458220804)
Vi bruger jo også flere chancer end alle andre hold på at score. Vi har ingen målscorer på holdet udover Kamaldeen.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af RasmusGunnar
På trods af ualmindelig få mål de seneste kampe, så har vi stadig scoret flest af de hold der ligger i nedrykningsspillet/bund 6. SønderjyskE som ligger i det gode selskab har scoret en enkelt pind mere end os. Men ja, det har ikke fungeret for os offensivt det seneste stykke tid.
annonce
0