Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af JulioSalinas
@afløseren
Enig. Jeg synes også Bredahl er den mest lovende angriber FCN har udviklet siden Ingvartsen.


I det hele taget skal vi have fundet vores nye 9er "falsk" eller ej.
Hvis man holder Kamaldeen ude på venstre fløj så har vi trods alt en del spillere som kandiderer til den centrale position. Bredahl, Antman, Abu, Emeka og jeg tænker også at Sadiq og Rygaard kunne være i spil hvis de andre ikke griber chancen.

Derudover så tænker jeg også at Diomande har et niveau og nogle kvaliteter som evt. kunne bruges på den position.
Der har også været rygtet en stor 9er på vej fra RTD så der er måske også en mulighed der.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af Slettet(581021212205)
^ Så skal vi ikke glemme Amon, som var ved at blive omskolet til 9´er og faktisk gjorde det ret godt.

De par gange jeg har set Bredahl på midten synes jeg til gengæld ikke han har gjort det specielt godt - han ser mere komfortabel ud på wingpladsen. I vinteroptakten synes jeg faktisk heller ikke at han imponerede i de kampe han fik der - men OK, han er kun 17 og der kan ske meget på et halvt år. Jeg er blevet fortalt, at han var blevet stillet i udsigt, at han skulle begynde at få indhop her i foråret, men det er så blevet udsat lidt pga. corona.

9´er positionen synes jeg i øvrigt ligner en position som kræver lidt mere end de fleste andre offensive positioner, så jeg er noget skeptisk ved at en nyoprykket spiller skulle kunne klare den.

Mine favoritter til positionen hedder Rygaard, Amon, Kamaldeen, Abu, Rothmann - i tilfældig rækkefølge.

Derudover så er vi jo et hold der spiller med 11 falske 9´ere, så målene kan komme mange steder fra og er ikke så afhængig af en enkelt position.

Off-topic - så lige en reklame for "Birks analyse" om hvordan man taktisk justerede under kampen. Selv var jeg undrende over at man ikke lod Vindahl spille lidt mere som sweeper og på den måde undgik at være i undertal. Den formation man forsøgte sig med i en 4-3-2 med to angribere kunne jeg godt se interessant i fremtiden. Eksempelvis med Kamaldeen og Bredahl som ægte angribere: https://fcn.dk/2020/07/frederik-birk-analyserer-fcm-kampen-2/
Flemming P er indbegrebet af "Arrogant Positivisme" Trods mit brugernavn har jeg ingen tilknytning til FCN udover mit sæsonkort. Indlæg er således ikke udtryk for FCN's holdninger men egne betragtninger som fan.
Skrevet af JulioSalinas
@FCN
De par gange jeg har set Bredahl på midten synes jeg til gengæld ikke han har gjort det specielt godt - han ser mere komfortabel ud på wingpladsen.


Det virker generelt til at den centrale angrebs position som vi kører med er ret krævende. Bredahl er heldigvis ung så et år på U19 hvor han spiller centralt kunne godt gøre ham klar til at bestride den position. Det ville være en plan for der er stor konkurrence på venstsre fløj hvor både Kamaldeen og velsagtens også Adingra kommer til at slås om den.
Der er selvfølgelig også den mulighed at man forsøger en af de mange talenter på højre fløjen hvor jeg ikke rigtig synes vi har fungeret endnu med Atanga. Jeg er også lidt bekymret for den manglende udvikling i hans spil trods at han har fået rigeligt med spilletid. Det rygtes at der er klubber der er interesseret i at købe ham for en pænt beløb så vi må se hvad der sker.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Vi har svært at lave rene 9´ere, som kan trives i vores system. At spille med ryggen mod målet en stor del af tiden, og ligeså at holde fast i den er vanskeligt med én eller to store stoppere i ryggen. Så vi har foretrukket mellemrumsspilleren - den falske 9´er - istedet.
Skrevet af JulioSalinas
Artikel: Is FC Nordsjaelland the new model for developing African talent?

