Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af ligepå
Emeka igen med 2 mål i træningskampen igår - Det er altså en fornem pre-season han har haft, denne kamp inklusiv.

Ingen tvivl om at han spillemæssigt faldt igennem i de to første kampe i SL, men jeg har på fornemmelsen at han har en snært af målræv over sig. Altså typen der spiller 80 ringe minutter, men som så putter den i kassen i 88 min. og er dagens mand i skysovs.

Hvis vi skal have output af vores chancer, tror jeg at man skal give ham spilletid - Han lever og leverer i boksen. og så må man se bort fra manglerne i selve opspillet.

Spørgsmålet er om vi har råd til at investere de minutter i ham qua vores nuværende form og placering.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af hollie
Har set Mata nævnt flere gange herinde, men kan ikke finde nogle links mellem ham og jer? Er der noget udtalt der peger i den retning? Lønmæssigt lyder det i hvert fald usansynligt svært, med mindre egypterne betaler millionerne.
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar

Jeg synes det er ærgerligt at den hårde fysiske opstart på sæsonen, der skulle give os et fysisk overskud til at spille højintenst igennem hele kampen, ikke har givet pote. Jeg mangler lidt en evaluering fra trænerteamet på den del.


I forbindelse med vinter-opstarten skrev Mathias Zangenberg således:

I sommer brugte vi meget tid på at snakke om, at det var en ekstra intens pre season, som skulle få spillerne i en stærk grundform. Hvad bliver temaet denne gang?

– Jeg vil sige, at denne her pre season bliver en forlængelse af den seneste opstart, som vi havde i sommer. Dengang skruede vi op for intensiteten, og spillerne fik en hårdere opstart, end de var vant til. Og det bliver det samme koncept denne her gang. Sådan generelt sagt.

– Den er selvfølgelig anderledes, fordi vi ikke har lige så lang tid at løbe på, men det er lidt den samme opbygning, som vi brugte tilbage i august. Og så er der selvfølgelig også en masse ting i spillet, som vi vil forsøge at arbejde på. Der er stadig masser at komme efter i forhold til intensitet.

– Spillerne vil opleve, at de igen får en hård opstart, men nu har de jo prøvet det på egen krop. Og de ved også, hvad effekten er. Hvis der var nogen, der var i tvivl sidst, kan de nu se, at vi har løbet flere meter i kampene, haft flere højintense aktioner og vi har haft flere sprints. Så de har mærket effekten, og det er altid en god motivator.

– Alle er ombord, og ved, at det er godt givet ud med en hård opstart. De ved det virker, og det giver blod på tanden.


Link til hele artiklen->
https://fcn.dk/2021/01/zangenberg-om-kort-pre-season-tror-aldrig-jeg-har-oplevet-saa-mange-spillere-der-haabede-der-ikke-var-nogen-pause/
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Jo, tak for det, men er det så årssagen til at det ikke kører for os nu? Ligesom i sommer, hvor den hårde start gav os lidt vanskeligheder i starten fordi spillerne var flade. Det var først efter en landskampspause at de var 100% fit.

Hvis den hårde start har medvirket at kun har spillet 80% i de to første kampe, så ville det måske have set helt anderledes ud pointmæssigt hvis vi havde haft en mere skånsom opstart og så var på 100%.

Men det gir selvfølgelig ikke noget på den lange bane.
Skrevet af tbhj
Hvordan gik kampen igår, kan ikke finde info nogen steder?
Skrevet af Afløseren
2-0. Emeka lavede begge mål.
FCN
Skrevet af Slettet(581021212205)
Har set Mata nævnt flere gange herinde, men kan ikke finde nogle links mellem ham og jer? Er der noget udtalt der peger i den retning? Lønmæssigt lyder det i hvert fald usansynligt svært, med mindre egypterne betaler millionerne.


