Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JMM
Så pisseirriterrende at Mukhtar altid rammer topniveau mod os, på trods af en sæson på det jævne indtil videre.

Jeg syntes vi spiller med høj risiko, men det er jo i konceptet. Hellere 4-3 end 1-0 og alt det der... Jeg håber dog at vi får sat prop i, og Kian finder sit topniveau frem. Det går ikke at vi lukker 10 mål ind de seneste 5 kampe, og på betingelser, hvor defensiven ser uheldig ud.


Skrevet af jcrap
Det gør han vel fordi der er plads til det og som regel nok opdækningsfejl til at man kan komme til.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg gætter på at der er andre lige som jeg der er holdt op med at kigge forbi fcn.dk på dagligt basis. Derfor kan man måske gå glip af en rigtig spændende historie om at FCN i morgen i Baltic Sea Cup møder Hertha Berlin kl. 13 i Right to Dream Park. Mærkeligt nok er der ikke en gang linket til kampen fra Facebook. Personligt ærgrer jeg mig over, at jeg med det korte varsel ikke kan nå ind og se kampen.

Baltic Sea Cup er en trænings-turnering for spillere født i 1998 eller senere, men man må også bruge tre markspillere og en målmand der er ældre. Det kan både være egne førsteholdsspillere eller "prøvespillere" fra andre klubber. Baltic Sea Cup er en international U21-træningsturnering, som DBU og Divisionsforeningen har taget initiativ til. Ideen er at matche de unge talenter mod andre hold end de er vant til og give værdifuld erfaring med at rejse og forberede sig til internationale klubkampe. Turneringen blev søsat sidste år. I denne sæsons udgave deltager AaB, FC Nordsjælland, Brøndby I.F., Hertha Berlin, Union Berlin, Pogon Stettin og Halmstads BK. Nr. 2, 3 og 4 fra U-19 ligaen inviteres til turneringen (Nr. 1 deltager i stedet i Europa Youth League)

FCN spillede i første kamp mod Hertha Berlin uafgjort 3-3. FCN har offentliggjort start-11´er og bænk:

Peter Vindahl Jensen (M)
Oliver Villadsen
Maxwell Woledzi
Marcus Gudmann
Martin Frese
Oliver Antman
Tochi Chukwuani
Oliver Tølbøll
Jonathan Amon
Jesper Dickman
Clinton Antwi

På bænken:
Rasmus From (M)
Lucas Bøje
Gideon Mensah
Boubakar Konté
Andreas Bredahl
Emeka Nnamani

https://fcn.dk/2019/09/fcn-moeder-hertha-berlin-tirsdag-kl-13-00/

Man kan så håbe på et kampreferat og highlights fra FCN, men jeg tvivler. Så hvis der er andre der kan nå ind og se kampen er kommentarer herfra meget velkomne.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Meget spændende kamp. Den gad jeg godt at se.

Det undrer mig til stadighed hvorfor sådanne kampe placeres så tidligt på hverdage og at man ikke i det mindste streamer kampene. Hvad har vi fans dog gjort forkert?

Er der iøvrigt nogen som har fundet ud af hvad lejeaftalen af Konte går ud på? Er der købsoption på ham?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Nøj hvor det fedt at den livestreames og sågar kan ses forskudt når man kommer fra arbejdet. Det kan godt være at det er en lidt minimalistisk production men det er sgu da rart at det overhovedet er muligt at følge de kommende stjerner. tak tak tak :)

Jeg havde lidt problemer med at få kampen blæst op til fuldskærm på det link som var delt før men heldigvis kan man se kampen i fuld skærm på følgende link:
https://mycujoo.tv/video/fc-nordsjaelland?id=76373&shareSource=SV_LK
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
OK - det sure opstød først. Det var godt nok med kort varsel at man annoncerer kampen. Derudover er det kun på Twitter man skriver at den bliver streamet og først 18 timer før. PÅ Facebook bliver det ikke en gang omtalt at kampen spilles før en times tid før kampen. Jeg opdagede først da kampen var i gang, at den blev livestreamet. Det var dog et godt stream. Skulle det være helt perfekt skulle der dog være mulighed for at caste streamen til sit TV. Og nå ja - det var altså bedre da der fra FCN´s side var kampreferater, reaktioner fra spillerne etc.

