Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af FCN&LFC_FOREVER
Er det nogle planer du selv har brygget på eller nogen som du har set?
Skrevet af RasmusGunnar
Det er noget jeg selv har tænkt og ubehjælpeligt har tegnet i power point :)
Skrevet af RasmusGunnar
He he, har oven i købet lavet akademi/administration som stjerne for at bruge fra RtD logoet
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Genialt, glimrende ide. 100 point for initiativ og dedikation :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
Jeg synes det er ret vildt at DBU råder FCN til at lave sin egen kvindeklub da Farum BK nægter at overdrage licensen til dem.
Klubben skulle hedde "FCN Women" men ansøgningen blev dog afvist af Folkeoplysningsudvalget i Furesø kommune. Ifølge nytårshilsen fra Søren Kristensen så tyder noget på at man stadigvæk følger DBUs anbefaling men at man vil forsøge at gøre det i en anden kommune.
Derfor er vi nu nødt til at se udenfor Furesøs grænser, når det gælder vores pige- og kvindesatsning i 2020 og fremefter.

Jeg ved ikke helt hvordan dette skal tolkes. Hvis man feks. opretter "FCN Women" i Hillerød er ideen så at man så starter forfra i sjællandsserien og arbejder sig op gennem rækkerne igen? Og iøvrigt hvad vil Farum BK så gøre? Som licensindehaver har de vel en forpligtelse til at stille et kvindehold i den bedste kvindelige række. Velogmærket et kvindehold som de ikke har. Det virker meget mærkeligt og hvis dette bliver en virkelighed så kommer Farum BK til at fremstå i et ret dårligt lys. En ren farce.
Ydermere så kan noget tyde på at man kommer til at gøre det allerede her til forårssæsonen. Søren Kristensen skriver:
Det er naturligvis en kæmpe skuffelse for os, at vi kan blive tvunget til at ændre i pigernes hverdag, idet vores kvindesenior ligger nr. 3 i Kvindeligaen og er i semifinalen i Pokalturneringen efter at have slået Brøndby IF på hjemmebane 2-1 den 23. november 2019.

Jeg tænker at det mest "naturlige" vil være at gøre sæsonen færdig og så lave omstillingen i sommerpausen men måske er samarbejdet med Farum BK så anstrengt at man ikke kan vente med at komme ud af døren?
Trist læsning og nu afventer vi så en melding om hvordan og hvorledes vores kvinder fremadrettet kan komme til at spille bold igen.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Ninjaen
Kvinderne må vel være kontraktligt forpligtet til Farum BK holdet så de ikke bare kan skifte til en ny FCN klub.

Det har det hele tiden været meningen at kvindeholdet skulle overgå til FCN ligesom SL holdet når FCN var parat til det.
Det må være et eller i forhandlingerne mellem Farum BK og FCN der er gået i hårdknude, det kan der vel hurtigt ske når man har en professionel organisation der skal forhandle med en forening.
Lad os krydse fingre for at alt lykkedes så vi bibeholder hele FCN i Farum, alt andet vil være et tab for alle parter.
Skrevet af JulioSalinas
@Ninjaen
Kvinderne må vel være kontraktligt forpligtet til Farum BK holdet så de ikke bare kan skifte til en ny FCN klub.

Så vidt jeg ved så afholder FCN udgifterne for kvindeholdet og dermed lønninger så jeg tror slet ikke foreningen Farum BK er involveret i det.
Det må være et eller i forhandlingerne mellem Farum BK og FCN der er gået i hårdknude, det kan der vel hurtigt ske når man har en professionel organisation der skal forhandle med en forening.

