Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i Medierne

Under overskriften "Hjerneøvelser er den nye pulstræning. Selv for fodboldspillere" skriver Zetland en meget snørklet artikel om træningen i FCN. Den præsenteres således:

Vi læser bøger om vores hjerner, forsker i vores hjerner og downloader apps, der kan træne vores hjerner. Vi har på alle mulige måder fået hjernen på hjernen. Også i sportens verden, hvor udbredelsen af såkaldt kognitiv træning har gjort specialdesignede computerspil til en del af hverdagen i stadig flere fodboldklubber. Det er en udvikling, der giver anledning til at spørge: Hvad vil det egentlig sige at træne?


Den fortæller ret spændende (og snørklet) om træningen i FCN (og en del om kognitiv træning af hjernen). https://www.zetland.dk/historie/sOZWdz3X-a8aLPjkA-285dd

sn.dk har en kampreportage af kvindeholdet mod Herlufsholm i kvindepokalen: https://sn.dk/Sport-Sjaellandske/Storfavoritter-var-i-tovene/artikel/872280

Frederiksborg Amts Avis fortæller at Hundested Skole har inviteret hele skolen inkl. forældre og søskende til FCN-AaB og det ser ud til at temmelig mange vil benytte sig af tilbuddet. I hvert fald er busserne der kører fra Hundested udsolgt.

I øvrigt mener jeg
At det er rigtig godt at FCN nu lægger highlights på fcn.dk. Som minimum burde det dog følges af en start-11´er, numre på spillerne, ind- og udskiftninger, mål og assists. Ellers er det stort set umuligt at få noget ud af highlights. Stadig savner jeg dog mere indhold på fcn.dk. Eksempelvis kunne det være rart med en omtale af FCN-Berlin kampen el. en oversigt over hvem der har været af sted i landsholdstjeneste med div. U-landshold, hvem der spillede hvor meget, hvem der scorede etc. Det tager fannerme lang tid selv at forsøge at finde det frem selv, og jeg endre til sidst med at give op.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af kunarsenal
@FCN
Yes, så er jeg med. Tak for opklaringen. Med til historien hører også at der i tiden lige efter mesterskabet blev sat alle sejl ind af AKP & co på at hive nogle af de helt store sponsorater i land (bla. Den ekstraordinære aftale med AL i forbindelse med chl). I kølvandet på det oplevede flere sponsorerer i størrelsesorden Company+ at blive negligeret. Uden at have nogle konkrete tal kunne jeg forestille mig at det kostede nogle aftaler og dårligt ry og rygte i nærområdet. Om det der er blevet tabt på karussellen så er vundet på gyngerne er en anden snak.
Skrevet af LaChrissen
^^ plus håbløse beslutninger ift. fansene. Ekstremt fokus på børnefamilier er helt godnat. Opsigelser af samarbejder med fanklubber og rygeforbud på HELE stadion har helt klart også gjort noget ved det. Der er mange, der siger, at det er mærkeligt, at der ikke er flere, der er på stadion, og det kan jeg også godt følge til dels, men der var også bare en periode, hvor man ikke lavede andet end at tage ringe beslutninger, der påvirkede fankulturen negativt (og her er profilsalg ikke en del af regnestykket).
FCN - Arsenal - Vejle - Hillerød
Skrevet af JulioSalinas
Som jeg ser det så har FCN tre indtægtskilder

1. Fans og konventionelle sponsorer
2. Gigantiske sponsorater som køber ind i RTD historien.
3. Spillersalg igennem massiv talentudvikling.

Hvis vi tager fans og de konventionelle sponsorer så tror jeg først at vi for alvor ser en mærkbar vækst når FCN begynder at vinde titler med jævne mellemrum. På nuværende tidspunkt tror jeg bare vi må indrømme at Brøndby og FCK har etableret sig meget solidt på sjælland så der skal virkeligt nogle resultater på bordet før vi kan rykke ved status quo. Det tror jeg egenligt også at FCN har indset og jeg vil tro at det er derfor de undlader at satse stort på markedsføringskampagner der sigter på at "hverve" nye fans.

Så er der de gigantiske sponsorater som Tom Vernon prøver at hente hjem ved at sælge den gode historie om RTD-projektet. Jeg synes det er lidt svært at blive klog på hvor lange udsigter det har. På den ene side så har Tom Vernon godt forstand på disse sager da det hovedsageligt er sådan at han har finansieret RTD men på den anden side synes jeg også det lyder som en yderst sårbar indtægtskilde. Der er folk som af den ene eller anden årsag prøver at give et billed af Tom Vernon som den engelske kolonialist der udnytter fattige folk i Afrika. Herhjemme har vi set det i form af en "hetz" i Politikken. Hvis disse negative kræfter lykkedes med at fortælle den dårlige historie om RTD på globalt plan så kan vi være sikker på at de gigantiske sponsorater hurtigt vil trække støtten og dermed er jeg lidt skeptisk overfor at FCN læner sig for meget op af denne indtægtskilde.