En lille artikel om RTD/FCN som blev bragt på bbc.com

Link til artiklen -> https://www.bbc.com/sport/africa/53487058
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af RasmusGunnar
Hvad er forventningerne til dagens kamp?
Svært helt at blive klog på holdet i øjeblikket.

AGF uden Bundu, hvilket må være en svækkelse.
Skrevet af JMM
Forventningerne er at vi møder et top motiveret AGF hold der spiller for sølv medaljer og en direkte billet til europa. Vi kan spille frit, så måske Flemming P prøver et par ting af, men først og fremmest er forventningen at AGF laver en AGF og vi får en komfortabel sejr og de smider det :-)
Skrevet af DaveEricGrohl
Kamaldeen er ikke med i jeres trup i dag, er han skadet eller, giver umiddelbart ingen mening efter kampen i fcm
Hvad spiller tibetanske munke? De spiller jo happy jazz - AaB af 1885 - Leeds United
Skrevet af Rambo92
Kamaldeen er sikkert ved at blive solgt
FCN siden 2006
Skrevet af RasmusGunnar
Tåbeligt at sælge ham, medmindre nogen lægger 50 mio her og nu. Han er et talent men har endnu ikke vist at han skulle være god nok til en bedre klub. Er det 11 kampe han har spillet i fcn?

Mht AGF så tænker jeg også de er top motiverede, men en kamp der kan gå begge veje.
Skrevet af Moosey
@Rasmusgunnar

Umiddelbart er Bundu ikke speciel vigtig - han har været meget ringe efter corona pausen - dog kunne det være en fordel, da AGF skulle være meget tyndt besat på kant positionerne, hvilket kan være til vores fordel, når de bliver trætte.

Nu når vores egen sæson er mere eller mindre ligegyldig, kunne det da være lidt sjovt at forpurre aarhusianernes våde drøm om sølvmedaljer, selvom det ikke tiltaler mig specielt at de skal til KBH.

Det bliver virkelig spændende at se Tochi fra start, og hvordan vi agerer uden Kudus og Damsgaard - forhåbentlig stepper Rygaard, Sadiq og Atanga op og rammer bolden ordentligt foran mål - ellers bliver det i hvertfald ikke til point i dag.

God kamp derude :)
Skrevet af RasmusGunnar
Rygaard har ikke spillet godt og den sidste skarphed mangler hos flere af spillerne.

Tochi kæmper men gør endnu ikke en positiv forskel. Det skal nok komme.

Mesik er stadig fantastisk og Vindahl ligner en topmålmand.
Skrevet af Tipzy
Jeg håber der snart kommer til selvtillid i Atanga. Lige nu virker det virkelig til at det eneste der dur for ham er at løbe og finde huller, ligeså snart bolden så kommer er han for dårlig til at eksekvere
Skrevet af Afløseren
Angående Kamaldeen; var der ikke noget med at han fik en forstrækning i låret i kampen mod FCM? Jeg mener bestemt det er derfor, at han sidder ude.
Atanga skal blive mere kølig foran kassen. Nogle gange virker det som om han kommer i tvivl om hvad han skal når han nærmer sig målet. Mon ikke der bliver arbejdet på det hen over sommeren.
FCN
Skrevet af JulioSalinas
@afløseren
Angående Kamaldeen; var der ikke noget med at han fik en forstrækning i låret i kampen mod FCM? Jeg mener bestemt det er derfor, at han sidder ude.

Jo det er også min opfattelse. I det hele taget så passer man rigtig fint på Kamaldeen som er så hurtig at han belaster sin krop i en ekstrem grad når han er i sprint.
FlemmingP har fortalt det adskillige gange i medierne at man arbejder på at opbygge Kamaldeens fysik således at han kan spille hele kampe og at man først engang i september regner med at være der.
Mit gæt er at man har lært rigtig meget af Amons skader og derfor gør alt for at undgå at Kamaldeen kommer i samme situation.
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JulioSalinas
FCN - AGF 1-1...lidt tanker dagen derpå

Jeg var positivt over hvor godt vi præsterede set i lyset af at vi ikke rigtig havde noget at spille for. Selvfølgeligt har spillerne hver især motivation til at vise sig selv frem for at slå fast at de fortjener en plads i næste sæson FCN men alligevel...

