Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Matias
"Er vi uenige i at der generelt var fremgang i foråret i forhold til efteråret?"

- Nej, det er vi ikke. Jeg mener dog ikke at man kan trække en linje fra starten af foråret til slutningen af samme, som indikerer en gradvis forbedring igennem perioden, og det er det, jeg opponerer imod. Havde dette været det faktiske forløb, havde jeg ikke været betænkelig ved hverken denne sæson isoleret set eller set-uppet generelt, for da havde slutspillet jo vist, at vi var sendt godt afsted på rette vej.

Jeg mener spillet var bedre i dele af foråret, kulminerende med perioden der indrammes af runde 20 til 26. Det var i den periode, vi var bedst, hvad de fleste nøgletal i stats også fortæller. F.eks. samlede vi i gennemsnit 2,57 point pr. kamp i den periode. I slutspillet blev vi dårligere, hvor vi i min optik kun spillede 2 rigtig gode kampe, hjemme mod FCN og Horsens. Vi kom ud med 4 sejre, 3 uafgjorte og 3 nederlag, et pointsnit på sølle 1,5 (den dårligste form for hele sæsonen, dårligere end i efteråret 2017), og vi havde hverken mere boldbesiddelse eller flere offensive afleveringer i perioden end tidligere. Kogt ned til noget, der er lidt trist for et holds tilstand, levede vi stort af Viktor Fischers aktioner og individuelle dygtighed.

"Mon ikke en god del af det kan tilskrives at man efter pokalfinalen gik ned i gear pga man var sikre på Europa play off"

- Det hverken tror eller håber jeg er tilfældet. Det ville være dybt kritisabelt at gå (yderligere) ned i gear i en modgangsperiode, fordi man har udsigt til en knald-eller-fald kamp i enden af sæsonen, som muligvis kan give adgang til næste sæsons EL.

"Det er ikke en konvertering til nogen som helst form for sejr"

- Jeg kan ikke læse følgende på anden måde: "Uden den mentale blok havde man jo vundet alle kampe mod FCM i foråret og den sidste mod BIF"
Men fair nok, hvis du i virkeligheden mente dette: "Det er at påpage hvilken dimmension vi var så meget dårligere på, at summen af det hele var lavere"
Til det er der blot at sige, at jeg er ganske uenig i, at det skulle være dén dimension, som væltede korthuset. Jeg mener at to elementer har samme betydning eller er vigtigere: 1) Truppen var ikke god nok; der manglede bærende spillere til aksen (hvilket er en forudsætning for konceptets succes), og 2) Ståle Solbakken evnede ikke at bruge den trup, han selv har sammensat, så den kunne fungere ´udenfor´ konceptet. Begge dele skaber usikkerhed og er, formentlig, katalysator for den mentale blokering, du nævner, og som jeg er ganske enig i er meget betydende for, hvilken forfatning holdet befinder sig i. På den led er 05/06 en fin parallel, der manglede vi også bærende spillere til aksen, spillere som var ledere. Det kom ret hurtigt til at fungere efterfølgende.

"Det derfor jeg ser kampen i Odense som en lakmustest. For der kan vi ligeså vel møde en modgang der tester det, som vi kan mod BIF"

- Min pointe er, at vi allerede har rejst os fra den modgang, et hjemmenederlag mod en ´lettere´ ligamodstander i sæsonåbneren selvfølgelig er. Efter kampen mod Horsens har vi jo rent faktisk spillet godt det meste af tiden, til tider endda fremragende. Så vi vil også kunne rejse os efter et potentielt dårligt resultat mod OB, det er jeg overbevist om. Til gengæld anser jeg kampen mod Brøndby som en reel test af truppens aktuelle niveau, og hvor den er på vej hen.
Skrevet af pyto
Mon ikke en god del af det kan tilskrives at man efter pokalfinalen gik ned i gear pga man var sikre på Europa play off kamp


Det er sgu for søgt.
Du tror ikke seriøst på at fodboldhold med FCK´s niveau og setup hænger deres hat på at "der jo kommer en playoff-kamp"?
Kvist raus.
Skrevet af armand
Matias´ tilbageblivende kardinal kritik er jo korrekt, uanset om projekt 18/19 lykkedes for ståle:

rollen som sportsdirektør evner han ikke, eller har FCK overhovedet en scouting sektion der tillader en sådan at lykkedes?

