Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Nandeyanen
Jeg kan ikke se noget fremgang angående spilletid til Skov Olsen. De seneste 5 kampe Bologna har spillet har han fået 111min i alt. De 5 kampe Bologna spillede før det fik han 128min.

Det kan godt være at hans indhop er blevet en smule længere, ikke meget længere men stadig et fremskridt. Men hvad hjælper det når han kun har fået indhop i 3 ud af deres seneste 5kampe?
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Nandeyanen
Får omkring dobbelt så meget i løn i forhold til Nelsson.


Ja det er rigtigt at han får mere i løn. Men kan det faktisk betale sig langtsigtet?

Robert Skov sadge at da han var i Silkeborg fik han et tilbud fra en Bundesliga klub (angiveligt Mainz). Der var højere løn end det FCK tilbød men FCK lovede ham et skifte hvis der kom høje bud på ham plus spilletid. Nu er han i Hoffenheim hvor han tjener kassen, får fast spilletid og er blevet landsholdsspiller.

Var det sket hvis han havde skiftet til Mainz fra Silkeborg?

Nu er det jo ikke for at sige at Skov Olsen bør havde skiftet til FCK. En klub i Belgium eller Holland havde måske været et fremragende step.

Det baserer jeg ud fra Odgaard. Var kæmpe talent og lavede nogle sindsyge mål for Lyngby bla mod Brøndby og FCK. Så røg han til Serie A hvor han blev låst fast der. Nu er han i Hereenveen og bomber løs i Æredivisionen. Men 2år blev han låst fast i Italien hvor han ikke spillere. Han ryger tilbage til næste sommer
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af JulioSalinas
Men hvad er jeres pointe omkring Skov Olsen? Skulle FCN afslå et bud på 60 mil. og acceptere et på 20 mil. i håb om at han vil få mere spilletid?
Jeg tænker at valget for Skov Olsen må være enten at forlænge med FCN da han har et år tilbage af sin kontrakt eller skifte til den eller de højst bydende.
Jeg synes sagtens man kan argumentere for at han skulle forlænge med et ekstra år så han var mere parat til at begå sig i en større klub men det betyder naturligvis at han skulle indfinde sig under FCNs lønramme hvilket nok er en svær ting for en ung sulten knægt som har udsigt til mange flere penge i udlandet. Udefra set kan jeg ikke se at FCN har gjort noget forkert.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
@Ligepå og @SuperFCN

Fedt at høre at FCN også har fans fra andre steder en Sjælland... jeg er selv bosat på Sjælland (Rødovre) et stykke fra Farum og har ingen relationer dertil. Jeg følger FCN pga af deres spillestil og kompromisløse langsigtet plan om at udvikle klubben gennem talentarbejde. Suverænt den mest spændende og banebrydende klub i Danmark.

Jeg kan godt forstå i er tørstige efter informationer omkring "akademiet". Det er vi mange af os der er og det kunne være rart hvis U19 og U17 kampene en dag blev streamet så alle os "fjern-fans" kunne følge med fra sofaen. Jeg er så heldig at jeg trods alt kan tage til Farum og følge U-holdene men jeg bruger ca. 3 timer i transport og det er en smule demotiverende og nærmest umuligt når der er hverdagskampe.

Må jeg spørge hvor i er fra i landet og hvad det er som tiltrækker jer ved en klub som FCN?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Krook
@JulioSalinas
Jeg tror ikke nogen kritiserer FCN. Medmindre klubben decideret har rådet ham til at skifte til Bologna, er der intet det skulle have gjort anderledes. Min pointe er mere at ASO selv har truffet en elendig beslutning, at enten Andreas selv eller hans agenter er blevet lidt for grådige, og har tænkt utroligt kortsigtet.
Skrevet af JulioSalinas
@Krook
Ok, det kan jeg sagtens få øje på. Jeg tror egentligt at det er bedst for alle parter at FCN ikke selv rådgiver spillerne. Jeg tænker at evt. rådgivere skal være nogen som ikke har en økonomisk eller for den sags skyld en sportslig interesse i den spiller som skal rådgives. Findes der ikke sådanne "uvildige" rådgivere i spillerforeningen eller noget i den stil?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Nandeyanen
Jeg går bare og tænker på han har valgt forkert. https://www.tipsbladet.dk/nyhed/champions-league/norsk-komet-afslog-juventus-det-var-tidligt

I artiklen siger Haaland at han havde mulighed for at tage til Juventus men valgte Salzburg da han følte det var for tidligt at tage til en top 5 liga.

