Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af riou123
Jeg har svært ved at tro at alle de +20.000 ekstra følgere FC Nordsjælland har fået på instagram på de 3 år er Danskere.

Kan det tænkes at størstedelen af jeres følgere på instagram ikke er danskere og det er årsagen til at de skriver på Engelsk?


Men udlændingene kommer jo ikke på stadion. Det skræmmer sandsynligvis en del de nye danske fans. Jeg er 15 og ingen af mine venner bruger FB. I min aldersgruppe er der nærmest ikke nogen fans af FCN i KBH. Og de endnu yngre drenge/piger, som bruger Instagram, kan ikke forstå engelsk særlig godt. Så vil de hellere følge FCK, som skriver på dansk, så de kan forstå det. Jeg kan kun tale for mine oplevelser, men jeg mener, ligesom Afløseren, at vi burde lave en engelsk profil, som poster det samme som den danske, bare på engelsk. Ligesom Dortmund har det.
Skrevet af Afløseren
@riou123

Du virker ret velartikuleret. Det synes jeg er dejligt at se med tanke på din relativt unge alder.
Når nu din omgangskreds holder med andre hold end FCN hvordan blev du så selv fan? Bor du i Farum?
FCN
Skrevet af Slettet(131458220804)
Man føler sig satme gammel som 26 årig til sammenligning ;) Havde også troet du var noget ældre. Måske du er var en af de børn der plejede at være en hel del af på Farum Park for 5-6 år siden?

Men jo der er jævnligt kommentarer om FCNs brug af engelsk på sociale medier. Det hænger jo nok sammen med at FCN og RTD er ligestillede, så skriver man på dansk udelukker man lidt den ghanesiske del af hele setuppet. Man burde dog skrive det på dansk først og derefter på engelsk i diverse opslag, i stedet for kun engelsk.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Afløseren
Så hører jeg nok til i Old-Boys afdelingen af fans eftersom jeg er 31 ;-)

Men ja, der er mange gode veje at gå når det gælder de sociale medier. Jeg synes personligt det er ærgerligt, at FCN ikke er bedre til den del af kommunikationen/dialogen med deres fans og målgruppe.
Jeg vil dog også sige, at FCN har oppet sig gevaldigt på det område det sidste års tid. Lavpunktet var uden tvivl det mystiske billede af en eller anden FCN-spiller fra en træningslejr. Ingen tekst, ingenting overhovedet - og man kunne dårligt se hvem spilleren var grundet modlys og skygger.
Det var sgu frygteligt.
FCN
Skrevet af riou123
@afløseren
Haha, mange tak. Nej jeg bor i København, men i 2012 ønskede jeg mig et sæsonkort til en sjællandsk klub til min fødselsdag, grundet min nye interesse for fodbolden. Der var FCN det billigste + de lige havde vundet og så har det været min klub lige siden:)
Men ja mange af mine andre venner står på Sektion 12, men det er intet i forhold til RTD park:)

@JG-FCN
Nej, var kun på stadion et par gange om året, da min far stadig prøvede at videreføre hans kærlighed til Viborg til mig, og min mor ikke gad køre til Farum.

Skrevet af Nandeyanen
@riou123

Da du skrev du var 15 år troede jeg du var søn af @FC Nordsjælland / Jenner.

Jeg mener han på et tidspunkt har skrevet han har en søn og det er nogle år tilbage, så vel 15-17 år nu.

Men så skrev du at din far var Viborg fan.

Det kunne ellers være sjovt at have far og søn lave debat indlæg og diskutere med hinanden.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Afløseren
Jeg vil gerne adoptere dig, Nandeyanen ;-)
FCN
Skrevet af Nandeyanen
Sælges der rødvin på stadion? ;-)
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Afløseren
Det gjorde der sidst jeg var der. Det er ganske vist ikke barolo, men det er udmærket :-)
FCN
Skrevet af Grovkøkkenet.dk
Hold nu op Nandeyanen, det ved du jo der gør :0)
Skrevet af Slettet(581021212205)
@nandeyanen

Som det eneste stadion i DK kan man også få rosé til kampene.

@ Afløseren

Da du skrev du var 15 år troede jeg du var søn af @FC Nordsjælland / Jenner.

Møgungen er blevet teenager og fuld af positiv arrogance og ønskede sig pludselig en FCK-trøje i julegave, trods års indoktrinering.

Han er selvfølgelig gjort arveløs.

Nr. 2 er stadig en go dreng der holder med det rigtige hold og får store julegaver.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af ligepå
I JP´s trykte avis er der en stor artikel om FCM´s nye talentsatsning "Guldminen" - udover det, er det nu igangsat at de vil bygge topklasse faciliteter til deres yngate talenter. Ikast COMPLETE (et samlet talenthus som jeg forstår det) et FCM-hus og slutteligt en helt ny Guldmine skole. Et samlet byggeri til 200 mio.

