Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af RasmusGunnar
Der er vel ca. 20% videresalgsklausul, af merprisen. Hvad gav FCK i sin tid? 20 mio? Så 20% af 60 mio blir det vel til. 10 mio er nok et godt bud.

EDIT:
Forrest´s bud virker velovervejet.
Så mangler vi at Tottenham køber Dams for 300 mio :0)
Så er årsregnskabet ved at være ganske imponerende.
Skrevet af Slettet(131458220804)
Det vil nu være fint hvis de lige venter med at købe Damsgaard til næste år. Vi er fint dækket ind i år, og et videresalg af Damsgaard kan måske forhindre at vi er nødt til at sælge næste år ;)
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af JulioSalinas
Hvis Damsgaard brænder EM af og prisen stiger så er det et fint tidspunkt at sælge på. Vi modtager sandsynligvis pengene i rater over flere år så i den forstand kan de lige så godt sælge nu som næste år. Iøvrigt så plejer FCN jo også at ligge lidt til siden for en sikkerheds skyld :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Forrest Gump
Jeg ved ikke, om det er blevet nævnt herinde, men FCN har ifølge årsrapporten fra forleden 194 mio. i tilgodehavende fra salg, som kommer ind i rater de næste par år. Salget af Atanga på 27,3 mio. ifølge Transfermarkt er ikke medregnet. Dertil kommer salg af Kamaldeen, Kofod, Vindahl i år til at indbringe et trecifret millionbeløb. Næste år ryger Diomande og Schjelderup nok for endnu et trecifret millionbeløb. Dertil vil flere af vores spillere som Damsgaard og Kudus blive solgt videre over tid, hvilket vil give indbringe yderligere millionbeløb til Farum via videresalgsklausuler. Dertil kommer de 750 mio. fra Mansour Group, der er skudt ind i hele koncernen. Vi står meget stærkt finansielt. Det skal nok blive godt. Rigtig godt.
Skrevet af RasmusGunnar
Tænk hvis man som klub også havde en storsponsor og en massiv indtægt på tilskuere og trøjesalg etc.

Nogle gange forstår jeg ikke hvorfor vi er så få fcn fans. Jeg synes vi er et af de mest interessante hold i ligaen.
Skrevet af Nordland1337
Tror grunden til vi ikke har så mange fans er ganske simpel. Først og fremmest er Farum en relativ lille by - og ens største tilhørsforhold er geografisk (ikke altid - i know - men ofte). Mangel på identitet, i den forstand at man ofte forelsker sig i spillere og følger dem, det er givetvis svært når vores turnover rate er så høj. Derudover, er det blevet lidt moderne at hade FCN, jeg var faktisk næsten glad for vi ikke spolerede BIFs guld, det kunne godt havde acceleret denne process. Sidste grund er nok negative minder om klubben som helhed, kreativ finansiering, vilkår og kommunal støtte af en korrupt borgmester, hænger desværre stadigvæk i luften.

Men ja, bortset fra det, kan jeg ikke se en mere spændene klub i Danmark - for at være helt objektiv
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg tror ikke den her kreative finansiering, som du så fint omtaler Brixtofte som, har nogen indflydelse overhovedet på nye fans især. De fleste ved ærligt talt ikke hvem Brixtofte er længere, særligt blandt unge.

FCN har om nogen en identitet (stik i modsætning til identitetsløse OB fx), men ja, jeg er meget enig i, at det er svært at identificere sig med spillerne, når selv spillerne har travlt med at komme videre og er meget offentlige omkring det. Og det er jo ofte den måde man får yngre fans på, netop ved at de kan identificere sig med nogle spillere som de anser som ikoner.

Oplandet, ja, det kan man ikke rigtigt gøre noget ved. Mange unge bliver også "peer pressured" til enten at vælge FCK eller BIF, da det ikke er "cool" at være FCN fan, for så står man lidt alene. Det er noget der stille og roligt kan vende hvis man får succes på den lange bane dog, de unge kan jo godt lide at være fans af dem der vinder ;)

FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Afløseren
Som et lille supplement til ovenstående, så kunne jeg også forestille mig, at vores professionaliserede akademi måske også spiller en rolle. Jeg spillede selv i Farum BK som barn og derfor var det naturligt at holde med klubben. Vi havde ingen spillere, der kom fra andre byer, så alle holdt jo med Farum BK/FCN.
Når nu vi får unge drenge ind fra "baghaven" Gladsaxe, Hillerød, Allerød mv. Så tror jeg også at de allerede HAR et favorithold; AB, Brøndby, FCK, B93 eller hvad det nu måtte være. Det betyder jo også at det ikke er dem og deres venner og familie mv. Som kommer på stadion, men det er selvfølgelig blot en tanke.