Damn! - Det var eddermaneme en fed kamp i et tårnhøjt tempo. Jeg har aldrig set en reserveholds- el. U-19 kamp med FCN i så højt et tempo. Hverken fra modstander el. FCN. Det er også yderst sjældent at man ser to så hurtigt spillende hold i Superligaen.

Berlin var godt nok et godt hold der ligesom FCN insisterede på at spille fodbold - og så oven i købet i et rigtig højt tempo og med et imponerende effektivt pres.

Det må have været rigtig god læring for de unge drenge som jeg gætter på for fleres vedkommende aldrig før havde spillet i så højt et tempo mod et så hurtigt et hold. Det var godt nok god reklame for fodbold. Jeg kan kun opfordre til at se kampen. Den fungerer bedst på JulioSalinas link. Det var altså lidt af en oplevelse - mere af den slags tak.

3-2 til FCN var et flot resultat efter at FCN kom bagud 2-0 i 1. halvleg.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Enig. God kamp og god kvalitet på streamen. For mig er det altafgørende at man kan se de enkelte spilleres rygnumre og det kunne man.

Drengene blev testet men der var aldrig tegn på at de gav op selvom det på et tidspunkt så lidt svært ud. 3-2 er et flot comeback og helt sikkert en meget lærerig oplevelse for spillerne.

Det er første gang jeg ser Tochi i aktion og han er godt nok en imponerende spiller. Et åbenlyst talent som har hele pakken til den position han udfylder. Fysisk en robust type med en god højde. Rolig på bolden, tager hurtige beslutninger, suveræn i nærkampe, god placeringsevne og fin spilforståelse. Han får tingene til at se let ud og han gør det heller ikke sværere end det er hvilket er vigtigt på den centrale (defensive) midt. Jeg vil mene at han er klar til superligaen. På FCNs hjemmeside står der at han kun er 16 år hvilket forvirrer mig. Er han er ikke fra RTD eller?

Så er der naturligvis Villadsen som er en utrolig spændede offensiv højre wingback. Jeg tror han laver 2 assists i kampen mod Hertha og viser i glimt driblestyrke i høj klasse. Han virker også klar til superligaen.

Woledzi ser også fornuftig ud i det centrale forsvar. Det er første gang jeg ser ham og han så rimelig solid ud. Det er godt med nogle alternativer i det centrale forsvar som vi kan prøve af når det er muligt.
Gudman spillede også en stor del af kampen i det centrale forsvar og også han virkede rimelig solid. Jeg bed mærke i at han besidder en ret stærk teknik hvilket helt klart er et plus når man tænker på at vi gerne vil opbygge spillet fra bunden. Er han ikke tidligere angriber?

Bredahl har jeg set før. Han fik en halvleg imod Hertha hvor han både spillede den centrale angriber og venstre fløj. Jeg synes han var for lidt på bolden men trods det lykkedes det ham vist at score et enkelt mål.

Jeg er lidt usikker på identiten af flere af de indskiftede spillere.

Hvem var nr. 12, 13, 14, 15, 17?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Det der Cujoo som JulioSalinas henviser til spiller bare. Flot kvalitet og lækkert at man efterfølgende kan se highlightede sekvenser.
Der er nogle lynhurtige omstillinger der giver målene. Flot tempo.

Tænk hvad FCN ville kunne opbygge af fanskare hvis man organiserede kommunikationen og standardiserede hvad der kunne ses hvor og hvornår.

Nogen der har styr på om nogle af de nye indkøb fra sommeren spillede og hvordan de gjorde det?
Skrevet af Slettet(581021212205)
Kampreferat oversat af undertegnede fra Herthas hjemmeside:

Sent nederlag i kamp
Herthas U23 blev besejret af FC Nordsjaelland i åbningskampen i Baltic Sea Cup 2019 tirsdag (17.09.19) med 2: 3 (2: 1). Først i overtiden scorede værterne sejrsmålet.