Det endte så med at:

Haaland fra Molde til Salzburg for €5m

Skov Olsen fra FCN til Bologna for ca. €6m

Nu er Haaland en af de hotteste navne i Europa. Jeg tænker på at det også kunne have været Skov Olsen nu hvis han havde valgt en klub på samme niveau som Salzburg.

Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Nandeyanen

Jeg tror, at alle mener at A/S Olsen ville have haft bedre af at tage et mindre skridt til en klub hvor der var større chance for spilletid. Vi i FCN mener også at han kunne have lært en del af et år mere i FCN. Det var ikke FCN´s plan, at han skulle tage af sted efter et enkelt år. Jeg tror, at man ærgrer sig gul og grøn over, at man ikke havde ham på en længere kontrakt. Om det er affødt heraf skal jeg ikke kunne sige, men stort set alle oprykkede spillere i år fik i august 4-årige kontraktforlængelser, så en lignenende situation vil formentlig ikke opstå. Det har også noget at gøre med, at FCN nu har opbygget en økonomi der gør, at man nu har råd til at tilbyde længerevarende og dyrere kontrakter. En økonomi salget af A/S Olsen har medvirket til - der var et samlet transferoverskud i størrelsesordenen +100 mio. i år (medregnet salg fra akademiet).

Han - og hans rådegivere - har imidlertid ment at der var fornuft i skiftet til Bologna. Bologna har præsenteret ham for en langsigtet plan, som han har troet på.

Personligt går det ham bedre end jeg havde regnet med. Spilletid i 9 ud af de sidste 10 kampe - og generelt set længere og længere tid pr. kamp - og et mål i sidste uge mod Napoli, er bedre end jeg havde troet.

Jeg håber at han slår igennem, men ligesom alle andre frygter jeg også at det er et for stort skridt. Så skal man også huske på at han kun er 19.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Hvad med Kudus? Så vidt jeg kan se udløber hans kontrakt December 2021 så det er om 2år. Hvordan er hans fremtidsplaner? Han er en af jeres største profiler og han har ikke forlænget med 4år. Det er en spiller der har stort potentiale jeg tror han kan blive Superligaens dyreste spiller.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Nandeyanen

Nej, Kudus fik man kun en 1½ år forlængelse med, så hans kontrakt løber kun to år endnu. Det tog noget længere tid, at få hans kontrakt på plads end de øvrige. Det ligner desværre, at han forsvinder til sommer og senest til januar 2021. Det vil dog også være spild af talent, at lade ham rundt og spille Superliga i meget længere tid. Det bliver et el. andet sted i en top-5 liga. Selvom han bliver solgt til sommer bliver det formentlig et alltime top-2 salg fra FCN. Spørgsmålet er formentlig om prisen kommer til at overgå Emre Mor el. ej.

Selvom man har fået opbygget en økonomi så man kan tilbyde længere og dyrere kontrakter, er FCN absolut ikke på FCK-kontrakter endnu.

Der er desuden flere forhold der gør, at det ikke er så attraktivt for spillerne at tegne længerevarende kontrakter i FCN.

* Mange spiller har allerede været her i +8 år, idet de har været igennem ungdomsafdelingen, og vil formentlig gerne snart opleve noget nyt.
* Udsigten til internationale kampe er meget lille.
* Udsigten til medaljer og mesterskaber og heller ikke stor.
* Man spiller på et 3/4 tomt stadion, uden den store stemning.
* Trods bedre kontrakter er FCN stadig ikke ligefrem lønførende. De fleste af de unge spillere løber rundt på kontrakter til i omegnen af kr. 60.000 om måneden, og en del også helt nede på omkring 24.000.

Istedet for at tilbyde 5-årige kontrakter med væsentlig højere lønninger er det mit indtryk, at man er villige til evt. at acceptere en lavere salgspris ved at vente med at sælge spillerne til de kun har et år tilbage af kontrakterne, som man eksempelvis gjorde med Bartolec og Valentin.

Målsætningen i FCN er at være en fast udfordrer i medaljespillet og spille europæisk så ofte som det er muligt. "Vi er dog stadig i en proces"...
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
@FC Nordsjælland

Men måske bliver I nødt til at sælge Kudus til en klub fra en mellem liga først.

Idet han er fra Ghana kan der opstå et problem da der gælder nogle specielle regler for non-europeans i nogle af de bedste ligaer.

I Premier League bruger de et point system hvor man får point efter hvad man tjente i sin tidligere klub og hvor mange A landsholdskampe man har haft og så videre. Dvs. at Kudus kan ikke skifte til en Premier League klub selvom han har 1 landsholdskamp.