Sidst men ikke mindst er der indtægter fra spillersalg fra spillere udviklet fra akademiet. Dette er en model som har bevist sig at være rigtig fornuftig over efterhånden mange år. Ikke alene dækker den omkostningerne men ofte formår den også at skabe et markant overskud hvilket gør at klubben kan opgradere faciliteterne og har penge til at skrive længere kontrakter og sågar købe talenter fra andre klubber. Det hele skaber en positiv spiral og det gør at klubben står endnu stærkere fremover med udsigt til accelerende indtægter. Denne indtægtskilde vil dog være sårbar overfor sådan noget som finanskriser. Det er helt klart den bedste indtægtskilde vi har og efterhånden som vi får løftet niveauet for vores akademier så vil successen i ligaen følge. I kølvandet af success kommer fans og de konventionelle sponsorer og således har vi sådan set allerede nøglen til at nå den indtægtskilde. Tålmodighed er dog en nødvendighed pt. Processen skal udfolde sig i sin naturlige rigtige rækkefølge. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Vil man gerne have et overblik over økonomien i Superligaen så er det i dag man skal købe Tipsbladet. Tipsbladet ligger inde i Ekstrabladet.

Der er ikke mindre end knap 10 sider analyse af transfervinduet, med angivelse af køb, salg, resultat, spillerbudgetter etc.

Jeg kan allerede nu kort afsløre, at FCN ifølge Tipsbladet havde et transferoverskud på 84,3 mio. (men er ikke sikker på om salget af akademispilleren er med i dette) og, at FCN´s spillerbudget inkl. afskrivning på transfers er steget med 4 mio. til 34 mio. Det er dog peanuts i forhold til FCK´s der er steget fra 135 - 160 mio.

Køb det og læs det - det er årets mest spændende artikler om økonomien i Superligaen, som man bliver ikke så lidt klogere af.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
Kan man ikke købe Tipsbladet i løssalg? Jeg vil meget nødigt købe sådan en tarvelig tabloidsprøjte som Ekstra Bladet hvis det kan undgås.
FCN
Skrevet af Slettet(581021212205)
^ Desværre - Tipsbladet har lavet en distributionsaftale med EB, så bladet udkommer sammen med EB hver fredag.

Du må slå kraven op om ørene, snige dig hen i et andet kvarter og købe den, rulle den godt sammen og stikke den ned i lommen inden du forladet kiosken.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Afløseren
^Tak for info. Kan huske at jeg for 10 år siden kunne købe Tipsbladet i løssalg hvilket jeg gjorde fra tid til anden.
Jeg må iføre mig et tracksuit og slendre ned i en kiosk i den københavnske Sydhavn for at købe Ekstra Bladet (gys!). Så må vi håbe, at min forklædning ikke afslører, at jeg abonnerer på Weekendavisen og er født og opvokset i Nordsjælland.
FCN
Skrevet af Slettet(581021212205)
Transfervinduet ifølge Tipsbladet

Kombinerer man Tipsbladets og Transfermarkt ser ind- og udgifter i år således ud for FCN:

Ud:
Christian Rasmussen (U-17) til Ajax 25 mio.
Andreas Skov Olsen til Bologna 45 mio.
Victor Nelsson til FCK 27 mio.
Bartolec til FCK 20 mio.
Mads Mini til Augsburg 6 mio.

Der angives ikke priser for Tranberg til EFB, Johansson til Køge, Strunck til Groningen, Aaquist til Viborg, Betrams til Maastricht. Heraf er Christian Rasmussen i sidste transfervindue. Wörts og Talbro forsvandt på fri transfer, mens Damgaard indstillede karrieren.

Tipsbladet får det til salg for 96,8 mio i dette transfervindue, men ifølge Transfermarkts opgørelser er tallet 98 + priser for Tranberg, Johansson, Strunck, Aaquist, Betrams. Mit bud er, at der samlet set er solgt for lidt over 100 mio. i dette vindue. Regner man Christian Rasmussen fra U-19 med er der solgt for i omegnen af 125 mio. i år.

Indkøb angiver Tipsbladet til kr. 12,5 mio. Vi kender prisen på Kian H som værende 7 mio. Altså må prisen for Thycosen være 5,5 mio. da dette er klubbens eneste indkøb udover Kian H.

Transferoverskud i dette vindue er dermed ca. 88 mio. Tipsbladet kommer frem til 84,3. For hele året er der et transferoverskud på ca. 120 mio. I dette beløb er ikke indregnet indkøb til U-19, som jeg dog ikke mener udgør over 1 mio. Baseret på sidste års regnskab hvor driftsunderskuddet var ca. 60 mio. ligner det altså et overskud på 60 mio. – men mon ikke FCN har fundet på nogle ekstra udgifter (flere ansatte på akademiet, kvindeholdet, div. Faciliteter).