Hvad er der at forhandle om? Farum BK har så vidt jeg ved ingen ambitioner når det gælder kvinderne så jeg forstår ikke hvad problemet er. Jeg er sikker på at FCN vil være mere en villige til at kompensere Farum BK økonomisk så de kan slippe for alt det bøvl.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af pbx
Løn og forpligtigelser i forhold til ansættelse må være til FCN, derjo betaler deres løn, fuldstændig som de mandlige superligaspiller på kontrakt.
Syntes der rejser sig flere spørgsmål. Jeg går ud fra at FCN havde en aftale eller som minimum en hensigtserklæring om, at kvindeholdet skulle spille for FCN på samme måde som superligaen holdet der jo spiller på licens fra Farum Boldklub men som en professionel overbygning. Ellers giver FCNs investering i kvindeholdet jo ikke mening. Der må jo så være gået noget galt i forholdet mellem FCN og Farum Boldklub. Det kan jo ikke ha noget med manglende fysiske rammer at gøre, da DET ikke ligger os Farum boldklub. Som "FcNordsjælland" antydede tidligere kan det måske have noget at gøre med, at FCN vil flyttetræning af taLenterne helt fra U10 og op til U19 til et kommende center i Hillerød. Det kan Farum boldklub nok ikke lige accepterer, og derfor har trukket sig fra aftalen om kvindeholdetslicens skal overføres til FCN.
Skrevet af Ninjaen
@Julio
Kvindeholdet spiller jo som FarumBK og i Farum tøj så på en eller anden måde må de jo være indblandet og kvinderne må på en eller anden måde være kontraktligt bundet til Farum om det så er FCK der betaler deres løn.
Med hensyn til at forhandle så ejer Farum BK licensen så de er vel interesseret i at få noget for den på den ene eller anden måde, så selvfølgelig er der noget at forhandle om alt andet vil da være dumt.
Skrevet af pbx
De spiller i Farum boldklub s trøjer fordi licensen ikke er overført til FCN. Det gælder også for alle ungdomshold op til U17, her spiller de som Farum selv om 1. Holdene U10-til U16 trænes af trænere betalt af FCN. Når de spiller turneringer i udlandet eller turneringer uden for DBU spiller de som FCN.

De kan skifte hold helt som alle andre amatør fodboldspillere der ønsker at skifte klub i forhold til Farum boldklub, der er en amatør klub. Deres kontrakt er med FCN så de spiller på den licens som FCN benytter sig af.
Skrevet af Brixtofte Saints
Jeg kan sagtens forstå at Farum Boldklub ikke har overdraget licensen til FCN endnu. Det er jo en af deres forhandlingsstyrker ift. hele konflikten omkring flytning af FCN til Hillerød.


Jeg vil igen understrege, at FCN´s kommunikation har været alt for arrogant. De har jo kommunikeret et decideret ultimatum, som bestemt ikke klæder FCN. Det er langt fra deres normale måde at kommunikere på.

Deres kommunikation i denne sag er på grænsen til det dobbeltmoralske. FCN har efterhånden prædiket om div. "give-back" projekter, som især er målrettet RTD og FCN´s lokalområder, hvilket er jo er en fantastisk intiativ. Der er nu ikke meget "give-back" til Farum og alle de fans, spillere, trænere og ikke mindst de tusindvis af borgere som igennem et årti har finansieret stadion og de tilhørende faciliteter igennem en forhøjet lokal skat efter Peter Brixtofte´s tid.

Heraf kan det godt virker meget svagt, at FCN smider håndklædet i ringen efter et par års forhandlinger, og nærmest revser hele klubbens historiske eksistensgrundlag. Jeg havde gerne set at FCN havde kommunikeret deres forhandlingsprocess ud langt tideligere i forløbet istedet for denne vanvids "last-minute-ultimatum" strategi.

JA - Furesø Kommune er tunge at danse med, og dem der sidder i byrådet virker som en flok gamle og forstokkede nisser, som kun er interesseret i drive og ikke UDVIKLE kommunen. Det er som om at Furesø´s politikkere er bange for at tænke stort efter Peter Brixtofte. Kom nu videre! Selvfølgelig bliver der ikke lavet de samme fiksfakserier som for snart 20 år siden.

Tæl nu lige til tre, også sæt jer ned som voksne mennesker. Lad os så få bygget et nyt lækkert anlæg til gavn for både FCN, Farum BK og hele Furesø Kommune. Sæt igang!


Skrevet af JulioSalinas
@pbx
Med hensyn til at forhandle så ejer Farum BK licensen så de er vel interesseret i at få noget for den på den ene eller anden måde, så selvfølgelig er der noget at forhandle om alt andet vil da være dumt.

Ja, naturligvis. Det er helt fair synes jeg.
Det er vel bare at sætte en rimelig pris.
FCN er en forretning i vækst og den nuværende situation illustrerer tydeligt hvor vigtigt det er at have det suveræne ejerskab over licensen. Jeg er bekymret for at Farum BK prøver at lukrere på FCNs manglende alternativer i denne sag og i så fald så er det ganske usympatisk. Jeg krydser virkeligt fingre for at parterne finder hinanden i en "gjensidig" holdbar løsning. :)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
Inden vi - lige som FCN - glemmer det som det altsammen handler om, nemlig fodbold, så er her en meget lang og indsigtsfuld artikel med Flemming P:

https://www.itsjustasport.com/home/2020/1/2/flemmingpedersen

Der er iøvrigt meget stille om FCN i medierne. Hele sagen med Farum Boldklub har kun været nævnt i Frederiksborg Amts Avis.