Juan Mata udtalte sig positivt om FCN, spillestil og projektet helt tilbage omkring 12/13 sæsonen. Han følger FCN på samtlige sociale medier.

Hans største projekt Common Goal er FCN den største enkeltsponsor af. Der er mange lighedspunkter mellem Right to Dream (som han også har rost til skyerne) og hans egen organisation. Ud over at klubben støtter Common Goal gør hele ledelsen, næsten hele administrationen og rigtig mange af spillerne det også.

Juan Mata er reduceret til marginalspiller i United. Han bliver 33 i foråret. Hans kontrakt udløber til sommer.

FCN har udtalt at Essien og Djourou ikke er de sidste kapaciteter i den liga vi skal forvente os - der vil komme flere. Her ligger Juan Mata lige til højrebenet som en erfaren spiller der kan guide spillerne på holdet og derefter glide over i en trænerrolle.

Medmindre han vælger at tage tilbage til barndomsklubben i Spanien hvor det hele startede og så slutte af der, så passer FCN/Rigt to Dream fuldstændig ind i hans værdier og Common Goal. Og så er hans kone fra Malmø. Hun udtalte på et tidspunkt at hun gerne ville tilbage og bo på et tidspunkt. Everybody has the right to dream...

Og så er det lidt blevet en joke i forum.

[quote]Hvordan gik kampen igår, kan ikke finde info nogen steder?[/quote

Du kan se den her: https://www.youtube.com/watch?v=GHLjlDhf53w&t=498s
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
Selvom Mata ideen er sjov, ønsker jeg ikke at se at vi laver en Van Der Vaart og får en tidligere god spiller i truppen til en høj løn, og ingen verdens nytte.
Erfaringen får vi jo kun gavn af hvis han træder i karakter som leder og går forrest. Som vi eksempelvis har fået i Djourou. Gamle røverhistorier i omklædningsrummet kan ikke bruges.
Skrevet af hollie
Tak for svar. Jeg tror nu Mata stadig er en klassespiller, der ville dominere en liga som den danske, qua sine tekniske færdigheder.
Skrevet af JulioSalinas
@JMM

Selvom Mata ideen er sjov, ønsker jeg ikke at se at vi laver en Van Der Vaart og får en tidligere god spiller i truppen til en høj løn, og ingen verdens nytte.


Det er der ingen som ønsker. Jeg skal indrømme at jeg kun har set ham enkelte gange det seneste halvår men der har han vist sig godt frem.
Det som kunne være rigtig fedt var hvis RTD og Mata kunne finde ind i samarbejde. Tom Vernon har udtalt at ambitionen med RTD går i retning af UK og der kunne måske ligge nogle perspektiver i det men på nuværende tidspunkt lidt ønsketænkning fra vores side.
Drømmene har man da lov til at ha´ :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Fremad Amagers ejere tømmer desværre butikken og flænser al talent derfra så Toku kommer ikke til FCN.

Jeg håber godt nok ikke FCN ender ud i samme situation som Fremad Amager.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af ligepå
Nej det er virkelig ikke kønt det der foregår.
Vi kan da trøste os med, at holde med en klub med en klar strategi og retning - Det er ikke ligefrem tilfældet ude på Amager.

Ifht. Til Egypternes indtog i FCN er jeg faktisk ret rolig, især nu når det er kommet lidt på afstand. Jeg tror at den holder stik med, at man bare holder snuden i sporet og så bliver der ellers bygget op omkring klubben i form af faciliteter og personale.
Men du kan da have ret i, at hvis der på sigt kommer en Engelsk klub ind i billedet - ja, så kan risikoen meget vel være at man agerer rugeklub for denne.

Let´s hope not!
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af JulioSalinas
"Rugeklub" kan hurtigt få en negativ klang men det behøver det ikke at være. Vi kan se på forholdet imellem FCM og Brentford at det virker fornuftigt uden at FCM på nogen måde lider overlast. De nyder godt af at kunne bruge Brentfords "scouting-system" og jeg tænker også at de ville blive kompenseret generøst hvis Brentford skulle hente en spiller.

