Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(131458220804)
Lige netop Rambo, ingen her siger vi skal gå væk fra vores strategi. Men der er tydeligvis noget der sidder i vejen for udviklingen af vores koncept og spillermateriale. For lige pt. er der altså ikke særlig meget kvalitet i de spillere vi har, og vores setup virker ikke til at kunne forløse det eventuelt skjulte potentiale de har. Så det er jo bare kæmpe dumpekarakter til hele udførelsen af setupet og strategien pt.

Så igen, vi ønsker ikke at ændre strategien, men noget skal ændres for at strategien kan fungere.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@Rambo

Nu ved jeg ikke hvad du referere til af mine svar. Jeg skriver ikke at alle tvivler på strategien og iøvrigt er man da velkommen til at gøre det hvis det er det man mener.
Det er da også på sin plads at kigge på træner osv. hvis man mener vi er udfordret på den kant.

FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Aussie
Det er ikke for sjov at vi spiller offensiv fodbold. Det er et led i strategien der handler om at udvikle spillere med offensive kompetencer som markedet efterspørger. Næsten alt hvad FCN foretager sig peger i retning af at kunne udvikle spilere til salg og dermed etablere et økonomisk grundlag som man kan udvikle klubben ud fra


Nu tror jeg at de fleste beundrer den type spillere der bliver fremavlet i FCN, men problemet er vel når strategien mestendels er bygget omkring afsætning. Udvikler man klubben ved at sælge spillere så snart de har haft 12 måneders stabilt højt niveau? Hvor mange af transferindtægterne blive reelt i klubben til udvikling af klubben, og hvor stor en del er øremærket til udviklingen af det næste salgsobjekt fra RTD delen?

Som udenforstående er det svært for mig at se udviklingen af klubben som sådan, når man tænker på de ekstremt flotte transfersummer der er blevet trukket hjem...
Skrevet af Nandeyanen
Jeg nævner det igen.

De sidste 8 FC Nordsjælland Instagram opslag er KUN på Engelsk. Har 0 - 1 kommentarer til dem. Både bio på jeres Instagram og Twitter er KUN på Engelsk.

Folk bliver fans fra barndom af og FC Nordsjælland er slet ikke børnevenlig.
FC Nordsjælland er den eneste klub jeg har set i Superligaen der kun skriver mere på Engelsk end Dansk.

Som @JulioSalinas også ser.

Så er de udenlandske fans (dog med undtagelser) ikke fans af FC Nordsjælland men fans af RTD, altså der er tale om plastik fans.
Hvis RTD laver en ny klub og skubber FCN væk. Så flytter alle de Ghanesiske fans over til den nye klub.

Altså man prøver at tilgodese de udenlandske ´´fans´´ og skider på de Danske fans.

Min klub FCK lavede et fastelavns opslag i går og der er generelt mange opslag fokuseret til børnene. Det er noget FCN kan lære af. De fremtidige fans er nemlig børnene.

Hvis I gerne vil have flere fans og sponsorater bliver I nødt til at gøre mere for de Danske fans og børn.

Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(131458220804)
LinkedIn er dog på dansk for FCN ;)

Men ja, FCN har jo ca. 85% børnefamilier som fans, så at man ikke appellerer primært til dem er ikke så smart. Især via instagram som primært børn og unge bruger.

Man har dog gjort en del for det segment også med game-zones eller hvad det nu hed før kampstart m.v.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af AmaroneBold
@Rambo92 hvorfor er en trænerfyring den eneste løsning?

Hvorfor ikke udvikle træneren på samme måde som vi udvikler vores spillere? Hvorfor ikke give ham de redskaber, den støtte og det setup der skal til for at lykkes?

Vi taler om en mand som alle eksperter kalder en af landets klogeste fodboldhjerner og som elsker og brænder for klubben. Vil vi virkelig hellere have en der smutter videre til noget større hvis de laver gode resultater i halvanden sæson.

Skrevet af Mester-Jones
Der nævnes at vi ikke ønsker strategien ændres, men at noget skal ændres for at strategien ændres.

