Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Plankeværket
Og har bestyrrelsen intet ansvar så? De gav 98 millioner til aktionærende. De vidste vist også at Vi havde brug for store navne til at erstatte de profiler der er smuttet. Og at sådanne indkøb kræver en stor pengepung. Den eneste man har købt i den klasse, føler jeg er Zeca, som dog ikke visse de kvalitetere som har oprigtig besidder, da holdet han er kommet på er rystet i sin grundvold. Pengene til Zeca blev først givet efter at bestyrrelsen havde set at hverken Matic, Gregus eller for den sags skyld Kvist, var på det niveau som der var efterspurgt.


Bestyrelsen betalte udbytte, sandsynligvis fordi en af de dejlige investorer gerne ville have kontanter til et nyt sommerhus. Sådan er det. Træls, men også dejligt vi eksisterer som fodboldklub.

Men du tager helt fejl ift transfers. Erstatningerne for Delaney, Zanka, Cornelius og Ludwig hedder Matic, Luftner, Zeca og Sotiriu - 4 af de dyreste indkøb i superligaens historie, når Zecas løn regnes med. Og Pierre. Der var masser af penge, Ståle brugte dem bare forkert. Han er den sportslige strategi, så det er hans ansvar at de er brugt forkert.

Man kan sige hvad man vil om Ståle, men under ham har Brede Hangeland, Oscar Wendt, Pierre Bengtson version 1,Ludwig Agustinson, Antonssen version 1, Zanka version 1 og 2, Atiba, Willam version 1, Nicolai Jørgensen, Andreas Corneluis version 2, Thomas Delany, Robin Olsen, Johan Willand, Jesper Cristiansen, Dame N´doye, Claudemir og mange flere store profiler, spillet deres bedste bold i deres karriere. Så noget må han kunne og ikke kun hans assistenter eller scourts.


Ståle kan en masse, han er fantastisk til at bygge en defensiv struktur, der via fysik kan dominere også i kampe mod meget bedre hold. Det er der ingen der tager fra ham. Men han kan ikke købe ordenligt ind, om man så betalte ham for det.

Man er igang med et karaktermord uden lige baseret på en rigtig rigtig skidt halv sæson. Men ha lige i mente at Thomsen har været skadet siden køb næsten, Boile det samme og dette kunne man måske havde forventet. Men også Santander, Erik, Falk, Gregus (bedst som han var igang med at spilel sig op), Ankersen samt flere har haft lange skader. Og at Nyinkøbene ikke har slået til fra da et. Det kunne man heller ikke forvente med det budget de blev købt ind med. Man vidste godt at man købte gode spillere i svøb og ikke udviklet spillere, da man ikke havde økonomien til det. Det er derfor det endnu mere ikke giver mening at betale 98 millioner til aktionærende, og derfor er Ståles indkøb præget af bestyrrelsen priotering. Se endnu engang på Verbic, som jeg selv mente var fejlkøb sidste sæson, og som nu er profilen sammen me dfalk på holdet. Jeg er helt sikker på at vi ender i blandt de 3 bedste og at vi ikke ender mere end 5 point efter mesteren. Forsvaret lavet fejl igår, og angriberne brændte. Men min påstand er at havde Santander været til rådighed igår, så havde vi vundet kampen. For vi havde nok udlignet ved stilling 1-1- Istedet for brændte vi 4-5 kæmpe chancer.


Var Ståle kun vores træner, så køber jeg hele dit indlæg. Når han nu også er manager, med licens til at købe for gigantiske summer i dansk sammenhæng, så falder det alt sammen fra hinanden.
At du mente Verbic var et fejlkøb må ligge på dine og ikke mange andres skuldre.
Santander var ikke til rådighed, erstatningerne er Pusic eller Pavlovic der ikke passer til Ståles koncept - det er hans egen skyld, og siden starten på sommeren har de fleste af os skreget på en Cornelius erstatning. At Ståle ikke har kunnet se det er himmelråbende.
Der er sku ikke noget karaktermord over at påpege han er fejlet 3 vinduer i træk og leveret den ringeste sæsonstart siden 99/00.