Vindahl så rigtig fornuftig ud og især på dødbolde var han dominerende i boksen.
Diomande spillede også en fin første halvleg men det syntes FlemmingP ikke og pillede ham ud i pausen med en begrundelse om at han satte bolden for meget på spil. Ok, det er måske noget de arbejder på og FP ville måske lige understrege hvor vigtigt det er at følger trænerens instrukser.

Dams kom ind og tog en flot afsked med RTD Park. Han fik vel en lille halvtimes spiletid og så virkeligt ud til at han var i spillehumør. Det var et godt boost til vores offensive spil.

Lidt skuffende at Bredahl kun fik de sidste 5 mins. men ok man kan ikke altid få hvad man peger på. ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
Skrevet af JMM
Jeg er egentlig enig, men vi blev dog også sparet for AGFs Bundu, Backman, Amini og Poulsen. Og så havde de en hård kamp i weekenden. Havde AGF været med ovenstående og haft ekstra restitutionstid var kampbilledet nok et andet. De stod ikke lige så skarpt i det fysiske pres som i den omvendte i Aarhus.

Kampen er egentlig jævnbyrdig med nogle seriøse GF afbrændere. Rygaard kan ikke finde håndtaget på midten og efter Diomande tages ud prøver Jaxe "den vandrende pind" alt det han kan. Men da Dams kommer ind ejer han jo hele kampen, ham kommer jeg sgu til at savne for det ekstraordinære.

Historien om Sadiq og Atanga har langt hen ad vejen været den samme. Vild speed og løb i dybden, men bliver begrænset af dårlige afslutningsevner og beslutninger. Begge ting kan heldigvis trænes. Tochi viser sig desværre blind passager igen. Han skal nok tage lidt tilløb.
Skrevet af RasmusGunnar
Nu var vi jo også uden Kamaldeen, Kudus og Dams (indtil den sidste halve time). Havde vi haft dem med havde vi revet AGF rundt. Men det kan man ikke bruge til så meget. Vi er nød til at se på de hold der startede og der var jeg ok positiv. Dog mangler vi virkelig den midtbanekreatør som Dams, hvilket blev meget tydeligt da han kom ind. Der spiller vi et helt andet spil.
Skrevet af ligepå
Lidt off topic.

Ifht. snakken om FCN spillere der "har slået til" havde jeg en debat i en anden artikeltråd hvor jeg lavede nedenstående liste:

Andreas Skovgaard - Heerenveen - Eresdivise - u21
Pascal Gregor - Lyngby - Superliga - u21
Emiliano Marcondes - Championship - Brentford - u21
Nicklas Mouritsen - FC Roskilde - 1. Division - u21
Mathias Hebo - Lyngby BK - Superliga - u21
Magnus Wørts - HB Køge - 1. Division - u20
Lasse Petry Valur - Island - u21
Adnan Mohammad - Ishøj IF - Danmarksserien - Pakistan A-Landshold
David Jensen - New York Red bulls - MLS - u21
Andreas Skov Olsen - Bologna - Serie A - u21
Viktor Tranberg - Esbjerg - Superliga - u21
Marcus Ingvartsen - Union Berlin - Bundesliga - u21
Nicklas Strunck - FC Groningen - Eresdivise - u20
Mathias Jensen - Brentford - Championship - Ligalandshold
Emre Mor - Olympiakos - Grækenland - Tyrkiet - A-Landshold
Victor Nelsson - FCK - Superliga - Ligalandshold
Andreas Maxsø - Brøndby - Superliga - u21
Mads Pedersen - Augsburg - Bundesliga - Ligalandshold
Peter Vindahl - FC Nordsjælland - Superliga - u21
Magnus Kofoed - FC Nordsjælland - Superliga - u21
Jacob Christensen - FC Nordsjælland - Superliga - u21
Mikkel Damsgaard - Sampdoria - Serie A - u21
Jonathan Amon - FC Nordsjælland - Superliga - USA A-Landshold
Mohammed Kudus - Ajax - Eresdivise - Ghana A-Landshold
Ibrahim Sadiq - Right To Dream - No leage - u20
Isaac Atanga - Right To Dream - No leage - u20