Jeg er måske den eneste, men jeg gad godt - uanset hvor urealistisk det er - at strategien ændres en smule. Jeg savner at vi også har spillere, som man ikke forventer forsvinder næste transfervindue. Her kan jeg nævne Søren Christensen (min alletiders favoritspiller), Fetai, Bernier, Adu, Jesper Hansen, John, Lawan og Parkhust. Hvis vi nogensinde skal få lidt fans på stadion må det da også være en del af løsningen..

Jeg deler ikke filosofien om at "en ny ældre spiller står i vejen for et nyt talent". Jeg gad godt at vi i højere grad også hentede spillere der er mere end 15 år gamle. Ja.. vi henter da i ny og næ nogle lidt mere garvede spiller (Rygaard, Kian Hansen, Djorou og Thycosen) men det er ikke meget.

Her i tråden forsøges der nogle gange at dannes paraleller med Ajax. I den forbindelse er det jo meget relevant at gøreopmærksom på hvor mange spillere udefra Ajax køber. så sent som en måned siden sprængte de banken ved at købe Haller fra West Ham. Måske det også er en af årsagerne til at deres unge spillere udvikler sig.
The Hammers og Wild Tigers COYI
Skrevet af Mester-Jones
Nu kan jeg se vi har hentet endnu en ung finne, så vi vidst nok er oppe på 4 - Er der nogen med et særligt indblik i ungdomsfodbold, som kan fortælle mig, hvorfor vi pludselig ser lyset i så mange finner?
Finland har ikke været med ved i hvertfald de seneste 3 u21 slutrunder og fik 0 point ved seneste u19 EM, så hvad er det ligesom som giver dem så positivt et ry? :)

Måske Jan Laursen og co. bare håber på en ny Jukka Sanatala?
The Hammers og Wild Tigers COYI
Skrevet af Rambo92
@AmaroneBold
Fordi Flemming ikke ser sig selv som cheftræner. Det er som nævnt mange gange ikke en fyring men en omrokering, der skal laves. Håber der findes en løsning til dette til næste sæson, hvor Flemming stadig er i klubben i den rolle han bedst kunne se sig selv i
FCN siden 2006
Skrevet af Slettet(131458220804)
Hvis man skal lege med tanken om en hurtig SWOT "analyse" så ser FCN vel nogenlunde sådan ud her pt:

Styrker:
- Danmarks bedste talentsetup, eller snarligt i hvert fald
- Stort netværk internationalt
- God anseelse internationalt
- Enormt god økonomisk situation
- Et fast spilkoncept der indlæres helt fra barnsben
- Hjemmebanen, kunstgræs ift. spillestilen

Svagheder:
- For få erfarne kapaciteret i form af især spillere
- Mangel på ledertyper og ægte "vindere" både blandt spillere og stab
- Et meget svagt fundament hvis talentmassen ikke folder sig ud som ønsket
- Spillerne ser kun FCN som et springbræt
- Få store sponsorer
- Setupet bygger på en enkelt rig ejers "nåde"
- Spilkonceptet. Ja, det er også en svaghed, det kan være nemt at læse
- Hjemmebanen er også en svaghed, vi er elendige på udebane
- Svært at tilegne sig fans/tilhørsforhold når spillerne ryger ind og ud af svingdøren konstant

Muligheder:
- Egypten, flere akademier og tiltrækning globalt set i regioner der ikke er så meget konkurrence i, ift. talenttiltrækning
- Øget kapacitet i Hillerød
- Øget international eksponering i Mellemøsten og Vestafrika kan også give bedre sponsormuligheder, særligt når man tænker på den CSR det reelt er, RTD og FCN laver.

Trusler:
- Superligastrukturændringer, her tænkes nedskæring til 12 hold især
- Andre klubbers satsning på talenter, bl.a. BIF
- Muligheden for at ejerne køber en klub i f.eks. England der gør FCN til 2. prioritet
- En "talenttørke" kan vel også tilskrives som en ekstern trussel.

Er der noget jeg har overset?

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af pbx
For lige pt. er der altså ikke særlig meget kvalitet i de spillere vi har, og vores setup virker ikke til at kunne forløse det eventuelt skjulte potentiale de har.