Jeg tror på STåles projekt og er realistisk i forhold til mesterskabet. Hvilket jeg faktisk godt vidste da vi gik ind til sæsonen. Intet hold kan tåle at miste Corner, Delany, Nico, og Zanka på et halvt år. Kulturbære, dna og vindermentilitet samt ledere. For ikke at tale om en stærk midterakse. Men jeg havde til genkæld ikke set at vi skulle være 14 point bagud, mere noget i stil med 5-8. Men Vi skal nok komme igen. Og så skal jeg med glæde huske alle sofa trænerne, som gav assistenter og scourts skylden for Chapions League 1/8 finaler. At man spillede lige op med det bedste hold i historien på deres hjemmebane foran 90000 tilskure og at man slå de sidste 20 års mest vindene hold i Europa med 1-0


Blabla, sofatræner, manglende substans, jadada. Jeg synes også det er glimrende resultater Ståle har leveret. Med trupper andre har sammensat til ham. Men det gør han ikke nu.
Projektet denne gang var, at Ståle personligt skulle garantere rygraden ikke røg. Det gjorde den, fordi ståle kastede 55 millioner efter Pavlovic, Matic og Luftner. Hurra.
Skrevet af Jennerdrengen
Lidt betragtninger fra sidelinien - og i øvrigt en stor respekt for niveauet her i jeres tråd.

Man kan ikke med realisme forvente, at FCK i hver evig eneste sæson er totalt dominerende. FCK er ganske vist overlegne på stort set alle parametre og primært på økonomien, men FCK har jo ikke den totale overlegenhed og afstand på alle parametre - så selvfølgelig vil der være enkelte år hvor et el. andet går galt. I år er FCK så tilsyneladende ramt af hele fem forhold:

* for mange bærende spillere solgt
* dårlig scouting af afløsere
* mange skader
* De øvrige tophold præsterer bedre, og på et mere stabilt niveau
* "FCK-signaturen" i form af den klassiske targetman N´Doye/Cornelius er der ikke, (hvilket jeg personligt ser som den væsentligste mangel på holdet).

Selv disse forhold taget i betragtning, klarer FCK sig dog under niveau - men er det ikke første gang i omkring 15 år at man præsterer så dårligt? Jeg vil eddermaneme undre mig hvis ikke FCK blander sig i guldkampen næste år og hvis ikke holdet kommer i top-4 i år. Det bemærkelsesværdige for mig er ikke, at FCK underpræsterer pt., men at det er første gang i en meget lang årrække at det sker. Realistisk/statistisk burde det have forekommet oftere/før.

Når man nu bygger sit hold op på at foretage de rigtige indkøb, kunne man måske godt kigge på om man skulle opjustere i scoutingen. Det virker desuden til at man har bragt lidt rigeligt mange eksotiske spillere ind i truppen og med fordel kunne forsøge at øge andelen af skandinaviske spillere. Og så mangler man bare den klassiske Cornelius/N´Doye type oppe foran. Endelig ser jeg en del af kritikken som et udslag af at FCK-fans er blevet forkælede ved, at FCK måske har klaret sig endnu bedre end hvad man kunne forvente i mange år nu. Man forventer som FCK-fan at det er standarden. Derfor ville jeg dog - var jeg FCK-fan - stadig være utilfreds med den øjeblikkelige præstation. Men er det ikke at forvente at selv FCK, en gang hver 15. år, præsterer dårligere end hvad set-upp´et tilsiger?

Ang. "Ståle Raus" så vil jeg mene, at manden har præsteret så overbevisende resultater, at man bør vente og se om ikke han lærer af de fejl der er begået denne gang. Altså sådan set fra sidelinien.
Skrevet af Hjaelmen
@Jennerdrengen

Problemet er at det er Ståles ansvar og hans ansvar alene at man ikke har scoutet ordentligt og at man ikke har hentet et lokum til angrebet.

