Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Tipzy
Vi burde kunne slå Esbjerg, Silkeborg, Sønderjyske og Horsens i min optik. Det gør vi nok ikke, men som jeg ser det, så er vi altså et bedre hold end de er
Skrevet af JMM
Pointsnittet skal forbedres væsentligt før en top-6 placering kan realiseres. Det kræver minimum 14 point, hvor vores nuværende pointsnit berettiger til knap 10.
Skrevet af Tipzy
Det kommer vel an på, hvor mange point det kræver være en del af top 6 i dag år
Skrevet af JMM
Vi har 3 op, men 10 kan næppe gøre det. Vi skal have 6 point i de to næste hjemmekampe.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i medierne De nyheder bold.dk el. FCN ikke bringer

Man skulle jo tro, at Rudi Dalsgaard fra Frederiksborg Amts Avise læser med i spalterne her på siden. I hvert fald lader han Flemming P komme til orde med den analyse af kampen, som FCN ikke bringer: https://sn.dk/Sport-Frederiksborg-Amts-Avis/FCN-Der-manglede-chancer/artikel/894900

I den trykte udgave af Frederiksborg Amts Avis findes desuden en gammeldags kampreportage hvor avisen bl.a. bemærker bl.a. at Kudus var savnet mod den FCN All-Star bagkæde som FCK stillede op med.

Politiken skriver:

De vakse og smarte FCN-spillere, der tænker offensivt og kreativt, kan sædvanligvis give alle hold i Superligaen problemer med det hurtige kombinationsspil og afleveringer i dybden. Men FCK´erne var meget disciplinerede, dygtige til at lukke rum ned og spillede lidt på at trække tempoet ud af kampen efter 1-0-scoringen.
Holdet, der har vundet de seneste 4 turneringskampe, havde ikke større ambitioner om at udbygge føringen, men bare at køre 3 point i hus. Hjemmeholdet skabte til sidst, da Mathias Rasmussen var kommet ind, et par store chancer, som burde have givet 1-1.

Bartolec udtalter til FCK.dk

- Jeg var glad for at være tilbage, for jeg har jo mange gode følelser for min tid heroppe. Hvad angår selve kampen, var det en svær kamp for os her på kunstgræsset. Men vi spillede en fin 1. halvleg, vi var i kontrol og kom også foran.
- Efter pausen gjorde vi det længe godt, men i de sidste 15 minutter blev det en mere åben kamp, og FC Nordsjælland kom frem til langt flere chancer. Men vi holdt hjem og vandt 1-0, og det er jeg naturligvis tilfreds med


Tipsbladet skriver:

FC København har under Ståle Solbakken været kendt for at kunne mose modstanderne fysisk, men i dag fik de en anden oplevelse.
Mod de unge talenter fra FC Nordsjælland oplevede FC København nemlig, at det var dem, der blev fysisk presset mod slutningen af kampen.


Solbakken bekræfter Tipsbladets analyse på fck.dk hvor han siger:

I de sidste 15 minutter haltede vi lidt. Vi gik lidt ned i fysisk kadence, vi kunne ikke rigtig holde i bolden og nordsjællænderne virkede bare en smule friskere end os. Her fik de trykket os og vi fik ikke spillet så meget bold - og til sidst gik vi så over til at spille med fem mand bag i, for her skulle vi bare ride stormen af


BT skriver:

FC Nordsjælland er kendt for deres småspil og offensive tilgang, men mod FC København havde de offensive profiler problemer. Der var ikke meget skarphed i hverken Mikkel Rygaard, Ibrahim Sadiq eller Clinton Antwi.
De kom igennem et par gange, men hver gang blev det ufarligt. Og når også det kreative es Mikkel Damsgaard er lidt under det niveau, som han ellers har vist i dette efterår, får FCN det svært mod FC Københavns fysik.
Og derfor tabte de altså 1-0 i en ikke decideret sprudlende kamp


Man kan så tage BT´s karakterer for kampen. Her får FCN et snit på 5,4 og FCK et på 6,4 på en 10-skala. EB giver FCN et snit på 3,1 mod FCK´s 3,3 på en 6-skala.

Hvis vi tager superliga.dk som udelukkende er baseret på statistik og altså ikke indeholder subjektiver vurderinger, så var FCN i dominans i 50 min. og FCK i 45. Resten af stats er nogenlunde lige.

