Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lynild
Handanovic!
Skrevet af Scotty
"Synes altså Reina har stået en udmærket sæson, i forhold til de sidste, og han har haft en del vigtige redninger. Synes det der med at han laver fuck ups er meget overvurderet. Tror ikke du finder mange målmænd der ikke koster de 5-6 mål i løbet af en 50-60 kampe."

Du må ha vænnet dig til Reina. Selv en gennemsnitlig PL-keeper dropper ikke så meget..
Skrevet af Sophus Krølben
"Begovic er jo ikke ligefrem blevet en succes fra den ene dag til den anden, som de yngre målmænd oftest er."

Afhængigt af ens definition af yngre, så må det vel også nødvendigvis være sket noget der ligner fra den ene dag til den anden, hvis en yngre målmand bliver en succes.

Jeg ved ikke, om der blandt målmænd i topklubber er en signifikant overvægt af spillere, der allerede slog igennem på den absolutte top i en ung alder, men umiddelbart er jeg i tvivl om, hvor meget det kan bruges til i den sammenhæng. Schmeichel var eksempelvis 27, før han overhovedet forlod dansk fodbold. Ellers er jeg da nysgerrig efter at høre, hvad den maksimale alder på en ny målmand må være? Heri også taget i betragtning, at vi måske ikke står allerforrest i køen, når de største stjernefrø skal vælge klub.

I øvrigt er det måske også værd at bemærke, at en purung Begovic i Portsmouth stod bag David James, da denne blev vurderet til at være blandt de bedste keepere i ligaen, hvilket har været med til at begrænse mulighederne for at skrabe yderligere kamperfaring sammen, mens han i Stoke relativt hurtigt slog Thomas Sørensen, der gennem mange år havde været en stærk PL-keeper, af. Han havde så en mindre formkrise en periode i sidste sæson, men har siden da ikke kigget sig tilbage. Så kan man da godt argumentere, at hvis Begovic havde været et tilstrækkeligt stor talent, ville han være slået igennem noget tidligere uanset omstændighederne, og ikke været blevet bænket i en periode under Pulis, etc. Det ville dog virke som et lidt tyndt grundlag at udelukke ham som fremtidig Liverpool-keeper på.
Aaahhh banter
Skrevet af D.B.R. ©
Jeg spørger sådan lidt ud i det blå, da jeg ikke selv er sikker: hvor mange drops lavede Reina i den netop afsluttede sæson?

Jeg husker den mod City, som jeg faktisk hælder til ikke at ville tilskrive Reina 100%
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af liverpool91
Droppede også i den første kamp mod City. Ligeledes mod Hearts i Europa league. Kan vel også bebrejdes for 2-0 målet mod Arsenal, og hvis man er lidt hård, frisparket til Bale i 2-1 nederlaget.

Reina havde ligesom holdet, en skidt halvsæson, hvor disse også gør sig gældende. Har stået godt, lige siden Agueros udligning.

http://www.youtube.com/w…-lMoqAxpogI 12/13
Skrevet af Fribytter
Jeg tror lidt, du misser pointen, Sophus. Den læringskurve, Begovic har været igennem og måske stadig er igang med, begynder for mange målmænd et godt stykke tidligere. I hvert fald de målmænd, der gerne vil stå i næsten ti år i en klub som LFC. Hvis ikke de får spilletid, så lejes de ud. Begovic er så også blevet lejet ud, men til klubber på et niveau langt under PL og med meget lidt spilletid tilfølge, hvorfor han egentlig først begyndte at høste ordentlig erfaring og blive matchet på et højt niveau i sin anden sæson i Stoke. Som 23-årig stod han for første gang fast for et hold. De fleste målmænd, der senere bliver blandt de allerbedste, har som 23-årige allerede prøvet at stå fast - måske ikke på øverste niveau, men stadigvæk.

Og når Begovic ikke engang kunne spille sig på holdet i en League 1-klub, hvordan skulle han så kunne slå James af?

