Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Viola 4 Ever
@ Repos

Udekampen mod Torino, ser resultatmæssigt fin ud. På papiret ser det også ud som om at man "bare" tabte på en hjerneblødning i overtiden. Det gjorde man naturligvis også til syvende og sidst.
Men det er jo ikke hele historien om den kamp. Langt fra.
Man blev spillet i bund og kunne snildt være sendt hjem til Danmark med en 0-3 eller en 0-4.

Når Ståle skal sætte et hold til en europæisk udekamp, går det som regel nogenlunde resultatmæssigt fordi man har et meget defensivt udgangspunkt og i bund og grund er fint tilfreds hvis man bare spiller til 0. Når man skal skabe noget selv mod europæiske modstandere, så ser det straks noget mindre overbevisende ud.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af repos
Som jeg husker det, havde Torino ikke alverden. Men vi var da trængt i defensiven. Kampen viste dog, at vi offensivt var milevidt fra noget brugbart i den slags kampe.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
Det er nu en myte, at resultaterne er blevet bedre under Ståle Solbakken, eller peger i den rigtige retning. Alternativt læser man dem så isoleret, at de er umulige at gøre brug af.

I vores seneste mesterskabssæson, 12/13, under Ariel Jacobs, hentede man et pointsnit på 1,97. I efterfølgende sæson, med Ståle Solbakken ved roret, var snittet 1,93, og snittet er i denne sæson 1,84. At resultaterne, de senset ca. 10 runder, er bedre end i begyndelsen af sæsonen (ca. et år (28 runder) efter Ståle Solbakkens tiltræden), er et forhold, der næppe er værd at hæfte sig ved. Vi skal tilbage til rædselssæsonen med bronzemedaljerne, 07/08, for at finde et snit, der er ligeså horribelt, nemlig 1,82.

Yderligere er vi ekstremt sårbare, da vi ikke scorer nok mål. Et mål imod os, resulterer ofte i, at vi taber point. Kun i to tilfælde i denne sæson, har vi hentet tre point, når modstanderne har scoret imod os. Og det lider resultaterne selvfølgelig (også) under. Målscoreren er i den forbindelse et kapitel for sig. Vi scorer 1,1 mål pr. kamp. 1,1! Selv ved vores seneste 8. plads, i 99/00, scorede vi knap 20% flere mål. Det er altså helt vildt.
Skrevet af repos
Ja, det er ekstremt ringe, men indtil videre fuldstændig talt ned og undskyldt med alt fra mellem og himmel og jord. Enhver kan dog se, at det er manglende kvalitet, og ikke alt mulig andet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Moller
@Matias

Det var naturligvis med reference til fremgangen fra sæsonstarten. Hvor den eksakte grænse går fra for brugbarhed af stimer og pointsnit kan blive en lang og akademisk diskussion.

Det virker dog sært at ignorere den markante forskel på resultaterne fra sæsonstart til nu. Dermed ikke sagt, at det samlede pointsnit ikke kan bruges som argument for, at Ståle ikke har gjort det godt nok. Man kan jo fint konkludere, at sæsonstarten var så uacceptabelt ringe, at selv et fint snit i den resterende del af sæsonen ikke kan redde Ståles røv.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af Matias
Som jeg skrev, er jeg ganske klar over indgangsvinklen. Den kan bare ikke anvendes til ret meget - af den simple årsag, at den helt miserable pointhøst i begyndelsen af sæsonen, kom efter 28 runder under Ståle Solbakkens ledelse. At et hold igennem en periode skaber bedre resultater end i andre, er altså ikke et argument i sig selv - det er tilfældet for alle hold, til alle tider. Det, der er vigtigt at kigge på, er udviklingen siden Ståle Solbakken tiltrådte. Og kigge på sæsonens samlede pointhøst. Hobros pointhøst de første 5 runder, er f.eks. ligeså høj som FCKs de seneste 10. Men hvis ikke det giver sig til udtryk i holdets samlede sæsonpræstation, er det af gode grunde underordnet. Af en anden meget simpel årsag; hvis det kun er den isolerede stime, der er interessant (eller mest interessant), hvad er så udgangen på de årlige 5-6-7 runder (i træk), som er ringe?
Skrevet af Moller
@Matias

Men mener du virkeligt, at det er rene tilfældigheder, at pointene ikke blev akumuleret i starten af sæsonen - for det er konsekvensen af det, som du siger.

Jeg er i øvrigt helt enig i, at det ikke taler til Ståles fordel, at man ramte en rigtig dårlig periode efter, at Ståle havde haft mere end et halvt år ved roret.

