Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(131458220804)
https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/talenttjek-her-er-lyngbys-droemmehold?fbclid=IwAR2VvWybSWQ89oxEGazNsPecOY1GUpNNYIu7i2bSRsDBZyswEM3FYnkZXuQ

Lyngby har sgu da alligevel et ret interessant egen-avls hold må man sige. De tager jo desværre æren for 2 af "vores" i Bjelland og Mor ;)
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Nandeyanen
Fremtid
Ifølge udtalelser fra pressemødet skal Right to Dream og FCN fortsætte som særskilte virksomheder og skal ikke integreres (men mon ikke der kommer et samarbejde). Der nævnes ikke noget om hvor mange penge man vil skyde ind i klubben. Tom Vernon vil ikke nævne nogle konkrete målsætninger el. bestemt tidshorisont men udtalte, at allerede på dette tidspunkt næste vil man kunne tilbyde spillerne i FCN udfordringer på et væsentligt højere niveau (hvad der så menes med det). Hjulmad udtaler, at man vil forsøge at nærme sig de store drenge i Superligaen (velsagtens FCK, BIF og måske FCM).


@FC Nordsjælland

Dette her var en brugers opsummering af pressemødet fra 2015 på bold.dk da Tom Vernon overtog klubben. Det var dig der skrev det :)

@Rambo
Skrev herinde at Hjulmand var utilfreds med ambitionerne og derfor forlod klubben. Jeg ved ikke om det er rigtigt.

Men jeg ved at Hjulmand gerne vil holde på profilerne 1 år længere og jeg ved Hjulmand gerne vil nærme sig de helt store danske klubber. Men det er jo så ikke sket og derfor kan man jo godt tolke at han har været utilfreds.

https://fcn.dk/2015/12/tom-vernon-potentialet-er-stort/

Her siger Tom Vernon også at prioteten er FC Nordsjælland og Nordsjællands akademi først og derefter kommer Ghanas akademi.

Dette der med at man ikke vil integrere Right to Dream med FC Nordsjælland. Man vil sætte sit hovedfokus på FC Nordsjælland og dets akademi. Det holdt vist ikke.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
@JG-FCN

Sgu en tidlig julegave anført af selveste Hjulemanden ;) tror nu ikke du skal regne med at vi får et FC Afrika at se i FCN, den role er taget af FCM, så bare rolig - desuden ville det da være rart med et løft i hele spillertruppens kvalitet så man kan konkurrere med lokalrivalerne FCK og Brøndby. Det her bliver enormt spændende, og forhåbentligt succesfuldt!


Det var din kommentar fra 2015 :) sjovt at læse alle de gamle kommentarer
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
@Mester-Jones

Det her er en rigtig god nyhed.

Hjulmand forlod holdet, af ved jeg ved, fordi han ikke var tilfreds med Allan K´s strategi a.k.a. den manglende ambition. Dertil hører det, at han er kommet ind på holdet via. Tom Vernon og ikke Allan K, hvorfor Tom Vernons ambitioner og mål må være langt mere ambitiøse. Andet giver ikke mening.

Glæder mig til at se hvad de næste måneder byder på - og endnu mere hvad vi kommer til at få af resultater de næste par år. Jeg håber i hvert fald snart der bliver noget at juble over.


Det var det du skrev i 2015 ved ejerskiftet @Mester-Jones:)

@Ninjaen
Jeg tror vi går en spændende tid i møde og der kommer til at ske større forandringer de næste par år i FCN. Vi skla nok ikke forvente dyre indkøb og vi må nok indse at vi kommer til at fungere som en rugekasse for i første omgang Manchester City og på sagt for andre store klubber. Forhåbentligt kan det etablere os i toppen af dansk fodbold og stabilisere os i Europa.


Det var det du skrev i 2015 :)
______________________________________________________

Det interessante her er I alle havde kæmpe forventninger i 2015 med Kasper Hjulmand og Tom Vernon.

Nu ville I nemlig komme tilbage til toppen af dansk fodbold.

Nu er der gået lidt over 5 år siden de kommentarer på bold.dk og jeg må sgu sige at optimismen er ændret markant fra de samme brugere.