Måske FCN burde lave en fan/brugerundersøgelse?
FCN
Skrevet af Nandeyanen
Sidste sommer kom 44% af alle transfersummer fra England. De har kæmpe budgetter og alle PL klubber kan give +100m for spillere.

Det er det FCK nu kan bolstre sig med modsat FCN. At når man går videre fra Europæisk gruppespil optjener spilleren nok point til at kunne tage direkte til PL.

Hele Kamaldeen sagaen er jo et godt eksempel på hvilke problemer FCN har og kommer til at have. Hvis spilleren gerne vil til PL er det meget svært som FCN spiller. Man behøver ikke at gå videre fra Europæisk gruppespil. En normal Europa kampagne vil give nok point til at ramme mellem 10-14 point som er kravene for at søge dispensation for en u21 spiller.

Det er noget jeg før har diskuteret herinde, før hele Kamaldeen sagaen startede. At hvis nu Mansour ejeren køber en klub der ligger i et højere band angående de Britiske regler. Den Amerikanske liga MLS ligger højere end Danmark fx så det er nemmere for dem at tage til PL.

Hvis et talent drømmer om PL. Så kan det tænkes at spilleren hellere vil vælge Mansour klubben i USA i stedet for Danmark.

FCN må derfor ikke se Europæisk som ligegyldig. Der er 5 pladser til Danmark og det bør være muligt for FCN at gå efter den 5. plads.

Kan I komme i Conference League har I jo en langt større tiltrækningsevne når akademi spillerne engang skal fordeles mellem Mansour klubberne.

Jeg forstår heller ikke jeres tilgang til Pokal turnering. Den har historie og prestige. Men I stiller jo med et hold der skriger at den er ligegyldig for jer.

En klub som Sønderjyske har haft den største stigning af fans i år. De er steget med 10%. Kommunikationschefen mener at det er resultatet af at komme i pokal finalen 2 år i træk. Som andre nævner har sportslig succes stor betydning.

Ud fra de hold I stiller i Pokalen så tror jeg at den helt helt normale fan/barn har ingen anelse om hvem halvdelen af de spillere i stiller med er. Så skal man have kendskab til jeres u17/u19 hold. Det er måske også noget der skræmmer fans væk.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af riou123
Det er klart vi ikke har mange medløberfans, når vi ikke har den store succes og dks to største klubber render rundt 20-30 min væk. Selvom hvis vi har succes ville det også kun kunne tiltrække 4.000 pr kamp. Fankulturen på stadion er heller ikke den hel vilde, hvor der er bedre stemning mange andre steder.

Tror ikke det har så meget med pres at gøre, mere at de fleste unge bliver påvirket af et ældre familiemedlem, og tidligt får at vide, hvem man holder med. Og når BIF og FCK oveni det kan levere en bedre oplevelse for børnefamilier, er det ikke helt nemt. Man kan håbe det ændrer sig med tiden.
Skrevet af Nordland1337
Mange gode pointer - helt bestemt.

Jeg må dog erklære mig uenig i den kommentar omkring identitet, mit indlæg gik på, at det ofte er spilleren og ikke klubben der er brandet og den man identificere sig med når man er ung, og det når vi ikke at bygge op når vi har så stor udskiftning.

Når man er knægt og ung kopiere man Lindstrøm, Fischer osv. du kan simpelthen ikke bilde mig ind, at de giver en flyvende fis for langsigtede strategier, forretningsplaner og socialt ansvar. Det er fedt, men efter mit mening, totalt fejlskud at mene at dette skulle øge fanbasen markant.

Skrevet af JulioSalinas
@Nordland

Det er rigtigt at de helt unge er meget personfikseret men det segment af de unge som begynder at spille Fodbold Manager får en grov bevidsthed om hvordan tingene er skruet sammen strategisk osv. og har derved potentiale til at værdsætte det koncept som FCN har implementeret. Jeg skal dog ikke kunne sige om de unge stadigvæk dyrker Fodbold Manager i ligeså høj grad som min egen generation gjorde det. (Jeg er 45 år :)

Vi har haft snakken omkring fans utallige gange herinde og jeg synes altid det ender med at vi konkluderer at det er et lang sejt træk medmindre vi snupper guldet. Jeg synes dog alligevel at man skal gøre alt hvad der er muligt for at gøre FCN oplevelsen bedre.

