Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af AmaroneBold
@Rambo92

Jeg er ret sikker på at man ansatte Flemming fordi man mente det var den bedste løsning. Der var jo masser af tid til at finde en anden hvis det var det man ville.

Og at vi kan sidde her og påstå at vores model ikke virker når vi ender i top6 og sælger spillere for over 100 millioner siger vist en del om for priviligerede og forvente vi er.

Vi skal altså også have in mente at ligaen er blevet stærkere. Både med hold der har løftet sig og ved at man har skåret to bundhold væk.

Mange har snakket om at det måske var meget sundt at vi prøvede den nederste halvdel for at opleve noget pres og ikke bare være med på en badebillet i top6 uden at have noget at spille om. Det får vi prøvet nu og jeg er 100% sikker på at både trænerstaben og resten F klubben vil tage den erfaring med sig og blive endnu dygtigere fremover.

I og med at Flemming er så ideologisk både omkring spillet og udvikling, så er den her sæson jo også lidt en form for "stresstest" af modellen. Hvor lidt kan vi handle ind og hvor mange kan vi sige farvel til og stadig være med hvor det er sjovt?

Nu kan vi se at der ikke er handlet ind til at truppen har den fornødne kvalitet og der er sagt farvel til for mange profiler og så tager man de erfaringer med sig fremover.
Skrevet af Slettet(131458220804)
At man sælger spillere for 100 millioner sætter vel også forventningerne derefter :) At ligaen er blevet bedre skal jo ikke bare være en undskyldning for at så er det fint nok bare at være med.

Ja, jeg synes også det er irriterende når vi bare er med på en badebillet i slutspillet, og det kan da sikkert også være sjovere at få nogle sejre i nedrykingsspillet, men det er jo ikke der vi bør sætte forventningerne. En klub som FCN har kapaciteten til at være med om medaljer, og så er det sgu klart at man er kritisk når man ikke kan vinde i 6 kampe i streg og knap nok kan score eller skabe chancer.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@AmaroneBold

Tak for lidt perspektiv.
Jeg er enig i at man fra klubbens side ikke skal tage forhastet beslutninger fordi man et år levere under det vi normalt forventer af holdet.
Der er selvfølgelige de ekstraordinære omstændigheder som muligvis spiller ind men derudover så er det ganske naturligt at der kommer udsving i præstationerne når vi feks. som nu oplever at vores talenter ikke stepper op i den grad som vi forventer. Der skal man fra klubbens side naturligvis ind og kigge på om der skal justeres på nogle ting men når nogen begynder at tale om at strategien overordnet set har fejlet så er det i mine øjne lidt unuanceret.

@JG-FCN
At man sælger spillere for 100 millioner sætter vel også forventningerne derefter :) At ligaen er blevet bedre skal jo ikke bare være en undskyldning for at så er det fint nok bare at være med.


Når vi sælger for 100 mill. og geninvestere pengene i akademiet, længere kontrakter, bedre faciliteter etc. så investerer vi jo i fremtiden. Det handler om at bygge et bæredygtigt fundament så klubben står endnu stærkere fremadrettet og det er set med mine øjne det bedste måde at FCN kan bruge det overskud som eventuelt genereres. Når jeg skriver eventuelt er det fordi meget af profitten i år formentlig bliver ædt op af de økonomiske udfordringer i forbindelse med coronaen.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af pbx
En klub som FCN har kapaciteten til at være med om medaljer, og så er det sgu klart at man er kritisk når man ikke kan vinde i 6 kampe i streg og knap nok kan score eller skabe chancer.


Det fortæller vel meget godt hvor forventningerne er blandt os fans. En forventning som efter min mening nok ikke helt er i tråd med realiteterne. Vi spiller med det klart yngste hold i ligaen og har et løn budget der vel ligger omkring midten af ligaen, måske endda i den nederste halvdel. Det ville nærmest være naturstridigt, hvis FCN på den baggrund kunne spille med om medaljer.

FCN sælger spillere for 100 mill, og overgår på det punkt de øvrige klubber i superligaen. Disse midler har man valgt at investere i fremtiden, istedet for hurtige resultater, ved at købe dyre spiller her og nu. Det er muligt, at FCN kunne blande sig i toppen, hvis en stor del af de midler gik til at købe dyre spillere, men det ville efter min mening undergrave modellen på den lange bane. Det kan godt være fusterende som fan, men FCN har valgt en anden model, en model, som mange andre klubber i øvrigt kopier i mere eller mindre grad.