Jeg får det virkeligt dårligt på vegne af jer når jeg læser kommentarerne fra 2015. I skriver jo at I glæder jer til at komme tilbage til de Europæiske aftner og I er bare ellevilde over FC Nordsjællands fremtid.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Crix87
Man kan dog stadigvæk ikke undgå at være imponeret af hvad FCN har formået at sælge især de sidste 3 års tid.

Det er efter min bedste overbevisning "naturstridigt" at en klub på FCNs størrelse skulle være i stand til at finde og udvikle så mange talenter til de bedste/bedre ligaer i Europa.

Når man kigger på f.eks. Kudus og Kamaldeen så tænker jeg ærlig talt heller ikke man realistisk set kan producere talenter i den kaliber fra Ghana 1-2 gange årligt, det ville være ekstremt i forhold til hvad Ghana som nation ellers har haft af spillere i Europa.

Derfor mener jeg at FCN reelt skal have en del flere akademier på plads rundt om i verden før man for alvor kan regne med at have en talent pool der er stor nok til at kunne øge niveauet betragteligt for Superliga holdet, det andet bliver simpelthen for usikkert og urealistisk i min bog.
Skrevet af Slettet(131458220804)
@Nandeyanen - Jeg tror også at de 2015 kommentarer du finder frem der, danner en fin baggrund for, hvorfor vi generelt set er jævnt skuffede for tiden. Vi havde, og har stadig høje forventninger til hele projektet. Men faktum er jo at der ikke er sket en dyt siden 2015 rent udviklingsmæssigt.

Som det er nu forventer jeg at vi træder vande indtil vi får Hillerød og Egypten op at køre, hvilket kan tage 10 år før der er afkast på den front...

@Crix

Jeg tror egentligt at Ghana kan producere ret mange toptalenter. Der er en rimeligt indgroet fodboldtradition i landet, men det har været holdt tilbage af en ualmindeligt ringe eller ikke-eksisterende infrastruktur til at udnytte det potentiale der er i landet. RtD er så med til at give det et gevaldigt løft.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Stankovic
Uddrag af interviewet med Flemming:

Men er lysten der slet ikke til at at ringe til ejer Tom Vernon og bede ham om at holde lidt længere i de spillere?

Nej, der er intet i mig. Der må jeg skuffe jer. Jeg er en atypisk cheftræner.

Der er ikke lyst til at vinde en medalje, hvis det er på bekostning af noget andet?

Præcis. En medalje gør mig ikke glad. Finland har verdens bedste skolesystem, der er bygget op om "real winners do not compete". Og det er ganske interessant. Men selvfølgelig er der konkurrence i den store verden, og som I kan høre, håber jeg, vi kan konkurrere i top seks. Det skal vi.

Det er jo ikke bare sportsdirektøren. Der har været de her type udtalelser i lang tid nu. Dette her er et uddrag fra et interview Tipsbladet lavede sidste sommer.

Jeg græder lige så meget over, at "Jaxe" ikke starter inde, og Tochi er slet ikke med i dag

Flemming vil gerne sælge hurtigst muligt, han græder over at han ikke kan spille med alle talenterne. Hvis I sælger så er der plads til de nye i rækken og det er han glad for. Også selvom det er på bekostning af medaljer. Talentudviklingen fylder mest. I skal jo huske på at ´´real winners do not compete´´ :)


I sandheden en falliterklæring. Hvis jeg var et ung konkurrencedrevent talent med et ønske om at nå til tops, så ville sådanne udtalelser med totale mangler på præstationsnæssige ambitioner da skræmme mig en del.

Jeg har skrevet det før her. FCN burde gøre alt for at ruste talentet bedst muligt i sit viderefærd mentalt og her nytter en hippietilgang som Finland-kommentaren ikke en skid. For i den professionelle fodboldverden er det resultaterne/medaljerne som det handler om, hvorfor at det er et helt andet pres.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg er ret imponeret af de talenter som kommer ud af RTD. Udover Kudus og Kamaldeen så er der jo også Diomande som ser rigtig spændende ud og pt. ser vi jo også Sadiq og Maxwell blomstre og Adingra er også lovende på trods at et lille "setback" pga skader.

Mumin blev også rigtig god til sidst men selfølgelig ærgeligt at han ikke ønskede at forlænge.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Mester-Jones
I øvrigt i forhold til tilskuertal: Det kan være jeg husker forkert, men passer den store nedgang egentlig ikke også meget godt med at vi er gået fra unummererede til nummererede pladser på de to langsider?