Tipsbladet skriver om FCN:

Med Mohammed Kudus ude med karantæne skulle FC Nordsjælland se mod andre spillere, der skulle steppe op. Mikkel Damsgaard forsøgte at sætte sine holdkammerater i scene, hvilket han lykkedes fint med flere gange, og han havde også selv et par afslutninger. Men det var tydeligt, at Kudus manglede.
I fraværet af Mohammed Kudus kunne man forvente, at Mikkel Rygaard gik forrest, men den for FC Nordsjælland ældre herre havde svært ved at sætte sig selv og sine holdkammerat i scene for alvor. Han lykkedes ikke med meget.


Når jeg selv skal vurdere kampen, så jeg et FCN der delvist havde trukket håndbremsen så offensiven ikke sprudlede lige så meget som sædvanligt. Det handlede formentlig om et taktisk oplæg fra Flemming P for også at stoppe FCK, som kom med noget mere kvalitet end de fleste andre hold der besøger Farum.

FCK havde på samme måde tilpasset taktikken og lod backs stå lidt længere tilbage end sædvanligt for at dæmme op for FCN´s kanter.

Begge hold var således taktisk indstillet på hinanden og det blev derfor en temmlig taktisk affære. FCK viste den internationale rutine og trak tiden så meget de kunne efter føringen. Derudover havde de et langsomt opspil, formentlig af samme årsag. De sidste 15 min. var dog opløftende, og det er vist første gang nogensinde at det er FCN der overtager det fysiske initiativ og presser FCK i bund i slutningen af kampen.

Det lykkedes igen FCN at spille HELE kampen og fungere som et hold hele kampen. Der var ikke dette blackout i en periode af kampen som vi har set næsten hele sæson. Det var en god gameplan hvor man spillede kontrolleret for at dæmme op for FCK, hvilket lykkedes bortset fra det enlige mål. Derudover var det imponerende at man kunne overtage kampen og presse FCK i bund i de sidste 15 min. Savnet af Kudus var stort. Med ham på banen er mit gæt, at FCN havde trukket en uafgjort el. smal sejr.

Top-6 er ikke væk. Der er faktisk kun to point derop. Med denne indsats, som jeg anser som sæsonens næstbedste (operationen lykkedes, men patienten døde desværre) kun overgået af hjemmekampen mod RFC, er jeg mægtig optimist med henblik på at nå top-6. Jeg ser kampen som en helstøbt indsats og et gigantisk fremskridt i forhold til starten af sæsonen.
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Det var sgu en tough kamp men jeg synes alligevel godt at jeg vil rose FCK for taktisk at lukke ned for vores offensiv. Ofte når jeg har set FCK synes jeg at de har set middelmådige ud men de står bare utroligt godt og ja så er de effektive.

Når jeg kigger på vores indsats så synes jeg også det er dejligt at vi ikke har de der "paniske perioder" hvor modstanderne får mange chancer og forsvaret så sådan set nogenlunde ud.

Defensivt synes jeg også at Mumin får leveret en god indsats men jeg undrer mig virkeligt over de der lange afleveringer han laver. Jeg tænker at det er planlagt da han har gjort det i flere kampe men jeg har svært ved at se hvad planen skulle være. De fleste af dem er så ambitiøse at end ikke Pirlo på en god dage kunne eksekvere dem så det er for mig en gåde at Mumin gør det igen og igen. Måske er det en taktisk manøvre hvor man tænker at lægge et højt genpres i afleveringsøjeblikket?

Jeg synes også det var en kamp hvor vi kunne mærke at vi manglede Kudus kvalliteter. Der manglede en til at åbne spillet ved at snyde en mand eller tage et langt træk frem ad banen med bolden. Han bliver rar at have med igen mod Aab.

Så er der Matthias Rasmussens indhop. Den mentalitet han viser ved at komme ind og udfordrer sin direkte modstander er helt ideel. Man kunne også se at det var noget hele holdet "vågnede" af. Jeg tænker at det er en indsats som skal honoreres med en plads i startopstilling næste gang.

Jeg lurer lidt på om der i vores "nye" 3-4-3 er plads til vores ekstra offensive backer nu hvor der er 3 mand dedikeret til forsvaret. Så vil det nemlig i højere grad give mening at bruge Rasmussen og på sigt Villadsen som måske ikke er så stærke i det defensive men tilgengæld er virkeligt skarpe offensivt.
Jeg kunne også se at man i visse kampe kunne bruge Døhr på Kians plads dvs den højre af de centrale forsvarpositioner. Det kunne være i situationer hvor modstanderne kun spiller med en angriber og hvor vi er bagud og har brug for et offensiv "boost".