Ovenstående er for mig at se, det vi i øjeblikket slås med. At de nye der er trådt ind på holdet ikke helt har indfriet forventningerne endnu, hvilket sammen med afgangen af Rygaard har gjort vi i særligt grad mangler noget offensivt. Jeg kan i den situation ikke se, at det udskifte cheftræneren, skulle afhjælpe dette problem. Tværtimod skræmmer sporende fra fortiden mig(Olafur Kristjansson). Jeg syntes også 2. halvleg i Vejle viser, at hvis det er nødvendigt så er Flemming villig til at gå lidt på kompromis med spillestilen og formår at få spillerne til at overgå til mere fight. Vi kan vel ikke forvente, at træneren kan få mere ud af spillerne end materialet er til. I hvert fald ikke hvis man samtidigt vil udvikle spillerne og ikke bare "parkere bussen".

I virkeligheden var det jo ikke FCN, egypterne købte, men RTD, og netop i denne investering, tror jeg hovedsagligt deres interesse kommer til at være. Man kunne faktisk frygte, at de ser FCN som et hængeparti ved overtagelsen. Får de en ny og større klub i hænderne, i en mere eksponeret liga (som den engelske, belgiske, hollandske f.eks.) tror jeg FCN kan komme i problemer.
.

Der selvfølgelig en frygt for, at de nye ejere og dermed pengene forlader skuden og efterlader FCN tilbage med en tom kasse. P.t. anser jeg dog truslen for at være minimal. da RTD og FCN vel nærmest er i et økonomisk afhængighedsforhold, hvor spillerne fra RTD via FCN, kan sælges for meget større beløb, end hvis de sælges direkte fra RTD. Jeg ser de nye ejeres interesse i FCN og RTD i ønsket om, at opbygge noget a la RTD i Egypten, og her vil FCN spille helt samme rolle i forhold til spillere et nyt akademi i Egypten.

Jeg har sikkert overset noget, men kan i den sammenhæng ikke helt forstå, hvorfor de nye ejere og Tom har en interesse i evt. at købe en klub i England. Mig bekendt så vil det nærmest være umuligt at få spillertilladelse i UK til spillere fra enten Egypten eller Ghana, eller for den sags skyld fra Danmark/EU. Som jeg har forstået det, vil det kun være muligt for "toppen af poppen" at opnå spillertilladelse i UK, og her taler vi vel næppe om spillere fra FCN, trods alt.

Skrevet af Rambo92
@JG-FCN
Helt enig i din gennemgang!
FCN siden 2006
Skrevet af JulioSalinas
@JG-FCN

Er der noget jeg har overset?


Jeg kan måske supplere lidt.

Under styrker:
Strategi -> Tydelig retning. Muligør effektive investeringer.
Unge spillere -> sultne spillere som har noget at bevise.
Unge spillere -> langt billigere i løn end ældre etablerede spillere.
Unge spillere -> mulighed for at forme deres grundlæggende "mindset"
Bæredygtig økonomi -> udsigt til at udvikle klubben kontinuerligt fremover
Udvikling af klub -> udsigt til at løfte spillerniveauet fremadrettet.
Klub "mindset" -> skiller sig ud. Er ikke bange for at bryde med dogmer og deri ligger en innovativ fordel i forhold til konkurrenter.
få fans -> mindre pres og hysteri. Giver ledelsen arbejdsro til at træffe velovervejet beslutninger. (dermed ikke sagt at vi ikke ønsker flere)

Under svagheder:
Geografisk er FCN udfordret i forhold til fans.

Under trusler:
Der er en politisk "bombe" i forhold til Danmarks status i EU. Jeg ved ikke hvordan vi står pt. men historisk set er Danmark en af de lande som har stor skeptisk i forhold til EU. Hvis man forestillede sig at af denne skeptisk igen blussede op og Danmark fulgte britternes eksempel og meldte sig ud så kunne det måske få en afgørende betydning i forhold til hvorledes vi må hente unge afrikanske spillere til Danmark. I så fald så ville det smadre muligheden for et RTD-samarbejde som vi kender det idag.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Nu kan jeg se vi har hentet endnu en ung finne, så vi vidst nok er oppe på 4 - Er der nogen med et særligt indblik i ungdomsfodbold, som kan fortælle mig, hvorfor vi pludselig ser lyset i så mange finner?
Finland har ikke været med ved i hvertfald de seneste 3 u21 slutrunder og fik 0 point ved seneste u19 EM, så hvad er det ligesom som giver dem så positivt et ry? :)


Det er vist meget enkelt. FCK og BIF har også stort fokus på Sverige og Norge og talenterne derfra er begyndt at koste kassen. Der er også interesse fra en del hollandske hold.