Jeg mener, at skal modellen lykkedes, kræver det kontinuitet og tålmodighed, og her er det altafgørende at klubben holder snuden i sporet og ikke begynder at tage forhastede beslutninger og laver panikløsninger som trænerfyringer, ændring af spillestil osv.
Jeg syntes også at kampen i dag, viser at Flemming "ikke har tabt omklædningsrummet" og sagtens kan motivere vores spillere til også af fighte, hvilket nok ikke lige passer ind til de spillertyper. der er flest af på holdet.

Ja det er fustrende, når spillet og resultatet ikke lige går vores vej. Jeg syntes dog, at der var fremgang i spillet med bolden i forårets to første kampe, selv om resultat udeblev. Jeg syntes faktisk, at de to nye Schjelderup og Jensen i glimt viste, at det godt kan gå hen og blive rigtig godt, når de lige får et par kampe mere sammen.
Dette er nok også nødvendigt, hvis FCN skal ha gang i målscoreren igen.
FCNs spillestil er blevet udfordret af, at flere klubber end tidligere, har tillagt sig en defensiv spillestil, hvor man står langt tilbage på egen banehalvdel og overlader bolden til modstanderen, mens man selv satser på omstillinger. Jeg kan kun begræde, at udviklingen ser ud at gå den vej, hvor selv "topklubber" som BIF og AGF har valgt "den nemme løsning" med en defensiv spillestil, og ikke en vej, jeg ønsker FCN skal gå, uanset om det nok kunne skaffe lidt bedre resultater på den korte bane.
Skrevet af JMM
@pbx

Enig hen ad vejen - Rækken er blevet stærkere, og flere hold har taget den resultatbaserede fodbold til sig hvor de står tæt og kompakt i kæderne og satser på omstillinger og dødbolde. Det er ret ækelt, og gift mod os og vores spillestil, især når vi satser på offensivt overtal og er svage centralt.

Men vi har langt hen ad vejen praktiseret lidt det samme kick and rush i efteråret, hvor Kamaldeen trådte i karakter og Atanga brændte direktører på stribe. Så den synd er allerede begået. Når vores hurtige spillere ikke har rum at løbe i, og vores bedste mellemrumsspiller i Rygaard er væk, så det nuværende hold skræmmende få spidskompetencer.

Flemming P siger efter Vejle:

Vi ville gerne spille lidt mere simpelt. Det handlede om, at vi ikke skulle blive fanget inde centralt på banen, fordi der ville Vejle være gode på omstillinger.


Med andre ord, der må ikke vendes centralt og vi skal køre via kanterne. Så er der bare en motorvej bag vores offensive backs, hvor især Døhr blev udstillet på omstillingerne.
Skrevet af Nordland1337
Jeg er meget uenig i at ligaen er blevet bedre. Det synes jeg bestemt ikke er korrekt. Synes ikke superligaen er på det niveau vi så for 5-10 år siden. Men det er jo en smagssag.

Jeg er med på strategien og kan godt lide den grundlæggende idé. Men det vigtigste er at det skal være med resultatet for øje. Hvordan man ikke kan forholde sig kritisk, er mig en gåde, når man ligger på 10. pladsen. Måske har man været for optimistisk omkring det hele? Man har jo allerede erkendt, at hjemmeavlede forsvarsspillere måske var lidt for optimistisk, og man regulerede derefter. Den erkendelse kunne jeg godt lide. Og den selverkendelse er vigtig i enhver strategi.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Ja FCN investerer i hele setuppet. Men hvor er afkastet fra den investering? Det er dét jeg efterspørger. Jeg efterspørger IKKE at vi går ud og køber dyre gamle spillere uden videresalgspotentiale, om end et par erfarne spillere ville pynte.

Når man investerer så mange millioner i hele setupet, ja, så forventer jeg at vi som klub kan gøre det bedre end Vejle. Det er ikke tilfældet pt. Vi burde have et setup i absolut topklasse som bogstaveligt talt ingen kan hamle op med i SL. Lige nu er det bare ikke realiteten, og det er ellers dér jeg ville forvente at se resultater. Vores talenter er med andre ord ikke bedre end samtlige andre SL klubbers talentmasse samt trup. Det er da et kæmpe kritikpunkt.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Aussie
flere hold har taget den resultatbaserede fodbold til sig hvor de står tæt og kompakt i kæderne og satser på omstillinger og dødbolde. Det er ret ækelt


Nu handler fodbold vel om at 1) Vinde kampene, og derefter at 2) Vinde kampene med så flot fodbold som muligt? Der findes jo ikke et koncept der hedder "at tabe smukt"!
Skrevet af JMM
Nu handler fodbold vel om at 1) Vinde kampene, og derefter at 2) Vinde kampene med så flot fodbold som muligt? Der findes jo ikke et koncept der hedder "at tabe smukt"!