Det kan være, at Begovic er en late bloomer, og at han har så meget talent, at blot fortsætter med at blive bedre. Det ved jeg ikke, og det er jeg ikke fodboldkyndig nok til at vurdere. Men hvis jeg genkalder mig Begovic´ tid i PL,og hvis jeg samtidig ser på hans CV, og sammenligner det med målmænd, der senere er blevet blandt de allerbedste, så er Begovic´ manglende erfaring altså iøjnefaldende.

Han er da en god målmand, og hvis Reinas opadgående formkurve kun er midlertidig, så er han måske en forbedring. Men jeg tror bare, at der findes større talenter derude, som ikke er helt umulige for LFC at få fat i.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Nixon000
Det heldigt at målmænd kan spille til langt op I 30´erne og som regel er de ikke på noget storhold før omkring midt I 20´erne.


Reina var vel os 23/24 da han kom til os og havde ikke spillet fast på noget stort hold inden, kun for ubåden.


Begovic er en klasse målmand der fylder I målet hvor imod Reina fylder for lidt og er for dårlig I feltet.


Køb ham..!!
Skrevet af Sophus Krølben
Det bliver nu alligevel en del kriterier, der så skal opfyldes: Ung, men med flere sæsoners erfaring fra PL eller tilsvarende niveau krydret med præstationer på et stabilt højt niveau, men stadig opnåelig for Liverpool (hvilket igen dækker over både pris, løn, og interesse i at spille for klubben). Hvor mange passer egentlig på den profil? (Det er mere end bare retorisk ment, jeg er nysgerrig)

Jeg tror i øvrigt du måske lægger for meget i, at Begovic havde den der mindre nedgang sidste år. Han var allerede anset som et stort talent, da han kom til Stoke (givet, det er et prædikat der til tider uddeles rundhåndet), og set over hele hans Stoke-tid har hans niveau været ret så opadgående. Hvis det kvalificerer ham til at være en late bloomer, så kan vi da godt kalde det det.
Aaahhh banter
Skrevet af rozzer
Hvad vi mister ved en evt Reina afgang vil være en "seniorspiller" mindre i omklædningsrummet, even til at sætte spillet i gang...

Hvad vi får ved evt tilgang af Begovic, som jeg anser som den bedst mulige afløser til målmandsposten, vil være dominans i luftrummet - noget vi har manglet senest, og en løn reducering.

Jeg er mest bekymret for nu hvor også Carra er væk, om holdet kan bære at kultur - og ledertyperne smutter.
From doubters to achievers.
Skrevet af Fribytter
@ Sophus

At jeg stiller mig tvivlende overfor, at en 26-årig målmand ikke har mere erfaring end Begovic, kan vist næppe betegnes som en del kriterier. En yngre målmand har jeg selvfølgelig ikke de samme forventninger til.

Nu gider jeg ikke at lave en opgørelse over, hvor mange målmænd, der som 23-årige har eller havde mere erfaring med at stå fast end Begovic. Det virker ærlig talt lidt for omstændeligt. Men fra PL kan jeg da nævne Reina, Cech, Hart, Lloris, Vorm, Foster og også Howard (han var vist en profil i MLS inden). På talentsiden er det også en tendens: De Gea, Szczęsny, Robles og Courtois.

I Bundesligaen er der utrolig mange unge målmænd, der står fast, og tysk fodbold har på mange områder givet den engelske talentudvikling baghjul.

Men igen, det kan sagtens være, at Begovic viser sig at være en klassemålmand, hvis han skifter til LFC. Karrieren indtil nu peger bare ikke i en entydig retning imø., fordi ikke alle sæsoner i en relativ kort karriere som førstevalg har været på samme høje niveau.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Slagside
Reina var vel os 23/24 da han kom til os og havde ikke spillet fast på noget stort hold inden, kun for ubåden.

De sluttede midt i tabellen i Reinas to første sæsoner, mens det blev til en tredjeplads i hans tredje og sidste sæson for dem.
I de to foregående år fik han som 18-19-årig 49 kampe for Barcelona. Godt nok pga. skader, men jeg synes nu alligevel, at det er ganske fornemt som ny PrL-keeper på 22 år (han blev 23 et par uger inde i den nye sæson) at have så mange kampe fra det niveau med i bagagen.