Og samtidig fremturede Ståle jo med at han HAVDE lært.... mens mange herinde undrende kommenterede på mange af Ståles dispositioner.
Starter sæsonen med 2 centerforsvarere, 3 midtbanespillere hvor kun Kvist havde niveau (Det er så desværre også noget man kan diskuretere nu) samt intet lokum.

Vavro blev hentet efter en skade, Zeca efter man åbentlyst sejlede og Pusic efter en skade. Det gør ihvertfald den rettidige omhu til skamme at man skal ud og panik købe på den måde.

Og som også er skrevet af andre, hvis Ståle ikke havde gjort sig til the Zsar af hele butikken, kunne man måske give ham "the benefit of the doubt".
CV fik med rette på puklen for de mange underlige indkøb han gjorde. Det lagde man ikke trænerne til last.
Men nu er der kun EN pilen peger på. Og det lyser op i rød neon lige nu!
QPR - Og ignorerer (u)tilfreds, så godt jeg kan.
Skrevet af Plankeværket
@Jennerdrengen. Jeg kan godt forstå dine betragtninger. FCK er pænt dominerende, og selv hvis økonomien betød alt i fodbold, så tror jeg ikke vi, hvis man beregner sandsynligheden, ender med at FCK skal tage flere mesterskaber end vi gør.
Bare fordi vores økonomi er 20-40 millioner større end FCMS og Brøndbys skal vi jo ikke tage alle mesterskaber af den grund. Sådan virker virkeligheden ikke.

Problemet er det, som Hjealmen beskriver. Han er chefen for det hele, så hans gode trænerarbejde og gode resultater kan ikke redde ham fra at være en katastrofal sportschef.
Ikke medmindre det 95% usandsynlige sker og han degraderer sig selv til vinter og henter en ind, der er ansvarlig for scouting og indkøb.

Skrevet af Plankeværket
Jennerdrengen, Kan du ikke genposte de der tal for lønningsbudget du tit sender? Eller sende det på en mail. Jeg husker det som om du gør en del ud af de tal, og hvis mine begrænsede matematiske evner slår til, vil det være sjovt at se hvor mange mesterskaber vi bør vinde.

Hvad er det Dan Hammer siger, er det 70% eller 90% som økonomien afgør i fodbold?
Skrevet af Kingfaisalq
Jennerdrengen

Super skrevet
Skrevet af Kingfaisalq
Jeg skal ærligt sige at jeg synes vi gav Ariel for kort snor, og ansatte Ståle for hurtigt og på baggrund af hans gamle meritter. Jeg tror Ariel med tiden havde taget os skridtet vidrer. Den gang havde vi et andet navn ude i Europa og vi vil ikke på nuværende tidspunkt få en træner i den kaliber. Der er Ståle toppen af den pyramide vi kan vælge fra, med undtagelse af hvis man kunne overtale Hjulmand.

Og hvis folk husker hvordan vi havde det med Dame, N´doye eller Verbic i sidste sæson, så er jeg heller ikke bange for at Vavro, Lûfner, Gregus, Zeca, og Pieros Sotirio. Jeg tvivler på Pavlovic og Matic.

Desuden kommer her en vild udmeldning, men jeg tror at der er en mulighed for mesterskab endnu. Det kræver først at fremmest at vi vinder vores to udestående med BIF og FCM. Herefter kræver det at Bif og FCM spillere et par uafgjorte. Jeg ved den er meget søgt, men jeg tror på den så længe der er en puls.
Skrevet af Jennerdrengen
@ Plankeværket

Jeg har set et el. andet sted på Idrættens Analyseinstitut at økonomien regnes for ca. 80% af resultaterne i en fodboldklub. I den forbindelse kan man tage lidt tal med som du efterspørger:

Danske ligaklubber har fået tilført 3,7 mia. kroner i aktie- og kapitaludvidelser i perioden 1995-2015. De største tilførsler er (tallene er fra Idrættens Analyseinstitut):

FCK: ca. 1.050.000.000
BIF: ca. 620.000.000
AaB: ca. 380.000.000
AGF: ca. 320.000.000
FCM: ca. 270.000.000
SIF: ca. 270.000.000
OB: ca. 220.000.000

FCK er den eneste klub der ikke har formøblet alle pengene, men rent faktisk formår at forrente dem.

