Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(581021212205)
Det er måske værd at tage David Nielsen analyse af kampen med i diskussionen (og så drømme om, at vi en gang i fremtiden også kan få analyser fra Flemming P):

David Nielsens tropper kom til kampen med en klar taktik om at få lukket ned for FCN´s boldspil, og det er alle hold, ifølge AGF-træneren, nødt til, hvis man skal have noget som helst med fra Farum.

- Hvis man kommer herop og prøver at skabe noget, så ligger der fire inde i målet. Man er nødt til at forstå, det er en anden type fodbold, der spilles på kunstgræs, og der må man gøre nogle indrømmelser i det, man gerne vil, sagde David Nielsen efter kampen og forklarede sig.

- Hvis vi havde gået ud og spillet en almindelig kamp, så var vi blevet savet over. Sådan er det.

- Vi gik all in på at lukke dem ned. Det kunne alle se. Det er et andet spil her, når vi kommer fra tunge græsbaner og kommer på kunstgræsbane, og FCN er pissehamrende gode teknisk på bolden.

- De spiller lynhurtigt, så mange af de presmønstre, vi vil sætte ind, dem kan vi ikke lave her. Vi når ikke engang op i pres, før bolden er væk igen.

- Så vi syntes, vi fandt en god måde at løse det på, og det udførte spillerne fantastisk.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af LaChrissen
Jeg kan følge jeres pointer, men jeg synes, der er kæmpe forskel på at spille en dårlig kamp, men hvor man kan se systemet, og så spille en dårlig kamp, hvor man hverken kan gennemskue taktikken eller systemet. Det lignte jo, der var ingen relationer mellem spillerne overhovedet eller nogen kollektiv idé om, hvad det var man skulle gøre for at vinde den kamp.
FCN - Arsenal - Vejle - Hillerød
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
Derudover savner jeg eddermaneme også at høre noget fra Flemming P.

Ja. Flemming er en type som går i detaljerne og jeg synes også det ville være oplagt at lave en midtuge rutine hvor Flemming P. og evt. Jan Laursen deltog i feks. et interview eller endnu bedre selv udviklede formatet så det passer deres stil.
Jeg forestiller mig naturligvis et show som hedder "Flemse besvarer fan-spørgsmål fra klubsnak/FCN på bold.dk" hahaha. ;)
Spøg til side, nu fortalte Flemming selv forleden at han fra tid til anden faktisk er herinde (og sikkert også på andre sociale platforme) og læser hvad folk skriver og hvis jeg skal sætte mig i hans sko så må det være småfrustrerende ikke at kunne rette de misforståelser vi skulle have og iøvrigt generelt svare på tiltale. FCN har en kæmpe resource i deres seriøse, men også spektakulære, projekt og det er da bare med at få den historie fortalt så folk med interesse i FCN forstår baggrunden for at vi gør de ting som vi gør.

Træner fyring
På dette punkt er FCN ret anderledes end andre klubber. Det som en træner fra FCN bliver vurderet på er hvorledes han (eller hun) udvikler spillerne og her kigger man altså ikke så meget på stillingen. Det er en langsigtet vurdering og det er min opfattelse at det ikke kommer til at ske midt i en sæson fordi vi har haft en række dårlige resultater. Derudover er Flemming mere end vores manager. Jeg husker ikke den nøjagtige titel men han er den som har udviklet den taktik som bliver brugt på alle vores hold. I tilfælde af at Flemming af en eller årsag skulle forsvinde fra FCN så håber og tror jeg at ledelsen vil finde en fra klubben som allerede er fortrolig med denne taktik så vi ikke smider klubben ud i en eller anden dramatisk omstilling hvor flere års arbejde dermed falder til jorden. Pt. er de oplagte kandidater vel vores nuværende assistent Søren Krog eller måske vores nuværende U19 træner Kasper Kurland.
Og nej, det kommer ikke til at ske :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Jeg vil godt lige pointere at jeg bestemt ikke ønsker en trænerfyring. Flemming har gjort det ganske udmærket med et meget amputeret hold.
Om andre kunne have gjort det bedre er jo blot gisninger.
Selvfølgelig kan der komme en situation hvor resultaterne udebliver og der ikke er synlig udvikling i spillet. Det er muligt spillerne skal udvikles, men man skal også have point på kontoen.
Vi ville med vores setup og talentmasse ikke kunne tåle en tur i 1. division.

