Snak

Mere indhold efter annoncen
Øv, jeg synes det lugter af sådan noget Kenan Kodro-agtigt, hvor aviser og omverden beskriver katten i sækken og ender med at have ret. Jeg er stadig enormt skeptisk.
fck-medløber.
Han blev ikke kåret som årets spiller. Han kom ind på årets hold i Argentina kåret af internet avisen goal.com og en avis der hedder marcadorint.com. Det er ikke nogen officiel kåring men et bud på årets hold fra et par aviser. Men det blev åbenbart hypet så meget op i Danmark.

Angående Lars Højer så er han Head Scout uden for Norden. Så alle transfers falder tilbage til ham. Det er Lars Højer der anbefaler scoutafdelingens fodbodspillere direkte til Ståle og så tager Ståle stilling til det derefter.

Den her artikel af Politikken rammer godt plet: https://politiken.dk/sport/fodbold/art5611375/Danske-fodboldklubber-scouter-kun-sporadisk-og-rammer-ofte-forbi

Danske fodboldklubber scouter kun sporadisk. Også danske toptalentspejdere som Ove Flindt Bjerg, Bjarne Hansen, John Steen Olsen og Erik Larsen har inden for de seneste tre-fire år luftet, at de fleste danske klubber har for små scoutingafdelinger til for alvor at minimere mængden af fejlindkøb og optimere antallet af gode fund. Andre mellemligaers store fodboldforretninger som Club Brugge, Red Bull Salzburg, FC Basel og Ajax Amsterdam bruger mange flere millioner kroner på det område end selv de mest ambitiøse fra Danmark.
Succes is temporary loyalty is forever
Prøv at se Politikkens database om udenlandske transfers fra 2000-2015. Her kan man tjekke hvor godt og dårligt ens klub har gjort. https://politiken.dk/sport/fodbold/superligaen/art5607547/Database-Se-hvor-god-eller-d%C3%A5rlig-din-klub-er-til-at-hente-udl%C3%A6ndinge

Hvis vi bare tager midtbanen og angrebet hos FCK som bliver vurderet som dårlig transfers for os så kommer de her spillere frem:

1. Erton Fejzullahu
2.Peter Iljeh
3.Steve de Ridder
4.Brandur Olsen
5.Mustafa Abdellaoue
6.Pape Pate Diouf
7.Jörgen Petersson
8.Ailton
9.Junior
10.Fanendo Adi
11.Igor Vetokele
12.Pascal Simpson
13.Mikael Ashvieta
14.Franco Mussis
15.Alexander Kacaniklic
16.Libor Sionko
17.Christian Grindheim
18.Daniel Braaten
19.Elrio van Heerden.

af succesfulde transfers fra 2000-2015 nævnes der 13 spillere.

vores hit rate for udenlandske midtbanespillere og angrebspillere er godt nok lav.

Er det gået bedre fra 2016-2019? Nope.

Men hvis nogen af jer kan byde ind med argumenter for at jeg skal se optimistisk på handlen må i godt byde ind.

Jeg kan bare se at ud fra den historik vi har og ud fra hvor kort tid vi har kunne følge ham. Så ligner det et panik køb som vi har gjort mange gange før hvor vi henter en spiller som har gjort det godt i et par måneder eller gjort det godt i kamp mod os selv.
Succes is temporary loyalty is forever
Uha, det er da så en meget pessimistisk liste! Det er meget subjektivt, om man synes en spiller har været en god handel eller ej.

Jeg anser hverken Ailton, Libor Sionko, Igor Vetokele eller Daniel Braaten for dårlige handler. Ailton havde en sløv start, men kom rigtig godt efter det og scorede mange gode mål for os (Horsens - need I say no more). Sionko var en vigtig brik i 07/08 og 08/09 sæsonerne, både erfaringsmæssigt og som en af de bærende offensive brikker. Vetokele var da vanvittig god - 19 mål i 54 kampe og solgt videre til Charlton for en profit. Daniel Braaten var kortvarigt i klubben, men nåede da at efterlade et godt indtryk bl.a. med hælmålet mod Galatasaray.