Engang kunne man komme ind på stadion og sætte sig lige hvor man havde lyst til (mit sæsonkort gav mig i hvert fald den adgang) og der var (nærmest) ingen nummererede pladser.

Det blev ændret så alle pladserne på langsiderne blev spærret til sæsonkortholdere, selvom en meget lille del dukkede op (ja der er/var ofte helt tomt)

I forhold til dengang giver det udfordringer: I omkring 2 sæsoner havde jeg nummererede pladser på langsiden, men så kunne jeg ikke have en ekstra ven med, som ikke havde sæsonkort, uanset der var fyldt med ledige pladser - for de pladser var jo spærrede.

... ikke sagt at det er forklaringen på problemet (er det slet ikke), men det har vel ikke just hjulpet?
The Hammers og Wild Tigers COYI
Skrevet af Stankovic
Når man kigger på f.eks. Kudus og Kamaldeen så tænker jeg ærlig talt heller ikke man realistisk set kan producere talenter i den kaliber fra Ghana 1-2 gange årligt, det ville være ekstremt i forhold til hvad Ghana som nation ellers har haft af spillere i Europa.


En rigtig god pointe. Baserer man sin økonomi på at man kan hente det ene supertalent efter det andet gratis fra Ghana og sælge med stor profit, så er det mangel på sund fornuft.
Skrevet af Stankovic
Jeg tror egentligt at Ghana kan producere ret mange toptalenter. Der er en rimeligt indgroet fodboldtradition i landet, men det har været holdt tilbage af en ualmindeligt ringe eller ikke-eksisterende infrastruktur til at udnytte det potentiale der er i landet. RtD er så med til at give det et gevaldigt løft.


Hvilket især med FCNs succes med at plukke talenter fra Ghana gør, at andre fodboldklubber må have et øget fokus på netop Ghana. FCN har jo ikke monopol på Ghanesiske talenter.

Red Bull har tidligere været aktiv med akademi i Ghana. Hvad var egentlig årsagen til at det skrottede dette? Jeg går ud fra at de trods alt stadig har kontakter i landet.
Skrevet af Stankovic
Apropos tilskuere i Farum. For 5-10 år siden flød det med gratis sponsorbilleter i en grad, at jeg ikke kan huske hvor mange gange jeg har takket nej og fra hvor mange kilder at de kom fra. Mit professionelle netværk er endda ikke så stort.

Det var en bevidst strategi fra FCN at forsøge på at få flere betalende tilskuere på sigt ved, at hive en del ubetalende ind. Denne strategi virker man til at have gået mere væk fra efter at Vernon overtog.

I øvrigt fik jeg et smil på læben over kommentaren om, at man vil primært til at fokusere på børnefamilier. Det er jo nemlig også efterhånden hovedsageligt børn/unge som trækker i trøjen på banen for FCN, så der kan man jo passende appelere til selvsamme aldersgruppe.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg tror stadig Red Bull er ret stærkt repræsenteret i Vestafrika.

Salzburg får på årlig basis tilført talenter fra bl.a. Mali, Nigeria, Togo. Jeg mindes dog ikke at se så mange fra Ghana.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Slettet(581021212205)
Hvilket især med FCNs succes med at plukke talenter fra Ghana gør, at andre fodboldklubber må have et øget fokus på netop Ghana. FCN har jo ikke monopol på Ghanesiske talenter.

Red Bull har tidligere været aktiv med akademi i Ghana. Hvad var egentlig årsagen til at det skrottede dette? Jeg går ud fra at de trods alt stadig har kontakter i landet.


Udover Red Bull har Manchester United, Ajax og et par andre klubber forsøgt sig og nogle er stadigvæk delvis aktive, men uden den store succes. Derudover er der rigtig mange mindre lokale akademier. RTD er dog unikke og har Vestafrikas måske bedste træningsanlæg og derudover Cambridge certificeret skole. Tom Vernon har et par gange udtalt sig om at der er kommet store internationale koncerner ind med en masse penge og forsøgt at gøre tingene på samme måde som i Europa. Her er RTD´s tilgang i højere grad, at man forsøger at gøre tingene ud fra en afrikansk tilgang o Tom Vernon har flere gange nævnt dette som en årsag til succes. RTD arbejder derudover i lige så høj grad med uddannelse og udvikling af den enkelte person, hvor de øvrige akademier udelukkende fokuserer på fodbold.