Beklager hvis jeg fik startet en diskussion om trænere. Min pointe var blot at tre nederlag i træk kan sætte sig på selvforståelsen og være selvforstærkende i troen på egne evner.
Det er for så ungt et hold en uheldig situation. De kommende tre kampe er mod hold, som vi burde kunne slå på en god dag, men taber vi et par af dem, så er der lidt krise/negativ stemning i truppen.
Havner vi først der kan det være meget svært at komme ud af det igen.

Omvendt har vi de seneste sæsoner gjort det ganske fint og den tro og gejst en positiv periode bringer vinder mange fodboldkampe.

Så er det korrekt at vi de seneste par sæsoner har haft et svingende efterår og et mere fornuftigt forår. Det kan vi jo håbe gentager sig.
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Vi ville med vores setup og talentmasse ikke kunne tåle en tur i 1. division.

Selvfølgelig er der en grænse og en tur ned vil også skade udviklingen af vores spillere og dermed vil træneren helt naturligt fejle sin opgave.

Beklager hvis jeg fik startet en diskussion om trænere. Min pointe var blot at tre nederlag i træk kan sætte sig på selvforståelsen og være selvforstærkende i troen på egne evner.

Du behøver ikke at beklage noget vi snakker jo bare om de ting vi hver især ser og føler. Både success og fiasko kan være problematisk for mennesker og jeg tænker at det er en af grundene til at Tom Vernon tager "character development" seriøst. Før eller siden kommer der modstand og den resultatmæssige udfordring vi oplever pt. er meget nem at identificere og dermed adressere. Det er dog nemmere sagt end gjort.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af ligepå
Kampen igår var i hvert fald ikke rar at kigge på - Der var intet flow i spillet, Selv Damsgaard lignede en der ikke rigtigt troede på det.

Havde håbet at Sadiq ville gribe chancen i kampen - Men det gjorde han godt nok ikke. Han spillede nok ringere i går end han gjorde i Parken. Han må nok ud på bænken og sidde lidt igen.

Jeg synes, ikke kun igår, men over de sidste mange kampe, at Atanga ikke kan så meget andet end at løbe stærkt. Afslutte og spille i små rum er han ikke god til i hvert fald.Den gode start han fik i sæsonen var pga. hans fart og det overraskede modstanderne fordi de ikke kendte noget til ham - Men det gør de nu og det synes jeg er tydeligt.

Hvad sker der med Amon - Er han bare gået helt i stå? enten er tilliden helt forsvundet eller også er det de små skader der stadigvæk driller ham.

Nederlaget igår var tungt - Især pga. den måde AGF får sejren på.

Håber at Flemming stikker drengene en lille flad og får dem lidt i omdrejninger igen inden vinterpausen.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af Mjohnsen
Før kampen stod Flemming Pedersen og fortalte, at man ville se et sultent hold der gik på banen for at sætte sig på AGF med det samme.
Jeg sad på stadion og så et helt igennem fantasiløst hold, der var helt og aldeles tandløse, så snart man nærmere sig modstandernes felt.
FCN har stort set ikke et skud på mål, der er ingen vilje, og den gejst der blev talt om havde spillerne vist glemt derhjemme.
Og at forsvaret stod godt er jo ikke rigtig, GF har masser af chancer og kunne snildt have vundet med 2-3 mål. At de så får et forkert dømt straffe, der endda bliver begået uden for feltet er naturligvis bitter, men det ændrer ikke på, at vi intet kommer med og ikke har fortjent at vinde.
Godt nok en sørgelig omgang og nok en af de dårligste FCN-kampe, jeg har set i lang tid.
Forza Viola
Skrevet af Vinje
AGF stod virkelig godt balanceret defensivt og sørgede altid for at kæderne stod kompakt. De lukkede de mest boldsikre midtbanespillere ned og sørgede for at stå dybt mod Atanga og Sadiq. AGF har gjort det før, og de viste igen, at det bare virker. Det undrer mig, at man ikke ændrer gameplan i en kamp mod AGF, som man ved vil lukke os ned på den måde. Hvorfor ikke pille Sadiq og Atanga ud og sætte spillere ind som Rasmussen og Kudus, så man kan kreere nogle chancer uden det bare er en lang aflevering og håbe på det bedste? hvis man skal sætte det lidt skarpt op. Det virker efterhånden alt for nemt for modstanderen at lukke os ned på den måde. Her søger jeg ligesom jer andre, at man kan bare kan høre eller læse en smule om kampens taktiske oplæg fra Flemming P, det kræver vel ikke det helt store kommunikationsapparat. AGF gav også ret meget plads til vores backs, for at fokusere mere på de centrale spillere, hvilket var forståeligt, når man kigger tilbage på det. Yttergård og Villadsen virkede for forsigtige i opspillet, og jeg gerne havde set nogle flere raids, når der var plads nok til det. Men fair nok, når den ene ikke er back, og den anden er helt ny. Derudover skal Villadsen have stor ros for knap nok at sætte en fod forkert i kampen. Tror dog det havde været en anden kamp, hvis vi stadig havde haft Mini og Bartolec.
Skrevet af JulioSalinas
Spørgsmål vedrørende RTD spillere