Personligt kan jeg godt se en fidus i Pep Biel. Han lyder som en fornuftig ung fyr, der tør tage et satset skifte til en lille liga. Derudover mener jeg det er svært at vurdere evner ud fra YouTube videoer, men jeg kan i hvert fald konstatere, at han sluttede sidste sæson af med 5 mål i de sidste 10 kampe, samt at han i opstarten for Zaragoza lige har scoret hattrick i deres seneste kamp. Han virker varm og sulten på at vise sig på den europæiske topscene - lad os håbe han får lov, og at han formår det.
Ailton var en dårlig handel. På tidspunktet vist den dyreste vi havde hentet, og havde vel reelt kun en halv (en hel?) god sæson. Pga prisen fik han langt mere spilletid end han burde have haft, i en panisk jagt på at få pengene hjem igen.

Braaten havde et Champions League-mål. Det redder ikke den handel. Jeg kunne godt lide ham, men det blev aldrig en succes.

I min hukommelse havde Sionko en rigtig god første halvsæson, og så stilnede det betydeligt af. Dog husker jeg det som om, at han skulle have anbefalet Pospech. Hvis det er rigtigt, redder det den handel i sig selv.

Vetokele passede heller ikke helt i vores system, men i det mindste endte den historie ganske godt, da han blev solgt videre. Vanvittigt god er dog at stramme den for meget.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Den liste er jo elendig. Elrio og Pagge som dårlige indkøb. Listen må være lavet en håndboldfan.

Ah. Definitionen der ligger bag vurderingen:

"Siden sommeren 2000 har klubberne fra den bedste fodboldrække hentet en udenlandsk spiller til Danmark mindst 572 gange, men kun i 206 af tilfældene har han opnået så profileret en status, at han er startet inde i mere end halvdelen af holdets superligakampe - eller i alt er startet inde i mere end 50 opgør under sit danske ophold. Med andre ord forlader næsten to tredjedele af udlændingene atter landet uden at have markeret sig for alvor."

Altså intet om, hvorvidt spilleren var god til prisen (Braaten), udfyldte sin rotationsrolle perfekt (Pagge) eller var meget ung og forlod klubben efter sin første gode sæson (Elrio).

Komplet ubrugelig opdeling i FCK sammenhæng.
Libor SIonko var god. Så satte han en slutrunde i brand, vi forlængede med ham, og han blev dårlig.
fck-medløber.
Men mange af fortællinger af transferne fortæller også en historie vi ikke skal glemme.

En håndfuld af dem blev købt skadet eller havde skades problemer i forvejen.

Igor Vetokele spillede jo næsten ikke for os den første sæson pga. skaderne. Han blev solgt reelt set efter 1 sæson hos FCK hvor man valgte at satse på Cornelius.

Endda en del af de nye handler som Fischer, Thomsen, Bjelland og Mudradzija er blevet købt skadet eller er kendt for at være skadesprone.

Så lad mig stille dig et spørgsmål. Vi er alle enige om at når Bjelland spiller så har vi en god defensiv. Men når han ikke spiller så bruger vi Sotte og han er ikke populær herinde.

Det store spørgsmål er så om den skadede spiller bidrager mere end det skader at være skadet? I Bjellands case måske hvis han kan spille de store kampe.

Succes is temporary loyalty is forever
@Svoger.
Der må vi bare være uenige så.

Det er rigtigt, at Ailton kom dårligt fra start, men jeg synes godt nok, han kom efter det.

Braaten blev, som en anden bruger skrev, købt for slik, og han bidrog med en masse erfaring til truppen.

Vetokele er vi bare direkte uenige om. Jeg synes, han passede fint ind i systemet.

Ser vi frem mod Biel, så håber, og tror, jeg, at han bliver en succes pga. sin unge alder. Han kan i realiteten vente to sæsoner med at slå igennem og reelt set stadig blive en succes. Særligt med øje for videresalgspotentialet. Jeg kan jo tage fejl.
Jeg er igen nød til at trække en livline på karakterer.

I ved, hvem I er - Er der en af jer, der er klar på en lille karaktergivning?
København.
annonce