Der kan hverken Zieler eller Begovic følge med. På trods af det kan begge være interessante emner som Reinas afløser. Ochoa har jeg dog lidt svært ved at gennemskue pt.
Skrevet af Sophus Krølben
Tre års erfaring som fast mand i PL er nu ikke noget dårligt udgangspunkt. Især ikke, når man netop har været en af sæsonens stærkeste på posten. Så jo, hvis ikke disse ting er tilstrækkelige til at komme i betragtning, så må der nødvendigvis være en del kriterier i spil.

Vorm var (ifølge wiki) næsten 23, da han debuterede for Utrecht og næsten 28 da han kom til PL (der trods alt må vurderes til at være et niveau over Æresdivisionen. Foster fik vist PL-debut som 23-årig og spillede i de efterfølgende tre sæsoner færre kampe end Begovic har gjort. Og Hart var allerede i City fra helt ung, hvilket gør det lidt svært at sammenligne, når vi snakker indkøb.

I øvrigt viser din opgørelse jo, at der en anden faktor, der også skal tages højde for: Evnen til at håndtere det at være i en storklub. Foster, Howard, m.fl. startede som lovende men i sidste ende floppende talenter, men har vist sig som habile ligakeepere sidenhen. Hvordan Begovic lander på den parameter er selvsagt svært at spå om, men pointen er, at det ikke kan opgøres så simpelt som at vise talentet i en ung alder = succes i en topklub.
Aaahhh banter
Skrevet af Sophus Krølben
rozzer,

Reinas evne til at sætte spillet i gang er fænomenal, men kommer desværre ikke til sin ret, når han ikke har lov til at lave de lange kast og spark under Rodgers. Enig i bekymringerne ang. kulturbærerdelen, men situationen med at risikere at skulle udskifte flere ledere på samme tid vil være en tilsvarende om et par sæsoner, når Gerrard stopper (og Agger måske er invalid).
Aaahhh banter
Skrevet af Fribytter
Jeg har ikke skrevet, at det ikke er tilstrækkeligt til at komme i betragtning. Jeg har vist højest skrevet, at jeg umiddelbart tror, at der er findes større talenter, men at Begovic dog stadig kan tænkes at være en opgradering i forhold til Reina, og at han da er en god målmand. Og jeg vil heller ikke afvise, at han kan vise sig at være verdensklasse i LFC. Jeg mener bare, at du tegner et lidt for entydigt billede af Begovic´ karriere og præstationer indtil nu.

Og så har jeg netop ikke afvist, at det kan være svært for talenter at få spilletid, hvis de står i skyggen af en bedre målmand, men her må eventuelle udlejninger jo så bruges som et pejlemærke for niveauet, og disse ophold har ikke været ubetinget succeser for Begovic. Vorm og Foster stod netop fast i hele sæsoner for de klubber, de var udlånt til.

Og nu spurgte du efter eksempler på målmænd, der relativt tidligt fik erfaring med at stå fast. Det gav jeg så sådan frit fra leveren. Det betyder dog ikke, at jeg mener, at de er bedre end eller ligeså gode som Begovic. Det tegner bare et billede af, at det er normalt for PL-målmænd at stå fast i en relativ ung alder. Og det synes også at være tendensen i Bundesligaen. Jeg har aldrig argumenteret for, at meget spilletid i en ung alder automatisk giver succes. Jeg har højest påstået, at det lader til at være en tendens blandt målmænd på højeste niveau. Men der findes da undtagelser.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
Både Vorm og Foster var udlejede for hele sæsoner da de var i alderen 22-24, og før det havde ingen af dem stået i den bedste række. Det er jo ikke langt fra de 23, Begovic var da han tog pladsen som PL-førstekeeper i Stoke.

Og så er det da altid muligt, at Begovic ikke viser sig at have den fornødne klasse til at tage springet til Liverpool, karriereforløb er aldrig ens, og hvad vi ellers kan finde på af floskler.