Nu ser vi frem mod den sidste kamp i efterårssæsonen mod Aab. Jeg håber at de har en bane hvor vi får lejlighed til at spille fodbold.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Reaktioner på Søren Kroghs farvel? Hvad tænker I andre?

Mit indtryk er at han har været en fin assistent, mest som en sparringspartner for træneren.

Men hvad så nu? Internt ja, men hvor internt? Mtiliga? Kunne han piske lidt agressivitet ind i omklædningsrummet?

Stockholm? En klublegende der oser af autoritet og med masser af respekt fra drengene.

Eller en helt tredje? Gætterierne kan blive mange.
Skrevet af Tipzy
Ville virkelig gerne se MTILIGA, spørgsmålet er vel bare om det er for tidligt?

Stockholm, hvad laver han egentlig nu?
Skrevet af UP!TheGunners
Stokholm er direktør for DGI Midt- og Vestsjælland.
Eredivisie Jupiler Pro League Ligue 1 Primeira Liga
Skrevet af pbx
Morten Karlsen ligger vel lige til højrebenet
Skrevet af JulioSalinas
Først et kæmpe tillykke til Søren med det flotte stilling. Det er virkeligt et klap på skulderen til Søren og jeg synes også det vidner lidt om den kvallitet som render rundt blandt FCNs stab.

Hvem skal være den nye Søren?
Jeg er altid tilhænger af at vi kigger i vores egen række først. Både for at motiverer hele "fødekæden" og også fordi de simpelthen er mere inde i tingene end folk udefra.
Når det er sagt så er der selvfølgelig plads til lidt "kreativ casting" især hvis tidligere FCN-legender byder sig til eller hvis helt ekstaordinære profiler skulle vise interesse for jobbet som assistent. Det bliver spændende at følge :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Afløseren
Jeg tror også på Karlsen, men omvendt vil jeg gerne have noget nyt blod ind. Jeg synes ikke nødvendigvis det er godt kun at rekruttere internt eller tage folk, som tidligere har været i klubben. Det kan hurtigt blive for snævert og indspist. Jeg ser hellere at vi henter Henrik Pedersen eksempelvis. Han deler samme offensive filosofi som klubben og har været i udlandet - dog med blandet succes. Han har et stort hjerte for talentudvikling og derfor tænker jeg, at han ville være spændende. Jeg ved dog ikke, hvor realistisk det er.
FCN
Skrevet af RasmusGunnar
Men vil Karlsen være assistent? Eller går han efter cheftræner-stillinger?
Skrevet af JMM
Karlsen er til højrebenet, men om han ønsker en assistentrolle må afklares hurtigst muligt. Ellers vil en ny træner også være meget velkommen.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Ellers vil en ny træner også være meget velkommen.


Jeg går ud fra, at du mener en udefra til assistenttrænerposten og ikke at Flemming P gerne måtte forsvinde?

Afløserens bud på Henrik Pedersen finder jeg også en meget interessant profil. Han har været i RB koncernen (bl.a. RB Ghana, ungdomstræner i RB Salzburg) og er tidligere cheftræner i HB Køge hvor han forsøgte at indføre en Zorniger lignende spillestil - det var rigtig flot bold de spillede. Han har desuden været assistenttræner i Union Berlin, cheftræner i Braunsweig og er nu cheftræner i Strømsgodset. Mon dog ikke hans CV er for stort til en assistenttrænerrolle i FCN?

Man kunne herudover gætte på Henrik Clausen der stopper som U-landsholdstræner i DBU. John Bredal der tidligere har været assistentræner i FCN gennem flere år og derefter i OB og FC Roskilde - han er pt. ledig på markedet. Strudahl som alle vel kender kunne også være interessant. Et langt ude bud kunne være AKP´s søn der tidligere var U-17 assistenttræner for FCN U-17 og nu er U-19 cheftræner i Helsingør. Bajram Fetai, Peter Feher kunne være andre bud.

FCN har det dog med at hive kaniner op ad hatten. Måske en træner fra RTD?
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
Hvis man søger frisk ungt blod udefra så render der en Mike Tullberg rundt i Dortmund som pt. er træner for deres 2. hold. Det er dog en anden kaliber end de meget ambitiøse navne som allerede er blevet nævnt men alligevel interessant.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Ninjaen
Mike Tullberg, fedt bud. Han er faktisk født i Farum og jeg mindes også at han spille i Farum Boldklub som knægt. Ved ikke hvor mange år.
Mindes at Farum Boldklub fik nogle penge (uddanelsespenge eller lign) da AGF i sin tid solgte ham til Italien. Er ikke sikker på den men måske nogle af de mere garvede kunne byde ind her.
Kunne være et sjovt spin hvis den gamle Farum dreng kom tilbage. Et stykke tid siden der sidst har været nogle rigtige Farum drenge på SL holdet. Vel ikke siden Ingvartsen så vi må håbe på at der snart kommer nogen fra akademiet.