Farum – I første kamp i Baltic Sea Cup i 2019, spillede de blåhvide U23 tirsdag 17.09.19 mod FC Nordsjaelland i Danmark. På sin første internationale rejse under ledelse af cheftræner Andreas ´Zecke´ Neuendorf tabte de de unge blåhvide med 2: 3 (2: 1) mod nr. 7 i den danske Superliga.

Det første minut af kampen var ikke forbi endnu, før Hetha førte: Jessic Ngankam konverterede dygtigt en tværpasning fra Timur Gayret og bragte de blåhvide tidligt på vej til sejr (1.). Danskene vågnede kraftigt op og trykkede på offensivt, kørte konstant bolden fremad, men efterlod således også plads til Berlin-omstillinger. Risikovilligheden var dødbringende for værterne mindre end femten minutter senere, da Ngankam fandt plads til at score sit mål nr. 2 fra kanten af boksen (16 ´). Danskene fortsatte imidletid uimponeret, U23-keeper Niclas Wild måtte ud i en mirakelrening for første gang i det 21. minut for at holde sit bur rent mod den offensive Emeka (28). Kort før pausen scorede værterne endelig det første mål, da Oliver Villadsen på et kontraangreb spillede Clinton Antwi, der skubbede bolden over stregen til 2: 1 ved pausen (38.).

De første 15 minutter af anden halvleg var temmelig lige, og begge hold havde vanskeligheder med at komme til farlige situationer. I det 61. minut kom det endelig til en god mulighed for Berlin, Lazar Samardzic tordnede bolden fra ca. 20 meter på stolpen. Imidlertid var det danskerne, der scorede på en kontra i 2. halvleg - Andreas Bredahl scorede på et skarpt indlæg fra tæt hold (64 ´). Berlin reagerede og fik en dobbelt chance: Dennis Jastrzembski og Irwin Pfeiffer mislykkedes imidlertid fra tæt hold på den danske keeper (68., 70.). De følgende minutter bragte igen ingen markante scoringsmuligheder, indtil værterne scorede det vindende mål: Boubacar nettede efter en dobbeltpasning med Bredahi i ekstra tiden (92.).

”Det var et rigtig godt, intens spil i 60 minutter, drengene var modige og havde tingene under kontrol,” sagde Coach Zecke. "Efter vores ændringer mistede vi en smule kontrol over spillet, og det gør naturligvis ondt at tabe i overtiden."

So spielte Hertha: Wild - Fuchs (63. Pfeiffer), Morack, Koulis, Bretschneider (63. Jastrzembski) - Friede, Storm (63. Mulack) - Gayret (63. Kastrati), Samardzic (63. Ramic), Covic - Ngankam
Tore: 1:0 Ngankam (1.), 2:0 Ngankam (16.), 2:1 Antwi (38.), 2:2 Bredahi (64.), 2:3 Boubacar (92.)


Det er vist på sin plads at sige, at det er en lidt farvet gengivelse af kampen :-) Her kunne det jo være rart også at sammenligne med FCN´s version af kampen i form af et FCN-kampreferat.

Herthas U-23 hold var til kampen forstærket med Jastrzembski, Friede, Covic fra Herhas Bundesligahold. Hertha U-23 er Harthas 2. hold og spiller normalt i Regionalliga Nord-Ost (3. række i Tyskland), hvor holdet ifølge Transfermarkt er det hold med den mest værdifulde spillertrup og pt. ligger nr. 1 efter 8 kampe.

Det var altså en lækker og flot kamp, med mange der bød sig til, endda mod et hold der ligger til at rykke op i 2. Bundesliga - jeg kan anbefale at se den.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar

Nogen der har styr på om nogle af de nye indkøb fra sommeren spillede og hvordan de gjorde det?

I Hertha-kampen var der en 14´er som kom ind. Han kom først ind på den centrale midt og blev senere rykket op som den centrale angriber. Jeg gætter på at det er Konté som vi har lejet (muligvis med købsoption). Han havde et forvirret indhop og så uvant ud på den centrale midt. Man kunne dog se at hans teknik ikke fejlede noget og han havde et meget "svævende" løb og hurtige ben. Det hjalp at han blev rykket frem som den centrale angriber og det er faktisk ham som bliver matchwinner da han scorer det afgørende mål i overtid efter et enkelt sammenspil med vores daværende højre wing, nr. 17...måske var det Bøje?

redigeret: Tyskernes kampreferat bekræfter at nr. 14 er vores nye lejesvend Boubacar Konté.