han er gået tilbage til CV classic, henter tidligere koryfæer og åbenlyse lavthængende frugter hjem (n´doye, zanka, boile, fischer, bjelland, kvist, bengtsson - amartey og sigurdsson overvejet?) samt holder et lummert øje med de bedste spillere fra alsvenskan og resten af superligaen.

det er præcis de spillere jeg ville hente. Hvis jeg skulle spille manager og ikke havde nogen scouting muligheder andet end det jeg selv kunne klikke rundt på i den lokale andedam, og umiddelbare modstandere.

minus zeca er det svært at få øje på de egentlige succeser uden for den umiddelbare andedam, siden santander?

der må være et eller andet tocifret budget til den gode lars højer og drengene, der kan bruges bedre. jeg er der hvor jeg lige så godt synes man kan gå FCM og hyre et eksternt scouting bureau ind, computer-mode kan ikke være dårligere.

jeg er ikke i tvivl om at ståle har det i sig at vinde mesterskaber og få strikket et koncept sammen af rimelig holdbarhed til SL 2 ud af 3 år og cl 1 ud af 2 - med the usual suspects. ideen om at han skulle have mistet omklædningsrummet eller evnen til at sætte sig igennem, er for mig latterlig.

hvor stor en del er hans skyld, og hvor stor en del er koncernen der er små-syg?

edit: de handler, størrelserne og signings der kommer ind og ud er da også helt vilde pt. vi er nærmest tilbage i pre-2008 tilstande, bjelland ind, fischer ind, boile ind, robin ud for xx mille osv?
https://worldsoccertalk.com/wp-content/uploads/2017/12/arsenal-spurs.jpg og fuck det anonyme trolleri, jeg hedder rolf ståltråd på facebook.
Skrevet af quaz
Nicolai Boilesen burde være ligaens med afstand bedste venstreback samt på det danske landshold. Det var derfor han blev hentet til klubben, men her 2 år efter er han dårligere end da han startede med at spille i FCK. Han virker fuldstændig ude af stand til at tilpasse sig spillestilen for en back i FCK. Han virker sløset og ligegyldig, og han lever vel højt på at han leverede en række gode præstationer, da resten af holdet ellers sejlede fuldstændig.
København
Skrevet af Slettet(072126190212)
Nicolai Boilesen burde være ligaens med afstand bedste venstreback samt på det danske landshold. Det var derfor han blev hentet til klubben, men her 2 år efter er han dårligere end da han startede med at spille i FCK. Han virker fuldstændig ude af stand til at tilpasse sig spillestilen for en back i FCK. Han virker sløset og ligegyldig, og han lever vel højt på at han leverede en række gode præstationer, da resten af holdet ellers sejlede fuldstændig.


Man kan jo næsten fristes til at sige, at han spillede bedst i den periode, hvor spillestilen sejlede. Dvs. i den periode, hvor der ikke var noget, han behøvede at tilpasse sig.
FCK by heart. AGF by relocation.
Skrevet af Matias
Det er spøjst med ham. Men lad os nu se. Han har tydeligvis haft en down-periode, hvor han har gået og set slukøret ud, placeret sig dårligt i defensiven og ikke har udfordret i offensiven - jeg tror han kan rejse sig sammen med holdet. Jeg tror det er en stor fordel for ham, at Andreas Bjelland er kommet til og vil tage ansvar i defensiven. Denis Vavro har løftet sit niveau, meget endda, bl.a. via en gejst der meget, meget tydeligt viser, at han vil have en meget bedre sæson end 17/18. Carlos Zeca tager mere ansvar, Dame N´Doye er kommet til og gør det samme. Viktor Fischer er der ligeledes. Jeg tror på, det nok skal komme.

Lige nu er dog ubegribeligt at han ikke er i stand til at gøre det bedre. Da han i 13/14 flænsede venstrekanter op i Holland, var det med den samme makker, han har foran ham i dag. Og ingen af dem er blevet gamle, de var bare unge dengang. Det var en ret god sæson for Ajax, og et af højdepunkterne - også for Nicolai Boilesen, for han spillede mega godt i den kamp - var hjemmesejren på 2-1 over Barcelona i CL. Har fundet et klip af 3-4 minutters varighed, hvor Nicolai Boilesens præstation i helhed selvfølgelig ikke ses, men alligevel kan man se hvordan hans offensive udfordringer lykkedes (1,05 og 1,28).
https://www.youtube.com/watch?v=FAT8EObBhj8
Skrevet af Old123
Jeg tror det er en stor fordel for ham, at Andreas Bjelland er kommet til og vil tage ansvar i defensiven.