Jeg undrer mig bare over behovet for at ignore tendenserne undervejs. Fremgangen i resultaterne behøver ikke at redde Ståle fra en fiaskokonklusionen, men tendenserne er da relevante i forhold til at vurdere, hvad vej pilen peger.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af Matias
Nej, det var ikke rene tilfældigheder. Det var et udfald af, at Ståle Solbakken ikke havde noget som helst på plads. At man bruger svingdørsvinduet som en ufravigelig naturlov for, at resultaterne bliver dårlige, er jo håbløst, al den stund det tidligere har vist sig ikke være tilfældet. Både i 05/06 og i 11/12 var resultaterne rigtig gode efter samme opskrift.

Tendenserne undervejs? Hvilke tendenser er så vigtige at holde sig til, at det er dem - og netop dem - der betyder noget i det samlede regnskab? Resultaterne på samme tid i sidste sæson, var også rigtig gode. Det har ikke betydet det mindste, ift. i dag. Og igen, hvad betyder tendensen med de 5-6-7 kampe i træk, vi pr. sæson disker op med, hvor spillet er elendigt? Det er dem, der koster mesterskaber, så jeg ved godt, hvad der er min holdning til dem. Det var også det, jeg spurgte til i forrige indlæg. Hvad betyder det, når Ståle Solbakken endnu en gang rammer sådan en stime.
Skrevet af Kipvits
11/12 sæsonens fine pointhøst i de første 12 runder kom da vist kun fordi der var en overdreven respekt for FCK. Da de andre hold fandt ud af at man bare skulle presse os lidt, kollapsede korthuset. Det havde intet med sommerens transfervindue at gøre.
"plast bøjer sig ikke for passion. sådan er det bare!"
Skrevet af Moller
Naturligvis skal ledelsen trække en streg i sandet på et tidspunkt for resultaterne vil i sidste ende være vigtigst. Det ændrer ikke på, at de spillemæssige og resultatmæssige tendenser bør være med i overvejelserne.

Skal ledelsen fyre Ståle, hvis mesterskabet glipper? - uanset, hvor mange points FCK henter og hvor godt de spiller?

Med mindre, at mesterskabet er et ultimativt krav, så er det netop tendenserne man skal kigge på.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af Matias
Kipvits. Det var alligevel en frisk 100%-forklaring på det forløb. Min pointe var i øvrigt, at transfervinduer ikke kan tillægges en fuldkommen forklaring på resultaterne, det burde være klart. Så når resultaterne i denne sæson ikke er kommet i hus, umiddelbart efter et transfervindue, handler det ikke blot om dettes aktivitet, men derimod hvor godt konceptet allerede fungerer, hvor godt truppen er besat af de rigtige typer osv. Og Ståle Solbakken er ankermand for begge dele.

Moller. Jeg ved ikke hvad det interne krav er, men i min bog bør FCK vinde i hvert fald hvert andet mesterskab, der spilles om. Med den liga, vi har nu - tingene kan selvfølgelig ændre sig. Og når Ståle Solbakken i de to år, han har været her i anden omgang, end ikke spiller med om mesterskabet, til det aller sidste, så vil det være på tide at overveje, om enten han har det rigtige set-up, eller om et set-up med ham, er det rette. Som sagt gik tingene også smadder godt i slutningen af efteråret 2013, pilen pegede i den rigtige retning. Og bom, så var det tilbage til et nærmest nulpunkt, både gennem et vingeskudt forår, 2014, og i særdeleshed gennem en miserabel sæsonstart 14/15. Og netop pga. disse bølgegange, betyder det ikke det store, at øjebliksbilledet, nu, ser lidt lysere ud end i august, 2014. For det er netop en bølgegang, ikke stabilitet. Du vil være enig med mig senest ved sæsonafslutning, vent bare og se.
Skrevet af peanuts
tror ikke på at Ståle bliver fyret her til sommer, men det virker ret oplagt at se på om det sportslige setup omkring holdet fungerer her til sommer.

her tænker jeg specielt på den måde der bliver scouted spillere på, det er jo ikke fordi der ikke er hentet offensive spillere siden sæsonen 11/12.

Pape.
Mos.
Adi.
Marvin.
Rurik.
De Ridder
Bjørn.
Vetokele.
NJ.
Corner.

Det er vel kun NJ og Vetokele som har slået til, resten er fyld og som har kostet både sportsligt og økonomisk.
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af JuveFella
Beklager for sådan og hoppe ind i jeres diskussion vedr. trænerne i FCK´s setup osv.