Jeg har endnu ikke set kampe/hørt rygter om Leo Walta eller Tony Miettinen men mon ikke de spiller med på U19 når de lørdag møder FCM ude.

Tænk hvad FCN ville kunne opbygge af fanskare hvis man organiserede kommunikationen og standardiserede hvad der kunne ses hvor og hvornår.


Jeg er meget enig. Det er fan-infrastruktur som skal opprioriteres og egenligt noget som jeg vil betegne som lavthængende frugter. En koordinerende medarbejder flankeret af nogle journalistelever, praktikanter eller noget i den stil vil kunne levere kampreferat, livestream, interviews, artikler etc. som vil kunne dække fans´nes behov.
Pt. hvis man går ind på FCNs hjemmeside og kigger på feks U19s kamppogram så bliver man forevist en program fra 18/19. Det er bare ikke godt nok og virkeligt noget som undrer mig når man ved hvor seriøse Vernon, Pedersen og Laursen snakker om alt vedrørende FCN. Nå, men nu fik vi da en livestream i kampen mod Hertha og jeg vælger at tro at det er starten på et nyt kommunikativt FCN-eventyr ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas

Tore: 1:0 Ngankam (1.), 2:0 Ngankam (16.), 2:1 Antwi (38.), 2:2 Bredahi (64.), 2:3 Boubacar (92.)


Det er nr. 9 Jesper Dickman som scorer vores første mål og ikke Antwi som det tyske kampreferat hævder.

Boubacar nettede efter en dobbeltpasning med Bredahi i ekstra tiden (92.).


Hvis Bredahl er vores nr. 15 så var det ikke ham som fik assisten som tyskerne påstår. Det var vores nr. 17 som jeg formoder er Bøje uden at være 100% sikker.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Tak til jer begge for nogle vigtige detaljer.

Fedt at se og høre at fødekæden ser godt ud.

Jeg håber at denne sæson (som jeg på forhånd havde været meget ængstelig for) ender fornuftigt ud og vi får en mere sammenspillet base. Samtidig får vi det mere erfaring, så håbet for næste sæson er at vi slutter i top tre. Lige nu synes jeg ikke vi har nogle deciderede stjerner (Superliganiveau) men talentet er der til det. Håber nogle af dem bryder godt igennem til næste sæson. Ville være fedt med europæisk fodbold igen.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg er måske optimistisk af natur men jeg kan kun se at FCN bliver ved med at vokse og dermed ender med at være en dominerende faktor i superligaen. Visionen er fra ledelsens side at vi i første omgange lander de der gigantiske sponsorater som gør at vores regnskab går op uden at vi overhovedet behøver at sælge. Derefter er visionen at vinde mesterskabet med 11 spillere af egen avl. Ydermere for at sætte rigtig skub i talentudviklingen så er planen vist nok at åbne yderligere akademier og det gør jo bare at FCN bliver yderligere forstærket. Det er et ufatteligt ambitiøst projekt men jeg tror på det selvom det kræver lidt tålmodighed :)

Lige nu synes jeg ikke vi har nogle deciderede stjerner (Superliganiveau) men talentet er der til det.


100%, det sjove ved talentudvikling er at det i høj grad er uforudsigeligt. Spillere som den ene dag ser jævne ud kan pludselig finde formen og udvikle sig til et niveau som man slet ikke havde regnet med og forhåbenligt har vi flere af sådanne spillere i vores akademi.