Steen Houman har set på spilletiden til talenter i dansk fodbold. FCN giver mest, men ser man kun på danske talenter, ligger FCN kun nr. 4. https://steenhouman.com/2020/01/02/hvem-giver-mest-spilletid-til-talenterne-i-superligaen/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af RasmusGunnar
Det er altid spændende at høre om Flemming P. og hans tanker. En dybt sympatisk træner med nogle spændende tanker.

Interessant at FCN blot ligger nummer fire mht. egen avl (Dansk). Dette sker jo da RtD spillerne fra Ghana fylder en del også. I fremtiden er der endda også åbnet op for tilgang af talent udefra, så målsætningen om 100% egen avl falder lidt.

En af disse talenter udefra hed i sin tid Lobotka og nu ser det ud til at salget bliver en realitet. Dejligt for FCN med lidt ekstra kroner, så vi kan undgå det helt store udsalg til sommer. Et salg af Kudus (Håber dog ikke han ryger allerede til sommer) kunne dække det resterende, så vi ikke står og skal sælge spillere for at få det til at løbe rundt.
Måske kan vi også få et beskedent beløb for Donyoh.

Hvem har vi ellers derude, med en god videresalgsklausul? Andreas Skov har, men så skal han også have gang i den nede i Italien. Victor Nelsson måske.
Nikolai Baden kunne være en af dem med et potentiale. Hvem ellers?
Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
Det er altid spændende at høre om Flemming P. og hans tanker. En dybt sympatisk træner med nogle spændende tanker.

Enig. Det er sjældent at man hører et svar fra ham som ikke er gennemtænkt og så er det bare også indbegrebet af FCN at man har mod til at gå sine egne veje og udfordrer gældende dogmatikker. Jeg håber virkeligt at Flemmings engagement i klubben kommer til at være livslang. Kernen i hans tænkning er i den grad noget man kan lære af.
Interessant at FCN blot ligger nummer fire mht. egen avl (Dansk). Dette sker jo da RtD spillerne fra Ghana fylder en del også. I fremtiden er der endda også åbnet op for tilgang af talent udefra, så målsætningen om 100% egen avl falder lidt.

At vi kun skulle være nr. 4 er latterligt efter min mening. RTD spillere er vores egen avl. Vi får dem jo i Ghana allerede fra 10-12 års alderen. Sådan en undersøgelse passer vist ikke helt til den virkelighed vi andre lever i.
Måske kan vi også få et beskedent beløb for Donyoh.

Jeg tror stadigvæk at der er ok med interesse for Donyoh og hvis man ønsker et hurtigt salg så kunne man netop sætte prisen lav og skrue op for en evt. videresalgsklausul.

Det som optager mig mest pt. er helt klart Mumins kontraktudløb. Har i hørt noget nyt?
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Har ikke hørt noget mht. Mumin. Tænker at der måske har været lidt mundtligt over julen og så sætter parterne sig sammen nu her ved opstarten og får forhandlet det sidste hjem.
Bare Mumin nu ikke tænker at han skal videre og kan forhandle med en masse og score en gevinst på den korte bane. Tænker at han ville have godt af at forlænge to år og så få et kanon forår med.

Det værste er vel at han kan snakke med andre klubber selv, nu hvor han har et halvt år tilbage.

M;an kan sige at det er dumt de ikke har forlænget med ham før, men han har været længe undervejs og tror faktisk man havde opgivet ham lidt her til sidst, inden han greb chancen her i efteråret.
Han er en af de spillere der har flyttet sig mest.
Skrevet af Ninjaen
@Julio
Vi ligger nummer 4 på den parameter der omfatter danske talenter og da Ghana ikke er en del af Danmark, vi har dog haft en lille koloni dernede for nogle 100 år siden, så tæller RTD spillerne ikke med som danske talenter.
Ser man på alle talenter, udenlandske og danske, så ligger vi i top.

Skrevet af JulioSalinas
@RasmusGunnar
M;an kan sige at det er dumt de ikke har forlænget med ham før, men han har været længe undervejs og tror faktisk man havde opgivet ham lidt her til sidst, inden han greb chancen her i efteråret.