Spillerbudgettet
Spillerbudgettet opgøres som løn og bonusser til spillere og trænere + afskrivning på transfers. Køber FCN således Kian H på en 2½ årig kontrakt til 7 mio. skal de 7 mio lægges oven i lønnen over 2½ år. Får Kian H f.eks. 150.000 pr. måned = 1,8 mio. pr. år skal oven i dette lægges 2,8 mio i afskrivning på transfer således, at Kian H belaster lønbudgettet med kr. 4,6 mio. kr. pr. år.

Mit personlige estimat af fordelingen af lønninger pr. spiller og trænerpr. måned ser således ud (behæftet med stor usikkerhed):

Nikolaj Larsen: 100.000
Vindahl: 50.000
Kian H: +150.000 + 230.000 i afskrivning på transfer – i alt +380.000
Yttergård: 75.000 + afskrivning på transfer 62.000 – i alt 137.000
Mumin: 50.000
Gudman: 25.000
Woledzi: 60.000
Mathias Rasmussen: 75.000
Clinton Antwi: 60.000
Mads Thycosen: 125.000 + afskrivning på tranfer 115.000 i alt 240.000
Villadsen: 25.000
Kofoed: 60.000
Damsgaard: 60.000
Jaxe: 60.000
Kudus: 100.000
Rygaard: 125.000
Abu Francis: 60.000
Antman: 60.000
Amon: 75.000
Freese: 50.000
Sadiq: 25.000
Godsway: 125.000
Atanga: 60.000
Rothman: 25.000

Trænere:
Flemming P: 125.000
Søren K: 60.000
Frank Hjorteberg: 60.000
Didi Dramani: 50.000
Pablo Moreno: 50.000
Mathias Zangenberg: 60.000
Michael Myhre: 40.000

I alt 2.482.000 pr. måned el. knap 30 mio. pr. år. Hertil skal lægges pension og bonus. Det ligger tæt på 36 mio. årligt som Tipsbladet estimerer. Mine estimater er et sammensurium af kildet. AKP fortalte en gang om en generel lønpolitik, senere justerede han det lidt, jeg har har fået opsnuset og verificeret et par enkelte lønninger og lægger hertil lidt estimeret gætteri.

Tipsbladet opgør udgifter til spillertrupper i Superligaen således:

FCK 160 mio., FCM 95 mio., BIF 95 mio., AGF 44 mio., AaB 38 mio., OB 36 mio., FCN 34 mio., RFC 28 mio., ACH 25 mio., SJE 25 mio., EFB 25 mio., Lyn 15 mio., HOB, 15 mio., SIF 15 mio.

Sætter man det ind over en længere periode ser det således ud (jeg har samlet tallene sammen over de seneste 9 år, man mangler 12/13, og bearbejdet dem lidt). Jeg beklager, at man ikke kan indsætte kolonner overskueligt på bold.dk.

Sep 19 Feb 19 17/18 16/17 15/16 14/15 13/14 12/13 11/12 10/11 9/10 8/9
FCK 160 135 127 117 102 112 92 ? 102 110 125 125
BIF 95 85 75 76 95 95 72 ? 57 62 67 67
FCM 95 83 72 67 63 42 32 ? 32 32 37 37
AGF 44 41 41 40 32 27 ? 25 22 27 27
AaB 38 38 32 30 27 24 22 ? 32 32 37 27
OB 36 32 31 30 37 42 52 ? 65 47 47 42
FCN 34 30 27 29 42 42 42 ? 19 19 21 21
RFC 28 26 29 28 29 32 32 ? 25 32 27
SJE 25 23 20 19 18 16 16 ? 11 17 17 15
EFB 25 23 - 33 34 29 24 ?
ACH 25 22 12 11 - 22
HOB 15 14 13 - - 9
SIF 15 - 19 16 - 15 ? 22 20 21 ?
LYN 15

Top-3 skruer voldsomt op - FCK væsentlig mere end de to øvrige.

I februar konkluderede Tipsbladet, at det for fremtiden stort set vil umuligt at se andre end FCK, FCM, BIF løbe med mesterskabet idet det tre hold tilsammen nu havde større budgetter end resten af Superligaen tilsammen og sandsynligheden for at alle 3 hold faldt sammen i det samme år måtte betegnes som statistisk usandsynlig. I år konkluderer Tipsbladet, at FCK har sat en målsætning for et spillerbudget i løbet af får år på ca. 200 mio. og at vinde mesterskabet i 9 ud af 10 år. En situation der kan minde om Celtic i Skotland. FCK skal derfor ikke længere ses så meget i konkurrence med Superligaen men mere med hold som Celtic, Slavia Prag, Rosenborg, FK Astana, RB Salzburg, Basel, Dinamo Zagreb o.l. Hvor det er ét dominerende hold og resten af ligaen (Victor Fischer påstod ganske vist på et tidspunkt at FCK var Nordens Real Madrid…). ”Resten” kan så håbe på at FCK tjener tilstrækkelig med koefficientpoint til at de kan komme i gruppespil fra tid til anden.