RTD rekrutterer ikke kun i Ghana. Man har trials i hele Vestafrika og hvert år er der 45-55.000 11-årige børn i hele Vestafrika der konkurrerer om en plads på RTD. Det er så alle sammen børn der i forvejen er de bedste i deres klubber/communities. Det unikke ved RTD er så, at er man først kommet ind, ryger man ikke ud igen. Man er - bortset fra i helt særlige enkeltstående tilfælde - garanteret 6 års studier og fodboldtræning, samt yderligere studier i Europa el. forsøg på fodboldkontrakt efter de 6 års ophold og uddannelse hos RTD.

Modsat andre akademier er RTD´s trials i øvrigt gratis - omend det flere gange er sket, at hustlers har arrangeret falske trials mod betaling. RTD har altså et rekrutteringsområde der er på omkring 70 mio. mennesker og der burde være pænt stor garanti for en lind talentstrøm. Med Tom Vernons ord er Ghana rigt på talent, men bankerot på muligheder. Derudover adskiller FCN fra alle andre fodboldklubber ved at have to akademier (snart tre), så er der en svag årgang på et akademi, burde det andet kunne træde til.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen

Ganske rigtig var forventningerne større ved RTD´s overtagelse af klubben. Vi søgte helt vildt efter små bidder og forsøgte at tolke og gætte på hvad disse ville betyde.

En af forudsætningerne lykkedes dog ikke. Det blev en del gange nævnt, at man ville have store internationale sponsorer ind der skulle finansiere alle planerne og disse har man ikke fået. Jeg tolkede det dengang som 3-4 sponsorer i +10 mio. klassen samt væsentlig forøgelse af mindre sponsorer. Her har man fuldstændig fejlet og nu i stedet gået over til at have fået en investor til at finansiere alle planerne. Jeg tror, at en væsentlig del af årsagen til, at man ikke har levet de ambitioner ud som man havde - har været manglende økonomi. RTD har haft enorm succes med store internationale sponsorer der har pumpet penge ind, men man har ikke kunnet overføre dette til FCN.

Hvis man ser på personaleomkostninger totalt så er disse steget fra ca. 47 mio til 64 mio. Samtidig er spillerbudgettet faldet fra ca. 42 mio til ca. 30 mio. Dvs. at man har fået de løntunge spillere ud, udskiftet disse med akademispillere, sparet på transfers og oprustet helt vildt på stab. Herunder hører langt flere professionelle fuldsansatte trænere og stab i akademiet hvor der nu er fuldtidsansatte trænere og stab helt ned til U-10. (herudover over udgifter til kvindehold, i et mindre omfang).

Pressemødet fortalte desuden, at man som følge af de nuværende ejere ville speede udviklingen op og professionalisere yderligere med faciliteter, eksperter etc.

Jo, der har været overskud (som en af den eneste superligaklubber). Samlet set har det dog kun været på 33 mio i 17-19 - det svarer til ca. 10% af FCK´s spillerbudget i samme periode. Man har postet penge ind i talentudvikling, men ikke så mange man havde håbet, da man ikke fik de indtægter fra sponsorer som man havde regnet med. Søren Kristensen der ligner at være kørt ud på et sidespor nu, blev jo bl.a. ansat til at få disse sponsorer ind, men det er ikke lykkedes.

Derudover er man blevet overrasket over hvor mange ressourcer integrationen har kostet.

Selvom FCN har høje personaleomkostninger er de jo stadig lavere end FCK, FCM, BIF og AGF nærmer sig bagfra. Det koster penge at indfri ambitionerne og der har ikke været tilstrækkeligt til at leve dem ud. Formentlig derfor vi nu ser nye investorer der kan gennemføre det.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
Selvom FCN har høje personaleomkostninger er de jo stadig lavere end FCK, FCM, BIF og AGF nærmer sig bagfra. Det koster penge at indfri ambitionerne og der har ikke været tilstrækkeligt til at leve dem ud. Formentlig derfor vi nu ser nye investorer der kan gennemføre det.