Og lige netop det med at tage ansvar og samtidig præstere tror jeg er en af grundene til, at Ståle her kigget andre veje, da han skulle finde sin "officielle" anførergruppe. Boilesen har i sin nuværende forfatning nok at kæmpe med ift. at finde tilbage til det niveau, han tidligere har vist i Ajax-tiden. Vi går forhåbentlig en god periode imøde, og det både tror og håber jeg vil gavne Boilesens spil.
Skrevet af Nemt
Boile var en af vores mest stabile spillere i en ellers dårlig sidste sæson.

Men med hans baggrund burde ham kunne være lige så vigtig for os som Fischer, han har dog ikke vist så meget frem af banen.

Skrevet af Bløde babser
Matias

Jeg mener spillet var bedre i dele af foråret, kulminerende med perioden der indrammes af runde 20 til 26. Det var i den periode, vi var bedst, hvad de fleste nøgletal i stats også fortæller. F.eks. samlede vi i gennemsnit 2,57 point pr. kamp i den periode


Det selvklart ikke forkert.
Det jeg har fokus på er så abre ligeså meget den spillemæssige udvikling. Det så nu det hele bliver lidt fluffy :-)
De sidste kampe i grundspillet var som jeg husker det hovedsageligt mod hold der endte i nedrykningsspillet, så modstanden i sig selv gør at de to perioder ikke er direkte sammenlignelige når det kommer til kvaliteten af det der bliver leveret på banen.

Vi kom ud med 4 sejre, 3 uafgjorte og 3 nederlag, et pointsnit på sølle 1,5


Det rigtigt.
Det jo få kampe der kunne have gjort udsvinget - kampe som de to mod FCM og hjemmekampen mod BIF ville med mere styrke på den mentale dimmension have giver sikre sejre og en helt anden sted. Det havde man ikke styr på og det kostede mod bedre hold i modsætning til nedrykningsholdene eller AGF i PlayOff kampen.
Min påstand er så igen, at har man fået styr på den del nu gør det en langt større forskel end om der kommer en central midtbanespiller mere ind. Min påstand er også at BIF pt er et så meget dårligere hold at vi mere eller mindre er ligeså sårbare overfor det mod OB som mod BIF.

- Det hverken tror eller håber jeg er tilfældet. Det ville være dybt kritisabelt at gå (yderligere) ned i gear i en modgangsperiode, fordi man har udsigt til en knald-eller-fald kamp i enden af sæsonen, som muligvis kan give adgang til næste sæsons EL.


Der er vel ingen der syntes den slags ser godt ud, men vi ved jo begge at luften altid går lidt af ballonnen når man har nået det man skal nå.

Til det er der blot at sige, at jeg er ganske uenig i, at det skulle være dén dimension, som væltede korthuset. Jeg mener at to elementer har samme betydning eller er vigtigere: 1) Truppen var ikke god nok; der manglede bærende spillere til aksen (hvilket er en forudsætning for konceptets succes), og 2) Ståle Solbakken evnede ikke at bruge den trup, han selv har sammensat, så den kunne fungere ´udenfor´ konceptet.


Her ser jeg mere 2 som værende den kritiske faktor end pointe 1.
Vi kan sagtens blive enige om at sammensætningen af truppen måske ikke var perfekt og til et FCK tophold. Men det vi skulle performe i var en superliga af begrænset kvalitet. Det var truppen fint kvalitetsmæssigt med til at gøre på et højere niveau. I efteråret var der faktorer der gjorde det vanskeligt (ikke så vanskeligt at man behøvede at miste så meget i ligaen), men i foråret var der ingen undskyldninger.
Der var to mål; kvalificere sig til Europa og være klar til den nye sæson. Europa blev klaret, men om man har forberedt sig godt nok er det vi er ved at få svar på.
Helt ærligt; vi kan kritisere spillere som Matic og Pavlovic nok så meget, eller tale om at Kvist og Zeca ikke var ideelle sammen, men den kvalitet truppen alt i alt besad var helt på højde med de der blev mestre - at man ikke kunne skrue tingene bedre sammen på trods af man havde tid nok i foråret peger på dit punkt 2.

- Min pointe er, at vi allerede har rejst os fra den modgang, et hjemmenederlag mod en ´lettere´ ligamodstander i sæsonåbneren selvfølgelig er. Efter kampen mod Horsens har vi jo rent faktisk spillet godt det meste af tiden, til tider endda fremragende. Så vi vil også kunne rejse os efter et potentielt dårligt resultat mod OB, det er jeg overbevist om.