Spillerbudget vs. Klubbudget.
Ser man isoleret på spillerbudgetter er det svært at konkludere anderledes end Tipsbladet. Jeg mener imidlertid at Tipsbladet her begår en fejl. Jeg mener, at man også bør vurdere klubbernes totale personaleomkostninger. Det forlyder, at AKP indså at med det daværende set-up ikke så muligheder for at tage FCN til ”the next step”, men mente at RTD ville kunne det. Med RTD som ejere har man to akademier og prioriterer omkostninger anderledes end de fleste andre klubber hvor superligalønninger udgør den væsentligste del af omkostningerne. Her prioriterer FCN anderledes og bruger væsentlig større udgifter på talentudviklingen (samt stab). Denne prioritering skulle gerne give sig udtryk i bedre sportslige resultater, hvilket Tipsbladets analyse ikke tager højde for.

Ser man på personaleomkostninger i Superligaen tegner der sig et lidt andet billede end hvad Tipsbladets analyse viser (tal fra 2018 samt ”ca. tal”)
FCK 145 mio., FCM 110 mio., BIF 95 mio., FCN 72 mio., AGF 65 mio., AaB 55 mio., OB 42 mio., RFC 42 mio., SIF 38 mio., EFB 37 mio., HOR 32 mio., SJE 28 mio., HOB 20 mio., LYN 17 mio.

Der skulle meget gerne være overensstemmelse med de penge man investerer i lønninger og den værdi man får ud af investeringen. Værdien man søger at opnå herved er sportslige resultater. Dermed kan antages at man måske snarere skulle måle potentialet for sportslige resultater gennem de totale personaleomkostninger og ikke kun omkostninger til superligatruppen. Ud fra dette burde FCN altså blive nr. 4 – ellers er lønomkostningerne dårligt anvendt. FCN’s model går altså på at man ikke smider hovedparten af lønningerne efter spillerne, men derimod efter talentudviklingen. Det skal bemærkes, at FCN har fået stærkt stigende omkostninger til U-17 og U-19 hvor stort set alle spillere i dag er på kontrakt, idet de ellers nappes af andre klubber. Herudover er skruet en del op for antal ansatte i akademiet.

Det skal dog være ikke så lidt af en talentudvikling for at konkurrere mod FCK, FCM, BIF der har spillerbudgetter mange gange større end FCN.

Jeg kan dog stadig på det varmeste anbefale at købe Tipsbladet i dag, idet jeg kun gengiver en brøkdel af de i alt 11 sider de bringer om økonomien i Superligaen i dag. Tipsbladet ligger inde i Ekstrabladet. Har man en flink kioskmand kan man også få ham til at hive det ud af fredagens avis, hvis man køber EB lørdag el. søndag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FC Nordsjælland

Ja det sætter tingene lidt i perspektiv må man sige :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Super FCN
Så lige hvor lang AABs skadesliste er til næste kamp.
Det må om noget da i høj grad betyde at vi bør vinde den kamp.

Tror AAB vil stille op i en opstilling der lyder:
Rinne
Kristensen - Pedersen - Okore - Ahlmann
Christensen - Olsen - Fossum
Kusk - Kaufmann - Klitten

Det synes jeg absolut ikke er skræmmende ud, at de skal undvære Lukas Andersen og Tom Van Weert er jo en kæmpe gave til vores defensiv. Derudover har vi hjemmebanefordel og masser af muligheder da det vil næsten kun er Kudus som er ude med skade? Der skal bare 3 point hjem, det er også en utrolig vigtig kamp at vinde da vi bliver lidt hægtet af top 6 hvis vi taber.
lol, signatur
Skrevet af gamsta27
Er Kudus stadig skadet?
Skrevet af JulioSalinas
Absolut, Lucas Andersen betyder alt for dem. Det bør give 3 point.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Akademiet

FCN U-15, U-17 og U-19 spillede i går mod FCM. FCM går væsentlig mere op i kommunikation med deres fans end FCN og lagde derfor i fredags ud med 3 x optakt til de tre kampe, som kan se på: https://www.fcm.dk/nyheder/akademi/optakt-nordsjaelland-gaester-akademiet

Er man interesseret i FCN´s største aktiv - akademiet må man søge hos konkurrenterne og få deres version af kampene. Dog må man også gå ind på dbu.dk for at finde FCN´s startopstilling - måske man kunne skrive til modstanderklubberne og bede dem om at bringe dem en anden gang, når nu FCN ikke finder det relevant at omtale akademiet.