Hvis du har fulgt med i debatten herinde har spørgmålet om Flemming P egentlig ønsker at vinde fremfor at udvikle været en del oppe. FCN går meget sjældent på kompromis med spilleestilen.
Skrevet af Aussie
spørgmålet om Flemming P egentlig ønsker at vinde fremfor at udvikle været en del oppe. FCN går meget sjældent på kompromis med spilleestilen


Og der er vel fair nok? Hvert sit ambitionsniveau!
Hvad der faldt mig lidt for brystet var at definere klubber med ambitioner der læses på Måltavlen/Ligatabellen, og ikke blot i possessionstatistikkene, for "ækle"! Personligt synes jeg modsat at FCN er godt for øjet på TV, men det virker lidt ambitionsløst...
Skrevet af Nandeyanen
Ja FCN investerer i hele setuppet. Men hvor er afkastet fra den investering? Det er dét jeg efterspørger.

FC Nordsjælland har ikke en særlig høj likviditet som single enhed. Det er ikke FC Nordsjælland der ejer akademierne, det er omvendt.

FC Nordsjælland er i en situation hvor de kan blive fucket tilbage til bronzealderen hvis ejerne vælger at sælge FC Nordsjælland seperat.

Jeg tror ikke Mansour gruppen har en særlig stor følelse og tilknytning til FC Nordsjælland. Jeg tror kun de ser FCN som en lille del af en stor pakke.

Jeg tror ejerne stifter en fodboldklub i fremtiden som de kan have en personlig tilknytning til hvor de vil have ambitioner. FCN kan komme til at ende som en feeder klub uden ambitioner eller i værste fald smidt væk af ejerne.

Jeg har ihvertfald ikke set noget kærlighed fra udtalelserne af ejerne og Tom Vernon angående FC Nordsjælland. Fokus har kun været akademierne.

Flemming Pedersen begræder over at de mangler økonomi og ikke har særlig mange sponsorer.
Men I er ejet af nogle af verdens rigeste og med et enkelt knips kan I få mere økonomi. Det er en dårlig undskyldning at bringe færre sponsorater som et argument for de dårlige resultater.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Pep Guardiola
FCN kan komme til at ende som en feeder klub uden ambitioner eller i værste fald smidt væk af ejerne.


Er de ikke allerede det? Jeg mener det i positiv forstand, men Nordsjællands ambition er ikke mesterskaber så meget som det er at udvikle spillere til større adresser og de er dygtige til det. Hvordan adskiller det sig fra en feederklub?
Skrevet af ligepå
Jeg synes heller ikke at det som sådan er overordnet strategi, transferstrategi eller ambitioner der skal pilles ved. altså alt det grundlæggende ved klubben - Det kan jeg stadigvæk godt købe ind i.

Men jeg mener helt oprigtigt at cheftrænerposten skal diskuteres som en del af de underliggende ting der skal sørge for at overordnede strategi realiseres. Der tror jeg at FP passe bedre i en position i klubben hvor han kan få lov til at tænke længere frem edn blot "Én kamp ad gangen"

pt. har jeg bare en følelse af at man ikke får nok ud af spillermaterialet i den trup vi har. Jeg tror på at denne her trup godt ville kunne komme i top 6 - Men jeg tror ikke på at FP kan indløse potentialet på kort sigt. Men han kan helt sikkert danne rammerne på længere sigt.

Der må være en grund til at der ikke er et talent, udover Kamaldeen, der er steppet op. Og at mange andre af vores spillere er gået i stå med deres udvikling.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Nandeyanen
Er de ikke allerede det? Jeg mener det i positiv forstand, men Nordsjællands ambition er ikke mesterskaber så meget som det er at udvikle spillere til større adresser og de er dygtige til det. Hvordan adskiller det sig fra en feederklub?


Jo, men før var FC Nordsjælland i en naturlig symbiosis med right to dream. Går det godt for FCN går det godt for Right to Dream. De var afhængige af hinanden. Derfor var der interesser i at udvikle FCN og gør klubben større og bedre.

