Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kipvits
Kan vi ikke hente Filip Novak tilbage til Danmark?
"plast bøjer sig ikke for passion. sådan er det bare!"
Skrevet af Emkay
Novak er da et super godt bud på den type vi mangler, men han tjener nok desværre boksen i Tyrkiet...
Skrevet af Theanimal
Jeg mener også at Novak har haft ret fin succes i den tyrkiske liga med scoringsrekorder og fast spilletid i hoveddelen af sit ophold. Jeg tror der mangler en større relation til enten Danmark eller FCK for at tage skiftet til os på dette stadie af sin karriere
Skrevet af Nemt
Med til historien om lufftner hører det også han var hentet ind til at spille ved siden af Erik Johansson. Og vidst med Antonsen som 3 valg.

Johansson havde lige spillet en af de fleste sæsoner sammen med Zanka, og man troet han var klar på at være lederen, men Johansson faldt om muligt endnu mere igennem end lufftner, inden han blev skadet. Anton var knap nok fodboldspiller.

Hele holdet var historisk dårligt, og lufftner var selvfølgelig ikke bedre. Vi fik også hentet Vavro ind som "en spiller vi har scoutet i lang tid" hvilket der blev grint af. Begge spillere lavede mange fejl, men de spillede imod slutningen af sæsonen altså også gode kampe. Lufftner blev desværre skadet. Det er selvfølgelig tvivlsomt om han kunne havde nået Vavros niveau, men havde man satset på ham ved siden af Bjelland er det da klart en mulighed han kunne havde gjort det fint. Det er set før...

På trods af han ikke har været den bedste spiller for os, så bør vi ikke kaste ham under bussen, ståle havde også en kæmpe andel i den dårlige sæson...
Skrevet af Vardy-pardy
Ja til dels. Men jeg havde da okay forventninger til sæsonen inden den begyndte. At vi fik rigtig mange skader til hvad der skulle have været de bærende spillere var jo ikke ståles skyld. At reserverne ikke var klar eller havde evnerne til at steppe op var selvfølgelig til dels hans skyld. Men et hold med eller ugen en Ankersen, Johanson, falk og Santander gør altså en kæmpe forskel. Især når reserverne var Thomsen, luftner, matic og pavlovic.
Skrevet af Matias
"På trods af han ikke har været den bedste spiller for os, så bør vi ikke kaste ham under bussen, ståle havde også en kæmpe andel i den dårlige sæson..."

- Det sidste er jeg naturligvis meget enig i, og jeg mener heller ikke, Lüftner er den største synder ifm. 17/18. Når det er sagt er det rimeligt at kigge på, hvad han egentlig er for en spiller, hvilken profil han har. Selvfølgelig har han ikke kunne spillet ringe kampe - det er der jo ingen, der har - men andelen af kampe hvor han enten har været middelmådig eller ringe, er alt for stor. Jeg har ingen tro på, at han kan blive en succes i FCK. Måske kan han blive det andetsteds, som nogenlunde er på niveau med FCK. Jeg tvivler, men afviser det selvfølgelig ikke. Mit problem med ham ift. FCK er, at han har for svært ved at rejse sig efter dårlige kampe og dårlige aktioner, og det skal man kunne i FCK. Vi er en klub der skal vinde mesterskaber og er favorit i stort set hver eneste kamp mod hjemlige modstandere, vi deltager i. Så det kræver sit at være en del af FCK-truppen, ud over det rent fodboldtekniske. Lüftner lavede mange fejl, virkelig mange fejl, store som små, i kampene, og rendte efterfølgende rundt med en ´gotta act cool´ attitude, hvor Vavro (uden sammenligning mellem dem ellers) var ét stort ´FUCK, det skal aldrig ske igen´, når han lavede fejl, hvorfor det var tydeligt, at han (Vavro) ville kunne vokse ind i rollen, mens Lüftner ikke ligner at have det, der skal til.
Skrevet af pyto
Lüftner lavede mange fejl, virkelig mange fejl, store som små, i kampene, og rendte efterfølgende rundt med en ´gotta act cool´ attitude, hvor Vavro (uden sammenligning mellem dem ellers) var ét stort ´FUCK, det skal aldrig ske igen´, når han lavede fejl, hvorfor det var tydeligt, at han (Vavro) ville kunne vokse ind i rollen, mens Lüftner ikke ligner at have det, der skal til.