Jeg finder det ærlig talt skuffende at FCN er mere interesseret i at lave videoer med søde børn og spamme dem på Facebook med skoleprojekter om verdensmål - men måske sponsorer finder den slags interessant, hvis de nu ikke selv har børn der kan komme hjem og fortælle om deres skoleprojekter. Det kan da også være, at man ikke laver den slags projekter i udlandet - men i DK, er den slags jo hverdag i enhver folkeskole, og måske endda i gymnasiet. (Initiativerne om kvindelige forbilleder og Pride var dog gode).

FC Midtjylland U15 – FC Nordsjælland U15 1-3 (0-2)
0-1 23´ Besar Ameti

0-2 31’ Annas Alhardan

1-2 50’ Malte Melin

1-3 73’ Nikolaj Juul Jayaswal

Advarsler: FC Midtjylland: Jonas Scheufens Bøgedal - FC Nordsjælland: Andreas Rømer

FCM U15: Mikkel Korshøj – Oscar Meedom (49’ Jonas Scheufens Bøgedal), Adam Nygaard Andersen, Peter Kaiser, Mads Nybo Lauritsen (46’ Jacob Nørgaard Tange) – Simon Ryberg – Jeppe Andersen (58’ Dereje Nigussie Jensen), Gustav Fraulo – Jonathan Asp Jensen – Malte Melin, Valdemar Byskov Andreasen

FCN U-15: William Lykke 1 Lucas Høgsberg 2 Lauge Gülstorff 3 Magnus Døj 4 Patrick Chinazaekpere Dorgu 5 Frederik Marker 6 Annas Alhardan 7
Besar Ameti 8 Nikolaj Juul Jayaswal 9 Magnus Munck Bjørnholm 10 Mounir Jamal Secka 11

FC Midtjylland U15’s stime som ubesejrede sluttede lørdag middag, da holdet led et 1-3 nederlag til FC Nordsjælland.

De unge ulve var generelt godt med i kampen og kreerede okay med chancer. De kæmpede, sled og arbejde stenhårdt kampen igennem. Derfor var de også godt med langt inde i kampen og havde flere chancer til udligningen, men det lykkedes ikke at putte bolden i kassen.

Dog mistede de tit en-mod-en dueller og blev fanget i returløbet, hvilket efterlod store rum til FC Nordsjælland, der som konsekvens heraf fik alt for nemme mål.

Alle tre FCN-mål lignede hinanden meget. Gæsterne spillede sig ud af ulvenes første pres, der hang lidt i returløbet. Det skabte overtal på siden og førte til tre indlæg, som alle blev scoret på. Det første mål blev sparket ind fra kanten af feltet, det andet kom fra bageste stolpe, mens det tredje mål kom efter en cutback.

FCM-målet kom efter en længere fase, hvor ulvene havde meget boldbesiddelse på Nordsjællands banehalvdel. Et indlæg bliver slået fra højre side af mod bagester stolpe. Her headede Jacob Tange på mål. Målmanden redder, men returbolden dumpede ned for fødderne af Malte Melin, der sikkert reducerede til 2-1.

- På trods af nederlaget, som vi selvfølgelig er træt i sådan en topkamp, så er vi tilfredse med spillet med og uden bolden. Det vidner om, at vi skal blive ved med at fortsætte vores spil, så skal vi nok komme langt. Kampen i dag var gode lærepenge i det, at fodbold er mere end bare spillet med fødderne, det er også et mentalt spil, og der har vi stadigvæk nogle procenter at hente endnu, udtaler holdets træner Martin Mark.

FCN har 12 point efter 4 kampe: http://dbu.dk/resultater/pulje/306164

FCM U-17 - FCN U-17 1-1

0-1 21´ Mikkel Prasz Lejbowicz
1-1 55´ Danijel Dejan Djuric

FCM U17: Sebastian Dalby Wille – Mads Sandsberg (69’ Zsombor Mark Puskas), Mikkel Fischer, Victor Bak - Viktor Lind, Oliver Jeppe, Oscar Fraulo, Jakob Leerhøj Larsen – Danijel Djuric (80’ Donavan Kafo bagou) - Mikkel Tønnesen (87’ Andreas Nibe), Gustav Christensen

FCN U-17: Samuel Andersen 1 Marcelo Randolf 2 Nicolai Munk 3 Victor Friis Enggaard 4 Kaare Brøckner Barslund 5 Josef Elsubaihi 6 Malte Karoli 7 Andreas Jimenez Garly Andersen 8 Youcef Mokdad 9 Zidan Sertdemir 10 Mikkel Prasz Lejbowicz 11

Advarsler: FC Midtjylland: Mikkel Tønnesen og Zsombor Mark Puskas FC Nordsjælland: Andreas Jimenez Garly Andersen

FC Midtjylland havde før lørdagens opgør mod FC Nordsjælland gjort rent bord i U17-ligaen. Sejrstimen endte dog mod FC Nordsjælland, da en meget lige kamp endte med 1-1.