Det jeg ikke enig i.
For vi har jo ikke i kampene fået testet modgang. Vi har kørt henover dårlige modstandere og fået the job done i Europa. Men jeg kan heller ikke huske en eneste gang i de kampe vi er kommet bagud eller har haft modgang i kampene af nævneværdig grad. Vi har rejst os i den forstand vi har gjort hvad vi skulle, men vi har ikke fået testet at holdet står på banen og den der "åh nej, ikke igen" tanke rammer og man skal vise mentalt styrke på banen i modgang.
Det er derfro jeg ser OB som ligeså meget en test. De er måske marginalt dårligere end et BIF hold der pt er pivringe. Men begge hold virker så meget dårligere end os lige nu, et modgangen i kampen ligeså godt kan komme hos dem som i Parken ugen efter.
Remember, when you are dead, you do not know you are dead. It is only painful for others. The same applies when you are stupid.
Skrevet af Old123
Dagens hovedpunkter fra mixed zone forud for kampen i morgen:
1. Keita udlejes med al sandsynlighed igen. Salg er ikke på tale, da man fortsat tror på ham.
2. Spillertilgang afhænger formentligt af europæisk gruppespil og/eller profilsalg.
3. Pieros begynder at træne med igen fra idag og skulle være klar om et par uger, hvis alt går vel.
Skrevet af Matias
"Det jeg har fokus på er så abre ligeså meget den spillemæssige udvikling"

- Du skriver det, som om jeg ikke har fokus på netop det. Spillet var bedst i runde 20 til 26, det blev ikke bedre i slutspillet, tværtimod. Det er mig bekendt en ubegrundet påstand, at det skulle forholde sig anderledes. Jeg er klar over, at der er en del der mener det, men det hviler - af hvad jeg kan koge det ned til - på en aha-oplevelse, det mere offensive fokus med Rasmus Falk på den centrale midtbane, har givet i relativt korte sekvenser af kampene. Backerne fandt ikke deres mønstre, højre kant gjorde heller ikke (Robert Skov startede som lyn og torden men faldt i niveau henover foråret), Carlos Zecas rolle blev udfordret, og om end han kæmpede røven ud af bukserne, fandt han ikke roen i den, og det centrale forsvar fortsatte med at sejle.

Der er en grund til, at Ståle Solbakken igen i opstartsfasen til denne sæson, forsøgte at køre Jan Gregus ind på den centrale midtbane. Og den er, at med Rasmus Falk på den centrale midtbane, åbnede man en motorvej bag samme. Det kan måske bære. Måske. Hvis Carlos Zecas rolle bliver ændret og Rasmus Falk bliver skolet i løb og positionering. Men spillet blev ikke bedre som foråret skred frem, dertil var der for mange bump på vejen ift. dårlige resultater, energien som forlod holdet osv. Det er i den sammenhæng noget af en påstand, at disse ting ikke (også) går ud over spillet. Selvfølgelig gør de det.

"Det jo få kampe der kunne have gjort udsvinget"

- Jeg forstår ikke din vægtning af hvis-og-hvis-argumenter. For mig er det mere eller mindre ligegyldigt, at tingene kunne have set anderledes, hvis bare...

"... men vi ved jo begge at luften altid går lidt af ballonnen når man har nået det man skal nå"

- Vi havde ikke nået det, vi skulle nå. Målet var Europa, og det havde vi ikke nået.

"Men det vi skulle performe i var en superliga af begrænset kvalitet. Det var truppen fint kvalitetsmæssigt med til at gøre på et højere niveau"

- Hvor ved du det fra? Hvor ved du fra, at et hold uden balance på den centrale midtbane og et centralt forsvar uden styring, bør kunne begå sig på et højere niveau end tilfældet var? Vi snakker 4-5 kernepositioner på holdet (og det er virkelig mange), som var kommet til inden for et halvt til et helt år, uden nogen af dem havde performet i FCK. Jeg kan godt læse spilleres CV´er, men mener ikke de har afgørende betydning for, om en trup er godt sammensat og om spillet deraf fungerer.

"Helt ærligt; vi kan kritisere spillere som Matic og Pavlovic nok så meget, eller tale om at Kvist og Zeca ikke var ideelle sammen, men den kvalitet truppen alt i alt besad var helt på højde med de der blev mestre"

- Jeg kritiserer ikke Uros Matic og Andrija Pavlovic (eller andre spillere) for, at spillet ikke fungerede. Ingen er forpligtet udover sine evner. Jeg kritiserer Ståle Solbakken for i 8 forsøg, henover 3-4 transfervinduer, ikke fandt én eneste spiller, som umiddelbart kunne bære sin rolle i aksen af holdet.