Så vidt jeg ved så er der to af spillerene fra RTD akademiet som fyldte 18 år i oktober og derfor er juridisk klar til at skifte til FCN forudsat at vi tilbyder en kontrakt som de individuelt accepterer. Er der nogen som har set/hørt noget om dette skifte? Spillerne jeg tænker på hedder Eric Oteng og Mohammed Diomande. Derudover er der Simon Adingra som blev 18 år tilbage i januar.

Jeg tænker at de tidligts kan registreres til superligaen efter nytår men derfor kunne det godt være at de allerede er flyttet til Danmark så de kan vænne sig til de nye forhold og måske spille U19. Det kunne selvfølgelig også være at de gør uddannelsen færdig i Ghana og så først flytter til Danmark til sommer.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Rudi Dalsgård skrev i Frederiksborg Amts Avis, at Diomande ville blive en del af superligtruppen og som jeg erindrer det, også en temmelig positiv omtale af ham som en ekstraordnær spiller, jeg mener også at Dalsgaard har omtalt ham i en Dreamin udsendelse. Han var med på sommerens træningslejr.

Jeg vil iøvrigt gøre opmærksom på FCN´s nye App, som de har brugt meget tid på og indeholder en del gode tiltag. Bl.a. er der meget detaljerede statistikker på alle spillere såsom antal spilminutter, antal dueller vundet, antal frispark modtaget og begået etc. Der er liveopdatering under kampe, mulighed for at fans kan chatte sammen o.l.

App´en ser ikke helt færdig ud, jeg gætter på mere indhold kommer på, men det ligner foreløbig en kombination af fcn.dk og Superliga.dk med en del ekstra indhold. Det er også muligt at opbevare sit sæsonkort på app´en og blot scanne den ved indgang.

Pt. har spillere i samarbejdsklubber faktisk gratis adgang til FCN´s kampe på endetribunen. Det er dog ret besværligt at få aktiveret. Med denne app, vil det gøre det væsentligt nemmere få spillere fra samarbejdsklubber at bestille billetter og opbevare dem på mobilen, så hvis FCN sørger for at få information og vejledning ud via holdsport i samarbejdsklubberne burde det kunne trække nogle flere tilskuere.

Der er også mulighed for at købe merchandice. Ligesom app´en (i hvert fald hvis FCN opdaterer kommunikationen) også bringer nyheder o.l. om FCN og burde kunne skabe en tættere tilknytning til FCN.

Derudover er der også sponsor-fan interaktion med bl.a. nyheder og konkurrencer fra sponsorer.

Den er så absolut værd at downloade på app-store. Det er bare at søge på FC Nordsjælland og den kommer frem. Den er gratis. Når den bliver udbygget og opdateret ligner det et vildt godt og spændende tiltag.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Jeg bruger lidt af tirsdag nat på at høre "gamle" episoder af "Nordsjælland Dreamin´" og i et interview med Søren Krogh snakker han om at han synes det er en udfordring at de Ghanesiske spillere ikke helt forstå vores måde at spille på.
Det er også en tanke jeg har haft flere gange når jeg ser FCN spille. Er der nogen som ved om vores omfattende 4-3-3 koncept er blevet implementeret i RTD akademiet således at de nye spillere vi får fra Ghana allerede er fortrolig med dette system når de kommer til Danmark?

Link til den omtalte podcast med Søren Krogh -> https://fcndreamin.libsyn.com/nordsjlland-dreamin-november-del-2
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Docmartensen
@JulioSalinas en tanke slog mig, da jeg læste dit forrige indlæg om kontrakter til et par af de ghanesiske spillere, som netop er fyldt 18 og som du, eller andre i denne tråd måske kender svaret på.