Første halvleg var meget lige. Her bølgede kampen frem og tilbage. Gæsterne lurede på omstillinger og efter 21 minutters spil førte en opspilingsfejl af FCM til en omstilling til gæsterne, der brød bolden i ulvenes højre forsvarside. Mikkel Prasz Lejbowicz løb ned i en en-mod-en situation mod FCM-forsvaret fra kanten af feltet. Herfra tog han et træk ind i feltet og smækkede bolden flot op i det lange hjørne. Et rigtig flot mål af gæsterne.

Begge mandskaber havde resten af halvlegen tilløb til flere store scoringsmuligheder, men havde begge udfordringer med at få spillet chancerne store. Derfor var stillingen 0-0 ved pausen.

Ulvene kom stærkt ud efter pausen. De satte gæsterne under pres og kontrollede kampen ved at være gode og mest på bolden, der gjorde det svært for FCN at få fat i den.

Derfor var det en forløsning, da Danijel Djuric efter 55 minutter kunne heade Oscar Fraulos indlæg i mål fra bagerste stolpe.

Efter scoringen lukkede ulvene ned for gæsterne, der nærmest ikke havde nogen målchancer. Hjemmeholdet tilspillede ulvene sig flere store muligheder, der på en god dag skal give mål, men skarpheden manglede og derfor blev slutresultatet 1-1.

- Bedømt ud fra anden halvleg, så er det en kamp vi bør vinde. Men selvom vi selvfølgelig altid går efter at vinde hver gang, så vidner kampen om, at vi skal lægge endnu mere på for at blive endnu bedre, udtaler træner Claus Therkildsen efter kampen.

Træneren var dog også imponeret over gæsterne og niveauet i kampen generelt:

- Det var en U17 ligakamp på et rigtig højt niveau. Det et to gode hold, der begge gerne vil spille fodbold og udfordre hinanden taktisk. Derfor var det også en god fodboldkamp med mange gode individuelle præstationer, lyder analysen fra træneren.

Med det uafgjorte resultat fastholder ulvene ligaens førsteplads med 16 point. Lyngby er dog lige i hælene med samme pointantal.

FCN U-17 har 10 point efter 5 kampe: https://www.bold.dk/fodbold/danmark/u17-ligaen/

FC Midtjylland U19 – FC Nordsjælland U19 3-4 (1-2)
0-1 23´ Lucas Bøje-Jensen

0-2 26’ Chukwuemeka Paul Nnamani

1-2 43’ Jibrill Antala Abubakar

2-2 47’ Raphael Onyedika Nwadike

2-3 66’ Andreas Pedersen Bredahl

3-3 70’ Tobias Anker

3-4 90’ Chukwuemeka Paul Nnamani

Advarsler: FC Midtjylland: Antonis Martis, Raphael Onyedika Nwadike, Jibril Antala Abubakar, Tobias Anker, Kristoffer Lund Hansen.

FC Nordsjælland: Marcus Korang, Maxwell Woledzi

FCM U19: Valdemar Birksø – Hanus Sørensen (88’ Simon U Madsen), Kristoffer Lund, Tobias Anker, Tobias Damtoft – Oliver Sørensen, Antonis Martis, Aral Simsir, Mads Kristian Hansen - Jibril Antala Abubakar (85’ Pyry Hannola), Raphael Onyedika Nwadike (69’ Justice Chigozirim Ohajunwa)

FCN U-19: Andreas Gülstorff Pedersen 1 - Oliver Marc Rose-Villadsen 2 Maxwell Woledzi 3 Gideon Mensah 4 Lucas Bøje-Larsen 5 - Marcus Korang 6 Chukwuemeka Paul Nnamani 7 Boubacar Konte 8 - Oliver Antman 9 Oliver Tølbøll Rimmen 10 Andreas Pedersen Bredahl 11

Det var en lige kamp med en masse intensitet, da FC Midtjyllands U19-mandskab lørdag middag tog imod FC Nordsjælland hjemme på Ikast Stadion. Ulvene havde i kampens begyndelse to store mulighed for føringsmålet, men formåede ikke at passere FC Nordsjælland-keeperen. I stedet var det gæsterne der tog føring på et hjørnespark. Blot tre minutter efter fandt gæsterne igen vejen til netmaskerne efter et midtjysk boldtab i eget opspil.