Vi er dygtige - og meget langt fremme. Men Midtjydernes må vi bare ikke undervurdere i hvad de ligger i talentudvikling, og egentlig har gjort i længere tid end os.

Spændende læsning er det i hvert fald.

FCN måske du kan hjælpe med et link til artiklen? Jeg prøvede - men synes ikke at have held med at finde den digitalt.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Afløseren
Guldminen?
Det lyder som en forlystelse i BonBon Land
FCN
Skrevet af ligepå
Vi kan da godt blive enige om at navnet er lidt fesent. Men intentionerne er egentlig meget gode - og rer nogle af de samme værdier der er i FCN´s talentudvikling.

Guldmine-konceptet er bare at tage fat i talenterne i en endnu tidligere alder og køre dem ind i en elitekultur og indlæring via idræt.

Det er ikke første gang at FCM er offensive i deres tiltag. Og de plejer som regel at give et ret godt afkast - både sportsligt og økonomisk.

Vi er en idrætsfriskole, der vil bidrage til en bedre verden ved at skabe helhedstænkende verdensborgere, der er både fysisk og mentalt i verdensklasse - morgendagens talenter.

Men hvad betyder verdensklasse? For os betyder det at samle det bedste fra flere verdener i et forpligtende fællesskab og univers, hvor der er plads til målrettet individuel udvikling - men altid med fokus på glæde og bidraget til fællesskabet.

Guldminen er en kombination af FC Midtjyllands high-performance kultur og mindset, ISI´s fundament og erfaring og skoleleder Svend Erik Schmidts individorienterede tilgang til læring - læringsstile. Når vi er fuldt udbygget, tilbyder vi 0.-9. klasse, og udbyder 0.-6. klasse i sommeren 2020.

Vi og vores elever elsker og dyrker udfordringer. Og med afsæt i vores kollektive erfaring, tror vi på, at hvis vi inspirerer, motiverer og dyrker viljen og glæden ved at tackle udfordringer, sætte sig mål og nå dem, kan vi rent faktisk skabe verdensklasse talenter i Danmark - med udsyn mod verden.

Vi tror mere på miljø end på talent! Vi tror ikke på, at ægte talent er medfødt eller en gave. Vi tror på, at udvikling, succes og talent er en direkte konsekvens af bidrag og indsats - træning, øvelse og vedholdenhed over tid. Så lang tid som overhovedet muligt. Derfor begynder vores fælles rejse allerede i indskolingen.

Vi vil udvikle verdens bedste fodbold- og håndboldspillere. Det gør vi ved først og fremmest at udvikle atleter. Men også ved at udvikle mennesker, der efter endt skolegang møder ungdommen og voksenlivet som ansvarlige, læringsparate og robuste verdensborgere, der er klar til at gå forrest, være ledere og møde fremtidens udfordringer


Nu var det heller ikke fordi at det skulle blive en FCM tråd. Jeg synes bare at det var spændende at se hvad der rører sig ved vores konkurrenter på talentsiden.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Nandeyanen
Det er allerede blevet afprøvet i USA og det er en dårlig idé. Det med at lave elite sport skoler for en bestemt sportsgren for børn.

Det FCM gør er ikke noget nyt. Det er en ny måde i Danmark, men ikke i udlandet.

Der er mange videnskabelige artikler om det.

1.Children who specialize in a single sport account for 50 percent of overuse injuries in young athletes according to pediatric orthopedic specialists.

2. A study by Ohio State University found that children who specialized early in a single sport led to higher rates of adult physical inactivity. Those who commit to one sport at a young age are often the first to quit, and suffer a lifetime of consequences.


3. In a study of 1,200 youth athletes, Dr Neeru Jayanthi of Loyola University found that early specialization in a single sport is one of the strongest predictors of injury. Athletes in the study who specialized were 70 to 93 percent more likely to be injured than children who played multiple sports.

4. Children who specialize early are at a far greater risk for burnout due to stress, decreased motivation, and lack of enjoyment

5. Early sport specialization in female adolescents is associated with increased risk of anterior knee pain disorders including PFP, Osgood Schlatter and Sinding Larsen-Johansson compared to multi-sport athletes, and may lead to higher rates of future ACL tears.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
Dette her er fra Manchester United

And the sport scientists?

In January 2015, I had the honor of sitting in a lecture with Manchester United Performance Coach Tony Strudwick, winner of 13 titles as the fitness coach for Manchester United´s first team. His advice was that a multi-sport background sets up athletes for long-term success by lowering the rates of injuries and making them more adaptable to the demands of elite level play.