Men den afhængighed er forsvundet med de nye ejere. Akademierne er ikke længere afhængige i at FC Nordsjælland levere gode økonomiske resultater for at blive udviklet.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JulioSalinas
@Aussie

Nu handler fodbold vel om at 1) Vinde kampene, og derefter at 2) Vinde kampene med så flot fodbold som muligt? Der findes jo ikke et koncept der hedder "at tabe smukt"!


For FCN handler det om at udvikle en klub så man kontinuerligt vinder på et bæredygtigt økonomisk grundlag.

Det er ikke for sjov at vi spiller offensiv fodbold. Det er et led i strategien der handler om at udvikle spillere med offensive kompetencer som markedet efterspørger. Næsten alt hvad FCN foretager sig peger i retning af at kunne udvikle spilere til salg og dermed etablere et økonomisk grundlag som man kan udvikle klubben ud fra.

Uden denne strategi ville FCN være en klub med en beskeden økonomi og dermed en klub som skulle leve sæson til sæson uden mulighed for at kunne udvikle klubben på samme måde som vi ser nu.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af langtfraliverpool
"Men den afhængighed er forsvundet med de nye ejere. Akademierne er ikke længere afhængige i at FC Nordsjælland levere gode økonomiske resultater for at blive udviklet."

I virkeligheden var det jo ikke FCN, egypterne købte, men RTD, og netop i denne investering, tror jeg hovedsagligt deres interesse kommer til at være. Man kunne faktisk frygte, at de ser FCN som et hængeparti ved overtagelsen. Får de en ny og større klub i hænderne, i en mere eksponeret liga (som den engelske, belgiske, hollandske f.eks.) tror jeg FCN kan komme i problemer. Jeg håber virkelig det forholder sig omvendt. Det ville være rigtig fedt for dansk fodbold, hvis udlandske rigmænd gik all-in på et dansk hold.
gunner since 94’
Skrevet af FCN-Amager
Nu kan jeg se vi har hentet endnu en ung finne, så vi vidst nok er oppe på 4 - Er der nogen med et særligt indblik i ungdomsfodbold, som kan fortælle mig, hvorfor vi pludselig ser lyset i så mange finner?
Finland har ikke været med ved i hvertfald de seneste 3 u21 slutrunder og fik 0 point ved seneste u19 EM, så hvad er det ligesom som giver dem så positivt et ry? :)
Skrevet af JulioSalinas
@Nandeyanen

Men den afhængighed er forsvundet med de nye ejere. Akademierne er ikke længere afhængige i at FC Nordsjælland levere gode økonomiske resultater for at blive udviklet.


Du er inde på noget fundamentalt omkring det grundlag som FCN pt. hviler på.

Jeg deler din analyse. Den bekymring havde jeg dog også i det gamle RTD setup hvor Tom Vernon til enhver tid kunne vælge at sælge FCN og købe en anden klub. Han ville derfor kunne koble RTD sammen med den nye klub. Så der er ikke så meget nyt i den nuværende situation synes jeg.

FCNs fremtidsudsigter er i høj grad bestemt af andre end FCN selv og det er naturligvis noget som burde være bekymrende for enhver fan. Derfor er de tiltag som FCN selv laver for at udvikle klubben ret vigtige hvis det en dag skulle ske at FCN blev frakoblet fra hele RTD-setuppet. Her tænker jeg især på akademiet i Hillerød og vores "scouting-netværk" hvor vi især har fokus på talenter fra skandinavien (inkl Finland). Hvis RTD forsvandt ville vi have en forretningsmodel med det setup men det er klart at det ville ændre markant på fremtidsudsigterne.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Rambo92
@Julioslinas
Jeg tror ikke, der er nogle af os, der ønsker ændringer i vores model med salg af spillere og at give plads til nye. Dette tager selvfølgelig år at bygge op, det er vi alle godt klar over. Men der skal blive sat spørgsmålstegn ved vores sportslige præstationer, som ikke har været opadgående siden Hjulmand stoppede. Vi har i lang tid spillet som under Olafur. Selvfølgelig må vi sætte spørgsmålstegn ved, at vi spillemæssigt og udtryksmæssigt ikke er, hvor vi skal være. Pilen peger på, at vi skal ansætte en cheftræner, der ønsker at være det og som kan lede holdet og ikke være en "pædagog".
Det er ikke at ændre i vores strategi, men at udvikle os, så vi igen spillemæssigt og udtryksmæssigt komme tilbage på sporet.
FCN siden 2006
Skrevet af riou123
Helt enig Rambo
annonce
0