Hvis vi kigger på FCNs superliga-trup så vil jeg mene at Kudus er den spiller der har mest stjernepotentiale. Det er selvfølgelig oplagt da han besidder en spektakulær spillestil. Vi må også bare indrømme at der er mange klubber som prøver at købe ham så jeg tvivler på om han nogensinde for alvor når at blive en af vores vigtigeste spillere. Jeg vil dog godt komme med den forudsigelse at han bliver vores største salg når det sker. Indtil videre mener jeg at Emre Mor er vores største salg da han i 16/17 blev solgt for omkring 80 mil. kr. (9,75 mil. euro ifølge Transfermarkt)

Spillere som "Jaxe" og Kofoed er måske ikke de mest "sexede" typer men de har i længere tid (FCN tid) dannet ryggraden på vores hold og jeg vil tro at de pt er nogle af vores vigtigeste spillere.
Yttergård er også en type som har været vigtig for FCN selvom han måske ikke er den største stjerne.
Jeg synes også at Atanga, Sadiq, Francis og Damsgaard har vist at de har et kæmpe potentiale men de mangler dog at finde en vis stabilitet i deres præstationer.

Hvis vi kigger på spillere som endnu ikke har fået meget spilletid på førsteholdet så vil jeg mene at Villadsen, Bredahl, Lejbowicz, Tochi og Gudman virker ret lovende. Konté har også et eller andet kørende for sig og han bliver ret spændende at følge når han har vænnet sig til vores spillestil.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af jebber
Det virker ærlig talt som et luftkastel af de store når man fra Vernon´s / fcn side tror man kan tiltrække sponsorer der vil betale for hele gildet. Der skal i hvert fald et helt helt andet setup, sportsligt niveau og udbredelse internationalt via CL og lignende før det giver bare en anelse mening.

Nogen der har link til artikler hvor der bliver gået mere i dybden omkring det emne?
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Jebber

Jeg tror nu aldrig der har været tale om at der skal være sponsorer der "skal betale for hele gildet" - omend det faktisk er situationen for akademiet i Ghana.

Da RTD kom til præsenterede man en målsætning om at man, når alting var indfaset, skulle være en udfordrer i medaljespillet hvert år (hvilket ikke er det samme som at vinde medaljer hvert år), omend udsving i enkelte år kunne accepteres. Man skulle spille europæisk så ofte som det kunne lade sig gøre. Jeg mener desuden, at man dengang havde 5 europæiske pladser at spille om - mod 4 i dag, men er ikke helt sikker. Der er aldrig sat en tidshorisont på dette, men i RFC regnede man med en 10-årig indfasninsgperiode - omend fra et dårligere udgangspunkt. I FCN er man pt. 3½ år inde i projektet.

Bedre placeringer skulle dermed bidrage til større indtægter. Europæiske kampe ligeså. Bedre resultater skulle bidrage til flere tilskuere og flere sponsorerer, hvilket dermed også skulle give en bedre økonomi. Situationen fra dengang har dog ændret sig en del ved at FCM siden da har forøget sit sportslige budget med lidt over 100% og at FCK, BIF, FCM nu tilsammen har sportslige budgetter større end resten af Superligaen tilsammen, samtidig med at der er en europæisk plads mindre, hvilket gør målsætningen en del sværere.

Derudover skulle man have 3-4 store internationale sponsorer. Jeg har ikke hørt præcise tal på hvor hvor meget disse forventedes at bidrage med, men jeg gætter på i størrelsesordenen 5-10 mio. årligt pr. sponsor.

Forventningen har altså været (mit estimat) forøgede sponsorindtægter i størrelsesordenen 20-30 mio., forøgede indtægter i form af forbedrede resultater på omkring 10 mio. samt forøgede indtægter fra entré og merchandise. Dermed kommer FCN ned på et årligt driftsunderskud i størrelsesordenen 10-20 mio. Det vil altså betyde, at man er væsentlig mindre afhængige af spillersalg end i dag hvor man skal sælge spillere for over 60 mio. årligt for at få butikken til at løbe rundt. Man ville dog stadig være afhængige af spillersalg, og formentlig samtidig også skrue lidt op for lønninger i Superligatruppen. Medregne man så, at såfremt man spiller europæisk og holder 1-1½ længere på talenterne, vil salgspriserne stige væsentligt - så ser det jo pludselig særdeles fornuftigt ud.