Iøvrigt så er FCN en "rugeklub" i forvejen bare overfor markedet generelt og det er sådan set ikke noget at skamme sig over for det er netop det som gør at vi har en forretningsmodel der kan udvikle klubben.

Det som kan mig bekymre mig er hvis de store talenter ville ryge udenom FCN og direkte denne hypotetisk britiske klub og dermed efterlade FCN væsentlig ringere stillet.
Det tror jeg dog ikke ville blive tilfældet. Dels fordi reglerne efter Brexit ser ud til at forhindre de unge afrikanske spillere i at komme direkte til UK og dels fordi at det ville give mere mening af se talenter an i superligaen for dermed at sikre at dem man sender videre har bevist sig på et vist niveau.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nordland1337
Så vidt jeg forstår betyder brexit intet i ift. de afrikanske spillere, i den forstand, at det er lige så svært som før. Det hovedsagelige grund til at Kudus endte i Holland.

Det bliver derimod sværere for danske spillere, men helt ærligt, hvor man spillere sælger vi egentlig til England? Jeg kan kun komme i tanke om Marcondes og det var vidst mere en symbolsk sum som incitament til at give ham spilletid inden hans skifte.


Mht. rugekasseklub, er frygten velsagtens at man ender i en situation hvor en moderklub tvinger klubben til at bruge deres spillere, eksempelvis at klubben får en spiller de ikke ønsker og som SKAL spille. Ellers er jeg sådan set enig.

I forhold til FCM og Brentford, virker de til at være sidestillede. Der bliver ikke lavet under bordet handler og de lejeaftaler der er, er jo mere baseret på at nogle unge kan få et andet træningsmiljø. Synes de har et ganske fint forhold.

Iøvrigt, er der indført lønloft i de lavere rækker i England, for netop at en rigmand ikke skal købe en klub med en hed PL drøm, for at give op og forlade en klub med lange dyre kontrakter. Jeg tror dog ungdomsspillere er undtaget, så det kunne måske være en vej ind. Med mindre man vil ind i Championship.

Hvis man har interesse for det, så er der nogle spændene klubber i de lavere ligaer, blandt andet peterborough der spiller godt fodbold, satser på talent men samtidig køber for de lavere rækker, eller spillere med stort talent det er strandet. Ideelt set min drøm for Nordsjælland
Skrevet af ligepå
Mht. lønloftet blev nedenstående artikel bragt i forgårs:

https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/engelsk-loenloft-i-modvind-var-imod-reglerne/

Noget kunne tyde på at reglerne bliver lavet om.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Slettet(581021212205)
"The National" har en større artikel om Mohammed Mansour.

The National er en engelsksproget Abu Dhabi baseret avis der har til formål at leve op til vestlige standarder inden for nyhedsformidling og ligger ikke under kontrol af regeringer o.l. Jounalister er for en stor dels vedkommende journalister der tidligere har været ansat på medier som Wall Street Journal, New York Times, The Daily Telegraph. Så vidt jeg kan se anses The National som det mest troværdige nyhedsmedie i den arabiske verden. Målgruppen beskrives som 25+, educated, affluent, out and about, business leaders, decision makers and key influencers Man må altså formode, at det er en objektiv artikel. Mansour Group ejer ingen aktiver i avisen.

Meget interessant, så anser Mohammed Mansour sig i dag mere som en "londoner" end egypter. Til min overraskelse så har familien undervejs to gange mistet alle deres værdier. Første gang da alle deres værdier blev nationaliseret i Egypten i 1963. Derefter flyttede man til Sudan og startede op på ny. Imidlertid skete nøjagtig det samme i Sudan i 1971 og familien startede op for 3. gang i Schweiz. Dette betød bl.a. også at Mohammed Mansour som studerede på universitetet i USA måtte dække sin leveomkostninger som pizzabud - heldigvis for selve opholdet på universitet forudbetalt. Der er altså ikke kun en ejer der er født med en guldske i munden.