Spillerbudgetter er også en væsentlig del af økonomien - nedenstående er indsamlet fra Tipsbladet:

Spillerbudgetter medregner direkte løn såvel som afskrivning på transfers. Skal man eksempelvis regne udgiften til Pusic ud da han signede FCM på en 3,5 års kontrakt, vil regnestykket se således ud:

Transferudgift: 7,5 mio./3,5 = 2,14 mio. årligt
Signon-fee: 1,75 mio./3,5 år = 500.000 årligt
Løn: 3 mio årligt
Samlet omkostning på spillerbudgettet pr. sæson 2,14+0,5+3= 5,64 mio årligt.

Tallene angives med September 2017 først, efterfulgt af februar 2017, efterfulgt af september 2016, efterfulgt af september 2015, efterfulgt af februar 2015, efterfulgt af 2014, efterfulgt af 2013. For FCN er også opgivet spillerbudget for 11/12 sæsonen.

FCK: 120, 110, 100, 100-110, 110-120, 100-105, 100-115
BIF: 75, 75, 80, 80-90, 90-100, 90-100, 70-75
FCM: 70, 65, 65, 65-75, 50-60, 40-45, 35-40
AGF: 40, 40, 40, 30-35
AAB; 32, 28, 28, 25-30, 25-30 20-25
OB: 31, 30, 30, 30-35, 40-45, 40-45, 50-55
FCN, 28, 27, 27, 34-40, 40-45, 40-45, 40-45, 33
RFC: 27, 29, 30, 25-30, 30-35, 30-35, 30-35
SJE: 19, 19, 19, 18-19, 17-19, 15-16 15-16
Lyngby: 18, 18, 16
SIF: 18, 15, 14
ACH: 11, 12, 12
HEL: 6,5

EFB: ?, 32, 35, 30-35, 35-40, 27-32, 22-27
VFF: ?, 18, 18, 18-19

Idrættens Analyseinstitut udfærdiger hvert år en oversigt over sammenhængen mellem lønomkostninger og sportslige resultater. Her klarer FCK sig som regel lidt bedre end man burde forvente. Seneste opgørelse findes her: http://www.idan.dk/nyhedsoversigt/nyheder/2017/b004_hvem-faar-mest-kvalitet-for-pengene-i-dansk-fodbold/ Man kan bladre tilbage i rapporter år for år nederst i artiklen. Analysen tager dog udgangspunkt i de samlede lønudgifter i klubberne.

Man kunne formentlig også blande trasferindtægter/udgifter ind, med det ville blive et broget regnestykke. FCK køber for klart mest, men sælger også for mest. De der har solgt for mest over de seneste 10 år er FCK og FCN. FCN har dog et større overskud på transferbudgettet end FCK.
Skrevet af CCCPbold
@Jennerdrengen:

Du har ret i, at FCK-fans på mange måder har været vant til, at det hele bare er lykkedes, hvorfor det føles dobbelt frustrerende, når alt bare sejler. Særlig efter en 16/17-sæson, der på næsten alle parametre var fænomenal.

Problemet med indeværende sæson er blot, at det ikke kun handler om, at FCK sejler lidt, og at de øvrige hold har fået mere styr på det. Jeg tror de fleste nødtvunget ville kunne leve med at blive nr. to eller tre, men vi er nu i en situation, hvor vi skal være særdeles heldige for at ende med medaljer efter et helt igennem rædselsfuldt efterår. Dertil kommer frustrationen over, at det ikke ser ud til at vende foreløbig. En så dramatisk udvikling er helt uhørt, og det er nødvendigt med en korrektion.

Og skal der korrigeres, peger pilen - som mange har anført - desværre på manageren.