Jeg er enig i hele indlægget, men ovenstående er ekstraordinært hovedet på sømmet.
Både Lüftner og Papa har nemlig den dér "Det var ihvertfald ikke min fejl"-attitude, den irriterer mig grænseløst. Kvist havde den også en kort periode i hans forfærdelige efterår.
Dels tror jeg at det kan skabe irritation hos holdkammeraterne at man ser bort fra egne fejl på den måde, men jeg tror også at læringsprocessen bliver langt dårligere, hvis ikke man forholder sig til det lort man har lavet.
Kvist raus.
Skrevet af Slettet(351732212706)
Hvis rygterne bliver en realitet og Zohore bliver solgt (formentlig 66 mill) får mange procent får FCK så i solidaritetspenge, pga hans ungdomsår i klubben?
FCC
Skrevet af ajafck
@1992

"Det internationale fodboldforbund FIFA har indført to regelsæt, der ved spillerhandeler skal sikre kompensation for udvikling af spillere: 1) Solidaritetspenge Når en spiller i en kontraktperiode skifter over en landegrænse (som Agger fra Brøndby til Liverpool eller Skoubo til Real Sociedad) skal fem procent af transfersummen fordeles til de klubber, hvor spilleren har været fra det 12. til 23. år. Her gives fem procent pr. år fra 12-16 og 10 procent pr. år for de efterfølgende. 2) Træningskompensation Når en spiller under 23 år skifter til en udenlandsk klub, som sin første kontrakt eller ved kontraktudløb, skal hans tidligere klubber honoreres med såkaldte uddannelsespenge fra spillerens 12. år. Her gælder forskellige satser år for år alt efter hvordan den klub og liga spilleren skifter til er indrangeret i forhold til klubben han kommer fra." (Kilde: tipsbladet.dk)

Så kan du selv regne lidt.
FC Købehavn fan Vild med data-basseret tilgang til Fodbold Transferslader addict
Skrevet af Imperator
Sådan som jeg forstår det så er vi ikke berettiget til noget.
Tvivler på at landegrænsen mellem wales og england har betydning når Cardiff spiller i det engelske liga-system.
Skrevet af MadsLeb
@1992

Vi kommer til at modtage ca. halvdelen af de 5% som bliver delt ud i soliditetspenge. Det svarer til ca. 1,6 mio.

Hvad angår Cornelius får vi fj. Tipsbladet mellem 1 og 2 mio. i videresalgsklausul, da de har solgt ham med fortjeneste. Dertil kommer soliditetspenge på de 5% (2,6 mio) som vi skal have langt størstedelen af (mener at Cardiff skal have 10% af de 2,6 mio)
-
Skrevet af MadsLeb
Sådan som jeg forstår det så er vi ikke berettiget til noget.
Tvivler på at landegrænsen mellem wales og england har betydning når Cardiff spiller i det engelske liga-system.


Well, en landegrænse er en landegrænse. At FA har givet Cardiff dispensation til at spille i det engelske ligasystem, tænker jeg næppe har konsekvenser for vores ret til til de småpenge vi nu engang skal have. Som ajafck fint citerer ovenfor, så står der sort på hvidt at soliditetsbidrag skal betales når en spiller skifter over landegrænser - ikke fodboldforbund.
-
Skrevet af Imperator
At FA har givet Cardiff dispensation til at spille i det engelske ligasystem, tænker jeg næppe har konsekvenser for vores ret til til de småpenge vi nu engang skal have.


Med andre ord ved du det heller ikke.

Det kommer an på om man fortolker efter hensigten/formålet med reglen, eller udelukkende efter reglens ordlyd.
(Det kan også meget vel være at der er en "betænkning" til reglen, hvor der er taget specifikt stilling til den konkrete problemstilling, så fortolkning slet ikke kommer ind i billedet. Det ville jo være det smarteste, men kan ikke finde noget)

Jeg vurderer at det vil være en mærkelig og utilsigtet situation såfremt Cardiff, som de eneste, skulle betale solidaritets penge når de sælger til andre klubber i samme liga som dem selv.
Det er jo strengt taget konkurrenceforvridende, selvom det kun drejer sig om 5%.

Under alle omstændigheder er det ikke givet at det er det ene eller det andet.

(Størrelsen på beløbet er iøvrigt ligegyldig.)
Skrevet af Nandeyanen
Jeg gik i parallel klasse med Kenneth Zohore på Vibenshus Skole på Østerbro. Jeg mindes at han spillede i KB størstedelen af tiden. Der var på et tidspunkt hvor han var til prøvetræning i England men det blev ikke til noget da klubben mente at han ikke vil kunne gennemføre folkeskoleudannelsen i England. Kenneth kunne ikke tale Engelsk, han var desuden også en kæmpe pjækker i folkeskolen. Da det gik i vasken mindes jeg at han tog hen til OBs fodboldakademi, men det må vel have været en kort fornøjelse da han hurtigt kom tilbage til KB.
Succes is temporary loyalty is forever
Skrevet af MadsLeb
Med andre ord ved du det heller ikke. Det kommer an på om man fortolker efter hensigten/formålet med reglen, eller udelukkende efter reglens ordlyd.

Ligesom med alle andre love og juridiske sager, så er det et spørgsmål om at tolke de ord som står skrevet ned i loven. Det er nu engang sådan at jurister tjener deres penge.

Cardiff vil i dette tilfælde nok sige, nok bruge samme argument som du - at de spiller i det engelske ligasystem.