Tja...typisk er det vist sådan at man genforhandler kontrakten når der er et år tilbage så noget kan tyde på at der er et eller andet som har blokeret dette. Det er meget muligt at FCN ikke har ønsket at "satse" på ham da han i sommers så lidt "jævn" ud. I så fald ville det dog ikke ligne FCN at bruge ham i sådan en grad som man har i efteråret da det for så vidt er penge ud af vinduet medmindre man har en god fornemmelse om at man kunne lave en forlængelse med ham. Mumin er nu i en gunstig forhandlingsposition og det gør nok en evt. forlængelse mere kompliceret. Umiddelbart skulle man mene at FCN bliver nødt til at hoste op men lidt ekstra penge som man står til at få igen når man engang kan lave et salg på ham. Sportsligt giver det heller ikke mening at slippe ham allerede til sommer nu hvor vores forsvar endeligt er ved at finde hinanden.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
FCN i Medierne De historier som bold.dk el. FCN ikke bringer.

Damsgaard har meldt fra til U-21 landsholdet. I følge Tipsbladet skyldes det en beskadiget ankel fra sidste kamp i efterårsturneringen og ikke et forestående skifte til Feyenoord som en historie på twitter gik på: https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/mikkel-damsgaard-meldte-fra-til-u21-landsholdstur-her-er-forklaringen

SN.dk har et indlæg fra Egil Hulgaard (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, Tine Hessner (B), formand for Udvalget for kultur, fritid og idræt og Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø Kommune om forhandlingsforløbet mellem Kommunen og FCN: https://sn.dk/Debat-Furesoe/Et-par-ord-om-Right-to-Dream-og-superligafodbold-i-Furesoe-Kommune/artikel/901900

Også på SN.dk er Konservative i Hillerød ude og sige velkommen til FCN: https://sn.dk/Debat-Hilleroed/FC-Nordsjaelland-velkommen-til-Hilleroed/artikel/901836
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af pbx
Ved sgu ikke helt hvad jeg skal mene om, at FCN i "hemmelighed" holder møder med Hillerød Kommune, mens man tilsyneladende på skrømt forhandler med Furesø, om en ny lokalplan, der er skræddersyet til FCN. Jeg mener det er jo ikke gratis at få COWI til at udarbejde miljørapporter m.v. Det er jo skatteborgerne der betaler.. tænker jeg.

Det lader til at planen er at flytte hele skidtet til Hillerød jf. artikel i SN. Det fremgår, at udvidelse på de 3000 tilskuerpladser, som oprindelig planlagt, nu er sat på hold, da man afventer det videre forløb med FCN og den forbindelse overvejer et stadion i superligastørrelse.

https://sn.dk/Hilleroed/Stadiondroem-sendt-til-hjoerne/artikel/898360

https://sn.dk/Hilleroed/Hanne-Kirkegaard-skaffede-FCN-til-Hilleroed-Holdt-hemmelige-kaffemoeder-i-14-maaneder/artikel/898362
(kan kun læses med login, så må indrømme jeg kun har læst overskriften).

Det er måske her, at kilden til den meget kolde luft mellem Farum Boldklub og FCN ligger begravet.
Det lader til at Furesø kommune var indstillet på, at opfylde FCN´s ønsker om udvidelse af bla. parkering og opførsel af en overdækket dome, dog med det forbehold, at den tiltænkte dome "kun" må være 15 m høj og ikke de 20 meter som FCN havde ønsket. Med tanke på FCN´s spillestil, så kan det næppe være afgørende.
Er det så den skinbarlige sandhed, når FCN i deres nytårshilsen angiver at Furesø Kommune og Farum Boldklub ikke er samarbejdsvillige? Det ser ikke sådan ud, ihvertfald er det tilsyneladende ikke hele sandheden. Er det snarere troen på, at
Derfor er Hillerød en reel løsning i relation til en langsigtet bæredygtig forretningsmodel for FC Nordsjælland, hvor kommercielle indtægter kan øges signifikant
som de selv skriver i nyhedsbrevet, der er den reelle årsag til ønsket om at flytte til Hillerød. I så fald vil det klæde FCN at melde klart ud, og ikke forsøge at gemme sig bag begrundelsen "dårlig samarbejde" med kommunen og Farum Boldklub. Det tror da fanden, at Farum Boldklub har svært ved at samarbejde, hvis det indebærer at superligakampene skal afvikles i Hillerød. Den situation er der vist ikke mange klubber der bare lige køber.... Svarer lidt til Sønderjyske vil flytte kampene til Kolding.


Hvis sandheden er deromkring så lyder det lidt hult, når FCN taler om "give back"...jo tak skatteborgerne i Furesø sidder tilbage med et dyrt stort set ubrugeligt stadion.

I øvrigt må Hillerød Boldklub da også føle sig sat lidt uden for.


annonce
0