Jeg tror langt de fleste FCK-fans har næsegrus beundring for det Ståle har udrettet, men omvendt har alting sin tid. Og desværre ser det ud til, at Ståles magi ikke længere er til stede. Fordums resultater er imponerende, men det vinder man ikke fodboldkampe med i næste weekend.

Jeg har selv været tilbageholdende med at skrige "Ståle Raus", dels p.g.a. historikken og dels fordi en trænerfyring sjældent fører noget med sig, men nogle gange er det det, der skal til, og der er efterhånden så meget der peger i den retning; særlig den elendige sammensætning af holdet, som Ståle har ansvaret for.

Skrevet af Plankeværket
Tak Jennerdrengen, du må vidst gerne slette indlægget igen, jeg har kopieret det jeg skal bruge.

Hvis jeg vil længere tilbage i tid, har du så en ide om hvordan jeg gør det?
Skrevet af Jennerdrengen
@ Plankeværket

Du kan gå på biblioteket og bede om Tipsbladet for september i alle de år tilbage du vil. Her ligger tallene.

Derudover kan du gennemgå Idrættens Analysinstituts arkiv. Mon ikke også de har et fysisk bibliotek et el. andet sted.
Skrevet af repos
Det er i øvrigt en kæmpefejl at koge det ned til dette efterår. Problemerne var tydelige i foråret også, men her blev vi reddet af Corner og Zanka, der kunne holde sammen på fundamentet.
Vi så i Amsterdam, hvordan Zankas fravær betød et defensivt kollaps.

Jeg er såmænd med på, at vi ikke kan blive mestre hvert år, selvom vi rent faktisk bør være i stand til at dominere som Celtic, Basel og Rosenborg i sin tid. Rent faktisk er det temmelig ringe, at vi hvert tredje år. Kun én gang har vi hentet tre mesterskaber i træk, og vi skal kun nogle få sæsoner tilbage for at finde to sæsoner uden mesterskab.

Ståle skal selvfølgelig italesætte det svære i at finde erstatninger, men det er fandme sølle, når han selv kan skræddersy truppen. Og det kan han i den grad efter danske forhold.

Derfor skal han ud. Vi har spillet ringere og ringere i helt kalenderår efterhånden. Pilen peger kun nedad i ligaen, og på Ståle i klubben.

At han har spillet uafgjort mod Barcelona engang, er det åbenbart ret ligeglade med i Haderslev, Farum, Lyngby, Odense, Hobro og Horsens. Og det er jeg i den grad også.

Han har ikke evnerne til at skabe en offensiv struktur, og hvis han ikke selv kan se det, så må bestyrelsen jo fortælle ham det ved at vippe ham ud.

Det kommer formentlig ikke til at ske, for generelt har Ståle jo været god til at skabe sig en for fuldkommen magtposition rent sportsligt. Jeg sætter min lid til NCH, men hvor meget magt og vilje han har, er jeg i tvivl om.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af quaz
I min verden handler det også lidt om måden klubben er drevet på. Man vælger at sigte rigtig højt, hvilket også giver længere og værre downperioder. Jeg tror man kunne vælge at skifte ud mere kontinuerligt og fastholde et mere stabilt niveau, men omvendt ville det koste på topniveauet, så ville man ikke oplevede de gyldne CL år.

Ståle nævnte selv i et interview at man kunne have valgt at sælge mere ud i sidste år, og skabe en blødere overgang, hvilket ville have kostet internationalt, men det betaler man så prisen for i år.
København
Skrevet af repos
Men det interview er jo i bagklogskabens lys. Det var ikke den sang, han sang tidligere. Her pointerede han netop, at vi skulle undgå tidligere tiders fejl, og han havde tilpasset truppen i tide.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af CCCPbold
Helt enig i, at det ikke "kun" er et katastrofalt efterår. Problemerne har været der tidligere, men kunne blive holdt stangen, bl.a. på grund af andre holds overdrevne respekt for FCK og på grund af en vis interti i systemet. En så massiv nedtur er selvsagt ikke opstået over et par ugers sommerferie. Fuldstændig parallelt med begyndelsen på BIF´s nedtur.