Præmissen for listen er at den tager udgangspunkt fra 2016 hvor Vernon kommer ind og vi omlægger strategien og satser 100% på egne akademier og talenter.

Derfor er tidligere talenter og spillere ikke inkluderet - På trods af at vores første talentfulde kuld var 92´er kuldet der bla. inkluderede Mathias Nielsen, Søren Henriksen, Seejou King, Gundelach, OG, Nichlas Rohde og Okore - Eneste 92´er på listen er David Jensen og Petry fordi at de blev solgt efter 16, så de fik sig lige sneget med. De var som den mest tydelige årgang, de første man i højere grad kørte ind på førsteholdet fremfor de tidligere enkeltstående talenter der dukkede op fra tid til anden (Jesper Hansen, Stadsgaard, TK)

Derudover skal det være egne talenter, og ikke unge spillere hentet ind og udviklet - Så altså 3 år i klubben før sin 21 års fødselsdag. Så alt der hedder Lobotka, Bjelland, AC osv. er ikke inkluderet.

Slutteligt har jeg - for at indsnævre det lidt, også sagt at de skal som minimum have spillet på u20 landsholdet.

Men listen er kun et udsnit af talenter vi har produceret - Jeg leger med tanken om at lave en fuld liste for alle talenter vi har udklækket der gør sig i landets tre bedste rækker - Det er helt vanvittigt så mange spillere vi leverer til det niveau, og jeg tror også at det er på den måde vi skal måle outputtet af vores akademier. Nej, det er ikke allesammen vi kan sælge til 30+ mio. Men det er, set over en bred kam, virkelig nogle dygtige fodboldspillere vi uddanner det gør sig gældende længere nede i fødekæden.

Havde FCN holdt på alle uddannede spiller kunne vi nærmest stille med et hold i Superligaen, NordicBet ligaen og 2. Division - Det er ret imponerende.
FC Nordsjælland siden 2007 Sympatiserer med Vejle Boldklub.
Skrevet af JulioSalinas
@ligepå

Ifht. snakken om FCN spillere der "har slået til" havde jeg en debat i en anden artikeltråd hvor jeg lavede nedenstående liste:

Jeg har også deltaget i lignende debatter. Påstulatet er at spillere solgt fra FCN klarer sig dårligere end spillere solgt fra andre superliga klubber. Når jeg møder dette "narrativ" efterlyser jeg somregel data for at det skulle forholde sig sådan. Fodbold er en benhård branche og der er mange af de spillere som skifter til større klubber i udlandet som oplever at blive skuffet i forhold til deres forventninger. Mit påstulat er at det generelt er forholdsvis få spillere som oplever det vi vil kalde for "succes". Hvis man påstulerer at de spillere som FCN sælger klarer specielt dårligt så bliver man nødt til at lave en sammenligning med de spillere som bliver solgt af andre sammenlignelige superligaklubber. Det kunne være ret interessant med sådan en sammenligning. Jeg har dog endnu ikke set sådan "data" fremlagt og dermed er og bliver dette "narrativ" et påstulat som alene baserer sig på "mavefornemmelse".
Min egen "mavefornemmelse" er at det er en påstand som bliver fabrikeret af fans af andre klubber når de konfronteres med FCNs succes som sælgende klub ;)
FCN - you might say I'm a dreamer... Gør fodbolden tilgængelig! :)
annonce
0