"More often than not," he stated in a recent interview with SoccerWire.com, "the best athletes in the world are able to distinguish themselves from the pack thanks to a range of motor skills beyond what is typically expected in a given sport." He recommended tumbling and gymnastic movements, as well as martial arts, basketball, and lacrosse as great crossover sports for soccer. Here are some other advantages:

Better overall skills and ability: Research shows that early participation in multiple sports leads to better overall motor and athletic development, longer playing careers, increased ability to transfer sports skills to other sports, as well as increased motivation, ownership of the sports experience, and confidence.
Smarter, more creative players: multi-sport participation at the youngest ages yields better decision making and pattern recognition, as well as increased creativity. These are all qualities that coaches of high-level teams look for.
Most College Athletes Come From a multi-sport Background: A 2013 American Medical Society for Sports Medicine survey found that 88 percent of college athletes surveyed participated in more than one sport as a child
10,000 hours is not a rule: In his survey of the scientific literature regarding sport specific practice in The Sports Gene, author David Epstein finds that most elite competitors require far less than 10,000 hours of deliberate practice. Specifically, studies have shown that basketball (4,000), field hockey (4,000) and wrestling (6,000) all require far less than 10,000 hours.
There are many paths to mastery: A 2003 study on professional ice hockey players found that while most pros had spent 10,000 hours or more involved in sports prior to age 20, only 3,000 of those hours were involved in hockey-specific deliberate practice (and only 450 of those hours were prior to age 12).
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
Så I FC Nordsjælland skal i bare fortsætte med at undervise i ballet.

Den måde I gør det på er langt bedre end FCM. Forskning peger nemlig på at de bedste atleter i verden har dyrket mange forskellige sportsgrene som børn.

Og så har de valgt en sport at fokusere på i deres teenage år. At lukke et lille barn på en bestemt sport er det dummeste man kan gøre.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JulioSalinas
@Nandeyanen
Så I FC Nordsjælland skal i bare fortsætte med at undervise i ballet.

Uha...det er virkelig et "mindset" vi ikke skal adoptere. FCN skal altid udfordre gældende praksis ellers stagnerer vi tænker jeg.
Forskning peger nemlig på at de bedste atleter i verden har dyrket mange forskellige sportsgrene som børn.

"Det handler om at få så meget bevægelseserfaring så tidligt som overhovedet muligt." - FlemmingP.

Kritikken af den tidlige specialisering skal man ikke bruge som et argument for ikke at lave tidlige bevægelsesskoler hvor fysiske lege og aktiviteter er prioriteret. Elever ved sådanne skoler får trods alt en motorisk gevinst som giver dem en fordel når de senere specialiserer sig.

FlemmingP har også en pointe med at fodbold i sig selv er langt mere alsidig en atletiske sportsgrene som feks. langdistanceløb og dette bliver man også nødt til at forholde sig til i kritikken omkring tidlig specialisering.

Jeg har ikke det store kendskab til FCMs "Guldminen" men den er beskrevet som en idrætsfriskole og det lyder i mine øre som andet end et regulært fodboldakademi og hvis det holder så kan du ikke bruge kritikken omkring "tidlige specialisering" på den.

Jeg linker lige til Mediano Børnefodbold #7 hvor FlemminP sætter lidt ord på hans tanker omkring børnefodbold->
https://www.mediano.nu/oversigt/2020/6/10/mediano-brnefodbold-7-med-flemming-pedersen-om-fordelene-ved-tidlig-rekruttering
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
Min kommentar om Guldminen var lidt i den platte ende. Hvis jeg skal forsøge at sige noget konstruktivt (hvad man jo gerne skal i 95% af sine indlæg), så er det, at det er spændende med den talentsatsning vi ser i Danmark i disse år.

FCM har været en af de første klubber herhjemme til at være innovative og storsatsende på talentområdet med HF-uddannelse, elitetræning, kostskole mv. Dertil havde de også et akademi i Nigeria hvorfra Femi, Baba Collins og Rilwan Hassan kom fra.
Akademiet blev senere lukket fordi FCM hentede spillere under 18 år derfra under påskud af, at de primært var i Danmark for at studere.

Ikke desto mindre må man rose FCM for på mange måder at være en foregangsklub for dansk talentudvikling.

Det ser ud til, at kampen om talenterne i Danmark bliver mere intens i de kommende år. Der er efterhånden mange klubber, som gør en dyd ud af at satse på eget opland. I Jylland kan nævnes;
AaB
FCM
Silkeborg

Til dels også AGF, Vejle og Viborg.

På Sjælland er det;
FCN
FCK
Brøndby
Lyngby

Som jeg ser det, er kampen om de unge talenter geografisk centreret primært omkring Midt/Østjylland og Hovedstadsområdet. Det bliver derfor interessant at se, hvordan de forskellige talentsatsninger i klubberne kommer til at præge udviklingen af danske talenter fremover. Måske kan vi være så heldige, at nogle af de største talenter når at slå igennem i Superligaen før de sælges til udlandet.
FCN
Skrevet af RasmusGunnar
Er det ikke på tide at Nandeyanen skrives ind, ved navns nævnelse, i overskriften på tråden :0)
annonce
0