Feks. det med at man streamer U19 kampe. Når nu vi har en strategi som handler om sende de unge spillere afsted tidligt så giver det da rigtig god mening at vi følger dem allerede fra akademiet. Jeg tænker at når nu FCN er en ret utraditionel klub så er det vel meget naturligt at de fans som følger den også er lidt utraditionelle og køber ind i det "mindset" som klubben har omkring talentudvikling.
Så det så jeg gerne at man gjorde mere af. Både hjemme og udekampe for både U17 og U19. Det er nødvendig "infrastruktur" i en klub som FCN og tilgodeser også den internationale del af FCN. Vi har jo fans i mange dele af verden blandt andet Ghana og formentlig også fra Ægypten i fremtiden og de skal naturligvis have mulighed for at kunne følge med fra afstand.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
Nu har jeg selvfølgelig ikke fingeren på pulsen i forhold til ungdommen nu til dags (der er riou123 nok mere vidende), men jeg vil gerne udfordre idéen om, at unge mennesker i højere grad er fan af en spiller fremfor en klub.
Da jeg var barn var mit store idol Michael Laudrup, men jeg har aldrig holdt med Barcelona, Ajax, Real Madrid mv. Jeg så ham kun spille for landsholdet.

Min yndlingsklub har derimod altid været Farum BK/FCN. Det var de første kampe jeg så på stadion som barn da Farum spillede i 2. Division og havde et rustent skrummel af en tribune stående på en pløjemark (den nuværende bane 4?).

Jeg tror snarere, at det er de relationer, man opbygger som barn til en klub, der er afgørende. En af mine gode venner er AB-fan - simpelthen fordi det var den lokale klub da han voksede op.
FCN
Skrevet af Slettet(131458220804)
Der er mange veje der fører til at man er fan.

Jeg er selv blevet fan af simple grunde som at blive draftet til Boston Celtics første gang jeg spillede NBA 2K. Ja, så har jeg været fan af dem lige siden.

I andre tilfælde kan det have at gøre med det hold man nu engang spiller i FM. Det kan også være noget så simpelt som at den spillerdragt et hold har ser fed og unik ud. Det er bl.a. sådan jeg blev fan af Seattle Seahawks.

Overordnet set er sportslig succes og lokale tilhørsforhold dog altdominerende som årsager til at man bliver fan.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af Afløseren
Haha, JG! Det lyder til at vi har en del fælles interesser! :-D
FM, NBA (jeg holder dog med Knicks) og FCN. Det er sgu sjældent jeg ser den kombination :-)
FCN
Skrevet af FCN-Amager
Som i nævner er der rigtig nok mange grunde til, hvorfor man bliver fan. Gode resultater og familiære forhold er nok de største årsager, hvilket jeg tror på kommer med tiden. Et problem for os er jo nok at fans avler fans og dermed god stemning. Eksempelvis er langt de fleste af mine gode venner Brøndby fans, hvor de blev tiltrukket af romerlys, røgbomber, kanonslag og Sydsiden, og lige på den front kommer vi ikke til at kunne hamle op med dem de næste 50 år+ i hvertfald.
Skrevet af FCN-Amager
Derudover kan jeg se Bruninho er blevet hentet tilbage til HB Køge. Er der nogen der ved om han stadig kan spille bold? Det ser ikke sådan ud på transfermarkt, men det er jo ikke mere end 5 år siden han brændte ligaen af for os i en halv sæson
Skrevet af Slettet(131458220804)
Jeg tror stadig Bruninho kunne pynte på FCN som frontangriber. Hvis du tænker på hans værdi er det klart at den er faldet når han er over 30 år og har haft svært ved at komme på hold i Brasilien, som i øvrigt har været stærkt påvirket af corona m.v.
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
Skrevet af RasmusGunnar
Bruninho? Han har haft en crazy karriere. Tænker ikke han ville passe ind hos os.

Men vi hentede ham på et godt tidspunkt og han var gid for os. Det samme med Emre Mor. Dådan en transfer kunne vi godt bruge igen.

Positivt er det at vi nu er en uges tid inde i sommerferien og der stadig ikke er nogle afgange fra holdet :0)

Skrevet af Slettet(131458220804)
Den første afgang kommer kort efter ghanas 2 venskabskampe her rundt om hjørnet ;)
FC Nordsjælland Málaga CF / Real Sociedad Manchester United Union Berlin
annonce
0