Imidlertid er tilskuertallet faldet med omkring 1800 pr. kamp. De "alm. sponsorer" der bidrager i størrelsesordenen 100.- 300.000 årligt er der også blevet færre af. Det er et par år siden jeg sidst så på det, men der havde FCN væsentligt færre indtæger fra "alm. sponsorer" end FCK, BIF, FCM, AaB, RFC, OB, AGF, EFB. Resultaterne er desuden endnu ikke hvor de gerne skulle være.

Det der gerne skulle tiltrække de store internationale sponsorer er at disse kan koble sig på fortællingen en en klub der gør noget som alle hidtil har ment umuligt. At stille op med Europas yngste hold, sælge de bedste hvert eneste år og så alligevel præstere. Samtidig med hele storytellingen om en klub der gør tingene anderledes og herudover hele RTD-fortællingen.

Det er lykkedes i Ghana hvor akademiet var selvfinansierende med et mindre overskud. Man har endda haft økonomi til at bygge en hel ny skole, med kostskole og nogle af Ghanas bedste fodboldfaciliteter og tilbyder en af de bedske skoler i Ghana. Udelukkende finansieret af sponsorer. Dog har RTD for nyligt ophævet samarbejdet med Manchester City der ellers sponsorerede akademiet med ca. 8,5 mi0. årligt. Det samlede budget for RTD ligger i størrelsesordenen ca. 20-22 mio. (mit estimat). CEO Søren Kristensen udtalte på et tidspunkt at de samlede udgifter til de to akademier var på ca. 37 mio. årligt.

Der hvor man pt. står i FCN er, at man har en enkelt af de store sponsorer - DHL, bakket op af Nike og Volvo. Der mangler altså 2-3 stykker som ønsker at koble sig på historien. Derudover skal man kravle længere opad i tabellen (hvilket de nylige kontraktforlængelser og investeringer i truppen ligner at man går efter). Man skal til at spille europæisk til tider. Der skal flere "alm. sponsorer" og flere tilskuere. Jeg vil skyde på at Politikens tendentiøse udhængning af RTD/FCN har medvirket væsentligt til at forsinke denne proces. Heldigvis er FCN fornyligt blevet frikendt af FIFA.

Mine tal og oplysninger er stykket sammen fra flere forskellige kilder. Primært fra udtalelser fra Tom V omkring overtagelsen og, af at have fulgt klubben intensivt gennem mange år. Jeg vil formode, at du kan finde en del af udtalelserne ved at gå ind på Mediano og søge på "Vernon". Her går han en del i dybden. Har du adgang til infomedia kan du foretage samme søgning på Tipsbladet, hvor der også kommer en del frem.

Helt skidt går det dog ikke økonomisk i FCN. Der har været overskud i alle de tre regnskabsår de nye ejere har siddet for bordenden. I år har man solgt spillere for det højeste beløb nogensinde og et endnu større overskud forventes på vej.

Frem for at tale om "luftkastel" mener jeg faktisk at FCN har bevist at man har en forretningsmodel der virker. I de seneste 4 år har man et overskud på transferaktiviteter på 247 mio. - medregner man i år ligger tallet i størrelsesordenen 330 mio. Klubben har overskud hvert eneste år - endda uden at spille europæisk, hvilket er en forudsætning for de fleste klubber. Herudover har man polstret klubben økonomisk og kan klare et par uden væsentlige spillersalg og uden at skulle lånefinansiere. Ser man endnu længere tilbage er det værd at bemærke, at FCN er en af de få klubber i Superligaen der aldrig nogensinde har fået en kapitaltilførsel (omend Brixtofte i sin tid omgik love og regler i sin opbakning af klubben).