Hvor mange assistent trænere osv er der egentlig inde omkring SL holdet?

Skrevet af Tipzy
Håber da virkelig ikke at Daniel K. Pedersen er i spil til denne ledige role.
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i internationale medier

Der er en featureartikel i magasinet "Common Goal" om FC Nordsjælland: https://www.common-goal.org/football4goodmagazine/dec2019/

FCN i medierne De historier som FCN el. bold.dk ikke bringer

SN.dk har en artikel om Godsway. Her forlyder det, at han er røget af holdet fordi han ganske enkelt ikke har trænet godt nok. https://sn.dk/Sport-Frederiksborg-Amts-Avis/Svaere-maaneder-for-Godsway/artikel/894995

Nordjyske fortæller at AaB har to karantæneramte spiller til kampen mod FCN.

Nordsjælland Dreamin med en ny podcast: http://fcndreamin.libsyn.com/

En lidt ældre nyhed er, at FCN vandt den sidste kamp i Baltic Sea Cup som blev spillet 07.12. Kampen endte 1-0 på mål af U-17 spilleren Andreas Garly. FCN er dermed vinder af Baltic Sea Cup og ubesejret i turneringen. Slutstilling blev: FCN - Halmstad - Union Berlin - Hertha Berlin - Pogon Stettin - Brøndby - AaB.

For Fodboldnørderne:

Fodboldbloggen Playmaker har sat fokus på fodboldens kompleksitet med udgangspunkt i FCN-træner Frank Hjortebjergs pro-licens-opgave med titlen ‘Det komplekse spil’. Gennem en serie af tre indlæg fortæller Frank Hjortebjerg og kollega Magnus Pondus Hansen mere om det komplekse spil med eksempler fra træningsbanen i FC Nordsjælland.

Første del af udkom i Uge 47 og tog sit udgangspunkt i rammesætningen af fodboldspillet i sin grundessens. Her beskæftiger Hjortebjerg og Hansen sig med, hvordan tolkes fodbold som spil, og hvilken betydning denne har tolkning for måden vi taler om spillet, måden vi analyserer spillet og i særdeles måden vi træner på træningsbanen. https://www.playmaker.nu/home/indlg-hjortebjerg

Anden del af serien udkom i Uge 48, handlede om fodboldspillets systemer og har som formål at bringe tankerne, om fodbold som et komplekst og systemisk spil fra del 1 tættere på træningsbanen. https://www.playmaker.nu/home/indlg-anden-del-af-serien-om-det-komplekse-spil

Tredje del af serien udkom i denne uge, med fokus på refleksioner til træningsbanen og drejer sig om, hvordan spillets kompleksitet favnes og respekteres i træningsplanlægningen af en effektiv fodboldtræning som flytter spillerne mest muligt. https://www.playmaker.nu/home/indlg-tredje-del-af-serien-om-det-komplekse-spil-refleksioner-til-trningsbanen

Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af Slettet(581021212205)
Håber da virkelig ikke at Daniel K. Pedersen er i spil til denne ledige role.


Nej, jeg tror det heller ikke - det var måske det vildeste langskud jeg kunne komme på :-) Han har dog færdiggjort sin A-træner licens og er nu træner for Helsingør U-19. Jeg mødte ham på et dommerkursus for knap to år siden.

Hvor mange assistent trænere osv er der egentlig inde omkring SL holdet?


Der er 8 trænere omkring superligaholdet:

Cheftræner Flemming P
Assistenttræner Søren K
Assistentræner Frank Hjortebjerg
Transitionstræner Didi Dramani
Målmandstræner Pablo Moreno
Fysisk træner Mathias Zangenberg
Individuel fysisk træner Michael Myhre
Analytiker (men også på træningsbanen) Frederik Birk Christensen.

Man er iøvrigt begyndt at dele træningen op i nogle tilfælde så det kun er ½ af holdet der træner ad gangen. Dvs. omkring 10-13 spillere og 8 trænere.

Trænere og ansatte på akademiet kan ses her (der er mange):
https://fcn.dk/2019/07/styrket-set-up-paa-akademiet/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
annonce
0