Men jeg ville bare dele min enighed i at noget må gøres, da især offensivt intet fungere. Og så læste jeg lige en artikel om en hvis herre der hedder Marcus Allbäck, godt nok er han pt. Assistent træner for Sverige´s landshold, men virker det helt utænkeligt at han var interesseret i at være en offensiv koordinator for dette hold i en hvis fremtid? Som spiller var han jo pokkers interessant.
Skrevet af DanishBhoy
Det er vel fint nok at snakke om nye kanter, men det er vel først og fremmest den centrale midtbane der ikke fungerere for FCK, og deraf at problermerne opstår

Der er jo ikke to spillere som kan få "maskinrummet" til at fungere

Poulsen, Delaney, Amartey, Toutouh

Poulsen er vel snart "over the hill" og har ikke været den umiddelbare gevinst som man havde håbet på, og det er vel spørgsmålet om han fortsætter efter sommerferien i en spillende funktion for klubben

Delaney har vel aldrig nået det niveau som man håbede på, og er ikke en spiller som har vist sig som bærende for holdet - og IMO er han bedre som balance-spiller på venstrekanten end centralt

Amartey, er ung og lovende, men ikke en spiller som træder i karakter og løfter midtbanen (endnu)

Toutouh har ikke niveau til at gå ind og dominere en midtbane, er ikke sikker på at han nogensinde får det, men det vil (IMO) kræve et par års udlejning til mindre klubber, hvor han vil gå ind og blive nøglespiller og udvikle sig via det, men her og nu er han ikke svaret for FCK

For mig at se er det lidt omsonst at kigge på kanter, hvis ikke den centrale fungere, da kanterne vil blive "solgt" af den manglende stabilitet centralt på banen, og spillere som Amankwaa, Gíslason, Jørgensen og Kadrii (hvis han kommer tilbage på niveau) vil få langt bedre vilkår til at bidrage til holdet, hvis de kunne støtte sig op ad den centrale "rygrad"

Det er svært at se hvem der ligger lige til højrebenet at bringe ind (udover Kvist, hvis han ikke forlænger med Wigan), men noget skal der gøres

for Poulsen, Delaney, Amartey, Toutouh etc overfor Sparv, Jakob Poulsen, Andersson vil også tabe mesterskabet i næste sæson
Is it cold in his shadow?
Skrevet af repos
Meget enig. Maskinrummet fungerer ikke optimalt, men kanterne er heller ikke gode nok. Endda langt fra. Det bliver selvfølgelig klart bedre, når NJ bruges derude. Problemet er, at Gislason af en eller anden grund skal have så meget spilletid. Han er vel noget nær den mest håbløse spiller i klubbens historie i forhold til antal kampe. Tilliden er stor, selv om enhver kan se, at han er elendig.

Vi har, bortset fra Elrio, ikke haft tradition for en kreatør centralt, og det behøver vi nødvendigvis heller ikke. Vores midtbane må gerne være fysisk og taktisk stærk, og kunne sætte modstanderne under konstant pres.
Det kræver bare, at vi har et par kanter, der kan spille i små rum, fungere med backs og skabe chancer til vores angribere. Det kan NJ, men han spildes helt fremme, fordi vi endnu ikke har den rette makker til Cornelius.

Problemerne er et udslag af alt for mange vildskud på transferfronten, og derfor er vi havnet i den her suppedas.
Det mest positive er, at vi defensivt er fint kørende, og vi har et par backs, der passer i Ståles koncept.

Vi mangler tre spillere til startopstillingen; en angriber, en kant og en central midtbanespiller. Angriberen har jeg ikke et navn på, men de to øvrige må gerne blive Kusk og Kvist.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Khankar
Han er vel noget nær den mest håbløse spiller i klubbens historie i forhold til antal kampe. Tilliden er stor, selv om enhver kan se, at han er elendig.


Magne Hoseth og Razak Pimpong. Jeg siger det bare.
Skrevet af repos
Hoseth var klart bedre. Pimpong var en god dreng, men taktisk.....uskolet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Moller
@Matias

Mine indlæg skal ikke ses som et udtryk for den store tiltro til, at Ståle for alvor forløser FCK-mandskabet i dette forår. FCK skal nok hente mange points, men ikke nok til at true FCM og det bliver via kampe med få mål.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af repos
Problemet er jo, at der ikke rigtig er noget at forløse. Når kvaliteten mangler, så kan man jo forsøge nok så meget, hvilket Ståle også gør, men det afhjælper bare ikke problemet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Moller
Semantik, repos.

At "forløse" var muligvis et forkert ord. Jeg tror ikke, at Ståle løser FCK´s offensive mangler uanset årsagen.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
annonce
0