Der var faktisk nogle artikler på fcn.dk for et par år siden og et fornyet fokus på landet. Det er ikke ret mange klubber der har fokus på talenter i Finland, men ser man på på ungdomslandsholdene spiller næsten alle i udenlandske klubber og klarer sig ret godt.

Man kan altså, stort set uden konkurrence, finde gode talenter i Finland meget billigt i sammenligning med Norge og Sverige og de tilpasser sig nemt. Det er lidt samme historie med Slovakiet hvor man også scouter temmelig intensivt.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@pbt
Jeg har sikkert overset noget, men kan i den sammenhæng ikke helt forstå, hvorfor de nye ejere og Tom har en interesse i evt. at købe en klub i England. Mig bekendt så vil det nærmest være umuligt at få spillertilladelse i UK til spillere fra enten Egypten eller Ghana, eller for den sags skyld fra Danmark/EU. Som jeg har forstået det, vil det kun være muligt for "toppen af poppen" at opnå spillertilladelse i UK, og her taler vi vel næppe om spillere fra FCN, trods alt.


Tom Vernon er fra England og de ægyptiske ejere er så vidt jeg ved bosat i England og derfor er det vel ganske naturligt at de tænker i den retning.
Jeg tror dog ikke at de har i sinde at kopiere FCNs setup da det, som du nævner, ikke er muligt i forhold til Brexit-reglerne.

Jeg tænker at det vil være "netværkets" flagskib hvor kun de allerbedste kommer til. Det vil iøvrigt også kun være dem som kan opfylde de strenge krav i forhold til det point-system som er lavet når man afgør om spillerne kan opnå arbejdstilladelse.

Derfor vil en større engelsk klub sådan set ikke være nogen dårlig ting for FCN så vidt jeg umiddelbart kan se.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ JG-FCN og Julio.

Interessante og grundige SWOT´s.

Kunne ikke ikke skrive jeres SWOT´s sammen, luge lidt ud i dem og så smide en TOWS ovenpå - det kunne der måske komme lidt interessante forslag ud af: http://flixabout.com/tows-analysis

(man burde nok lave en muligheds- trusselsmatrix først)

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg har sikkert overset noget, men kan i den sammenhæng ikke helt forstå, hvorfor de nye ejere og Tom har en interesse i evt. at købe en klub i England. Mig bekendt så vil det nærmest være umuligt at få spillertilladelse i UK til spillere fra enten Egypten eller Ghana, eller for den sags skyld fra Danmark/EU. Som jeg har forstået det, vil det kun være muligt for "toppen af poppen" at opnå spillertilladelse i UK, og her taler vi vel næppe om spillere fra FCN, trods alt.


Jeg mener ikke, at der er de samme krav i Championship og League One.

Selvom der er pumpet mange mio. i FCN, så skal man nok op i mia. før man kan købe en PrL klub. Så et evt. klubkøb vil formentlig ligge i Championship el. League One.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Kunne ikke ikke skrive jeres SWOT´s sammen, luge lidt ud i dem og så smide en TOWS ovenpå - det kunne der måske komme lidt interessante forslag ud af:...


Du skal da være mere en velkommen til at kopi/paste lidt og redigere hvor du føler det nødvendigt. :)

Jeg skal indrømme at jeg har meget lidt kendskab til officielle skabeloner til at analysere sådanne ting. Jeg kan forestille mig at det interessante ligger i hvis man opstiller FCNs strategiske alternativer overfor hinanden og sammenligner SWOT.FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(131458220804)
Haha ja mine forretningsanalytiske evner rækker desværre heller ikke ud over det jeg lige kan huske fra min bacheloruddannelse, det er efterhånden et par år siden. Kender ikke rigtigt til den der TOWS, Så slå dig endelig løs, vi supplerer gerne ;)

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
@FG-FCN @FCN

Er et naturligt første skridt ikke at analysere FCNs grunlæggende forudsætninger. Altså før man snakker om effekten af strategi osv.?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce
0