Du kan finde en grundig økonomisk analyse af klubbens økonomi over de seneste 18 år på dette link: https://steenhouman.com/2019/07/28/fc-nordsjaelland-med-klar-forretningsmodel/

FCN har en del uforløste potentialer. Disse er de "alm. sponsorer" hvor man halter langt efter det meste af Superligaen. Flere tilskuere, hvor man jo ligger latterlig lavt. Stigende merchandisesalg, hvor man også ligger meget lavt. Forbedrede resultater ved at holde 1-1½ år længere på talenterne (svarende til at Nelsson, A/S Olsen, Mini, Bartolec, Mathias Jensen stadig spillede på holdet), europæisk deltagelse. Går alle disse i opfyldelse er det altså grobund for stærkt forbedrede sælgspriser og stærk stigende opbakning fra sponsorer og tilskuere. Men indrømmet - det er meget der skal falde i hak.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg er enig I at vi er rigtig godt på vej. Der kan ikke peges på noget i FCN´s setup, men jeg er dog lidt bekymret over superligaens. Som du påpeger er FCK, FCM og BIF stukket af rent økonomisk (BIF dog for lånte penge og med hul i bunden). Samtidig bliver de samme klubber nu i højere grad tilgodeset i forhold til TV penge. Med BIF og FCK i området ser jeg det svært for FCN at øge fanskaren. Vi har igennem en årrække spillet noget af det flotteste og mest underholdende spil i superligaen og der er fremgang på alle punkter. Dog er der stadig tilbagegang på tilskuerpladserne.

Det kan i den grad ærgrer mig at man i Farum render rundt og ser/hører folk være BIF eller FCK fan. Sjældent man ender på en FCN fan. Men folk er jo winner team joiners så de skal nok komme når vi rykker frem i tabellen.

Gad vide hvordan Superligastillingen ser ud hvis vi samler de seneste 10 år. Der ligger vi nok meget godt til på trods af en del omvæltninger, ekstremt mange spillersalg og ejerskifte etc.

FCN er et meget ambitiøst projekt og bestemt ikke et luftkastel. Det er fedt at være fan af!
Skrevet af kunarsenal
@Jenner/FCN

Uden at kloge mig på selve debatten, vil jeg dog lige hurtigt indskyde her fra højre at de "almindelige" sponsorere ikke er i 100-300. De firmaer som smider i størrelsesordenen 100+ er at betragte som de større og dem der har til huse i AL loungen. Niveauet under disse er 30-75.000 og dem jeg vil kalde for de "almindelige" sponsorer.
Det er selvfølgelig et definitionsspørgsmål omkring hvad "de almindelige" er.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Kun Arsenal.

FCN har nogle meget billige sponsorater som stort set kun tilgodeses med nogle få billetter. Dette er "Club FCN" der betaler ca. 15.000 for et årligt sponsorat. En anelse højere er "Company" som også får adgang til TigerLounge. Dette koster ca. +26.000. Dette er altsammen "små sponsorater".

I mellemgruppen ligger så "Company +" og "liga Partner" der har adgang til Sepp Lounge og billetter til Sponsorområdet. Disse betaler 52.000 - 150.000 årligt.

Blandt store sponsorer der har adgang til AL-Bank Lounge, billetter til sponsorområdet og flere andre fordele har sponsoraterne "Super Partner", "Officiel Partner" samt "Top Partner/Tribune Partner" der betaler +300.000 og højere.

FCN ligger meget højt i kategorien "Club Partner" og delvist også i "Company", men meget lavt i kategorien Company+, Liga Partner, Super Partner som er de sponsorater der normalvis batter det store i det samlede sponsorregnskab.

Det er selvfølgelig et definitionsspørsmål hvem der kaldes hvad. I min tirade ovenover regnede jeg Company+, Liga Partner, Super Partner som "mellemsponorater" omend Super Partner i dag vel nok må betegnes som et stort sponsorat. I forhold til f.eks. DHL er de dog små.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
FCNs målgruppe hedder børnefamilier. Det er FCNs klare målsætning at have børnefamilien som målgruppe. Det vil sige børn under 15. Som klub skal du vinde, og have profiler du kan markedsføre og sælge ind i målgruppen. Børn kan bedst lide vindende klubber, er det allerhelvedes svært når vi som midterklub sælger profilerne før end de kan nå at profitere på den konto. Der kan næppe købes et trøjenummer uden man ved om den kan bruges næste sæson. Skov Olsen, Nelsson, Bartolec, Mini, Jensen, Marcondes et ceterea. Og så skifter de tilmed til konkurrenterne. Prøv at sælg den model til en 10 årig, der har Messi og Ronaldo trøjer hængende i skabet. Røv hamrende irriterende.
annonce
0