Herefter satte ulvene sig dog på kampen. De vandt mange dueller, var i rigtig god kontrol. Derfor var det også ganske fortjent, da Jibrill kort inden pausen puttede bolden i kassen til en midtjysk reducering til 1-2, der også var stillingen ved pausen.

I anden halvleg fortsatte midtjyderne i samme spor som i første. De var fortsat i kontrol og kort efter andens halvlegs start kom belønningen. Raphael Onyedika Nwadike scorede til 2-2 og dermed var det helt lige igen. Et rigtig flot comeback af ulvene.

Gæsterne kom dog igen i front, da Andreas Pedersen Bredahl efter et indlæg gjorde det onde ved hjemmeholdet. En ærgerlig konsekvens af en ellers fin periode af ulvene.

Det stoppede dog ikke hjemmeholdet, der kløede på for endnu engang at udligne den nordsjællandske føring. Det lykkedes i det 70. minut, hvor Tobias Damtoft efter et hjørnespark fandt vejen til netmaskerne.

Det lignede derfor at en lige og intens kamp skulle ende uden vinder. Desværre for ulvene begik de straffespark i overtiden, og det udnyttede FC Nordsjælland til at tage sejren med hjem til Farum.

- Det var en meget lige kamp, hvor begge hold har deres perioder. Alligevel er vi skuffede over at tabe kampen. Vi er ærgerlige over at indkassere fire mål, da vi føler vi kunne have fået mere ud af det resultatmæssigt. Jeg er dog utroligt glad for vores evne til at komme tilbage i kampen. Vi fulgte gameplanen uanset udfaldet af kampen, samtidig var spillerne villige til at gå langt for hinanden, lyder reaktion fra Henrik Jensen.

FCN U-19 har 6 point efter 3 kampe. https://www.bold.dk/fodbold/danmark/u19-ligaen/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Kampånden
Ok. Det er så sidste gang vi skal fejre en pauseføring med rygeheroin i omklædningsrummet!

En smuk første halvleg hvor alt dag i skabet og hvor AaB kun var statister. Klip til 2. Halvleg og vi skal være mere en glad for uafgjort. AaB synes jeg ikke spillede væsentligt bedre, men vi væltede rundt og skabte den ene farlige chance imod efter den anden.

3 point er fint, men spillet i 2. Halvleg var godt nok under lavmålet og overskygger helt hvor flot det var i 1. Øv
Skrevet af JulioSalinas
@FC Nordsjælland

tak for info. det er værdsat

det er jo nogle vildt flotte resultater vores akademi leverer og bestemt ikke overraskende.

Jeg finder det ærlig talt skuffende at FCN er mere interesseret i at lave videoer med søde børn og spamme dem på Facebook med skoleprojekter om verdensmål - men måske sponsorer finder den slags interessant, hvis de nu ikke selv har børn der kan komme hjem og fortælle om deres skoleprojekter. Det kan da også være, at man ikke laver den slags projekter i udlandet - men i DK, er den slags jo hverdag i enhver folkeskole, og måske endda i gymnasiet. (Initiativerne om kvindelige forbilleder og Pride var dog gode).


Jeg kan sagtens følge dig i din undren og ærgelse. Jeg synes egenligt det er fint nok at man også har sigte på de gode formål/kampagner som RTD resonerer med men der bør være en klar prioritering hvor det primære fokus er på fodbolden samt mandskaberne fra FCN. Lige nu er der stort set ingen fokus på akademierne og det er meget skuffende. Jeg ved godt at FCNs ledelse satser stort på at lande gigantiske sponsorater men man må følge dette mål på en anden måde. Jeg synes også det virker lidt påtaget og en anelse utroværdigt med de spam-agtige delinger som er meget fjerne fra FCN. Måske skulle man overveje at lave feks. en "FCN global" hvor man på de sociale medier har fokus på alle disse sekundære verdensomspændende mål og så lave en "FCN fodbold" hvor man har fokus på alt omkring fodbold. Det ville jeg personligt foretrække.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@Kampånden

Hvad er der nu galt med rygeheroin? Flemming P. er meget progressiv og ingenting går hans næse forbi. hahahaha

Nå men de 3 point kom i hus og vi fik sågar Tochi ind i 10 mins :)
Jeg synes også at Kudus fik et godt indhop og satte lidt gang i vores offensive spil da det var hårdt tiltrængt.
Aab var mere skuffende end jeg havde regnet med og der skulle et mål til at vække dem til live. Til gengøld gjorde vi det også meget nemt for dem ved at gå helt i panik da det skete. Det der med at holde fast i en føring uden at overlade spillet til modstanderen er noget vi fortsat bliver nødt til at arbejde med. Det er i høj grad en mental udfordring der handler om ikke at fokuserer på at man har noget at miste.

FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det var en ret fin 1. halvleg, men også på en billig baggrund. FCN var dog bedst set over hele kampen, omend AaB havde 30 gode min. fra 55 og fremefter. Derudover så var der stadig lidt "de brændte chancers kamp" over FCN´s spil. 20 skud - heraf 8 på mål og kun 2 mål er ikke en imponerende statistik.

Hvor det går galt, som jeg ser det, er da man sætter Jaxe ned i forsvaret. Han var ærligt talt ikke specielt god der. Kian H har nok at gøre med at finde ud af et nyt hold og en ny spillestil til at han også skal til at styre en spiller der aldrig har spillet i forsvaret før og også rette op på hans fejl. Jaxe var til gengæld god på midtbanen - som man fjernede ham fra. Det brugte AaB meget passende til at erobre midtbanen og derfra gik det galt - Meiner Meinung Nach. Altså en underlig taktisk disposition.

Til gengæld fungerede indskiftningerne godt.

Jeg overvejer iøvrigt en t-shirt med teksten "Jeg var der da FCN scorede på hovedstød efter et hjørnespark".

Derudover så er det da en sand succeshistorie med tilskuertallet. 1.982 i 1. hjemmekamp, 2.030 i næste, 2.107 i næste, 2.529 i næste og nu svimlende 3.031. Det er jo kontinuerlig vild fremgang over hele sæsonen - endda på over 50% i forhold til 1. kamp! Jeg håber vi kommer længere op, stemningen er altså noget flad når man er under de ca. 4.500.

I optakten til dagens kamp så de på hvorfor der var så dårlig tilskueropbakning. Svaret var generelt noget med kedelig stemning, et område med lav fodboldopbakning, at spillerne forsvandt så tidligt at man ikke lærte dem at kende etc. CEO Søren Christensen var også på og fortalte at man fra ledelsens side også undrede sig og analyserede på div. data. Det undrede bl.a. pga. at det jo var attraktiv fodbold der blev præsenteret. Man havde fundet ud af at i selve Farum var der pæn opbakning, men at i byerne udenom var opbakningen i højere grad til til BIF og FCK. Man fokuserede på at man skulle få fortalt folk at der blev spillet god fodbold og også hvornår man spillede. Jeg kan så hilse og sige, at det er temmelig svært når man starter manøvren ved at nedlægge sin kommunikationsafdeling og holde op med at kommunikere...

Kommentatorerne kom også ind på at rent strukturelt var det stort set umuligt at komme til Farum, hvis man boede nord for Farum pga. dårlige offentlige forbindelser. Ser man på BIF og FCK så er stemeningsskaberne typisk folk der kommer med det offentlige. Kommentatorerne pegede også på, at det sværeste var at få de første 50-100 ind på stemningstribunen - men at når de først var der, så var det nemmere at tiltrække de næste. Søren Christen pegede på at FCN´s produkt skulle være skarpere og der skulle endnu mere stemning på stadion.

Det kom ikke frem i optakten, men jeg ved at FCN er i gang med en app som spillerne i samarbejdsklubberne kan bruge - og måske også alle andre. Det skulle gøre billetbestillingen væsentlig nemmere og forhåbentlig tiltrække en del flere. Kombinerer man det med gratisbusser fra f.eks. Frederikssund, Allerød, Hillerød kunne det måske godt give noget.Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Hvis der bare skal 50-100 tilskuere til at det vokser så er det da bare med at ansætte et heppekor ;)
En ting som jeg hører igen og igen er at folk ikke fatter FCNs forretningsmodel. De tror at Tom Vernon scorer kassen og at FCN er blevet til en slags udsigtsløs fabrik.

Jeg tænker at man kan gøre mere ved at fortælle historien om hvorfor det giver så god mening at satse på et akademi når man nu er en lille klub der hverken har en milliardær i baghånden eller har den store fanbase. Jeg ved ikke om det vil kunne lade sig gøre at få folk med sådan eller om man skal have spillet "Football Manager" for at få en fornemmelse af at FCNs projekt giver så god mening.
Beliggenhed er afgjort en udfordring men folk skal nok komme når vi begynder at vinde trofæer. Det man så kan gøre fra FCNs side er at sørge for at de nytilkomne fans føler sig velkomne og være helt klar på at holde dem fast ved at give dem adgang til infomation om visionerne, hverdagens informationstrøm og selvfølgelig også den historiske udvikling i FCN. Giv folk en anledning til at forelske sig i en fantastisk klub som gør tingene på en forholdsvis unik måde.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Dreamin'
Hejhej,
Vi har fået en ledig plads i vores FCN podcast imorgen (mandag den 23.) kl. 17.30 - optages i KBH indre by.
Lad vide om en af jer kunne have lyst til at være med.
Vi skal nørde U-spillere og forskellige andre ting som jeg kan se i har godt styr på :)

I kan skrive på fcndreamin@gmail.com eller direkte til os på Twitter.


/Rasmus
annonce
0