Problemet er blot, at hvor der kunne være repareret på en svaghed i systemet uden at det for alvor var blevet mærket, så er vi nu i en situation, hvor det er knækket over, og vejen hjem er blevet meget lang.
Skrevet af Schelden
Ja, lappeløsninger på systemet frem for tilpasning. Det siger det hele.

"- Tror du, at der er nogen længere oppe i systemer, der overvejer, om du er den rigtige mand til have det ansvar?

- Nej."
- Ståle Solbakken
København.
Skrevet af Panucci
@jennerdrengen


* for mange bærende spillere solgt
* dårlig scouting af afløsere
* mange skader
* De øvrige tophold præsterer bedre, og på et mere stabilt niveau
* "FCK-signaturen" i form af den klassiske targetman N´Doye/Cornelius er der ikke, (hvilket jeg personligt ser som den væsentligste mangel på holdet).


Helt enig. Den manglende klassisk targetman skylder nok også dårlig scouting af afløsere. Problemet er også, at Ståle og co. ikke formår at ændre taktikken som resultat af førnævnte. Man spiller stadig som om man har Cornelius på toppen, også selvom mange af Cornelius-boldene nu i stedet rammer Pavlovic(!!!!!!!!!!).

Pilen peger desværre tilbage på Ståle.
Skrevet af DanishBhoy
@Jennerdrengen

Silkeborg´s 270m er blevet sat i Papirfabrikken som sørger for at SIF samlet set kører med overskud som en af de eneste klubber i Superligaen.

Det har været en super fornuftig invistering af SIF - De er ikke formøblet
Is it cold in his shadow?
Skrevet af pyto
For at undgå et scenarie, hvor det bliver for Ståle-fjendsk, skal vi huske at rose ham.
Man må give ham den cadeau, at han har skabt et enevælde, som vel næsten gør ham til den mest magtfulde "manager" nogensinde. I en hver anden klub var han røget for længst, men i FCK er han åbenbart urørlig.

Som flere nævner, skal man naturligvis se på hvad han tidligere har opnået og hvilke resultater han har skabt for FCK, men det synes jeg blot er en endnu større grund til at afskedige ham, netop nu. - Vi kan nemt ende i en situation som Arsenal har med Arsene Wenger, hvor der er gigantisk modstand mod manageren til trods for at han netop har skabt resultater.

Desuden vil vindermentaliteten og FCK-DNA´et falde til jorden med et historisk brag, hvis ikke FCK som klub og firma sørger for at få sparket ham ud i tide. Han har tydeligvis ikke evnerne og endnu vigtigere selvindsigten, til at gøre noget ved problemerne.

Ud med ham.
Kvist raus.
Skrevet af Kingfaisalq
Ståle har vundet tolv pokaler gennem sine 9 sæsoner hos fck. 7 af dem har været mesterskaber. Samt to succesfulde chapions League togter. SÅ knyt syltten med at det er folkene omkring ham der har gjort udslaget. Magen til vås og mangel på forstand.

Hvis der nogen der skal væk så det Hørsholt. Manden har simpelthen mistet tilskurre, nægtet Don Ø hans plads i bøgerne og betalt 98 millioner til aktionære i en sæson hvor vi skulle bruge mange penge på at forstærke os. Jo Ståle har lavet en del fejl, men han har gennem ni år i klubben oparbejdet så stor en kredit, at en enkelt halv sæson ikke skal koste jobbet. I min optik end ikke en hel tabt sæson skulle koste ham fyresedlen. Han har brugt 60 millioner til at erstatte spillere der samlet set var mere værd en 200 millioner. Delany, Nico, Andreas, Ludwig og Zanka kunne hver især godt være solgt for 50 millioner, hvis ikke der var lavet særaftaler med dem og de endnu havde lange kontrakter. Og det havde været en kæmpe fordel hvis ikke så mange kulturebære skulle afsted på en gang. Men det man ikke altid selv herre over.
annonce
0