Jeg kan i øvrigt ikke lade være med at undre mig over, at andre udenlandske ejerskaber i Superligaen ikke får samme kritiske eftersyn som det har været tilfældet med Mansour Group. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om det skyldes en arabisk baggrund.

Dykker man lidt dybere ned i Mansour Group der er delt op i 6 enheder, så er RTD Group ejet af MAN Sports. Det ligner at eneste aktivitet i selskabet pt. er RTD Group, men det er besluttet af virksomheden vil investere mere i sport. MAN Sports er ejet af MAN Capital der forvalter familiens formue. MAN Capital har i høj grad investeret i Tech-virksomheder og ejer store andele af Facebook, Twitter, Spotify og Uber. Jeg har endnu ikke hørt nogle været kritiske overfor Mansour Group i forbindelse med nogle af disse selskaber.

Blandt andre mindre aktiviteter er det også Mansour Group der finansierer "Lead Foundation in Egypt" der yder mikrolån til mikrovirksomheder og underprivilegerede egyptiske kvinder - frem til i dag har organisationen ydet fordelagtige lån til over 3 mio. egyptiske kvinder. Mohammed Mansour er desuden bestyrelsesformand for organisationen "The Mansour Foundation for Development" der har til formål at formindske analfabetisme, fattigdom og sygdom i Egypten. Jeg har ikke kunnet finde det nøjagtige beløb som Mansour Group bruger filantropisk men set det omtalt som "millioner af USD".

EDIT:
Glemte lie et link til artiklen: https://www.thenationalnews.com/world/mohamed-mansour-the-billionaire-who-doesn-t-measure-success-in-zeroes-1.1159246
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af hollie
Håber ikke i ender med, at lide samme skæbne som Fremad Amager, hvor deres største salgsaktiv foræres væk til søsterklubben i Bulgarien, endda midt i sæsonen, uden mulighed for at købe et nyt alternativ. Og hvor man forventer et par ufærdige Bulgarske talenter modsat skal udvikles i Dk, for kvit og frit at blive sendt tilbage, uden Amager får fortjeneste af det. Toku troede jeg egentlig ville ende hos jer.
Skrevet af Afløseren
@hollie
Uden at kende Tom Vernon eller Mansourgruppen mere indgående end her fra tråden + interviews og podcast, så er min helt klare forventning, at det ikke bliver noget man ser.
Tom Vernon slår mig som en meget seriøs og dedikeret person og jeg er ikke i tvivl om, at talenterne skal komme FCN til gode. Desuden får RTD jo også en del af pengene ved salg af Kudus, Kamaldeen mv. Så jeg er på ingen måde nervøs for at FCN ender som Fremad Amager.
FCN
Skrevet af RasmusGunnar
Hvad tænker I mht Vejlekampen?
Det er ude og Vejle virker til at have medvind. De øjner top 6.
Skal vi vende det nu? Og endda med sæsonens første udebanesejr? Eller skal Vejle banke endnu et døm i kisten? Med et nederlag må man vel godt bruge ordet krise.
Skrevet af riou123
Vejle havde en elendig bane i første runde. Så i forhold til, hvor svært vi har det på en god græsplænr, på udebane, bliver det sgu nok ikke bedre på en pløjemark. Derudover er Vejle begyndt at spille meget på fysikken, hvilket heller ikke burde gøre kampen lettere for os. Jeg frygter for endnu en intetsigende kamp, hvor vi kun rykker bolden tilbage og til siden, hvor vi ikke er særlig farlige. Man kan dog håbe på, at spillerne kommer flyvende ud, med et brændende ønske om at vinde igen. En ting er dog sikkert. Man ved aldrig med FCN.
annonce
0