I Serie A må et hold kun lave transfer på 1 non-european om året og man må kun gøre det hvis det erstatter en anden non-european. Så det er også svært.

I La Liga må man kun have 3 non-europeans i kamptruppen så det begrænser også et potentielt skifte.

I Bundesliga er der ikke nogle regler for non-europeans men over halvdelen af kamptruppen skal være tyskere eller homegrown. Dvs et hold kan have 12+ udlændinge i en kamptrup så Bundesligaen bør ikke være et problem.

I Ligue 1 må man have 5 non-europeans, men kun 4 af dem må være på banen på samme tid.

Måske bliver I nødt til at gå på kompromis angående prisen? Fordi de fleste klubber fra de store ligaer der kan bruge +€8m har allerede opbrugt deres udlændinge kvotienter, så det efterlader nærmest kun en Bundesliga klub tilbage

Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@ Nandeyaenen

Interessante oplysninger, hvoraf jeg ikke kendte de fleste regler.

For Premier League mener jeg dog, at reglerne også medtæller U-landsholdskampe. Transfermarkt, som jeg gætter på er din kilde, her ikke de korrekte antal kampe for Kudus. Han har væsentlig flere U-17 og U-20 landskampe end det oplyses. Derudover har han to - og ikke én - A-landsholdskampe.

I de fleste tilfælde vil regler om arbejdskraftens fri bevægelighed inden for EU overtrumfe de nationale fodboldregler. I og med, at Kudus har opholds- og arbejdstilladelse i DK, kunne man forestille sig, at regler om fri bevægelighed vil overtrumfe nationale forbunds regler i modsætning til hvis han kom direkte udenfor EU. Måske du ved mere om det end jeg?

Findes der evt. undtagelsesregler for spillere fra tidligere britiske kolonier?

Tilbage til FCN - fantastisk at der er kommet flere nyheder på hjemmesiden, mærkeligt nok kommer de ikke i app´en. Det er efterhånden sjældent at jeg kigger forbi hjemmesiden, så jeg opdagede det kun ved en tilfældighed. På hjemmesiden kan man læse om Kofoeds forventninger til kampen - bl.a. hvem han forventer fra FCN kan drille FCK: https://fcn.dk/2019/12/kofod-foer-fck-vi-skal-ud-og-tage-revanche/ samt et tilbageblik på sæsonen og trænernes forventninger til forårssæsonen for kvindeholdet: https://fcn.dk/2019/12/kvindernes-rejse-kun-lige-begyndt/

Så kan vi håbe på, og krydse fingre for, at der efter kampen kommer en Flemming P analyse af kampen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Nandeyanen
Har lige funder reglerne angående Non-Europeans i Premier League @FC Nordsjælland.

Every non-European Union footballer must successfully apply for a GBE (Governing Body Endorsement) with the FA before the Home Office will consider issuing a work permit.

The applicant must have participated in a minimum set percentage of their home country´s senior competitive international matches during the two years (or one year if under 21) preceding the date of application. The percentage is based upon the following:

International Team Ranked 1-10, must have appeared in 30% of matches;
International Team Ranked 11-20, must have appeared in 45% of matches;
International Team Ranked 21-30, must have appeared in 60% of matches; and
International Team Ranked 31-50, must have appeared in 75% of matches.

Ghana er ranked 35.

Hvis spilleren ikke kan opfylde de her krav er der det der hedder The Objective Criteria hvor man skal opsamle 5 point.

Fx Transfer fee being paid for the player is above the 75th percentile of all Premier League transfers in the previous season = 3 points

The player is being purchased from a club in one of the Top Leagues and the player has played at least 30% of the available minutes in that league. = 1 point

@FC Nordsjælland Så faktisk gælder det kun A-landsholdskampe. Men da han er under 21år så skal han ´bare´ spille 75% af kampene i løbet af 1år i stedet for en 2årige periode. Det har han ikke opfyldt endnu så han vil ikke kunne skifte til Premier League denne her sommer.

Jeg tror heller ikke han kan opsamle 5point. Jeg har tjekket hvad gennemsnitsprisen var for en PL spiller i 19/20 sæsonen og den var £16.1m og det er købspris + wage der giver flest point. Han er ikke en stor nok profil til at koste eller tjene mere end 75% af alle PL spillere.

Edit: Kan I holde på ham endnu et år og får han 75% af alle landsholdskampene så ser det meget lovene ud. Det har jo en stor salgsværdi hvis man ved at man eventuelt kan sælge en spiller videre til Premier League.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af Slettet(581021212205)
@Nandeyanen

Tak for info, det var nye oplysninger for mig.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Hvem skal spille i Kudus fravær og fortsætter vi med den "nye" 3-4-3 formation?