Og nej, kvaliteten af truppen var ikke på højde med hverken FCMs eller Brøndbys. En trups kvalitet er ikke summen af hver enkelt spillers færdigheder lagt sammen, men derimod hvor godt sammensat den er, ift. den spiller/profil-balance, den skal have for at få konceptet til at fungere.

"For vi har jo ikke i kampene fået testet modgang"

- Vores superligaåbner bød på et nederlag til Horsens. På hjemmebane. Efter den dårligste sæson siden 99/00 og på et tidspunkt, hvor man skulle vise, at man lært af samme sæson, forberedt sig grundigt på den nye og skulle udnytte, at tavlen, i hvert fald i tabellen, var visket ren. Det er modgang i min verden. Stor modgang endda. Det må simpelthen have været et kæmpe gok i nødden på alle de involverede - der var ingen energi eller styring i den kamp. Og så rejste man sig alligevel. Det er jeg ikke i tvivl om, at man vil kunne gøre igen, eks. efter et pointtab mod OB. Til gengæld er jeg usikker på, hvor vi står ift. Brøndby, som har et koncept, vores ditto kan komme til kort over for.
Skrevet af elendil
Tak, old,

Gad vide hvor længe man bliver ved at tro på ham Keita.
fck-medløber.
Skrevet af Huevon3
"3. Pieros begynder at træne med igen fra idag og skulle være klar om et par uger, hvis alt går vel. "

Gode nyheder!

Tilgengaeld er Wind ude et par maaneder mere ifoelge FCK.dk, skaden virker slemmere end foerst antaget saa (en fiber), jeg troede egentligt at Pieros skade var vaerre.
Skrevet af Old123
Tilgengaeld er Wind ude et par maaneder mere ifoelge FCK.dk, skaden virker slemmere end foerst antaget saa (en fiber), jeg troede egentligt at Pieros skade var vaerre.


Det der er med Wind er, at han har haft flere fiberskader. Dette er foruroligende hans alder taget i betragtning. Derfor prøver man nu at få styr på dette og derfor få bygget ham ordentligt op.
Skrevet af Costacurta83
BB, ifht OB vs Bif, er det ikke lige lovligt forsimplet at kalde OB for "måske marginalt dårligere" end bif? Som jeg husker det, har bif tabt én kamp i 2018 (hjemme mod fcm). Jeg er enig i, at deres spil har hakket på det seneste, og hvis der var noget som hed "fortjent" i fodbold, så havde de haft mellem 2-5 point - men det er vel også en form for klasse at få point i mindre gode kampe?

De har et koncept, som vi har haft enormt svært ved at spille mod, og deres start-11 ser rimelig stærk ud, hvor det store spørgsmålstegn selvfølgelig er deres 6´er. De har mistet Pukki, men deres koncept gør, at selv de mest talentløse angribere får nok at arbejde med. Hvis de som sidste år (meget belejligt) misser Europa, så tror jeg, at de kommer til at hente mange point.
Skrevet af elendil
Hvis Brøndby og FCM holder deres niveau her fra starten, kan FCK i hvert fald godt spille med om medaljerne.
fck-medløber.
Skrevet af Bwana
Hvis Brøndby og FCM holder deres niveau her fra starten spiller de snart ikke europæisk, og så får vi det alligevel sværere i ligaen. derudover, hvor er det irriterende at skrabe europæiske point sammen bare for at se andre hold pisse dem væk.
Real Betis Glasgow Rangers FCK
Skrevet af elendil
Jeg er nu ikke videre overbevist om, at FCK skal spille flere kampe end Brøndby og FCM.
fck-medløber.
Skrevet af BlueAndWhite
Det er jeg rimelig overbevist om..
Skrevet af EverywhereWeGo
Glæder mig bare til at se om vi kan formå at holde niveaet bare nogenlunde, og at Aab kampen ikke var et one-hit wonder. Synes dog klart, det begynder at se rigtig lovende ud. Næste runde i El, kan godt blive tricky mod CSKA Sofia men jeg tror næsten endnu mere på EL nu end da vi svarede på de spørgsmål inden sæsonen herinde i tråden, efter de takter vi er begyndt at vise. Men så det bare om vi kan holde et stabil niveau.
annonce
0