Omvendt vil FCK argumentere for, at der sort på hvidt i loven står, at der skal betales soliditetsbidrag når en spiller skifter over landegrænser.

Problemet her er, at der (som så mange andre love) ikke er blevet taget højde for alle tænkelige situationer da loven blev skrevet. I dette tilfælde kan ordne tolkes til begge parters fordel - derfor er der reelt set ingen der "ved det" før man enten bliver enige om en pris, eller prøver sagen i retten. Noget jeg tvivler på bliver aktuelt når det ikke er et større beløb der er snak om.

Jeg vil dog mene, at vi bestemt har en sag i dette tilfælde, da det i de langt de fleste tilfælde, aldrig kommer 3. parten (os) til ulempe, at f.eks. Cardiff har fået lov til at deltage i den engelske liga, selvom de ikke, på papiret, er en engelsk klub. Der står jo, sort på hvidt, at det er hvis en spiller skifter over landegrænser, og ikke over fodboldforbund.
-
Skrevet af Zebedee
Vi har stadig en Boilesen på lønningslisten. Det glemmer folk ofte. Vi har ikke midler til at købe en ny super back, for så står vi om 6 måneder med 5-6 backspillere, hvor flere af dem er løntunge. Ydermere har vi heller ikke tid til, at skulle integrere en ny spiller i systemet. Slet ikke hvis vi vil gøre os forhåbninger om champions league.

Derfor ville Oscar Wendt være et glimrende bud. Han har en stærk tilknytning til FCK og kender Ståles system ind og ud. Wendt er langt mere eksplosiv på banen og mere ekstrovert uden for banen end Pierre er. Så vi får ikke en ny Bengtsson.
FCK, HSV, S.S Lazio
Skrevet af Svoger
Mads. Hvor ved du fra, at der ikke er taget højde for det, da man lavede reglen om solidaritetspenge?
Og er det her i øvrigt første tilfælde nogensinde, hvor det er aktuelt, eller kunne man tænke sig, der allerede har været en tidligere sag.

Hvis man i øvrigt vil spekulere, kan man også overveje, om Storbritannien kunne blive betragtet som et land i det system. Det er nok ikke sandsynligt, men hvis I virkelig vil spekulere, kan I da tage det med også.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Imperator
Ligesom med alle andre love og juridiske sager, så er det et spørgsmål om at tolke de ord som står skrevet ned i loven. Det er nu engang sådan at jurister tjener deres penge.

Nej. For det første er det ikke en lov, men en regel i et forbund.
For det andet vil den rigtige fremgangsmåde, var man i Cardiff´s sko, være at sende en forespørgsel til FIFA om hvordan deres regler skal fortolkes.
FIFA´s hensigt og ønskede applikation af deres egne regler vægter højere end hvad diverse jurister kan argumentere sig frem til.
At det så sikkert er en jurist der sidder i FIFA, der må vurdere/fortolke situationen, er rigtigt nok. Men det kommer ikke til at være noget hverken vores eller Cardiffs juridiske afdeling behøver at bryde deres hoveder med.

Problemet her er, at der (som så mange andre love) ikke er blevet taget højde for alle tænkelige situationer da loven blev skrevet. I dette tilfælde kan ordne tolkes til begge parters fordel - derfor er der reelt set ingen der "ved det" før man enten bliver enige om en pris, eller prøver sagen i retten. Noget jeg tvivler på bliver aktuelt når det ikke er et større beløb der er snak om.

Cardiff, eller Swansea for den sags skyld, har forlængst fået afklaret det her spørgsmål.

Jeg vil dog mene, at vi bestemt har en sag i dette tilfælde, da det i de langt de fleste tilfælde, aldrig kommer 3. parten (os) til ulempe, at f.eks. Cardiff har fået lov til at deltage i den engelske liga, selvom de ikke, på papiret, er en engelsk klub.

Det ræssonement forstår jeg slet ikke.
Skrevet af Theanimal
Zebedee, tror Wendt er en svær en for os.

Spillede 32 Bundesliga kampe i sidste sæson
Blive 34 år om lige om lidt
Har stadig et år tilbage af nuværende kontrakt
Får formentligt en fed løn på nuværende tidspunkt
Samtidig har han vel endnu endnu stærkere tilknytning til Gladbach efter 8 år der, mod 5 hos os.

Skrevet af Imperator
Hvad angår Cornelius får vi fj. Tipsbladet mellem 1 og 2 mio. i videresalgsklausul, da de har solgt ham med fortjeneste. Dertil kommer soliditetspenge på de 5% (2,6 mio) som vi skal have langt størstedelen af (mener at Cardiff skal have 10% af de 2,6 mio)


Vi får ikke solidaritetspenge for Cornelius når han skifter imellem 2 italienske klubber.


nvm, jf Rogosjins indlæg nedenunder.
annonce
0