Er det givet på forhånd, at en spiller fra RTD i Ghana skal spille for FCN? Eller kunne den manglende forlængelse med Eric eksempelvis skyldes at der er dialog med en anden klub, som enten har bedre plads på holdet (dette er blot grebet i luften som eksempel på årsag) eller som vil betale for en en transfer?


Tilhænger af FCN siden det hed Farum BK og foregik i 1. Div.
Skrevet af LaChrissen
^^ eller at de slet og ret simpelthen bare ikke er gode nok burde vel også være en mulighed?
FCN - Arsenal - Vejle - Hillerød
Skrevet af JulioSalinas
@Docmartensen

Er det givet på forhånd, at en spiller fra RTD i Ghana skal spille for FCN?

Vi har før her i "gruppen" snakket om netop dette punkt og det skal selvfølgelig lige siges at ingen af os her er jurister eller eksperter på området. Vi har den viden vi kan læse os til i artikler og høre os til i podcasts etc. hvor ledende figurer i FCN/RTD fra tid til anden har udtalt sig om dette "emne".
Det er min opfattelse at spillerne i akademiet som starter meget unge dvs allerede fra 12 års alderen eller lignende skriver en eller anden form for ungdomskontrakt så de bliver bundet til RTD. Reglerne herhjemme er (vistnok) at unge først må indgå kontrakter når de fylder 15 år og jeg vil tro at det er noget lignende det samme i Ghana. Når en spiller under 18 år indgår en ungdomskontrakt må varigheden max. være 3 år og således vil den unge spiller typisk have sin første kontrakt fra han er 15-18 år.
Ved kontraktudløbet er spilleren i princippet fri og kan dermed vælge mellem de klubber som ønsker at give ham en kontrakt. Lige præcis denne situation er meget følsom for den forretningsmodel som RTD/FCN kører for de har investeret en del resourcer i spilleren og i tilfældet af at det lykkedes andre klubber i at skrive med en RTD spiller så går disse penge tabt og ydermere mister man sportslig en god spiller og en fremtidig transferprofit.
Jeg vil tro at RTD/FCN gør sit til at undgå denne situation og det kunne tænkes at det er en del af forklaringen for hvorfor FCN bruger en del resourcer på at flyve de ghanesiske spillere på besøg i Farum når de er 16-17 år.
Man kan så stille spørgsmål ved hvor "frit" spilleren i praksis kan vælge klub efter han bliver 18 år og i sommers havde vi faktisk et tilfælde hvor en spiller som hedder Kelvin Ofori skiftede til FC Dusseldorf. Vi ved så ikke om han var uønsket af FCN men jeg tænker at når han var ønsket af en Bundesliga klub så havde vi sandsynligvis også interesse i ham.

@LaChrissen
^^ eller at de slet og ret simpelthen bare ikke er gode nok burde vel også være en mulighed?

Ja, der vil være en del som ikke får tilbudt en kontrakt men tilgengæld får alle en fuld uddannelse til de er 18 år. For RTD er det vigtigt at det bliver gjort på en forsvarlig måde hvor alle parter nyder godt af "ordningen" uanset om man ender med at blive en professionel fodboldspiller eller ej.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Spørgsmål - Hvem bliver solgt i henholdsvis vinterens- og sommerens transfervindue?
Det er ren spekulation I know, men gæt hvis du går med en fornemmelse af at nogle af spillerne er på vej ud.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Svært at sige før vi har været igennem foråret, hvor vi typisk - ihvertfald historisk - performer bedst. Kudus er oplagt til sommer. Dernæst Damsgaard. Rygaard kunne også kigge sig om efter en anden destination - kontrakten udløber i 2021. Mathias Rasmussen forlængede heldigvis sin kontrakt i år.
Skrevet af JulioSalinas
Rygaard
Han er i en lidt speciel situation. Hvis du havde spurgt mig for 2 måneder siden så ville jeg sige at han klart var på vej ud. Han har alderen imod sig, kontraktudløb sommeren 21 og hans præstationer på banen har nok været under det niveau man forventede af ham da man hentede ham i vinteren 2018. Iøvrigt lagde Rygaard og FCN heller ikke skjul på at man arbejdede på en transfer i sommers så i det lys virker han til at være på vej væk. Ydermere så virker det til at vi allerede har tre spillere klar til at træde ind på superligaholdet dvs. Francis, Tochi og Antman.
Det som gør at jeg bliver lidt i tvivl er at han efter min mening er begyndt at præstere bedre på banen. Han er en af de få spillere som har en del erfaring og han er det som jeg betragter som værende indbegrebet af en rigtig FCN midtbanespiller. Teknisk stærk, god i kombinationerne, rolig på bolden og har generelt en god spilforståelse.
Ydermere så tror jeg at han er en af de få spillere som vi reelt har mulighed for at holde på da han sandsynligvis gerne vil forlænge med os hvis vi tilbød ham en længerevarende kontrakt. Så hvis FCN ønsker at have en gennemgående erfaren figur i midterkæden som allerede er fortrolig med vores spillekoncept så er Rygaard et ganske fornuftigt valg.