Hans præstationer for Stoke gør ham i mine øjne bare til en stærk kandidat, da han har bevist sit værd i PL over en relativt lang periode, men fortsat er ung af en keeper at være. Og for mig er det et købsargument, der bør vægtes mindst lige så højt som hvis en talentfuld gut på omkring de 20 har stået fast i en eller anden liga på kontinentet i en sæson eller to, lige så vel som det er noget der kan tænkes at spille ind ift. attraktiviteten (sportslige såvel som økonomiske ambitioner) for en ung keeper ved at skifte til Liverpool frem for en anden storklub.
Aaahhh banter
Skrevet af Fribytter
Vorm var nu 21 år, da han blev udlejet. Foster var tilgengæld 22 år. Imø. ville det dog stadig gøre en forskel, når Begovic kun har stået fast i tre sæsoner. Og så er der en del andre, der var yngre endnu.

Men vi vurderer nok bare Begovic´ præstationer forskelligt. Jeg er dog enig i, at Begovic har gjort det godt i den netop overståede sæson, men om det så bare er et udtryk for en af Begovic´ gode sæsoner, hvor sidste var et udtryk for en af de mindre gode, eller om Begovic reelt har flyttet sig så meget, at han har fået hævet sit bundniveau, er jeg i tvivl om. Men det er vist begyndt at køre lidt i ring.

I forhold til Reina kan det sagtens tænkes, at Begovic er en forstærkning, og han kan noget, som holdet mangler. På den anden side kan få problemer med at tilpasse sig konceptet.

Derudover er Begovic formentlig noget billigere i drift.

Det kunne blive en meget god handel for klubben, men målmandssituationen er af flere grunde langt fra ligetil. Det er lidt lettere at forholde sig til, hvordan forsvaret kan forstærkes, da der er åbenlyse huller og spillere, som Rodgers ikke har den store tillid til.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
Udover at Vorm faktisk slet ikke spillede Æresdivisionsbold under sit lejemål, så er det da rigtigt, at han var hele 2 måneder og 8 dage fra at være fyldt 22, da han spillede sin første kamp for Den Bosch. Til gengæld var han så 22 under det meste af lejemålets længde, så min beskrivelse var som sådan ikke forkert.

Men når vi efterhånden er nået ud i så livsvigtige og paradigmeskiftende detaljer, er det måske på tide at kigge sig godt til begge sider - to gange til venstre, en til højre - og komme videre i tråden og tilværelsen generelt.
Aaahhh banter
Skrevet af Fribytter
Jamen, igen, jeg har ikke skrevet, at Vorm blev udlejet til et Æresdivisionshold, eller at han præcis var to år yngre end Begovic. Du satte spørgsmålstegn ved, om det var normalt, at målmænd begyndte at stå fast tidligere end Begovic, og det er han et eksempel på. Og så er der de andre eksempler, hvor mange af dem stod fast i en endnu yngre alder.

Men lad os da komme videre. Det beviser alligevel ingenting.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Sophus Krølben
Det har du da givetvis ikke skrevet, men det bliver bare lidt tyndt at sammenligne hvorvidt Vorm har bedrevet mere i en yngre alder, når det bliver kogt ned til, at han aldersmæssigt spillede fast hele 1 og 4 måneder før Begovic gjorde det, og at denne tidlige erfaring fandt sted i Holland, ikke i den bedste, men næstbedste række. Så kan man kun gisne om, hvor meget og hvor tidligt Begovic havde stået, såfremt han havde været i Holland.

I øvrigt lader det til, at Begovic stod fast under sine udlånsperioder, der i de fleste tilfælde endte med at være så korte fordi han blev kaldt retur til Portsmouth (og en enkelt gang blev han skadet).

Anywho, how about that guy Aspas?
Aaahhh banter
Skrevet af Genne
I kølvandet på rygterne omkring Papadoppoulos vil jeg tillade mig at smide denne:

http://www.youtube.com/w…SkLJQu-fHw8

Det er ikke meget jeg kender til manden bortset fra FM, men han har da ihvertfald en episk evne til at kigge ondt på folk, hvilket man jo altid kan få brug for.
annonce
0