@FC Nordsjælland

Enig.
Jeg ved ikke om du har læst denne artikel https://steenhouman.com/2020/06/10/fodbold-fc-nordsjaelland-med-solidt-overskud-for-4-aar-i-traek-men-bliver-de-oekonomisk-udfordret/

Men jeg synes der bliver luftet nogle interessante tanker angående FC Nordsjællands økonomi.

Fx. Da I vandt guld blev der brugt tæt på 60% af budgettet på personale omkostninger. Men nu bliver der brugt tæt på 40% af budgettet personale omkostninger.

I forhold til de andre Superliga klubber er i også faldet i % i personale omkostninger.

Så i rene tal er jeres personale omkostninger steget, men i % er de faldet.

Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen

Det skyldes jo i høj grad at omsætningen er steget som følge af spillersalg. Med i betragtningen bør man så også have at spillersbudgettet er faldet væsentligt, så der er sket en temmelig stor turn-around af hvordan man driver koncernen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
Udgifter til spillertrup blev hævet med ca. +10 mio. årligt. Der blev anlagt kunstgræs. Administrationen blev ombygget. Lounges blev udvidet med nogle 100 stykker. Man hentede BIF´s tidligere direktør Palmå. Man hentede FCK´s administrationschef. Man oprettede en ny kommunikationsafdeling hvor man hentede stort set hele hedengangne AG Københavns stab ind. Der blev ansat mentaltræner, coach, ernæringsekspert. Der kom flere trænere på et højere niveau i ungdomsafdelingen. Man fik udbygget akademiet. Samarbejdsklubsamarbejdet blev udbygget. Der blev indkøbt busser der hver dag kører rundt og samler talenter op til træning i hele Nordsjælland. Fanshoppen blev ombygget. Der kom en fankoordinator. Der er investeret et mio. beløb i ungdomsafdeling. Der kom nye elektroniske bander, nye storskærme etc., etc., etc.

@FC Nordsjælland

Det skrev du i 2015 i forhold til FC Nordsjællands strategi efter Mesterskabet og hvad der blev gjort med pengene.

Du skrev endvidere at du synes denne strategi for klubben var ret god og derfor kunne du ikke forstå hvorfor man valgte at lukke afdelinger og fyre medarbejderne.
Man havde jo sin stamme med Maxsø, Marcondes og Ingvartsen, så du kunne ikke forstå hvorfor man valgte at formindske investeringerne til projektet.

Men at du var fortrøstningsfuld med den nye strategi, fordi hvis man kunne tjene flere penge på transfersalg så vil man kunne geninvesterer fortjenesten i klubben og åbne op det man lukkede ned.
______________________________________________________

Nu er der gået lidt over 5 år og man har opnået sit mål med at tjene flere penge på talent salg.

Men pengene er jo ikke helt geninvesteret i de samme elementer som du godt kunne tænke dig.

Du vil jo gerne have at man hævede spillerbudgettet, gav bedre lønninger, længere kontrakter osv. Der er sket noget på den front, men det samlede spillerbudget er faldet, så helt optimalt er det ikke.

Så du må da også være lidt skeptisk over at der ikke er kommet de investeringer i de elementer du ønskede dig.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af RasmusGunnar
Ambitioner
Når vi taler om ambitioner så synes jeg nu nok FCN har de største ambitioner af alle i superligaen.
Rent struktur og setup-mæssigt er det voldsomt imponerende. Og så tænkes der langsigtet, hvilket jeg godt kan lide i modsætning til alle andre klubber i superligaen.

Når det er sagt så savner jeg som de fleste andre nogle sportslige målsætninger. At man udadtil ikke længere har ambitioner om at blande sig i pladserne der gir adgang til europa finder jeg trist. Især fordi en lang række europæiske kampe ville give så meget til klubben. Både i form af erfaring, internationale kampe, som udstillingsvindue for vores talenter og dermed højere priser, flere tilskuere, kan holde længere på talenterne etc. Der er så mange selvforstærkende elementer i de pladser.

Og så vigtigst af alt vil de flere kampe, give kamptid til flere talenter. Man får jo brug for flere talenter til superliga, forhåbentlig længere rejse i pokalturneringen, og så x antal kampe i europa. Det ville betyde alverden for modningen af vores talenter.