Jeg tror det taktiske valg er om vi vil satse omstillings fart eller om vi på hjemmebane vil køre med en kontrolleret offensiv som vi så det mod Randers. Hvis vi vælger farten så tror jeg at man kan rykke Damsgaard ind på den "falske 9er" og sætte Sadiq ud på venstre fløj og Atanga på de højre fløj. Jeg så Villadsen i U19 mod Silkeborg og han så ud til at være i superform så han kunne måske også spille højre wing.
Nu skal vi jo møde FCK og jeg tænker at det ville være fornuftigt at vi gik mere efter at sætte spillet og rykke det væk fra vores eget felt. Med andre ord jeg vil hellere løbe med N´Doye end at tage dueller med ham foran vores eget mål ;)
Vi har så muligheden for at beholde Damsgaard på venstre fløj og rykke Rygaard op på den "falske 9er" og så køre med "Jaxe" og Kofoed som vores stabile base på midten.
Vi har selvfølgelig også en række spillere som står på spring til superliga-holdet og her er det nærliggende at overveje om Rothman evt. skulle spille vores 9er. Han scorede senest i onsdags da U19 tabte 2-1 til Brøndby.
Men hensyn til formationen så mener at vi skal fortsætte med den "nye" 3-4-3. Min konklusion er at vores "gamle" 4-3-3 er en anelse for ambitiøs i forhold til det nuværende niveau på vores forsvar og det er en taktik man kan genoverveje senere når vi har 2 hurtige centerforsvarsspillere som begge er fortrolige med vores spillekoncept samt i relationen med hinanden. Man kan dog altid bruge den hvis vi feks er bagud og vores modstander trækker sig længere tilbage på banen.
I vores "nye" 3-4-3 har vi dog også mulighed for at skrue op for offensiven idet at vi kan vælge at lade Yttergård gå med frem som han gjorde det i kampen mod Lyngby.
Nå, det bliver sgu spændende at se hvordan det hele spiller sig ud. Formår vi at holde på bolden med lidt tålmodighed i vores spil kan jeg godt forestille mig at vi kan komme til at gøre ondt på FCK. God kamp allesammen :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i internationale medier

En succeshistorire fra RTD der også bogligt slår de bedste: https://mobile.ghanasoccernet.com/football-academy-right-to-dream-defeats-big-ghanaian-schools-to-win-science-competition

Hertil kan tilføjes at RTD sidste år fortsatte til de afrikanske mesterskaber som man også vandt.

Den største sportsavis på spansk (der udkommer i hele den spansksprogede verden i over 2 mio. eksemplarer + en internetversion) har en dobbeltside om FCN: https://www.marca.com/primera-plana/2019/12/07/5ddfa6a346163f6d8f8b4607.html

Er man ikke til spansk fortæller artiklen historien om FCN og RTD på en sober måde, som en anderledes og nyskabende måde at tænke fodbold på og et eksempel til efterfølgelse.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JMM
Øv, det var ærgerligt mod FCK. Føler egentlig at vi spiller en godkendt kamp, men mangler skarpheden foran mål. En decideret angriber med god afslutningsevne står højt på ønskelisten.

Realiteten er nedrykningsspil, og det bliver en hård test for de unge drenge. Vi må ikke tage let på den opgave.
Skrevet af Afløseren
Vi kan vel godt nå at snige os ind i top6 stadigvæk? Det kræver tre point og en masse held + andre resultater, som skal falde ud til vores fordel, men top6 er da endnu ikke lukket land så vidt jeg hurtigt lige kan se?
FCN
Skrevet af Tipzy
Det er ikke lukket endnu ned en top 6, og det skal vi gå efter.
Ryger vi for første gang i nedrykningsspil, så er det vigtigt at vi fortsætter de gode facetter af vores spil vi trods alt har vist. Det ville blive hårdt, men vores hold og sammensætning et simpelthen for godt til at rykke ned.
Skrevet af pbx
Det er absolut muligt at nå top 6. Der er 4 hjemmekampe og kun 2 udekampe i foråret. De to udekampe er mod Silkeborg og Esbjerg så der burde være muligheder for point. Hjemme hedder det Horsens, Sønderjyske, BIF og FCM. Skal vi i top 6 kræver det nok min 12-14 point, svært men muligt. Hvis top 6 ikke lykkedes, så bør FCN ikke slutte dårligere end 8 og dermed retten til at vælge pulje.
annonce
0