Godsway Donyoh
Donyoh har også kontraktudløb i sommeren 21 og det virker til at han pt. er et godt stykke fra superligaholdet. Damsgaard er det klare førstevalg på venstre fløj og dernæst har Sadiq også vist en vis udvikling. Derefter så har vi Amon som stadigvæk kun er 20 år og som har kontrakt i endnu 2,5 år.
Jeg tror ikke der umiddelbar er noget perspektiv at forlænge Donyohs kontrakt så jeg vil tro at FCN vil være villige til at sælge ham til en moderat pris allerede til vinter hvis der ellers er nogle klubber som byder på ham.

Ulrik Yttergård Jensen
Endnu en spiller som har kontraktudløb i sommeren 21 og som iøvrigt er 23 år. Jeg tror godt at FCN ville være villig til at forlænge hans kontrakt da han trods kritik har et rimeligt niveau og sammenholdt med at vi ikke har de helt åbenlyse talenter på vej i det centrale forsvar så ville det være fornuftigt at have ham i truppen i den kommende transitionsperiode hvor vi så småt begynder at give spilletid til Woledzi og evt. Gudmann. Om Yttergård har lyst til at blive i FCN og om vi overhovedet ville kunne honorere hans lønkrav i en evt. kontraktforlængelse er tvivlsomt og det er selvfølgeligt noget som er altafgørende.

Damsgaard og Kudus
Pt. vores mest eftertragtede salgsobjekter.
Jeg tror desværre ikke at det vil muligt at forlænge med disse to spændende spillere så givet der er stor interesse omkring dem og deres skyhøje potentiale så vil det være spillere som kan blive solgt allerede indenfor en overskueligt fremtid. I første omgang vil det dog kræve at der er nogle klubber som er villige til at betale en anseelig merpris hvilket sagtens kan ske.

Tochi og Bredahl
Af de helt unge på 16 år så er Tochi og Bredahl efter min mening de mest åbenlyse talenter og jeg vil tro at der er store klubber som lurer på om de skal købe dem som vi før har oplevet da Christian Rasmussen skiftede til Ajax.
Jeg er sikker på at FCN vil være villige til at strække sig rigtigt langt for at kunne forlænge deres kontrakter når de bliver 18 år og hvis det sker så vil jeg personligt drikke et glas ekstra rosévin :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Jeg er sikker på at FCN vil være villige til at strække sig rigtigt langt for at kunne forlænge deres kontrakter når de bliver 18 år og hvis det sker så vil jeg personligt drikke et glas ekstra rosévin :)


En af FCN´s sponsorer er Østjysk Vinforsyning der bl.a. forhandler rosévine fra Domaine Ott i form af Chateau de Selle, Chateau Romassan, Clos Mireilles og By Ott der regnes for nogle af verdens bedste roséer. Man burde arrangere en rosésmagning for sæsonkortholdere el. lade Østjysk Vinforsyning indrette en rosébar i FCN Experience...
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af tbhj
Lyder godt med en App, det sidste halve år har hjemmesiden været totalt inaktiv, virker som om klubben slet ikke er interesseret i at skabe omtale af klubben og medvirke til at trække tilskuere til kampene. Der kommer kun udtagelse af trup til næste kamp samt en kopi af video fra superliga.dk
Skrevet af JulioSalinas
Lyder godt med en App, det sidste halve år har hjemmesiden været totalt inaktiv, virker som om klubben slet ikke er interesseret i at skabe omtale af klubben og medvirke til at trække tilskuere til kampene.

I princippet er det en god ide med en app men hvis klubben alligevel ikke er indstillet på at bruge den så ændrer det ikke noget. Vi krydser fingre, man kan håbe på at den blilver en anledning til at skifte strategi hvad det angår.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce
0