Tilskuere
Det er i den grad en lidt tam affære at gå til superligakamp i Farum, rent stemningsmæssigt. Klubben er selv klar over at man har fejlet i forhold til fans (Op til flere gange).
Europæisk, mesterskabsspil hjælper selvfølgelig, men også i målretningen. Børn og børnefamilier er en investering i fremtiden og fungerer, men stemningsfans er mindst lige så vigtige og områderne på stadion skal bedre defineres og kommunikeres. Der er klubben for dårlige til at kommunikere.
Årligt deltager jeg i et survey, hvor man skal bedømme oplevelsen. Hvert år påpeger jeg det helt enormt ringe udbud på fødevaresiden. Kolde hotdogs og ringe chips kombineret med doven fadøl. Hvorfor prøver man ikke noget andet? Jeg ville da elske at de kørte lidt streetfood så helhedsoplevelsen blev lidt mere interessant.

Økonomi
Som det påpeges så er vores sponsorater lave og spørgsmålet er om vi overhovedet har tabt penge på manglende tilskuere i coronatiden. Der er så uhyggeligt få i forvejen.
Merchandise køber jeg en gang imellem, men aldrig med navn på, da de alligevel ikke er i klubben om et halvt år.
Den storsponsor som man er gået efter de seneste vel 5 år er ikke landet. Måske hvis man havde lidt større ambitioner sportsligt også, kunne hjælpe på sådan en? Og med de nye ejere og deres netværk kunne det være interessant med et stort brand på trøjerne.
Mht. driftsunderskudet, så er det jo blot et enkelt salg der skal til, hvis vi antager at talenterne fremadrettet blir større og bedre. Et salg i 60-75 mio kr. klassen er jo ikke utænkeligt. Det burde alt andet lige skabe en stabilitet, at vi ikke skal sælge ud af et halvt hold. Tænker også spillerne gerne vil blive et år længere, hvis udsigterne om mesterskab og europæiske kampe er mere sandsynlige end de er nu.

Talenter fra Ghana
I starten var vi godt nok ikke begejstret for de talenter der kom fra Ghana, men de seneste år har det set mere spændende ud. Mon ikke der kommer år med mindre talent, men som det påpeges så er puljen ret så enorm.
Dertil kommer om 10 års tid nogle talenter fra Egypten også. Det sammenholdt med de nye faciliteter og større tiltrækning fra de nordiske lande tror jeg på at vores talenter vil være endnu større fremadrettet.
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen.

Det er korrekt at man skruede op for ikke så få udgifter efter CHL og investerede penge i rigtig mange områder, herunder talentudvikling.

Man havde rent faktisk også en strategi om at supplere FCN´s egne talenter "med nye eksotiske kompetencer" der kunne udvikle spillestilen. Hertil investerede man ikke så få penge i et internationalt scoutingnetværk og hentede 4 flops ind.

I stedet gik strategien på det der i dag er strategien i AaB i dag, hvor man satser på talentudvikling kombineret med få moderat dyre transfers og nogle få høje lønninger. FCN brugte faktisk ca. 15 mio. årligt på transfers.

Jeg forstod ikke, da man begyndte at skære ned og satse på unge spillere og mente man burde investere mere. Resultatet var dog at det gav underskud to år i træk på ca. 23 mio. i alt. AKP skulle tilsyneladende have set, at det ikke var en strategi der var holdbar. Han valgte derfor at sælge til RTD, da han mente at man med to akademier og RTD´s tilgang kunne tage klubben til "the next step". AKP tog så pengene fra CHL med sig da han forsvandt og man stod med en tom pengekasse.

Jeg køber ind på strategien. Jeg tror på, at man kan komme op og blande sig i toppen med en næsten 100% egenudviklet hold, som samtidig er blandt de yngste i Europa. Jeg tror på at det kan lade sig gøre ved, at man får flere og dygtigere talenter på samme tid. Hvis man bliver endnu bedre til talentudviklingen og der hvert år kommer en 3-4 a la Kudus/Damsgaard etc. fra hvert akademi hvert år burde det være muligt.

Jeg håber så, at FCN kommer til at spille jævnligt europæisk og, at det kan få talenterne til at blive ½ år ekstra. Uden det tvivler jeg på, at det kan lade sig gøre.

Så nej, jeg er ikke længere utilfreds med, at man ikke investerer flere penge i lønninger etc. Jeg tror i stedet på den nye strategi og håber at man vil fortsætte med enkelte transfers som Kian H, Djourou og så holde lidt på enkelte spillere.

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0